46.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استاد #علی_قاسمی
#درس_دهم
حروف ناخوانا (پایه الف مدی)
#آموزش
#روخوانی_روانخوانی
https://eitaa.com/jalaseqoranyosefabad
سوره مبارکه #البقرة، آیه های ۱۹۷ تا ۱۹۹
حاج آقا #قرائتی
ـ پرهیزكارى نشانه ى خردمندى است. «واتّقون یا اولى الالباب»
ـ عرفات، نام سرزمینى است در بیست كیلومترى مكّه كه بر زائران خانه خدا واجب است از ظهر روز نهم ذى الحجة تا غروب در آنجا بمانند و اگر قبل از غروب از آنجا خارج شوند باید یك شتر جریمه دهند. واژه ى «عرفات» از «معرفت» به معناى محلّ شناخت است. در آنجا آدم وحوا علیهما السلام یكدیگر را شناختند و به گناه خود اعتراف كردند. به فرموده امام صادق و امام باقر علیهما السلام جبرئیل در این مكان به حضرت ابراهیم گفت: وظایف خود را بشناس و فراگیر. [كافى، ج 4، ص 207]
ـ استغفار و ذكر خداوند، بهترین اعمال عرفات و مشعر است. گرچه در این سرزمین ها اصل توقف، شرط است و هیچ عمل دیگرى واجب نیست، امّا در این آیات، قرآن ما را به ذكر خدا و یاد سوابق پرخطا و اشتباه خود و طلب آمرزش درباره گذشته ى خویش دعوت مى كند. مگر مى توان در سرزمینى كه اولیاى خدا اشك ریخته اند بى تفاوت نشست.
Gharaati.ir
#تفسیر
https://eitaa.com/jalaseqoranyosefabad
سوره مبارکه #البقرة، آیه های ۲۰۰ تا ۲۰۲
حاج آقا #قرائتی
- از خداوند وسیله كار را نخواهید، خودِ كار را بخواهید. زیرا ممكن است خداوند از وسیله ى دیگرى كه به فكر و ذهن ما نمى آید، كارى را براى ما محقّق سازد. مثلاً از خداوند توفیق زیارت حج را بخواهید، امّا نگویید: خدایا مالى به من بده تا به مكّه بروم. چون خداوند گاهى سبب را به گونه اى قرار مى دهد كه ما فكر آن را نمى كردیم.
- بهره ى انسان در قیامت، تنها از بعضى كارهاى خویش است، نه تمام آنها. «ممّا كسبوا» چه بسیار كارهایى كه انسان مى كند، ولى بخاطر نداشتن قصد قربت و نیّت خالص، در قیامت از آن بهره نمى برد.
Gharaati.ir
#تفسیر
https://eitaa.com/jalaseqoranyosefabad
سوره #البقرة ، آیه ۲۰۰
فَإِذَا قَضَيْتُمْ مَنَسِكَكُمْ فَاذْكُرُواْ اللَّهَ كَذِكْرِكُمْ ءَاَبآءَكُمْ أَوْ أَشَدَّ ذِكْراً فَمِنَ الْنَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا ءَاتِنَا فِي الْدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِى الْأَخِرةِ مِنْ خَلَقٍ
#ترجمه
پس چون مناسك (حج) خود را انجام دادید، خدا را یاد كنید، همانگونه كه پدران خویش را یاد مى كنید، بلكه بیشتر و بهتر از آن. پس بعضى از مردم كسانى هستند كه مى گویند: خداوندا! به ما در دنیا عطا كن. آنان در آخرت بهره اى ندارند.
#شأن_نزول
گروهى از اهل مكّه، بعد از پایان مراسم حج در محلّى اجتماع كرده و با یاد كردن پدران و نیاكان خود به آنان افتخار و مباهات مى كردند. قرآن دستور مى دهد به جاى تفاخر به پدران و نیاكان، خدا را یاد كنید [ تفسیر مجمع البیان، ج 2، ص 529 ؛ نورالثقلین، ج 1، ص 198] و از نعمت ها و توفیقات او سخن بگویید و در این كار جدّى تر باشید.
یاد هر كس یا هر چیز، نشانه ى حاكمیّت آن بر فكر انسان است. كسى كه یاد نیاكان را دارد و به آنان افتخار مى كند، فكر و فرهنگ آنان را پذیرفته است و این یادكرد مى تواند فرهنگ جاهلى را بر جامعه حاكم كند. به همین دلیل حضرت موسى گفت: من گوساله طلائى و پر قیمت سامرى را آتش مى زنم و خاكسترش را به دریا مى ریزم. زیرا تماشاى آن، فرهنگ و تفكّر شرك را در انسان زنده مى كند.
http://Gharaati.ir
https://eitaa.com/jalaseqoranyosefabad
VID_20250122_210346.mp3
39.89M
#جلسه_خانگی_قرآن
سوره مبارکه #واقعه
استاد #سید_رحمان_سیدپور
۱۴۰۳٫۱۱/۰۳
جلسه دهم
#تفسیر کوتاهی از کلیات سوره واقعه
https://eitaa.com/jalaseqoranyosefabad