8.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 رسانهی ملی، رسانه گام دوم نیست
🔹 برشی از سخنان وحید جلیلی در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع)
🔻 گام دوم یعنی گذار به فرصتمحوری.
🔻مهمترین ایراد ما به رسانه ملی اینست که رسانه گام دوم نیست. و در جایجای آن انفعال نسبت به جریان ارتجاعی مقلد غربزده یا خودباخته دیده میشود.
📌 با کانال وحید جلیلی همراه باشید
🆔 @jalili_vahid
وحید جلیلی-دانشگاه امام صادق.mp3
23.83M
🔴📢 صوت کامل سخنرانی وحید جلیلی در نخستین جلسه از سلسه نشستهای نقد و بررسی عملکرد صدا و سیما با عنوان «از ساختمان شیشهای تا دانشگاه عمومی»
🔸 دوشنبه اول مهرماه ۱۳۹۸، دانشگاه امام صادق علیهالسلام
📌 با کانال وحید جلیلی همراه باشید
🆔 @jalili_vahid
🌐🔴 پیام شهدا، پیام امید و امتداد
🗓 برشی از کتاب «شهدا برای چه افقی جنگیدند؟»؛ به مناسبت هفته دفاع مقدس
🔻 «وَيَستَبشِرونَ بِالَّذينَ لَم يَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم أَلّا خَوفٌ عَلَيهِم وَلا هُم يَحزَنونَ»
پیام #شهدا عبور از ترسها و غمها و دلهرهها و دلسردیهاست.
🔻 کسانی که پیام شهدا را به درستی دریابند، در زمرهی «لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ» و «وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ» خواهند بود. آنها از محافظهکاریهای قاعدان و مصلحتاندیشیهای مٌرجفان عبور میکنند و برای تحقق آرمانهای قرآنی، با شور و امید حرکت خواهند کرد.
🔻 شهدا یک خط قرمز خونین بین #اسلام_انقلابی و اسلام آمریکایی ترسیم کردند. نمیتوان از شاخصهای اسلام انقلابی که در نگاه امام(ره) مهمترین دستاورد #دفاع_مقدس است، دور شد و ادعای پاسداری و نشر فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس را داشت.
🔻شهدای دفاع مقدس فقط مدافع #وجود نظام نبودند، بلکه همزمان #ماهیت نظام اسلامی و انقلابی را نیز پاسداری میکردند. شهدا جان خود را هم برای وجود و هم برای ماهیت نظام فدا کردند. هر حرکتی دربارهی دفاع مقدس علاوه بر اینکه باید مخاطبان را برای دفاع از اصل نظام آماده کند، باید تقویت کنندهی ماهیت نظام اسلامی نیز باشد.
🔻شهدا را باید با #همهی ارزشهایشان مطرح کرد. آنها صرفا در مرگ خود شهید نیستند، بلکه نوعا در حیاتشان نیز شهیدند. از شهدا هم خوبرفتن و هم خوب زندگی کردن را باید آموخت...
🔰 دریافت این کتاب از فروشگاههای عرضه کتب جبهه فرهنگی یا ٠٩١٩٩٠٣٨٢٧٠
📌 با کانال وحید جلیلی همراه باشید
🆔 @jalili_vahid
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠♦️ اجحاف رسانهای در حق قهرمانان ملی
🔹 برشی از سخنان وحید جلیلی در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع)؛ مهر 98
🔻 اگر #مجید_شهریاری و #نادر_مهدوی مال کمونیستها بودند امروز در دنیا بهاندازه چهگوارا مشهور بودند.
🔻 مجید شهریاری نه سال است که به شهادت رسیده است، چند نفر او را میشناسند؟ یک نفر چهکار باید بکند که قهرمان ملی و شناخته شده برای ملتش باشد؟!
📌 با کانال وحید جلیلی همراه باشید
🆔 @jalili_vahid
💠🔴 انقلاب فرهنگی منهای فرهنگ انقلابی!
🔰 بخشی از سرمقاله شماره ۱ #مجله_راه، منتشر شده در اسفند ۸۶
⭕ این سرمقاله یکی از بهانههای اخراج تحریریه چهارم #سوره از حوزه هنری بود، اما مرور دوبارهاش تذکری است به بلندی راه و رندی راهزنان پیش رو.
🔻 همه دوستاني كه در يكی دو دهه گذشته از توفيق اجباری همصحبتی با مديرانِ يقه سفيد عرصه فرهنگ در جمهوری اسلامی برخوردار بودهاند با كلماتی نظير كار علمی، كار كارشناسی، برنامهريزی استراتژيك، چشمانداز، پرهيز از شعارزدگی و... آشنايند و البته نتايج درخشان اين ادبيات و گفتمان رايج در بسياری مديريتهای ريز و درشت فرهنگی را نيز بالعيان به نظاره نشستهاند.
🔻 تناقض در اينجاست كه اين دوستان با همين شعارهای افراطی و غيرعلمی و غيركارشناسی و صدها هزار خونی كه به پايش ريخته شدهاست روی كار آمده و مناصب خدمت را به چنگ و دندان گرفتهاند و حالا يادشان افتاده كه چقدر عباراتی مثل «اسلام پابرهنگان» و «گرسنگان مغضوب قدرت و پول» افراطی، شعاری، غيرعلمی، غيركارشناسی، سطحی و... است.
🔻 استراتژي دقيق اين مديران در مواجهه با نيروهاي فرهنگي انقلاب ( كه همان نيروهاي انقلابي فرهنگ هستند) #استراتژی_خوف_و_رجا يا كجدار و مريز است. برطبق اين راهبرد، نيروهاي انقلاب را بايد بين شب و روز نگاه داشت. نه آن قدر قدرت بيابند و اميدوار شوند كه بتوانند مستقلاً و بدون اتكا يا اجازه از باندهاي سياسي و اصحاب قدرت، تاثيري معتنابه بر تودهها بگذارند و نه آن قدر نااميد و خسته شوند كه افسار پاره كنند و بر زمره زر و زور و تزوير بشورند.
🔻 قيف مديريت فرهنگي در جمهوري اسلامي كه گردانها را به گروهان و گروهانها را به دسته و دستهها را به نفر تبديل ميكند (ديالوگ دردمندانه حاج كاظم را يادتان هست؟) در طي ساليان به فرمولهاي پيچيده و گاه سادهاي دست يافته است كه با آن آهن را هم خرد ميكند؛ همان آهني كه «فيهِ بَأسٌ شَديدٌ وَمَنافِعُ لِلنّاسِ» است و ادامه «لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ». اين مديريت در جست و جوي نوعي انقلاب فرهنگي منهاي فرهنگ انقلابي است و اين تناقضي است كه بسياري از دستگاههاي فرهنگي جمهوري اسلامي را به خود دچار كرده و هر روز فرصتها و منابع بيشتري را ضايع ميكند.
🚩 متن کامل این یادداشت:
✅ jalili-vahid.ir/?p=184
📌 این کانال را به دوستان و خانواده خود معرفی نمایید:
🆔 @jalili_vahid
💠◼️ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَعَلَى الاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائِکَ
▪️ برای شادی روح همه جاننثاران حقیقی اباعبدالله خصوصا بچههای کاروان دانشجویی، فاتحهای بفرستید.
مطهره عزیزِ ما، دانشجوی ولایی و بسیجی دانشگاه خواجه نصیر را هم با صلواتی تا بهشت محبت اهلبیت علیهالسلام بدرقه کنید و برای بازماندگانِ همهی این گلهای پرپر از بارگاه ربوبی صبر بخواهید.
🆔 @jalili_vahid
🔵🔴 مهندسی فرهنگی یا دیکتاتوری دکوراتورها؟
🔰 بخشی از سرمقاله شماره ۶ مجله راه، منتشر شده در آبان ۸۷
🔻 “هندسه” را معرّب “اندازه” گفتهاند.
و مهندس لابد کسی است که اندازهها و نسبتها را بداند و مهندسی فرهنگی قاعدتاً ترميم فضای فرهنگی جامعه براساس هندسه معرفتی ـ آرمانی انقلاب اسلامی بايد باشد.
🔻 مديران مدعی مهندسی فرهنگی چقدر از اين هندسه سر درمیآورند و چقدر اندازهها و ضرائب و اولويتها را در نظام فکری اسلام ناب میدانند؟
از دانستن که بگذريم چقدر به آن باور دارند؟ اين مهندسها چقدر به #معمار نظام جمهوری اسلامی پايبندند که گفت:
«تنها هنری مورد قبول قرآن است که صيقلدهنده اسلام ناب محمدی، اسلام ائمه هدی، اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازيانهخوردگان تاريخ تلخ و شرمآور محروميتها باشد.» و گفت: «هنر در عرفان اسلامی ترسيم روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسيم تلخکامی گرسنگان مغضوب قدرت و پول است»
به نظر میرسد دکوراتوری جای مهندسی را گرفته است! دکوراتورها براي هرگروهی و در هر مقطعی دکور و"نقش ايوان" مناسب را تدارک میبينند.
🔻 دکوراتورها در همان حالی که مشغول خطابهیخوانی و مقالهنويسی و بيلانکارسازی و ويترينپردازی در حوزه فرهنگ هستند، ذهنيت کاريکاتوری و قناسی معرفتی ـ آرمانی خود را در اين حوزه بازتوليد میکنند.
⁉️ چه باید کرد؟
🔻 تا مطالبات حوزه فرهنگ حداقلی بماند، تغييری ايجاد نخواهد شد. #ديکتاتوری_دکوراتورها در حوزهی فرهنگ جمهوری اسلامي علیرغم ظاهر آذينشدهاش خشنتر از آن است که بتوان با چانهزنی از بالا و توصيه و نصيحت و اندرز و التماس و درخواست کاري از پيش برد.
فرهنگ انقلابی به يک انقلاب فرهنگی نياز دارد.
🔻 مهندسی فرهنگی با مهندسی مديريت فرهنگی آغاز میشود و در اين مهم شاقول و تراز و البته کلنگ لازم است.
🔻 فروکش کردن حساسيت و تعطيل نظارت بر #مديريت_فرهنگی در سالهای اخير از سوی تودههای انقلابی به نتايج نگران کنندهای رسيده است و دکوراتورها با آخرين متدهای بزک به بازی خود ادامه ميدهند.
🔻بسياري از دکوراتورهای ديکتاتور حتی حاضر به ائتلاف با کودتاگران و حمايت از آنها هستند و امتحان خود را پس دادهاند و جز با فشار افکار عمومی و با مطالبه مستمر و جدی از سوی فرودستان کوتاه نخواهند آمد.
🚩 متن کامل این یادداشت:
✅ jalili-vahid.ir/?p=184
📌 این کانال را به دوستان و خانواده خود معرفی نمایید:
🆔 @jalili_vahid
✅🔴 عمل و چرخه آگاهی
🔰 تأملی در نسبت معایب حکومتکنندگان و نقایص حکومتشوندگان
👈 بخشی از سرمقاله شماره ۴ #مجله_راه، منتشر شده در مرداد ۸۷
🔻بزرگواری میگفت:
مسئولين مورد انتقاد؛ سه دستهاند: ۱ـ نمیدانند ۲ـ نميتوانند ۳ـ نميخواهند. گروه اول را آگاه كنيد، دوميها را كمك كنيد، سوميها را رسوا كنيد.
🔻بسياري نداستنها و نخواستنها و نتوانستنهاي مديران و بالانشينيان، حاصل ندانستنها و نخواستنها و نتوانستنهاي زيردستان و پايينيهاست. آنها اگر بدانند كه ما "ميدانيم" و توجيهاتشان نميتواند دستگاه تحليلي ما را از كار بيندازد و ما را در ناداني يا غفلت نگه دارد، به سوي عمل رهسپار خواهند شد و خود را مجبور به عمل خواهند ديد. اين آن «آگاهي» است كه بسياري از مديران ما بايد از آن برخوردار شوند يا بايد از آن برخوردارشان كرد.
🔻آگاهي از اين دست يك چرخه است.
هر چه آگاهيهاي عوام گسترش يابد و بروز و ظهور پيدا كند، خواص و نخبگان هم ميفهمند و ميدانند و آگاه میشوند که باید چه کنند.
🔻بسياري از نخواستنهاي اهل قدرت، حاصل نخواستنهاي ماست. ما نميخواهيم كه آنها ميتوانند «نخواهند».
وقتي مطالبه افكار عمومي به شكل مؤثر و وسيع و نهادينه و از طريق مكانيسمهاي مشخص وجود ندارند، حتي رهبري هم نميتواند مسئولان ريز و درشت نظام را وادار به بسياري از امور كند.
بنابراين در يك جمع بندي ميتوان گفت ندانستنها و نخواستنها و نتوانستنهاي مسئولان قطعهاي از يك پازل است، كه بخش ديگرش را ندانستنها، نخواستنها و نتوانستنهاي مردم تكميل ميكند.
🔻هر چه مردم بصيرتر و شجاعتر و تواناتر شوند، نظام مردمي نيز اين صفات را در خود روشنتر خواهد ديد.
و هر چه مردم بيتحليلتر و ناآگاهتر و ترسوتر و محافظهكارتر و بيامكانتر بمانند، نظام مردمي ضعيفتر و از آرمانهاي خود دورتر خواهد شد.
🚩 متن کامل این یادداشت وحید جلیلی:
✅ jalili-vahid.ir/?p=1381
📌 این کانال را به دوستان و خانواده خود معرفی نمایید:
🆔 @jalili_vahid
هنگامه خطشکنی - وحید جلیلی.pdf
760.9K
💠🔴 جزوه: هنگامهی خطشکنی
👈 ظرفیتها و نتایج موفقیت فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع»
🔸 گفتاری از وحید جلیلی
🔵 #منطقه_پرواز_ممنوع، آبانماه به سینماها میآید و همزمان در نقاط فاقد سینما،در قالب #اکران_مردمی، روی پرده میرود.
اگرچه رساندن این فیلم به مخاطب #نوجوان و #خانواده، بهخودیِ خود مهم است اما وحید جلیلی از زاویۀ دیگری دربارۀ ضرورت اکران فیلم سخن گفته است که اهمیت بهمراتب بیشتری دارد.
⭕️ برخی از عناوین جزوه:
🔹مردم در ذات سینما
🔹 بهعلاوه صدها و هزاران نفر!
🔹 سینمای پاکِ نامطلوب
🔹 #آوینی، مخالف سینمای عرفانی
🔹 صورتمسئلهی امروز سینمای ایران
🔹 اگر سینما فقط #فرم باشد
🔹 عمار، مدافع جامعیت سینما
🔹 نمونه یک فیلم پُرزحمت و مخاطبپسند
🔹 آغاز یک مسیر
🔹 این یک مسئولیت فرهنگی است
🔹 فراتر از اکران یک فیلم
📌 این کانال را به دوستان و خانواده خود معرفی نمایید:
🆔 @jalili_vahid
⭕️ لبیک به "هل من ناصر ینصرنی" و شکستن محاصره تاریخی
🔻یک عده در عاشورا کاروان امام حسین (ع) را "محاصره مکانی" کردند و گفتند حق ندارید پایتان را از این نقطه جلوتر بگذارید. امروز نیز یک عده که ادامه همانهایند، میگویند امام حسین (ع) را باید در "محاصره زمانی" نگه داریم و عَلَم امام حسین(ع) و کاروان سیدالشهداء حق ندارد از سال 61 هجری یک قدم این طرفتر بیاید.
🔻حرف تشیع انگلیسی همان حرف شِمر است. میگوید امام حسین حق ندارد بعد ازعاشورای 61 هجری زنده باشد و پیام و آرمان و مکتب و حیاتش لرزه به اندام احدی از طواغیت و ظالمان عالم بیاندازد و باید کاروان سیدالشهدا را محاصره کرد تا در تاریخ پیش نیاید و الهامبخش مستضعفان و تهدیدگر مستکبران نباشد. این محاصره تاریخی از آن محاصره جغرافیایی خطرناکتر است. شیعه انگلیسی خیلی مراقبت میکند که مبادا از عزاداری ما، از اشک ما بر امام حسین(ع) و از راهپیمایی عظیم اربعین، کوچکترین گردی بر دامان کبریای! مستکبران و یزیدیانِ امروزِ عالم ننشیند. این یعنی تلاش برای "محاصرهتاریخی" امام حسین.
🔻انقلاب اسلامی آغاز شکستن این محاصره در دنیای معاصر است و امروز برکات لبیک تاریخیِ شیعیانِ حقیقی، به ندای هل من ناصر ینصرنی زندهترین شهید تاریخ، در حال آشکارتر شدن است.
باش تا صبح دولتش بدمد
که این هنوز از نتایج سحر است
▪️شریک شویم در شادی ارواح همه عاشقانی که جان بر سر شکستن این محاصره گذاشتند، با صلواتی برسیدالشهدا و اَلَّذینَ بَذَلوُا مُهَجَهُم دُونَالحُسَینِ عَلَیهِالسَّلامُ
📌 این کانال را به دوستان و خانواده خود معرفی نمایید:
🆔 @jalili_vahid
⭕️برای مجتبی و محمود و محمدحسین
🔻دوتای آخری را می شناسید؛ اولی اما گمنام زمین است و مشهور آسمان.
روزی که منافقین در اسلام آباد، مجتبی را آتش زدند و هلهله کردند، آب از لب و لوچهشان سرازیر بود در آرزوی همین پایکوبی وحشیانه در تهران.
فردای شهادت مظلومانه مجتبی، بچه بسیجیها، قاتلانِ آمستردامی و استکهلمی و نیویورکیاش را در گردنهی چارزبر به زیر کشیدند و به جهنم فرستادند.
تتمه زُمرهی نفاق هم، سی سال بعد، این آرزو را که در چهل سالگی انقلاب، بولتون، قلادهشان را بگیرد و در خیابانهای امالقری بچرخاند؛ به گور بردند.
🔻"رد خون" ادای دِینی است دیرهنگام، از سوی سینمای ایران به مجتبی ایمانیها و شادکامها و مسعودها وکمالها و صادقها و...
در روزگاری که "سیما"، به فکر عروسی در تاریکی است و محو ضالّین و مغضوب علیهم؛ صراط مستقیم سینما را در روایت «الَّذينَ أَنعَمتَ عَلَيهِم» باید جست. آنان که شر صدام و رجوی و قجری را؛ شر استکبار و نفاق را، به خودشان برگرداندند و آنچه دلشان را مطمئن میکرد، روی ماه خمینی بود، در حسینیه جماران باشد یا روی جیب لباس سبز، یا در کیف رانندهای که میشد دار و ندارت را بسپاریش با خیال جمع.
🔻"رد خون" نه درباره مرصاد که تکرار مرصاد است در تنگه چارزبر سینمای ایران، و می تازد به جد و جهد، با همه جان؛ از هر سه محور: هنر؛ صنعت و رسانه و میآشوبد سراب فانتزیِ آنان را که این بار سودای تسخیرِ نه جغرافیا، که تاریخ را دارند و تحریم و تحریف حماسههای این ملت را.
و خوشا به حال محمودها و محمدحسینهایی که دعای شهدای مظلوم مرصاد بدرقه راه بلندشان است، انشاءالله.
💠 برای مجتبی ایمانی و مرصادیهای همه زمانها صلوات
📌این کانال را به دوستان و خانواده خود معرفی نمایید:
🆔️ @jalili_vahid
💢 *ستادهای چاق و صفهای قبراق*
⭐️ نگاهی به الفبای مدیریت فرهنگی و کاروانی که میگذرد از کوه
🖋 سرمقاله #وحید_جلیلی در شماره جدید #مجله_راه (شماره ۶۴)
🔹 الف. حجم فعالیتهای دشمنان داخلی و خارجی انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ بسیار زیاد و مؤثر است.
ب. کار در حوزه فرهنگ اصالتاً پیچیدگیها و دشواریهای منحصربهفردی دارد که قابل مقایسه با دیگر حوزهها نیست.
این الفبای مدیریت فرهنگی در جمهوری اسلامی است.
بگیرید این دو جمله را از ستادها و صفهای رسمی، از شورای عالی انقلاب فرهنگی و رسانه ملی و پایینتر؛ خواهید دید لَقوه خواهند گرفت، اگر فرو نپاشند!
****
🔹 نیروی انتظامی درست در همان روزهایی که گشت ارشاد راه انداخته، یک فیلمساز حزباللهی به نام آقای کیانوش عیاری را دعوت کرده و در راستای سیاستهای فرهنگی نظام ساخت فیلمی را به ایشان سفارش میدهد.
وقتی به یکی از سرداران محترم تذکر داده شد که بر خلاف نظر شما، جناب عیاری هیچ ادعای حزباللهی بودن ندارد، ابروهایش به سقف پیشانی چسبید و فرمود: «من خودم با ایشان جلسه داشتم، ایشان که خیلی محاسنش بلند بود»!
فیلم توقیف میشود و ناجا برای فرار از مسئولیت، این اثر فاخر را به خود کارگردان واگذار میکند تا امکان نمایشش منتفی نشود!
فیلمساز، فیلم بعدیاش (کاناپه) را با حذف کامل روسری از حجاب بازیگران میسازد و قاعدتاً توقیف میشود.
رسانه ملی برای این که از دل ایشان دربیاورد، دعوتش کرده و لابد به عنوان جایزه این هنجارشکنیها، یک سریال چند میلیاردی را در طبق اخلاص گذاشته، تقدیم مینماید.
این اتفاق برای
صدسال به این سالها - دیوار به دیوار؛
پریناز، آینه شمعدون - ازیادها رفته؛
کلک نزن خوشگله -ستایش ۱۱۱ قسمت؛
خانه دختر - هشت و نیم دقیقه
و... تکرار میشود.
کمکم این گمانه تقویت میشود که داشتن فیلم توقیفی، کارنامه پر و پیمان در فیلمفارسی، فحاشی صریح به انقلاب یا فرهنگ سنتی، به لجن کشیدن جامعه ایرانی، اگر شرط حضور در رسانه ملی نباشد مطمئناً یک امتیاز بزرگ تلقی میشود.
گویی بر سر در «سیمافیلم» حک شده است: «بدون سوء پیشینه وارد نشوید»!....
*
🔹 «دشمن فعال است؛ کارفرهنگی پیچیده است».
انگار ظرفیتهای انقلاب در بخشهای دفاعی یا فناوری یا... از ظرفیتش در فرهنگ بیشتر بوده؛
انگار دشمن در حوزه نظامی فعال نبوده یا کار هستهای و پرتاب ماهواره و سلول بنیادی و نانو و... پیچیدگی نداشته؛
انگار...
**
🔹 مدیران وکارگزاران و ناظرانی که به فرهنگ انقلاب اسلامی اعتقاد یا اعتماد ندارند، تکاپوی دشمن را به جای آن که زمینه شکوفایی استطاعتها قرار دهند، بهانه توجیه تنبلیها و ناکارآمدیها و انحرافها و رفیقبازیها و انحصارطلبیها و بخلها و حسدها میکنند.
پشت این کوه کمکاری و انحصارطلبی و سیاستزدگی، بهشت شکوفای فرهنگ انقلابیِ ایران اسلامی، انتظارِ کاروان آرمانخواهِ همافزایِ پرامیدِ پرانگیزهای را میکشد که نه دشمنان عنود و نه دوستان ناکارآمد و پرادعا را یارای متوقف کردنش نیست.
صفهای قبراقِ آتشبهاختیارانِ جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی نخواهند گذاشت ستادهای چاق ِسیاستباز، آرزوهای امیر قافله را به باد بدهند.
⭕️ متن کامل:
🔗 Jalili-Vahid.ir/?p=1726
🛒 📣 خرید اینترنتی شماره اخیر مجله راه:
🔗 bitu.ir/6JkvvH
🆔 @jalili_vahid