پرواز سی۱۷گلوبمستر ازافغانستان به سمت پایگاه های امریکایی در حاشیه خلیج فارس برای تخلیه نیروهای امریکایی
#امریکا #افغانستان
ناوشکن کلاس آتاگو (ژاپن)
این ناوشکن نمونه ارتقاء یافته ناوشکنهای کلاس کنگو نیروی دریایی ژاپن است که خود بر اساس ناوشکنهای کلاس آرلی برک ساخته شدهاند.
ناوشکنهای آگاتو (Agato) جزو معدود شناورهای خارج از نیروی دریایی آمریکا هستند که به سامانه رزمی ایجس مجهز شدهاند و دارای تجهیزات الکترونیکی، رادار و تسلیحات تقریبا مشابه ناوشکنهای آرلی برک هستند. همانند نمونه آمریکایی، آگاتو نیز به ۹۶ پرتابگر عمودی مجهز است که توانایی پرتاب موشک پدافندی SM-2، موشک SM-3 و موشک ضد زیردریایی ASROC را دارند. اژدر Mark 46 و موشک ضد کشتی Type 90 ساخت خود ژاپن نیز جزو تسلیحاتی هستند که این ناوشکن به آن مجهز است.
این ناوشکنها در تئوری توانایی پرتاب موشک کروز تاماهاک را هم دارند، اما به دلیل محدودیت قانون اساسی این کشور ناوهای ژاپنی به موشک تهاجم زمینی مجهز نمیشوند.
ناوشکن کلاس سوورمنی (روسیه)
سوورمنی (Sovremenny) ناوشکنی نسبتا قدیمی است و اولین فروند از آن در سال ۱۹۸۰ وارد خدمت نیروی دریایی شوروی شد. ۲۱ فروند از این ناو ساخته شد، اما امروزه تنها ۳ فروند از آن در نیروی دریایی روسیه فعال هستند.
از لحاظ رادار، سنسورها و تسلیحات، این ناوشکن با ناوشکنهای دیگر لیست فاصله قابل توجهی دارد. این ناوشکن بر خلاف ناوشکنهای غربی در درجه اول برای درگیری با اهداف سطحی ساخته شده و به این منظور به ۴ موشک ضد کشتی فراصوت P-270 (شناسه ناتو: SS-N-22 Sunburn) مجهز شده است. از لحاظ پدافندی نیز این ناو تنها به ۴۸ موشک Shtil (شناسه ناتو: SA-N-12 Grizzly) مسلح شده که نسبت به پدافند سایر ناوشکنها برد کمتری دارد. توپ سینه ۱۳۰ میلی متری، سامانههای دفاع نزدیک AK-630، پرتابگرهای اژدر و راکتهای ضد زیردریایی RBU-1000 از دیگر تسلیحات این ناوشکن است.
هر چند سوورمنی از سایر ناوشکنهای این لیست فاصله زیادی دارد، اما نیروی دریایی روسیه ناوشکن مدرنی را در دست ساخت دارد که جایگزین این کلاس و دیگر ناوشکنهای قدیمی روسیه خواهد شد.