دبستان قرآنی جنت مؤسسه امیرالمومنین علیه السلام
🍀 یکشنبه های علوی 📖 همنشین با نهج البلاغه ✍ شماره ۱ 👇قسمت اول از نامه ۳۱ نهج البلاغه ا🔷🔷🔷🔷 ا🔷🔷🔷
☝️شروع از ابتدای نامه ۳۱ نهج البلاغه
🗓 یکشنبه _ ۵ آذر _ شماره ۱
🍀 یکشنبه های علوی
📖 همنشین با نهج البلاغه
✍ شماره ۲
👇 ادامه قسمت اول از نامه ۳۱ نهج البلاغه
ا🔷🔷🔷🔷
ا🔷🔷🔷
ا🔷🔷
ا🔷
📜 ... إِلَى الْمَوْلُودِ الْمُوَمِّلِ مَا لا يُدْرِکُ، السَّالِکِ سَبِيلَ مَنْ قَدْ هَلَکَ، غَرَضِ الأَسْقَامِ، وَ رَهِينَةِ الأَيَّامِ، وَ رَمِيَّةِ الْمَصَائِبِ، وَ عَبْدِ الدُّنْيَا، وَ تَاجِرِ الْغُرُورِ، وَ غَرِيمِ الْمَنَايَا، وَ أَسِيرِ الْمَوْتِ، وَ حَلِيفِ الْهُمُومِ، وَ قَرِينِ الأَحْزَانِ، وَ نُصُبِ الاْفَاتِ، وَ صَرِيعِ الشَّهَوَاتِ، وَ خَلِيفَةِ الأَمْوَاتِ.
📜 ... آن گاه امام (عليه السّلام) مخاطب خود را بدون ذکر نام با چهارده وصف توصيف مى کند، مى فرمايد: «اين نامه خطاب به فرزندى است آرزومند، آرزومند چيزهايى که هرگز دست يافتنى نيست و در راهى گام نهاده است که ديگران در آن گام نهادند و هلاک شدند (و از جهان چشم فرو بستند) کسى که هدف بيمارى هاست و گروگان روزگار، در تيررس مصائب، بنده دنيا، بازرگان غرور، بدهکار و اسير مرگ، هم پيمان اندوه ها، قرين غم ها، آماج آفات و بلاها، مغلوب شهوات و جانشين مردگان است»
📝 توصیفاتى که امام (عليه السلام) در اين جا براى فرزندش ـ و به بيان ديگر، براى همه انسان ها - ذکر مى کند اين است:
✅ «الْمُوَمِّلِ مَا لا يُدْرِکُ» او ( انسان) در اين جهان به دنبال امورى مى رود که قابل وصول نيست، زيرا انسان دنيايى خالى از هرگونه مشکلات و ناراحتى ها و ناکامى ها مى خواهد در حالى که طبيعت دنيا آميخته با مشکلات و رنج ها و مصائب است.
✅ «السَّالِکِ سَبِيلَ مَنْ قَدْ هَلَکَ» مفهومش اين است که همه انسان ها در طريقى گام مى نهند که انتهاى آن مرگ و هلاکت است، همان گونه که قرآن مى گويد: (کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ)
✅ «غَرَضِ الأَسْقَامِ» در واقع توضيحى است براى آنچه گذشت، زيرا انسان خواه ناخواه در اين جهان هدف انواع بيمارى هاست؛ در کودکى و جوانى به شکلى و در پيرى به شکلى ديگر.
✅ «وَ رَهِينَةِ الاَْيَّامِ» با توجّه به اين که «رهينه» به معناى گروگان و اسير است اشاره به اين مى کند که انسان همواره در چنگال روزها گرفتار است و گذشت زمان او را با خود مى برد؛ بخواهد يا نخواهد. در پايان عمر نيز وى را رها مى سازد و به قبر مى سپارد.
✅ «وَ رَمِيَّةِ الْمَصَائِبِ» با توجّه به اين که «رميّه» به معناى چيزى است که هدف پرتاب تيرها مى شود اشاره به اين است که مصيبت ها که در جان و مال و بستگان و دوستان و عزيزان رخ مى دهد از هر سو او را نشانه گيرى کرده اند.
✅ «وَ عَبْدِ الدُّنْيَا » اشاره به اين است که انسان همچون برده اى در چنگال هوا و هوس ها و زرق و برق دنيا گرفتار است و اين امور او را به هر سو مى برند،
✅ « وَتَاجِرِ الْغُرُورِ » و تاجر غرور بودنش بدين علت است که سرمايه هايى را با تلاش در اين دنيا به دست مى آورد که سرابى بيش نيست و مجموعه اى از مکر و فريب است. سرمايه هايى که به زودى از دست مى رود و ديگران هميشه به آن چشم دوخته اند.
✅ «غَرِيمِ الْمَنَايَا» انسان را به شخص بدهکارى تشبيه مى کند که طلبکار او مرگ است؛ مرگى که جان او را مى گيرد و جسمش را در خاک پنهان مى سازد.
✅ «أَسِيرِ الْمَوْتِ» همان مطلب را به شکل ديگرى بيان مى کند؛ گاه مى فرمايد: بدهکار مرگ است و گاه مى فرمايد: اسير موت است.
✅ «حَلِيفِ الْهُمُومِ؛ هم پيمان اندوه ها»
✅ «قَرِينِ الأَحْزَانِ؛ قرين غم ها» اشاره به اين است که سراسر زندگى آميخته با انواع غم و اندوه است؛ غم روزى، غم بيمارى، غم از دست دادن فرصت ها، غم خيانت هاى بعضى از دوستان و غم توطئه هاى دشمنان. آيا مى توان کسى را پيدا کرد که در طول عمر اسير اين غم ها نشده باشد؟
✅ «نُصُبِ الاْفَاتِ وَ صَرِيعِ الشَّهَوَاتِ» ؛ اشاره به آفات مختلفى است که از هر سو انسان را هدف گيرى مى کنند و شهواتى که او را به زانو درمى آورند و او تاب مقاومت در برابر آن ها را ندارد.
✅ «خَلِيفَةِ الأَمْوَاتِ» اشاره به اين است که اى انسان فراموش نکن که تو جانشين مردگانى و در آينده به آن ها خواهى پيوست و کسان ديگرى جانشين تو مى شوند و اين رشته همچنان ادامه مى يابد و سر دراز دارد.
❌❌ جالب اين که امام (عليه السّلام) در معرفى خود شش صفت و در معرفى فرزندش چهارده صفت را از مشکلاتى که هر انسانى در زندگى دنيا با آن روبه روست، بيان فرموده است؛
يعنى تقريباً در مقابل هر وصف خويش دو وصف فرزندش و در برابر هر مشکل خود دو مشکل مخاطبش را بازگو مى کند.👌
🔷
🔷🔷
🔷🔷🔷
🔷🔷🔷🔷
☝️خطاب به شما
📝 بله بله پدر با شماست ؛ با دل و جان توصیه هایش را بخوانید و گوش به فرمان حضرت پدر💚
@janat_qorani
📌 داستان کوتاه
👌در اين جا نقل داستان معروف اسکندر بد نيست👇
😔 هنگامى که مى خواست از دنيا برود مادرش زنده بود و مى دانست بسيار ناراحت مى شود.
🤔 تدبيرى انديشيد که مايه تخفيف آلام او شود به او گفت: مادر بر مرگ من اشک بريز😭 و عزاى مرا گرم کن؛ ولى تنها گريه مکن گروهى را دعوت کن که تو را در اين امر يارى کنند، کسانى که براى من گريه کنند، نه براى گرفتارى ها و مصائب خويش.😯
🧕مادر وصيّت فرزند را بعد از مرگ او عمل کرد به سراغ همسايگان و دوستان و خويشاوندان و آشنايان رفت.
⁉️ از هرکس سؤال مى کرد که تو غم و اندوهى ندارى؟ او پاسخ مثبت مى داد و غم خود را با وى در ميان مى گذاشت؛
❌يکى گفت: همسرم از دنيا رفته است.
❌ديگرى گفت: به مصيبت فرزند گرفتارم.
❌سومى گفت، در معاملات زيان سختى ديده ام.
❌ چهارمى از بيمارى و درد خود سخن گفت.
✅ مادر فهميد که دلى بى غم در اين جهان نيست و طبق ضرب المثل معروف «اَلْبَلِيَّةُ إذا عَمَّتْ طابَتْ؛ بلا و مصيبت هرگاه عمومى شود قابل تحمل است» مصيبت فرزند براى او قابل تحمل شد.👌
@janat_qorani
📸رویداد بزرگ قرآنی آوای آسمانی
✅هم نوای قران،هم صدای غزه
💐محفل قرآنی مدرسه جنت بمناسبت بزرگداشت شهدای راه قدس هم زمان با سراسر کشور،برگزار شد
#مدرسه_قرآنی_جنت
#موسسه_امیرالمومنین
#هیات_دانش_اموزی_امیرالمومنین
@janat_qorani
🏴السلام علیک ایها الصدیقه الشهیده
📸گزارش تصویری
🖤موکب داری و پذیرایی از دانش آموزان مدرسه در ایام فاطمیه توسط گل پسرای جنتی
🚩#روز_پنجم
#مدرسه_قرآنی_جنت
#موسسه_امیرالمومنین
#بزرگداشت_فاطمیه
#فاطمیه_به_یاد_ماندنی
#هیات_دانش_اموزی_امیرالمومنین
@janat_qorani
🏴السلام علیک ایها الصدیقه الشهیده
📸گزارش تصویری
🖤موکب داری و پذیرایی از دانش آموزان مدرسه در ایام فاطمیه توسط گل پسرای جنتی
🚩#روز_ششم
#مدرسه_قرآنی_جنت
#موسسه_امیرالمومنین
#بزرگداشت_فاطمیه
#فاطمیه_به_یاد_ماندنی
#هیات_دانش_اموزی_امیرالمومنین
@janat_qorani
با سلام خدمت خانواده های محترم
با توجه به اصرار اداره آموزش و پرورش بر تعطیلی فردا و پس فردا مجبور به تعطیل کردن مدرسه هستیم
با عرض معذرت از اعلام دیرهنگام فردا و پس فردا مدرسه تعطیل میباشد و آموزش به صورت آفلاین خواهد بود
animation.gif
126.2K
با عرض سلام
دانش آموزانی که علاقه دارند در مسابقات قرآن؛ عترت و نماز در رشتههای
مداحی
دعاخوانی
حفظ
اذان
احکام
قرائت
شرکت کنند
در اسرع وقت نام و نام خانوادگی خود را به همراه رشته ی مورد علاقه به شماره ی ۰۹۳۶۸۹۳۳۶۲۶ (رضائی) در ایتا اطلاع دهند
39.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📸گزارش تصویری
💠گوشه ای از فعالیت های کلاس های سوم، چهارم، پنجم و ششم مدرسه قرآنی جنت در نیمه دوم آبان ماه
🎗خداقوت خدمت معلمین فعال و دلسوز مدرسه🌷
#مدرسه_قرآنی_جنت
#گزارش_کلاسی
@janat_qorani
🔺کارگاه فرزند پروری
✅ویژه مادران دغدغه مند
⭐️باحضور جناب آقای رحمانی (کارشناس ارشد روانشناسی کودک و نوجوان)
🗓دوشنبه ساعت ١۶
➖مدرسه قرآنی پسرانه جنّت
@janat_qorani
🏴السلام علیک ایتها الصدیقه الشهیده
📸گزارش تصویری
🖤موکب داری و پذیرایی از دانش آموزان مدرسه در ایام فاطمیه توسط گل پسرای جنتی
🚩#روز_هفتم
#مدرسه_قرآنی_جنت
#موسسه_امیرالمومنین
#بزرگداشت_فاطمیه
#فاطمیه_به_یاد_ماندنی
#هیات_دانش_اموزی_امیرالمومنین
@janat_qorani
دبستان قرآنی جنت مؤسسه امیرالمومنین علیه السلام
🍀 یکشنبه های علوی 📖 همنشین با نهج البلاغه ✍ شماره ۲ 👇 ادامه قسمت اول از نامه ۳۱ نهج البلاغه ا🔷🔷🔷
📖 نامه ۳۱ نهج البلاغه
🗓 یکشنبه _ ۱۲ آذر _ شماره ۲☝️
🍀 یکشنبه های علوی
📖 همنشین با نهج البلاغه
✍ شماره ۳
👇 سخنان پایانی قسمت اول از نامه ۳۱ نهج البلاغه
ا🔷🔷🔷
ا🔷🔷
ا🔷
📜 ... امام (عليه السّلام) در اين بخش از نامه خود، از وضع خويشتن شروع مى کند و در ضمن آن، انگيزه خود را از نوشتن اين وصيّت نامه اخلاقى و انسانى شرح مى دهد و به طور خلاصه مى فرمايد:
😔 من به خود نگاه کردم ديدم ستاره عمرم رو به افول نهاده و بايد در فکر خويشتن باشم و آماده سفر آخرت شوم؛
🫂 ولى از آن جا که تو را بخشى از وجود خود، بلکه تمام وجود خود مى بينم، خويش را ناگزير از اين اندرزها و نصيحت ها و هشدارها ديدم.
✅ (أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ فِيمَا تَبَيَّنْتُ مِنْ إِدْبَارِ الدُّنْيَا عَنِّي، وَ جُمُوحِ الدَّهْرِ عَلَيَّ وَ إِقْبَالِ الاْخِرَةِ إِلَيَّ، مَا يَزَعُنِي عَنْ ذِکْرِ مَنْ سِوَايَ، وَ الإِهْتِمَامِ بِمَا وَرَائِي)؛ 👈 مى فرمايد: «اما بعد، آگاهى ام از پشت کردن دنيا و چيره شدن روزگار و روى آوردن آخرت به سوى من، مرا از ياد غير خودم و توجّه به دنيا واهل آن بازداشته است.»
📌 اشاره به اين که پشت کردن دنيا، سبب بيدارى انسان است👀 ؛ زيرا خود را در آستانه انتقال از دنيا مى بيند و همين امر موجب مى شود که👇
⛔️ از هواى نفس بپرهيزد.
🤔 به طور جدى به سرنوشت خويش بينديشد.
🥳 سرگرمى هاى غافل کننده را کنار زند.❌
✅ به خويشتن راست بگويد.
⭕️ و دور از هرگونه تعصب و سهل انگارى، به آينده خود، يعنى سفر آخرت فکر کند.🤔
✅ امام (عليه السلام) در ادامه اين سخن چنين نتيجه گيرى مى کند: غَيْرَ أَنِّي حَيْثُ تَفَرَّدَ بِي دُونَ هُمُومِ النَّاسِ هَمُّ نَفْسِي، فَصَدَفَنِي رَأْيِي وَ صَرَفَنِي عَنْ هَوَايَ، وَ صَرَّحَ لِي مَحْضُ أَمْرِي، فَأَفْضَى بِي إِلَى جِدٍّ لا يَکُونُ فِيهِ لَعِبٌ، وَ صِدْقٍ لا يَشُوبُهُ کَذِبٌ؛ 👈 اين توجّه سبب شده که اشتغال به خويشتن مرا از فکر مردم (و آنچه از دنيا در دست آن هاست) بازدارد و مانع اطاعت من از هواى نفسم شود و حقيقتِ سرنوشتم را براى من روشن سازد و همين امر ، مرا به مرحله اى رسانده که سراسر جدى است و شوخى در آن راه ندارد، سراسر راستى است و دروغ به آن آميخته نيست.👌
✅ آن گاه امام (عليه السّلام) به سراغ اين نکته مى رود که چرا به فکر دادن اندرز گسترده اى به فرزندش افتاده در حالى که توجّه امام (عليه السلام) به سرنوشت خويش است⁉️
✅ مى فرمايد: وَ وَجَدْتُکَ بَعْضِي، بَلْ وَجَدْتُکَ کُلِّي، حَتَّى کَأَنَّ شَيْئاً لَوْ أَصَابَکَ أَصَابَنِي، وَ کَأَنَّ الْمَوْتَ لَوْ أَتَاکَ أَتَانِي، فَعَنَانِي مِنْ أَمْرِکَ مَا يَعْنِينِي مِنْ أَمْرِ نَفْسِي، فَکَتَبْتُ إِلَيْکَ کِتَابِي مُسْتَظْهِراً بِهِ إِنْ أَنَا بَقِيتُ لَکَ َأَوْ فَنِيتُ ؛ 👈 چون تو را جزئى از وجود خود بلکه تمام وجود خودم يافتم👥
گويى اگر ناراحتى به تو رسد، به من رسيده 😔😔
و اگر مرگ دامانت را بگيرد دامن مرا گرفته🖤🖤
👈 به اين دليل اهتمام به کار تو را اهتمام به کار خود يافتم،✍ از اين رو اين نامه را براى تو نوشتم تا تکيه گاه و پشتوانه تو باشد خواه من زنده باشم يا نباشم.👌
💫 اين تعبير امام (عليه السّلام) که تو را جزئى از وجود خود يافتم، تفسير روشنى دارد،👈 زيرا فرزند از پدر و مادر متولد مى شود و اجزاى او برگرفته از اجزاى آن هاست.
💫 اما اين که مى فرمايد: تو را تمام وجود خودم يافتم؛
🔶 ممکن است اشاره به اين باشد که تو امام بعد از من و جانشين منى، بنابراين تمام وجود من در تو تجلى مى کند و تو تجلى گاه تمام وجود منى.
🔶 اين احتمال نيز وجود دارد که اين جمله اشاره به مجموعه صفات جسمانى و روحانى باشد که به حکم قانون وراثت از پدران به فرزندان مى رسد.
🔷
🔷🔷
🔷🔷🔷
☝️ای جااااااانم 🥰
پدر امت ، من را جزئی از وجود خودش نه بلکه تمام وجودش معرفی می کند.😍
با جان و دل سخنانش رو گوش می کنم و به خاطر می سپارم💚
@janat_qorani