📜🖌📜🖌📜🖌📜🖌📜🖌📜🖌📜
🖌
📜
🖌
با دفن گروهی از صحابه مانند اسعد بن زراره خزرجی به سال اول قمری و عثمان بن مظعون در ذی حجه سال دوم مدنیان اقبال بیشتری نسبت به دفن اموات در بقیع نشان دادند، با این وجود دفن افرادی مانند فاطمه بنت اسد (علیها السلام) مادر امام علی (علیهما السلام) و نیز عباس عموی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان شیعی (علیهم السلام) در خانه عقیل بن ابی طالب (علیهما السلام) حاکی از استمرار دفن اموات در خانهها به ویژه در خانههای نزدیک بقیع است.
📚 الاستیعاب فی معرفة الاصحاب، ابن عبدالبر، ج۴، ص۱۶۰۱؛
طبقات الکبری، ابن سعد، ج۱، ص۱۱۵ و ج۴، ص۳۳؛
أخبار مدینة الرسول، ابن شبه، ج۱، ص۱۱۱ و ۱۲۷؛
أخبار مدینة الرسول، ابن نجار، ص۱۵۳؛
مروج الذهب، مسعودی، ج۳، ص۲۹۷.
به مرور خانههایی که برخی صحابه در بقیع و یا در زمینهای فاصل میان بقیع و مسجد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) ساخته بودند و برخی از آنها به صورت آرامگاه خانوادگی در آمده بود، همچون خانههای عقیل بن ابی طالب (علیه السلام)، محمد بن حنفیه و ابن افلح به قبرستان افزوده شد. از زمان دقیق این توسعهها اطلاعی در دست نیست.
📚 تاریخ طبری، ج۷، ص۵۸۷؛
مقاتل الطالبین، ابوالفرج اصفهانی، ص۲۶۵.
پس از آنکه خانهها و کوچههایی که به مرور زمان بقیع العمات [محل دفن عمههای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)] را از قبرستان بقیع جدا کرده بود در سال ۱۳۷۳ه.ق. تخریب شد، این قسمت به مساحت تقریبی ۳۵۰۰۰ متر مربع و کوچه فاصل بین آنها که زقاق العمات نام داشت با مساحت ۸۲۴ متر مربع به بقیع منضم شد و مساحت بقیع به ۱۵۰۰۰متر(۱۵۰* ۱۰۰ متر) افزایش یافت. پس از آن در سال ۱۳۸۵ق قطعهای مثلثی شکل در شمال بقیع که متعلق به شهرداری بود با مساحت ۱۶۱۲ متر نیز اضافه شد. با توسعه دوم سعودی مساحت بقیع به ۱۸۰۰۰۰متر مربع افزایش یافت.
📚 بقیع الغرقد، امینی، ص۳۶؛
بقیع الغرقد، حاتم عمر طه، ص۲۱-۲۲؛
تاریخ المدینة المنورة، علی حافظ، ص۱۷۳؛
معالم المدینة المنورة بین العمارة و التاریخ، عبدالعزیز کعکی، ج۳، ص۴۶۱.
#عمارت #خانه #عقیل
#بیت #البقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🖌
📜
🖌
📜🖌📜🖌📜🖌📜🖌📜🖌📜🖌📜
🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆
🔸
🎆
🔸
#عمارة_البقیع
🗺 موقعیت جغرافیایی دار عقیل:
این خانه در کوچه ای به نام «الروحاء» است. در منابع درباره کوچه روحاء چنین آمده است: «روحاء آن بخش از بقیع است که در محاذی راهی (کوچه ای) که از خانه محمد بن زید [بن علی بن حسن بن علی بن ابی طالب (علیهم السلام)] به زاویه شرقی خانه عقیل منتهی می گردد قرار گرفته است.»
این کوچه از غرب تا شرق بقیع امتداد دارد. سه چهارراهی در این کوچه هست و خانه عقیل نزدیک چهارراه دوم و جنب قطعه همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) واقع است. مساحت آن وسیع بوده، به طوری که یک سمت آن در قسمت شمالی است که تا جنوب بقیع امتداد خانه از در غربی تا در شمالی را شامل می شده است.
پس از آن که خانه مبدل به مسجد و محل زیارتگاهی می شود، دارای دو در بوده که یکی از آنها به روی زائرین گشوده میشد. همچنین فاقد صحن بوده است.
📚 تاریخ المدینه، ابن شبه، ج۱، ص۱۰۱؛
طبقات الکبری، ابن سعد، ج۴ص۴۴؛
الدرة الثمینه فی اخبار المدینه، ابن نجار، ص۴۵۶؛
عمدة الأخبار فی مدینة المختار، احمد العباسی، ص۵۲؛
نزهة الناظرین، برزنجی، ص۲۷۸.
#عمارت #خانه #عقیل
#بیت #البقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔸
🎆
🔸
🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆🔸🎆
🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌
🕊
🕌
🕊
#أعلام_البقیع
🌷 معرفی بقاع معروف به بنات رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم):
رقیه بنت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) بن عبد الله، دختر خوانده آن حضرت که گاه او را «ربیبه» (دختر خوانده) می خوانند.
🕋 وی در مکه بدنیا آمد. برخی دیگر نیز او را دختر ابوهند همسر هاله دانسته اند که از همسر اوّلش بوده و پس از فوت ابوهند تحت کفالت هاله ماند. حضرت خدیجه (علیها السلام) که امّ الارامل و الایتام بود، خواهرش هاله را با دختر ابوهند، تحت کفالت خود قرار داد. پس از ازدواج حضرت خدیجه (علیها السلام)، هاله نیز درگذشت رقیّه در خانه خدیجه (علیها السلام) پرورش یافت.
در میان اعراب رسم بود هرکسی که یتیمی را تربیت می کرد، به عنوانِ فرزند او شناخته می شد. از این بابت رقیه نیز به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و خدیجه (علیها السلام) نسبت یافت. انتساب رقیّه به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از روی تسامح و به قصد تبرّک صورت گرفته است. هنگامی که حضرت خدیجه (علیها السلام) ایمان آورد، رقیه نیز به تبعیت از وی اسلام آورد.
📚 مناقب آل ابی طالب، ابن شهرآشوب، ج۱، ص ۲۰۶؛
الاستغاثه، کوفی، ج۱، ص ۶۸؛
طبقات الکبری، ابن سعد، ج۸، ص۳۷.
🌄 رقیه ابتدا همسر عتیبة بن ابی لهب (لعنة الله علیهما) بودند. پس از نزول آیه «تبت یدا ابی لهب و تب»، پدر عتیبة از پسرش خواست آنها را رها کند. وی پس از جدایی از همسرش به ازدواج عثمان بن عفان (لعنة الله علیه) درآمد، و از او پسری به نام عبدالله بن عثمان بدنیا آمد.
📚 سیره ابن هشام، ج۲، ص۳۳۴؛
تاریخ المدینة المنورة، إبن شبه، ج۱، ص۱۰۳.
🏴 هنگامی که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) عازم بدر بود رقیه به حصبه مبتلا شد. وی سرانجام در اثر ضرب و شتم عثمان بن عفان (لعنة الله علیه) در سال دوم هجری، در سن بیست و دو سالگی، هنگام پیروزی جنگ بدر، مصادف با ماه مبارک رمضان از دنیا رفت در حالی که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بر بالین او حضور نداشت. علت این ضرب و شتم، اتهام ِنشان دادن مخفیگاه مغیرة بن ابی العاص (لعنة الله علیه) به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دانسته شدهاست.
📚 الكافی، کلینی، ج۳، ص۲۳۶؛
بحارالانوار، مجلسی، ج۲۲، ص۱۶۷؛
تاریخ آثار مکه و مدینه، اصغر قائدان، ص۳۵۹.
👇🏻ادامه دارد...👇🏻
#عمارت #خانه #اصحاب_پیامبر
#بیت #البقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
#أعلام_البقیع
👇🏻ادامه...👇🏻
🌠 به سفارش حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) که فرمودند: «او را به سلف ما یعنی عثمان بن مظعون ملحق کنید»، او را وسط قبرستان بقیع به خاک سپردند.
🌌 پس از وفات رقیه، عده ای از زنان بر قبر او می گریستند. عمر بن خطاب (لعنة الله علیه) آنان را با تازیانه منع می کرد. از این رو پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دست او را گرفتند و فرمودند: «وای بر تو ای عمر (لعنة الله علیه)! از شیطان بپرهیز، آنچه که بر قلب و چشم جاری شود از رحمت خداوند است و آنچه از دست و زبان جاری شود از شیطان است [یعنی بگذار آنان بگریند]». پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) با گفتن اینکه «هر کس امشب عمل زناشویی انجام داده است وارد قبر نشود»، عثمان (لعنة الله علیه) را، از داخل شدن در قبر منع کرد.
🔳 روایت شده است که حضرت فاطمه (علیها السلام) کنار قبر رقیه می گریست و پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با جامه خود اشک چشمان مبارک ایشان را پاک می کردند.
📚 الصحیح من سیرة النبی، عاملی، ج۱، ص۱۲۳؛
الرحلة الحجازیة، بتنونی، ص۱۵۰؛
أعلام النساء، کحالة، ج۴، ص۴۵۸.
#عمارت #خانه #اصحاب_پیامبر
#بیت #البقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕊
🕌
🕊
🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌🕊🕌
📷 تصویر بقعه دختران رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)
📍 قبل از تخریب
#عکس #تاریخ #تخریب_بقیع
#پیغمبر #اصحاب_پیامبر
#عمارت #خانه #عقیل
#بیت #البقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صوت_البقیع
✨صلوات خاصه امام سجاد (علیه السلام) ✨
#امام_سجاد #صلوات #اصحاب_پیامبر
#مداحی #البقیع #جنت_البقیع #دعا
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
🌿
🌺
🌿
#بقیع_در_ثقلین
💫 چرا امام البقیع را باقر العلوم می نامند؟
🔆 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَال:
«سَمِعْتُ [جَابِرَ بْنَ عَبْدِ اللَّه] رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) يَقُولُ- إِنَّكَ سَتُدْرِكُ رَجُلًا مِنِّي اسْمُهُ اسْمِي وَ شَمَائِلُهُ شَمَائِلِي يَبْقُرُ الْعِلْمَ بَقْراً فَذَلِكَ الَّذِي دَعَانِي إِلَى مَا أَقُول»؛
🔅 ازامام صادق (علیه السلام) روایت شده که حضرت فرمودند: جابربن عبدالله می گوید از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) شنیدم که به من می فرمود: ای جابر،تو مردی از اهل بیت مرا درک خواهی کرد که اسمش اسم من و خوی و سرشتش خوی و سرشت من است که علم را می شکافد و توسعه می دهد.
📚 کافی، ج۱، ص۴۶۷؛
بحارالانوار، ج۴۶، ص۲۲۵.
#امام_باقر #صلوات #امام_صادق
#روایت #البقیع #جنت_البقیع #دعا
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌿
🌺
🌿
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌
🔆
🕌
🔆
#بقیع_در_ثقلین
✨ قال ابامحمد حسن العسکری (علیه السلام):
«مَنْ زَارَ جَعْفَراً وَ أَبَاهُ (علیهما السلام) لَمْ یَشْتَکِ عَیْنَیْهِ وَ لَمْ یُصِبْهُ سُقْمٌ وَ لَمْ یَمُتْ مُبْتَلًی»؛
🌸 کسی که زیارت کند امام جعفر صادق (علیه السلام) و پدرش امام محمد باقر (علیه السلام) را مبتلا به درد چشم نخواهد شد و هرگز به امراض دیگر مبتلا نخواهد گردید.
📚 المقنعة، ص۴۷۴؛
بحار الأنوار، ج۹۷، ص۱۴۵؛
جامع الأخبار (للشعيري)، ص۲۷.
#امام_حسن_عسکری #زیارت #اصحاب_پیامبر
#احادیث #البقیع #جنت_البقیع #دعا #قبور
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔆
🕌
🔆
🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌🔆🕌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صوت_البقیع
✨صلوات خاصه امام محمد باقر (علیه السلام) ✨
#امام_باقر #صلوات #اصحاب_پیامبر
#مداحی #البقیع #جنت_البقیع #دعا
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕋 تو کعبه ای و کعبه گرفتار بقیعت
🕊 پیوسته ملک سائل زوار بقیعت
⚜️ جان و دل و ما شمع تار بقیعت
🕌 تا چهره گذاریم به دیوار بقیعت
#شعر_البقیع #شعر #دلنوشته
#امام_محمد_باقر #کعبه #اصحاب_پیامبر
#شمع #البقیع #جنت_البقیع #دعا
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞
📌
🗞
📌
#نبأ_البقیع
📢 همه ساله مصادف با ۸ شوال شیعیان کشورهای مختلف جهان با تشکیل تجمعاتی اعتراض آمیز، خواستار بازسازی و احیای حرم های تخریب شده ائمه بقیع می گردند.
📹به همین مناسبت در آمریکا صدها نفر از مردم و مسلمانان این کشور با اتوبوس از شیکاگو و دیگر شهرهای آمریکا خود را به «واشنگتن» رسانده، مقابل سفارت عربستان دست به تجمع اعتراضی زدند و از آنجا به سمت کاخ سفید راهپیمایی کردند. شرکتکنندگان دستنوشتههایی حمل میکردند که روی آنها نوشته بود:
✔️ «قبرستان بقیع را بازسازی کنید»
✔️ «میراث و یادبود اسلام را تخریب نکنید»
✔️ «وهابی همانند داعش، مسیحیان و مسلمانان را ترور میکند»
✔️«وهابی تروریست را متوقف کنید».
✔️ «وهابیهای تروریست، مکانهای مقدس را ترور نکنید»
🎤 یکی از شرکت کنندگان در این تجمع به خبرنگارها گفت: «ما به اینجا آمدهایم تا انزجار خود را از وهابیون سعودی که مبدأ و منشأ جنایات و تروریسم در جهان هستند ابراز کنیم، این جنایتکاران خانه خدا و مسجد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و قبرستان بقیع را غصب کردهاند و امروز به خوبی ردپای اسرائیل در تصمیمات این رژیم دیده میشود، همانطوری که اسرائیل اماکن مقدس را در فلسطین غصب کرده است.»
👇🏻 ادامه دارد... 👇🏻
#حرم #آمریکا #هشتم_شوال
#وهابیت #البقیع #جنت_البقیع #تخریب_بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
👇🏻 ادامه... 👇🏻
🎥 در هندوستان نیز مسلمانان شیعه و سنی و علمای این کشور با شرکت در تظاهراتی علیه وهابیون سعودی شعار دادند.
📹 تظاهرکنندگان در شهرهای «دهلینو» پایتخت، و «لکنو» مرکز ایالت «اوتارپرادش»، با سردادن شعار «مرگ بر آل سعود» خشم خود را از این اقدام نشان دادند.
📌امام جمعه لکنو در سخنانی در جمع تظاهرکنندگان گفت: «آل سعود با تخریب قبور ائمه بقیع (علیه السلام) ماهیت ضد اسلامی خود را نشان داد.
✅ تظاهرات مشابهی نیز در کشورهای پاکستان و عراق نیز برگزار شده است.
#البقیع #هند #شوال
#هشتم_شوال #تخریب_بقیع
#ائمه_بقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
📌
🗞
📌
🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞
🕌✨🕌✨🕌✨🕌✨🕌✨🕌✨🕌
✨
🕌
✨
#بقیع_در_ثقلین
💬 قال امام البقیع، الصادق (علیه السلام):
🌷 «مَنْ زَارَنِي غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَمْ يَمُتْ فَقِيراً»؛
💐 هر كس قبر مرا زيارت كند گناهانش آمرزيده مي شود و هرگز فقير و بينوا از دنيا نمي رود.
📚 المقنعة، ص۴۷۴؛
وسائل الشيعة، ج۱۴، ص۵۴۳؛
بحار الأنوار، ج۹۷، ص۱۴۵.
#بقیع #احادیت #سخن_بزرگان
#امام_صادق #قبور #گریه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✨
🕌
✨
🕌✨🕌✨🕌✨🕌✨🕌✨🕌✨🕌
هدایت شده از شبکه جهانی بقیع
🌿بِـسـمِالـلّٰـہِالـرَحـمـانِالـرَحـیـم🌿
⚜️ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضَاءِ حَوَائِجِهِ ⚜️
#دعا #مناجات #فرج
#مدینه #کربلا #امام_زمان
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
از یڪ طرفے عاشق دیوار بقیع و
از یڪ طرفے عاشق ایوان حسینم
از ڪرببلا جاده ڪشیدم بہ مدینہ
دیوانۂ این جادهٔ بین الحرمینم
#شعر #شعر_البقیع #جنت_البقیع
#امام_حسن #پیامبر #بین_الحرمین
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✴️ نجمه خاتون
🌹نجمه خاتون همسر امام کاظم (ع) و مادر امام رضا (ع) و فاطمه معصومه (ع) بودند.
او کنیزی بود که توسط حمیده خاتون (ع) همسر امام صادق (ع) خریداری و به امام کاظم (ع) بخشیده شد.
🌺 اصل و نسب:
وی کنیزی از اشراف عجم (غیرعرب) بود که در بین عربها متولد شده بودند. بعضی ایشان را اصالتاً اهل شهر نوبه در شمال آفریقا و برخی از اهل جزیره مارسی در جنوب فرانسه میدانند.
از اینرو وی به «خَیزُران»، «مَرسِیه» و «شَقْرَاء نُوبِیه» نیز شناخته میشد.
ادامه دارد... 👇
#نجمه #خاتون #قم #مشهد
#امام_کاظم #همسر #بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✴️ نجمه خاتون
🌺 پیوند آسمانی:
تاریخ ازدواج نجمه خاتون (علیها السلام) با امام کاظم(علیه السلام) مشخص نیست، حمیده خاتون (علیه السلام) مادر امام کاظم (علیه السلام) در خواب پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را می بیند که به وی دستور میدهد نجمه خاتون (علیه السلام) را به ازدواج فرزندت موسی (علیه السلام) در آور، به زودی بهترین فرزند از او متولد میشود. من به این دستور عمل نمودم و نجمه خاتون (علیها السلام) را به ازدواج امام کاظم (علیه السلام) در آوردم.
📔 مادران چهارده معصوم، مظفری، ص۱۸۵؛
🌺 مقام و منزلت:
حمیده خاتون (علیها السلام) همسر امام صادق (علیه السلام) خطاب به امام کاظم (علیه السلام) میگوید: کنیزی با فضیلتتر از او ندیدهام و شکی نیست که بزودی خداوند متعال نسل وی را آشکار خواهد کرد.
طبق گزارشی، کسی که نجمه را از او خریدند میگوید زنی از اهل کتاب از تولد فرزند بزرگی از این کنیز خبر داده بود.
شیخ صدوق همچنین روایتی از علی بن میثم نقل میکند و در آن به خوابی اشاره میکند که حمیده خاتون (علیها السلام) حضرت محمد (ص) را در خواب دیده و حضرت به او میگوید: «ای حمیده! نجمه را به فرزندت موسی هدیه ببخش، زیرا وی بهترین خلق روی زمین را به دنیا خواهد آورد». با این خواب، حمیده خاتون (علیها السلام)، نجمه خاتون (علیها السلام) را به فرزندش بخشید و خانم نجمه (ع) در آن هنگام دوشیزه بود. امام کاظم (ع) نیز خریداری نجمه خاتون (علیها السلام) را به دستور پیامبر (ص) بیان کرده است.
👇🏻 ادامه دارد.... 👇🏻
#نجمه #خاتون #قم #مشهد
#امام_کاظم #همسر #بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✴️ نجمه خاتون
🌺 در مدح نجمه خاتون:
یکی از شاعران زمان امام رضا (علیه السلام)، در مدح آن حضرت، چنین سروده است:
«أَلَا إِنَّ خَيْرَ النَّاسِ نَفْساً وَ وَالِداً / وَ رَهْطاً وَ أَجْدَاداً عَلِيُّ الْمُعَظَّمُ
أَتَتْنَا بِهِ لِلْعِلْمِ وَ الْحِلْمِ ثَامِناً / إِمَاماً يُؤَدِّي حُجَّةَ اللَّهِ تُكْتَم»
آگاه باش که بهترین مردم از حیث ارزش ذاتی و مقام پدر و اصل و نیاکان، امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) است که بانو تکتم (علیها السلام) آن امام هشتم را که مظهر علم و حلم است برای ما هدیه آورد و او حجت خداوند برای بندگان است.
📚 بحارالانوار، ج۴۹، ص۵؛
عيون اخبار الرضا (عليه السلام)، ج۱، ص۲۴؛
🌺 عبادت:
✨ امام رضا (علیه السلام) می فرماید: «مادرم در دوران حمل من، سنگینی حمل را احساس نمیکرد، در خواب خود نیز صدای تسبیح و تهلیل از حمل خود میشنید، و بیدار میشد ومی دید خبری نیست، بسیار با فضیلت و عابده و نیز کثیر الذکر بود.»
📔 در مکتب عالم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، قائمی، ص۳۴.
🌺 وفات و محل دفن
در مورد زمان وفات نجمه خاتون (علیها السلام) گزارشی به دست ما نرسیده، ولی محل دفن وی طبق بعضی از اقوال مجاور قبر حمیده خاتون (علیها السلام) همسر امام صادق (علیه السلام) در (مشربه ام ابراهیم) واقع در منطقه العوالی است. قبرستانی متروکه (در صدر اسلام) که در خیابان العوالی یا علی ابن ابی طالب مدینه منوره امروزه واقع شده است.
📔 فدک و العوالی، حسینی جلالی، ص۵۵
#نجمه #خاتون #قم #مشهد
#امام_کاظم #همسر #بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻 عباسیان و بقاع متبرکه بقیع
هنگامی که سلسله بنی عباس روی کار آمدند، با سیاست ها و مکرهای خود سعی در راضی نگهداشتن شیعیان و سادات حسنی داشتند تا بتوانند حکومت خود را حفظ کنند و در این راستا آنان را در اوایل حکومت خود آزاد گذاشتند. حتی سفاح اولین خلیفه عباسی سند فدک را به بنی الحسن (ع) تفویض نمود. بنی عباسیان با هدف عظمت بخشیدن به جد خود، و شیعیانِ خاندان عصمت و بویژه سادات بنیالحسن (ع) در تعمیر و توسعه مدفن ائمه بقیع (ع) و تبدیل خانه عقیل به «حرم» بعنوان یک وظیفه دینی و شعار مذهبی اهتمام ورزیده و به مفهوم آیه قرآنی « فِى بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَیُذْكَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالغُدُوِّ وَالْأَصَالِ؛ رِجَالٌ لَّا تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَیْعٌ عَن ذِكْرِ اللَّهِ» (سوره مبارکه نور/ آیه ۳۶ و ۳۷)، تحقق خواهند بخشید و آن بیت رفیع را برای عبادت و ذکر خداوند سبحان و حضور ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت (ع) آمادهتر خواهند نمود، سعی در بازسازی دار عقیل داشتند. در این زمان تنها سه تن از ائمه هدی (ع) در خاک بقیع و در دار عقیل مدفون بودند.
✔️ پس از دوره تبدیل دار عقیل به مسجد و محل زیارتی، بدن مبارک حضرت صادق ع در این مکان [مسجد] در کنار پدر خود به خاک سپرده شد.
#حکومت #عباسیان #حرم #تخریب_بقیع
#تخریب_مساجد #ائمه #قبو_مطهر
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 تاریخچه ساخت قبه:
🔸 قرن پنجم:
«مجد الملک» وزیر شیعی «برکیارق» سلطان سلجوقی بود. یكی از خدمات ارزشمند او در زمان وزارت، ساختن گُنبد بر روی قبور مطهر امامان (ع) بود. مورّخان نوشته اند كه مجدالملك، در قبرستان معروف بقیع در مدینه، بر روی قبور ائمه بقیع (ع)، قبّه ای ساخت كه قبر عباس عموی پیامبر (ص) هم در زیر این گُنبد قرار می گرفت.
همچنین وی بر روی قبر عثمان بن مظعون [که اهل سنت چنان پندارند که مقام عثمان بن عفان (لعنة الله ) است]، صحابه بسیار معروف حضرت رسول اكرم (ص)، در قبرستان بقیع، یك چهار طاقی ساخت.
در کارنامه کاری مجد الملک بنای حرم امام موسی کاظم و امام جواد (ع) در بغداد، ساخت حرم جناب عبدالعظیم حسنی در شهر ری و مشاهیر سادات علوی و اشراف فاطمی (ع) را نیز دارد.
✔️ در این زمینه مورخ معروف ابناثیر متوفای (۶۳۰ ه. ق.) در کتاب خود (الکامل) در حوادث (سال ۴۹۵ ه.ق.) میگوید: در این سال امیر مدینه منظور بن عمارة حسینی دنیا را وداع گفت. او در دوران حیات خود، ابتدا مجد الملک را در ایران به قتل رساند و پس از آن معماری را که از اهالی قم بود و از سوی مجدالملک برای ساختن قبه حسن بن علی (ع) و عباس عموی پیامبر (ص) در مدینه به سر میبرد به قتل رسانید.
✔️ منابع از تعمیر بقعه به سال ۵۱۹ ه.ق. به دستور مسترشد عباسی (لعنة الله) و نیز در روزگار مستنصر عباسی (لعنة الله) گزارش دادهاند. كتیبه ای نصب شده بالای محراب بقعه كه دربردارنده دستور خلیفه مستنصر (لعنة الله) برای تعمیر بقعه است، این ادعا را تأیید میكند.
#کتیبه #حکومت #تخریب_بقیع
#سلجوقیان #عباسیان #شیعه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
💎🔸💎🔸💎🔸💎🔸💎🔸💎🔸💎
🔸
💎
🔸
#بقیع_در_ثقلین
🎆 قال امام البقیع، الصادق (علیه السلام) :
✨ « إِذَا بَعُدَتْ بِأَحَدِكُم الشُّقَّةُ وَ نَأَتْ بِهِ الدَّارُ فَلْيَصْعَدْ أَعْلَى مَنْزِلِهِ فَلْيُصَلِّ رَكْعَتَيْنِ وَ لْيُومِ بِالسَّلَامِ إِلَى قُبُورِنَا فَإِنَّ ذَلِكَ يَصِلُ إِلَيْنَا»؛
🍀 هرگاه (زیارت) بر یکی از شما سخت و طاقت فرسا بود و خانه اش هم دور بود، پس بر بام خانه اش بالا رود و دو رکعت نماز بخواند و با سلام دادن به قبر ما اشاره و قصد کند، یقینا سلام او به ما می رسد.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج ۲، ص ۵۹۹؛
روضة المتقین، ج ۵، ص ۴۳۸.
#حدیث #احادیث #روایات
#امام_صادق #قبور #بقیع #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔸
💎
🔸
💎🔸💎🔸💎🔸💎🔸💎🔸💎🔸💎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صوت_البقیع
✨ زیارت امام البقیع، امام صادق (علیه السلام)✨
#مداحی #زیارت #قبور #جنت_البقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗
🖊
📗
🖊
#مکتبة_البقیع
📚 الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد
📖 درباره کتاب: کتابی کلامی تاریخی به زبان عربی درباره تاریخ اهل بیت (علیهم السلام)؛
🔹این کتاب شامل دوازده باب می باشد، که هر باب اختصاص به یکی از دوازده معصوم (علیهم السلام) دارد.
بخشی از باب اول، باب دوم، چهارم، پنجم و ششم به ترتیب درباره تاریخ زندگانی و فضائل رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، امام البقیع حضرت حسن مجتبی (علیه السلام)، امام البقیع حضرت زین العابدین (علیه السلام، امام البقیع حضرت باقر العلوم و امام البقیع حضرت صادق (علیه السلام) می باشند.
🔸 نسخ خطی این کتاب در کتابخانه های متعدد موجود می باشد.
🖌 درباره مؤلف: محمد بن محمد بن نُعمان مشهور به شیخ مُفید (۳۳۶ یا ۳۳۸- ۴۱۳ق) متکلم، فقیه و تاریخنگار امامیه در قرن (۴ و ۵ ق) او را از احیاکنندگان فرهنگ شیعی و فقه امامیه دانستهاند.
🔸 مجموعه مکتوبات شیخ مفید بر اساس فهرست نجاشی ۱۷۵ کتاب و رساله است.
✅ الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ابو عبدالله محمد بن محمد بن نعمان عکبری بغدادی (شیخ مفید)
#کتاب #شیعه_شناسی #بقیع_را_میسازیم
#بقیع_شناسی #حرم #اطلاعات #قبور
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🖊
📗
🖊
📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗