هدایت شده از بیداری طلاب
♨️دولت سیزدهم و خسارات خلاء گفتمانی
✍یاسر جبرائیلی
معمولا دولت ها به گفتمانشان شناخته میشوند. اما رواج عبارت «دولت سیزدهم» در ارجاعات به دولت در رسانهها، نشان میدهد آقای رئیسی نتوانسته خود را پرچمدار یک گفتمان به جامعه معرفی کند.
یکی از دلایل اینکه این دولت از همان آغاز کار زیر ضرب رفت، همین خلا گفتمانی است.
گفتمان، قدرت نرم ایجاد میکند. دولت فاقد گفتمان، از قدرت نرم محروم است و لذا در عرصه جنگ نرم، اولا توان حمله ندارد، ثانیا در برابر حملات نرم بی سلاح و سپر است.
گفتمان است که در قول و فعل کارگزاران، در رویکرد و عملکرد آنان، انسجام ایجاد میکند. گفتمان، عینک آسیبشناسانهای است که دولت به چشم میزند، مشکلات را از زاویه این گفتمان میبیند و از همین زاویه راهکارش را ارائه میدهد و اجرا میکند.
دولت فاقد گفتمان به شهرداری تقلیل پیدا میکند و این، یکی از جدیترین خطراتی است که دولت سیزدهم را تهدید میکند.
دولتی که ناکارآمدی گفتمانش عیان شود، گرفتار رکود می شود، اما دولت فاقد گفتمان، گرفتار روزمرگی میشود و خسارت این روزمرگی از رکود بیشتر است؛ چه، رکود با یک موفقیت گفتمانی -ولو کوچک- یا ناکامی گفتمان رقیب، شکسته میشود، اما بدون گفتمان از روزمرگی نمیتوان خلاص شد.
گفتمان یک شاخص برای انتخاب و ارزیابی مدیران نیز هست. در خلاء گفتمان، تیم دولت با بازیکنان قرضی از تیمهای دیگر شکل میگیرد و روشن نیست این تیم، به کدام اصول باید متعهد باشد و بر اساس کدام معیارها ارزیابی میشود. در خلاء گفتمان، خطای قابل اغماض مدیریتی ممکن است گناه نبخشودنی تلقی شده و منجر به برکناری مدیر شود، اما انحراف رویکردی اساسا به چشم نیاید. دولت حتی وقتی پیامی به کشور خارجی میدهید باید محور آن، گفتمانش باشد.
باید این خلا گفتمانی برطرف شود. اگر تلقی این است که «مردمی بودن» گفتمان دولت است، این سوال مطرح است که آیا اساسا مردمی بودن میتواند گفتمان باشد؟ گفتمان، یک دال مرکزی دارد که در حوزه ها و عرصه های مختلف تجلی و امتداد پیدا می کند. بر مبنای گفتمان می شود یک کلان پروژه تعریف کرد و پیش برد و پیشرفتش را سنجید. بر مبنای این کلان پروژه است که در سطوح میانی، پروژههای خردتر تعریف میشود. آیا «مردمی بودن» این ظرفیت را دارد که برای مثال در حوزه مالیات، در سیاست خارجی، در آموزش و پرورش، در بهداشت و درمان، در کشاورزی و... تجلی و امتداد پیدا کند؟ آیا میتوان مسائل این حوزهها را از زاویه «مردمی نبودن» آسیبشناسی کرد و از زاویه «مردمی شدن» برایشان راهکار ارائه داد؟ پاسخ بلاتردید خیر است، چون این مفهوم اساسا چنان عمقی ندارد؛ هرچند میتواند یکی از اجزاء و امتدادهای یک گفتمان باشد.
اما راهکار، تمرکز و تکیه بر روی عدالت به عنوان گفتمان دولت سیزدهم است که هم واجد مشخصات فوق است و هم با شخصیت آقای رئیسی تناسب و همخوانی دارد.
گفتمان عدالت نباید به لفظ عدالت محدود شده و تقلیل یابد. با صرف تکرار کلمه عدالت، گفتمان ایجاد نمی شود. مراکز فکری و دانشگاهی کشور و مشخصا مراکز فکری در دولت باید بسیج شوند و درباره عدالت ادبیات تولید کنند. رئیس جمهور درباره هر موضوعی و در هر زمان و مکانی صحبت و سخنرانی دارد، باید بتواند اولا بیعدالتیهای منجر به وضع موجود را بیان کند، ثانیا وضع مطلوب را از منظر عدالت توصیف کند، ثالثا اقدامات عادلانهای که دولت میخواهد برای گذار از وضع موجود به وضع مطلوب انجام دهد را شرح دهد. این اقدامات، همان پروژههای خُرد هستند که ذیل کلان پروژه عدالت، تعریف میشوند و باید نظام رصد و پایش و ارزیابی و گزارشدهی برایشان ایجاد شود.
هرچقدر ادبیات رئیس جمهور در این سه مرحله، اختصاصی و بدیع و دارای کلیدواژههای منحصر بفرد باشد، موفقتر خواهد بود؛ و البته بزرگترین تهدید برای گفتمان، این است که به ادبیاتهای وام گرفته شده از منابع دیگر، یا به اقدامات معمول و رایج، بخواهیم رنگ گفتمان خودمان را بزنیم.
دولت زمانی توانسته پرچم گفتمان عدالت را بلند کند که مخالفان اقدامات دولت را بتوان مخالفان عدالت توصیف کرد.
باید در پایان چهار سال اول دولت، کتاب عدالت آقای رئیسی برگرفته از مجموعه سخنرانیهای این چهار سال منتشر شود. همچنین دولت در پایان چهار سال باید بتواند گزارش دهد که چگونه با برقراری عدالت مشکلات را برطرف کرده است. آیا با نظر به کارنامه دوساله، چنین چشماندازی میتوان متصور شد؟
@syjebraily
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
هدایت شده از حوزه قم
.
دشمنان میخواهند غیرت را از مردم ما بگیرند
🏷 برخی تصور میکنند لازمه امر به معروف، همواره رأفت، مهربانی و مدارا، و لازمه نهی از منکر خشونت است، درصورتیکه چنین نیست؛ نه همیشه معنای امر به معروف نرمی و مهربانی است و نه همیشه لازمه نهی از منکر خشونت است.
←در نهی از منکر، مرحله اول، سخن گفتن با زبان نرم و مؤدبانه است و هیچ نهی از منکری نیست که از آغاز با خشونت همراه باشد.
← اصولاً خشونت، آخرین دارویی است که ممکن است در مواردی تجویز شود؛ مثل جراحی که آخرین راهحلی است که پزشک تجویز میکند.
◉ هیچ عاقلی و هیچ دینی نمیگوید که از همان آغاز باید با خشونت رفتار کرد. اما آنچه که باید بر آن تأکید شود، این است که دشمنان ما درصددند که از طریق ترویج فرهنگ تساهل و تسامح، غیرت و حساسیت را از مردم ما بگیرند و بهانه آنان نیز این است که حساسیت داشتن به مسائل اخلاقی خشونت است.
• حضرتعلامه مصباحیزدی
- بزرگترین فریضه صفحه ۱۷۸
@Hawzeh_Qom
هدایت شده از حوزه قم
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
حرکت انقلابی نماینده ولی فقیه گیلان
🏷 اینگونه حرکات در کنار برنامه ریزیها و اقدامات فرهنگی و اعمال قانون، بستهای جامع در مقابل بی بندباری و ولنگاری هستند.
◉ در واقع مقصر اصلی این قانون شکنی ها مدیرانی هستند که متولی برگزاری این جلسات اند.
#حرکت_انقلابی
@Hawzeh_Qom
هدایت شده از مطالعات فرهنگ و فضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽بازیگران یا کارگردانان کدام مقصر اصلیند؟
♻️من نمی خواهم قضاوت کنم که این مصاحبه چندسال پیش #افسانه_بایگان بازیگری است یا نه، ولی اگر هم بازیگری بوده، بازیگری با مطالعه و عمیقی بوده نه یک ادابازی و ظاهرسازی از روی اجبار.
⚠️حالا چه شده که از آن فرمایشات به این وضعیت رسیده اند؟ جز این که امروز احساس می کند که این گونه بیرون آمدن نه تنها هزینه ندارد؛ بلکه تشویق هم خواهد شد.
🔸زمانی نقش داشتن در ارزشها، ارزشمند بوده و اکنون نقش داشتن در ضد ارزشها. حال سوال اینجاست که برای این تغییر مبنا در مرتبه اول کارگردانان فرهنگ و رسانه و فضای مجازی باید مورد بازخواست قرار بگیرند یا بازیگران آن؟!
قطعا مسئولین فرهنگی خصوصا حوزه فضای مجازی که کارگردانان اصلی این ماجرا بوده اند و یا با ساده انگاری یا با عناد این وضع را ایجاد کرده اند سهم اصلی را در این ابتذال داشته و دارند.
🔴 کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اورژانس امریکا دوازده شب به بعد😂
@BisimchiMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪶 انسانیت، دست کم سه معنی دارد:
اولیش تقریبا همونیه که امروزه به عنوان ایرادهای حقوق بشری به برخی جوامع از طرف بعضی نهادهای بین المللی غرب، وارد میشه:
یعنی دفاع از بُعد حیوانی انسان؛
و البته خیلی بدتر!
دفاع سنگین حقوقی و حاکمیتی از حقّ فاحشگی، همجنسبازی، دگرباشی، کشتن جنین، حق برهنگی و ... !
▪️واقعا سر اینها تعصب دارند و محرومیت از اینها را محرومیت از حقوق بشر می دانند!
🎬توضیح فیلم: بازیگر (آلپاچینو) نقش #شیطان از نحوه انسانگرایی خود سخن می گوید!
#اومانیسم #حقوق_بشر
#پیشنهاد_بارگیری
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 دو روی یک سکه
سنتیمسلکهایی که هیچ جامعیتی برای دین در عرصههای مختلف مانند اقتصاد قائل نیستند و دخالت دین در این امور را نفی میکنند آن روی دیگر لیبرالیسم و بیخدایی هستند که همه امور را به دروغ به عقل خود ارجاع میدهند و هیچ جایگاهی برای راهبری دین در زندگی قائل نیستند
این دو جریان دو روی یک سکهاند که جایگاه دین را در پستوی خانه میبینند...
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔴یک ماه از صدور فتوای رهبر گذشت...
⏪قضاوت تاریخ درباره ما چیست وقتی....
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔴ترکیه بعد از روایت جعلی ترکی از مولانا، حالا به دنبال مصادره ابنسینا دانشمند بزرگ ایرانی است! / سلبریتیها هم همچنان به دنبال ساخت فیلمهای بدبختی و سیاهی از ایران!
🔹شبکه تی آر تی ترکیه دارد سریالی به نام نابغه کوچک ابن سینا را میسازد و قطعا هویت و تمدنساز ایرانی را انکار خواهد کرد!
🔹در ایران هم سلبریتیها و هنرمندنماها در سینما و شبکهی خانگی تمرکزشان روی حرمسرای ناصرالدینشاه است یا ساخت فیلمهایی که جز بدبختی و فلاکت چیزی از ایران نشان نمیدهد!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔴ای مظلوم جمهوری اسلامی!
در تمام مدت اغتشاشات شعار علیه جمهوری اسلامی بدهی فعالیت برای براندازی نظام کنی اما باز در دادگاه همین جمهوری اسلامی وقتی در پرونده ای به مشکل خوردهای بروی و حکم به نفعت صادر شود! ترانه علیدوستی هم بیاید برایت به به چه چه کند که ایول که دادگاه به نفعت حکم صادر کرد. این کدام جمهوری اسلامی است؟ این همون جمهوری اسلامی است که بهش میتازن که حق رو نا حق میکنه. حتی حاضر نشده حق اینایی که واسش شمشیر کشیدین رو هم پایمال کنه!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔥شاید در مورد #سوریه ندانید که...❗️
#مهم
🔻سوریه بعد از انقلاب اولین کشور عربی بود که دولت موقت را به رسمیت شناخت.
🔻در دوران دفاع مقدس، صدام می خواست برای تحریک اعراب، این جنگ را جنگ عرب_عجم جلوه دهد اما با ایستادن سوریه در کنار ایران این ترفند شکست خورد.
🔻علاوه بر حمایت های سیاسی گسترده در مجامع بین المللی، سوریه از مهمترین منابع برای تامین تسلیحات جنگی برای ایران در دوران دفاع مقدس بود!
🔻 به دستور حافظ اسد رئیسجمهور وقت سوریه تیم های ایرانی در مهمترین پادگان موشکی این کشور برای هر نوع آموزش استقرار یافته بود و با آزادی کامل به انبارهای موشکها و مهمات وارد می شدند و بهره می برند!! تا جاییکه در کنار وارد کردن موشک و آموزشها، رزمندگان بغداد را هدف گرفتند و توازن نسبی در جنگ ایجاد شد.
🔻سوریه برای دفاع از ایران٬ خط لوله نفت عراق را که از بصره به سمت دریای مدیترانه کشیده شده بود و نیم میلیون بشکه نفت را از آن طریق صادر می کرد، به طور کامل مسدود کرد و سبب شد تا درآمد نفتی عراق تا ۳۰درصد کاهش پیدا کند و ضربه سنگینی به صدام وارد شود!
🔸پ.ن۱: حمایت جمهوری اسلامی از سوریه در برابر تروریستهای داعش با محوریت #حاج_قاسم، اقدامی بود که هم پاسخ خدمات سوریه در دوران جنگ بود، هم تضمین امنیت خارجی ایران و هم حمایت از محور مقاومت.
🔸پ.ن۲: سفر دکتر #رئیسی به سوریه علاوه بر حمایت از محور مقاومت، موجب تسریع دسترسی ایران به دریای مدیترانه از طریق تکمیل خط آهن بصره تا بندر لاذقیه است که منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی گستردهای را برای سه کشور و خصوصا ایران دارد.
✍حمیدرضا ابراهیمی
@Gaami_no
هدایت شده از انجمن علمی علوم سیاسی
💎 یادداشت / دولت سیزدهم و خسارات خلاء گفتمانی / سید یاسر جبرائیلی
🌐 AEOS.IR/post/105 متن کامل
♦️ گزیده / معمولا دولتها به گفتمانشان شناخته میشوند. اما رواج عبارت «دولت سیزدهم» در ارجاعات به دولت در رسانهها، نشان میدهد آقای رئیسی نتوانسته خود را پرچمدار یک گفتمان به جامعه معرفی کند. یکی از دلایل اینکه این دولت از همان آغاز کار زیر ضرب رفت، همین خلا گفتمانی است. گفتمان، قدرت نرم ایجاد میکند. دولت فاقد گفتمان، از قدرت نرم محروم است و لذا در عرصه جنگ نرم، اولا توان حمله ندارد، ثانیا در برابر حملات نرم بی سلاح و سپر است. گفتمان است که در قول و فعل کارگزاران، در رویکرد و عملکرد آنان، انسجام ایجاد میکند. گفتمان، عینک آسیبشناسانهای است که دولت به چشم میزند، مشکلات را از زاویه این گفتمان میبیند و از همین زاویه راهکارش را ارائه میدهد و اجرا میکند. دولت فاقد گفتمان به شهرداری تقلیل پیدا میکند و این، یکی از جدیترین خطراتی است که دولت سیزدهم را تهدید میکند.
#️⃣ #یادداشت_سیاسی #گفتمان_سازی #سید_یاسر_جبرائیلی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️