22 قاعده داستان سرایی پیت داکتر
درس هایی برای فیلمنامه نویسان
قاعده شماره یک: بیشتر سعی کنید به جای آنکه یک شخصیت را برای موفقیتش تحسین کنید او را به خاطر تلاش هاش مورد تمجید قرار دهید.
ما به عنوان مخاطب همواره دوست داریم موفق شدن شخصیت مورد علاقه مان را نظاره گر باشیم. اما این دلیل نمی شود که ما از تلاشهایی که او در طول فیلم برای به دست آوردن موفقیت انجام می دهد، چشم پوشی کنیم، چراکه در مرتبه نخست، شخصیت های یک فیلم همواره اشخاصی تلاشگر هستند و برای دستیابی به موفقیت، با تقدیر در حال نزاع اند.
به کارگیری اصل پیش گفته را به خوبی می توان در انیمیشن ماشین ها مشاهده کرد. در این فیلم، ما با شخصیت مک کویین مواجهیم که در شهر رادیاتور اسپرینگ گرفتار شده و موظف است قبل از فکرکردن درباره رویای خود مبنی بر بردن جام قهرمانی مسابقات پیستون، جاده هایی را که باعث تخریب آنها شده، تعمیر کند. گرچه ما در تمام طول فیلم منتظریم که او جام مربوط به مسابقات را برنده شود، با این همه، باید گفت که این عنصر نکته اصلی فیلم نیست و این سیر تلاش های مککویین است که باید به آن توجه ویژه ای داشت.
شخصیت مک کویین در ابتدای امر، آمیخته ای از خودخواهی و غرور است. بااین حال، در اواسط فیلم او دوستانی پیدا می کند و به واسطه ماجراهایی که برایش رخ می دهد، تبدیل به شخصیت بهتری می شود. در آخر این قصه اما، مک کویین در مسابقه اول نمی شود و به جای داشتن چنین دغدغه ای، به استریپ، ملقب به شاه، کمک می کند تا مسابقه را به پایان برساند؛ امری که به نظر می رسد برای مک کویین بسیار خوشایندتر از بردن جام مسابقات ماشین سواری باشد.
قاعده شماره یازده: اگر ایده تان را روی کاغذ بیاورد، می توانید آن را اصلاح کنید. اما اگر آن را برای همیشه در مغز خود نگه دارد دیگر هرگز حاضر نخواهید شد تا آن سوژه ناب را با دنیای بیرون به اشتراک بگذارد.
این قاعده، قاعده ای جهان شمول است و می توان در همه حیطه های فیلمسازی، به ویژه فیلمنامه نویسی از آن بهره برد. این قاعده تعریف خود را اینگونه بیان می کند: ممکن است ایده ای که اکنون در ذهن شما جاری است، سوژه ای ناب باشد، اما مادامی که این مهم به رشته تحریر درنیاید، چیزی به غیر از یک تخیل گیج و گنگ نیست.
به محض اینکه شالوده فکری خود را در قلم جاری کنید و آن را روی کاغذ بیاورید، ایده شما دیگر فقط حاصل تخیل شما نیست، بلکه به واقعیت تبدیل می شود؛ واقعیتی که شما می توانید آن را با همگان شریک شوید. شغل یک فیلمنامه نویس و استعدادش زمانی برای همه آشکار می شود که هنر او از طریق کاغذها قابل لمس باشد.
🔹 نوشته: فای وارد / مترجم: علیرضا کیانپور
🔹 متن کامل را در صفحه 39 شماره 263 #مجله_فیلم_نگار در www.filmnegar.ir بخوانید.
_______________________
https://eitaa.com/jashnvareha
گردشگری و سفر در جنوب، زندگی در جنوب و صید و دریا، فرهنگ و باورهای بومی مردم جنوب و گردشگری و زیست در جزیره کیش موضوعات اینجشنواره هستند.
طبق فراخوان منتشر شده، داستانهای ارسالی به اینجشنواره باید در محدوده جغرافیایی اقلیم جنوب، یعنی استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، چابهار و جزیره کیش و قشم و سایر جزایر خلیج فارس باشند. هچنین اعلام شده محدودیتی برای حجم داستان وجود ندارد و هر نویسنده مجاز است یک تا دو داستان ارسال کند.
مهلت ارسال آثار به اینجشنواره ۵ اسفند اعلام شده و جوایز نفرات برتر نیز به اینترتیباند؛
برگزیده اول: لوح تقدیر، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵ میلیون تومان
برگزیده دوم: لوح تقدیر، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۰ میلیون تومان
برگزیده سوم: لوح تقدیر، دیپلم افتخار و مبلغ ۷ میلیون تومان
اختتامیه اینجشنواره خرداد ۱۴۰۴ در جزیره کیش برگزار خواهد شد.
___________________
https://eitaa.com/jashnvareha