تعاریف فرهنگ
تعاریف متنوعی هم از فعالیت فرهنگی، ارائه شده که تعدادی از آنها در ذیل آورده شده است:
1. فعالیتهای فرهنگی صرف نظر از ارزش مادی و تجاری آنها، میتوانند در نهایت به تولید کالاها و یا خدمات فرهنگی نیز کمک کنند.
2. مجموعهای از تجارب، اتفاقات، مراسم و غیره که دانش افراد یا علاقه آنها را نسبت به خود و یا دیگر گروههای فرهنگی، اجتماعی، فکری یا میراث فرهنگی افزایش میدهد.
3. کار (فعالیت) فرهنگی، فعالیتی است که تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی بشر را دربر میگیرد. کاری است که همه افراد جامعه را متأثر میسازد و این با نفوذ در ارتباطات و روابط علت و معلولی و تأثیر و تأثرات افراد جامعه بر یکدیگر، شدنی خواهد بود.
4. فعالیت فرهنگی، فعالیتی است که موجبات این را فراهم آورد که افراد بتوانند در تمام ابعاد زندگی روزانه خود، چه به طور انفرادی و چه جمعی، خود را به دیگران بفهمانند.
5. فعالیت فرهنگی عبارت است از مجموعه اقداماتی که برای تغییر در مجموعه توان انسانی یک جامعه صورت میگیرد.
6. فعالیت فرهنگی به آن دسته از فعالیتهایی گفته میشود که اعضای یک جامعه در آن شرکت داشته و به وسیله آن شخصیت و تواناییهای خود را بسط و گسترش میدهند.
در مجموع میتوان این تعریف را ارائه کرد که فعالیتهای فرهنگی، فعالیتهایی هستند که هدف آنها تغییر، تقویت و یا توسعه ارزشها، بینشها و دانشهای (اطلاعات) جامعه و در نتیجه روابط اجتماعی جامعه باشد.
#تعریف_فرهنگ
#کارفرهنگی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
اهمیت تشکیلات از نظر رهبر انقلاب
🔸مجموعههای انسانی مثل ماشین نیستند که انسان یک دکمهای را بزند و این ماشین به خودی خود شروع کند به کار کردن. مجموعههای انسانی، مجموعههایی از ارادهها، فکرها، سلیقهها و خواهشهای نفسانیِ صحیح و غلط هستند، نظارت، بسیارمهم است.
۱۳۸۷/۶/۲
#کار_تشکیلاتی
#رهبری
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
هدایت شده از نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو اصل مهم در مدیریت و تشکیلت
استاد حسن رحیم پور ازغدی
#کار_تشکیلاتی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
1_38769396.docx
14.9K
شاید گرفتن نسخه از دکتری که خود به نسخه تجویزیش عمل کرده است عاقلانه ترین راه باشد.
وصیت نامه شهید کاظم گمار برای بچه هایی است که می خواهند کار #تشکیلاتی کنند.
#شهید_گمار
#کار_تشکیلاتی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
ت مثل تجربه
یکصد تجربه موفق فعالان فرهنگی مساجد
🔰تجربه پانزدهم
🔹عنوان تجربه🔹 شماره تلفن تماس باخدا
🔶🔸شـــرح تجـربه
✍در ابتدای جلسه،مربی از متربیان می پرسد:ڪدامیڪ از شما تلفن همراه دارد؟
برخی می گویند داریم و برخی می گویند نیاز نداشتیم نخریدیم! اینبار همه می گویند: داریم ،پس ادامه می دهد:فڪر می ڪنید ضروری ترین تلفن هایی ڪه باید در دفترچه تلفن خانواده های ما موجود باشند،ڪدامند؟
اعضای گروه ،از تلفن اورژانس،اطلاعات۱۱۸،آتش نشانی،تاڪسی سرویس ها وبیمارستان ها از این قبیل سخن می گویند امّا شما پس از تأیید همه موارد بالا،اظهار می دارید:ضروری ترین شماره تماسی ڪه همه ما هر روز و هر لحظه به دانستن و استفاده از آن نیازمندیم شماره تلفن تماس با خداست ڪه آن عبارتست از "۲۴۴۳۴" البته با ڪد ۱۷،در ادامه از اعضاے گروه می خواهید حدس بزنند ارقام این شماره برگرفته از چیست؟ و وقتی متربیان تظراتشان را در این خصوص بیان نمودند،اعلام می ڪنید این شماره تلفن اشاره دارد به تعداد رڪعت های نمازهای واجب یومیه و عدد آنها در صبح و ظهر و عصر ومغرب و عشاء.
دراین روش هم چنین می توانید به بچه ها بگویید:دوستان! هرڪدام از ما در زندگی ،۱۴شماره تماس همراه داریم ڪه همیشه در دسترس است، همواره پاسخگوست و هیچ گاه تحت تأثیر ترافیڪ خطوط و مشغولی شبڪه واقع نمی شود. چهارده شماره تلفن ما در زندگی ،چهارده معصوم علیهم السلام هستند ڪه در تمام طول شبانه روز،ارتباط با آنها برای ما آنتن می دهد و هر وقت احساس نیاز ڪردیم می توانیم ڪدهای ارتباطی ذیل را زیر لب زمزمه ڪنیم تا ارتباطمان برقرار شود.
ڪدهایی هم چون یا حسین(ع)،یازهـرا(س)،یاعلی(ع)ویا غریب الغربا(ع).
این تجربه را می توان علاوه براین:(ڪد پرواز)،(ورودے آسمان)،(شماره گذرنامه بهشت)،(پل ارتباطی با عرش)،(ادعونی استجب لڪم)،وامثال این نامگذاری کرد.
🔶🔸هدف از اجراے تجـربه
برقراری انس و الفت با پروردگار هستی و تعمیق دوستی و ارادت به اهل بیت عصمت وطهارت علیهم السلام
🔷🔹نڪته مرتبط تڪمیلے
✍در این تجربه سعی شده است از طریق ڪد گذاری ارتباط با خـدا و امامان معصوم(ع) در مخاطبان،به شیوه ای جالب توجه و ابتڪارے ،بچه ها را با مفاهیم انس با پروردگار اهمیت و جایگاه نماز و دوستی با عترت و اهل بیت(ع) آشنا ڪرد، به ڪارگیری واژه هایی مثل ڪد،رمز،شماره تماس،تلفن همراه ورودے، وامثال آن در این روش، جذابیت موضوع رابیشتر می ڪند.
هم چنین لازم به یادآورے است در این ڪه،بیان طرح تمثیلے موضوعاتی از این دست،ماندگاری اینگونه مفاهیم را در اذهان مخاطبان دو چندان خواهد ڪرد وچه بسا بچه های گروه،تا پایان عمر فراموش نڪنند ڪه مربی مسجدشان بارها می گفت:(شماره ثابت دائمی تماس با خدا عبارتست از "۲۴۴۳۴"این شماره را همواره به خاطر بسپارید.)
⚜به قول بابا طاهر⚜
خوشا آنانڪه الله یارشان بی
به حمد و قل هو الله ڪارشان بی
خوشا آنانڪه دائم در نمازند
بهشت جاودان بازارشان بی
📚 "ت مثل تجربه" محمد مهدے نجاتے
#تجربه
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
ایده:
اردوی شبانه درون پایگاهی
🔷مقدمه:
در کارتربیتی صالحین علاوه بر جـذب و تثبیت متربی میبایـــست آن را رشد داد ازطرفی فعالیت هایی همچون اردوی جذب،اردوهای تربیتی و تفریحی بر ادامه سیر این حرکــت مهم اثرگذار است.در طرح اردوی شبانه درون پایگاهی بر اصل تثبیت متربی تاکید شده است و با این حرکت سبب ایجاد صفا وصمیمیت میان اعضای صالحین پایگاه شده وتحولی به ارمغان آورده است در این ایده یک تجربه باهم بودن را متربیان کسب میکنند.
🔷تاریخچه ای از طرح:
این ایده درکرج و توســــــط یکی از پایگاه های مقاومت شهر بنام مسجد صاحب الزمان اجـرا گردید.ایده اردوی شبانه درون پایگاهی به منظور ایجاد صفا و صمیمیــــت و وحدت میان متربیان عضو حلقـات صالحین پایگاه بود که با حضور مربی صالحین(امام جماعت)،سرگروه های حلقات مسجد و متربیــــان این پایگاه یک شب را درپایگاه مقاومت بسیج می گذرانند.در اجرای این برنامه تلاش گردید که متربیان در کنار یکدیگر صمیمیت را حس کنند و با اجرای مسابقات ورزشی و فرهنگی و فعالیت هایی گروهی تجربه خوبی را در کنار یکدیگر رقم بزننـد.با این کار علاوه بر ایجاد محبت میان متربی زمینه تثبیت آن در مسجد و حلقه دوچندان فراهم میشود.
الف)هدف:
_ارتقای روحیه نشاط و تعالی میان ارکان صالحین پایگاه مقاومت
_افزایش صمیمیت و محبت میان متربیان عضو حلقات
_تثبیت متربی در حلقه صالحین ومسجد
#ایده
#اردو
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
یک مربی خوب از نگاه قرآن دارای چه ویژگیهای است؟
پاسخ:
در آیات متعددی از قرآن، در توصیف ویژگیهای پیامبران، صفاتی برای آنان نقل شده است.
با توجه به اینکه این بزرگواران برترین و والاترین مربیان و معلمان بشریت هستند، این صفات میتواند سرمشق خوبی برای دیگر افراد، در امر تربیت مردم باشد.
مهمترین ویژگی یک مربی خوب، #دلسوز بودن او است که این حالت به اشکال گوناگون ظهور میکند. در ادامه با استفاده از آیات قرآن، به برخی از این صفات اشاره میشود:
۱. همدل بودن:
اگر یک مربی دلسوز زیردستان خود نباشد، اهمیت زیادی برای آنان قائل نمیشود و عاقبت و سرنوشت آنها برایش ارزش زیادی نخواهد داشت.
در توصیف پیامبر گرامی اسلام(ص) در قرآن آمده است:
از خود شما پیامبری به سویتان آمده که رنج کشیدن شما برایش سخت است.
توبه، 128
۲. علاقهمندی زیاد به رشد یافتن:
مربی و معلم خوب کسی است که رشد و ترقی شاگردانش منتهای آرزویش باشد و در این کار سر از پا نشناسد. در ادامه آیه قبل، به عنوان وصف دیگر پیامبر(ص)، چنین میگوید:
او اشتیاق زیادی برای هدایت شما دارد.
۳. مهربانی:
مهربان بودن صفتی قلبی است که لازمه تربیت کردن است. مربی نامهربان راه به جایی نخواهد برد. از اینرو در پایان آیه سابق چنین آمده است:
او نسبت به کسانی که راه حق را پذیرفته و اهل ایمان شدهاند، بسیار مهربان است.
۴. تلاش شبانه روزی:
یک مربی واقعی که دلسوز باشد، شبانه روز در فکر امور مربوط به زیردستان خود بوده و از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند. زمان برای او مطرح نیست و هر وقت که لازم باشد، وظیفه خود را به جا میآورد. حضرت نوح در شرح وظیفه خود چنین میگوید:
خدایا من شبانه روز مردم را به سوی تو دعوت کردم.
نوح، 5
۵. غمخوار بودن:
در توصیف حالات پیامبر گرامی اسلام(ص) در آیات متعددی قرآن آمده است که آن قدر غمخوار مردم بودند که به خاطر اصرار آنان بر گمراهیشان آن قدر غمگین میشد که نزدیک بود از بین برود. در سوره شعراء آمده است:
نزدیک است که به خاطر ایمان نیاوردن مردم، به خاطر غم و اندوه خود را هلاک کنی.
شعراء، 3
#ویژگیهای_مربی
#مربی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf