💠آموزش مهارتهای زندگی دراسلام
❎پرسش وپاسخ
✍🏻کارشناس اخلاق و مشاوره از گروه تبلیغی پاسخگو
📆دوشنبه و چهارشنبه ها⏰17:00
🔻گروه ندای شیعه:
t.me/joinchat/AzVZNTy5lbLEe0FIDA5CCQ
@javadheidari110
🚘 قابل توجه ماشین داران 🚘
*⭕️ یک تجربه فنی باارزش در خصوص خودرو*
*⭕️ پاره شدن تسمه تایم* بیشتر در حال حرکت مخصوصا در جاده رخ میدهد
پس اگر در حال حرکت ماشین خاموش شد به هیچ عنوان مجددا استارت نزنید!!!
با یه حرکت ساده میتونید بفهمید تسمه پاره شده یا نه و از چند میلیون تومان خسارت به موتور در هنگام استارت زدن جلوگیری کنید!
🔴 اگر این اتفاق افتاد به هیچ عنوان استارت نزنید ماشین رو بذارین دنده یک و هُل بدین اگه ماشین تو دنده بود و حرکت کرد تسمه پاره شده و باید یدک کش خبر کنید ببره تعمیرگاه!
و اگه ماشین حرکت نکرد یعنی تسمه سالمه!
⭕️ این تجربه فنی رو به دیگر دوستان انتقال دهید تا با یک یا چند استارت بی مورد زدن موتور ماشینشون را نابود نکنند!
🌎گروه_تبلیغی_پاسخگو
🔷 @javadheidari110 👈
♨️سوال:
🔰اگر شخصی از طریق پارتی بازی شغلی به دست بیاورد،درآمد حاصله از آن شغل چه حکمی دارد؟
✍ پاسخ:
✅ پارتی بازی و خلاف مقررات جمهوری اسلامی عمل كردن و تبعیض، چون باعث تضییع حق دیگران می شود حرام است. به علاوه این گونه كارها باعث مخدوش شدن وجهه نظام می شود، و این گناه است.
بنابراین از پارتی بازی باید خودداری شود تا حق دیگران ضایع نشود و آبروی نظام مخدوش نشود. امّا پولی كه بابت كار می گیرند اگر به وظایف كاری و قراردادشان عمل كنند، حلال است.[۱]
پارتی بازی ( یعنی وساطت برای پیشرفت کار بر خلاف قانون ) جایز نیست و حقوقی که می گیرند اشکال دارد ولی چنانچه این کار در حد معرفی باشد و فرد بقیه ی مراحل را طبق مقررات و شرایط قانونی طی کند و باعث تضییع حقوق دیگران نشود اشکالی ندارد.[۲]
در صورتی که حقوق را در مقابل مهارت و تخصص خاصی می دهند و او مهارت و تخصص لازم را دارد و استخدام خلاف مقررات نباشد ، گرفتن مبلغ اشکال ندارد.[۳]
اگر از نظر تخصص و توانائی انجام کار در حد مطلوب باشد حقوق حلال است.[۴]
پی نوشت:
[۱]. آیت الله فاضل، جامع المسائل، ج ۱، ص ۶۲۸.
[۲]. آیت الله مکارم پایگاه اطلاع رسانی
[۳]. استفتاء از دفتر آیت الله خامنه ای در قم
[۴]. آیت الله سیستانی پایگاه اطلاع رسانی
🌎 کانال رسمی جواد حیدری_گروه تبلیغی پاسخگو
🔷 @javadheidari110
🔶 پرسش:
من یکی از دوستهام را مسخره کردم و پشت سرش هم بدگویی کردم. الان پشیمونم برای استغفار از این گناه چه راه حلی وجود دارد؟
#_تمسخر_غیبت_حق_الناس_حقوق_معنوی
...................................................
🌼پاسخ:
از ارتباط شما با گروه تبلیغی پاسخگو سپاسگزاریم.
چنانچه از دیگران حقی بر گردن ما باشد ما ملزم به ادای حق هستیم . حقوق مردم دو گونه است گاهی مادی و گاهی معنوی.
اگرحقوقی که از مردم بر گردن ماست معنوی و غیر مادی باشند مانند وقتی که از دیگری غیبت کرده ایم و یا موجبات تمسخر او را فراهم آورده ایم در مرحله ی اول باید حلالیت بطلبیم لذا با مراجعه ی به شخص و طلب حلالیت می توانیم جبران گناه کنیم اما اگر امکان دسترسی به شخص وجود نداشته باشد بگونه ای که نتوانیم او را پیدا کنیم و یا شرایط بیان مطلب وجود نداشته باشد به گونه ای که بیان مساله منجر به مفسده شود و کینه توزی و اختلاف و تفرقه را منجر شود در این حالت، گفتن، لازم نیست و ما می توانیم باتوبه کردن ودر ادامه استغفار برای خود و برای آن شخص جبران مافات نماییم.البته با توجه به اینکه اقدام به بدگویی پشت سر ایشان نموده اید تلاش کنید تا در همان جمع مجددا از ایشان تعریف نموده و به بیان خوبیها و ویژگی های مثبت ایشان بپردازید ودر جهت حفظ و بازگرداندن آبروی ریخته شده از ایشان، تلاش کنید.
از حیث کمیت نیز مقدار مشخصی برای استغفار و انجام کار خیر وجود ندارد بلکه متناسب با میزان گناه و دفعات غیبت و تمسخر باید طلب استغفار نمود و به نیت شخص کار خیر انجام داد.در اخر روایتی از پیغمبر خدا(ص) محضرتان ارائه می شود.
«سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَا كَفَّارَةُ الِاغْتِيَابِ قَالَ تَسْتَغْفِرُ لِمَنِ اغْتَبْتَهُ كَمَا ذَكَرْتَهُ (1)
از پيامبر سوال شد كه كفاره و راه جبران غيبت كردن چيست؟ فرمودند: اين است كه هر وقت ياد آن فردي كه غيبتش را كردي، افتادي، برايش استغفار كني.. »
پی نوشت:
1. شيخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1413 ه.ق، ج 3، ص 377
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
🔶 پرسش:
در دعاهامون از خداوند چه بخواهیم؟آیا باید نیازها را به زبان بیاوریم یا کار را به خداوند بسپاریم؟
#دعا_بیان_نیازها_به_درگاه_الهی
...................................................
🌼پاسخ:
از ارتباط شما با گروه تبلیغی پاسخگو سپاسگزاریم
دعا عامل اتصال انسان به خداست ونوعي عبادت تلقي مي شود اما درعين حال شرايط وآدابي دارد که با رعايت آن آداب، دعاهاي ما به اجابت نزديک ترخواهد شد.برخي از آن آداب، آداب ظاهري دعا و برخي ديگر آداب باطني دعا مي باشد.
با وضو بودن، توجه به زمان، حضور در برخي مکانها، ذکر صلوات قبل و بعد ازدعا و مضطربودن ازجمله آداب ظاهري دعا مي باشدواموري همچون ترک گناه، خلوص نيت، حسن ظن به خدا، معرفت وتوجه به مضمون دعا به عنوان آداب باطني آن ذکر شده است.
بيان حوائج ومشکلات و به زبان آوردن خواسته ها درهنگام دعا امري مطلوب و پسنديده است و در روايات به ما توصيه شده که حتي نمک غذاي خويش را هم ازخداوند بخواهيد بنابراين ذکر نيازمنديها و خواسته هاي مادي و معنوي ما خود نشانگر فقر ذاتي و ناچيز بودن ما دربرابر خداوند است ومي توان گفت نوعي تمرين بندگيست و توحيد افعالي انسان را محکم ترمي نمايد اما درعين حال لازم است در کنار بيان نيازها و خواستن آنها از خداوند متعال در ادامه، خواست خداوند و مصلحت او را نيزهنگام دعا مد نظر گرفته و کاررابه خداوند بسپاريم.در واقع حاجت خويش را درمحضر خداوند متعال بيان نماييم اما با اين قيد که خدايا اگر تو مصلحت مي داني و برايم خيري در برآورده شدنش است آن را برايم برآورده سازدر واقع شما با اين کارنتيجه دعا را به خداوند سپرده ايد وخودسرانه عمل ننموده اید.
البته توجه کنيد که نوع خواسته ي انسان نيز به ميزان ظرفيت و معرفت روحي او برمي گردد هرچقدر انسان ظرفيت بالايي از حيث روحي و معنوي داشته باشد در دعاهايش خواسته هاي بالاتر و فراتر از امور مادي را نيزدرنظر مي گيرد.نيازهاي مادي بايد در جاي خود تامين شود و دعا براي تامين آن اشکالي ندارد، اما تامين اين نيازها تنها مقدمه رسيدن به اهداف بالاتر است.
فراموش نکنيد که عبد بودن بدين معناست که اراده انسان به عنوان بنده خدا، فاني در اراده خدا شودواقتضاي بندگي تسليم اراده خدا بودن است. مومن دعا مي کند و خواسته هاي خود را مطرح مي کند اما حتي همين دعا کردن را نيز بنا به امروخواست خداوند انجام مي دهد.
در انتها با ذکرروايتی از امام صادق عليه السلام ودعوت شما به تأمل در آن صحبت خويش را پايان مي دهیم.
امام صادق (عليه السلام) در روايتی چنين مي فرمايند:: «إِنَّ أَعْلَمَ النَّاسِ بِاللَّهِ أَرْضَاهُمْ بِقَضَاءِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ --- همانا دانا ترين مردم به خدا، راضي ترين آنها به قضاء خداوند عز و جل مي باشند».(1)
پی نوشت:
1 الكافي، الشيخ الكليني، ط الاسلامية، جلد2، باب الرضابالقضا، صفحه 60
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
💠 پرسش:
آیا برای انجام کارها ،استخاره، مفید است؟
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
نکته اول : استخاره به معنای طلب کردن خیر، از پروردگار عالم، برای انجام هر کاری، امری پسندیده و مورد سفارش اهلبیت علیهمالسلام هست. مرحوم شیخ حر عاملی (ره) در وسایل الشیعه، بابی با عنوان (بَابُ كَرَاهَةِ عَمَلِ الْأَعْمَالِ بِغَيْرِ اسْتِخَارَةٍ – مکروه بودن انجام عمل بدون استخاره- گشودهاند. (1)
نکته دوم: نوع دوم استخاره، به معنای خاص و رایج بین مردم هست،که هنگام تردید و تحیر برای انجام کاری، متوسل به آن میشوند که در این مورد، نکاتی تقدیم میشود:
الف): برای انجام هر کاری ، مخصوصا اگر دارای اهمیت باشد ،ابتدا باید از فکر و اندیشه بهره ببریم که امام علی علیهالسلام فرمودند: الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَة *فکر مانند آیینهای صاف ، زشتی و زیبایی امور را به انسان نشان میدهد. (2)
ب): بعد از اندیشیدن و تفکر، مشورت کردن و بهره بردن از عقل جمعی، مورد سفارش ، آموزههای اسلام عزیز هست. امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرمایند: لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَة*هيچ پشتيبانى همچون مشاوره نيست. (3)
ج ) اگر کسی ،بعد از تفکر و مشورت، نسبت به انجام عمل ،مردّد و متحیّر، باقیمانده باشد ، فقط و فقط برای رفع تحیر و نجات از حالت تردید ، میتواند اقدام به استخاره با آدابی که برای آن بیانشده است، نماید.
نکته سوم: طبق نظر مراجع معظم تقلید، عمل به استخاره واجب نیست. (4)
پینوشت :
1. وسائل الشيعة، ج8، ص: 79
2. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 470
3. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 478
4. http://www.leader.ir/fa/book/11?sn=4568
@javadheidari110
🔶 پرسش:
تو نمازهام خیلی شک می کنم اصلا توجه و حضور قلب ندارم برای رفعش چه راهی را پیشنهاد میدید؟
#حضور_قلب_در_نماز
...................................................
🌼پاسخ:
از ارتباط شما با گروه تبلیغی پاسخگو سپاسگزاریم
یکی ازراههای شیطان برای ضربه زدن به انسان ایجاد شک و تردیددرانجام اعمال عبادی اوست.شیطان ازطریق القاءشک وتردید، قصد دارد انسان را ازعبادت خسته کندبه گونه ای که باکثرت این شکها انسان دچاردرگیری ذهنی شده ونهایتا موقع عبادت و انجام اعمال عبادی بجای نشاط و آرامش دچاراسترس وبهم ریختگی اعصاب می شود واین نتیجه ای است که شیطان دنبال می کند. توجه نکردن به شک وردشدن ازآن تنها راه رهایی ازاین امراست چراکه اگرشما به شک خوداعتنانماییدکم کم دچاروسوسه می شوید واین وساوس شیطانی منجربه ناامیدی شما ازعبادت خواهدشد.
اگرتعداد شک شما در نماز کم است با رجوع به رساله عملیه مرجعتان ، حکم شک را گرفته و بدان عمل نمایید اماچنانچه شما کثیرالشک هستید نباید هیچگاه بشک خود اعتنا کنید.کثیر الشک کسی است که زیاد شک میکند مثلا کسی که در سه نماز پشت سر هم یا در یک نماز سه بار شک میکند کثیر الشک محسوب می شود.
یکی از ریشه های مهم شک درنماز، به عدم حضورقلب درنمازبرمی گردد غالبا کسانی که درنمازحضورقلب بیشتری دارند کمتردچارشک می شوند بنابراین برشمالازم است درجهت ایجادحضورقلب درنمازگامهای مهم و موثری بردارید تابدین طریق ازشک درنمازنیزرهایی یابید.
فراموش نکنیدکه حضورقلب حالتی است که بااستمرار وتمرین ومداومت ایجادمی شود وهرگزپدیده ای آنی ولحظه ای نمی باشد.برای ایجاد حضورقلب درنماز، به زمان نماز و اول وقت خواندن آن بسیارتوجه نمایید. قبل ازورودبه نمازمدام به این مساله فکرکنید که قصددارید نمازبخوانید و دربرابر خداوند با عظمت ابرازبندگی وحقارت نماییددرواقع پیش از نمازبسترلازم برای تعبد خویش را ازحیث فکری وقلبی آماده نمایید.
کسی که می خواهد در نماز حضور قلب داشته باشد، لازم است به مقدمات نماز توجه کند.هنگام وضو دقت لازم رابخرج داده وسعی کنیددعاهای وارده درهنگام وضورا بخوانید. قبل از نماز لحظاتی را با خدا خلوت کنید.
امام صادق علیه السلام می فرماید:
« إِذَا اسْتَقْبَلْتَ الْقِبْلَةَ فَانْسَ الدُّنْيَا وَ مَا فِيهَا وَ الْخَلْقَ وَ مَا هُمْ فِيهِ (وَ اسْتَفْرِغْ قَلْبَكَ مِنْ كُلِّ شَاغِلٍ يَشْغَلُكَ عَنِ اللَّهِ) وَ عَايِنْ بِسِرِّكَ عَظَمَةَ اللَّهِ وَ اذْكُرْ وُقُوفَكَ بَيْنَ يَدَيْهِ يَوْمَ تَبْلُو كُلُّ نَفْسٍ مَا أَسْلَفَت؛ (1) هنگامی که به قصد نماز به جانب قبله ایستادی، دنیا و آن چه در آن است و مردم و احوال آن ها را فراموش کن. قلبت را از هر شاغلی که تو را از یاد خدا باز می دارد، فارغ ساز . با چشم باطن، عظمت و جلال خدا را مشاهده کن. به یاد آور توقف خودت را در برابر خدا، در روزی که هر انسانی اعمال از پیش فرستاده اش را آشکار می سازد ».
قبل ازنمازاذان واقامه بگویید ودرحین نمازخواندن، تمام توجه خودرابه الفاظ و معانی اذکار معطوف نمایید.
یکی دیگراز اسباب حضور قلب درنماز، رعایت احکام و آداب نماز است، مانند نگاه کردن به محل سجده در حال قیام، نگاه کردن بین دو پا در حال رکوع، نگاه کردن به دامن در حال تشهد و سلام و چسباندن دست ها به بدن در حال قیام و غیره.
چنانچه حضوردربرخی مکانها(مانند مکانهای شلوغ)منجربه حواس پرتی شما وشک بیشترشما می شود سعی کنید زمان و مکان مناسبی را برای نمازخواندن انتخاب نمایید. اگرتوانایی حضوردرمسجد وخواندن نمازجماعت را دارید حداقل تا برطرف شدن مشکلتان، سعی درجماعت خواندن نمازداشته باشید.
انسان، گرفتاروعلاقمند به دنیا و مظاهردنیاست به گونه ای که دنیادوستی وحب دنیا او را ازتوجه به امورمعنوی بازمی دارد وچنانچه موفق به عبادت شود بازبه دلیل وابستگی به ظواهردنیا توان کنترل افکارخویش را ندارد وهمین امرمی تواند ریشه ای برای ایجاد شک درنماز باشد لذا توصیه می شودبرای کسب حضورقلب و به تبع آن رفع شک درنماز، دوستی دنیارا دروجودخود تعدیل کرده و موقع نمازدل از دلبستگیهای دنیا برکنید.
برای رفع مشکل مطالعه کتابهایی همچون حضور قلب در نماز اثرعلى اصغر عزيزى تهرانى و همچنین کتاب پرتوي از اسرار نماز، تأليف محسن قرائتي پیشنهاد می گردد..
پی نوشت:
1 محدث نورى، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت عليهم السلام قم، 1408 هجرى قمرى، ج 4 ، ص 95 .
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
🔶 پرسش:
حفظ آبرو در اسلام به چه میزان اهمیت دارد؟
#حفظ_آبرو
...................................................
🌼پاسخ:
از ارتباط شما با گروه تبلیغی پاسخگو سپاسگزاریم
در دیدگاه اسلام، وقتی کسی مسلمان می شود به دلیل تقدس این اعتقاد، جان و مال و آبروی او اهمیت خاص و ویژه ای پیدا می کند تاجایی که اگر کسی قصد ضرررساندن به جان و مال و آبروی مومن را داشته باشد مورد مواخذه قرارخواهد گرفت.درواقع فلسفه حفظ آبروی مومن، به این برمی گردد که انسان مومن به دلیل دارا بودن سرمایه ایمان، ازارزش ویژه و منحصربفردی برخوردار می شود ومعیارایمان دروجود او منجربه ارزشمندی جان و مال و آبروی او می شود.
عزت، شرف و آبروی هر انسانی اولین سرمایه ای است که خداوند کریم در اختیارش قرار داده است و وظیفۀ اوست تا با تمام توان در حفظ این سرمایه تلاش نماید.
تمام دستورات اخلاقی که قرآن وروایات ماراملزم به رعایت آن نموده اند نیزدرراستای همین هدف می باشندبنابراین انسان نه خود حق دارد موجبات ازبین بردن آبروی خود را فراهم نماید و نه به دیگران چنین حقی داده شده است.
پیامبر اسلام صلی الله و علیه و اله می فرمایند:
ايها الناس ان دِماءَكم و اعراضَكم عليكم حرامٌ الي آن تلقوا ربَكم؛ (1)
اي مردم! خون و مال و آبروي شما حرمت دارد تا قيام قيامت.
دربعضی روایات توصیه شده است که حتی انسان در هنگام نیاز نیز سعی نماید که دستش سوی دیگران دراز نشود تا بدین ترتیب آبروی او حفظ شود.بنابراین از وظايف ديني همه ما مسلمانان اين است كه همواره مراقب عزت خويش و عزت برادران ايماني خود باشیم، نه قدمي برداریم كه مايه ذلت خودمان شود و نه به آبروي برادران ديني خود آسيب برسانیم. هر انسانی ازلحاظ شرعی و اخلاقی وظیفه دارد در اعمال و رفتار خویش دقت نموده و زمینه ای برای از بین رفتن آبروی خویش ایجاد نکند.
پی نوشت:
1.ابن شعبه حرانی،تحف العقول ، چاپ دوم، مؤسسة النشر الاسلامي ،جلد 1، صفحه 31
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
♨️سوال:
🔰بخاطر کتک هاي همسرم جدا شدم پسر مجردي ازم خواستگاري کرده و ما به همدیگه علاقه داریم اما خانواده او بخاطر جدا شدن من مخالف هستند و حرفاي خوبي درباره ام نميزنند حال راهنماييم کنيد؟
✍پاسخ:
✅احساس و شرايط شما به عنوان دختر و پسري که به هم علاقمند شده و قصد ازدواج داشته و براي تحقق آرزويش با موانعي مواجه است، قابل درک است و اميدوارم که موانع برطرف شود.
قبل از هر چيزي شما بايد با شرايط و موقعيت خودتان واقع بينانه برخورد کنيد، بالاخره شما (هر چند حق با شما بوده) تجريه يک طلاق و شکست را داشتهايد، و اين را بايد در نظر داشته باشيد.
در هر صورت از آنجاي که شما دختر هستيد و با توجه به عرف و فرهنگ ايراني، عملا نمي توانيد کاري بکنيد و اگر بخواهيد اصرار در اين موضوع داشته باشيد وجه خوبي ندارد و در شان شما به عنوان زن نيست؛
و البته اگر اين اتفاق هم بيافتد يعني پافشاري از طرف شما زياد باشد، باعث سوء استفاده بعد از ازدواج مي شود، پس پيشنهاد ما اين است که سعي کنيد آقاي که خواستار ازدواج با شما هست را ترغيب کنيد که ايشان اقدام کنند، مثل اينکه محدوده زماني مشخص کنيد و بگويد که اگر در اين مدت خواستگاري نيايد، ديگر به فکر ازدواج با شما نباشد؛البته اين اقدام به نفع شماست، چرا که اگر به ازدواج ختم شود شان و جايگاه شما حفظ شده و اگر به ازدواج ختم نشود، در اين گونه ارتباطات آسيب رواني، عاطفي و هيجاني و موقعيتي که دختر مي بيند قابل مقايسه با آقايان نيست.
ايشان هم براي قانع کردن والدين مي توانند از بزرگان و افراد صاحب نفوذ اقوام استفاده کنند. پيشنهاد دهيد که سعي کنند با کمک مشاوره و بزرگان خانواده نظر آنها را تغيير دهند. در نهايت اگر هم برفرض که نتوانستند اين کار را هم انجام دهند با خودتان به شکلي منطقي و سازنده مواجه شويد.
در انتها هم ذکر اين نکته لازم است که لزومي ندارد نااميد شويد، براي رهايي از شرايط پيش آمده، شرايط بهينه اي براي خود مهيا کنيد. گاهي يک سفر تفريحي به منطقه اي خوش آب و هوا يا ثبت نام در يک کلاس هنري که با ذائقه و استعداد شما همخواني دارد و يا معاشرت بيشتر با دوستاني که از وضعيت روحي شما باخبرند، مي تواند تغييري بزرگ در روحيه تان ايجاد کند.
🌎 کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه تبلیغی پاسخگو
🔷 @javadheidari110 👈