🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
#کانال_پاسخگویی_به_سوالات_مذهبی
#دهه_محسنیه ‼️
❌ در مورد ایام محسنیه در هیچ یک از روایات اهل بیت علیهم السلام
و سیره اهل بیت علیهم السلام این دهه سفارش نشده است❌
.در منابع قدیمی تشیع روایاتی مبنی بر بزرگداشت ایام محسنیه نقل نشده
و تنها در صد سال گذشته تا کنون این دهه مطرح شده است
با توجه به اینکه ماه ربیع الاول ماه شادی و سرور اهل بیت است که در روز نهم آن سالروز آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) و روز هفدهم هم سالروز ولادت آخرین پیامبر الهی(صلی الله علیه و اله) و ذریه پاکش حضرت امام جعفر صادق(علیه السلام) است، باید در این ماه به شادی پرداخت
.
وقتی تاریخ دقیق شهادت (سقط شدن) فرزند حضرت زهرا(س) مشخص نیست، چگونه عده ای از 28 صفر تا هشتم ربیع را، آغاز ایام محسنیه میدانند؟!
شهادت حضرت محسن و هجوم به بیت وحی از قطعیات است ولی اینکه این اتفاق در چه زمانی افتاده است، مورد بحث است، مشهور شده که بلافاصله بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم ایام محسنیه یا دهه محسنیه بر پا می کنند.
دلایلی است که شهادت حضرت محسن را بلافاصله بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم زیر سوال می برد و این دلایل حاکی از آن است که اقلا بعد از یکماه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم و هجوم به خانه وحی اتفاق افتاده است. از آنجا که چند هجوم به خانه وحی صورت گرفته و در حمله آخر منجر به شهادت محسن علیه السلام و ضرب و شتم حضرت زهرا سلام الله علیها شده، بعضی هجوم نهایی را با هجوم اول خلط کرده اند. به دلایل زیر در هجوم اول محسن علیه السلام شهید نشده و پس از یک ماه این اتفاق افتاده است.
🔰دلیل اول:
با توجه به حدیث امام صادق علیه السلام که حضرت زهرا سلام الله علیها پس از مضروب شدن دچار مریضی شدید شدند نشان از آن دارد که بعضی از تحرکات اجتماعی حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از مضروب شدن اتفاق افتاده است.
بنابراین خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از هجومی بوده که منجر به شهادت حضرت محسن علیه السلام شده است چون نحوه حرکت ایشان به مسجد نشان از عدم بیماری ایشان دارد.
ابن ابی الحدید در توصیف چگونگی آمدن حضرت فاطمه(س) به مسجد برای ایراد خطبه فدکیه آورده است که آن حضرت با پوشش کامل در میان جمعی از زنان در حالی که چادرش بر اثر بلندی به زیر پاهایش می رفت و همچون رسولخدا(ص) راه می رفت، به مسجد آمد. با توجه به این تعبیر که:
«ما تخرم من مشیه رسول الله؛
راه رفتنش هیچ تفاوتی با راه رفتن رسولخدا(ص) نداشت»،
می توان چنین نتیجه گرفت که تا هنگام ایراد خطبه، هنوز هجمه ای به خانه حضرت فاطمه(س) صورت نگرفته بود، زیرا در صورت حمله و مضروب شدنِ آن حضرت، نوعِ حرکت او نمی تواند معمولی باشد تا راوی آن را به راه رفتنِ رسولخدا(ص) تشبیه کند. مسئله بعدی رفتن حضرت زهرا سلام الله علیها به خانه مهاجر و انصار برای جذب نیروست. بنا بر نقل سلمان فارسی، پس از غصب خلافت و فدک، امیرالمؤمنین(علیه السلام) همراه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) و حسنین شب هنگام به درِ خانه مهاجران و انصار رفته و آنان را به همراهی برای بازپس گیری حق خویش فرا خواندند.
از آنجا که بنا بر روایت سلمان، پس از حمله مهاجمان به خانه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) و واقعه سقط جنین، آن حضرت به طور مداوم و پیوسته بستری بود تا به شهادت رسید، می توان چنین نتیجه گرفت که تا زمان ملاقات های شبانه آن حضرت با مهاجر و انصار، هنوز حمله ای به خانه او صورت نگرفته بود؛ زیرا در صورتِ وقوع حمله، آن حضرت دیگر توان رفتن به در خانة تعداد زیادِ مهاجران و انصار(حتی فقط اهل بدر) را نداشت.
🔰دلیل دوم: اعزام سپاه اسامه است، طبق برخی شواهد هجوم به خانه حضرت فاطمه(س) بعد از برگشت سپاه اسامه صورت گرفته است.
حضور شخصی به نام بریده بن حصیب اسلمی که در جریان هجوم به منزل حضرت زهرا سلام الله علیها نامش آمده و در سپاه اسامه نیز بوده است، گویای این مطلب است که این اتفاق نمی تواند در روزهای اول ماه ربیع افتاده باشد چون سپاه اسامه تقریبا بیش از یک ماه بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم به مدینه باز گشت
. بریده در این جریانات طرفدار حضرت علی علیه السلام بوده است
#پیامبر_اعظم_ص_مدح
عشق است اقتدار محمد و آل او
عشق است جایگاه رفیع و کمال او
عالم تمام مات بر این پادشاهی است
مات حکومت قَدَر و بی زوال او
شد خال روی هاشمی اش قبله گاه خلق
شد سجده گاه ابروی همچون هلال او
سعدی ندیده قامت طوبی که گفت سرو
کم آورد ز قامت و از اعتدال او
یا بی سبب نبوده که هر صبح و شامگاه
خورشید و ماه بوسه زند بر نِعال او
گر مُرده زنده از دم عیسی شود،مسیح
زنده شود ز بانگ اذان بلال او
بنهاده بر سرش ز کرامت عِمامه ای
صلوات بر عبا و قبا و به شال او
حُسنش نکو و خُلق نکو ، خوی او نکو
صلوات اهل بیت به جمع خصال او
صلوات جبرئیل و ملک ،جمع کائنات
بر خُلق پاکِ بی بدل و بی مثال او
شایسته است جان بدهم گر هزار بار
یک بار گر به خواب ببینم جمال او
شایسته است گر بفرستم هزار بار
صلوات بر جمال و کمال و جلال او
صلوات عاشقان محمد جُدا جُدا
بر میم و حا و میم و در آخِر به دال او
آندم که گُل ز بوی محمد صفا گرفت
بلبل به لب ترانه ی یا مصطفی گرفت
#جواد_کریم_زاده
@javadkarimzadeh