ادامه هزینهسازیها
تازه حماس تیتر سوره را ندیده!
سخنگوی سپاه گفته: «طوفان الاقصی یکی از انتقامهای ترور سردار سلیمانی بوده.»
این سخن بسرعت تیتر خبرگزاریهای دنیا شد. اورشلیمپست نوشت: «ایران مدعی است، قتلعام ۷اکتبر انتقام قتل سلیمانی است.»
جنبش فتح، رقیب حماس هم با موجسواری گفته حماس از یوغ ائتلافهای منطقهای(یعنی ایران) خارج شود، چراکه:
«بخشی از جوانان عرب فریب شعارهای ایران را خوردهاند و باید خطر این کشور را درک کنند. حماس باید به سوالات جدی ساکنان غزه درباره فایده این جنگ پاسخ دهد.»
در داخل فلسطین نیز اعتراضها بلند شده که این ۲۰هزار کشته فلسطینی برای انتقام ایران از ترور سردارش بوده؟!
حماس وسط این جنگ عظیم بلافاصله تکذیب کرد:
«بارها بر انگیزهها و عوامل عملیات طوفان الاقصی و در راس آنها خطرات و تهدیدات فراروی مسجدالاقصی تاکید کردهایم.
تاکید میکنیم که کلیه عملیاتهای مقاومت فلسطین در پاسخ به اشغالگری و تجاوز مستمر آن به ملت ما و مقدساتمان است.»
این بیانیه باعث شد تا صهیونیستها به سرعت تیتر بزنند که میان ایران و حماس اختلاف افتاده است.
همه اینها، هزینهسازی برای ملتی بیپناه در معرکه جنگ خونین است؛ راهبردی اشتباه و عدم شناخت از مسئله فلسطین، که ناشی از رویاپردازی و واقعیتگریزی است.
واقعا فهمیدن این دشوار است که اجماع این روزهای افکارعمومی دنیا، براساس آزادی و استقلال فلسطین شکل گرفته نه آرمانهای ایران؟
خب، خداروشکر که مجله سوره بدست حماس و بیبیسی نرسیده وگرنه درمییافتند که حضرات مدل حکومت آینده فلسطین را هم با تیتر درشت تعیین کردهاند:
جمهوریاسلامی فلسطین!
#جواد_موگویی
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
@javadmogoei
کاش اشتباه کرده باشم!
اما نه، مطمئنم درست دیدم...
شوکه شدم. نکند اشتباه میکنم.
اما نه، صفحه آقای حامد اسماعیلیون است. پدری که همسر و فرزندش را در آن صبح لعنتی، در آن پرواز خونین از دست داد.
چند ساعت از انفجار کرمان گذشته که در صفحهاش بدین مضمون نوشته بود: «در انفجاری در کرمان صدوچندنفر از حامیان جمهوریاسلامی کشته شدند...»
حامیان؟
کودکان خردسال را چگونه در صف حامیان دیدید؟ اصلا حامی باشند، باید تکهتکه شوند؟ به چه جرمی؟
در شوک بودم که چطور ممکن است پدری که فرزندش را از دست داده، حاضر است در انتقام از جمهوریاسلامی خشنود از کشتار دهها کودک دیگر بشود؟!
چطور ممکن است نفرت از یک نظام سیاسی، انسانی را به خوشنودی از عملیات داعش برساند؟
عباراتش را دقیق یادم نیست. سرسری دیدم.
تازه پست را نوشته بود.
نوشته علی کریمی را هم دیدم. او نیز وقیحانه نوشته بود.
گوشی را پرت کردم گوشهای. مگر میشود انسانها تا این درجه سقوط کنند؟!
چند ساعت بعد گوشی را بدست گرفتم. پر بود از محکومیت این جنایت؛ خارجی و داخلی.
دیدم پست آقای اسماعیلیون نیست! یحتمل هراسناک از موج محکومیتهای بینالمللی حذف کرده بود. نمیدانم چندنفر این نوشته را دیدند، اما من مطمئنم که درست دیدم. صفحه خودش بود. بااینحال و از صمیم قلب خدا کند اشتباه کرده باشم.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
20.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جناب قاسمیان
اینبار نوبت کدام سفارت و قرار است کدام خسارت در شرایط جنگی منطقه وارد شود؟👇👇
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
جناب قاسمیان اینبار نوبت کدام سفارت و قرار است کدام خسارت در شرایط جنگی منطقه وارد شود؟👇👇 @javadmog
اینبار نوبت کدام سفارت و
قرار است کدام خسارت
در شرایط جنگی منطقه وارد شود؟
«هواپیمای اوکراینی، تقاص عملیات فیک عینالاسد بود. مگر خدا از این چیزها میگذره؟ وقتی که نمیآیی آن کاری که باید بکنی، بکنی، خدا هم تو کاسهات میگذاره.»
اینکه چقدر این سخن، مبنای دینی دارد که خدا تقاص عمل یک جماعت (بهفرض درستی) را از ۱۷۶تن بیگناه دیگر بگیرد، پاسخش بماند برای دینپژوهان.
لکن سوابق جناب قاسمیان مدیر حوزه علمیه مشکات نشان میدهد که ایشان صلاحیت اظهارنظر درباره راهبردهای امنیتملی ندارد:
الف) ۸ آذر۱۳۹۰ حمله دانشجویان به سفارت انگلیس. امری که رهبری آنرا نادرست خواند:
«در قضیه اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود ولی رفتنشان درست نبود. من اجتماعات دانشجویی را تایید اما با تندروی در این اجتماعات مخالفم.»
قاسمیان سخنران آتشین پیش از حمله دانشجویان بود. در گزارشهای خبرگزاریها آمده: «پس از پايان سخنرانی ايشان تقريبا فشار حاضرين برای ورود به سفارت آغاز و موج اول دانشجويان وارد ساختمانهای سفارت شدند و پرچم اين کشور پايين کشيده شد.»
ب) شنبه: ۱۲دی۱۳۹۴
ساعت: ۱۸ هییت مسجد قدس
سخنران: قاسمیان
آن شب، جناب قاسمیان در یک سخنرانی آتشین، بحث دوگانه انقلابیگری-دیپلماسی را مطرح میکند. سپس جوانان هییت خشمگین از اعدام شیخ نمر، راهی سفارت عربستان شده و آنجا را به آتش میکشند. چند روز بعد رهبری درباره این حمله گفت: «به ضرر کشور و اسلام است و بنده هم بدم آمد.»
این مخالفتهای رهبری سابقهای طولانی دارد. ایشان در ۲۸ بهمن۶۷ در اعتراض به حمله به سفارت انگلیس پس از ماجرای سلمانرشدی چنین هشدار داد:
«شهادت میدهم که این قطعا بهضرر اسلام، مسلمین و کشور است. حالا مردم راهپیمایی میکنند، صادقانه و منطبق با منطق احساسات بهخرج میدهند. اما به سفارتخانهها نباید نزدیک بشوند. ممکن است برخی از عوامل نفوذی دشمن بیایند و در جمعیتی بیافتند، برسند به یک سفارتخانهای از دیوار بروند بالا و با یک وسیله آتشی بیاندازند یا جایی را خراب کنند. بدانید این کار قطعا جرم است و اگر کسی آگاهانه این کار را بکند این خیانت است.»
القصه!
هر دو حادثه فوق، خسارتهای فراوانی را به سیاستخارجه، امنیتملی کشور و محور مقاومت در منطقه وارد کرد. خساراتی که پس از یکدهه همچنان ادامه دارد.
حالا جناب قاسمیان برای بار سوم در یک دهه اخیر به میدان آمده و میداندار تببین انقلابیگری و امنیتملی شدند!
دوباره سخنرانی آتشین
دوباره تحریک احساسات و..
آیا این سخنرانیها در بزنگاههای تاریخی اتفاقی است؟!
اینبار نوبت کدام سفارت و قرار است کدام خسارت در شرایط جنگی منطقه وارد شود؟
ایشان نباید پاسخگوی این رفتارهای مبهم شود؟!
جواد_موگویی
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
@javadmogoei
ما یکبار این اجتهادها را تجربه کردهایم!
بهوقت مرداد۱۳۶۹
تنها دو سال از جنگ تحمیلی گذشته بود که عراق در ۱۱ مرداد ۱۳۶۹ به کویت حمله و ظرف ۱۳ ساعت این کشور را اشغال کرد. صدام بدنبال چاههای نفت کویت و صاف کردن بدهی ۳۰میلیارد دلاری خود به این کشور بود. پس از ۵ماه، بالاخره ائتلاف ۳۳کشور به رهبری آمریکا برای آزادی کویت به عراق حمله کردند.
ایران پس از ۸سال جنگ خونین، دوباره در یک قدمی یکجنگی بینالمللی در کنار مرزهایش بود. موقعیتی سرنوشتساز که ایران باید تصمیم میگرفت.
دو نظر حاکم بود؛ جناح راست معتقد به بیطرفی در جنگ بود. اما جناح چپ با استناد به مفاهیم دینی، قرآنی و تحریرالوسیلهی امام معتقد بود که باید در کنار مردم مسلمان عراق و صدام به جنگ کفر برویم!
خلخالی میگفت: «آیتالله خامنهای، ای رهبر عالیقدر زمان، ما باید در اینجا آمریکا و بوش را غرق خون کنیم تا اینها بدانند حریم اسلام حریم بزرگی است.»
هادیخامنهای میگفت: «این یک جنگ دنباله جنگهای صلیبی علیه مسلمانهاست. نباید این صحنه را خالی کنیم.»
با شلیک چند موشک صدام به اسراییل، محتشمیپور هیجانزده، صدام را با خالدبنولید در صدر اسلام مقیاس کرد که باید در کنارش بایستیم: «علما مراجعه کنند به فتاوای امام در تحریرالوسیله، شرایطی که امام فرمودهاند دقیقا منطبق با زمان حاضر است... امروز دنیای کفر در مقابل ملت عراق و فلسطین قرار گرفته و به یقین خاکریز بعدی ایران است. ما از چه میترسیم؟ بگذار با عزت و شرف بمیریم.»
در این میان اما آیتالله علی مشکینی نیز با استناد به آیات قرآن نیز معتقد به همراهی با عراق در جنگ با آمریکا بود: «اگر چه صدام خون تعداد زيادی از جوانان ما را ریخته و خسارت بسیاری به کشور ما وارد ساخته؛ اما اگر آمریکا به عراق حمله نظامی بکند من آمادهام اسلحه بهدست گرفته و در کنار عراق علیه آمریکا بجنگم.»
درنهایت اما رهبری موضع ایران را بیطرفی و پرهیز از کشیده شدن در جنگ اعلام کرد تا کشور از یک جنگ بیهوده بهدور شود: «این موضع صددرصد اسلامی و انقلابی است.ما از اول انقلاب علیه شرق و غرب جنگیدهایم اما این جنگ، جنگ اسلام و کفر نیست.»
القصه!
این روزها که بازار تعیین استراتژی امنیت ملی و منطقهای با ادبیات دینی و اجتهاد قرآنی از سوی جناب قاسمیان گرم است، بایستی یادآور شد که این اجتهادها یکبار تجربه شده است. نقد این اجتهادها بماند برای مجتهدین لکن اگر قرار بود استراتژی امنیت ملی با این دستفرمان و اجتهادها تعیین شود، معلوم نبود الان در معرکه تحمیل جنگ چندم به مردم بودیم!
منابع: کیهان، اطلاعات و سلام (مرداد تا اسفند۱۳۶۹)
@javadmogoei
40.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا پس از ۴۰سال در تنها دادگاه مجاهدین، نام کشمیری و کلاهی از کیفرخواست حذف شده است؟!
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
چرا پس از ۴۰سال در تنها دادگاه مجاهدین، نام کشمیری و کلاهی از کیفرخواست حذف شده است؟! @javadmogoei
چرا پس از ۴۰سال در تنها دادگاه مجاهدین، نام کشمیری و کلاهی از کیفرخواست حذف شده است؟!
چندی پیش رفتم دادگاه سازمان مجاهدین خلق در مجتمع قضایی امامخمینی. اینکه پس از ۴۰سال اعضای فراری سازمان هنوز پرونده قضایی نداشتند، خود گواه وضعیت است! ولیکن بازهم جای امیدواریست که بالاخره به همت اژهای انجام گرفته است. احکام این دادگاه برای ۱۰۴ تن از اعضای سازمان منجر به دستور قضایی برای ارجاع به اینترپل خواهد شد..
اما عجیب آنکه در میان متهمین نام مسعود کشمیری(عامل انفجار دفتر نخستوزیری) و محمدرضا کلاهی( عامل انفجار دفتر حزب) نیست!
چرا؟ از نماینده دادستان پرسیدم، گفت با خبرگزاری میزان صحبت کنید! از رییس دادگاه پرسیدم، ابتدا گفت پرونده کشمیری هنوز باز است؟! بعد گفت «این دادگاه فقط برای اعضای مرکزیت سازمان است. کشمیری در مرکزیت نیست.»
گفتم چه ربطی دارد؟ یعنی اگر رجوی از مرکزیت خارج شود، دیگر نباید علیهاش اعلام جرم شود؟ کشمیری، رییسجمهور و نخستوزیر و رییسشهربانی را ترور کرد. کلاهی نیز عامل ترور بهشتی و ۷۲ تن از وزرا و نمایندگان بود. چرا نباید به پرونده آنها رسیدگی شود؟ چطور نام محمود فخارزاده عامل ترور شهید قدوسی دادستان کل انقلاب، در پرونده است اما نام کشمیری و کلاهی نیست؟ چه فرقی میان این دو و فخارزاده است؟ مگر فخارزاده الان عضو مرکزیت سازمان است؟!
واقعا مضحک است! پس از ۴۰سال دادگاه برگزار شده ولی نام دو تروریستی که مهمترین عملیاتهای تروریستی را در کشور انجام دادند، از کیفرخواست دادگاه حذف شده است!
پس از فرار کشمیری در شهریور۱۳۶۰، لاجوردی (دادستان انقلاب تهران) پرونده قضایی تشکیل داد. به گمان او در این عملیات عواملی در داخل نخستوزیری با کشمیری همکاری کردند. پروندهای که پس از ۴سال فرازونشیب بالاخره مسکوت ماند.
رد کشمیری تا چند سال پس از عملیات، در عراق و اروپا بود.
آیا میشود فرضیه ساخت که همان جریانی که ۴۰سال پیش پرونده را بهبنبست کشاند، حالا نیز نگران از دستگیری کشمیری در خارج از کشور، نام او را از این دادگاه داخلی هم حذف کردند؟
قوهقضا پاسخ این حذف این دو متهم را به افکارعمومی بدهد.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
.
نگران نباشید جنگی رخ نخواهد داد.
اولین شماره فصلنامه تاریخی سیاسی «ماجرا» منتشر شد:
رهبر انقلاب
چگونه ایران را از جنگها عبور میدهد؟
اولین شماره فصلنامه «ماجرا» در ۳۷۰صفحه به بررسی استراتژی دفاعی و امنیت ملی آیتالله خامنهای در پهنای جنگهای سه دهه اخیر پرداخته؛ از جنگ کویت و درگیری با طالبان تا جنگهای پسا۱۱ سپتامبر.
چگونه ایران سر بزنگاهها از بحرانهای منطقهای دوری جست؟ چرا باوجود کشتار دیپلماتهای ایرانی در مرداد ۷۷، رهبری اجازه ورود به این مهلکه را نداد؟ سایه جنگ چگونه از پسا۱۱ سپتامبر از روی ایران برداشته شد؟
در این شماره «ماجرا» به این پرسشها پاسخ دادهایم.
صاحبامتیاز: حوزه هنری
مدیرمسیول: مهدی دادمان
جانشین مدیرمسئول: یزدان حبیبی
سردبیر: جواد موگویی
جانشین سردبیر: محبوبه رحمتی
مدیر هنری: محمد یاقوتی
برای تهیه فصلنامه ماجرا به شماره ۰۹۱۹۱۶۱۵۲۹۸ در تلگرام، بله و ایتا پیام بدهید.
ارسال رایگان
@javadmogoei
رویداد رونمایی فصلنامه تاریخی سیاسی| ماجرا
با حضور:
منوچهر متکی و علی باقری
یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ الی ۱۹
چهارراه ولیعصر، بین ولیعصر و مظفر، خانه اندیشه ورزان
@javadmogoei
امروز کتاب جدیدم به نمایشگاه رسید.
مرد بدون اسلحه؛ خاطرات جیان دومینگو پیکو
بخش مهم خاطرات پیکو به رابطه ایران و آمریکا در دوران هاشمیرفسنجانی اختصاص دارد.
پس از فوت آیتالله خمینی، هاشمی مذاکرات محرمانهای را با دولت بوشِ پدر آغاز کرد.
پیکو دیپلمات ایتالیایی و دستیار دبیر کل سازمان، واسط مذاکرات میان هاشمی و بوش بود. آمریکاییها خواستار کمک ایران به آزادی گروگانهایشان در لبنان بودند و هاشمی نیز بدنبال بهبود رابطه و آزادی پولهای بلوکهشده ایران بود.
پیکو برای جوش دادن این معامله چند سفر محرمانه به تهران میکند. ظریف نقش مترجمی میان او و هاشمی را دارد.
اما این معامله سرانجام خوشی برای هاشمی و ایران ندارد.
برای تهیه کتاب به نمایشگاه کتاب مراجعه کنید.
راهروی۲۱ غرفه ۵۰۱
انتشارات امیرکبیر
@javadmogoei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند سکانس از اعداد انتخاباتی!
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
چند سکانس از اعداد انتخاباتی! @javadmogoei
15.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند سکانس از اعداد انتخاباتی! (فیلم شماره ۲)
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
چند سکانس از اعداد انتخاباتی! (فیلم شماره ۲) @javadmogoei
چند سکانس از اعداد انتخاباتی
سکانس اول:
سال۹۵، وقتی عبدالملکی در مناظره با ترکان حرف از ۲۰میلیارد دلار کالای قاچاق زد، ترکان گفت: «عدد نمیفهمی! چراکه وزن این مبلغ ادعایی، ۲۰میلیون تن است و اصلا بنادر ما قادر به پذیرش این مقدار نیستند.» (فیلم۲)
آنزمان عبدالملکی عضو تیماقتصادی دولت درسایهی جلیلی بود. بعدها که عبدالملکی وزیر شد، همه دریافتند «عدد نمیفهمی» یعنی چه!
سکانس دوم:
سال۹۸، وحید جلیلی در نامهای سرگشاده به مسئولین سازمان صداوسیما نوشت که ۷۰۰ فیلمنامه در جشنواره عمار دارد که اگر پای جبهه انقلاب به سازمان بازشود، ساخته خواهد شد. بسیاری همان موقع از این عدد متعجب شدند. حال ۵سال از آن روزگار میگذرد و سازمان در ید قدرت جلیلی است. آنتنِ خالی نشان میدهد که چند تا از آن ۷۰۰ فیلمنامه ساخته شده!
سکانس سوم:
دو روز پیش سعیدجلیلی زل زد به دوربین و گفت:
«اکنون یک جهان فرصت پیش روی ماست تا عقب ماندگیهای چندصدساله را در چند سال جبران کنیم.»
او وعده داد با برنامههای او عقبماندگی چندصد ساله، ظرف فقط چند سال جبران خواهد شد.
چند سوال:
۱- سخن سرآمد گفتمانانقلابی، بهمعنای دیگر یعنی عصر جمهوریاسلامی، پیشرفت که هیچ، حتی نتوانسته عقبافتادگیهای دوران قاجار و پهلوی را جبران کند!
آیا این برآورد از جمهوریاسلامی انصاف است؟!
۲- برنامه جلیلی چه جادویی است که میتواند چندصدسال را در چندسال جبران کند؟!
۳- مگر شما دولت سایه شهیدرییسی نبودید، چرا این برنامهتان در چندسال، عقبماندگیهای چند صدساله را جبران نکرد؟ مگر بسیاری از همفکران شما در دولت نبودند؟رییسی توان اجرا نداشت؟ یا این برنامه فقط با شما قابل اجراست؟
۴- در تاریخ انتخاباتهای کشور، تاکنون هیچ نامزد و دولتی چنین وعده هنگفتی نداده و نهایتا وعده کنترل تورم، رشد اقتصادی، احیای روابط خارجی و... دادهاند.
از طرفی، جلیلی سالهاست از اخلاق سیاسی و کار کارشناسی سخن میگوید. خود قضاوت کند که چگونه میتوان وعده «جبران چندصدسال عقبافتادگی در چند سال» را حاصل تدوین برنامه و راهبرد و استراتژی دانست؟!
چگونه این وعده هنگفت را عوامفریبی یا غیرکارشناسانه و توهین به فهم جامعه ندانیم؟
۵- باور کنید سخن از یک رقابت و نزاع انتخاباتی یا تخریب ارتباط خویشاوندی دو رجال فرهنگی-سیاسی نیست. هدف اعلام خطر از یک تفکر در «سادهسازی حکمرانی کشور» است. که با شعار انقلابیگری اینگونه اعداد را خرج میکنند.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
38.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در حکایت بینظری!
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
در حکایت بینظری! @javadmogoei
.
در حکایتِ بینظری!
بعید است نامزدی، اقتصاد و معیشت مردم را اولویت اول کشور نداند. اما آنچه تاکنون از پزشکیان بهچشم آمده، بینظری در ارائه راهحلهای اقتصادی است.
او مدام تکرار میکند «کارمندان دیگر نمیتوانند راحت زندگی کنند و بازنشستگان گرفتار هستند قدرت خرید ندارند و... امروز همه نگران و ناراضی هستند و...»
آیا واقعا جای این عبارات در برنامه تخصصی اقتصادیست؟!
این دست حرفها را که عامه مردم هم در یک گزارش خبری در مترو یا وسطشهر بیان خواهند کرد.
او در برنامه با کارشناسان اقتصادی مدام به کارشناسان همراه خویش ارجاع داد.
تکیه به نگاه متخصصان اقتصادی امریست منطقی و ستوده. لکن نمیتوان از رجالی همچون پزشکیان که سابقه وزارت و نایب رییسی مجلس را داشته، پذیرفت که هیچنظری درباره چالشهای اقتصادی نداشته باشد. کسی که در طول ۱۶سال نمایندگی مجلس، صدها جلسه اقتصادی را تجربه کرده و رای به برنامه بودجه سه دولت داده، حداقل باید توان نقد چالشها، معایب و محاسنات ریلهای اقتصادی گذشته را داشته باشد.
اما او صرفا میگوید: «من کارشناس اقتصادی نیستم. کارشناسان باید نظر بدهند» و این یعنی «بینظری».
رییسجمهور باید توان پالایش و انتخاب نظرات کارشناسان را داشته باشد. چنانکه احمدینژاد در مناظره با کروبی گفت: «اگر بین کارشناسان اختلاف شد چی؟ رئیسجمهور باید خودش کارشناس ارشد باشد.»
اوج پزشکیان در میزگرد اقتصادی جایی بود که در یک دقیقه به سه زبان سخن گفت! در پاسخ به پرسش اقتصاددانی که از برنامهاش در مردمیسازی پرسید، بعد از چند اصطلاح تخصصی پزشکی در جراحی قلب به زبان انگلیسی، ناگهان تعابیری از نهجالبلاغه را به عربی خواند و سپس به فارسی سخن گفت و کممانده بود با ضربالمثلی ترکی به چهار زبان هم برسد!
اما پزشکیان حتی در پاسخ به انتقادات درباره نداشتن برنامه، بجای اینکه برنامه خود را ارایه بدهد گفت:
«آنهایی که برنامه داشتند، مملکت را به اینجا رساندند.»
این یعنی چون برنامههای بقیه سازنده نبوده، من نیز برنامه ندارم!
سرنوشت این انتخابات را آرای خفته و قهرکرده از صندوق مشخص خواهد کرد. وگرنه در انتخابات ۵۰درصدی پیروزی با اصولگراهاست.
کاملا عیان است که پزشکیان هیچ ایدهی اقتصادی، برای بیدار کردن آرای خفته ندارد. و صرفا روی اعتراض به فیلترینگ، گشتارشاد و... حساب باز کرده.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در تاریخ مناظرات، قالیباف را باید بازنده همیشگی گفتگوهای چالشی دانست!
چه آنگاه که روحانی با جمله «من سرهنگ نیستم، حقوقدانم» به او حمله کرد و چه آنگاه که با عبارت «گازانبری» مواجه شد، نتوانست از پس مناظراتِ کلامی برآید.
بیشک این نقطه ضعف اساسی و همیشگی او بوده و تاکنون مشاورانش راه علاجی پیدا نکردند.
اما امسال تا اینجای کار، بدترین نمایش در بین کاندیداها در گفتگوهای چالشی را بازهم قالیباف داشته.
آنجا که کارشناس اقتصادی وی، بیمحابا و با استخدام کلمات نامناسب خطاب به کارمندان دولتی گفت: «تو اگر شعور داشتی و میتوانستی بیزینس پلن را بفهمی برای ۲۰ الی ۳۰ میلیون خودت را علاف نمیکردی و میرفتی برای خودت بیزنس و کاسبی راه میانداختی.»
این سخن انقدر سهمگین بود که او بلافاصله در فیلمی مجزا گفت منظور او کارمندان نبوده بلکه مدیران فاسد بوده است.
لکن آبریخته دیگر بهجوی باز نخواهد گذشته.
سیاح در دولت رییسی، ریاست مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد داشت. انصافا هم بر سر ایده تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار بسیار مناسب عمل کرد، مدام گزارش عملکرد میداد و راهگشا بود.
لکن او چند سال پیش هم در گرماگرم انتخابات مجلس گفته بود «کسی که پشتکار، مهارت و غیرت داشته باشه و در این تهران کمتر از ۱۰تومن دربیاره عیب ازخودشه.»
انتخاب او با این سابقه کلامی، برای مناظرات از اشتباهات فاحش تیم قالیباف بود.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
از کدام دیار آمدید؟ کدام نهجالبلاغه؟ @javadmogoei
از کدام دیار آمدید؟
کدام نهجالبلاغه؟
پزشکیان میگوید: چرا ۴۰سال است درست نکردید؟
خطاب او دقیقا به چه کسانیست؟!
بگذریم که پزشکیان خود سابقه ۲۰سال وزارت و وکلات دارد. لکن سری به سوابق کارگزاری حامیان و اعضای ستاد او تعجب را دوچندان میکند:
۱- زنگنه: ۴۵سال: وزیر جهاد- وزیر نیرو- وزیر نفت- عضو تشخیصمصلحت.
۲- جهانگیری: ۲۹سال: نمایندگیمجلس- استاندار- وزیر معادن-وزیر صنایع-معاوناول رییسجمهور.
۳- ظریف: ۲۳سال: سفیر، معاون و وزیرخارجه.
۴- خاتمی: ۲۰سال: نمایندهمجلس-وزیرارشاد- رییسجمهور
۵- ربیعی: ۲۰سال: مشاور رییسجمهور-وزیر تعاون-رییسمرکز بررسیهای استراتژیک- سخنگویدولت.
۶- ابتکار: ۲۳سال: معاون رییسجمهور- شورای شهر تهران
۷- عارف: ۳۵سال: وزیر فرهنگ-وزیر پست- معاون رییسجمهور- رییسسازمان برنامه- نمایندهمجلس- عضو تشخیصمصلحت
این لیست حامیان پزشکیان را میتوان به دهها تن با چندصدسال سابقه، افزایش داد. حال، خطاب «چرا ۴۰سال درست نکردید؟» دقیقا به کیست؟
مگر میشود با این لیستطویل، کارنامه ۴۰سال را گردن نگرفت؟!
نمیشود دائم از نهجالبلاغه و عدالتِ علی خطبه خواند اما بهوقت انتخابات، برای یک مشت رای، از کارنامه خود شانه خالی کرد و تازه سخن از خدمتگذاری در آینده گفت!
طوری از کارنامه ۴۰ساله انتقاد میکنند که گویی در کشور دیگری وزیر بودهاند و امروز بهمن۵۷ است و آنان به تازگی از پلکان هواپیما پایین آمدهاند!
وقتی نامزدی، کارنامه ۴۰سال خود و همقطارانش را گردن نمیگیرد و پاسخگو نیست، چگونه میتوان به او اعتماد کرد؟
او حتما کارنامه و تصمیمات دولت خود را هم گردن نخواهد گرفت و به سیاق همین ۴۰سال گردن دیگران خواهد انداخت.
حتما هم به وقت بحران خواهد گفت: «من خودم روز جمعه فهمیدم!»
کاش انقدر جوانمرد بودید که پای ۴۰سال کارگزاری خود میماندید.
کاش...
#جواد_موگویی
@javadmogoei
حرف بیحساب| جواد موگویی
@javadmogoei
.
عکس با بدنامها!
کدام وحدت و همدلی؟!
از روز اول کلیدواژه پزشکیان پرهیز از دعوا و جدلهای جناحی است: «جنگ و جدل نمیتواند مشکلات را حل کند.»
این موضع، موجی از صداقت و یکرنگی را ساطع کرد. او در فراجناحی بودنش، حتی تاکید کرد: «من دولت سوم روحانی نیستم.»
اما با انفعال او در چند روز اول رقابتها، بلافاصله پردهها افتاد!
وزرای دولت روحانی، برای کمک ردیف شدن در ستادها. حتی معصومهابتکار که همین چند روز پیش درباره رییسیشهید گفته بود:
«خطای انسانی باشد یا برنامهریزی و طراحی شده باشد؛ درگذشت رئیسجمهور در سانحه هلیکوپتر خیلی شرایط را تغییر داد و انسداد را باز کرد که یا تقدیر الهی بوده است یا آه و ناله مظلومان.»
هنوز چهل روز از تشییع میلیونی رییسی نگذشته، و او را اینگونه خطاب کردن، با دولت تفاهم و دوستی تضاد دارد.
اما پزشکیان حتی دست رد به سینه مهرعلیزاده هم نزد؛ خالق توهینها و تحقیرها به رییسی در مناظرات۱۴۰۰.
مهرعلیزاده سالها استاندار اصفهان بوده و پایگاه رای خود را دارد. حال دیروز پزشکیان، برای گرمشدن میتینگ انتخاباتی در اصفهان، با او در یک قاب قرار گرفت.
مگر میشود سخن از اخلاقمداری و فرار از دعوای سیاسی زد و کنار مهرعلیزاده و ابتکار عکس انداخت؟!
و آنان نیز که دل در گروی شعار همدلی پزشکیان بستهاند، کمی تامل کنند.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
نمایش شرافتمندانه
فردای انتخابات چه خواهید کرد؟
پزشکیان چندبار از فاضلی خواهش کرد که آرام باشد. حتی دست او را گرفت:
«بشین آقای دکتر، من به جای تو حرف میزنم.»
ولی فاضلی هیج کنترلی بر رفتارش نداشت.
پزشکیان: «اجازه بدهید من صحبت کنم، همین رفتار نشان میدهد ما هنوز در فرهنگ مشکل داریم.»
پزشکیان پس از خروج فاضلی، بازهم به کارشناس حمله نکرد و بدون جانبداری از رفتار فاضلی گفت:
«من نمیگم کار این درسته یا ایشون. من میگم اگر اختلاف هم داریم نباید اختلافتمون را اینجا پشت تریبون بزنیم.»
فارغ از تاثیر انتخابات این اکشن در صندوق رای، برنده واقعی دیشب پزشکیان بود. او صبورانه به آنچه که تا بحال دم از گفتگو زده بود، «خود» عمل کرد و به طرز شرافتمندانهای به نمایش گذاشت؛ حمله نکرد و بدون مظلومنمایی، کار هر دو کارشناس را تقبیح کرد. امری که هیچ نسبتی با اعضای ستادش ندارد. همه ستاد او یکپارچه عمل فاضلی را تحسین کردند!
فاصله پزشکیان با ستادش بسیار طولانی است. او راه همدلی برگزیده، ستادش راه دیگر.
اما پزشکیان صریحا میگوید: «هرکسی به ستادم بیاید او را قبول میکنم، چون میخواهم رای بیاورم.»
پزشکیان فردای انتخابات چگونه میخواهد با این همراهان فضای گفتگو و همدلی را ایجاد کند؟
مگر با فاضلی و مهرعلیزاده و ابتکار میشود؟!
#جواد_موگویی
@javadmogoei
.
ترسوها به بهشت نمیروند!
دیروز یکی از سوپرحزبالهیهای یکی از ستادها میگفت: «تو مناظره فرهنگی چه باید بگیم؟»
گفتم: «مگه شما حجاب اجباری رو قبول ندارید؟ خب همین رو بگویید.»
گفت: «آره خب. ولی مردم رای نمیدهند که!»
گفتم: «خاک بر سر همهتان!»
اصولگراها گشت ارشاد را گردن نمیگیرند؛ پورمحمدی از «کرامت بانوان» سخن میگوید، زاکانی «حجاببان» را دروغ میخواند و جلیلی با گفتن «شما عمق راهبردی مسیله را درک نمیکنی»، مردم را احمق فرض میکند!
پزشکیان نیز از وعده «جمعشدن گشتارشاد» طفره میرود تا بدنهاصوگراها از او روبرنگردانند.
ترسوها!
کاش برای یک مشت رای اینگونه بزدلانه سخن نمیگفتید.
کاش شجاعانه اعتقاد خود را بیان میکردید و از آن دفاع میکردید. مگر این صندلی چه ارزشی دارد؟!
#جواد_موگویی
@javadmogoei
این جمعه هیچ!
دور دوم، روی دیگر سکه
۱- ظاهرا مشارکت بیش از ۵۰درصد نخواهد بود. یعنی علیرغم حضور تمام قد خاتمی و سایر رجال اصلاحطلبان، بدنه اجتماعی اصلاحات حاضر به مشارکت نیست.
۲- صندوق۵۰درصدی، یعنی غلبه حدودی چهار به یک اصولگراها بر اصلاحطلبان. ولی چرا پزشکیان طبق همه نظرسنجیها ۳۰درصد (یکسوم) جذب آرا دارد؟!
این یعنی او درحال جذب از سبد اصولگراهاست. یعنی جذب از سبد رییسی۱۴۰۰.
یعنی کاندیداها اصولگرا نتوانستند همه آرای رییسی را ازآن خود کنند.
۳- بالاخره پس از حضور یکپارچه وزاری دولت روحانی در ستاد پزشکیان، خود روحانی نیز به میدان آمد و در ۳۰خرداد در جلسه با وزرای سابق خود، رسما به رقبای پزشکیان تاخت.
ظاهرا پزشکیان از همه صادقتر است؛ وعده خیالی نمیدهد و اخلاقمدار و عدالتخواهانه سخن میگوید. از رهبری تعاریف ویژه میکند و سخنان ساختارشکنانه نمیزند.
و همین برای بدنه مذهبی و اصولگرا جاذبیت ایجاد کرده.
اما او از این پرسش اساسی طفره میرود؛ آیا دولت شما «دولت سوم روحانی» خواهد بود؟!
ستاد او هیئت دولت روحانی شده. اما او بازهم دربرابر این پرسشِ گاهوبیگاه رقبایش سکوت میکند که با ارائه صداقت انتخاباتی او سازگار نیست.
پزشکیان تعمدا طفره میرود تا بدنه آرای اصولگراها را از دست ندهد. اگر آنان دریابند که با رای به پزشکیان «دولت سوم روحانی» رقم خواهد خورد، از او رویگردان خواهند شد. هنوز «من خودم صبح جمعه فهمیدم» و حوادث خونبار آبان۹۸، از حافظه مردم کمرنگ نشده.
۴- به تصورم، پزشکیان با همین استراتژی در مرحله اول حرکت میکند. و در مرحله دوم انتخابات، روی دیگری از او رونمایی خواهد شد؛ تندتر و ساختارشکنانه سخن خواهد گفت تا بدنه اصلاحات را بیدار کند.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
سکانسی نبینید!
معدل بگیرید
افراد را صفر و صدی نگاه نمیکنم.
حتی پزشکیان در برخی شاخصها نمره بالاتری دارد.
سیسمونی و... از نگاه من کاهش نمره دارد. لکن زندگی آدمها طول دارد. نباید با یک سکانس از زندگیشان به آنها نمره صفر داد. اینطوری هیچکس باقی نمیماند. در زندگی همه ما سکانسهای تاریک و سیاه است. باید معدل گرفت.
من به قالیباف رای خواهم داد:
۱-کشور نیاز به همدلی دارد. پزشکیان و جلیلی کشور را بشدت دو قطبی خواهند کرد.
۲- نخبگان فقط در یک جناح نیستند. قالیباف از نخبگان هر دو سو بهره خواهد گرفت و خالصسازی نمیکند.
۳- ما درگیر جنگی پیچیده در منطقه هستیم. دولت پزشکیان دوباره «اختلافات میدان-دیپلماسی» را فعال خواهد کرد. این بهضرر کشور، منطقه و فلسطین است.
۴-رهبری ۸۵ساله شده! برخی در دولت پزشکیان «جنگ پنهان» با رهبری شروع خواهند کرد. توان و انرژی بسیاری از کشور صرف این «جنگ پنهان» خواهد شد.
۵- پزشکیان-جلیلی گسلهای اجتماعی و فرهنگی را فعالتر خواهند کرد. قالیباف توان مدارای بیشتری با هر دو طیف دارد.
۶- قالیباف کارنامه «قابل ارزیابی» دارد؛ چه منفی و چه مثبت. بقیه هندوانه دربسته هستند. ریسکش بالاست.
#جواد_موگویی
@javadmogoei
من از «بیدولتی» میترسم!
پزشکیان میگوید دولت من دولت عمل به قانون است. مجلس قانون «اقدام راهبردی رفع تحریمها» را تصویب کرده اما ظریف صریحا این قانون را نفی میکند! پزشکیان میگوید حالا جناب ظریف یکچیزی گفته!
پزشکیان صادقانه اصل فیلترینگ را قبول دارد اما به شکلش انتقادهایی دارد، اما ستادش وعده رفع فیلترینگ میدهد!
پزشکیان میگوید عمل به سیاستهای کلان رهبری، اما ستادش شعار «نه غزه نه لبنان» سر میدهد!
پزشکیان مدام از پرهیز از اختلافات داخلی میگوید اما ستادش رقیب را «طالبان» و «چماقبدست» خطاب میکند!
پزشکیان از الگوی نهجالبلاغه میگوید اما برخی حامیانش شعار جدایی دین از سیاست سر میدهند!
پزشکیان از گفتگو و همدلی سخن میگوید اما کارشناسش میکروفن پرت میکند!
پزشکیان میگوید شنیدن صدای معترضان، ستادش آبان۹۸ رقم زدند!
پزشکیان میگوید ۴۰سال است کشور را درست نکردیم اما ستادش مملو از وزارای ۴۰سال گذشته است!
پزشکیان میگوید...
اما ستادش...
این یعنی، دولت پزشکیان حتی از «دولت سوم روحانی» هم عقبتر است.
یعنی یک «بیدولتی» در تمام شئون!
من از دولت پزشکیان میترسم!
#جواد_موگویی
@javadmogoei