نظام جمهوری اسلامی، نظامی است كه باید در زیر سایهی پرمهر آن هرگونه ناكامی و تلخكامی از قشرهای محروم برطرف شود و فاصلهی بین قشرهای مختلف جامعه كم گردد
۱۳۸۴/۰۲/۱۷
بیانات امام خامنه ای در دیدار مردم شهرستان جیرفت
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
محرومیتهایى که در این استان [سیستان و بلوچستان در قبل از انقلاب] دیدم، یک انگیزه قوى و آرزوى بزرگ در من بهوجود آورد و آن اینکه باید به این استانِ با این همه استعداد و به این مردمِ با این همه صفا کمک کرد تا بتوانند زندگى سعادتمند و لایق شأن خود را در پیش گیرند. لذا بعد از پیروزى انقلاب، اوّلین حکم مأموریتى که امام رضواناللَّهعلیه صادر کردند، حکمى به این بنده حقیر براى سفر به استان سیستان و بلوچستان بود. من آمدم و مناطق گوناگون این استان را از نزدیک دیدم و انقلاب وظیفه خود را در قبال این استان حس کرد.
از جنوبىترین نقاط استان، از منطقه چابهار و نیکشهر و نِبت و فَنّوج و اِسپَکه و غیره تا مناطق شرقى این استان، منطقه سراوان و جالق و سرباز و از مناطق شمالى این استان، منطقه زابل و دریاچه هامون تا غرب این استان، منطقه بَزمان و دَلگان و چاههاشم و جازموریان و غیره خبرها گرفتم، با مردم این مناطق نشستم، داخل کپرها رفتم و با دردها و رنجهاى اینها که در دوران رژیم طاغوت بر روى هم انباشته و متراکم شده بود، آشنا شدم. انقلاب خود را در قبال سیستان و بلوچستان موظّف دید و کار از روزهاى اوّل شروع شد. جهاد سازندگى و اجتماعات و جمعیتهاى مردمىِ خودجوش در این مناطق مشغول کار شدند.
جوانان امروزِ زاهدان و ایرانشهر و چابهار و زابل نمىدانند که گذشته این استان چگونه بود. اگر گذشته وحشتناکِ زندگى در این استان تصویر شود، معلوم مىشود که نظام اسلامى در این منطقه چه خدمات بزرگ و گرانبهایى انجام داده است. اما آن حقیقتى که از یاد من نمىرود و امیدوارم یکایک مسؤولان همیشه آن را به یاد داشته باشند، این است که این استان چندین برابر آنچه که به آن خدمت شده، نیازمند خدمت است. محرومیتهایى که بر اثر تسلّط طولانى پادشاهان جبّار و بىفکر و بىکفایت بر مردم این استان تحمیل شده است، باید در طول مدّت برطرف شود.
۱۳۸۱/۱۲/۰۲
امام خامنه ای
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
✅ بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🌹روزمان را با قرآن و تدبر در آیات الهی شروع کنیم💐
🌻🌹🌻🌹🌻🌹🌻
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَأَحْصُوا الْعِدَّةَ وَاتَّقُوا اللَّهَ رَبَّكُمْ لَا تُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ وَلَا يَخْرُجْنَ إِلَّا أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ وَتِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ وَمَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ لَا تَدْرِي لَعَلَّ اللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذَلِكَ أَمْرًا ﴿۱﴾
اى پيامبر چون زنان را طلاق گوييد در [زمانبندى] عده آنان طلاقشان گوييد و حساب آن عده را نگه داريد و از خدا پروردگارتان بترسيد آنان را از خانه هايشان بيرون مكنيد و بيرون نروند مگر آنكه مرتكب كار زشت آشكارى شده باشند اين است احكام الهى و هر كس از مقررات خدا [پاى] فراتر نهد قطعا به خودش ستم كرده است نمى دانى شايد خدا پس از اين پيشامدى پديد آورد (۱)
سوره طلاق
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
💠 نصیحت خداوند به حضرت موسی(علیهالسلام)
خداوند متعال به حضرت موسی(ع) وحی کرد: ای موسی! سفارش مرا دربارۀ چهار چیز به خاطر بسپار.
اصبغ بن نباته ازامیرالمؤمنین(ع) نقل میکند که فدمود: خداوند به حضرت موسی(ع) فرمودند: ای موسی! وصیت مرا به چهار چیز درباره خود حفظ کن
۱. تا ندانی که گناهانت را آمرزیده اند به عیب دیگران نپرداز.
۲. تا ندانی که گنجهای خدا تمام شده غم روزی مخور.
۳. تا نبینی که ملک و پادشاهی من از دست رفته به دیگری امیدوار نباش.
۴. تا مردۀ شیطان را نبینی از مکرش ایمن مباش.
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
وّلین هدف همهى انبیا، در کنار آن ذکر، تأمین عدالت است. ...او جامعهای به وجود آورد متذکِّر، آگاه و برخوردار از حدّ اعلیِ عدالت اجتماعی. ممکن بود در گوشهای از آن جامعه، کسی به کسی ظلم بکند؛ اما این، ملاك فقدان عدالت اجتماعی نیست. ملاك وجود و عدم عدالت اجتماعی، استقرار حاکمانه عدالت اجتماعی است. در جامعهای که قانون و حکمروایی عادلانه است، حکمران عادل است و نیّت، نیّت عدالت است، حرکت عمومی به سمت عدالت اجتماعی است. ممکن است دیر یا زود این راه طی شود و مدتی طول بکشد؛ اما بالاخره به عدالت اجتماعی خواهد رسید. چنین وضعیتی را پیغمبر اکرم به وجود آورد. کمترین بیعدالتی را، آن بزرگوار برنتافت و نپذیرفت. الگو نشان داد.
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
8.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ طنزپرداز آمریکایی:
📍عجب سالی شده، با کرونا شروع شد و با کودتای ترامپ داره تموم میشه...!
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
مرکز رشد و توانمندسازی جوانه
💠 #چگونه_در_محلات_و_شهرخودمان_کار_فرهنگی_اثربخش_کنیم ✍️ #قسمت_هفدهم کسانی که کار فرهنگی میکنند، ب
💠 #چگونه_در_محلات_و_شهرخودمان_کار_فرهنگی_اثربخش_کنیم
✍️ #قسمت_هجدهم
هر کوچه، مسئول خاص خودش را داشت.
طرح کوچه به کوچه، از جمله کارهایی است که برای اولین بار در محله ما اجرا شده است. ما نیاز داشتیم به شناخت از محله و جزئیاتش. اگر مشکلات و مشخصات محله را ندانیم، چطور برایش برنامه ریزی کنیم؟
ما نمیدانستیم در هر کوچه چندمعتاد و چند مصرف کننده داریم. با دانستن این چیزها بود که میتوانستیم برای مشکل های محله برنامه ریزی کنیم. لذا در هرکوچه به یک رابط نیاز داشتیم. رابط ما، از اهالی همان کوچه است. در بیشتر کوچه ها، به جز یک رابط خانوم، رابط آقا هم داریم. مردم کوچه هم میشناسندش و چیز پنهانی نیست. به کمک این رابط ها میدانیم که وضعیت هر کوچه چگونه است؛ آن کوچه چگونه آسیب هایی دارد؛ چندنفر خرده فروش دارد و...!
البته اطلاعات ما فقط درباره ی مشکلات نیست. رابط ها به ما میگویند که در هرکوچه چندنفر تازه آمدند؟ چند نفر مهاجر آنجا زندگی میکنند. چندتا سبزی فروش و سوپر مارکت در هرکوچه داریم و در کدام خانه جلسه قرآن برگزار میشود؟
امروز که با شما صحبت میکنیم، هر 9 کوچه ما رابط داریم. مردم هم به معتمدین م ا اطمینان دارند و اگر مشکلی داشته باشند به آن ها اطلاع میدهند. یکی از تاکیدهای ما این بود که رابط کوچه باید یکی از اهالی همان کوچه باشد که مردم بشناسند او را . برای همین خیلی از این رابطین آدمهای معمولی هستند که شاید بعضی هایشان سواد هم نداشته باشند. شناسایی و قانع کردن این آدم ها برای همیراهی، سخت بود.
برای انتخاب رابط ها، یکی دو دوره کلاس آموزشی و چندجلسه در مسجد برگزار کردیم. 2 تا شاخصه برایمان مهم بود. یکی اینکه فرد، پیگیر باشد و د وم آنکه مردم کوچه به او خیلی اعتماد داشته باشند. افراد را شناسایی کردیم و برایشان جلسه ی مجزا گذاشتیم.
اوایل سخت اعتماد میکردند. در صحبت هایمان با آن ها تاکید میکردیم که اگر هرکدام از شما جلو نیایید، اوضاع بدتر میشود. مثال میزدیم، که اگر همسایه شما دچاز اعتیاد است و نسبت به آن حساس نباشید، فردا ممکن است فرزند شما هم دچار این مشکل شود. ما دغدغه ها را ایجاد کردیم و از آن به بعدش به عهده ی خودشان بود؛ اگر دوست داشتند همکاری میکردند.
امروز معتمد ما در محله، کارهای مختلفی دارد. خیلی وقت ها نذرهایشان را به او میدهند و او به مسجد میرساند. مثلا در ماه رمضان، هر سی روز افطاری میدهیم. افطاری هایمان ساده است. نان، پنیر، سبزی، شیر، آش و...! هر روز سفره افطاری را در یک کوچه می اندازیم. اهالی کوچه، با رابط محله هماهنگ هستند و خودشان پخت و پز را انجام میدهند. اهالی خودشان در خانه ها کلاس قرآن برگزار میکنند. زیارت عاشورا و... میگذارند و... ! ما خانواده هایی را داریم که معتاد هستند، ولی در خانه شان جلسه قرآن دارند. همین جلسه ها، پل ارتباط ما با آن ها شده است.
✍️ ادامه دارد...
#عملیات_فرهنگی #کار_فرهنگی_تمیز #تبیین_مسائل_کلان_فرهنگی_و_محله_محور
#مرکز_رشد_و_توانمندسازی_جوانه #به_اضافه_مردم #خاتم_الاوصیاء_عجل_الله #به_توان_مردم
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
آیت الله جوادی آملی، تفسير سوره حجرات جلسه ۱۳، ۵ آبان ۱۳۹۵
♻️@javaneh_ir
مرکز رشد و توانمندسازی جوانه
💠 #چگونه_در_محلات_و_شهرخودمان_کار_فرهنگی_اثربخش_کنیم ✍️ #قسمت_هجدهم هر کوچه، مسئول خاص خودش را دا
💠 #چگونه_در_محلات_و_شهرخودمان_کار_فرهنگی_اثربخش_کنیم
✍️ #قسمت_نوزدهم
گشت های مردمی، عامل ترس توزیع کنندگان بود
ما در محلات، گشت هایی را تحت عنوان گشت های محله محور به راه انداختیم. اعضای این گشت ها عموما اعضای همان محله و منطقه بودند. این گشت ها قرار نبود که با معتادان درگیر شوندو یا حتی تذکر زبانی دهند. ما از آنها صرفا حضور در محله را میخواستیم. ساعت های پیک حضور مصرف کننده و توزیع کنندگان در هر محله را میخواستیم. ساعت های پیکِ حضور مصرف کننده و توزیع کننده در هر محله شناسایی شده بود. ما از اعضای گشت میخواستیم که در ساعت های پیک، در محله حضور داشته باشند و محله را خلوت نکنند.
حضور افراد، در ساعات پیک، ترسی را برای توزیع کننده و مصرف کننده ایجاد میکرد و آنها نمیتوانستند مانند سابق به کارشان ادامه دهند. البته در بین افراد محله، افرادی بودند که به هیچ صراطی مستقیم نبودند. آن وقت، دیگر موضوع برخورد قضایی و برخورد امنیتی به میان می آمد و ما از دستگاه های مسئول میخواستیم که ورود کنند.
✍️ ادامه دارد...
#عملیات_فرهنگی #کار_فرهنگی_تمیز #تبیین_مسائل_کلان_فرهنگی_و_محله_محور
#مرکز_رشد_و_توانمندسازی_جوانه #به_اضافه_مردم #خاتم_الاوصیاء_عجل_الله #به_توان_مردم
♻️ https://eitaa.com/javaneh_ir
◀️ | استفاده کردن از فرهنگ دیگران اگر با معرفت و هوشیاری باشد، خوب است.
البته امکان ندارد که انسان از فرهنگ دیگران استفاده نکند. استفاده کردن از فرهنگ دیگران، انسان را #تکمیل میکند. اما فرق است بین اینکه انسان یک دارو یا غذای مقوّی را با معرفت و بیداری و #هشیاری، از میان صد نوع دارو و صد گونه غذا برای خودش مناسب بداند و انتخاب کند، با اینکه چیزی را به او بخورانند. فرض کنید شما ویتامین ث لازم دارید. میروید ویتامین ث را انتخاب میکنید و به آن اندازه و مقداری که لازم است، نوش جان میکنید؛ آب هم روی آن مینوشید. خیلی هم خوب است! اینکه چیز بدی نیست. بیگانه هم هست، اما میرود جزو جان شما میشود. چون مال شماست؛ چون به آن احتیاج دارید. اما یک وقت است که اصلاً بحثِ #انتخاب نیست. بیهوش افتادهایم ؛ یکی هم میآید آستین ما را بالا میزند و آمپولی را که نمیدانیم چیست، به ما تزریق میکند. حال آیا این لازم بود؟ لازم نبود؟ به اندازه بود؟ کم بود؟ زیاد بود؟ مضر بود؟ مخدر بود؟ مسموم بود؟ اینها را انسان باید توجه کند...
تا اواخر دوران پهلوی هرچه از فرهنگ بیگانه به ما تزریق کردند، مسموم، مخدر و نا مناسب بود...
این نوع اخذ فرهنگِ بیگانه که تکمیل فرهنگ نیست! این #غرق_شدن و معمول و مفعولِ فرهنگ بیگانه قرار گرفتن است. این #ارزشی ندارد. اگر انسان برود با اختیار خودش انتخاب کند، بحثِ دیگری است.۱۳۹۲/۷/۱۲
امام خامنه ای
📡فرهنگ و کار فرهنگی
♻️@javaneh_ir
✅ عامل اصلیِ انحطاط فرهنگی
من آن عامل اصلی و آن میکروب اساسیِ انحطاط و #ضیاع_فرهنگی خودمان را در آن میبینم که اولاً #گذشتهی_ما را که عمدهاش منبعث از اسلام و جوشیدهی از #اسلام و تعالیم اسلام است، به فراموشی دادند و از یاد بردند. دوم اینکه، ترتیبات و شیوهی #غرب را که با فرهنگ بومی و فرهنگ بَدَوی و دورانِ کراوات بستهی اروپایی را که مربوط به دوران بدویّت است.
یعنی اصلاً ربطی به شهرنشینی و #تمدن ندارد؛ و این در خورد و خوراکشان، در کیفیت خوردنشان و در کیفیت معاشرتشان منعکس است. اینها را عیناً به اینجا آوردند برای اینکه تزریق کنند.
امام خامنه ای
۱۳۷۲/۲/۱۲
♻️@javaneh_ir