هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#سوال
✍ چرا پیامبر اسلام در خانه خود به خاک سپرده شد ؟
#جواب
👈 پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) ، مسلمانان در تعیین محل دفن بدن مقدّس آن حضرت ، اختلاف نظر پیدا کردند . گروهى گفتند : در مسجدش دفن شود ، گروهى گفتند : با اصحابش دفن شود . تا این که امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود :
👈 خداوند ، پیامبر را در پاک ترین نقاط قبض روح کرده است ، پس سزاوار است در همان اتاقی که در آن رحلت نموده اند ، دفن شود . اطرافیان سخن علی (ع) را پذیرفتند ، بدن مطهّر در منزل خود رسول خدا (ص) ، مدفون گردید در آن نقطهای که آن حضرت خدا را یاد می کرد و ستایش می نمود ، مدفون گردید .
✍ پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت استاد انصاریان
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ قال العسکری علیه السلام :
🔹عَلٰامٰاتُ الْمُؤْمِنِ ( الْمُؤمِنِینَ ) خَمْسٌ :
" صَلٰاةُ الْإِحْدیٰ وَ الْخَمْسِینَ ، وَ زِیٰارَةُ الْأَرْبَعِینِ ، وَالتَّخَتُّمُ فِی الْیَمِینِ ، وَ تَعْفِیرُ الْجَبِینِ ، وَ الْجَهْرُ بِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ ".
✅ از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام روایت شده که فرمودند :
🔹علامات مؤمن ( شیعه ) پنج چیز است :
1⃣ اقامه ی پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شبانه روز .
2⃣ زیارت اربعین .
3⃣ انگشتر به دست راست کردن .
4⃣ جبین را در سجده بر خاک گذاشتن .
5⃣ بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن .
#مصباح_المتهجد_صفحه787
@Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
✅ فلسفه عدد چهل و اربعین
#حضرت_استاد_قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
✅ چرا عدد چهل در اسلام مهم است ؟
#استاد_منصوریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#ويژگى_عدد_چهل
#منابع
📚 کتاب تفسير حكيم ج3
✍ نوشتہ استاد حسین انصاریان
📝 اهل معرفت ، و صاحبدلان پاك طينت ، و روشن ضميران با بصيرت با تكيه بر آيات قرآن مجيد و روايات براى عدد چهل خصوصيت و ويژگى قائلند ، و مىگويند : امورى معنوى و حالاتى الهى را مىتوان پس از چهل شبانه روز خلوص يا پس از چهل شبانه روز خلوت با حق ، يا پس از گفتن ذكرى به چهل بار و .... به دست آورد .
فَتَمَّ مِيقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً: «1»
" پس براى موسى ميعادگاه پروردگارش به چهل شب پايان يافت ".
حَتَّى إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ ....: «2»
" تا زمانى كه انسان به رشد و نيرومندى جسمى و باطنى رسد و به مرحله چهل سالگى قدم بگذارد و بگويد : پروردگارا به من الهام كن تا نعمتت را كه بر من عطا كردى شكرگزارى كنم ..."
📝 در منابع حديث قدسى روايت شده كه حضرت حق فرموده :
«خمرت طينة آدم بيدى اربعين صباحاً:» «3»
" طينت و گل آدم را در چهل روز به دست قدرت و كرامتم سرشتم ".
📝 و از حضرت مولىالموحدين على (ع) روايت شده :
«فخلق الله آدم (ع) و بقى اربعين سنة مصوراً .... ثم نفخ فيه الروح:» «4»
" خدا آدم را به وجود آورد و چهل سال به صورت پيكر و جسم محض باقى ماند ، سپس در آن روح دميد ".
📝 از حضرت صادق (ع) روايت شده :
«ان آدم هبط على الصفا و حواء على المروة فمكث آدم اربعين صباحاً ساجداً يبكى على خطيئة و فراقه للجنة:» «5»
" آدم بر صفا و حواء بر مروه فرود آمدند ، و آدم چهل روز در حال سجده بر خطايش و به خاطر فراق بهشت گريه كرد ".
📝 از پيامبر بزرگوار اسلام به سندهاى گوناگون در كتابهاى معتبر روايت شده :
«من اخلص لله اربعين يوما فجر الله ينابيع الحكمة من قلبه على لسانه:» «6»
" كسى كه چهل روز براى خدا خالصانه زندگى كند و از هر گناه ظاهرى و باطنى پاك بماند و همه لحظاتش به بندگى خدا بگذرد ، از قلبش بر زبانش چشمههاى حكمت جارى شود ".
📝 در روايت مهمى از رسول خدا روايت شده :
«من حفظ على امتى اربعين حديثاً ينتفعون بها بعثه الله يوم القيامة فقيها عالما:» «7»
" كسى كه به خاطر هدايت امت من چهل حديث حفظ كند (كه با بيان آن چه از طريق ابلاغ چه از جهت اجرا و عمل) امت من از آن بهرهمند شوند خداوند او را در قيامت دينشناس و آگاه برانگيزد ".
📝 زمان بندى ميقات موسى به چهل شب شايد به خاطر اين است كه چهل روز عزلت كامل ، و چهل شب عبادت و تهجد و راز و نياز با بىنياز آئينه باطن را به اوج صيقل يافتن مىرساند و ظرف با عظمت قلب را آماده دريافت وحى مىنمايد و سفر «من الحق الى الخلق» را تمام و كامل مىكند ، و گيرنده وحى را براى هدايت بندگان به درجه ايثار و فداكارى در راه خدا و براى خدا ميرساند ، و او را براى تحمل انواع شدايد در راه ابلاغ فرهنگ الهى آماده مىسازد ، آرى بيدارى شب، و مناجات در آن، و ناليدن عاشقانه و دردمندانه در سحر آن هم به خلوصى كه مركب معنوى رساننده انسان به اوج قرب حق است زمينه افاضه فيوضات الهيه و عنايات ربانيه را به انسان فراهم مىآورد و او را تا مقام دريافت وحى كه از اعظم نعمتهاى الهى به گيرنده آن و به مردم و ملت و امت اوست بالا مىبرد ، روى اين حساب هنگام شب از بهترين نعمتهاى حق و از بهترين الطاف پروردگار به همه انسانهاست و اين انسان است كه بايد در همه عمر قدر همه شبها را بداند و ساعات آن را با خواب خوشى بيجا و بخصوص نعوذ بالله با گناه و معصيت نابود نكند و آن را ظرف آتش و عذاب ابدى دوزخ قرار ندهد .
#راز_نياز_شبانه
📝 شب موقعيت زمانى بسيار مهمى است كه بايد گفت در ميان نعمتها از نعمتهاى عظيم حق است و اگر نبود هيچ جاندارى زنده نمىماند و كرهى زمين جز گوى آتشينى كه هر چه در آن بود جز به صورت مذاب نبود رخ نمىنمود .
📝 شب در قرآن مجيد و روايات از جايگاه ويژه و خاصى برخوردار است ، تا جائى كه كمتر زمانى را ميتوان به قدر و قيمت آن پيدا كرد .
📝 شب زمان مناجات انبياء ، و ساعات بهرهگيرى اولياء از فيوضات حق ، و هنگام راز و نياز عاشقان ، و ظرف ذكر ذاكران ، و خلوتگاه عارفان ، و بهترين فرصت براى مطالعه دانشمندان ، و لحظات پرقيمت بينايان براى راه يافتن به اسرار هستى و حقايق ملكوتى است .
📝 ساعاتى از شب كه در قرآن مجيد از آن تعبير به سحر شده از پربهاترين اوقات روزگار ، و وسيله قرب به حق ، و هنگام سوز و گداز ، و عبادت و تهجد و استغفار و توبه و نردبان رسيدن به كمالات معنوى و منور شدن به نور الهى و دست يافتن به عفو و مغفرت است .
📝 شب نشانه قدرت و حكمت و رحمت و لطف و عنايت حضرت ربالعزه براى صاحبان مغز و خرد است :
إِنَّ فِي خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ لَآياتٍ لِأُولِي الْأَلْبابِ: «8»
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
" بىترديد در آفرينش آسمانها و زمين و آمد و رفت شب و روز نشانههائى براى خردمندان است ".
📝 شب مايه آرامش ابدان و ارواح و داروى رفع خستگى و عامل تمدد اعصاب ، و سبب استراحت و علّت آماده شدن براى رفتن به پيشگاه محبوب ازل و ابد در سحر و مهيا گشتن براى كارهاى روزانه است :
هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَ النَّهارَ مُبْصِراً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَسْمَعُونَ: «9»
" اوست كسى كه شب را براى شما پديد آورد تا در آن بياراميد و روز را نورافشان قرار داد تا در آن به كار و كوشش بپردازيد يقيناً در اين امور براى گروهى كه حقايق را با گوش دل بشنوند نشانههائى از توحيد ، قدرت ، حكمت ، و ربوبيت خداست ".
📝 رسول خدا به فرمان واجب حق مأموريت داشت كه بخشى از شب را به تهجد و عبادت و مناجات و راز و نياز بپردازد و از اين طريق شايسته رسيدن به مقام محمود گردد ، مقامى كه جز براى او براى احدى از همسفران معنوىاش ميسر نشد ، مقامى كه از راه تهجد شبانه فقط و فقط ويژه او بود .
وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً: «10»
" و پاسى از شب را براى عبادت و بندگى بيدار باش كه اين تهجد شبانه افزون بر همه واجبات ويژه تست ، اميد است پروردگارت تو را به سبب اين عبادت ويژه به جايگاهى ستوده برانگيزد ".
📝 شب موقعيت عظيم و ويژهاى است كه حضرت حق پيامبرش را در آن براى ارائه آياتش به معراج برد ، معراجى كه از نعمتهاى خاص حق به پيامبر اسلام بود و چنين سفرى با آن كيفيت براى احدى از عباد خدا اتفاق نيفتاد ، و اين فقير به توفيق حق به شرط حيات اين حادثه بىنظير و منافعش را در شرح و توضيح اولين آيه مباركه اسرا به رشته تحرير خواهيم كشيد .
سُبْحانَ الَّذِي أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بارَكْنا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا: «11»
" منزه و پاك است خدائى كه شبى بندهاش محمد (عليهما السلام) را از مسجدالحرام به مسجد اقصى كه پيرامونش را بركت داديم حركت داد تا بخشى از نشانههاى عظمت و قدرت و حكمت و ربوبيت خود را به او نشان دهيم ".
📝 قرآن مجيد اين كتاب با عظمت ، و مايه هدايت ، و عين رحمت ، و درياى بىنهايت حكمت ، و جدا كننده ميان حق و باطل ، و نور زندگى، و چراغ راه، و داروى درمان، و سبب شرف و كرامت انسان در شب بر قلب مبارك پيامبر نازل شد .
إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ: «12»
" ما قرآن را در شب قدر نازل كرديم ".
📝 عبادت شبانه كه در خلوت و عزلت ، و به خلوص و اخلاص نزديكتر صورت مىگيرد قطعاً با ديگر عبادات فرق مىكند، و از نظر كيفيت سنگينتر و با ارزشتر است .
إِنَّ ناشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئاً وَ أَقْوَمُ قِيلًا: «13»
" بىترديد عبادت شبانه محكمتر و پايدارتر و گفتار در آن استوارتر و درستتر است ".
📝 سحر كه بخشى از شب است از نظر قميت و ارزش و كيفيت معنوى با هيچ ساعتى قابل مقايسه نيست سحر به فرموده قرآن زمان رهائى و نجات است :
إِنَّا أَرْسَلْنا عَلَيْهِمْ حاصِباً إِلَّا آلَ لُوطٍ نَجَّيْناهُمْ بِسَحَرٍ: «14»
" ما به سوى قوم لوط طوفانى سخت كه با خود ريگ و سنگ مىآورد فرستاديم در نتيجه همه را به چاه هلاكت انداخت، مگر خاندان لوط را كه به خاطر ايمانشان در وقت سحرگاهان نجات داديم ".
📝 استغفار در سحر و طلب آمرزش در آن ساعت كمنظير از نشانههاى بندگان واقعى خداست :
الصَّابِرِينَ وَ الصَّادِقِينَ وَ الْقانِتِينَ وَ الْمُنْفِقِينَ وَ الْمُسْتَغْفِرِينَ بِالْأَسْحارِ: «15»
" بندگان واقعى خدا صبر كنندگان در حوادث و راستگويان و صادقان ، و فرمانبرداران و انفاق كنندگان و استغفار كنندگان در سحرها هستند ".
إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ (45)، آخِذِينَ ما آتاهُمْ رَبُّهُمْ إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذلِكَ مُحْسِنِينَ (16)، كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ (17)، وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ: «16»
" بىترديد پرهيزكاران در بهشتها و چشمهسارهايند، آنچه را پروردگارشان به آنان عطا كرده دريافت مىكنند زيرا آنان پيش از اين پيوسته نيكوكار بودند، آنان در دنيا اندكى از شب را مىخوابيدند و بقيه آن را به عبادت سپرى مىكردند و سحرگاهان از خدا درخواست آمرزش مىنمودند ".
#پےنوشت
👈 (1)- اعراف 142.
👈 (2)- احقاف 15.
👈 (3)- روح البيان ج 1 ص 135.
👈 (4)- صافى ج 1 ص 109.
👈 (5)- صافى ج 1 ص 121.
👈 (6)- بحار ج 67 ص 249.
👈 (7)- بحار ج 2 ص 156.
👈 (8)- آل عمران 190.
👈 (9)- يونس 67.
👈 (10)- اسراء 79.
👈 (11)- اسراء 1.
👈 (12)- قدر 1.
👈 (13)- مزمل 6.
👈 (14)- قمر 34.
👈 (15)- آل عمران 17.
👈 (16)- ذاريات 15- 18.
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
❓ #سوال
⁉️ چرا باید به زیارت اربعین رفت ؟
👈 عید پاک روز دینی مسیحیان
🔹مسیحیان روز «عید پاک» که سابقه ای دیرینه دارد را همه ساله بعنوان مهمترین روز دینی خود جشن می گیرند . این روز در تقویم مسیحیان ،تعطیل است و پیروان دین مسیح با حضور در کلیساها مراسمات مختلفی را برگزار و به جشن و سرور می پردازند .
👈 کارناوال یهودی ها در«پوریم»
🔹پوریم نام یکی از اعیاد بزرگ مذهبی در دین یهود است . یهودیان روز چهارده وپانزده آدار در تقویم عبری را«پوریم» نامیده وآن را جشن می گیرند . در این مراسمات که در کنیسه ها برگزار می شود ، یهودیان همراه با خواندن کتاب استر به جشن می پردازند . بعد از مراسم کودکان ونوجوانان یهودی نقاب و لباس های رنگارنگ می پوشند و در اسرائیل و شهرهای یهودی نشین کارناوال شادی راه می اندازند . این مراسم با استفاده از استبداد رسانه ای یهود بصورت گسترده تبلیغ واطلاع رسانی می شود .
👈 اما مسلمانان ...
🔹همه ساله چندمیلیون مسلمان از سراسر دنیا نیز در ایام حج به مکه سفر کرده و مناسک دینی خود را انجام می دهند اما بواسطه محدودیت های اعمالی از سوی حکومت عربستان ، هیچگاه اسلام ناب محمدی ومعارف علوی نتوانسته در حج آنگونه که بایسته است تبلیغ و تبیین شود .
👈 «اربعین»، فرصتی طلایی
🔹خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می کند . کربلا می تواند «نماد» تبلور وحدت وبیعت با امام باشد که «نمود»ی جهانی خواهد داشت . شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن های متمادی در دل های انسان هاست .
🔹لذا در حج اگر نمی توان پیام مقدس شیعه را به نحو احسن منتشر کرد ، در کنگره عظیم حسینیان و با حضور پرشکوه شیعیان ، می توان آن را جهانی کرد . در واقع حج حسینیان در کربلا و سعی بین صفا ومروه آنها در بین الحرمین و لباس احرام آنها ، لباس عزای سیدالشهدا می باشد .
👈 پیاده روی موضوعیت دارد
🔹بنا به فرموده امام عسکری (علیه السلام) ؛ یکی از نشانه های مومن - که در این روایت مقصود شیعه است - زیارت سیدالشهدا در روز اربعین می باشد . زیارتی که با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد . از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد ؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری» رسم بوده است ، اما در برهه ای از زمان به فراموشی سپرده می شود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا می شود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
اربعین.mp3
2.16M
﷽؛
#آیه_نور
💕 ونَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ
ما از رگِ گردن به او نزدیک تریم 💕
#سوره_ق_آیه16
#ترجمه استاد حسین انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ احکام زیارت اربعین
🌷 حکم زیارت اربعین
📝 سوال : با توجه به مسائل روز، آیا زیارت اربعین در این برهه از زمان واجب است؟
📖 جواب : زیارت اربعین مستحب است.
✅ مراعات قوانین
🌷 گذرنامه برای زیارت اربعین
📝 سوال : حکم اخذ روادید برای زیارت اربعین چیست؟
📖 جواب : در هر صورت رعایت قوانین و مقررات لازم است.
🌷 استفاده از گذرنامه دیگری
📝 سوال : ایام زیارت اربعین نزدیک است، و فرصت کافی برای گرفتن گذرنامه موجود نیست. آیا بنده می توانم با گذرنامه برادرم با رضایت او به زیارت اربعین بروم؟ آیا رفتن به این زیارت منع شرعی دارد؟
📖 جواب : در هر صورت رعایت قوانین و مقررات لازم است؛ و تخلّف از آن جایز نیست.
🌷 خرید ارز از صرافی های غیر مجاز
📝 سوال : دیده شده در ایام اربعین یا غیر آن، زائرین برای خرید ارز از صرافی های غیر مجاز اقدام به خرید ارز میکنند، آیا خرید از صرافی های غیر مجاز حرام است؟
📖 جواب : تابع قوانین مربوط است.
🌷 زیارت اربعین در ایام تحصیلی
📝 سوال : آیا سفر زیارت اربعین برای طلاب و دانشجویان در ایام تحصیلی اشکال دارد؟
📖 جواب : تابع قوانین و مقررات مربوط است.
🌷 وظیفه مدیر مدرسه
📝 سوال : با توجه به فضای معنوی سفر و زیارت اربعین، آیا بنده به عنوان مدیر دبیرستان می توانم به دانش آموزانی که قصد عزیمت به زیارت اربعین دارند اجازه بدهم یا نه؟
📖 جواب : تابع قوانین مربوط است.
🌷 سفر در فرض تشدید بیماری
📝 سوال :
🍃 ۱) با توجه به سفارشات_ائمه (علیهم السلام) و ثواب زیارت اربعین، مادر ۶۵ ساله این جانب علاقه مند به سفر زیارت اربعین است. اما از آنجا که اخیراً بیمار بوده اند به علت ضعف_جسمی و به علت احتمال عود بیماری و سخت تر شدن بیماری در صورت عود آن، اطبا ایشان را از این سفر منع کرده اند. حکم سفر ایشان برای زیارت اربعین چیست؟
🍃 ۲) همچنین مادر_بزرگ این جانب نیز علاقه مند است، ولی زانو_درد دارد. آیا در صورت احتمال عقلایی تشدید درد پا، این سفر جایز است؟
📖 جواب :
🍃 ۱و۲) اگر ضرر قابل توجه برای ایشان داشته باشد، جایز نیست.
🌷 سفر بدون اجازه پدر
📝 سوال : من دانشجوی ترم آخر دانشگاهم. دوست دارم برای اربعین عازم کربلا شوم؛ مطمئناً پدرم به خاطر شلوغ بودن در حین اربعین و برخی مسائل دیگر اجازه نمی دهد. آیا می شود بدون اطلاع خانواده حرکت کرده و در حین سفر به آنها اطلاع دهم؟
📖 جواب : اگر سفر شما بدون اطلاع والدین موجب ایذاء ایشان شود جایز نیست و در صورتی که پدر به جهت شفقت پدری از رفتن به سفر نهی می کند، اطاعت کنید.
🌷 سفر شخص بدهکار
📝 سوال : فردی که به خویشان ویا دوستان بدهکاراست، آیا می تواند به زیارت اربعین مشرف شود؟
📖 جواب : اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به او مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد؛ و در صورتی که زمان أدای آن رسیده و بتواند بدهی خود را بدهد، و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نماید. و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود، هرچند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
✅ نذرهای مربوط به اربعین
🌷 نذر پخت غذا در اربعین و سفر زیارتی
📝 سوال : خانمی هر ساله روز اربعین نذر پخت غذا دارد، امسال قصد پیاده روی اربعین داشته و روز اربعین در عراق است، تکلیف ونحوه ادای نذرش چگونه است؟
📖 جواب : اگرصیغه نذر شرعی نخوانده است، عمل به نذر واجب نیست؛ ولی اگر صیغه نذر با مراعات شرایط شرعی خوانده است، باید همان گونه که نذر کرده عمل کند؛ و تخلف از آن جایز نیست.
🌷 تغییر زمان نذر
📝 سوال : آیا می شود کسی که روز اربعین نذری دارد، آن را روز قبل اربعین انجام دهد؟
📖 جواب : اگر صیغه_مخصوص نذر را که در رسالههای عملیه ذکر شده است ـ نخوانده، عمل به آن لازم نیست؛ و میتواند تغییر دهد، ولی اگر با لفظ مخصوص خوانده شده، و مربوط به روزهای معینی بوده، باید بر طبق آن عمل کند.
🌷 سپرده گذاری باقیمانده نذورات مردمی
📝 سوال :
من با چند نفر از دوستان برای ایام اربعین پولی را جمع کرده ایم که مقداری از آن باقی مانده و تا اربعین دیگر بلا استفاده است، و فقط به شرط استفاده از اربعین جمع شده است؛
🍃 ۱- آیا میشود این پول را به عنوان سپرده در بانک گذاشت، و از سود حاصل از آن برای اربعین سال دیگر استفاده کرد؟
🍃 ۲- در حال حاضر در حساب قرض الحسنه است، آیا قرض الحسنه بانک مشکل دارد؟
📖 جواب :
🍃 ۱) اگر با رضایت صاحبان پول باشد، و سود تحت عنوان یکی از عقود اسلامی دریافت شود، اشکال ندارد.
🍃 ۲) قرض الحسنه اشکال ندارد.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 مصرف باقیمانده نذورات اربعین در غیر آن
📝 سوال : مقداری پول برای لیوان ،چای ، قند و ... توسط مردم جهت برگزاری مراسم اربعین اهدا شده که کمی از آن باقی مانده است. آیا می شود مقدار باقی مانده را جهت برگزاری مراسم ابی عبدالله (علیه السلام) در بقیه طول سال مصرف نمود؟ یا باید نگهداشته و جهت مراسم اربعین سال آینده استفاده گردد؟
📖 جواب : تابع رضایت اهدا کنندگان است.
🌷 وضو گرفتن با آب معدنی نذری
📝 سوال : آیا وضو گرفتن با آب معدنی که برای زوار اربعین نذر شده و مشخص نشده که برای خوردن است یا کار مشخص دیگر، و نذر عام زوّار می باشد، اشکال دارد؟
📖 جواب : در فرض سؤال جایز نیست، مگر این که بداند مالک آب رضایت دارد.
🌷 مخارج خدمه موکب ها
📝 سوال : در اربعین حسینی در موکب هایی که در نجف، کربلا و مسیر حرکت زائران حسینی برپا می شود، تعدادی از زائران به عنوان خدمه به صورت ثابت در این موکب ها جهت خدمت رسانی انجام وظیفه می کنند و از طرفی زائر اربعین نیز محسوب می شوند؛ سؤال موکب داران این است که آیا می توان برای اعزام نیروهای خدمه بابت تهیه ویزا، هزینه رفت و برگشت آنها را از نذورات مردمی که در خصوص مراسم اربعین حسینی اهدا می گردد، تأمین نمود؟
📖 جواب : تابع نیت اهدا کنندگان است؛ و اگر قصد آنان مطلق باشد، مشکلی ندارد.
🌷 حضور روز اربعین در کربلا
📝 سوال : در خصوص زیارت اربعین آیا باید روز اربعین در کربلا حضور داشت، یا این که روز قبل یا بعد نیز ثواب اربعین را دارد؟
📖 جواب : انجام زیارت سید الشهداء(علیه السلام) در هر زمان مستحب و دارای ثواب عظیم است؛ ولی ثواب زیارت زمان_خاص، مختص به انجام زیارت در همان زمان خاص است؛ البته انجام زیارت قبل یا بعد از آن موقع به رجاء آن ثواب مخصوص، مانعی ندارد.
🌷 ازدحام جمعیت و زیارت قبل از اربعین
📝 سوال : مدیر کاروان پیاده اربعین حسینی هستم، مسیر نجف تا کربلا را پیاده طی می کنیم و قبل از اربعین وارد کربلا می شویم. آیا ماندن در روز اربعین برای زیارت اربعین ضروری است، یا این که به خاطر ازدحام جمعیت در کربلا می شود قبل از اربعین زیارت انجام داد، و روانه ایران شد؟
📖 جواب : شرعاً اشکال ندارد، مگر عقدی بین مسئولین کاروان و افراد کاروان بسته شده باشد که روز اربعین در کربلا باشند.
🌷 زیارت از محدودۀ اطراف حرم
📝 سوال : در ایام اربعین به علت ازدحام شدید، ورود به حرم حسینی و گاهی بین الحرمین بسیار دشوار و برای برخی ناممکن است، و گاهی موجب اذیت دیگران میشود. در این شرایط آیا خواندن زیارت از محدودۀ اطراف حرم کافی است؟
📖 جواب : در فرض مذکور کفایت می کند.
🌷 زیارت بانوان در زمان عادت ماهانه
📝 سوال : تشرف بانوان به مشاهد مشرفه در زمان عادت ماهانه چه حکمی دارد؟
📖 جواب : بنابر احتیاط واجب توقف حائض در حرم حضرات معصومین(علیهم السلام) یعنی زیر گنبد و رواقی که ضریح مطهر در آن واقع شده است، جایز نیست؛ ولی توقف در رواقها و قسمتهای متّصل به حرم اگر مسجد نباشد، اشکال ندارد.
🌷 پوشیدن لباس مشکی تا اربعین
📝 سوال : آیا پوشیدن لباس مشکی تا اربعین حسینی اشکالی دارد ؟(کراهت دارد؟)
📖 جواب : پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) به منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است.
🌷 کار در روز اربعین
📝 سوال : کار کردن در روز اربعین مشکل دارد ؟
📖 جواب : فی نفسه اشکال ندارد.
🌷 اسباب کشی در ایام اربعین
📝 سوال : آیا اسباب کشی در ایام اربعین اشکالی دارد، یا نوعی بی احترامی محسوب می شود؟
📖 جواب : فی نفسه اشکال ندارد.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#زیارت_اربعین
" زیارت معنایش آن است که حسین جان تو زیر سم اسب رفتی ، به من یاد دادی که زیر بار طاغوت نروم ...."