﷽؛
✅ نبود دربهای چوبی در زمان حضرت زهراء
📝 پرسش :
در زمان حضرت زهراء در مدينه درب چوبی وجود نداشت که آتش زده شود! شيعيان چگونه ادّعا می کنند که عمر بن خطاب در خانه علی بن ابی طالب را آتش زده است؟!
📖 پاسخ اجمالی :
روايات و اخبار تاریخی زیادی در کتب شیعه و سنی وجود دارد که نشان می دهد در زمان رسول خدا خانه هاى مدينه داراى درهاى چوبى از جنس های مختلف از جمله از جنس چوب عرعر، ساج، حصیر یا شاخه خرما و غیره بوده است. به عنوان مثال در خانه عایشه از جنس چوب عرعر یا ساج بوده. طبق شواهد روایی و تاریخی خانه امام علی و حضرت زهرا نیز دارای در چوبی بوده است که با جسارتی که انجام گرفت آن در سوزانده و شکسته شد.
📖 پاسخ تفصیلی :
روايات و اخبار تاریخی زیادی در کتب شیعه و سنی وجود دارد که نشان می دهد در زمان رسول خدا خانه هاى مدينه داراى درهاى چوبى از جنس های مختلف از جمله از جنس چوب عرعر، ساج، حصیر یا شاخه خرما و غیره بوده است؛ برای نمونه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:
بخارى (متوفای۲۵۶ق) در «ادب المفرد» درباره در خانه های همسران پیامبر می گوید:
«عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ هِلَالٍ أَنَّهُ رَأَى حُجَرَ أَزْوَاجِ النَّبِيِّ(صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) منْ جَرِيدِ مَسْتُورَة بِمسُوح الشَّعْرِ. فَسَأَلْتُهُ عَنْ بَيْتِ عَائِشَةَ، فَقَالَ: کان بَابُه مِنْ وِجْهَةِ الشَّامِ. فَقُلْتُ مِصْرَاعاً کان اَوْ مِصْرَاعَيْنِ؟ قَالَ: کان بَاباً وَاحِداً. قُلْتُ: مِنْ أَيِّ شَيْءٍ کان؟ قَالَ: منْ عَرعَرٍ اَوْ سَاجٍ»؛
(از محمد بن هلال نقل شده که وی خانه هاى همسران پيامبر را ديده است كه پوششى بافته شده از مو بوده است. از وى در باره خانه عائشه پرسيدم، گفت: درِ خانه اش به طرف شام باز مى شد، پرسيدم: يك لنگه داشت يا دو لنگه؟ گفت: يك لنگه بيشتر نداشت، گفتم: جنسش از چه بود؟ گفت از چوب درخت عرعر يا ساج).
عاصمى شافعی (متولد 378ق) نیز مى نويسد:
«كَانَ بَابُ عَائِشَة مُوَاجِهَ الشَّامِ وَكَانَ بِمِصرَاعٍ وَاحِدٍ مِن عَرعَرٍ أو سَاجٍ»؛
(درِ خانه عائشه به طرف شام بود و يك لنگه داشت كه از چوب درخت عرعر يا ساج بود).
ابن كثير دمشقى (متوفای 774ق) به نقل از حسن بصرى مى نويسد:
«وَكَانَتْ حِجْرِهِ مِنْ شَعْرٍ مَرْبُوطَةٍ بِخَشَبٍ مِنْ عَرعَر قَالَ وَفِي تَارِيخِ الْبُخَارِيِّ أَنَّ بَابَهُ(عَلَيْهِ السَّلَامُ) كَانَ يُقْرَعُ بِالْأَظَافِيرِ فَدَلَّ عَلَى أَنَّهُ لَمْ يَكُنْ لابوَابِه حَلق»؛
(اتاق هاى رسول خدا از شاخه و چوب عَرعَر به وسيله مو بافته شده بود، و در تاريخ بخارى آمده است: دَرِ خانه پيامبر را با نُك انگشتان و ناخن ها مى زدند و اين دلالت بر اين دارد كه حلقه هايى براى كوبيدن بر در نداشته است).
در داستان ازدواج فاطمه زهرا و اميرالمؤمنین آمده است:
«ثُمَّ دَعَا عَلِيّاً(عليه السلام) فَصَنَعَ بِهِ كَمَا صَنَعَ بِهَا ثُمَّ دَعَا لَهُ كَمَا دَعَا لَهَا ثُمَّ قَالَ قُومَا إِلَى بَيْتِكُمَا جَمَعَ اللَّهُ بَيْنَكُمَا وَ بَارَكَ فِي نَسْلِكُمَا وَ أَصْلَحَ بَالَكُمَا ثُمَّ قَامَ فَأَغْلَقَ عَلَيْهِ بَابَه»؛
(رسول خدا ، علي بن ابوطالب را احضار نمود و همان عملى را كه با فاطمه انجام داده بود با علي نيز انجام داد. آنگاه همان دعائى را براى علي خواند كه براى فاطمه خوانده بود. سپس به علي و فاطمه فرمود: برخيزيد بسوى خانه خود رويد، خدا شما را نسبت به يك ديگر مهربان كند! و به نسل شما بركت دهد! و عاقبت شما را بخير نمايد! رسول خدا پس از اين دعاها برخاست و دَرِ خانه را بست). این روایات نشان می دهد که خانه های مردم مدینه دارای در چوبی ورودی بوده است.
اما در مورد خانه حضرت علی(علیه السلام) و فاطمه زهرا روايات وارد شده در کتب شيعه و سنى نشان می دهد كه خانه ایشان نیز داراى در چوبى بوده است که با هجومی که به آن بردند آن را شکستند. به عنوان نمونه بلاذری(متوفاى 279ق) در کتاب «أنساب الاشراف» در جریان بیعت با ابوبکر می نویسد:
«أَنَّ أَبَا بَكْرٍ، أَرْسَلَ إِلَى عَلِيٍّ يُرِيدُ الْبَيْعَةَ، فَلَمْ يُبَايِعْ، فَجَاءَ عُمَرُ، وَمَعَهُ قَبَسٌ فَتَلَقَّتْهُ فَاطِمَةُ عَلَى الْبَابِ، فَقَالَتْ فَاطِمَةُ: يَابْنَ الْخَطَّابِ، أَتُرَاكَ مُحَرِّقًا عَلَيَّ بَابِي؟ قَالَ: نَعَمْ»؛
(ابوبكر به على(علیه السلام) پيام فرستاد تا با وى بيعت كند امّا على بیعت را نپذيرفت. پس عمر با مشعلى آمد، فاطمه ناگاه عمر را با مشعل درِ خانه اش يافت، پس فرمود: يابن الخطّاب؛ آيا من نظاره گر باشم و حال آنكه تو درِ خانه ام را بر من به آتش مى كشى؟! عمر گفت: بله).
بنابراین شواهد روایی و تاریخی نشان می دهد که خانه های مردم مدینه و از جمله خانه اهل بیت، امام علی و حضرت زهرا دارای در چوبی بوده است که با جسارتی که انجام گرفت آن در سوزانده و شکسته شد.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
﷽؛
🙏🏻 #بهره_ای_از_ملکوت
👈 هیچوقت ترکت نکرده !
💕 ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَ مَا قَلَىٰ
پروردگارت تو را وانگذاشته ، و بر تو خشم نگرفته 💕
👈 وقتی وحی الهی به رسول خدا (صلےالله علیه و آله) پانزده شب به تاخیر افتاد ، دشمنان گفتند خدا از محمد (صلےالله علیه و آله) صرف نظر کرده و او را واگذاشته اما این سوره نازل شد .
پس ؛
👈 با قاطعیت ، زبان بدگوها رو قطع کنیم و دل پاکان رو بدست بیاریم و به قضاوتها و پیشداوریهای نادرست ، صریح جواب بدیم . به عنوان مربّی کسی که تحت نظر و تربیت من هست ، نباید رها کنم .
👈 قطع موقت لطف ، نشونه قهر الهی نیست .
#سوره_ضحی_آیه3
#ترجمه حضرت استاد حسین انصاریان
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
﷽؛
#عَنْ_أَبِي_سَعِيدٍ قَالَ : لَمَّا نَزَلَتْ هَذِهِ الآيَةُ ﴿وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ﴾، دَعَا النَّبِيُّ صَلَّىاللهُعَلَيْهِ[وَآلِهِ]وَسَلَّمَ فَاطِمَةَ وَ أَعْطَاهَا فَدَكَ.»¹
#از_ابوسعید_خدری روایت شده :
هنگامی که بر #رسول_خدا آیهی ﴿وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ﴾ نازل شد ، ایشان #حضرت_فاطمه را فراخواند و #فدک را به او اعطا کرد .
✍🏻 مگر نه این است که تاریخ مسلّم و قطعی شیعه و اهل سنت بر اعطای فدک بر #فاطمهی_زهرا دلالت دارد؟!
⁉️ پس چه شد که غاصبان خلافت حقش را پایمال کردند و او را به محکمهای کشاندند که سراسر ظلم بود؟!
⁉️ چه شد خلیفه گفتار صدق حضرت صدیقهی طاهره را که صاحب مقام #عصمت مطلقه هستند ، نپذیرفت و از آن حضرت طلب بیّنه نمود و شهادت #امیر_مؤمنان و #امام_حسن و #امام_حسین علیهمالسلام و شهادت ام ایمن را نیز نپذیرفت؟!
🔰 او #زهرای_مرضیه را انکار کرد و آخرالامر صدیقهی طاهره، مسألهی ارث را نیز مطرح فرمودند؛ چرا که در نهایت اگر بر فرض ، فدک به آن حضرت اعطا نگشته و شهادت شهود پذیرفته نشده ، لااقل از باب «ارث» باید فدک را به ایشان بازگرداند.
📛 ولی اولی به حدیث ساختگی «لانُوَرِّث مَا تَرَکنَاهُ صَدَقَة»؛ ما [انبیاء] چیزی به ارث نمیگذاریم و آنچه باقی میگذاریم صدقه است، تمسّک نمود.²
#پےنوشت
۱. مسند ابویعلی، ج۱، ص۳۳۴.
۲. در مقدمهی کتاب منهاج الصالحین اثر آیت الله العظمی وحید خراسانی، به شش دلیل کلام جعلی ابوبکر رد شده است.(ج۱،ص۲۵۸-۲۸۸)
#برگرفته از کتاب فدک نحلهی خاتم، آیت الله العظمی وحید خراسانی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💕 سُئِلَ الصَّادِقُ علیهالسلام عَنْ مَعْنَى حَيَّ عَلَى خَيْرِ الْعَمَلِ فَقَالَ خَيْرُ الْعَمَلِ بِرُّ فَاطِمَةَ وَ وُلْدِهَا وَ فِي خَبَرٍ آخَرَ الْوَلَايَةُ
#بحارالانوارجلد43صفحه44
از حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام راجع به معنى : «حى على خير العمل» پرسش شد . فرمود : منظور از اين جمله نيكویى نمودن به فاطمه و فرزندان وى است ؛ و بنابه روايتى منظور ولايت آل محمد صلیاللهعلیهوآله است 💕
@Javanmardi_langarudi
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 رسول خدا صلی الله علیه و آله :
" إِنَّمٰا مَثَلُ أَهْلِ بَیْتِی ( فِیکُمْ ) کَمَثَلِ سَفِینَةِ نُوح ، مَنْ رَکِبَهٰا نَجٰا ، وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهٰا غَرِق
همانا مَثَل اهل بیت من ( در میان شما ) مانند کشتی نوح می باشد که هرکس بر آن سوار شد نجات یافت ، و هرکس تخلّف کرد غرق گردید ".
#ینابیع_الحکمة
@Javanmardi_langarudi
💕 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 💕
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
بخدا قدر زهرا مجهول است ...
#المجهولة_قدرا
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
18.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
♨️ زمامدار ناقهی حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
فاطمه سلاماللهعلیها جنبهی قطبیت دارد ...
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💕 در روز حشر مادر ارباب بی کفن
بر زائرین کرب و بلا می کند نظر 💕
#یا_فاطمةالزهراء
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💕 هر چه خیر است حسین جان به در خانه ی توست ...
جز در خانه ی تو هیچ کجا خیری نیست ... 💕
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حسینی_ام
" کسی که غذای نذری امام حسین را می خورد دیگر حرام نمی خورد ".
﷽؛
✅ وضو و غسل جبیره
📝 سؤال : من کارم به گونه ای است که با #چسب سر و کار دارم ، اکثر اوقات دست و پاهام چسبی می شود و برطرف کردن آن مشکل است ؛ برای وضو و غسل چه وظیفه ای دارم ؟
📖 جواب : در هر حال اگر برطرف کردن آن ممکن باشد ، باید مانع را برطرف کنید و اگر وقت برای برطرف کردن آن کافی نباشد و موجب قضا شدن نماز باشد ، وظیفه #تیمم است ، اما اگر رفع مانع ممکن نباشد ، باید هنگام وضو یا غسل ، با دست تر روی آن را #مسح کنید .
#مقام_عظمےولایت
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧