﷽؛
✅ مختصری از زندگی باب الحوائج موسی بن جعفر علیه السلام
💎 پرسش : زندگی امام کاظم (علیه السلام) به چه فراز و نشیب هائی همراه بود ؟
❄️ پاسخ اجمالی :
پیشوای هفتم ، به نام موسی و لقب کاظم در سال 128 هجری در مدینه متولد گردید . پدرش امام صادق (علیه السلام) و مادرش حمیده (سلام الله علیها) نام داشت . امام موسی کاظم (علیه السلام) با منصور دوانیقی ، مهدی و ... عباسی معاصر بودند و در سال 186 به شهادت رسیدند .
❄️ پاسخ تفصیلی :
نام او «موسى» ، لقبش «كاظم» ، مادرش بانويى با فضيلت بنام «حميده» ، و پدرش پيشواى ششم حضرت صادق (علیه السلام) است .
او در سال 128 هجرى در سرزمين «ابوا» (يكى از روستاهاى اطراف مدينه) چشم به جهان گشود و در سال 183 (يا 186) به شهادت رسيد .
از سال 148 كه امام صادق (علیه السلام) به شهادت رسيد ، دوران امامت حضرت كاظم (علیه السلام) آغاز گرديد . آن حضرت در اين دوران با خلفاى ياد شده در زير معاصر بود :
1⃣ منصور دوانيقى (136-158).
2⃣ محمد معروف به مهدى (158-169).
3⃣ هادى (169-170).
4⃣ هارون (170-193).
#پےنوشت
گردآوري از کتاب سیره پیشوایان ، مهدی پیشوایی ، موسسه امام صادق (علیه السلام) ، قم ، 1390هـ.ش ، ص 413 .
http://mk6.ir/WyPdD
#پایگاه_اطلاع_رسانے_دفتر_حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
#احکام_و_مسائل_شرعے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ روایتی شگفت در فضیلت #حضرت_ابوطالب (علیه آلاف التحیة و الثناء)
📝 از حضرت صادق از پدران گرامش عليهم السّلام نقل است كه أمير المؤمنين عليه السّلام روزى در فضاى مسجد نشسته بود و مردم گرد او جمع بودند كه مردى برخاسته و گفت :
#اى_أميرالمؤمنين چطور مىشود كه شما در جایگاهی که سزاوار آن هستی قرار داری ، در حالى كه پدر تو در آتش معذب است ؟
📝 حضرت عليه السّلام فرمود :
« خدا زبانت را ببرد ! قسم به خدايى كه محمّد (صلی الله علیه و آله) را به پيامبرى برگزید ! اگر پدرم تمام گناهكاران زمين را شفاعت كند ، خداوند آن را مىپذيرد ؛ مگر مىشود كه پدرم در آتش معذب باشد درحالی که فرزند او قسيم بهشت و جهنّم است ؟! قسم به آنكه محمّد (صلی الله علیه و آله) را به پيامبرى مبعوث فرمود بىشكّ #نور_پدرم در روز قيامت همه انوار خلايق ؛ #جز_پنج_نور : #نور_محمّد و #نور_من و #نور_حسن و #نور_حسين و #نور نه فرزند از #اولاد_حسين را خاموش و بىاثر مىسازد ، زيرا نور او از نور ما است ، خداوند آن را دو هزار سال پيش از خلق آدم آفريده است ».
#الاحتجاج1/ 229؛
#بحارالانوار35/ 69.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" حضرت ابوطالب در هیچ پیشامدی رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) را تنها نگذاشت و پیامبر در سوگ او فرمود :
عموجان ! در کودکی پرورشم دادی و در یتیمی کفالتم نمودی و در بزرگسالی یاری ام کردی . خدا به تو در برابر یاری من پاداش نیکو دهد ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
✨ وجود مبارک حضرت ابوطالب در مقام ایمان به مرتبهای رسیدند که امام باقر (علیه آلاف التحیة و الثناء) در شأن ایشان فرمود :
" اگر ایمان ابوطالب را در یک کفه ترازو و ایمان این خلق را در کفه دیگر گذارند ، ایمان او سنگین تر خواهد بود ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#فقد_مات_ناصرک
👈 #ابوطالب کسی است که #پیامبر_خدا را در دوران کودکیاش کفالت نمود و در بزرگیاش او را مورد حمایت قرار داد و از شرارت کفار قریش جلوگیری کرد .
👈 وی در این راه انواع سختیها و گرفتاریها را تحمل نمود و بلاها را با جان و دل خرید و در یاری و نصرت پیامبر و تبلیغ آیینش با تمام وجود قیام کرد .
👈 آن چنان ایثار نمود که «جبرئیل» در هنگام وفات او بر پیامبر نازل شد و خطاب کرد : دیگر از مکه خارج شو ؛ زیرا یاور و کمک تو از دنیا رفته است !
📚 شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج۱، ص۲۹
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
15.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
#ششصد_سال_غفلت !
👈 وقتی ارزش های واقعی به جامعه باز می گردد ...
👈 پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) در چه شرایطی به پیامبری مبعوث شد ؟
#حضرت_استاد_انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#راز_حرا (عید مبعث)
#بخش_اول
✅ کوه حرا
👈 در کشور عربستان و در شهر مکّه ، کوهی وجود دارد که نام آن «حَرا» است . در بالای این کوه ، غاری کوچک قرار دارد که قسمتی از آن را نور خورشید روشن می کند و قسمت های دیگرش ، تاریک است . کسانی که به زیارت خانه خدا و سفر حج می روند ، یکی از جاهایی که حتماً به دیدنش می روند ، غار حرا است ؛ چون آن مکان ، جایی است که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله روزها و شب های زیادی به آن جا می رفت و به راز و نیاز با خدا مشغول می شد .
✅ راز آن شب
👈 سالیان دور در یکی از شب های پایانی ماه رجب ، در گوشه ای از شهر مکه و در قله کوهی به نام حرا ، اتفاق بزرگی افتاد ؛ اتفاقی که سرنوشت انسان ها را عوض کرد و مژده بزرگی برای آدم ها آورد . در آن شب ، حضرت محمد صلی الله علیه و آله که 40 ساله بود ، در غار حرا مثل شب های دیگر مشغول عبادت و راز و نیاز با خدای مهربان بود . ناگهان دید فرشته ای زیبا وارد غار شد . فرشته نزدیک و نزدیک تر می شد . از چهره اش پیدا بود که خبر مهمی دارد . نام آن فرشته جبرئیل بود .
✅ پیامبر و فرشته
👈 «جبرئیل امین» ، فرشته پیام رسان خداوند ، به غار حرا نزد پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله رفت تا خبر مهمی را به او بگوید . جبرئیل نوشته ای به همراه خود آورده بود و از حضرت محمد صلی الله علیه و آله می خواست تا آن را بخواند . پیامبر فرمود :
« نمی توانم بخوانم ». فرشته دوبار دیگر از پیامبر خواست تا نوشته را بخواند و سرانجام لب های آسمانی پیامبر مشغول خواندن شد . چه جمله های زیبایی بود !
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#بخش_دوم
✅ بخوان به نام خدا
👈 شب مبعث یعنی شبی که فرشته بزرگ «جبرئیل» به دیدار پیامبر صلی الله علیه و آله در غار حرا رفت ، شب آغاز یک مأموریت بزرگ و مهم بود . فرشته آمده بود تا به حضرت محمد صلی الله علیه و آله خبر پیامبر شدنش را از سوی خداوند اعلام کند . او از پیامبر خواست تا اولین کلمه های دین جدید ، اسلام ، را بخواند . آن کلمه ها ، آیه های اولین سوره قرآن بودند :
« بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید ...»
✅ آغاز راه
👈 وقتی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله اولین آیه های قرآن را خواند ، فرشته مهربان نگاهی به پیامبر کرد و گفت :
« ای محمد ! تو فرستاده خدایی و من جبرئیل هستم »
او با این جمله ، آغاز یک مأموریت مهم را به پیامبر اعلام کرد . پیامبر مأمور شده بود تا مردم را از گمراهی و بدبختی نجات دهد و به سوی سرزمین ستاره ها و خوشبختی راهنمایی کند .
✅ دین دانش و پاکی
👈 اولین سخنانی که جبرئیل از سوی خداوند برای پیامبر آورد ، نشان می داد که انسان ها به یک دین و برنامه جدید که کامل ترین و آخرین دین خدا بود ، دعوت شده اند . دینی که دانایی و پاکی از مژده های آن بود. دینی که از مردم می خواست تا از گمراهی و نادانی دست بردارند و به خواندن و یادگیری و دانایی روی بیاورند و تلاش کنند تا پاک ترین انسان ها شوند . این برنامه برای همه انسان ها بود و پیامبر مأمور شده بود تا آن پیام را به گوش همه مردم برساند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#بخش_سوم
✅ همیشه با خدا
👈 پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله از همان کودکی به یاد خدا بود و با او صحبت می کرد . زمانی که چهارساله بود و در صحرا پیش دایه خود حلیمه زندگی می کرد ، روزی از مادر خواست که همراه برادران خود، به گردش برود . حلیمه لباس های محمد صلی الله علیه و آله را مرتب کرد و او را آماده گردش ساخت . پیش خود فکر کرد که نکند دیوهای صحرا به او آسیب برسانند ؛ به همین خاطر ، مهره ای را با نخ به گردن پیامبر آویزان کرد تا از او محافظت کند ؛ چون فکر می کرد آن مهره ها توانایی این کار را دارند . محمد صلی الله علیه و آله مهره را از گردن بیرون آورد و به حلیمه گفت :
« نیازی به این مهره ها نیست ؛ مادر جان ! خدای من ، همیشه با من است و از من مواظبت می کند ».
✅ پیامبر خوبی ها
👈 مردم در زمان پیامبر ، کارهای زشتی می کردند ؛ مثلاً بت هایی ساخته بودند و آن ها را داخل کعبه گذاشته بودند . آنها فکر می کردند که بت ها خدایند و به آنها کمک می کنند . همچنین بچه های دختر را همین که به دنیا می آمدند ، زنده زنده در خاک می کردند . به بهانه های کوچک با هم جنگ می کردند و تعداد زیادی کشته می شدند ، دزدی می کردند ، همدیگر را اذیت می کردند و کارهای زشت دیگر .
👈 خداوند ، حضرت محمد را به سوی مردم فرستاد تا به آنها کارهای خوب یاد دهد. به آنها بگوید که بت هایی که خودشان ساخته اند ، هیچ قدرتی ندارند . به آنها یاد بدهد که دخترها با پسرها فرقی ندارند ، از آنها بخواهد که با هم مهربان باشند ، جنگ و دزدی نکنند . پیامبر آمده بود که خوبی ها را کامل کند و مردم را به انجام آنها تشویق کند ».
#جوانمردے