هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#مباهله ؛ سند حقانيت اهلبيت عليهمالسلام
💕 آیه مباهله از مهمترين آيات قرآن است که حقانيت اهلبيت عليهمالسلام را ثابت ميکند و اين را ميرساند که علي عليهالسلام جان پيامبراکرم صلّياللهعليهوآله است 💕
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#عیدمباهله
✅ آیۀ #مباهله ، فضیلت بزرگ #امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
💎 حضرت رضا علیهالسلام در مناظره با مأمون ، هنگامی که وی از بالاترین فضیلت قرآنی امیرالمومنین علیه السلام پرسید ، با اشاره به آیۀ مباهله ، فرمودند :
" پیامبر صلےاللهعلیهوآله ، حسن و حسین علیهمالسلام را فراخواند که به حُکم قرآن پسران او حساب شدند ، و فاطمه سلاماللهعلیها را فراخواند که آن حضرت مصداق زنانِ مذکورِ او در آیه حساب شد . سپس امیرالمؤمنین علیهالسلام را فراخواند که به حکم خدای عزوجل ، #نفسپیامبر صلےاللهعلیهوآله قرار داده شد .
این مطلب هم ثابت است که هیچ یک از مخلوقات خدای تعالی از پیامبر بالاتر و افضل نیست . بنابراین به حکم خدای عزوجل باید کسی از نفس رسول الله #یعنی امیرالمؤمنین بالاتر نباشد .
#الفصولالمختارهصفحه38
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرتاستادانصاریان
" پیغمبر در روز مباهله با اینکه وعده نساءنا یعنی زنانمان را داده بودند ولی یک خانم آنهم حضرت زهرا را آوردند که به تنهایی ، آنچه خوبان همه داشتند او داشت ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#مباهله
👈 حضرت امام رضا علیهالسلام در مجلس مأمون که عدهای از علمای اهل عراق و خراسان جمع بودند ، فرمود :
آيا مى دانيد معناى سخن خداوند :
« أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُم » [در آیه 61آل عمران] چيست ؟
👈 آنان پاسخ گفتند : مقصود خودِ پیامبر است .
👈 حضرت رضا عليهالسلام فرمود :
« اشتباه مىكنيد ؛ بلكه مقصود از آن ، على بن ابىطالب عليهالسلام است .
✨ دليل بر اين مطلب ، سخن پيامبر صلىاللهعليه وآله است ، آن جا كه فرمود :
باید بنو ولیعه (حاکمان سرزمین حضرموت) از این شیوه دست بردارند ، در غیر این صورت مردی را به سوی آنان روانه میکنم که همانند خود من است ؛ و مقصود ايشان ، على بن ابىطالب علیهالسلام بود .
مراد از پسران [أَبْناءَنا] هم حسن و حسين (علیه السلام) هستند و مراد از زنان [نِساءَنا] ، فاطمه (سلام الله علیها) است . اين خصوصیتی است كه هيچ كس در آن بر ايشان پيشى نمىگيرد ، و امتيازى است كه هيچ بشرى در آن به پاى آنان نمىرسد ، و شرافتى است كه هيچ مخلوقى در آن بر ايشان پيشدستى نمىكند ؛ زيرا نفْس على را همچون نفْس خودش قرار داده است .
#پےنوشت
عيون أخبار الرضا عليهالسلام، جلد1، ص:232
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرتاستادانصاریان
" با توجه به آیه مباهله ، امیرالمؤمنین علیهالسلام و جلوههای یازدهگانهاش از نظر مقام ، از انبیای خدا بالاترند ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#24ذےالحجه مطابق با #روزمباهله
(( فمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ )).
#سورهآلعمرانآیه61
👈 مفسران و محدثان شیعه و اهل سنت تصریح کردهاند که #آیهمباهله در #حقاهلبیتپیامبر صلی الله علیه و آله نازل شده است ، و آن حضرت تنها فرزندانش #حسن و #حسین و دخترش #فاطمه و #علی علیهمالسّلام را همراه خود به #میعادگاه برد . بنا بر این منظور از #ابنائنا در آیه منحصراً #حسن و #حسین علیهماالسّلام و #نسائنا #فاطمه علیهاالسّلام و منظور از #انفسنا تنها #علی علیهالسّلام بوده است . احادیث فراوانی در این زمینه نقل شده است .
👈 جریان #مباهلهپیامبر صلیاللهعلیهوآله با #مسیحیاننجران نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت رسول گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله می باشد ، بلکه این واقعه مهم بر فضیلت همراهان او (#حضرتعلی ، #فاطمه و #حسنین) دلالت میکند . بر این اساس ، #شیعیان معتقدند #امامعلی علیهالسلام بر اساس #آیهمباهله ، به منزلۀ #نَفْس و #جانپیامبر است .
#حضرتآیتاللهنوریهمدانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
💕 به #اجماع تمام مسلمین ، آن نفسی که روز مباهله به حکم خدا #پیغمبر با خودش همراه برد ، #علیبنابیطالب است .
#حضرتآیتاللهوحیدخراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ دریافت مبلغ اضافی پس از انجام معامله
📝 سؤال : اگر کالایی پس از انجام معامله ، افزایش قیمت داشته باشد آیا دریافت ما به التفاوت قیمت آن از مشتری ، جایز است ؟
📖 جواب : جایز نیست .
#مقاممعظمرهبری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#محوریّت حضرت فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها
{ فَمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَأَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللهِ عَلَى الْكاذِبين¹ }
" هرگاه بعد از علم و دانشی که به تو رسيده ، باز با تو به محاجه و ستيز برخيزند ، به آنها بگو :
« بياييد ما فرزندان خود را دعوت کنيم ، شما هم فرزندان خود را ؛ ما زنان خويش را دعوت نماييم ، شما هم زنان خود را ؛ ما نفوس خود را دعوت کنيم ، شما هم نفوس خود را ؛ آنگاه #مباهله کنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم ».
#بیان_فقیه
#فاطمهی_زهرا سلاماللهعلیها کسی است که جهت محوری دارد ، آن هم بین عدّهای که خدا در قرآن دربارهی آنان #آیه_مباهله را نازل فرموده است .
#در_عالم ، غیر از این پنج چهره ، آبرویی نبود و چهرهای نبود که رو به خدا برود . از این پنج نفر هم یکی #محور و مرکز میشود و دائره دور این مرکز است ؛ در خود این مرکز هم سرّی هست :
« بِفَاطِمَةَ وَ أبِيهَا وَ بَعْلِهَا وَ بَنِيهَا وَ السِّرِّ المُسْتَودَعِ فِيهَا »
#پیامبر خودش جلو میرفت ، #علی پشت سر ، #فاطمه در وسط ، خود این معنایی دارد ؛ معنای این عمل آن است که فاطمه ، #برزخ بین #نبوت_کبری و #ولایت_عظمی است . معنای این عمل آن است که فاطمهی زهرا بین مقام #وحی_أعظم و مقام #تبلیغ_وحی و مقام #تفسیر_وحی ، جنبهی قطبیت و مرکزیت دارد .
#سوره_آل_عمران_آیه61
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#سوال
مباهله به چه معناست ؟ آیا در زمان حاضر نیز میشود با مخالفان اسلام مباهله کرد ؟
#جواب
مباهله در لغت عرب به معنی درخواست عذاب بر مخالف در اعتقاد است و برای اولین بار پیامبر آماده شد تا با سران مسیحی منطقه نجران به مباهله برخیزد و حتی دست حسن و حسین را گرفت و با دختر و داماد خود در گوشه بیابان حاضر شد ، و منتظر آن گشت که سران مسیحی نجران از اسقف و کشیش برای مباهله حاضر شوند ولی آنان با مشاهده آیات صدق پیامبر عقب نشینی کردند و پرداخت جزیه را بر مباهله برگزیدند .
این معجزه یعنی مباهله برای اثبات صدق دعوی در قلمرو و عقائد باقی و پایدار است و هم اکنون نیز این دعوت باقی است و لازم است به سمع مخالفان اسلام برسد . آنان از هر فرقه و گروهی باشند اگر به خدا ایمان دارند ، در سرزمین دور از اجتماع آماده مباهله باشند و طرفین بر علیه یکدیگر از خدا عذاب بطلبد ، آنگاه ببینند عذاب خدا فرود می آید یا نه و اگر فرود می آید کدام یک از دو طرف را طعمه خود قرار میدهد ؟
امام صادق (ع) به یاران خود همین دستور را میداد که مخالفان را به مباهله دعوت کنند یکی از یاران آن حضرت به نام ابو مسروق به حضرتش گفت : من با مخالفان با آیه «وَاُولِی الأمْرِ مِنْکُمْ» نساء/59. بر فضیلت و پیشوائی شما استدلال میکنم آنان میگویند این آیه مربوط به فرماندهان سپاه است و وقتی با آیه «اِنَّما وَلِیُّکُم اللهُ وَرَسُولُهُ...» مائده/55. بر امامت علی(ع) احتجاج میکنم میگویند : این آیه مربوط به افراد با ایمان است نه شخص خاصی و هر موقع با آیه «اِلّا المَوَدَّةَ فِی القُرْبی» شوری/23. استدلال میکنم ، مخالفان میگویند : این آیه مربوط به تمام بستگان پیامبر است .
امام صادق (ع) در پاسخ سائل فرمود : در چنین صورت آنان را به مباهله دعوت کن آنگاه نحوه مباهله را بیان کرد و فرمود : چیزی نمیگذرد مگر اینکه آثار مباهله ( نزول عذاب) را مشاهده میکنی .
#کافےجلد2کتاب_دعا_باب_مباهله
" کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی "
@Javanmardi_langarudi
' أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ '
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#داستان_مباهله
🌧 ابوحارثه رئيس و رهبر و عالم مسيحيان نجران بود كه ميان مردم و حاكمان حكومت هاى مسيحى از جايگاه ويژه اى برخوردار بود ابوحارثه با رسول خدا درباره مسيح مناظره و مجادله كرده ،
گفت : اى محمد درباره مسيح چه مى گوئى ؟
حضرت فرمود :
او يكى از بندگان خداست كه پروردگار عالم وى را از ميان قومش برگزيد ،
ابوحارثه گفت اى محمد پدرى براى او سراغ دارى ؟
حضرت اين آيه را خواند :
إِنَّ مَثَلَ عِيسى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ. «1»
پس از قرائت آيه فرمود :
چرا از حال آدم تعجب نمى كنيد كه نه پدر داشت و نه مادر ولى از وضع عيسى تعجب مى كنيد در حالى كه مسيح يك طرف وجودش را كه مادر بود داشت
مناظره و مجادله و به خصوص لجاجت ابوحارثه وهمراهانش به طول انجاميد ، و آنان از پذيرفتن اسلام سرباز زدند تا #آيه_مباهله نازل شد ، اكنون مشروح داستان از منظر ديگر ابوحارثه رئيس كشيشان نجران غلام خود را فرمان داد هر چه زودتر شرجيل را نزد من حاضر كن ، زيرا با وى كارى مهم دارم و تا انجام نشود ، امكان ندارد به كارى ديگر بپردازم .
شرجيل محرم اسرار و مورد وثوق و در سختى ها معين و ياور ماست ، غلام خارج شده پس از اندك زمانى با شرجيل بازگشت .
ابوحارثه به شرجيل گفت :
اگر تو را نابهنگام خواستم براى امر مهمى است كه پيوسته فكرم را به خود مشغول كرده و با كمال تأثر بايد بگويم راه به جائى نبردم جز اين كه با تو مشورت كنم بلكه چاره جوئى شود و آن مهم اين است كه از جانب محمد بن عبدالله نامه اى به من رسيده «2» و مرا به آئين خود كه آن را اسلام ناميده دعوت كرده و در پايان نامه آورده است اگر تخلف كنم يا بايد ما مسيحيان جزيه بدهيم يا خود را آماده جنگ سازيم ، و اكنون از تو چه پنهان كه اين نامه چنان مرا تحت فشار قرار داده كه روز را چون شب نزدم تاريك كرده ، و هر چه توانسته بر من اثر گذارده و پريشانم ساخته است .
شرجيل گفت اى سرور من تو خود مى دانى كه من تا هر اندازه فكرم بكر و صائب باشد فقط در امور سياسى و دنيائى است ولى در موارد مذهبى فكر و عقلم قاصر است و كمتر از آنم كه يك رهبر روحانى از من درخواست يارى نمايد .
من در اين باره چيزى جز اين نمى توانم بگويم كه همه ما مسيحيان معتقديم خداوند ما را به آمدن پيامبرى از ذريه اسماعيل وعده داده ، اينك اگر يقين دارى كه محمد بن عبدالله آن پيامبر موعود نيست مى توان براى دفع او چاره اى انديشيد ، اما اگر ميدانى كه او بر حق است و همان پيامبر موعود انجيل است چه چاره اى جز پذيرفتن دعوتش خواهد بود .
ابوحارثه چون ديدكه شرجيل در صورت حقانيت محمد سر مخالفت و نقشه كشى بر ضد او را ندارد به فكر فرو رفت و گفت : فعلًا چند روزى باشد تا من با ديگران نيز مشورت نمايم .
آنگاه افرادى ديگر از قبيله نجران را خواست و با يك يك آنان به مشورت نشست و سرانجام چيزى جز آنچه شرجيل گفته بود عايدش نشد .
هنگامى كه ديد نظريه همه يكى است فرمان داد كشيش ها ناقوس ها را نواخته آتش ها روشن كردند ، پرچم ها را به نشانه اين كه همه بايد جمع شوند به در صومعه آويختند ، مردم نجران از هر طرف هجوم كرده و يك جا جمع شدند .
اسقف اعظم در ميان جمع به پا خواست و داستان نامه رسول خدا را براى آنان گفت ، سپس اعلام كرد براى يافتن راه چاره اى كنند همهمه درگرفت و از هر سو نظريه اى پيشنهاد شد تا سرانجام بر اين معنا اتفاق كردند كه نمايندگانى از ايشان به مدينه رفته با رسول خدا گفتگو كنند و به نجران بازگشته نتيجه را گزارش دهند .
گروهى از نجران به سرپرستى شرجيل با هدايا و تحف روانه مدينه شدند ، چون به مدينه رسيدند لباس سفر از تن گرفته و جامه هاى حرير قيمتى پوشيده و انگشترهاى گران قيمت به انگشت كرده به ديدار رسول خدا شتافتند .
پس از آن كه به محضر نبى مكرم رسيدند و هداياى خود را تقديم داشتند به نماز و عبادت ايستادند ، رسول خدا نه هداياى آنان را رد كرد و نه از عبادت آنان جلوگيرى كرد .
پس از آن شرجيل به رسول خدا گفت : اى محمد تو خود مى دانى كه ما نصرانى هستيم و در انتظار پيامبر آخرالزمان مى باشيم و اكنون ميل داريم ببينيم درباره عيسى چه مى گوئى ، حضرت از آنان مهلت خواست تا پاسخ سئوالشان از سوى حضرت حق برسد، بعد از آن آيات شريفه 59 تا 61 آل عمران به رسول خدا نازل گشت كه در سطور گذشته شرحش گذشت، پس از نزول اين آيات بود كه رسول خدا اعلام كرد بايد مباهله كنيم و با فرزندان و زنان و مردانمان چه ما چه شما يك جا جمع شويم و از خدا بخواهيم هر يك از دو طرف در ادعايش دروغ گوست به عذاب خدا دچار شود و از ميان برود .
👇👇👇