🔴 #کرونا و چند نکته و بازی برای این روزها (قسمت اول)
چند روزیه توصیه میشه بیشتر تو خونه باشیم. بهداشت رو رعایت کنیم و کلی کارهایی که #نباید بکنیم! کمتر کسی هم برای تو خونه موندنِ ما فکر کرده و کمتر کسی گفته حالا که مجبوریم بیشتر تو خانه باشیم چه کارهایی رو میتونیم انجام بدیم؟! خصوصاً در مواجهه با بچهها ...
بچهها نیاز به تحرّک، #بازی، سر و صدا و ... دارند پس لااقل در کنار کلی کارهایی که قراره #نکنیم، به این چند نکته توجه کنیم و بازیهای پیشنهادی رو انجام بدیم؛
1️⃣ چندین وبسایت اینترنتی که کلی فیلم و کارتون توی خودشون دارند، اعلام کردند که این روزها استفاده از بخش کودک این وبسایتها یعنی تمامی کارتونها رایگان هست. این موضوع هم خبر خوبی هست و هم خبر بدی!!
ما #عادت کردیم نصف روز جلو تلویزیون بشینیم اما این اصلا چیز خوبی برای بچهها نیست. یادمون باشه استفاده از تلویزیون باید محدود و مدیریت شده باشه.
2️⃣ وظیفه محافظت از بچهها به عهده ماست و از طرفی قرار نیست مدام اونها رو نگران کنیم و از کرونا بترسونیم. در واقع اگر وسواس به خرج بدیم، در ۱۰، ۱۵ سال آینده با یه نسل کاملاً وسواسی روبرو میشیم و اونوقت مشکل چند تا!! پس چی کار باید کرد؟!
ما باید محیط خونه رو امن و ضدعفونی کنیم و بچهها در این محیط آزاد باشند.
3️⃣ هر چی سن بچهها کمتر هست، رعایت مسائل بهداشتی و فرآیندهای محافظت از خود رو برای بچهها تبدیل به بازی کنیم. مثلا؛ دست و صورت شستن بازی، صابون بازی، کفبازی تا آرنجهامون و ...
4️⃣ محیط خونه رو از بابت شنیدن اخبار ناخوشایند هم باید قرنطینه و ضدعفونی کنیم! هم برای خودمون و هم برای بچهها ...
وقتی مسائل بهداشتی جلوگیری از #کرونا و عوارض این بیماری رو یاد گرفتیم دیگه دلیلی نداره به صورت لحظهای اخبار مربوط به اون رو چک کنیم. هم خودمون رو نگران میکنیم و هم بچهها رو و طبیعیه که این موضوع عوارض ناخوشایندی روی روان ما و خانوادهمون داشته باشه.
5️⃣ حتما توی خونه با بچهها وقتهایی رو بازی کنیم. الآن این فرصت به وجود اومده که خانوادگی بازی کنیم پس بهتره بعضی از بازیهای خانوادگی رو یاد بگیریم و انجام بدیم.
6️⃣ حتماً بازیهای حرکتی و تخلیه هیجانی با بچهها انجام بدیم، چون این روزها ضرورت این بازیها بیشتر از قبل هم شده. مثلاً وقتی لباسها رو شستیم و میخواهیم تا کنیم و بگذاریم توی کِشو و کُمد، قبلش با بچهها بشینیم روبروی همدیگه، پرت کنیم به سمت همدیگه و حسابی خوش بگذرونیم. هیچ بچهای از این بازی آسیب نمیبینه و از قضا کلی هم به هر دو خوش میگذره.
7️⃣ میتونیم یه گوله نخ به بچهها بدیم تا ببینیم چگونه کل خونه رو مثل #تار_عنکبوت میکنن. بعد از اینکه بچه دو ساعت مشغول بود! یه بازی دیگه میشه کرد، مثلا اینکه نباید به نخها بخوریم ولی از روشون میتونیم بپریم یا از زیرشون میتونیم سینهخیز بریم و ...
⭕ یادمون باشه به وسیله بازی میشه اوقات زندگی کودک رو غنیتر و به رشدش کمک کرد. قرار نیست بچهها درگیر مسائلی بشن که مناسب سنشون نیست. ما حق نداریم و نباید نگرانیهامون رو به بچهها منتقل کنیم ...
ادامه دارد...
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa
🔶️🔹️🔶️🔹️🔶
🔴 #کرونا و چند نکته و بازی برای این روزها (قسمت دوم)
8️⃣ کرونا یه بار دیگه ثابت کرد اگه قراره من و خانوادهام سالم بمونیم، همه باید در سلامت باشند! جهان آنقدر کوچیکه که سلامت چینیها، ژاپنیها هم برای ما مهمه و باید برای بهبود شرایط با هم همکاری کنیم.
یکی از مهمترین درسهای زندگی به بچههامون همینه که فکر نکنیم فقط باید خودمون رو حفظ کنیم. اصلاً مراقبت از ما در گروِ مراقبت از همه است. ما حتی وقتی مراقب خودمون هستیم فقط برای خودمون نیست، بلکه برای شهرمون و همه مردم هست. یعنی یادمون باشه اگه با بچهها - خصوصاً بچههای بزرگتر - در مورد بیماری صحبت کردیم بزرگترین فرصت رو داریم تا یکسری مفاهیم متعالی و عمیق رو بهشون منتقل کنیم. ما میتونیم حلقه همکاری بسازیم و در پاکسازی محیط فیزیکی اطرافمون سهیم بشیم.
9️⃣ ما باید محیط رو برای کودک امن کنیم و نه ناامن! اینکه به کودک بگیم همه چی کثیفه و بهش دست نزن، خودبهخود اون رو دچار نگرانی میکنه.
🔟 وقتی قراره حتیالمقدور از خونه خارج نشیم طبیعیه که بچهها بعد از دو روز؛ خسته بشن!! پس چی کار کنیم؟! میتونیم از فضاهایی مثل حیاط و پشتبام اگر امنیت دارد استفاده کنیم. میتونیم مثلاً نهار رو توی حیاط بخوریم، البته قرار نیست کل فامیل، اهالی ساختمون و دوست و آشنا رو هم دعوت کنیم.
حالا یه چند تا بازی:
1️⃣1️⃣ الآن بهترین فرصت هست که یکسری بازیهای خانوادگی باحال و شاد بکنیم! مثلاً همه دور هم جمع بشیم، یکسری مواد غذایی بیاریم وسط و به ترتیب چشم همدیگه رو ببندیم. حالا یه ذره بدیم به اونی که چشمش بسته است بخوره و باید بگه چی خورده.
فرصت خیلی خوبیه که حس چشایی رو تقویت کنیم و مثلاً با کلی طعم ادویه آشنا بشیم.
2️⃣1️⃣ دوباره چشم همدیگه رو ببندیم و این بار وسایل خونه رو بدیم دست همدیگه و باید حدس بزنیم چی هست. میتونیم فقط حس لامسه رو درگیر کنیم و میتونیم حس بویایی رو هم درگیر این بازی کنیم. در واقع فرصت فوقالعادهای هست که ضمن شاد بودن و بازی کردن کمک میکنیم به تقویت حواس خودمون و بچهها
3️⃣1️⃣ همچنین بازیهایی پیشبینی کنید که توی اونها تحرک وجود داشته باشه و تخلیه هیجانی برای بچه ها اتفاق بیفته. البته باید به فکر همسایه هم باشید که سر و صدا اون رو اذیت نکنه.
4️⃣1️⃣ درست کردن کاردستیها برای این روزها شاهکار هستند. بگذاریم بچه ها اون چیزی که دوست دارند و تخیل میکنن رو بسازن. در واقع بتونن بخشی از درونیاتشون رو اینگونه بروز بدن و ...
⭕ یادمون باشه جریان زندگی بچهها رو تبدیل به بازی کنیم، چون اینگونه هم انرژی کمتری از ما گرفته میشه و هم رشد بیشتری برای بچهها ایجاد میکنه.
ادامه دارد...
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa
♦️دعای هفتم صحیفه سجادیه، دعای توصیه شده رهبر انقلاب برای دفع بلا
🔺رهبر انقلاب در شرایط اپیدمی بیماری کرونا برای توسل به درگاه خداوند در کنار رعایت جدی نکات بهداشتی توصیه به این دعا کردند.
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa
✅ جسمِ ما درباره «دفاع و محافظت از خودش» یا «بازسازی و بهبود خودش» بس قدرتمندتر و توانمندتر از آن است که برایمان قابل درک باشد.
درباره سیستمی صحبت میکنیم که خداوند به او توانایی ویژهای برای حفاظت و پاکسازی خود از هر نوع بیماری و با هر شدت و حدّتی را داده است.
به عبارت دیگر، جسم ما ساختاری دقیق، طبیعی و کاملا خودکار برای دفاع، مراقبت و بهبودِ دائمی خود، از هر وضعیتِ نابسامانی را دارد. یعنی بدون حضور هیچ عاملی بیرونی، میتواند از عهده سلامت خودش بربیاید.
اما از آنجا که، ذهن ما به شدت بر این سیستم قدرتمند و هوشمند، تأثیر میگذارد، تنها زمانی جسم میتواند عملکرد طبیعی خودش را برای مراقبت و بهبود داشته باشد که ذهنمان در آرامش بماند.
برای همین تمام تفاوت ما در نتایج مان در هر جنبهای از زندگی، بستگی کاملی به میزان تواناییمان در کنترل ذهن دارد.
یعنی وقتی کانون توجهات را رها میکنی و هر نوع ورودیای را به ذهنت راه میدهی، آنوقت از عهده کنترل ذهن برنمیآیی و سکّان زندگیات را به دست ذهنی پریشان میسپاری، وارد مدار نگرانیها و ترسهای تمام نشدنی درباره وقوع اتفاقات ناخوشایند میشوی.
و وقتی در این مدار میمانی و به این جنس از توجه که تو را در احساس بدِ بیشتری نگه میدارد ادامه میدهی، آنوقت از حالت طبیعی خودت که سلامتی و خوشبختی است خارج میشوی و این پریشانی، عملکرد سیستم طبیعی و خودکار جسمت را برای مراقبت از خودش مختل میکند و در قالب بیماریها، یکی پس از دیگری ظاهر میشود.
اما وقتی به جای نگاه کردن به تجارب ناخوشایند جامعه های غیر مسلمان و پیروی از باورها، رفتارها و نگاهی که آنها درباره قدرت بیماری و ضعف جسمشان دربرابر آن بیماریها دارند، به قدرتی اعتماد میکنی که خداوند به بدنت برای درمان، بهبود و مراقبت از خودش بخشیده و به عملکرد طبیعیِ بدنت برای استمرار سلامتی اعتماد میکنی، به جریان هدایتی وصل میشوی که سلامتی و خوشبختی نام دارد و با خودت به صلح میرسی و فرایند بهبود، دوباره آغاز میشود.
وقتی اجازه دیدن، شنیدن، مرورکردن و چرخاندنِ موضوعات نگران کننده را به ذهنت نمیدهی، به آرامش میرسی و در این فضای آرام، جسم تو فرصتِ مراقبت و بازسازی خودش را پیدا میکند و سیستم ایمنی بدنت قادر به عمل کردن بر طبق طبیعتش که بهبود و سلامتی است میگردد .
آنوقت فارغ از اینکه آن بیماری احتمالی چقدر خطرناک باشد، سیستم ایمنی بدن از عهده مقابله با آن بر میآید و تو را در سلامتی کامل نگه میدارد.
✅ ضمن رعایت نکات بهداشتی که خداوند دستور داده است، بر خداوند توکل کنید که همه چیز در اختیار اوست و قدرت او فوق قدرت هاست.
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به جای ترسوندن بیش از حد بچه ها از #کرونا، سعی کنید بیشتر مراقب باشید و روش های صحیح پیشگیری و مراقبت رو یاد بگیرید.
آخرش جالبه😄😄😊
#بچه_شیرینی_زندگی ❤️
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa
✍️ پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله):
هركس يك شبانهروز از بيمارى پرستارى كند، خداوند او را با ابراهيمخليل محشور مىكند.
📚ثوابالاعمال ص ۳۴۱
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa
💠💠💠 دسترسی رایگان به منابع دیجیتال کتابخانه آیتالله العظمی بروجردی 🔰🔰🔰
♻️ اسماعیل راهنورد، مسئول کتابخانه آیتالله بروجردی، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، اظهار کرد: در پی شیوع بیماری کرونا در کشور و تعطیلی اکثر کتابخانهها از جمله کتابخانه مسجد اعظم (آیتالله بروجردی)، با تدبیر مدیریت این کتابخانه و در جهت کمک به نیازهای پژوهشگران، امکان دسترسی به متن کامل همه منابع دیجیتال این کتابخانه از طریق وبسایت http://www.blib.ir/libportal
فراهم شده است.
✳️ تمام مخاطبان عضو و غیرعضو میتوانند با مراجعه به سایت کتابخانه و جستوجو در نرمافزار منابع اطلاعاتی به صورت آزاد و رایگان و بدون نیاز به نام کاربری و رمز عبور از منابع اطلاعاتی شامل کتابهای چاپی، سنگی، نسخ خطی، سربی، پایاننامهها، نشریات و جزوات استفاده و اطلاعات کتابشناختی منابع را مشاهده کنند، به طوری که کاربر میتواند متن کامل منبع را نیز مشاهده کنند.
🌀 این کتابخانه با نظارت مستقیم معاونت پژوهشی حوزههای علمیه امروز به عنوان یکی از ده کتابخانه برتر کشور مورد استقبال جمع کثیری از محققان و پژوهشگران قرار گرفته است. حوزه علمیه کتابخانههای خوبی دارد و تاکنون طبق تمام استانداردهای روز کتابداری مدیریت هستند و استانداردهای کتابخانه ملی در اینجا نیز وجود دارد.
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 سروش و ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/890306572Cd4fe3f13fa