👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
✅رشته توییت های مطلب اخیر به همراه برخی مستندات
⚠️لطفا نشر دهید.
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
⚜معاون اول محترم رئیس جمهور دیشب در بخش زنده تلوزیونی گفتند که ما باید سال گذشته ارز ترجیحی را حذف می کردیم چون در بودجه 1400 اینگونه آمده بود ولی به دلیل مشکلاتی، لایحه دو فوریتی به مجلس دادیم و مجلس دو فوریتش را قبول نکرد و در نهایت با اجازه مقام معظم رهبری، ارز ترجیحی را در سال گذشته، تخصیص دادیم.
👈🏻سوالی که مطرح می شود این است که اگر در بودجه 1400، دولت موظف به حذف ارز ترجیحی بوده است که اینگونه بود، در قانون بودجه 1401، مجلس به دولت در مورد حذف ارز ترجیحی اختیار داده است و مجلس با تعیین چارچوب گفته است که دولت متناسب با شرایط خود دراینباره تصمیمگیری کند.
✅از اینجا به بعد، توجه شما را به بخشی از سخنان دکتر محمد جواد توکلی، استاد اقتصاد موسسه امام خمینی (ره) جلب می کنم.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
⁉️ دولت چه کند؟
✳️ دولت سیزدهم خود را در انتهای #تونل_وحشت ارز ۴۲۰۰ تومانی می بیند و چاره را در این می بیند که سریع بیرون بزند حتی اگر سپر ماشینش به این طرف و آن طرف گیر کند و زمینگیر شود.
❎ گاهی ترسیم غلط مشکل باعث ارایه نسخه اشتباهی میشود که وضع بیمار را وخیم تر میکند
✳️ مسئول سازمان برنامه اخیرا در مصاحبه ای گفته بود که ما برای تامین یارانه حمایت از تولید ۲۰ میلیارد دلار نیاز داریم ولی مبلغ ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی مصوب مجلس کفاف بیش از. نصف این مبلغ را نمی دهد.نتیجه این ترسیم مشکل این می شود که چارهای جز حذف ارز حمایتی نداریم و این کار را هم باید یکباره انجام بدهیم که سریع خلاص شویم (بخوانید شوک درمانی)، غافل از اینکه خود دولت اولین قربانی این سیاست است که در اثر تورم ناشی از سیاست کسری بودجه اش افزایش مییابد
❇️ برگردیم مشکل دقیقا در تبصره ۱۴ بودجه و سایر تبصره های مرتبط با یارانهها است که دقیقا نمی دانیم به چه چیزی می خواهیم یارانه بدهیم و چگونه باید بدهیم؟ اصلا می خواهیم یارانه ریالی بدهیم یا دلاری؟ به تولید کننده یارانه بدهیم یا ندهیم؟ چرا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه گذاشتیم که دولت کم بیاورد؟
✳️ #راهحل موجز و مختصر، مجلس به سرعت برای اصلاح تبصره ۱۴ بودجه (مشهور به تبصره هدفمندی یارانهها) و سایر تبصره های مرتبط با یارانهها جلسه بگذارد و با کمک دولت آن را اصلاح کند، در این اصلاحیه
1️⃣تکلیفتان را با یارانه ریالی یا ارزی مشخص کنید
2️⃣ در مصارف جدول تبصره 14 بازنگری کنید که در جدول اصلاحی آن بدون منطقی مشخص ردیف های تخصیصی زیادی آمده که باید بر اساس اولویت بندی یارانه تولید بازنگری شوند.
3️⃣حداقل سهم ۳۰ درصدی تولید (الزام قانون هدفمندی یارانهها) را بدهید و داستان دراماتیک فساد در تخصیص ارز و قاچاق صادراتی و مانند آن را هم فعلا کنار بگذارید.
4️⃣شما که بناست به تورم تن بدهید بیایید تورم ناشی از فشار تقاضا را بپذیرید نه تورم مخربتر ناشی از فشار هزینه تولید را، ساده تر بگویم، از بانک مرکزی استقراض کنید منتهی با افزایش نرخ ذخیره قانونی خلق پول بانکی را کنترل کنید. این کار به مراتب بهتر از خودزنی حذف یارانه حمایت از تولید است. گذشته از آنکه در شرایط رکودی کنونی افزایش کسری بودجه از محل افزایش خلق نقدینگی دولتی میتواند چرخه تولید را هم به حرکت درآورد در حالی که حذف یا کاهش یارانه تولید، چهارچرخ ماشین تولید را پنچر می کند (رک به گزارشی که در مورد کسری بودجه نوشتم).
5️⃣برای مدیریت یارانه تولید به جای شوک درمانی، برنامه میان مدت ۳ تا ۴ ساله بریزید و به شکلی قاعده مند یارانه را از یارانه واردات به یارانه تولید منتقل کنید برای نهاده دامی، کالاهای اساسی مثل گندم،دانه های روغنی و نهاده دارو و...
@jebhetse
هدایت شده از جهاد امیدبخشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ذخایر کالاهای اساسی در دولت قبل به خط قرمز رسیده بود/ زمانی با عطسه رئیسجمهور آمریکا شاخصهای اقتصادی بهم میریخت/ تورم را از بالای ۵۰درصد به ۳۵ درصد رساندیم
👈محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور: زمانی میدیدم با یک عطسه رئیسجمهور آمریکا، شاخصهای اقتصادی کشور بهم میریخت؛ امروز میبینید میگویند مذاکره هست یا نیست تغییر آنچنانی در شاخصهای اقتصاد کشور مشاهده نمیشود.
🔹زمانی که دولت را تحویل گرفتیم فروش نفت به ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود که عمدتا به منابع حاصل شده دسترسی نداشتیم. پولهای بلوکه شده را نمیتوانستیم استفاده کنیم. در ذخایر کالاهای اساسی به خط قرمز رسیده بودیم.
🔹مشکلات اقتصادی در کمتر از سه ماه حل شد. در بحث کرونا روزانه ۷۵۰ نفر فوتی داشتیم و واکسن هم نمیدادند؛ در دولت سیزدهم موفق شدیم با پول خودمان واکسن وارد کنیم. ما از فروش نفت توانستیم ذخایر اساسی را از خط قرمز جدا کنیم.
🔹کارشناسان میگفتند دلار به بالای ۴۰ هزار تومان میرسد؛ با گشایشهای ارزی ما توانستیم شاخصهای اقتصادی را به ثبات برسانیم. زمان شروع دولت رشد تورم به بالای ۵۰ درصد رسیده بود که هم اکنون توانستهایم تورم را به ۳۵ درصد برسانیم.
#روشنگری
🌿جهاد امیدبخشی:
@jehadeomid
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
📌ارتباط بنیاد های HAND، PARSA، NIAC و پروژه های مختلف نفوذ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در ایران ✍🏻سید مح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ارتباط بنیاد های HAND، PARSA، NIAC و پروژه های مختلف نفوذ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در ایران
⚠️نشر دهید
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
@jebhetse
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 چرا به این تعدیل و جراحی های اقتصادی بدبین هستیم؟
هاشمی رفسنجانی اولین مجری سیاست های تعدیل اقتصادی در خاطراتش مینویسد :
"عصر آقایان [مسعود روغنی] زنجانی،
[رئیس سازمان برنامه و بودجه] و [معاونش مسعود] نیلی، برای توجیه من برای موافقت با برنامه تعدیل [اقتصادی] آمدند؛ این بحث در شورای اقتصاد مطرح است"
خاطرات مرحوم هاشمی از بانیان #بحران_نیلی
دوشنبه ۳ تیر ۱۳۷۰
⏪ معدودی از حزباللهیها در دهه ۷۰ آینده سیاستهای تعدیل اقتصادی لیبرالی را فهم، پیشبینی و انتقاد میکردند. اما اکثریت شعار میدادند "مخالف هاشمي مخالف رهبري است، مخالف رهبري دشمن پيغمبر است".
◾️سیاست تعدیل اقتصادی که در میان جریان انقلابی به جراحی اقتصادی شهرت یافته در ۳ دهه گذشته هیچ خروجی مثبتی جز ایجاد فاصله طبقانی و آشفتگی اقتصادی و گران شدن زندگی مردم نداشته است.
⏪دولت رئیسی باید دقیقا توضیح دهد آیا قرار است مجری همان سیاست های تعدیل اقتصادی دولت های گذشته باشد یا سیاست جدیدی در پیش گرفته است؟ نکته ای که تاکنون در کلام هیچکدام از دولتمردان به آن پرداخته نشده است.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.gregpalast.com/imfs-four-steps-to-damnation/
⚠️اگر انگلیسی نمی دانید، حتما با Google translate ترجمه اش را بخوانید، بسیار مهم هست.
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
@jebhetse
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بخشی از اسناد #بچههای_شیکاگو
🔹هری ترومن در انتخابات ۱۹۴۸ برای دومین بار به ریاست جمهوری آمریکا برگزیده شد. وی نطق افتتاحیه دور دوم ریاستجمهوری خود را در ابتدای سال ۱۹۴۹ ایراد کرد. نطق افتتاحیه وی شامل چهار اصل سیاست خارجی ایالات متحده بود؛ ولی اصل چهارم آن بیش از باقی اصول شهرت یافت و عامل مهمی در گسترش سیاست خارجی و همچنین برنامه کمکهای خارجی آمریکا شد.
🔸آمریکا به دنبال اجرای طرحهایی برای مقابله با کمونیسم در نقاط مختلف جهان و وابسته کردن اقتصاد کشورها به خود بود و در این راستا طرح مارشال را برای کمک به توسعه اقتصادی و صنعتی اروپا و اصل چهار ترومن را برای کمک به کشورهای توسعهنیافته به اجرا درآورد.
🔹این طرح دو هدف عمده داشت: نخست ایجاد ثبات اقتصادی برای جلوگیری از رشد کمونیسم و دوم کمک به اقتصاد آمریکا از طریق قادر ساختن اروپاییان و کشورهای توسعه نیافته به خرید کالاهای آمریکایی. یعنی کشورهای هدف بازار مصرفی آمریکا شوند!
🔸وزارت خارجه آمریکا با پیگیری و اجرای این طرح در ایران، اقتصاد ایران را به شدت به آمریکا وابسته کرد.
🔹در دوران اوباما، هیلاری کلینتون با ارائه طرح IDEP در امتداد اصل چهار ترومن، از کمک فنی به توسعه برخی کشورها سخن گفت. پوشش این طرح، کمک به توسعه و اقتصاد سایر کشورهاست اما هدف اصلی، وابستگی آنان و طراحی ساختارهای اقتصاد این کشورها متناسب با ارزشهای نئولیبرالی است.
🔸برای پیشبرد این اهداف، بنیادهایی راهاندازی شد که یکی از این بنیادها، بنیاد HAND است که توسط نوشین هاشمی و همسرش مدیریت میشود. رسالت اصلی این بنیاد، بورسیه کردن افرادی است که به دانشگاه شیکاگو رفته و در رشته اقتصاد (نئولیبرالی) تحصیل کرده و سپس به ایران بازگشته و در مراکز مهم به تصمیمسازی و ارائه طرحهای کلان اقتصادی مشغول شوند!
🔹با کمال تاسف، این افراد از سه سال قبل به سازمان برنامه و بودجه وارد شدند و تاکنون اقداماتی چون سند اصلاح ساختار بودجه کشور و افزایش قیمت حاملهای انرژی(#بنزین #آبان۹۸) انجام دادهاند و حالا سیاست #حذف_ارز_ترجیحی در دولت رئیسی جزو همان سیاستهای تعدیل اقتصادی است که در دست اجرا قرار گرفته.
🔻سند ارتباط خانم نوشین هاشمی رئیس بنیاد HAND با پروژه IDEP و وزارت خارجه آمریکا:
👇👇
https://2009-2017.state.gov/secretary/20092013clinton/rm/2012/07/195479.htm
🔻سند بورسیه تعدادی از دانشجویان ایرانی توسط بنیاد HAND در دانشگاه شیکاگو:
The HAND Foundation Announces 2009 Economics Scholarship Awards
05/13/09
👇👇
http://www.payvand.com/news/09/may/1132.html
🔻لیست برخی افراد که توسط بنیاد HAND بورسیه شدند:
thehandfoundation.org/fellows.php
🔻حضور نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جشن تولد نوشین هاشمی:
https://www.sfgate.com/style/article/Noosheen-Hashemi-honors-women-s-rights-4358042.php
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از حسین زمانی میقان
با ارشد "ریاضی" بورسیهاش کردن شیکاگو رایگان اقتصاد بخونه!
فقط با دوسال درس خوندن شده دکترای اقتصاد!!!
قبل از برگشت به ایران مُهر استخدام و هیئتعلمی دانشگاهی که تحت مالکیت یک بانک خصوصی زده شده!
مدام هم رسانههای خصوصی روش مانور میدن!!!
اینا هنر فردی یا سیستمی؟
#بچههای_شیکاگو
@hzamanim
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فیالحال لیبرالها با رسانههای اختاپوسی و جریانی خود کاری کردند که دغدغه دولتِما از مبارزه با فساد، رونقتولید و کنترل تورم برسد به تامین بودجه دولت!!!
#بحران_نیلی
@hzamanim
⚠️هیچوقت دیر نیست!
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
@jebhetse
⚠️فسادی بزرگ تر از بانک خصوصی هست؟!
🖋عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه خوارزمی
@jebhetse
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
❇️ ضرورت کمک به دولت برای گذر از این مرحله سخت
✅ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدا ناقص متولد شد، دولت پیش نباید میگذاشت که نرخ بازار آزاد از این نرخ فاصله بگیرد، که این کار را نکرد و هم اکنون شاهد مشکلاتی مثل قاچاق و مانند آن هستیم.
❇️بهر حال دولت تصمیم خودش را گرفته و می خواهد قیمت اقلامی مثل آرد و روغن و.. را تعدیل کند، حال که چنین است باید کمک کرد که این سیاست با کمترین فشار بر اقشار محروم اجرایی شود. یارانه پرداختی باید هوشمند باشد و از امنیت غذایی محرومان حفاظت کند.
❇️مهمتر از همه این است که دولت سیاست مشخصی برای کنترل قیمت ارز آزاد داشته باشد وگرنه ما سال دیگر دوباره از شکاف قیمتی این بار بین ارز ۲۳ هزار تومانی و ارز آزاد سخن خواهیم گفت که الان فاصله شأن حدود ۵ هزار تومان است.
✳️دولت دکتر رییسی الان باید تاوان سیاست های اشتباهی که در دولت قبل از سال ۱۳۹۷ گرفته شد را بدهد و امید داریم که پس از این دولت موفق به تثبیت وضعیت اقتصادی کشور و مهار تورم شود و مهمتر از همه بتواند چرخ تولید داخلی را با سرعت بیشتری به حرکت درآورد.
✅ باید به سمت اصلاحات ساختاری همچون اصلاح نظام بانکی، مالیاتی، حمایتی و بودجهای رفت که بدون آنها سیاست های قیمتی موفقیتی در پی نخواهد داشت.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2