⚠️📌کمی بیشتر در مورد نوشین هاشمی و همسرش، فرزاد ناظم بدانیم!
⚠️نکته جالب توجه، تغییراتی هست که در سایت بنیاد HAND در دو سال 2005 و 2007 صورت گرفته است.
1⃣آرشیو سال ۲۰۰۵
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
Founders - The H.A.N.D. Foundation
http://web.archive.org/web/20051128023302/http://www.thehandfoundation.org/founders.html
2⃣آرشیو سال ۲۰۰۷
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
Founders - The H.A.N.D. Foundation
http://web.archive.org/web/20070116030151/http://www.thehandfoundation.org:80/founders.html
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
@jebhetse
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✅اشتباه استراتژیک دولت در اصلاح قیمت کالاهای اساسی
❇️دکتر حسین صمصامی
❇️سال 88 زمانی که هدفمندی یارانه ها قرار شد اجرا شود در نامه¬ای 21 صفحه¬ای حقیر به ریاست وقت جمهور، نکات زیر عنوان شد:
"در حقيقت در اين زمينه(هدفمندی یارانه ها) سه سوال اساسي مطرح است كه تاكنون جواب مستدل و روشني به آن داده نشده است و واقعا مشخص نيست كه با حذف يارانه¬ها چه اتفاقي خواهد افتاد.
1) تورم ناشي از حذف يارانه¬ها در جامعه چقدر است؟
2) آيا منابع جمع¬آوري شده ناشي از حذف يارانه¬ها و سپس هزينه¬كرد آن به صورت هدفمند در جامعه ميتواند افزايش قيمت¬ها را در سبد مصرفي دهك¬هاي پائين و متوسط جبران نمايد؟ و در اين حركت، خانوارهاي در دهك¬هاي پائين و متوسط هزينه¬اي منتفع، متضرر و يا حداقل با وضعيت مشابه قبل باقي ميمانند؟
3) با حذف يارانه¬ها قيمت دارائي¬ها در جامعه چگونه تغيير مي¬كند و وضعيت توزيع ثروت در جامعه چه مي¬شود؟ آيا توزيع ثروت ثابت و يا به نفع اقشار خاصي تغيير مي¬كند؟
اگرچه پاسخگويي به اين سئوالات با توجه به زيرساختهاي اطلاعاتي موجود و مدلهاي رايج اقتصادي (بدليل عدم تجربه جهش ناگهاني قيمت حاملهاي انرژي) به سادگي امكانپذير نميباشد، اما نكته¬اي كه با قطعيت مي¬توان گفت اين كه، با توجه به اينكه دهك¬هاي بالا در اقتصاد صاحبان ثروت و منابع مالي بوده و در نظام توليد و توزيع نقش موثري دارند، طبيعي است كه اين افراد به راحتي بدون دريافت هيچگونه يارانه¬اي ميتوانند افزايش هزينه¬هاي خود را جبران نمايند و براساس تجربه سال¬هاي گذشته اقتصاد در مورد افزايش قيمت¬ها، به نظر ميرسد حتي با پرداخت يارانه نقدي بيشتر به خانوارهاي دهك¬هاي پائين، افزايش هزينه¬هاي آنها جبران نخواهند شد."
موافقان حذف ارز4200 تومانی می فرمودند حذف این ارز اثر تورمی ندارد و قیمت¬ها بالا نمی رود... چون 4200 اصابت نکرده و تبدیل به رانت شده و... به زبان روشنتر یعنی چه حذف بشود و چه نشود قیمت مرغ و روغن و سایر اقلام تغییری نخواهد کرد. ما عرض می کردیم اصابت کرده و اگر حذف کنید قیمتها بالا می رود... حالا با این شوک قیمتی جدید مشخص شد که ارز4200 اصابت کرده و پرداخت یارانه 300 تا 400 هزارتوامانی نیز اصابت آن را به اثبات رسانید. شوک قیمت کالاهای اساسی به تورم در اقلام دیگر منتهی خواهد شد... راننده ای که باگت را یکی 10هزار تومان بخرد، پوشاک و نخاله را هم با قیمت ارزان جابه جا نمی کند(خدمات).... قیمت اقلام اساسی دیگر مثل برنج و گوشت و حبوبات هم همینقدر نمی ماند و اثر قیمتهای نسبی، تعادل فعلی را در اقلام دیگر هم به هم میزند... باز به همین ترتیب اقلام دیگر مثل خودرو و منسوجات هم بالا می رود... بعدتر کالاهای لوکس و کمی با وقفه بیشتر مسکن. البته این تجربه قبلا نیز در اقتصاد ایران تکرار شده و ظاهرا هر دولت تجربه و آزمون خاص خود را دارد و قصد ندارد از تجارب دولت های قبلی استفاده نمایید. دقیقا همانطور با همان مکانیزم که ریچارد نفیو گزارش کرده کشور مستعد یک شوک تورمی مثل زمان احمدی نژاد و روحانی می شود... ما تقریباً و حداکثر یک سال دیگر به این نقطه خواهیم رسید... یک پاس گل عالی به خزانه داری آمریکا دادیم... باز ارز بالا خواهد رفت و این دور باطل تکرار می شود البته به هزینه فقیرتر شدن فقرا و غنی¬تر شدن اغنیا. آقای رئیسی و تیمش اشتباه استراتژیکی مرتکب شدند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️مهدی عسگری: (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱)
درسال قبل تولید گندم در دنیا ۷۸۰ و در اوکراین ۳۳میلیون تُن بود
جنگ #اوکراین تنها حدود ۱٪تولید #گندم را کاهش داده؛
امافرصت مناسبی برای خرید از روسیه ایجادشده به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت:آرد رابا قیمت ۲۰٪کمتر ازنرخ آزاد میتوانیم از روسیه وارد کنیم!
#خطای_محاسبات
@jebhetse
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
❇️بازخوانی رانت ارز ترجیحی
✳️ استدلال شده که دولت برای ارزان نگه داشتن کالاهای اساسی (لبنیات. روغن، مرغ و تخممرغ، آرد و دارو) ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه میداد و سه چهارم آن هدر می رفت، یعنی فقط ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به مردم خودمان می رسید. میگویند ما این یارانه را حذف و به مصرفکننده میدهیم و عدالت را برقرار میکنیم.
https://hawzahnews.com/xbJzx
✅ اولا این ترسیم مشکل غلط است،اگر سه چهارم این یارانه هدر می رفت، نباید پس از حذف آن قیمت روغن بیش از ۴ برابر می شد، نباید قیمت شیر دو برابر می شد، نباید قیمت مرغ و تخم مرغ دو برابر میشد. پس آن تراژدی که ترسیم شده، درست نیست، اتفاقا ارز ترجیحی اثر گذاشته بود،وگرنه نباید حذفش این قدر قیمتها را بالا می برد.
❇️ سلمنا، فرض کنیم تراژدی همان است که ترسیم شده : سه چهارم ارز ترجیحی هدر میرفت، حال ببینیم بعد از اجرای سیاست ندادن یارانه به تولیدکننده و تخصیص آن به مصرفکننده چه اتفاقی میافتد؟
❎ لازمه این سیاست این است که دیگر به تولیدکنندگان لبنیات، روغن، مرغ و تخممرغ، شیرینی، ... یارانه ندهیم، پس هزینه آنها افزایش می یابد. و قیمت محصولاتشان بالا می رود. در نتیجه تقاضای داخلی کاهش می یابد. صادرات صنایع غذایی و.. هم به خاطر گران شدن محصولاتشان پایین می آید (یارانه پرداختی هم الزاما به مصرف اقلامی که هزینه تولیدش بالا رفته نمی رسد ، مگر اینکه سریع به سمت کالا برگ برویم که آن هم کامل نیست به همه ارقام مشمول افزایش هزینه کوپن تعلق نمی گیرد مثلاً شما دیگر کوپنی برای حمایت از صنایع شیرینی نمی دهی)
❇️خوب الان ببینیم برای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان آمده در جیب مصرف کننده چه اتفاقی می افتذ، آنها چگونه آن را هزینه می کنند؟ با توجه به شواهد موجود بخشی از این ۴۰۰ هزار میلیارد تومان باز توی جیب خارجیها می رود چون الان برخی اقلام وارداتی ارزانتر شده است ماکارونی ترکیهای ارزانتر از ایرانی است پس می صرف وارد یا قاچاق شود. برای واردات این اقلام دلار می خواهیم پس تقاضای ارز بالا میرود و قیمت دلار بالا می رود و افزایش قیمت دلار قیمت همه کالاها را بالا میبرد به خصوص کالاهای وابسته به نهاده وارداتی که گرانتر می شوند.
✅ از طرف دیگر باید دید که آیا افزایش قیمت کالاهای اساسی به سایر اقلام سرایت نمی کند؟ اگر چنین باشد مصرفکنندگان باید بخشی از آن ۴۰۰ هزار میلیارد تومان را برای پوشش افزایش قیمت سایر اقلام هم اختصاص دهند. باز هم بخشی از آن مبلغ به جای حمایت از صنایع غذایی و دارویی و .. به سمت سایر صنایع و خدمات می رود.
❇️ وقتی قیمت مرغ دو برابر شد، قیمت گوشت قرمز هم به تبع آن بالا می رود، قیمت روغن که چند برابر شد قیمت محصولات غذایی هم به شدت افزایش می یابد ....و این تورم به سرعت قدرت خرید یارانه پرداختی را کاهش می دهد، قدرت دولت برای تامین کالای کوپنی بعد از دو ماه دیگر هم کاهش می یابد پس گرفتار یک مارپیچ تورمی می شویم... خدا کند که اینگونه نشود ولی منطق اقتصادی این را ایجاب میکند، چه می شود کرد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ تحلیل جراحی بزرگ اقتصاد ایران
❎ در ویدیوی بالا این استاد گرامی استدلال می کند که چون آرد ارزان به نانوایی و تولیدکنندگان ماکارونی می دهیم حدود ۴.۸ هزار میلیارد تومان (۴ هزار میلیارد بابت صادرات و قاچاق ماکارونی و ۵۷۱ میلیارد تومان بابت قاچاق آرد) در سال ۱۴۰۰ به خارجیها یارانه دادیم.
✳️ بگذارید به ارزیابی وضعیت ماکارونی بعد از جراحی بپردازیم، الان ماکارونی شد بستهای ۲۴هزارتومان و قاعدتاً ما با عدم صادرات یا قاچاق ۴هزار میلیارد تومان سود می کنیم.
❇️ ولی صبر کنید، الان قیمت همان بسته ماکارونی در ترکیه ۹ لیر است که به قیمت ارز آزاد میشود ۱۲ هزار تومان، خوب الان می صرف. که قاچاق یا واردات معکوس شود .
✳️ با این وضعیت تقاضای برای ارز و واردات ماکارونی از ترکیه زیاد میشود ، ترکیه هم که روی ماکارونی اش یارانه نمی دهد و فرصت را غنیمت میشمارد و بازار ما را تسخیر می کند.
✳️ قاعدتاً کارخانه های ماکارونی شما متضرر میشوند و باید تولید را کاهش بدهند.
❇️ با آمدن فشار به ارز در اثر افزایش تقاضا دوباره دچار تورم می شویم و شاید دوباره روند قاچاق معکوس شود البته به شرطی که قیمت ماکارونی را ثابت نگه داری، دوباره برمیگردیم سر خط اول و باید دوباره ماکارونی را گران کنیم این داستان ته ندارد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
⚠️می جنگیم تا پاک شدن انقلاب از نفوذ و تفکر لیبرالیسم.
@jebhetse
⚠️کمک های 10 هزار تا 50 هزار دلاری بنیاد HAND به شورای روابط خارجی CFR!!!
‼️در سایت HAND می توانید سازمان هایی که این بنیاد به آنها کمک مالی کرده است، مشاهده کنید، یکی از این بنیادها، شورای روابط خارجی CFR هست.
⛔️اما شورای روابط خارجی CFR چیست؟!
👈🏻در ماه سپتامبر سال 1961 م. نشریة «کریسچین ساینس مانیتور» مقاله ای به چاپ رسید که چنین شروع می شد:
در خیابان شصت و هشتم واقع در بخش غربی خیابان پارک [در شهر نیویورک]، دو ساختمان زیبا روبه روی هم در دو طرف خیابان قرار گرفته اند. یکی از آنها مقرّ سفارت «شوروی» در سازمان ملل است. .. درست مقابل آن، در ضلع جنوب غربی خیابان هم مقرّ «شورای روابط خارجی» قرار دارد که احتمالاً یکی از پر نفوذترین سازمان های نیمه علنی در زمینة سیاست خارجی است.
👈🏻بی گمان CFR یکی از مقرّهای نخبگان یا همان گروه محارم قابل شناسایی است. این شورا در سال های میانی دو جنگ جهانی اوّل و دوم شکل گرفت.امروزه بیش از 3300 نفر در این شورا عضویت دارند. راه یابی به شورا بسیار دشوار و پیچیده است. نامزد ورود به شورا را باید یکی از اعضا معرفی کند، یک عضو دیگر حمایت کند، بعد مورد تأیید کمیتة عضویت قرار بگیرد، یک کمیتة حرفه ای روی آن نظر بدهد و سرانجام مورد تأیید هیئت مدیره قرار بگیرد.
👈🏻«شورای روابط خارجی» به وزارت امور خارجة راکفلر معروف شده است که چهارده نفر از هيئت امناي 19 نفرة بنیاد راکفلر از اعضاي شورا هستند. از اين عدّه، چهار تن، از مديران شورا هستند. این سازمان نیمه سرّی، بدون شک به صورت پر نفوذترین گروه سیاسی در آمریکا درآمده است.
#HAND
@jebhetse
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
یک سوال:
روسیه چطور از تحریم ها جست؟
روسیه چطور روبل را تقویت کرد؟
روسیه چطور اروپا را به گوشه رینگ فرستاد؟
یک استراتژی داشت: خودباوری
اگر نئولیبرال های ما مشاور پوتین بودند:
۱. روبل را ارزان می کردند که کالای روسی قاچاق نشود.
۲. دستور واردات خودرو می دادند تا انحصارگران بین المللی خودرو را دوباره بر صنعت خودرو روسیه حاکم کنند و طبقه متوسط جدید و متمولین را راضی و خوشحال نگه دارند.
۳. گندم را به ارزانی به دنیا می فروختند که مسیر تجارت جهانی بسته نشود.
۴. مذاکره با آمریکا برای ایجاد صلح در اوکراین را شروع می کردند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از ...
اولین نشست روشنگری و پاسخ به شبهات روز با حضور آقای حسین عباسی فر کارشناس جنگ شناختی اقتصادی امشب ساعت 23 در گروه مدافعان حرم کریمه در پیام رسان ایتا برگزار می شود.
#جهاد_تبیین
#فتنه_ترکیبی
گروه مدافعان حرم کریمه
https://eitaa.com/joinchat/2093744139C6b8f84c1f4