هدایت شده از فارس پلاس
▪️کنایه استاندار قزوین به اشتباه عجیب عباس عبدی!
🔹عباس عبدی در اشتباهی عجیب با استناد به عکسی فوتوشاپی از جلسه اخیر شورای اداری استان قزوین در جریان سفر رئیس جمهور به این استان با کنایه نوشته بود؛ " از اینجا به بعد را خود دانید"
🔹این در حالی است که دستکاری شدن عکس مربوطه به راحتی و با مراجعه به آرشیو فیلم های صدا و سیما که جلسه مذکور را پوشش مستقیم داده بود مشخص میشد.
🔹عبدی پس از متوجه شدن اشتباهش توئیت خود را حذف کرد اما محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین با کنایه نوشت؛ رقت سواد مخالفان!!
@Fars_Plus
هدایت شده از ** مطالعات اسلامی زنان **
🔺واکنش همسر نادر طالبزاده به تخریب ها علیه او به بهانه پدر مرحوم طالب زاده
زینب مهنا پژوهشگر و فعال حقوق بشر اهل لبنان و همسر نادر طالب زاده:
🔹او عشق به ایران را در محافل بین المللی فریاد زد و همچنین با تشکیل کنفرانس افق نو از متفکران غربی علیه خود غرب کمک گرفت.
🔹او ترور بیولوژیک شد و در فهرست ترور غربیها قرار گرفت. غربیها او را در فهرستی قرار دادند که عماد مغنیه را قرار داده بودند و طالب زاده برایشان این قدر خطرناک بود. هیچ هنرمندی این جایگاه را نداشت.
🔹پدر آقای طالب زاده یک نظامی زمان شاه بود و خیلیها میخواستند از این نکته به عنوان یک حربه علیه او استفاده کنند اما این نکته را در نظر نگرفتند که این پدر در دوران پهلوی سه سال در حبس خانگی قرار داشت و در واقع ضد شاه بود.
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دولت یارانهای بیشتر از گرانی اخیر به مردم واریز میکند
🔹وزیر کشاورزی: برای جبران افزایش قیمت آرد و بهتبع آن گرانی ماکارونی و...، طی روزهای آینده دولت با واریز یارانه این افزایش قیمت را جبران خواهد کرد که بیشتر از هزینه ناشی از این گرانی خواهد بود.
🔹یک کیسه آرد ۵۰ کیلویی در ایران ۳۸ هزار تومان است که در آن سوی مرزها تا ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد. همین باعث قاچاق زیاد آن شده بود.
🔹آزادسازی آرد برای نان فانتزی و ماکارونی و امثالهم، هرچند تصمیم سختی بود اما جلوی فساد را خواهد گرفت و با پرداخت یارانه مستقیم به مردم، هزینه تحمیلشده جبران خواهد شد.
@Farsna
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
نظام قیمتی در ایران، محصول طراحی بازار ایرانی در طول ده ها سال است و مردم هم به آن خو گرفته اند.
با تغییر نظام قیمتی به سمت و سوی بازار آزادی که نمیدانم کجاست، یک شوک والراسی به ایران وارد می کنیم و زندگی مردم را برای چندمین بار مختل می کنیم.
وظیفه حاکمان حراست از عناصر قوام بخش زندگی مردم است نه قوام زدایی از آن.
اقتصاد، بدن انسان نیست که با جراحی اصلاح شود. هر سلول اقتصاد، جان هزاران انسان است. شوکهایی که جراحی نامیده می شود، جان زداست و حاکم مامور به حفظ جان است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📌صحبت هایی در مورد آزادسازی قیمت ها
✍🏻سید محمد کریمی
✅گفته می شود برای جلوگیری از قاچاق به علت تفاوت قیمت آرد، اقلامی مانند ماکارونی که با آرد صنعتی تولید می شوند، گران شده است و برای جبران گرانی، به مردم یارانه می دهیم. در مورد این ماجرا، دو نگاه هست؛ یک نگاه این است که آزادسازی قیمت ها و جبران آن توسط یارانه مستقیم باعث جلوگیری از نقدینگی و تورم و قاچاق می شود، نگاه دیگر این است که اینگونه نمی باشد و یارانه زدایی را نادرست می داند.
✅با توجه به سخنان اساتید اقتصاد اسلامی در دیدار با رئیس جمهور، به نظر می رسد نگاه دوم برای اقتصاد دان های اسلامی هست، برای مثال دکتر سید محمد کاظم رجائی گفته اند: «تفکر نظام سرمایهداری در سند تحول وجود دارد. در این سند توصیه های صندوق بینالمللی پول از جمله رهاسازی نرخ ارز، دولت بی مسیولیت و یارانه زدایی وارد شده است» و یا دکتر محمد جواد توکلی گفته اند: «سیاست های اقتصاد اسلامی در سه بعد آسیبشناسی اقتصادی، تعیین اهداف اقتصادی مورد اولویت و تدابیر پیشنهادی از سایر مکاتب اقتصادی متمایز است. در این چارچوب استفاده از نسخههای عاریتی صندوق بینالمللی پول در خصوصیسازی بی ضابطه، افزایش نرخ ارز و عدم حفظ ارزش پول ملی، و یارانه زدایی با آموزههای اقتصاد اسلامی سازگار نیست». (قابل ذکر هست که سند تحول دولت، در حال حاضر با دستور آقای رئیسی، در حال نقد و اصلاح توسط اقتصاد دان های اسلامی می باشد)
اما نگاه اول، با توجه به هشدارهای امثال سید یاسر جبرائیلی که از متفکران اقتصاد اسلامی هستند و نظریات خودشان را در کتاب دولت و بازار نوشته اند، نگاه اول نگاهی نو لیبرالی می باشد که یارانه زدایی را هزینه یک جراحی اقتصادی می دانند.
✅اگر قائل به نگاه دوم باشید، این بحث آزادسازی قیمت ها و یارانه زدایی و جبران آن توسط یارانه مستقیم به مردم، از ریشه مشکل دارد. اما اگر هم قائل به نگاه اول باشید، به نظر می رسد در شرایط اقتصادی موجود جامعه، اجرای این نظریه اشتباه بزرگی به نظر می آید، فارغ از اینکه جلوگیری از قاچاق می کند یا نه. به دلایلی:
⚠️دلیل اول اینکه میبینیم این کار در صورت درست بودنش، بدون تبیین و آگاهی دادن کافی به مردم انجام شده است و بعد از اجرا، تازه می خواهند یارانه پرداخت کنند.
⚠️دلیل دوم اینکه با توجه به فشارهای اقتصادی موجود در جامعه، این کار باعث از بین رفتن اعتماد عمومی جامعه می شود، هرچند یارانه به صورت مستقیم برای افراد واریز شود و جدا از مشکلات واریز شدن و عدم امکان لحاظ بالا و پایین بودن میزان مصرف ماکارونی توسط افراد جامعه بخصوص بالا بودن آن توسط اقشار ضعیف جامعه در بعضی موارد و یکسان واریز شدن یارانه به همه و صورت گرفتن احتکارهای مختلف توسط بعضی شرکت های ماکارونی که به فکر سودآوری برای خود هستند که میبینیم این ایّام انجام گرفته است، جدای از این حرف ها، بعضی از مردم هر چقدر هم برایشان یارانه واریز شود، نگاه شان به قیمت ها هست و بار روانی این کار بسیار شدید می باشد و یکی از مثال های بارز این کار، چندین سال پیش اجرا شد و تبعات تاسف بار آن ملاحظه گردید. اگر هم این کار به توجیه جلوگیری از قاچاق انجام می گیرد، به نظر می رسد، جبران ارزی که به صورت قاچاق خارج می شود، بسیار راحت تر از جبران سرمایه عمومی جامعه می باشد و راه های دیگری برای جلوگیری از قاچاق وجود دارد، هرچند نیازمند فراهم کردن زیر ساخت های مورد نیاز و زمان بر باشد، ولی جبران اعتماد عمومی جامعه سخت تر از همه این کارها می باشد.
✅به نظر می رسد اجرای حذف ارزهای دولتی بدون در نظر گرفتن این معایب و درنظر گرفتن راه حل های مناسب، کار درستی نمی باشد و امیدواریم که با نقدهایی که می شود، جلوی این کار گرفته شود.
@jebhetse
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
⁉️فساد تورم در برابر فساد رانت
❎ در مقام سیاستگذاری در مواردی مثل سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید محاسبه کنیم که فساد وجود رانت بیشتر است یا فساد ناشی از تورم حذف رانت؟ و اینکه کدامیک از این دو قابل کنترل تر است؟
✅ اگر بپذیریم که تخصیص آرد کیلویی ۲۵۰۰ تومانی به مثلاً شرکت گرجی باعث رانت است و افزایش آن به کیلویی ۱۲ هزار تومان (افزایش حدود ۵ برابری) رانت و فساد را از بین میبرد،حال که این شرکت قیمت محصولاتش را ۵۰ درصد بالا برده، هیچ فسادی رخ نمی دهد?
✳️ در اثر این افزایش قیمت ناشی از افزایش هزینه تولید حتی توان صادراتی شرکت گرجی هم کاهش می یابد علاوه بر اینکه تقاضا برای محصولاتش هم کم می شود (کاهش تولید و گسترش کسادی)
✅ تورم آن هم از سنخ تورم بالای ۴۰ درصد را اگر در اقتصاد کشور تحریک کنیم و با ثبات کنیم، فسادش به مراتب بیشتر از فساد ادعایی در مورد نهاده تولید گران نشده است.
❇️ فساد رانت حمایت از نهاده تولید را می توان با ایجاد شفافیت و نظارت کنترل کرد، ولی فساد تورم افسارگسیخته را حتی با یارانه نمی توان کنترل کرد.
✳️ ممکن است بگوییم مردم کمتر شیرینی و بیسکوییت بخورند، ولی وقتی قیمت نان حجیم هم در اثر افزایش گندم تحویلی برای آرد صنایع نان حجیم از کیلویی ۹۰۰ تومان به ۱۲هزارتومان، چندین برابر می شود، آیا می توانیم بگوییم مردم نان هم کمتر بخورند؟
✳️ کاش سیاستگذاران ما در این موارد حداقل بیشتر تحقیق می کردند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از دانشجوی مشروطی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹دوکلمه حرف حساب با آقای رئیسی !
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران
1⃣بخش نخست
آنچه در عرف به افشاگری موسوم است، نه شیوه این قلم بوده و نه شان آن است. اما خطری که از جانب سیاستهای نئولیبرال کشور را تهدید میکند، طرح این بحث مهم را ضروری ساخته است. مخاطب این نوشته کوتاه هم دستگاههای امنیتی نیستند که از فردا راه بیفتند و بگیر و ببند راه بیندازند و پسفردا هم خیال کنند که توانستهاند به نفوذ پایان دهند؛ چه، مسئله یک یا دو فرد و یک تیم نیست که با بازجویی و بازداشت، خاتمه یابد. مخاطب اصلی حقیر در اینجا، نخبگان فکری و اجرایی انقلابی در کشور هستند که با شیوههای دشمن آشنا شوند و از یک #تفکر_مسموم که ابزار دشمن است، فاصله بگیرند.
در دوره جنگ سرد، رقابت سختی میان آمریکا و شوروی برای قرار دادن کشورها در بلوک تحت سلطه خود در گرفته بود و هر یک با ابزارهایی در پی گسترش سلطه خود و جلوگیری از گسترش بلوک مقابل بودند؛ هم حاکم شدن ایدئولوژیشان بر کشورهای جهان را دنبال میکردند، هم در برابر حاکم شدن ایدئولوژی مقابل، میایستادند.
آمریکا با شعار کمک به توسعه کشورها در پی توسعه سلطهاش بود و این انگاره را تبلیغ میکرد که لیبرال-دموکراسی توسعه میآورد، اما کمونیسم ضد توسعه است.
در همین چارچوب، هری ترومن سی و سومین رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی تحلیف خود، از برنامهای رونمایی کرد که به "اصل چهار ترومن" معروف شد. او مدعی بود آمریکا به دنبال استثمار کشورها با روشهای استعماری نیست، بلکه میخواهد به توسعه آنها کمک کند. پیرو این مباحث، کنگره آمریکا قانونی تحت عنوان "کمک اقتصادی خارجی" برای حمایت از توسعه کشورهایی که پیمان دوجانبه با آمریکا منعقد میکردند- بخوانید زیر بلیط آمریکا قرار میگرفتند- تصویب کرد. اولین کشوری هم که تحت این برنامه مورد حمایت آمریکا قرار گرفت، ایران بود. سال ۱۹۷۳ توماس پترسون در مقالهای نشان داد که این برنامه، در جهت تامین منافع یکجانبه واشنگتن عمل کرده است؛ آمریکا واردات مواد خام استراتژیک از این کشورها را افزایش داده، بدون اینکه تاثیر قابل توجهی روی محرومیت و توسعهنیافتگی آنها بگذارد.
کمکهای اقتصادی آمریکا در چارچوب اصل چهار ترومن، صرفا بخش کوچکی از برنامه را تشکیل میداد. کمک اصلی، کمک فنی به قربانیان برای تدوین برنامههای توسعه بود.
شیلی یکی از قربانیان این کمکهای فنی آمریکا در چارچوب اصل چهار ترومن بود. آنگونه که دیوید هاروی در کتاب تاریخچه مختصر نئولیبرالیسم گزارش میکند، در دهه ۱۹۵۰ میلادی، وزارت خارجه آمریکا از محل بودجه جنگ سرد، و با واسطه دو بنیاد فورد و راکفلر، تعدادی از اقتصاددانان شیلیایی را بورسیه کرد تا در دانشگاه شیکاگو زیر نظر میلتون فریدمن (از اجداد نئولیبرالیسم) علم اقتصاد بخوانند و پس از بازگشت به کشورشان، این علم را پیاده کنند تا توسعه پیدا کنند. وقتی در سال ۱۹۷۳ دولت سالوادور آلنده با کودتای تحت حمایت آمریکا توسط آگوستو پینوشه سرنگون شد، دستآموزهای فریدمن- که به بچههای شیکاگو معروف شدند- برنامهریزی برای اقتصاد شیلی را در دولت پینوشه به دست گرفته و آنچه را اصلاحات میخواندند، آغاز کردند. اخذ وام از IMF، خصوصیسازی، مقرراتزدایی، آزادسازی، کاهش هزینههای عمومی دولت و هرآنچه امروز به عنوان سیاستهای نئولیبرال شناخته میشود را در شیلی پیاده کردند. فجایعی که در دوره پینوشه بر ملت شیلی گذشت، حدیث مفصلی است که شهره عالم شده است.
موفقیت این سیاستها در گسترش سلطه و تامین منافع آمریکا به قدری بود که ترویج و تجویز سیاستهای نئولیبرال تبدیل به بخشی رسمی از سیاست خارجی آمریکا شد و نهادهایی چون صندوق بینالمللی پول در خدمت این سیاستها قرار گرفتند.
لینک به بخش دوم
@syjebraily
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران 1⃣بخش نخست آنچه در عرف به افشاگری موسوم است، نه شیوه این قلم
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران
2️⃣بخش دوم
لینک به بخش اول
در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، هیلاری کلینتون که وزارت خارجه را برعهده داشت، از یک برنامه جدید رونمایی کرد که به نوعی در امتداد همان اصل چهار ترومن بود. این برنامه IDEP نام داشت و هدف آن، استفاده از ظرفیت خارجنشینان برخی کشورهای هدف، برای پیشبرد برنامههای آمریکا بود. کلینتون از قدرت هوشمند سخن میگفت و معتقد بود آمریکا باید در کنار داشتن ارتش قوی، روی دو بحث "دیپلماسی و توسعه" تمرکز ویژهتری داشته باشد. در همین راستا، دقیقا مانند دوره ترومن، بحث کمک فنی به توسعه کشورهای هدف در دستور کار قرار گرفت. دقیقا مانند دوره ترومن، وزارت خارجی آمریکا چندین بنیاد خاص را انتخاب کرد تا اقتصاددانانی را از کشورهای قربانی بورسیه کنند و دقیقا در دانشگاه شیکاگو، علم اقتصاد تعلیمشان دهند تا به کشورهای خود بازگشته و سیاستهای نئولیبرال را پیاده کنند. یکی از این کشورها که آمریکا خیلی دغدغه توسعهاش را داشت ایران ما بود.
بنیادی با نام HAND توسط خانمی با نام نوشین هاشمی در چارچوب برنامه IDEP و با بودجه وزارت خارجه آمریکا ماموریت یافت که افرادی را از ایران بورسیه کرده و به دانشگاه شیکاگو اعزام کنند تا در آنجا علم اقتصاد بیاموزند و راهی ایران شوند تا ایرانی را که آمریکا تحت شدیدترین تحریمها قرار داده بود، توسعه یافته کنند.
این افراد، پس از بازگشت به ایران، وارد سازمان برنامه و بودجه کشور شدند. یکی از اولین دستپختهایشان، سند اصلاح ساختار بودجه کشور بود که اردیبهشت ۹۸ با همکاری یک هیئت چهار نفره از صندوق بینالمللی پول تدوین کرده و به دست اجرا سپردند. یکی از برنامههای کوتاهمدت این سند، افزایش قیمت حاملهای انرژی بود که منجر به فاجعه آبان ۹۸ شد.
این افراد، که یک شبکه کامل هستند و جمعی از پژوهشگران انقلابی، مستندات قابل توجهی از ربط و ارتباطات و اقدامات این شبکه جمعآوری کردهاند، مدیریت یک دانشکده اقتصاد در یک دانشگاه فنی-مهندسی را نیز بهعهده گرفتند. با روی کار آمدن دولت آقای رئیسی، در کمال شگفتی همین تیم و همان افراد خاص بورسیه شده توسط بنیاد HAND، به عضویت شورای تدوین سند تحول دولت در آمدند و با تمام توان، همان سیاستهایی را که در دولت آقای روحانی دنبال میکردند و کارشان ناتمام مانده بود، در دولت جدید پی گرفتند. در کمال تعجب، آقای رئیسی در روز دانشجو میهمان همان دانشکده اقتصاد شد...
امروز به جرات میتوان مدعی شد که سیاستهای اقتصادی دولت جدید، تفاوتی با سیاستهای اقتصادی دولت آقای روحانی ندارد و ریشه این همسویی، اینهمانی تصمیمسازان است. آمریکا با دغدغه کمک به توسعه ایران، افرادی را مامور اجرای سیاستهای خاص اقتصادی در ایران نکرده است. راقم این سطور معتقد است سیاستهای اقتصادی نئولیبرال، مکمل تحریم هستند. پروژه تقابل مردم و حاکمیت که از طریق تحریم دنبال شد و به بن بست رسید، اینک از مسیر دیگری پی گرفته میشود. به تعبیر رهبر حکیم انقلاب، "کم اهمیتترین شکل نفوذ، جاسوسی است. گاهی نفوذی کارش بالاتر از خبرکشی و خبردهی است. تصمیم شما را عوض میکند. شما یک مسئولی هستید، میتوانید حرکت بزرگ یا موثری انجام دهید. نفوذی کاری میکند که شما آن حرکت را جوری انجام دهید که به نفع دشمن تمام شود؛ یعنی تصمیمسازی".
امروز اگر جوانان انقلابی میخواهند با آمریکا مقابله کنند، و اگر باور دارند که آمریکا علیه کشورمان دست به یک جنگ تمامعیار اقتصادی زده است، بدانند اجرای سیاستهای اقتصادی نئولیبرال در ایران که از طریق یک شبکه خاص و تحت عنوان علم اقتصاد دنبال میشود، سلاح استراتژیک دشمن است. باید به جنگ آن رفت. امروز کمک به آقای رئیسی برای رهایی از چنگ این جریان، از هر کمکی اولیتر است...
@syjebraily
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران 2️⃣بخش دوم لینک به بخش اول در دوران ریاست جمهوری باراک اوبا
بنیاد HAND از سال 2012 از طریق صندوق بورسیه تحصیلی ایران و آمریکا (IASF) بورسیه های تحصیلی را تامین می کند. IASF از دانشجویان تمام وقت میراث ایرانی که در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در ایالات متحده تحصیل می کنند و دارای برتری علمی هستند، متعهد به خدمات اجتماعی هستند و نیاز مالی ثابتی دارند، حمایت مالی می کند.
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
@jebhetse
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران 2️⃣بخش دوم لینک به بخش اول در دوران ریاست جمهوری باراک اوبا
بخشی از سند اصلاحیه ساختار بودجه سال ۹۸ که در متن به آن اشاره شد و در آن افزایش حامل های انرژی نوشته شده بود که منجر به قضیه آبان ۹۸ شد.
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
10053269_999.pdf
1.24M
فایل اصلی سند اصلاحیه ساختار بودجه ۹۸ که در متن بالا به آن اشاره شد.
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
بنیاد HAND از سال 2012 از طریق صندوق بورسیه تحصیلی ایران و آمریکا (IASF) بورسیه های تحصیلی را تامین
✅لیست افراد بورسیه شده توسط موسسه HAND در طی این سال ها(ب گرفته از سایت خود موسسه)
⚠️به محل تحصیل توجه کنید
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#بچه_های_شیکاگو
#بنیاد_HAND
#بنیاد_پارسا
#بنیاد_کارنگی
#نوشین_هاشمی
#راکفلر
#HAND
سید علی مدنی زاده - استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، گروه مدیریت و اقتصاد. وی دکترای اقتصاد خود را در سال 2013 از دانشگاه شیکاگو دریافت کرده است. علایق تحقیقاتی وی در تجارت بین المللی، اقتصاد کلان و سیاست پولی است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ریاضیات محاسباتی از دانشگاه استنفورد دریافت کرد (2007) و مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق در دانشگاه شریف در سال 2005 به پایان رساند. سیدعلی مدال برنز المپیاد بین المللی ریاضی را در سال 2000 (کره جنوبی) دریافت کرد. و سومین جایزه مسابقه بین المللی ریاضی دانشجویان دانشگاه در سال 2002 (لهستان)