〽️نکته «ثبات نرخ ارز» که حضرت آقا اخیرا فرمودند، بشدت لیبرال ها را نگران و ناراحت کرده است.
💡افراد جبهه مقابل و تفکرات شان را بشناسیم و خودی ها را نزنیم.
@jebhetse
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
در روزهای اخیر برخی دوستان انقلابی با تفاسیر متنوع خود از کلام رهبری مبنی بر الزام حذف ارز ترجیحی، انتقاداتی را بر نگاه کارشناسی پیرامون این موضوع مطرح کردند.
غافل از آنکه با همان منطق، هر تفسیری هم که اثر منفی بر فاصله طبقاتی، ثبات بازار، نرخ ارز، کاهش تورم، رشد تولید، ارزش پول ملی، عدالت اجتماعی، شکست آقایی دلار، قدرت خرید مردم، قیمت اقلام خوراکی و لوازم زندگی و.. داشته باشد نیز اشتباه و تحریف نظر ایشان است.
تفسیر درست و کارشناسی آنجا معنا پیدا میکند که دور از حب و بغضهای باطل، تمام کلام حکیم فرزانه انقلاب در کنار هم در یک دستگاه تحلیلی واحد و منسجم و با درنظر گرفتن مجموع تمام بیانات ایشان مورد بررسی قرار گیرد و واضح است اظهار نظر کارشناسی قبل از کلام رهبری هیچ ایرادی ندارد اما پس از بیان رهبری، آن کلام فصلالخطاب اما قابل تحقیق و بررسی است.
مصداقا درباره حذف ارز ترجیحی، تمام شواهد پیش از سخن ایشان و با توجه به تمام مطالباتی که رهبری عظیمالشان انقلاب در دستگاه تحلیلی اقتصادی خود پیرامون حفظ معیشت عمومی مردم، حفظ ارزش پول ملی، عدم اجرای سیاستهای تعدیل و.. داشتند و در عین حال در همین دوسال چندین بار از گرانی اقلام خوراکی و تورم آن گلایه نمودند و طبق گزارشات کارشناسی مراجع رسمی نیز، این مورد از عوامل اصلی تورم ۱۴۰۱ بوده است، حاکی از آن بود که مخالفت با حذف ارز ترجیحی قرابت بیشتری با نظر ایشان دارد.
این ماجرا نشان میدهد که الزام به حذف ارز ترجیحی را باید فراتر از دستگاه تحلیلی اقتصادی و ذیل نگاه کلان حکمرانی سیاسی ایشان تحلیل کرد تا به نتیجه درستی رسید.
✍سیدامیرحسین حسینی
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 خودروی تارا در شکل و شمایل جدید در ناوگان تاکسیرانی مسکو روسیه
فقط نمیدانیم چرا روسها عقل کافی ندارند به جای ماشینهای بیکیفیت و گران ایرانی از این بنز و لندکروزهای ۵۰۰میلیونی استفاده کنند!!
بنظرم چند سخنرانی برای رشیدیکوچی، خسروانی، رضا رشیدپور و رفقا برای جهاد تبیین در روسیه بگذارید!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
📌در مورد نرخ ارز و نقدینگی، چه برخوردی باید داشته باشیم؟
💡بند دوم از سیاستهای کلی برنامه هفتم که در تاریخ ۲۰ شهریور سال گذشته توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، عبارت اند از:
👈«ایجاد ثبات در سطح عمومی قیمتها و نرخ ارز و تکرقمی کردن تورم طی پنجسال و جهتدهی به نقدینگی و اعتبارات بانکی به سمت فعالیتهای مولد و جذابیتزدایی از فعالیتهای غیرمولد».
⚠دو نکته مهم در این بند وجود دارد که باید به آن توجه کرد و رهبری در مواضع متعدد به آنها اشاره کرده اند و با یک جستجوی ساده در بیانات ایشان می توانید این تعدد را مشاهده کنید؛
یک) ایجاد ثبات در نرخ ارز
دو) جهت دهی به نقدینگی
〽درباره ثبات در نرخ ارز، نیز دوباره رهبری در جلسه اخیر با هیئت دولت، به آن اشاره کرده اند.
✅همچنین درباره جهت دهی به نقدینگی، بیانات متعددی از ایشان وجود دارد که نشان می دهد که ایشان قائل به جهت دهی و هدایت نقدینگی و اعتبارات به سمت تولید می باشند. برای مثال می توان به سخنرانی ایشان در حرم مطهر رضوی در تاریخ ۱۳۹۸/۰۱/۰۱، اشاره کرد که می فرمایند:
⛔«این نقدینگی ای که مرتّب گله می کنند و شِکوه می کنند که نقدینگی زیاد شده -و درست هم هست و البتّه نقدینگی اگر مورد توجّه قرار نگیرد ضربه خواهد زد- اگر یک مدیریّت خوبی انجام بگیرد و همین نقدینگی تبدیل بشود به سرمایهگذاری، کشور را شکوفا خواهد کرد، اقتصاد را بالا خواهد برد. بنابراین ظرفیّت کاملاً در کشور وجود دارد».
@jebhetse
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شما نه لیبرال هستید، نه دموکرات!
@Farsna
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⚠️بانک های خصوصی؛ صاحبان نقش های مخرّب در نظام پولی و مالی!
📌در مقابل حمایت از مدیران خوبِ شرکتها، با صاحبان نقشهای مخرّب در نظام پولی و مالی همچون برخی مؤسسات مالی یا بانکهای خصوصی که با خرید ملک و زمین یا اضافه برداشت از بانک مرکزی موجب تورم میشوند، بدون رودربایستی برخورد شود.
🗓دیدار رمضانی مسئولان نظام با رهبر انقلاب، ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
پ.ن:
💡یک سوال!
کدام یک از ما که ادعای انقلابی گری داریم، نگاه مان به بانک های خصوصی اینگونه است؟!
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#اصلاحات_ساختاری
@jebhetse
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️فریب بزرگ: نقدینگی و تمام!
🎙سخنران: پروفسور مسعود درخشان
📌بخشی از نشست اصلاحات ساختاری در نظام بانکی کشور، با حضور کارشناسان، مدیران و صاحبنظران بانکی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#اصلاحات_ساختاری
#تحمیق_بزرگ
#نقدینگی
@jebhetse
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فردای اقتصاد که زیرمجموعه دنیای اقتصاد است (گروهک تروریستیِ رسانهای_اقتصادی ایران) به صراحت میگوید نقدینگی هدایتپذیر نیست!
چیزی که آقا بارها و بارها روی آن تاکید کردند که باید نقدینگی به سمت تولید هدایت شود.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
همان جریانی که نقدینگی را علتالعلل تورم میداند، همزمان از خلق پول توسط بانکهای خصوصی دفاع میکند!
اقتصاد ایران علاوه بر دلارزدایی، یک جراحی بزرگ دیگر نیز لازم دارد: خلق پول فقط باید در انحصار حاکمیت، منحصرا برای تولید و متناسب با اندازه تولید باشد. برای این مهم خواهیم کوشید...
@syjebraily
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⛔جنگ شاخص های اقتصادی!
⚠همه ما تا به حال، کلمه تورم را شنیده ایم. تورم حاصل تقسیم دو مولفه بر یکدیگر هست. برای محاسبه تورم، ابتدا قیمت یک سبد کالا شامل حدود سیصد قلم را در انتهای یک سال و ابتدای همان سال، محاسبه می کنند و از هم کم می کنند و یک سال را نیز به عنوان سال پایه، در نظر می گیرند و همین محاسبه را برای سال پایه نیز انجام می دهند، سپس دو عدد بدست آمده را بر هم تقسیم کنند.
◀به عبارت دیگر، افزایش تورم یعنی افزایش دائمی سطح عمومی قیمت ها در یک بازه اقتصادی مثلا یک سال، تقسیم بر سطح عمومی قیمت ها در یک سال پایه. با این تعریف، تورم یعنی افزایش یا کاهش قیمت ها، نوسان قیمت ها.
‼شما می توانید یک جامعه بدون تورم و به شدت ظالمانه داشته باشید! یک جامعه داشته باشید که تورم اش نیم درصد باشد، یک درصد باشد، اما به شدت طبقاتی باشد و محروم از رفاه باشد. جالب است!
⚠اگر جامعه ای در آن تورم نباشد، به معنای این نیست که توده مردمش در رفاه هستند، در آسایش هستند. شما می توانید یک اقتصادی داشته باشید که قیمت ها در سقف باشند، کاملا گران و علیه مردم باشند اما همانجا ثابت باشند، در آنجا شما هیچ تورمی ندارید، تورم نیم درصد دارید مثلا. تورم یک شاخص حکایت گر از رفاه نیست. گرانی هست که حکایت گر از رفاه است.
〽اینکه میگوییم دعوا بر سر شاخص هاست، همین است. جنگ شاخص ها، چاله شاخص ها همین است. شاخص های متعارف اقتصادی، برای یک نظام سرمایه داری طراحی شده اند.
❌شما می توانید یک اقتصادی داشته باشید که ده درصد رشد اقتصادی داشته باشد، اما مردم درش لِه باشند، اقتصادی داشته باشید که پنج شش درصد رشد اقتصادی داشته باشد ولی مردم درش لِه باشند، مثل بنگلادش، مثل خیلی از این کشورهایی که در آسیای جنوب شرقی مستعمره امریکا و اروپا به لحاظ نیروی کار مفت و ارزان هستند.
‼شما می توانید بزرگترین تولید ناخالص داخلی جهان را داشته باشید، یعنی اقتصاد آمریکا، ۲۵ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی آمریکاست، اما در کشوری که ۳۳۱ میلیون جمیعت دارد، ۴۱ میلیون گرسنه داشته باشید! گرسنه یعنی کسی که دو وعده غذایی در روز، گیرش نمی آید. این آمار وزارت کشاورزی آمریکا در سال ۲۰۱۹ است. ۴۳ درصد خانواده های آمریکایی یعنی بیش از ۱۴۳ میلیون شهروند آمریکایی قادر به تامین هزینه های ابتدائی خود مانند اجاره و غذا نیستند!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.alef.ir/news/3980623082.html
✅هرچه بگردید، قطعا حدود دوازده درصد جمیعت کشور ما گرسنه نیستند. ابدا اینجوری نیست. ما داریم متاسفانه، یک دانه اش هم اسف بار است و اگر بگیم یک دانه هم باشد، انا لله و انا الیه راجعون در دستگاه تحلیلی خودمان، اما وضعیت رفاهی و معیشتی توده مردم ایران، به مراتب از وضعیت معیشتی توده مردم آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی بهتر و بالاتر است.
@jebhetse
💡سود خالص گروه فولاد مبارکه در مقایسه با بودجه دولت (۱۴۰۰)
⚠نسبت سود خالص بنگاه فولاد مبارکه به حجم پول؛ به تنهایی حدود ۱۱ درصد حجم پول کشور!
⛔نسبت سود خالص گروه خصولتی فولاد مبارکه به بودجه دولت
@jebhetse
💡عامل غالب خلق نقدینگی در دو دهه اخیر؛ رشد فعالیت بانک های خصوصی
@jebhetse
هدایت شده از خبرگزاری فارس
هدایت شده از KHAMENEI.IR
❤️ رهبر انقلاب: از روز عاشورا تا روز اربعین این چهل روز، چهل روزِ فرمانروایی منطقِ حق در میان دنیای ظلمانی حاکمیّت بنیامیّه و سفیانیها بود.
🖼 #اربعین۱۴۴۵ | #از_تبیین_تا_قیام
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
اربعین؛ فناوری پیشرفت عراق
🔺 عراق در ابتدای دوره سازندگی خود قرار دارد. این کشور هرچند به اندازه ما کارخانه و بزرگراه و سد و پل ندارد، اما یک فناوری اجتماعی خارقالعاده در دسترس دارد که میتواند همان را زیربنای سازندگی خود قرار دهد: مردمیشدن اداره امور!
🔺اگر این حجم از زائر (به اصطلاح گردشگر) میخواست در یک بازه زمانی کم و در یک جغرافیای محدود، در هر کشور توسعهیافتهای وارد شود، میلیاردها دلار سرمایهگذاری و صدها هتل و ده ها شرکت مدیریت تور لازم داشت.
اما این حماسه جهانی را مردم عراق با همان چادرها و موکبهای دستساز خودشان دارند به بهترین نحو انجام میدهند. این پیشرفت نیست؟!
🔺اگر این مهندسی خودبنیاد عظیم مردمی که حول بنیادیترین ارزشها شکل گرفته، به عرصههای اجتماعی دیگر و بویژه سازندگی سرریز کند، فتحالفتوح تشیع رخ خواهد داد.
عراق باید پیشرفت خود را از همین زیربنای محقق بدست بگیرد؛ و مبادا این سازه اجتماعی ناب را با سازه بتنی(!) سازمانهای دیوانسالار و شرکتهای رانتمدار جابجا کند.
🔺سازه اجتماعی اربعین، برخاسته از هرچه باشد، چه عشیره چه هیئات و چه مواکب، قابلیت تعمیم و تعمیق و تسری به سایر امور اجتماعی که نیازمند تحقق فرمول همهباهم هست را دارد.
🔺فناوری اربعین، بسیط نخواهد ماند؛ و همچون ذات هر فناوری، چرخه رشد خود را طی خواهد کرد. و بیش از پیش، شاهد نوآوریهای پیاپی، چه تدریجی و چه رادیکال، چه از میدان و چه از ستاد، خواهیم بود.
🔺نقش ایران و ایرانیها در مواجهه حکمرانانه با این فناوری اجتماعی نوظهور، نیز قابل اغماض نیست که بعدا خواهم پرداخت.
@dr_izadkhah
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
آیا راه مقابله با واردات کالای مشابه داخلی افزایش نرخ ارز است؟
در سرمقاله شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ روزنامه جوان به این پرسش پاسخ دادهام.
https://www.javanonline.ir/fa/news/1182784/
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
آیا راه مقابله با واردات کالای مشابه داخلی افزایش نرخ ارز است؟ در سرمقاله شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ روزنام
💡مقاله جالبی است.
⚠حتما بخوانید.
📌اندیشکده راهبردی سعداء، کلیپی درست کرده مبنی بر اینکه چگونه ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده است و راه حل چیست.
کار هنری بسیار خوبی انجام داده اند.👌
〽میگوید علت بالا رفتن نرخ ارز، واردات بی رویه کالا می باشد و وقتی تقاضاء برای ارز بالا می رود و ارز کافی وجود نداشته باشد، نرخ ارز نیز بیشتر می شود. ارز موجود برای واردات نیز توسط صادرات غیر نفتی کشور تهیه می شود، فلذا راه حل این است که صادرات غیر نفتی کشور باید بالا رود و نزدیک به میزان واردات بشود تا ارز واردات تامین بشود.
💡در اینجا چند نکته مطرح می شود:
⚠نکته اول) چرا در هنگامه جنگ عظیم اقتصادی، باید واردات بی رویه داشته باشیم؟ چرا نباید کنترل بسیار دقیقی بر واردات کشور داشته باشیم و وارداتی که مورد نیاز کشور نیست، به آن ارز تخصیص داده نشود؟
⛔نکته دوم) آیا صرفا با افزایش صادرات غیر نفتی، ارز برای واردات تامین می شود؟ آیا اطلاع ندارید که از سال ۸۴ به بعد، صادرکننده های غیر نفتی ملزم به برگرداندن کامل ارز صادرات غیر نفتی به چرخه طبیعی اقتصاد کشور نیستند و می توانند در بازار غیر رسمی(طبق مصوبه مجلس در فروردین سال گذشته، بخوانید بازار قاچاق!) با نرخ مورد نظر خودشان، ارز را عرضه کنند و حتی بخشی از آن را وارد کشور نکنند و در خارج از کشور برای خود ملک و املاک تهیه کنند؟!
❌نکته سوم) اگر بخواهیم واردات بی رویه نداشته باشیم و فقط به کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور، ارز تخصیص بدهیم، ممکن است سوال بپرسید که واردات قاچاق زیاد می شود! جواب این است که آیا می دانید ارز مورد نظر قاچاق از کجا تهیه می شود؟ بله! از بازار غیر رسمی ارز! یعنی بازار غیر رسمی ارز، منبع برای تامین مالی قاچاق می باشد! وقتی شما به عنوان حکومت به صادر کنندگان غیر نفتی ات اجازه عرضه ارز در بازار غیر رسمی را می دهید، درواقع راه برای تامین مالی قاچاق را باز گذاشته اید!
بله! برادران عزیز!🌹
〽راه حل حفظ ارزش پول ملی را باید در واقعیات اقتصاد کشور جستجو کنید.
👈واقعیت اقتصاد کشور این است که چرا باید، با دست خودمان، تامین مالی واردات بی رویه را در هنگامه جنگ عظیم اقتصادی کشور، داشته باشیم؟!
👈واقعیت اقتصاد کشور این است که نه صادر کننده غیر نفتی تمام ارز خود را وارد کشور می کند و نه آن مقداری که وارد می کند به دولت می دهد و نه همه آن مقداری که در بازار غیر رسمی عرضه می کند، با نرخ عادلانه عرضه می کند و به صورت کاملا دستوری(!)، قیمت را خودش با کم و زیاد کردن عرضه ارز در بازار غیر رسمی، تعیین می کند!
✍️🏻سیدمحمدکریمی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌دکتر سید علی مدنی زاده هستند، رئیس دانشکده اقتصاد شریف، در حال تدریس نظریه مقداری پول.
👈می گوید بنابر اقتصاد مدرن، اگر خودتان در خانه نان یا غذا درست کنید یا جارو کنید، در GDP حساب نمی شود ولی اگر نان یا غذا بخرید یا به خدمتکار بگویید جارو کند، در GDP حساب می شود و یکی از اشکالاتی که به GDP می گیرند همین است که تمام فعالیت های اقتصادی یک کشور نیست! و جوابش هم همین است که خب چاره ای نداریم! چیکار کنیم!
⚠برادر! اگر این اشکال را می دانید، پس باید به سیاست گذار هم تذکر بدهید که شاخص GDP معیار مناسبی برای مقایسه و ارزیابی فعالیت های اقتصادی یک کشور با کشورهای دیگر نمی باشد! نباید برای سیاست گذار با شاخص های اشتباه، تصویر ناقصی از اقتصاد ترسیم کرد.
💡برای کشور ما که فرهنگ خانواده و تامین نیاز خانواده درون آن، به مراتب از تمام کشورهای دنیا پر رنگ تر می باشد، شما نمی توانید از این شاخص برای مقایسه قدرت اقتصادی کشور ایران با کشورهای دیگر استفاده کنید.
〽بخشی از خدمات مادر در خانواده ایرانی را می توانید در تصویر مشاهده کنید.
⛔دوستان طرفدار اقتصاد مدرن!
بدانید اقتصاد یک پدیده فرهنگی نیز هست و شاخص های اقتصادی اقتصاد مدرن، در بیان آن ها عاجز هستند و معیار مناسبی نمی باشند و گاها سیاست گذار را به اشتباه می اندازند.
✍️🏻سیدمحمدکریمی
#اقتصاد_فرهنگی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse