همراهان عزیز و گرامی لطفا صبور باشید تا همه دوستان به کانال اضافه شوند. اگر برای دوستان مقدور است لینک کانال را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
سرلشکر جعفری: گمشده کشور «مدیریت جهادی» است
فرمانده کل سپاه در مراسم تکریم و معارفه فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم:
🔹گمشده، نقص و کمبود ما در کشور مدیریت جهادی است.
🔹با توجه به شرایط و مشکلات فعلی کشور قرارگاه سازندگی خاتم باید در جهت توسعه و کار بیشتر قدم بردارد.
🔹ما از اعتماد دولتهای مختلف به ویژه دولت قبلی و فعلی به مجموعه قرارگاه تقدیر میکنیم که موجب این افتخارآفرینیها شده است.
fna.ir/bp0oop
@Farsna
May 11
💬| آیا شما ولایتپذیر هستید؟!
🔸صحبت نظری از تشکیلات و کار تشکیلاتی زمانی ثمر میدهد که در قالب یک توانمندی ظهور پیدا کند. برخی گمان میکنند با #مطالعه دقیق پیرامون تشکلهای مختلف و بررسی اهداف و راه رسیدن آنها به هدفهایشان و همچنین مطالعه تکنیکها و روشهای آنها، تشکیلاتی شدهاند؛ حال آنکه این مطالعات صرفاً یکسری گزارههای دانشی است. زمانی این دانش در افراد نتیجه میدهد که به #بینش تبدیل شود و لازمه گذر از دانش تشکیلاتی به بینش تشکیلاتی، #فعالیت_عملی است که به فهم و درک عمیق کار تشکیلاتی در افراد کمک میکند.
🔸مثلا در یکی از سرفصلهای کار تشکیلاتی گفته میشود که در کار تشکیلاتی انسان باید به تشکیلات متعهد باشد و این تعهد خودش را در عدم تقدم رأی فردی بر رأی تشکیلات نشان میدهد. دانستن چنین مطلبی، یعنی داشتن دانش این قسمت ولی آیا صرف دانستن، عمل را هم به دنبال دارد؟ الزاماً انسانها به چیزهایی که میدانند عمل نمیکنند. وقتی من به عنوان کسی که علاقهمند به فراگیری ادبیات تشکیلات هستم، چنین دانشی کسب میکنم، باید همین را در عمل تمرین نمایم. مثلاً تصور کنید اردویی رفتهاید که مسئول اردو میگوید: «از این طرف برویم»، با وجود مخالفت شما با مسیر انتخابی، اگر انتخاب مسئول اردو را مقدم بر انتخاب خود دانستید، نشان میدهد این مطلب تشکیلات را فهم کردهاید وگرنه صرف بحثهای نظری پیرامون چیزی که در رفتار ما تغییری ایجاد نکند، فایدهای ندارد.
🔹اگر این تغییر رفتار در زندگی تشکیلاتی ما اتفاق افتاد، میتوان از سطح بالاتر تشکیلاتخوانی و تشکیلاتدانی یعنی تشکیلاتبانی صحبت کرد. افرادی هستند که هم تشکیلات را میسازند و هم از آن محافظت میکنند. مطالعه این نوشتار و نوشتههایی مثل این، به مثابه شروع فعالیت تشکیلاتی از سطح تشکیلاتخوانی تا سطح تشکیلاتبانی است. اگر به تشکیلاتبانی نرسید، تشکیلاتخوانی و تشکیلاتدانی هیچ فایدهای ندارد و مثل بسیاری از دروسی است که در دانشگاهها و مدارس درس داده میشوند ولی در عمل دانشجو یا دانشآموز آن را کاربردی نمیداند. به عبارت دیگر چه مقدار در عملی کردن چنین مطالبی تلاش کردهاید؟
🔹آیا اگر مثلاً در خوابگاه زندگی میکنید، برای اتاق خودتان رئیس انتخاب کردهاید؟ اگر پاسخ منفی است بدانید که تشکیلات به درستی برایتان فهم نشده است؛ چرا که پیامبر مکرم اسلام (ص) میفرمایند: «هر گاه در مسافرت تعداد مسافران به دو نفر رسید، باید یکی از آنها رئیس جمع شود»، یکی از مصادیق این روایت، اتاق شماست. دقت کنید! تمارین عملی کار تشکیلاتی را باید از همین موارد به نظر کوچک شروع کرد.
📍اگر شما تمرین کنید که از #رأی_خودتان -ولو رأی صحیح خودتان- در یک فعالیت تشکیلاتی کوتاه بیایید، بعدها در مقابل #رأی_حاکم_اسلامی هم کوتاه خواهید آمد و بالعکس اگر در یک کار تشکیلاتی کوچک نتوانید، ولایتپذیری را تمرین کنید، در جامعه اسلامی ولایتپذیر نمیشوید. همه اینها یک نوع گام تمرینی عبور از تشکیلاتدانی به تشکیلاتبانی است.
#تشکیلات_انسان_ساز
#ازتشکیلاتدانیتاتشکیلاتبانی
💠 مضمار
📍بخاطر خود یا بخاطر خدا؟!
🔹مقصد این است که #اسلام جریان پیدا بکند، مقصد این نیست که #من اجرایش کنم. از چیزهایی که انسان مبتلا به آن هست این شیطنتهای باطنی که انسان به آن مبتلا هست این است که، دلش میخواهد خودش متصدی امر باشد. جریان امر اگر به دست دیگری بهتر واقع بشود، این ناراحت است، میگوید من خوب است باشم. این از شیطنتهای باطنی انسان است. انسان به صورت مقدسمآبی طرحش میکند، من میخواهم به این ثواب برسم. اگر حساب کند پیش خودش که همان ثواب را، بالاترش را به شما میدهند، و شما کمک کنید به این کسی که متصدی است و از شما بهتر میتواند، راضی نمیشوید.
🔹مسئله این نیست که #ثواب میخواهم، مسئله این است که #دنیا میخواهم. اختلاف اگر بین افراد پیدا میشود، جستجو کنند در باطن ذات خودشان ببینند که مسئله، مسئله #مصلحت_اسلام و مصلحت مسلمین است یا مسئله، مسئله #مصلحت_خودش هست؟ پای #نفس در کار است یا #خدا در کار است؟ اگر یک کسی یک مطلبی را بهتر از من میتواند انجام بدهد، آیا من خوشحالم به اینکه او متصدی امر بشود یا من ناراحتم؟
📚صحیفه امام خمینی(ره)، ج۱۷، ص۵۳۰
#اخلاق_تشکیلاتی
@Jihadimanagement1
استقامت کردن اساسِ کار است؛ و الّا یک وزنهی سنگین را آدم ضعیفی مثل بنده هم ممکن است بردارد و یک لحظه سرِ دست بلند کند؛ لیکن نمیتواند نگه دارد؛ آن را میاندازد.
🔸قوی و کنندهی کار، کسی است که بتواند این وزنهی سنگین را ظرف مدت لازم سرِ دستش نگه دارد.
🔸خیلی از ماها نیتهایمان خوب است و با نیتِ خوب وارد میشویم؛ اما نمیتوانیم این نیت را نگه داریم؛ این نیت در اثنای راه به موانعی برخورد میکند؛ سایش پیدا میکند؛ کمرنگ و ضعیف میشود و احیاناً یک جاذبهی قوىِ معارضی دل را - که جایگاه نیت، دل است - به سوی خودش جذب میکند؛ یک وقت نگاه میکنید، میبینید اصلاً نیت رفت؛ نیت یک چیز دیگر شده؛ آن وقت راه انسان عوض میشود.
🔸اگر میبینید بعضیها «ربّنا اللَّه» را گفتند، اما امروز به جای کعبه رو به بتکده دارند؛ شعارِ خوب را دادند، اما امروز ١٨٠ درجه در جهت عکس آن شعار حرکت میکنند، عاملش این است؛ نتوانستند نگه دارند. چرا نتوانستند؟ چون در اثنای راه، جاذبهها پیدا میشود.
🔹امام خامنهای | ۸۴/۶/۸
#اخلاق_تشکیلاتی #خودسازی_تشکیلاتی
💢فرهنگ "گوش کردن"
خیلیها که به مقام مدیریت میرسند فراموش میکنند که باید به دیگران گوش کنند و به عبارت روشنتر، «سبک گوش کردن» خود را تغییر دهند.
به قول جانی ایو، مدیر ارشد بخش طراحی اپل «هنر مدیران بزرگ در اپل باید این باشد که به افراد خاموش صدا بدهند و سپس صدایشان را بشنوند.»
✅اگر مدیران و کارکنان بیاموزند که به یکدیگر گوش فرا دهند، گوش کردن به فرهنگ سازمانی تبدیل خواهد شد و بسیاری از موانع و چالشهای موجود در روابط بین مدیران و کارکنان را برطرف خواهد کرد.
⭕️همچنین گوش کردن مدیران به کارکنان و کارکنان به مدیران و در نهایت شکلگیری فرهنگ سازمانی مبتنی بر گوش کردن دارای ابعاد مختلفی است که در ادامه این مطلب به آنها اشاره میشود.
👂گوش کردن همراه با سکوت:
تیم کوک مدیرعامل اپل، استاد سکوت کردن بود. این موضوع در شرکت بزرگ و مشهوری چون اپل کاملا آشنا و جاافتاده به نظر میرسد، چرا که گوش کردن همراه با سکوت در این شرکت به فرهنگی سازمانی تبدیل شده است؛ بهطوری که اغلب مدیران و کارکنان شرکت سعی میکنند در هر ملاقات کاری حداقل ۱۰ دقیقه را به سکوت و گوش فرادادن به طرف مقابل اختصاص دهند.
👂گوش کردن همراه با بازخورد:
تمام گوش کردنها نباید همراه با سکوت باشند و گاهی لازم است که مدیران و کارکنان از گوش کردن فعال، همراه با بازخورد در برابر طرف مقابل استفاده کنند.
در این نوع گوش کردن، فرد شنونده با صحبتها و حرکات خود نسبت به گفتههای طرف مقابل واکنش نشان میدهد و با همین بازخوردهاست که او را به صحبت بیشتر و دقیقتر ترغیب میکند. این روش مورد علاقه استیو جابز بود که دوست داشت دیگران او را به چالش بکشند و از این گوش کردن به دفعات و در تعاملات خود با کارکنان و مدیران و مشتریان اپل استفاده میکرد.
👂 ایجاد فرهنگ گوش کردن:
برای ایجاد فرهنگ گوش کردن میتوان سه گام برداشت:
۱- ایجاد سیستمی ساده برای کارکنان جهت ایدهپردازی و بیان انتقادات
۲- حصول اطمینان از اینکه بخشی از ایدهها یا انتقادات مطرح شده مورد توجه و رسیدگی قرار گرفته و میگیرد.
۳- تشریح دلایل عدم پیگیری برخی ایدهها و نظرات.
چنین فرهنگی بهطور کامل در شرکت گوگل وجود دارد. بسیاری از کسانی که در گوگل کار میکنند به مدیر مافوقشان مراجعه و ایدههای خود را که بسیار زیاد بودند، به او ارائه میکنند. تعداد بسیار بالای این ایدهها باعث میشود تا مجموعهای به نام «تیم ایدهها» در گوگل به وجود آید که وظیفهاش بررسی ایده ها بود.
حتی ایدههای ناقص و غیرعملی نیز در گوگل مورد توجه قرار میگیرد و دلایل رد شدن آنها با احترام تمام به اطلاع ارائهدهندگان رسانده میشود.
✍منبع: hrm
@JihadiManagement1