📖 کتابی برای کمک به راهبران انقلاب در ایران
🔸همزمان با ورود امام خمینی (ره) به ایران و اندکی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ٢٢بهمن ١٣۵٧، شهید صدر تألیف مجموعه «الإسلام يقود الحياة؛ اسلام راهبر زندگی» را آغاز نمود. هدف وی از تألیف این مجموعه مقالات، تبیین موضع اسلام نسبت به عرصههای مختلف زندگی انسان از قبیل عرصه اقتصادی، اجتماعی و حکومتی بود. وی قصد داشت که این مجموعه را به شکل فراگیرتر و جزئیتر تکمیل کند، اما افسوس که دست پرتوان مرگ، مانع شد.
نگارش اولین مقاله از این مجموعه در ١۵ بهمن ١٣۵٧(۶ربیعالأول١٣٩٩ق.) به پایان رسید و «لمحة فقهيّة تمهيديّة عن مشروع دستور الجمهوريّة الإسلاميّة في إيران؛ نگاهی فقهی و مقدماتی به پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» نام گرفت. شهید صدر در این باره میفرمود:
«رهبران بزرگوار انقلاب در ایران مشغول به کارها و مشکلات پرشمار مربوط به برقراری امنیت و تحکیم پایههای انقلاب هستند و بیشک در این زمان این فرصت برای آنها مهیا نمیشود که به تأمین جنبههای فکری نهضت بپردازند و ما باید در این زمینه، ولو با همین تلاش ساده، به ایشان کمک کنیم».
🔹شهید صدر بهدلیل اوضاع امنیتی عراق، این پیشنویس را به شکل پاسخ به استفتاء نگاشت و در ۶اسفند ١٣۵٧ به ایران فرستاد.
این مقاله بعدها و در سال ١٣۵٨ش. برای اولین بار به فارسی ترجمه شد.
👈 این مجموعه مقالات اکنون در یک مجلد با نام «اسلام راهبر زندگی» توسط پژوهشگاه تخصصی شهید صدر به فارسی ترجمه شده است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢جلسه نقد کتاب « درآمدی بر فقه اخلاق »
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️ سی و هشتمین کرسی آزاد اندیشی (ترویجی) پژوهشگاه فقه نظام برگزار می گردد.
🔹موضوع : بررسی جامعه شناختی تطورات فقه حکومتی در دوران انقلاب اسلامی
🔸ارائه دهنده : دکتر استادیان
🔹ناقد: حجت الاسلام دکتر ابراهیمی پور
حجت الاسلام سید مهدی موسوی
📅 ۲۸آذر ، ساعت ۱۰:۳۰
🏡 قم / خیابان صفاییه / کوی ممتاز / پژوهشگاه فقه نظام
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢گزارش اجمالی؛
📌درس خارج فقه نظامهای اسلامی
💠موضوع: نظام جامع خانواده در اسلام
🔻آیت الله سیدمنذر حکیم، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 نظام جامع خانواده دارای خرده نظامهای متعددی در درون خود است. بحث ما در مورد نظريه و نظام تربیتی اسلام است كه در نظام جامع خانواده تأثيرگذار میباشد.
📝 تربیت هر شیء متناسب با ماهیت و کموکیف وجود آن و هویت، اجزا و ابعاد تشکیل دهنده آن شی است. در نظریه تربیتی اسلام باید انسان را به خوبی شناخت سپس متناسب با شناخت بدست آمده نسبت به رشد و تربیت او به نظریه و نظام رسید.
📝 قرآن بهترین راهنما برای شناخت انسان و استعدادها و ظرفیتهای انسان است.
🔹«خلق الانسان، علمه البیان» (الرحمن/3،4)
🔹« و نفس و ما سواها فالهمها فجورها و تقواها قد افلح من زکاها و قد خاب من دساها» (شمس/8،9،10)
📝 برای فهم کمال انسان علاوه بر شناخت فعل مکلف، شخص مکلف را نیز باید شناخت. به همین خاطر فقیهی که به معرفت مکلفین توجه کند از شرط جامع الشرائط بودن بیشترین برخورداری را داراست.
📝 یکی از دلایل موفقیت امام خمینی(ره) در رهبری امت اسلامی این بود که صحبتهای ایشان برای همه مردم قابل فهم بود. چرا که ایشان مردمشناس خوبی بودند و جامعه را خیلی خوب میشناختند و به زبان جامعه معاصر خود سخن میگفتند. سخنان ایشان در حقیقت سهل ممتنع بود.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🗓١۶ بهمن ١٣۵٧
💠 همه وجود و امكاناتمان ...
📝 شهید صدر در ۱۶ بهمن ۱۳۵۷ نامهای به زبان فارسی و با نگارش شاگرد خود سید محمود هاشمی شاهرودی به امام خمینی (قدسسره) نوشت و پیروزیهایی که تا آن زمان به دست ایشان محقق شده بود را تبریک گفت:
بسمه تعالى
حضرت آية الله العظمى الإمام المجاهد الخمينی دام ظله.
اين نامه را به حضرتعالى در يكى از حساسترين لحظات تاريخ اسلام مىنويسم تا بدينوسيله اعتماد و مباهات بینهايت خود را نسبت به پيروزیهاى غرورآفرين ملت مسلمان ايران اظهار كنم.
پيروزیهاى پىدرپى و چشمگيرى كه با رهبرى خردمندانه آن حضرت صورت گرفت و برنامه نجاتبخش اسلامی را به جاى دو تمدن و ايدئولوژى متقابل شرق و غرب به بشريت عرضه داشت.
پيروزى شكوهمندى كه با همت عظيم ملت مسلمان ايران به رهبرى حكيمانه آن حضرت تحقق پيدا كرد و اين سرزمين اسلامى را از لوث شبح طاغوت روز پاك كرد و شرافت و كرامت جریحهدار شده ملّت مسلمان ايران را از نو احياء و زنده كرد.
پيروزى تاريخى بزرگى كه با سعى و مجاهدت روحانيت بيدار و آزاد اسلام به رهبرى آن حضرت صورت گرفت و با همبستگى و همفكرى تمام نيروهاى فكرى و روحانى و عملى جامعه روحانيت به ثمر رسيد كه در باب خود در تاريخ مجاهدات روحانيت شيعه كمنظير است و همين وحدت و يكپارچگى و همبستگى بود كه اين پيروزى بزرگ اسلامى را براى جامعه مسلمان ايران تضمين نمود.
و در اين هنگام كه ما با اميدوارى فراوان از درگاه الهى چشم به راه مرحله بعدى پيروزى اين نهضت عظيم اسلامی هستیم، همه وجود و امكانات خود را در خدمت آن وجود بزرگ و نهضت مقدس اسلامى میگذاريم. و از خداوند متعال خواستاريم كه بر عمر و عزّت آن حضرت بيافزايد و آرزوهاى ديرينه و بزرگ ما را در سايه مرجعيت و رهبرى آن حضرت محقّق بفرمايد ان شاء الله تعالى.
🔸 ر.ک: السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، ج ۴، ص ۲۳.
#رویدادها
#پیروزی_انقلاب_اسلامی
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢کتاب «نخل و نارنج» رونمایی میشود
✔️آئین رونمایی و جشن امضای کتاب «نخل و نارنج» نوشته وحید یامینپور سهشنبه ۱۶ بهمن از ساعت ۱۵ در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار میشود.
🔹این کتاب، روایت جغرافیای ذهنی یک فقیه دردمند است که اندیشه بنیان حکومت اسلامی به دست فقیه را داشت و در این جغرافیا، اقلیم ایران و عراق و آنچه در تاریخ بر سر این سرزمینها آمد، ذهن او را به خود درگیر کرد و در رویکردش تأثیر گذاشت. در واقع این اثر، روایت زندگی و زمانه شیخ مرتضی انصاری (ره) است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔰 اطلاعنگاشت | منجلابها
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «امامِ انقلابیِ ما کشور را از منجلابها بیرون کشید... از منجلاب وابستگی، عقبماندگی، فساد سیاسی، فساد اخلاقی و حقارت بینالمللی».
👈 این عباراتیست که رهبر انقلاب در تاریخ ۹۵/۳/۱۴ در حرم امام خمینی رحمهالله بیان فرمودند.
#انقلاب_اسلامی
#ایران
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری:
💠خصومت های جهان غرب نسبت به جهان اسلام
#چهل_سالگی_انقلاب
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی و از یک سو ایجاد حس اسلام خواهی در جهان و از سوی دیگر بهوجود آمدن جنبش ضد غرب، اتفاقی که افتاد این بود که غرب در مقابل این دو گرایش، به جای آنکه حکیمانه برخورد کند، به موضع انفعال افتاد و در برابر این دو جریان عظیمی که در جهان رخ داده بود به خصومت برخواست.
سه نوع خصومت از سوی جهان غرب نسبت به جهان اسلام، انجام گرفت؛
🔸خصومت نوع اول، خصومت علیه خصوص انقلاب اسلامی بود که غرب تلاش کرد با برانگیختن جنگ و تجهیز گروه های مسلح علیه انقلاب اسلامی، با انقلاب اسلامی بجنگد.
🔸خصومت نوع دوم، جنگ نرم بود. جنگ نرم آنها، جنگ گسترده ای بود که از چند عنصر استفاده میکردند و یکی از آنها وهابیت بود.
غربی ها معتقد بوده و هستند که تشیع، همان ایدئولوژی و تفکری است که موتور محرک این انقلاب هاست، لذا از یک سو وهابیت را علم کردند و از سوی دیگر جریان های روشن فکری داخل و خارج امثال سروش و غیره را به راه انداختند.
🔸خصومت دیگری که از خود نشان دادند، ایجاد جریان های انقلابی جایگزین بود از قبیل جریان القاعده در بین عرب ها، جریان طالبان در هند و پاکستان، جریان اردوغان در ترکیه و...
📚 برگرفته از کتاب درآمدی بر گفتمان بیداری اسلامی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از اجتهاد
#اختصاصی
💢نباید بعد از چهل سال، هنوز از چیستی فقه نظام صحبت شود!/ رویکردهای غیرفقهی، تولید نظامات را عقب انداخته است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلاموالمسلمین محمد حاجابوالقاسم دولابی، مسئول پژوهشگاه فقه نظام؛ در خصوص«فقه نظامات»:
🔹حضرت امام با تشکیل یک نظام سیاسی مبتنی بر نظریه ولایتفقیه، به پدید آوردن اصلیترین ساختار اجتماعی اسلامی یعنی ساختار حکومتی اقدام کردند.
🔹اینکه مراکزی باشد تا از منظر فقه و با تکیه و توجه به تعالیم انسانساز قران و حدیث به پاسخگویی و یا تولید نظامات اجتماعی بپردازند نداشتیم یا کمتر داشتهایم.
🔹ما در گامهای رسیدن به تمدن اسلامی هماکنون در میانه راه هستیم و نتوانستهایم ساختارهای حاکمیتی را آنگونه که باید، بر اساس موازین اسلام کشف کنیم و بسازیم.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/WoWdy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
♨️ کشف ساختارهای اجتماعی؛ وظیفه خطیر فقیه فقه نظام/ آموزههای غربی ساختار اسلامی نمی سازد
🔹حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی، رییس پژوهشگاه فقه نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری:
📝گزارش جامع این سخنان را در سایت پژوهشگاه فقه نظام بخوانید:
🌐http://yon.ir/hMA2F
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
❗️ خطر استعمارهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی
👈 استعمار فرهنگى از استعمار سياسى و اقتصادى خطرناكتر است و اصلا امكان ندارد كه استعمار اقتصادى باشد بدون استعمار سياسى و استعمار فرهنگى؛ پايه استعمار سياسى و استعمار اقتصادى استعمار فرهنگى است.
👈 استعمار اقتصادى چه میكند؟ میخواهد منابع يك كشور را ببرد و مردم اين كشور را به صورت كارگرها و مصرف كنندههاى خودش دربياورد.
👈 استعمار سياسى چه میكند؟ كوشش مىكند حكومت را به دست افرادى بدهد كه عامل او و مجرى منويّات او باشند؛ به ظاهر مستقل باشند و حتى در مقابل آنها غرّش هم بكنند، غرّه هم بكشند اما در باطن، همه دستورها را از آن جا بگيرند.
👈 مگر ممكن است ملتى را استعمار اقتصادى و استعمار سياسى بكنند بدون آن كه استعمار فكرى بكنند، يعنى بدون آن كه فكرش را هم طورى بسازند كه با استعمار سياسى و اقتصادى جور دربيايد و شخصيت فكرى او را از او بگيرند، او را به آنچه مال خودش است بدبين كنند و به آن فكرى كه از ناحيه استعمارگر آمده خوشبين كنند، يعنى در مردم حالت تجدد زدگى ايجاد كنند.
👈 به آداب خودشان بدبين باشند، آداب آنها را بهتر بدانند؛ به رسوم خودشان بدبين باشند، رسوم آنها را از رسوم خودشان بهتر بدانند؛ به ادبيات خودشان بدبين باشند، ادبيات آنها را از ادبيات خودشان بهتر بدانند؛ به فلسفه خودشان بدبين باشند، فلسفه آنها را از فلسفه خودشان بهتر بدانند؛ به دين و آيين خودشان بدبين باشند، دين و آيين آنها را بهتر بدانند؛ به كتابهاى خودشان بدبين باشند، كتابهاى آنها را از كتابهاى خودشان بهتر بدانند. هر چه كه از ناحيه آنهاست آن را خوب بدانند، هر چه از ناحيه خودشان است آن را بد بدانند.
📘 استاد شهید مطهری، «آینده انقلاب اسلامی ایران»، ص162 و 163
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️اولین هدف انقلاب و تحقق نظام جمهوری اسلامی این بود که نظامی را شکل دهد که امام معصوم در رأس آن باشد.
🔹حجت الاسلام دکتر محمد هادی هدایت معاونت آموزش پژوهشگاه فقه نظام در نشست بصیرت افزایی گفت :
✅ نظام اسلامی نظامی است که محوریتش امام معصوم باشد .
امروز محور اصلی انقلاب اسلامی امام زمان عج الله تعالی است .
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir