هشداری از فتنه تفرقه.mp3
9.25M
#بشنوید
⭕️ دفاع استاد خسروپناه از نقدهای جامعه مدرسین و استاد اراکی به سیدکمال حیدری
⚠️ هشداری از #فتنه_تفرقه
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅استاد نعیمیان در نشستی مطرح کرد:
نیازمند تبویب نوین در «دانش فقه» هستیم/ ابواب فقه متناسب با نیازمندیهای حکومت مورد بازبینی قرار گیرد/ ضرورت تفکیک اجتهاد استنباطی از اجتهاد تدبیری-ولایی
🔺فقه در وضعیت موجود خود، دچار پراکندگی موضوعات و مسائل است و ما نیازمند این هستیم که تبویب نوینی در فقه، ناظر به نیازهای زمانی و مکانی ایجاد کنیم و مسائل و مباحث مرتبط با یکدیگر در فقه را در یکجا گردآوری و تنظیم کنیم.
🔗گزارش کامل:https://b2n.ir/372982
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
16.mp3
12.36M
♦️درس خارج فقه استاد حاج ابوالقاسم با عنوان ربای در قرض و بررسی مصادیق متنوع آن
✅جلسه 16
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فقه نظام ولایی 4.mp3
22.47M
✅ آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی :
🔶حوزه/جوهر دین، پدافند غیر عامل است. خداوند از ابتدا خلقت انسان شریعت را فرستاده است، ارسال انبیاء و دین درحقیقت برای آن است که پدافند غیر عامل را تشکیل دهد تا راههای به دست آوردن مصالح و جلوگیری از مفاسد را به بشر نشان دهد و راه مفاسد مسدود شود.
🔗گزارش کامل:https://b2n.ir/186528
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
9.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فقه.mp3
12.41M
♦️درس خارج فقه استاد حاج ابوالقاسم با عنوان ربای در قرض و بررسی مصادیق متنوع آن
✅جلسه 17
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔗لینک خرید:https://b2n.ir/538660
👇👇👇توضیحات
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
🔗لینک خرید:https://b2n.ir/538660 👇👇👇توضیحات 🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام 🆔 @jiiss_ir
✅اثر حاضر جلد اول از مجموعه کتاب فقه نظام اقتصادی اسلام تألیف آیت الله شیخ محسن اراکی می باشد. در ابتدا با درآمدی بر مفهوم نظام اقتصادی و ارتباط آن با مکتب و علم اقتصاد شروع می شود و با تعریف واژگان اصلی از جمله؛ اقتصاد، فعالیت اقتصادی، نظام اقتصادی، جهان بینی اقتصادی و مکتب اقتصادی آغاز می شود.
🔹 همچنین جهان بینی اقتصادی مارکسیسم به طور طبیعی ابتدا تبیین می شود و سپس جهان بینی اقتصادی نظام سرمایه دار و در نهایت جهان بینی اقتصادی اسلام موضوعیت پیدا می کند.
ضوابط و ملاک های کار اقتصادی و منشا مالکیت از مباحث دیگر مطرح شده در این کتاب بوده؛ در واقع این کتاب پژوهشی در قلمرو فقه اقتصادی است و هدف اصلی نویسنده ارائه نمونه هایی از تلاش های فقهی در راستای عرضه نظام اقتصادی بر اساس کتاب و سنت است.
🔸در آغاز مباحث فقه نظام اقتصادی اسلام، مطالبی در زمینه تبیین طبیعت و شیوه خاص مطرح می شود. نویسنده در ابتدای مقدمه در واقع فقه را به دو دستۀ فقه کلان و خرد تقسیم بندی کرده و فقه نظام اقتصادی اسلام را در شاخه فقه کلان گنجانده است. این کتاب به طور اختصار به تبیین و نقد دو جهان بینی اقتصادی (مبنای اقتصاد کمونیستی و سرمایه داری) می پردازد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فقه نظام ولایی 5.mp3
29.4M
✅معاون پژوهش پژوهشگاه فقه نظام خبر داد:
تربیت مجتهد در تراز نظام سیاسی اسلام با راه اندازی رشته تخصصی فقه سیاست
🔹حجت الاسلام رجبی با اشاره به جایگاه رشته فقه السیاسه در تحقق گام دوم انقلاب، گفت: فقه سیاسی شیعه و منابع روایی این ظرفیت را دارند که با ارائه نظریات مترقی در گفتمان سازی اندیشه سیاسی اسلام، آن هم در سطح وسیع و در عرصه های مختلف، در تحقق گام دوم انقلاب و تمدن اسلامی نقش تعیین کننده ای داشته باشند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
✅معاون پژوهش پژوهشگاه فقه نظام خبر داد: تربیت مجتهد در تراز نظام سیاسی اسلام با راه اندازی رشته تخصص
🔷حجت الاسلام والمسلمین مجید رجبی، معاون پژوهش پژوهشگاه فقه نظام، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به ضرورت طراحی و ارائه رشته تخصصی فقه السیاسه(فقه سیاست) در حوزه های علمیه، اظهار داشت: ما منابع غنی داریم که در تمام ساحت ها و عرصه های مختلف زندگی انسان پاسخگو است و فقه ما دانشی است که توسط فقیهان برای کشف احکام هر زمانی در زمانه خودشان مورد استفاده قرار می گرفت و مسائلی که بیشتر مبتلابه بوده به آنها پرداخته شده است.
🔸حجت الاسلام رجبی ادامه داد: این قدرت سیاسی که می خواهد بر اساس احکام اسلامی رفتار کند طبیعتاً نیاز جدی به این پیدا خواهد کرد که سؤالات خود را در عرصه مشروعیت، در عرصه کارگزاران و تولید قدرت سیاسی در بین افراد و در عرصه مشارکت سیاسی افراد مختلف جامعه در ساحت های گوناگون سیاسی و اجتماعی، در عرصه روابط بین الملل بین کشورهای اسلامی و کفر و نظایر اینها، از فقه بپرسد و فقه نیز باید پاسخگوی این نیازها باشد.
🔹دبیر کارگروه علمی رشته فقه السیاسه موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(علیه السلام) ادامه داد: اگر می خواهیم دولت، دولت اسلامی باشد، فقه شیعه باید بتواند پاسخگوی نیازها باشد. طبیعتاً منابع دینی ما کاملاً پاسخگوی نیازهای دولت اسلامی است، اما این مسئله در گذشته چندان مورد توجه نبوده است، البته چون نبوده نمی توانیم بگوییم اصلا مطرح نبود، بلکه به طرق مختلف همچون مسائل امر به معروف و نهی از منکر، مسائل حقوق و قضا و ...، این موارد بیان شده است.
🔸وی افزود: رشته فقه السیاسه که از اهم رشته های فقه نظام است در دو سطح ۳ و ۴ تعریف شده است. در این رشته طلاب مبانی و مسائل فقه سیاسی اسلام را به صورت استدلالی می شناسند و نیز با مسائل مطرح در علوم سیاسی، آخرین نظریه های موجود در این رشته و نیز مسائل حقوقی مرتبط با سیاست آشنا می شوند، و آمادگی استنباط مسائل فقهی در زمینه سیاست را در سطوح بالاتر پیدا می کنند.
🔹معاون پژوهش پژوهشگاه فقه نظام با اشاره به اهم اهداف در طراحی و ارائه رشته فقه السیاسه، اظهار کرد: تنقیح، ارتقاء، تقویت و توسعه سنت اجتهاد در فقه سیاست در چارچوب میراث علمی بازمانده از گذشتگان با بهره گیری از دانش های جدید و ناظر به نیازهای نوپدید امروزی، تربیت مجتهد تراز عصر با تسلط بر مسائل زمانه، همچنین تربیت کارشناسان و نظریه پردازانی که متوقف بر اجتهاد جواهری نیستند و متناسب با نیازهای جهانی به ارائه پاسخ های لازم می پردازند، از اهم اهداف رشته فقه السیاسه است.
🔗گزارش کامل: yun.ir/t8af36
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir