💢نگاه یهود و مسیحیت به مسئله حجاب زنان
✔️حجاب در انجیل:
🔹و شما را زینت ظاهری نباشد از بافتن موی و متحلّی شدن به طلا و پوشیدن لباس * بلکه انسانیت باطنی قلبی در لباس غیر فاسدِ روح حلیم و آرام که نزد خدا گرانبهاست* زیرا بدین گونه، زنان مقدسه در سابق نیز که متوکّل به خدا بودند، خویشتن را زینت و شوهران خود را اطاعت میکردند * مانند ساره که ابراهیم را مطیع بود و او را آقا می خواند و شما دختران او شده اید».(18) (انجیل، رساله پطرس رسول، باب سوم، فقره 1 - 6)
🔹همچنین در رساله پولس چنین آمده است: «و همچنین زنان، خویشتن را بیارایند به لباس مزین به حیا و پرهیز، نه به زلفها و طلا و مرواید و رخت گرانبها، بلکه چنانکه زنانی را میشاید که دعوی دینداری کنند به اعمال صالحه» (رساله پولس به تیمونائوس، باب دوم، فقره 9 و10)
✔️حجاب در تورات:
🔹در کتاب «روت» میخوانیم: «بوعز گفت: زنهار کسی نفهمد که این زن به خرمن آمده است. و گفت: چادری که بر توست، بیاور و بگیر. پس آن را بگرفت و او شش کیل جو پیموده بر وی گذارد و به شهر رفت.» (تورات، سفر تثنیه، باب 22، فقره 5)
🔹در مورد نهی از آرایش در برابر نامحرم نیز در تورات، کتاب اشعیای نبی آمده: «خداوند میگوید از این جهت که دختران صهیون از خلخال، پیشانی بند، هلال، گوشواره، دستبند و زنجیر و عطردان و انگشتر و حلقه بینی در برابر مردان استفاده می کنند، عذاب بر قوم صهیون نازل خواهد شد.» (برگرفته از تورات کتاب اشعیای نبی، باب 3، فقره 16-26)
(اجتهاد)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸 بررسی الگوی توسعه اقتصاد شیعیان لبنان از دیدگاه امام موسی صدر
سید کاظم صدر برادرزاده امام موسی صدر تبیین کرد:
🔹امام موسی صدر برای رشد سرمایههای انسانی در بازار و جوامع دنبال ایجاد پیوند بود که طوایف آن را به ضرر خود نبینند، بنابراین با تمام روحانیون شیعه و مسیحی ارتباط دایمی داشتند، نمونههای این ارتباطات مراسم تاج گذاری پاپ در واتیکان بود که برای دو سال شرکت کردند.
🔹ساخت دارالایتام برای یتیمان، ساخت مدرسه برای دختران، ایجاد نهاد های آموزشی در بیروت و بسیاری فعالیتهای دیگر به نفع مردم سبب شد که مورد توجه مردم لبنان قرار گیرد.
#اقتصاد
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸آيت الله كاشفالغطاء: ولایت فقیه همه مصالح اسلام و مسلمین را در بر می گیرد.
#عکس_نوشته
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
حجت الاسلام دکتر مهدی جعفرزاده از سوی ریاست محترم پژوهشگاه فقه نظام حجت الاسلام دکتر حاج ابوالقاسم به سمت معاونت ارزیابی و نظارت پژوهشگاه منصوب گردید.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📸 تصویری از حضور رهبرانقلاب در مرقد مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (علیهماالسلام) معروف به شاهچراغ| اردیبهشتماه۱۳۸۷
🌷ایام بزرگداشت حضرت احمدبنموسی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✊ امام زمان(عج) گریبان ستمگران عالم را میگیرد و کاخهای ستم را ویران میکند
🔻رهبرانقلاب: کسانی که خیال میکنند اسلام باید برود و در گوشهای بنشیند و مردان اسلام و دین فقط زبان نصیحت را به کار گیرند، اینها دانسته یا ندانسته همان چیزی را میگویند که مراکز قدرت جهانی آن را میخواهند و آرزو میکنند. مراکز قدرت استکباری از اینکه رهبران اسلامی در گوشهای از دنیا بنشینند و گاهی پیامی بدهند و یک کلمه حرفی بزنند - همچنان که رهبران مسیحی در هر قضیهای پیامی میدهند، نصیحتی میکنند و جملهای میگویند - هیچ ترسی ندارند؛ میدانند این خطری برای آنها نیست.
🔹از اینکه ملتهای مسلمان بیدار شوند و تشکیل حکومت دهند؛ از اینکه ایمان اسلامىِ آحاد مردم در قالب یک نظام و یک دولت و یک حکومت تجسّم پیدا کند، واهمه دارند و میترسند.
🔹نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران و دولت جمهوری اسلامی بزرگترین قدم را در این راه برداشت و به برکت مجاهدت جوانان و مردان و زنان مؤمن و فداکار این ملت، اسلام در دنیا به عنوان یک قدرت ظاهر شد.
🔹هرچه این قدرت بتواند خود را مستقرتر و پایدارتر کند، نظم ظالمانه و شیطانىِ دنیا بیشتر تهدید میشود.
🔹بعضیها بیتوجّه، از جدایی دین و سیاست حرف میزنند؛ یعنی دین را به گوشههای خلوت برانند و انسان دیندار، فقط به نصیحت اکتفا کند! در اینجا نصیحت نمیتواند کاری بکند. آنچه میتواند قدرتها را مهار و تهدید کند و در برابر ظلم و فساد مقاومت نماید و ریشه آن را بَرکند یا آن را متزلزل سازد، قدرت الهی و اسلامی است؛ قدرت سیاسیای است که در اختیار احکام اسلامی باشد.
🔺امام زمان ارواحنافداه با اقتدار و قدرت و تکیه بر تواناییای که ایمان والای خودِ او و ایمان پیروان و دوستانش، او را مجهّز به آن قدرت کرده است، گریبان ستمگران عالم را میگیرد و کاخهای ستم را ویران میکند. ۸۱/۰۷/۳۰
🌹 #مهدویت
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢آسیبهای اجتماعی از لحاظِ ارزشی، واقعیّتهایی برساخته نیستند
📌مهدی جمشیدی در همایشِ مواجهه اسلام با آسیبهای اجتماعی گفت: آسیبِ اجتماعی عبارت است از هر آنچه که در مناسباتِ اجتماعی، مطابق با «دین» نیست، و معیار و مناطِ آسیب قلمداد شدنش نیز این است که به کمالات روحی و مادّی فرد و جامعه، گزند میرساند.
🔹در علم اجتماعیِ اسلامی، دینِ الهی، «حقّ» و «باطل» را در همهی عرصهها و شئونِ زندگی انسان، و از جمله در جهانِ اجتماعی تعیین میکند و تجویزها و توصیههای خود را «صراط مستقیم» معرفی میکند و آسیبهای اجتماعی را واقعیّتهایی میداند که دربردارندهی فاصلهگیری از معارف و آموزههای دین هستند. (مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅ استاد شهید آیتالله سید محمد باقر صدر:
من احساس میکنم که تفاوت ظریف میان اسلام بهعنوان یک دین با دیگر نظامها دقیقاً در همین نقطه است؛ چهاینکه مهمترین ویژگی اسلام، خودسازی بیپایان آن است؛ خودسازی که فرد و گروه را کنترل میکند و همواره آن دو را به کتاب خدا عرضه میدارد؛ خودسازی که عمر فرد را از عمر اسلام جدا میکند؛ وقتی من عمر خودم را از عمر دینم جدا میکنم، آرام میشوم و شتابان پی نتیجه نمیدوم که خودش به اندازه خواهد آمد. خدا نیز از من برای پیروزی حساب نخواهد کشید، بلکه «صدق» مرا محاسبه میکند؛ که او خود، در کتابش فرموده است : «لِيَجْزِيَ اللهُ الصّادِقينَ بِصِدْقِهِم؛ تا خداوند صادقان را بهخاطر صدقشان پاداش دهد»[١] و «وَ مَا النّصْرُ إِلّا مِنْ عِنْدِ اللهِ؛ و پيروزى تنها از جانب خداوند تواناى حكيم است»[٢].
[١] احزاب: ٢۴.
[٢] آلعمران: ١٢۶.
🔸بارقهها، ص ٢۶٠.
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📢سی و دومین کرسی آزاد اندیشی(ترویجی) پژوهشگاه فقه نظام با موضوع "امکان سنجی پارلمانتاریسم در نظام جمهوری اسلامی ایران" با ارائه دکتر ایزدهی و نقد حجج اسلام سید باقری و جوان آراسته برگزار می گردد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir