اولین نشست از سلسله نشست های حوزه و چالش های پیش روی نظام با موضوع نقد و بررسی طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی در مرکز جامع ولی امر برگزار شد
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📚 اثر جدید آیت الله اراکی منتشر شد
🔸با استعانت از خدای متعال مجلد اول کتاب «فقه عمران شهری» به قلم آیت الله اراکی توسط انتشارات مجمع الفکر الاسلامی به زیور طبع آراسته شد.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔰آشنایی بیشتر با اثر جدید آیت الله اراکی
🔹استاد معظم در این کتاب که متن درس خارج ایشان میباشد پس از تعریف شهر و بیان تاریخچۀ پیدایش شهر در منابع اسلامی و تبیین هویت شهر اسلامی به بیان کلیات نظام عمران شهری در بیست بخش میپردازند.
🔸در این کتاب میخوانیم:
در شرایط کنونی که زندگی شهری میرود تا سراسر جامعۀ انسانی را دربرگیرد نظام عمران شهری از ضروریترین مسائل و دغدغههای مدیران و مصلحان اجتماعی است، تا جایی که همگی اقرار دارند که یکی از مهمترین نیازهای ضروری زندگی انسان معاصر نظام عمران شهری مناسبی است که بتواند از یکسو پاسخگوی نیازهای مادی انسانها، و از سوی دیگر تأمین کنندۀ نیازهای روحی و درونی آنها باشد. نظام عمران شهری خوب میتواند در ایجاد آرامش و امنیت و تعالی اخلاقی و روانی انسانها نقش مؤثر و بسزایی ایفا کند.
🔹در نظام عمران شهری اسلامی، فقه اسلامی است که محتوای ایدئولوژیک این نظام را تأمین میکند، و دانش فنّی مهندسی عمران است که تأمین کنندۀ شکل و قالب و صورت اجرایی این نظام است.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️ آیت الله محسن اراکی
موسس و رئیس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام :
وحدت مقصد مردم در راهپیمایی اربعین، از معجزات....
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💠 #خلاصه #فقه_نظام_سیاسی
📅 سه شنبه 24 مهر 97
🔻جلسه 14 (آیت الله اراکی)
🔰مباحث مربوط به تعیین ولی امر در عصر غیبت
🔸مبحث چهارم: فرض وجود افراد متعدد جامعالشرایط برای تصدی ولی امر.
فرض اول (نظر مختار): در فرد واحد متعین است.
🔹دلیل هشتم:
در روایت فضل بن شاذان از حضرت رضا علیه السلام -که درباره علل احکام و شرایع وارد شده است- علتِ وحدت در امامت یا وحدت در امام بیان شده است. لذا به دلیل اینکه علت بیان شده است حکم در اینجا تعلیل دارد و علت آن معمم حکم است. عللی که در این روایت آمده است وحدت فرمانروای سیاسی را مطلقاً اقتضا میکند. چه این فرمانروای سیاسی شخص معصوم علیه السلام باشد یا نایب عام آن حضرت باشد. علتها، تعمیم دارند و شامل هر فرمانروای سیاسی مشروع خواهد شد.
🔸دلیل نهم:
استدلال به مقبوله عمر بن حنظله است در اثبات ضرورت یا وجود وحدت فرمانروایی سیاسی
«مَنْ كَانَ مِنْكُمْ قَدْ رَوَى حَدِيثَنَا وَ نَظَرَ فِي حَلاَلِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ أَحْكَامَنَا فَارْضَوْا بِهِ حَكَماً فَإِنِّي قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً فَإِذَا حَكَمَ بِحُكْمِنَا فَلَمْ يَقْبَلْهُ مِنْهُ فَإِنَّمَا بِحُكْمِ اَللَّهِ قَدِ اِسْتَخَفَّ وَ عَلَيْنَا رَدَّ وَ اَلرَّادُّ عَلَيْنَا اَلرَّادُّ عَلَى اَللَّهِ وَ هُوَ عَلَى حَدِّ اَلشِّرْكِ بِاللَّهِ.» (الكافي (ط - الإسلامية)، ج7، ص: 412)
نکات روایت:
1. تغییر عبارت از حکم به حاکم؛ این عبارت «فَإِنِّي قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً» جعل به ولایت عامه است نه جعل در خصوص قضاء.
2. قضاء از لوازم و فروع ولایت عامه است و فردی هم که جعل در خصوص قضاء باشد، برای او کشف از ولایت عامه فقیه میکند.
3. از اینکه «عَلَى حَدِّ اَلشِّرْكِ بِاللَّهِ» هم برداشت میشود که رد حکم امام و ولی امر منصوب او، همان شرک اساسی یعنی شرک لایغفر است. شرکی که مورد توجه و نهی شدید قرآن است، شرک در اطاعت و فرمانروایی است.
4. طبق قسمت «فَإِنِّي قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً» ضمیر به شکل مفرد آمده است. یعنی این باید معلوم شود که اینجا جعلته صدق بر فرد واحد میکند؛ به فرد واحدی که این صفات را داشته باشد که «رَوَى حَدِيثَنَا وَ نَظَرَ فِي حَلاَلِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ أَحْكَامَنَا» صدق میکند که باید یک نفر باشد و این صفات را داشته باشد.
🔹سه مقطع بررسی:
1. خطاب «عَلَيْكُمْ» در «جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً» خطاب به همه ماعدای غیر از حاکم است. از خود اینکه بر همه شما حاکم است یعنی دیگر فرصتی برای تعدد حاکمیت وجود ندارد.
2. خطاب «فَإِذَا حَكَمَ بِحُكْمِنَا فَلَمْ يَقْبَلْهُ مِنْهُ فَإِنَّمَا بِحُكْمِ اَللَّهِ قَدِ اِسْتَخَفَّ» یعنی اگر فرد دیگری -ولو فقیه- در مقابل این حاکم ادعای حاکمیت و فرمانروایی کند، معنی فرمانروایی او این است که حکم حاکم را قبول ندارد و حکم خود را قبول دارد و این مصداق «بِحُكْمِ اَللَّهِ قَدِ اِسْتَخَفَّ» میشود. پس حتی اگر هر دو هم واجد شرایط باشند؛ هر دو از واجد شرایط بودن میافتند؛ چون هم این «بِحُكْمِ اَللَّهِ قَدِ اِسْتَخَفَّ» شده و مرتکب کبیره میشود و هم آن این کار را کرده است. البته اگر از اول فرض بر تعدد رهبری داشته و از اول دو انتخاب داشته باشیم.
3. خطاب «اَلرَّادُّ عَلَيْنَا اَلرَّادُّ عَلَى اَللَّهِ وَ هُوَ عَلَى حَدِّ اَلشِّرْكِ بِاللَّهِ» یعنی هر نوع تعدد حاکمیت موجب این میشود که هر یک از این دو حاکم حکم دیگری را رد کرده و دیگری را قبول نمی¬کند. تعدد حاکمیت به این معناست که یا هر دو همدیگر را رد کرده و یا حداقل یکی حکم دیگری را رد میکند که در این صورت شرک بالله دارد.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️آیت الله محسن اراکی
موسس و رئیس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام :
راهپیمایی میلیونی اربعین یک راهپیمایی معمولی نیست این بذر ......
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📋 حجت الاسلام مادرشاهی از اساتید اقتصاداسلامی در اولین نشست از سلسله نشست های حوزه و چالش های پیش روی نظام با عنوان«نقد و بررسی طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی» که به همت پژوهشگاه فقه و نظام و مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر در قم برگزار شد، گفت: کارکردهای جدیدی که در قوانین جدید بانکداری اسلامی آماده شده، نهتنها مشکل بانکداری اسلامی را حل نمیکند، بلکه آن را عقبتر خواهد انداخت و کار را سختتر خواهد کرد.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
♨️گزارش اولین نشست از سلسله نشست های حوزه و چالش های پیش روی نظام با عنوان «نقد و بررسی طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی» را در سایت پژوهشگاه فقه نظام بخوانید .
🌐http://yon.ir/fb3Ex
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔰 در نشست «نقد و بررسی طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی» مطرح شد:
⭕️ مرابحه در نظام بانکی جای اشکال دارد
⭕️باچند حکم فقهی کوتاه نظام بانکی تغییری نمیکند؛ باید ساختار بانکی اسلامی متحول شود
🔻حجت الاسلام مادرشاهی از اساتید اقتصاداسلامی:
➖ کارکردهای جدیدی که در قوانین جدید #بانکداری_اسلامی آماده شده، نهتنها مشکل بانکداری اسلامی را حل نمیکند، بلکه آن را عقبتر خواهد انداخت و کار را سختتر خواهد کرد؛ این طرح فقط مشکل بانکها را حل میکند و به مشکلات مردم و نظام توجهی ندارد.
➖ خلق پول بانکی، اکل مال بالباطل است. در گذشته فقط بانکهای دولتی به این شکل بود، اما در حال حاضر بانکهای خصوصی هم میتوانند #خلق_پول کنند و این کار فاجعه به بار خواهد آورد.
➖ بانک به کسانی تسهیلات کلان میدهند که به مراتب وضع بهتری نسبت به مردم دارند. بانکها سپردهها را با یک سود کم از مردم میگیرند و آن را به صورت #وامهای_کلان به دو درصد جامعه میدهند.
➖ مرابحه در نظام بانکی جای اشکال دارد
در روایات تأکید شده است که این کار به عنوان حیله رباست. لذا اگر حیله #ربا برای افراد جامعه جایز باشد این کار برای حکومت به هیچ وجه جایز نیست. این نظام تأمین مالی کاری میکند که یک بدهکاری گستردهای را در جامعه ایجاد میشود.
@hawzahnews| خبرگزاری حوزه
🔻دکتر زریباف استاد دانشگاه در رشته اقتصاد:
➖ با چند حکم فقهی کوتاه که نظام بانکی تغییری نمیکند؛ بلکه باید ساختار بانکی اسلامی متحول شود.
➖ بانک مرکزی #صراف_دلار است
ما نفت طلای سیاه را میدهیم و کاغذ میگیریم و بعد کل اقتصاد خود را به آن گره میزنیم.
➖ حدوداً 88 درصد سپردههایی که اصل حجم اصل نقدینگی است در اختیار #خواص اندکی از جامعه است.
➖ در حال حاضر بانکهای ما بردگی بازارهای جهانی را میکنند. در این نظام بانکی سود سرمایه مهم است نه اینکه بر سر مردم چه میآید.
➖ طبق روایت، وکالت دادن در اجاره حرام است حال از این بگذریم که بانکها با حق وکالت در اجاره معامله هم میکنند. بگذریم که با عقد #مرابحه رسماً حق اجاره تبدیل به مالکیت میشود و مانند این است که دو طرف یک زمین بازی را یک نفر بازی کند.
➖بزرگترین متقاضی دلار خود دولت است و بزرگترین عرضهکننده آن هم خود دولت است؛ اما مردم باید هزینه آن را بدهند. باید به عدم تسلط کفار و #نفیسبیل هم فکری کرد!
http://hawzahnews.com/detail/News/466097
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
فقه حجاب الزامی - جلسه دوم.mp3
13.67M
🔈🔈 موضوع: فقه حجاب الزامی - جلسه دوم
#فایل_صوتی
✅ سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در مدرسه آیت الله مجتهدی (رحمة الله علیه)
📅 ۹۷/۰۷/۲۹
🆔 @khosropanah_ir
🔰دومین جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری، عصر امروز به ریاست آیت الله اراکی برگزار گردید.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻کنگره بین المللی لقاء الحسین علیه السلام با سخنرانی آیت الله اراکی موسس پژوهشگاه فقه نظام در عراق برگزار شد.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی؛ امروز اربعین نشان هویت شده است/اربعین نماد این است که "هویت حسینی" در حال بازگشت به جامعه بشری است
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻در دیدار آیت الله اراکی موسس و رئیس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام با آیت الله العظمی سیستانی مطرح شد:
💠آیت الله سیستانی: از حشدالشعبی خواستم در برابر داعش، جان و مال خود را سپر اهلسنت کنند
🔹وقتی داعشیها به مناطق اهل سنت حمله کردند سنیهای همین مناطق الانبار و موصل به مناطق ما آمدند و ما دستور دادیم و از مردم خواستیم که شیعیان -در مناطق شیعهنشین- درب خانههای خود را به روی آنها باز کرده و به آنها محبت کنند.
🔸به نیروهای حشدالشعبی گفتم که شما خود را سپر بلای مردم و همین خانوادههای اهل سنتی که امروز داعش آنها را مورد هجوم قرار میدهد و امنیت آنها را سلب کرده است قرار دهید.
🔹من برای ملت و مسئولین ایران دعا میکنم و امیدوارم که انشاءالله هرچه زودتر این مشکل تحریم حل شده و این سایه سنگین تحریم از سر ملت ایران برداشته شود و ملت و رهبران ایران پیروز شوند و بتوانند بر همه مشکلات فائق آیند.
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 ویژه اربعین
📹 ببینید| رهبرانقلاب: بدون سند هم این زیارتها را میشود خواند!
🚩 مانعی نیست که انسان همینطور دلی مثل اینکه با عزیز خود حرف میزند، با این بزرگواران حرف بزند. ۹۴/۹/۹
🏴 @Khamenei_ir
حجت الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم نماینده خبرگان رهبری در بیانیه ای نسبت به سوء استفاده برخی جریانات از سنت حوزوی تذکر بزرگان به یکدیگر واکنش نشان داد و گفت: کسانی که هیچ اعتقادی به حوزه ومرجعیت و روحانیت نداشته و ندارند؛ در این ماجرا دلسوز مرجعیت و جایگاه آن شده اند. کسانی که خود با ارائه گزارشات دروغین درباره بودجه حوزه ها به تخریب حوزه ومراجع پرداختند، اکنون دلسوز مرجعیت شده اند.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
در تابستان گذشته توفیق زیارت حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی را در مشهد پیدا کردم که آراسته به لباس علم و اخلاق و نمونه برجسته ای از عالمان ربانی است که حجت بر دوست و دشمن به شمار می روند و مایه فخر و مباهات حوزه ها هستند.
حضرت آیة الله یزدی نیز از علمای مجاهد و انقلابی بشمار می روند که عمر خود را خالصانه صرف خدمت به اسلام و انقلاب کرده اند و آنچه در نامه سرگشاده خود مطرح کردند نیز با نیتی خالصانه و بدنبال حفظ جایگاه مرجعیت و حراست آن از دستبرد فتنه گران و سوء استفاده منافقان بوده است.
صرف نظر از لحن نامه و اینکه آیا بهتر بود بصورت خصوصی فرستاده شود و یا بصورت سرگشاده، آنچه مهم است این است که تذکر بزرگی به بزرگ دیگر از سنت های ارزشمند حوزوی بوده و هست و نباید مورد سوء استفاده دشمنان حوزه و روحانیت و نیز طرفداران جریانات خاص قرار بگیرد.
نکته جالب توجه آن است که کسانی که هیچ اعتقادی به حوزه ومرجعیت و روحانیت نداشته و ندارند؛ در این ماجرا دلسوز مرجعیت و جایگاه آن شده اند. کسانی که خود با ارائه گزارشات دروغین درباره بودجه حوزه ها به تخریب حوزه ومراجع پرداختند، اکنون دلسوز مرجعیت گردیده اند.
نیز کسانی که در قبال توهین به خدا و پیامبر(ص) و امام زمان(عج) از سوی همفکرانشان نه تنها هیچ عکس العملی نشان ندادند؛ بلکه در برخی موارد خود از توهین کنندگان بودند برای مقام مرجعیت یقه چاک میکنند.
مژدگانی که گربه تائب شد زاهد و عابد و مسلمانا
از آنان تعجبی نیست. تعجب از کسانی است که با ابزار توهین به بزرگان بدنبال دفاع از حرمت دیگر بزرگان هستند. غافل از اینکه این روشها، همانند قضایای خودشکن است که نتیجه ای جز رسوایی استدلال کننده به آن را همراه ندارد.
به نظر میرسد وظیفه ما طلاب، حمایت از همه بزرگان حوزه و جلوگیری از تخریب آنان توسط دیگران است. چه آن دیگران حوزوی باشند و چه غیر حوزوی.
یادمان نرود در شرایطی که کوس رسوایی جریان غربگرا به صدا در آمده است و مشکلات عدیده اقتصادی که نتیجه اعتماد بر دشمنان است، تبدیل به سند رسوایی این جریان گردیده است؛ پرداختن به چنین مباحثی، که فرصت تنفس مجدد به آنان را می دهد به شدت مورد علاقه این جریان است.
مراقب باشیم که در زمین منافقان بازی نکنیم.
هدایت شده از آیت الله اراکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ ویژه | آیت الله اراکی: مردم آمریکا مگر نمی دانند مالیاتهایشان در چه راهی خرج میشود؟!
🔸مگر در آمریکا مصلحی وجود ندارد، چرا به پا نمی خیزید؟!
▫️کاری از خبرگزاری تقریب به مناسبت #سیزده_آبان
@ayatollah_araki
🔻بریدهای از کتاب "فقه نظام اقتصادی اسلام" اثر آیت الله اراکی
#تعریف_نظام_اقتصادی_اسلام
🔹می توان در تعریف نظام اقتصادی چنین گفت: «الگوی ساختاری که مجموعه عناصر و عوامل اقتصادی یک جامعه- متشکل از اهداف و انگیزهها، مقررات، نهادها، ابزار و منابع تولید – را به یکدیگر پیوند میدهد، و آنها را در جهت واحد منسجم و هماهنگ میکند».
🔸این الگوی ساختاری بخشی از واقعیت حاکم بر جامعه است، که حالتی دیرپا دارد، بدین معنی که تغییر آن اگر چه ممکن است؛ لکن نظیر سایر ساختارهای اجتماعی در شرایط عادی، تغییر و تحول در آن به کندی و در زمان نسبتا طولانی صورت میگیرد، لکن در شرایط ویژه این تغییر و تحول میتواند به تناسب آن شرایط شتاب بگیرد.
🔹مقصود ما از #نظام_اقتصادی اسلام الگوی پیشنهادی خاصی است که اسلام بر اساس منابع اسلامی برای نظام اقتصادی جامعه ارائه میدهد. این نظام اقتصادی را میتوان با تلاش علمی در چارچوب روشهای منطقی و علمی استنباط، از منابع اسلامی به دست آورد.
📚جلد اول ص 28
🔹کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
♨️انعکاس بیانیه و پست اینستاگرامی حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حاج ابوالقاسم در مورد سوء استفاده برخی جریانات از سنت حوزوی تذکر بزرگان به یکدیگر در برخی خبرگزاری ها و روزنامه ها:
🔹خبرگزاری مهر :
🌐http://yon.ir/3FJeg
🔹خبرگزاری صراط :
🌐http://yon.ir/7lFMm
🔹سایت خبری روزنامه وطن امروز :
🌐http://www.vatanemrooz.ir/Newspaper/BlockPrint/201012
🔹روزنامه رسالت:
🌐http://www.resalat-news.com/newspaper/item/47226
🔹روزنامه عصر ایران:
🌐http://www.asre-iranian.ir/newspaper/page/2569/2/37065/0
🔹پایگاه خبری الف:
🌐https://www.alef.ir/news/3970807164.html?show=text
🔹کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
🚩 اختصاصی: روایت آیتالله اراکی از واکنش آیتالله شبیری به نامه آیتالله یزدی
🔹 بعضیها خیلی به این ماجرا دامن زدند و خواستند آن را به یک فتنه جدید تبدیل کنند
🔹 بعد از نامه آیت الله یزدی، آیت الله شبیری به یکی از بزرگان فرمودهاند که من ارادت قدیمی به آیتالله یزدی دارم و میدانم که ایشان دلسوز انقلاب و دین است و انسان متدینی است و ایشان را قبول دارم.
🔹 وقتی یک جریانی در حال تلاش برای سواستفاده از اقدام آیتالله شبیری زنجانی بود، آیتالله یزدی نگران سواستفاده از ایشان شدند و این نامه با این هدف نوشتند که کسی از رفتار ایشان سواستفاده نکند.
http://tn.ai/1869137
📡. @TasnimNews
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
◼️بیست و هشتم ماه صفر، سالروز شهادت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام، تسلیت باد...◼️
@khosropanah_ir
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
⚫️از دنیا بپرهیزید...
🔺قسم به آن کس که جان من در کف اوست که دنیا از هاروت و ماروت ساحرتر است.
؛
▪️▪️▪️▪️▪️▪️
@khosropanah_ir
#تصویر_روز | چقدر آخر این ماه سخت و سنگین است
تمام آسمان و زمین بی قرار و غمگین است
بزرگتر ز غم مجتبی و داغ رضا
فراق فاطمه با خاتم النبیین است
🏴کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir