✔️ سی و هشتمین کرسی آزاد اندیشی (ترویجی) پژوهشگاه فقه نظام برگزار می گردد.
🔹موضوع : بررسی جامعه شناختی تطورات فقه حکومتی در دوران انقلاب اسلامی
🔸ارائه دهنده : دکتر استادیان
🔹ناقد: حجت الاسلام دکتر ابراهیمی پور
حجت الاسلام سید مهدی موسوی
📅 ۲۸آذر ، ساعت ۱۰:۳۰
🏡 قم / خیابان صفاییه / کوی ممتاز / پژوهشگاه فقه نظام
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢گزارش اجمالی؛
📌درس خارج فقه نظامهای اسلامی
💠موضوع: نظام جامع خانواده در اسلام
🔻آیت الله سیدمنذر حکیم، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 نظام جامع خانواده دارای خرده نظامهای متعددی در درون خود است. بحث ما در مورد نظريه و نظام تربیتی اسلام است كه در نظام جامع خانواده تأثيرگذار میباشد.
📝 تربیت هر شیء متناسب با ماهیت و کموکیف وجود آن و هویت، اجزا و ابعاد تشکیل دهنده آن شی است. در نظریه تربیتی اسلام باید انسان را به خوبی شناخت سپس متناسب با شناخت بدست آمده نسبت به رشد و تربیت او به نظریه و نظام رسید.
📝 قرآن بهترین راهنما برای شناخت انسان و استعدادها و ظرفیتهای انسان است.
🔹«خلق الانسان، علمه البیان» (الرحمن/3،4)
🔹« و نفس و ما سواها فالهمها فجورها و تقواها قد افلح من زکاها و قد خاب من دساها» (شمس/8،9،10)
📝 برای فهم کمال انسان علاوه بر شناخت فعل مکلف، شخص مکلف را نیز باید شناخت. به همین خاطر فقیهی که به معرفت مکلفین توجه کند از شرط جامع الشرائط بودن بیشترین برخورداری را داراست.
📝 یکی از دلایل موفقیت امام خمینی(ره) در رهبری امت اسلامی این بود که صحبتهای ایشان برای همه مردم قابل فهم بود. چرا که ایشان مردمشناس خوبی بودند و جامعه را خیلی خوب میشناختند و به زبان جامعه معاصر خود سخن میگفتند. سخنان ایشان در حقیقت سهل ممتنع بود.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🗓١۶ بهمن ١٣۵٧
💠 همه وجود و امكاناتمان ...
📝 شهید صدر در ۱۶ بهمن ۱۳۵۷ نامهای به زبان فارسی و با نگارش شاگرد خود سید محمود هاشمی شاهرودی به امام خمینی (قدسسره) نوشت و پیروزیهایی که تا آن زمان به دست ایشان محقق شده بود را تبریک گفت:
بسمه تعالى
حضرت آية الله العظمى الإمام المجاهد الخمينی دام ظله.
اين نامه را به حضرتعالى در يكى از حساسترين لحظات تاريخ اسلام مىنويسم تا بدينوسيله اعتماد و مباهات بینهايت خود را نسبت به پيروزیهاى غرورآفرين ملت مسلمان ايران اظهار كنم.
پيروزیهاى پىدرپى و چشمگيرى كه با رهبرى خردمندانه آن حضرت صورت گرفت و برنامه نجاتبخش اسلامی را به جاى دو تمدن و ايدئولوژى متقابل شرق و غرب به بشريت عرضه داشت.
پيروزى شكوهمندى كه با همت عظيم ملت مسلمان ايران به رهبرى حكيمانه آن حضرت تحقق پيدا كرد و اين سرزمين اسلامى را از لوث شبح طاغوت روز پاك كرد و شرافت و كرامت جریحهدار شده ملّت مسلمان ايران را از نو احياء و زنده كرد.
پيروزى تاريخى بزرگى كه با سعى و مجاهدت روحانيت بيدار و آزاد اسلام به رهبرى آن حضرت صورت گرفت و با همبستگى و همفكرى تمام نيروهاى فكرى و روحانى و عملى جامعه روحانيت به ثمر رسيد كه در باب خود در تاريخ مجاهدات روحانيت شيعه كمنظير است و همين وحدت و يكپارچگى و همبستگى بود كه اين پيروزى بزرگ اسلامى را براى جامعه مسلمان ايران تضمين نمود.
و در اين هنگام كه ما با اميدوارى فراوان از درگاه الهى چشم به راه مرحله بعدى پيروزى اين نهضت عظيم اسلامی هستیم، همه وجود و امكانات خود را در خدمت آن وجود بزرگ و نهضت مقدس اسلامى میگذاريم. و از خداوند متعال خواستاريم كه بر عمر و عزّت آن حضرت بيافزايد و آرزوهاى ديرينه و بزرگ ما را در سايه مرجعيت و رهبرى آن حضرت محقّق بفرمايد ان شاء الله تعالى.
🔸 ر.ک: السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، ج ۴، ص ۲۳.
#رویدادها
#پیروزی_انقلاب_اسلامی
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢کتاب «نخل و نارنج» رونمایی میشود
✔️آئین رونمایی و جشن امضای کتاب «نخل و نارنج» نوشته وحید یامینپور سهشنبه ۱۶ بهمن از ساعت ۱۵ در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار میشود.
🔹این کتاب، روایت جغرافیای ذهنی یک فقیه دردمند است که اندیشه بنیان حکومت اسلامی به دست فقیه را داشت و در این جغرافیا، اقلیم ایران و عراق و آنچه در تاریخ بر سر این سرزمینها آمد، ذهن او را به خود درگیر کرد و در رویکردش تأثیر گذاشت. در واقع این اثر، روایت زندگی و زمانه شیخ مرتضی انصاری (ره) است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔰 اطلاعنگاشت | منجلابها
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «امامِ انقلابیِ ما کشور را از منجلابها بیرون کشید... از منجلاب وابستگی، عقبماندگی، فساد سیاسی، فساد اخلاقی و حقارت بینالمللی».
👈 این عباراتیست که رهبر انقلاب در تاریخ ۹۵/۳/۱۴ در حرم امام خمینی رحمهالله بیان فرمودند.
#انقلاب_اسلامی
#ایران
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری:
💠خصومت های جهان غرب نسبت به جهان اسلام
#چهل_سالگی_انقلاب
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی و از یک سو ایجاد حس اسلام خواهی در جهان و از سوی دیگر بهوجود آمدن جنبش ضد غرب، اتفاقی که افتاد این بود که غرب در مقابل این دو گرایش، به جای آنکه حکیمانه برخورد کند، به موضع انفعال افتاد و در برابر این دو جریان عظیمی که در جهان رخ داده بود به خصومت برخواست.
سه نوع خصومت از سوی جهان غرب نسبت به جهان اسلام، انجام گرفت؛
🔸خصومت نوع اول، خصومت علیه خصوص انقلاب اسلامی بود که غرب تلاش کرد با برانگیختن جنگ و تجهیز گروه های مسلح علیه انقلاب اسلامی، با انقلاب اسلامی بجنگد.
🔸خصومت نوع دوم، جنگ نرم بود. جنگ نرم آنها، جنگ گسترده ای بود که از چند عنصر استفاده میکردند و یکی از آنها وهابیت بود.
غربی ها معتقد بوده و هستند که تشیع، همان ایدئولوژی و تفکری است که موتور محرک این انقلاب هاست، لذا از یک سو وهابیت را علم کردند و از سوی دیگر جریان های روشن فکری داخل و خارج امثال سروش و غیره را به راه انداختند.
🔸خصومت دیگری که از خود نشان دادند، ایجاد جریان های انقلابی جایگزین بود از قبیل جریان القاعده در بین عرب ها، جریان طالبان در هند و پاکستان، جریان اردوغان در ترکیه و...
📚 برگرفته از کتاب درآمدی بر گفتمان بیداری اسلامی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از اجتهاد
#اختصاصی
💢نباید بعد از چهل سال، هنوز از چیستی فقه نظام صحبت شود!/ رویکردهای غیرفقهی، تولید نظامات را عقب انداخته است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلاموالمسلمین محمد حاجابوالقاسم دولابی، مسئول پژوهشگاه فقه نظام؛ در خصوص«فقه نظامات»:
🔹حضرت امام با تشکیل یک نظام سیاسی مبتنی بر نظریه ولایتفقیه، به پدید آوردن اصلیترین ساختار اجتماعی اسلامی یعنی ساختار حکومتی اقدام کردند.
🔹اینکه مراکزی باشد تا از منظر فقه و با تکیه و توجه به تعالیم انسانساز قران و حدیث به پاسخگویی و یا تولید نظامات اجتماعی بپردازند نداشتیم یا کمتر داشتهایم.
🔹ما در گامهای رسیدن به تمدن اسلامی هماکنون در میانه راه هستیم و نتوانستهایم ساختارهای حاکمیتی را آنگونه که باید، بر اساس موازین اسلام کشف کنیم و بسازیم.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/WoWdy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
♨️ کشف ساختارهای اجتماعی؛ وظیفه خطیر فقیه فقه نظام/ آموزههای غربی ساختار اسلامی نمی سازد
🔹حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی، رییس پژوهشگاه فقه نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری:
📝گزارش جامع این سخنان را در سایت پژوهشگاه فقه نظام بخوانید:
🌐http://yon.ir/hMA2F
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
❗️ خطر استعمارهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی
👈 استعمار فرهنگى از استعمار سياسى و اقتصادى خطرناكتر است و اصلا امكان ندارد كه استعمار اقتصادى باشد بدون استعمار سياسى و استعمار فرهنگى؛ پايه استعمار سياسى و استعمار اقتصادى استعمار فرهنگى است.
👈 استعمار اقتصادى چه میكند؟ میخواهد منابع يك كشور را ببرد و مردم اين كشور را به صورت كارگرها و مصرف كنندههاى خودش دربياورد.
👈 استعمار سياسى چه میكند؟ كوشش مىكند حكومت را به دست افرادى بدهد كه عامل او و مجرى منويّات او باشند؛ به ظاهر مستقل باشند و حتى در مقابل آنها غرّش هم بكنند، غرّه هم بكشند اما در باطن، همه دستورها را از آن جا بگيرند.
👈 مگر ممكن است ملتى را استعمار اقتصادى و استعمار سياسى بكنند بدون آن كه استعمار فكرى بكنند، يعنى بدون آن كه فكرش را هم طورى بسازند كه با استعمار سياسى و اقتصادى جور دربيايد و شخصيت فكرى او را از او بگيرند، او را به آنچه مال خودش است بدبين كنند و به آن فكرى كه از ناحيه استعمارگر آمده خوشبين كنند، يعنى در مردم حالت تجدد زدگى ايجاد كنند.
👈 به آداب خودشان بدبين باشند، آداب آنها را بهتر بدانند؛ به رسوم خودشان بدبين باشند، رسوم آنها را از رسوم خودشان بهتر بدانند؛ به ادبيات خودشان بدبين باشند، ادبيات آنها را از ادبيات خودشان بهتر بدانند؛ به فلسفه خودشان بدبين باشند، فلسفه آنها را از فلسفه خودشان بهتر بدانند؛ به دين و آيين خودشان بدبين باشند، دين و آيين آنها را بهتر بدانند؛ به كتابهاى خودشان بدبين باشند، كتابهاى آنها را از كتابهاى خودشان بهتر بدانند. هر چه كه از ناحيه آنهاست آن را خوب بدانند، هر چه از ناحيه خودشان است آن را بد بدانند.
📘 استاد شهید مطهری، «آینده انقلاب اسلامی ایران»، ص162 و 163
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️اولین هدف انقلاب و تحقق نظام جمهوری اسلامی این بود که نظامی را شکل دهد که امام معصوم در رأس آن باشد.
🔹حجت الاسلام دکتر محمد هادی هدایت معاونت آموزش پژوهشگاه فقه نظام در نشست بصیرت افزایی گفت :
✅ نظام اسلامی نظامی است که محوریتش امام معصوم باشد .
امروز محور اصلی انقلاب اسلامی امام زمان عج الله تعالی است .
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی /موسس و رییس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام:
💠قشر مستضعف امروز هویت خود را پیدا کرده است
#نظام_سیاسی_اسلام
#تمدن_غرب
🔹تحلیلی که از جامعه کنونی می توان بر مبنای نگاه قران کریم ارائه کرد این است که جهان کنونی، جهان دو قشر مستکبر و مستضعف است.
🔸تقابل بین استکبار و استضعاف یک تقابل تاریخی است و اساس تاریخ را نیز این تقابل رقم می زند یعنی آنچه تاریخ را شکل می دهد این تقابل است.
🔹قشر مستکبر، قشری است که اراده مستضعف را از او می رباید و جامعه مستضعف در برابر جامعه مستکبر به جامعه ای بدون اراده تبدیل می شود یعنی اراده مستکبر سرنوشت جامعه مستضعف را رقم می زند و توان مقابله را از جامعه مستضف می گیرد.
🔸آنچه امروز در غرب وجود دارد این است که مستکبرین بر جهان غرب سلطه انداخته اند و اراده توده های مردم رام اراده مستکبران شده است.
🔹جامعه مستضعف در برابر این سلب اراده مسئول است و نمی تواند در پیشگاه خداوند به عنوان یک عذر از خود رفع مسئولیت کند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فرعون امروز
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «ملتهای غربی با ایران دشمنی ندارند البته تبلیغات ایرانهراسی و اسلامهراسی میشود لکن آنجایی که حقیقت برای مردم روشن بشود ملتها نه فقط با جمهوری اسلامی دشمنی ندارند بلکه چنین حرکتی را میپسندند، آن کس که دشمن است قدرتمندانِ ظالمند، فراعنهی عالمند.» ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️ سی و ششمین کرسی آزاد اندیشی (ترویجی) پژوهشگاه فقه نظام با موضوع جایگاه حاکمیت در تکثیر جمعیت در حال برگزاری است .
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
✔️ سی و ششمین کرسی آزاد اندیشی (ترویجی) پژوهشگاه فقه نظام با موضوع جایگاه حاکمیت در تکثیر جمعیت در
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از فقه نظام ساز
گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد حاجابوالقاسم دولابی درباره #فقه_نظام
متن کامل مصاحبه:
http://yon.ir/WoWdy
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✊ لوح| با رمز یا زهرا حماسه آفریدیم
🔻 رهبرانقلاب: وقتى كه در جبههها لباسهاى دوخته و اتوكشيده و يا خوراكیهاى بسته بندى شده و يا طبخهاى بسيار مهربانانه و مادرانه و يا ترشى و مربا... را ميبينم، ميفهمم كه تلاش بسيارى در پشت جبهه از سوى مادران و زنان وجود دارد. به اعتقاد من بخش مهم محيط گرم و پر شور جنگ مربوط به جهت فكرى خواهران است و اگر زنان ما، در اين حال و هواى فكرى نبودند، نيمى از اين شور وجود نداشت. ۶۰/۲/۵
💻 @Khamenei_ir
🔻 آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠نابودی جامعه اسلام، علت حزن حضرت زهرا سلام الله علیها
🔸آنچه زهرای مرضیه سلام الله علیها را به جایی رساند که از این دنیا اظهار بیزاری و آرزوی مرگ کند این بود که دستاورد عظیم رسول اکرم(ص) و در واقع بزرگترین دستاورد در تاریخ بشر که عبارت بود از تشکیل یک بافت اجتماعی سازنده با گسترش حداکثری فضایل، در معرض نابودی قرار گرفت.
🔹آنچه حضرت زهرا سلام الله علیها را تحت فشار غیر قابل تحملی قرار داد این آینده تاریک جامعه اسلامی بود و این مطلب را خود حضرت صدیقه زهرا بیان میکند.
#شهادت_حضرت_زهرا_(س)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🏴شهادت حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها تسلیت باد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
༺དྃ༎ྂ࿅ امیری حسین ࿅༎ྂཌྃ༻:
💠بسم الله الرحمن الرحیم
🔶ان الله یدافع عن الذین آمنوا
مردم قهرمان و شهید پرور ایران اسلامی برای گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی حماسه دیگری خواهند آفرید.
حضور در راهپیمایی فردا به معنای دفاع از ارزشهای انقلاب و مبارزه با استکبار جهانی و دفاع از مستضعفین و استقلال و عزت کشور است.
شرکت در راهپیمایی 22 بهمن، حمایت از تلاش و مدیریت جهادی و خالصانه در مسیر حل مشکلات مردم انقلابی است.
بزرگداشت سالگرد انقلاب اسلامی ایران به معنای پذیرش منظومه فکری امام و رهبری و مخالفت صریح با منظومه فکری لیبرالیستها و منافقین حرفه ای است.
والسلام
👤عبدالحسین خسروپناه
📅21 بهمن 1397
🌐 @khosropanah_ir
🔻 آیت الله اراکی عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین:
💠 چهارچوب کلی تفکر سیاسی حضرت امام خمینی(ره)
#چهل_سالگی_انقلاب
🔸چهارچوب کلی تفکر سیاسی حضرت امام خمینی(ره) در سه محور اصلی خلاصه میشود؛
🔹محور اول؛ «الاسلام هو حکومة بعینها» که بر گرفته از بحث ولایت فقیه کتاب البیع امام(ره) است، که گاهی از آن به «دیانت ما عین سیاست ماست.» تعبیر میشود.
در توضیح آن گفته میشود که به اعتقاد ما تفکر حضرت امام خمینی(ره) مبتنی بر این مطلب است که اسلام چیزی غیر از سیاست نیست. حتی نماز و روزه، احکام سیاسی اسلام هستند؛ یعنی اینکه مردم در این نظام باید برای خداوند متعال نماز بخوانند، روزه بگیرند و حج بروند.
🔹محور دوم؛ به صحنه آوردن مردم و تکیه بر قدرت آنان در ایجاد تحول سیاسی است. امام(ره) که آمدند نه حزبی تشکیل دادند و نه سعی در نفوذ در نهادهای قدرت کردند، بلکه عامه مردم را مورد خطاب خود قرار دادند و آرمان هایی که عامه مردم به آن معتقدند که عمدتا آرمان هایی اسلامی بود، را شعار خودشان قرار دادندو قدرت مردم را به کمک گرفتند.
🔹محور سوم؛ طرح مسأله عدالت و طرفداری از محرومان و مستضعفان به عنوان هدف انقلاب بود. ایشان بر این هدف به عنوان یک شعار سیاسی از ابتدای جنبش تأکید کردند. امام(ره) بر این عقیده بودند که ما به عنوان یک جنبش سیاسی آمده ایم تا مستضعفان را به کرسی قدرت برسانیم و قدرت را از مستکبران بگیریم.
📚 برگرفته از کتاب درآمدی بر گفتمان بیداری اسلامی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢راهپیمایی امسال پرشکوهتر از سالهای قبل خواهد بود
✔️رهبر معظم انقلاب، در خصوص راهپیمایی ۲۲ بهمن:
🔹️راهپیمایی ۲۲ بهمن یکی از شگفتیسازیهاست؛ مثل خود انقلاب. جشن انقلابِ دیگر کشورها را هم دیدهایم که یک مراسم رسمی است و رژهی نیروهای نظامی و مانند اینهاست، اما اینکه مردم بیایند به خیابانها، در هوای سرد بهمن و جمعیتهای عظیم چند ساعت راه بروند و سخنرانی گوش کنند و این [راهپیمایی] ۴۰ سال ادامه داشته باشد، از شگفتیهاست؛ این دشمنشکن است و دشمن را مغلوب میکند؛ این نشاندهندهی عزم ملی است؛ این حضور عمومی ملت ایران در صحنه است و نشاندهندهی وحدت ملی است.
🔹راهپیمایی را مظهر اختلافات قرار ندهید. وقتی پای انقلاب وسط است، اختلاف سلیقهها رنگ میبازد.
🔹گاهی در ۲۲ بهمن دیده میشود که مثلاً جنابعالی چون از فلان آقا یا فلان رئیس خوشتان نمیآید و میبینید آمده راهپیمایی، بنا میکنید علیه او تظاهرات و شعار دادن؛ این غلط است. جای تسویه حساب، ۲۲ بهمن نیست.
🔹 شعارهای خودتان را بدهید و کار خود را بکنید اما راهپیمایی را مظهر اختلاف و درگیری قرار ندهید، بگذارید همینجور باعظمت باقی بماند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی:
💠ملت ایران ملت محمدی و علوی است و ما بیش از هزار سال است که تحت فشار سیاسی و فرهنگی و اقتصادی هستیم اما چون با حسین(ع) پیمان بستهایم هرگز شکست نخواهیم خورد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
نشست جایگاه #فقه و نقش آن در اداره جامعه ۱
📝 به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح؛ حجتالاسلاموالمسلمین احمد رهدار، رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه در آئین اختتامیه جشنواره علامه حلی استان سمنان، در سالن اداره کل کتابخانههای عمومی استان، با بیان اینکه اگر ما با شرایطی نظیر حمله صلیبیها به عالم اسلام و آتش زدن کتابخانه شیخ طوسی در قرن پنجم که حدود ۴۰ هزار نسخه خطی از بین رفت مواجه نبودیم امروز شاهد حجم عظیمی از معارف شیعه بودیم، اظهار داشت: آنچه امروز هم از معارف شیعه وجود دارد ذیقیمت و با اهمیت است.
✳️ رئیس مؤسسه فتوح اندیشه با بیان اینکه انسانها معمولاً صحنه زندگی آنان مقدم بر ذهن آنان است، تصریح کرد: علم در هر دورهای میآید و جهان خودش را توصیف میکند؛ جهان شیعه و علما تشیع جهان اپوزیسیون بوده است و ما در قبل از انقلاب اسلامی در حاشیه زندگی کردهایم.
🔸 وی با بیان اینکه فقه، کلام و حدیث و زبان و کنشهای اجتماعی و سیاسی عمده اینها سیاق و لسان سلب دارد، افزود: اعتراض علما اعتراض به حاکمیتی بود که ما را به حاشیه برده بود و انقلاب اسلامی آرزوی همه علماء پیشین و حوزههای علمیه در طول اسلام بوده است و آرزوی ما بود که شیعه در این امپراتوری جهان حرفی برای گفتن داشته باشد که این امر مهم با انقلاب اسلامی محقق شد.
✳️ حجتالاسلام رهدار با بیان اینکه ما در پژوهشهای حوزوی خود متناسب با این تغییر، تغییر نکردهایم، خاطرنشان کرد: فقه ما هنوز سازنده و ادارهکننده نیست و امام خمینی (ره) فرمودند که «فقه علم ادارهکننده انسان از گهواره تا گور است».
🔸 وی با بیان اینکه فقه یعنی چکیده کل معارف ما، گفت: فقه ما مادامیکه الزامات اجتماعی خودش را توسط فقیه پیگیری نکند از اداره جامعه میماند و بیاثر خواهد بود و خروجی حوزهای که به فکر الزامات اجتماعی نباشد هرچند عمیق اما غیرمفید واقع میشود؛ غایت علم تکامل دادن به انسان و جهان است.
✳️ رئیس مؤسسه فتوح اندیشه با بیان اینکه علم باید امتداد داشته باشد، افزود: پژوهشهای الآن برخی به نظر میرسد که فاقد امتداد است و ما باید به جامعه نشان بدهیم که اگر حوزه نباشد چه اتفاقی در نمودار اجتماعی و جامعه و تشدید ناهنجاریهای اجتماعی رخ میدهد.
🔸 وی با بیان اینکه هزاران مسئله لاینحل در جامعه وجود دارد، گفت: باید بفهمیم مسئله امروز انقلاب ما چیست و امروز در کجا بحث کردیم که مهمترین مسئله امروز انقلاب چیست؟ و برنامه حوزه در این راستا چه میتواند باشد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
نشست جایگاه #فقه و نقش آن در اداره جامعه ۲
🔆حجتالاسلام رهدار با بیان اینکه بنده معتقد هستم که انقلاب اسلامی باید بُعد حوزههای علمیه ما باشد، تصریح کرد: یک پرچم خیلی سنگین بر دوش ماست و ما این پرچم را خیلی جدی نگرفتهایم و بعضی از چیزها را باید جسارت به خرج بدهیم.
🔸 وی با بیان اینکه یکی از مشکلات فقهی که الان داریم این است که بهجای آنکه ما را دعوت به آینده کند ما را در تاریخ غرق میکند و غرق شدن در تاریخ فقه ما را از آینده بازمیدارد، گفت: ما در جامعه مشکل آب داریم اما ۵۰ صفحه فقه آب نداریم، مسئله مذاکره وجود دارد اما ۵۰ صفحه فقه مذاکره نداریم، در جامعه ما ساختمانها و پروژههای معماری فراوانی وجود دارد اما ۵۰ صفحه فقه توسعه معماری نداریم.
✳️ رئیس مؤسسه فتوح اندیشه با بیان اینکه ما ربطی به زندگی مردم، جامعه انقلاب اسلامی و دنیا نداریم، تصریح کرد: فرزند زمانه نیستیم و در تاریخ فقه غرقشدهایم؛ انقلاب اسلامی مدیون بچهها و جوانانی است که در بستر الهی به همت امام راحل به اوج رسیدند.
🔸 وی با بیان اینکه هر وقت علامه حلی ۲۰ ساله از حوزه بیرون دادیم آنوقت حوزه میشود حوزه علمیه در طراز انقلاب، افزود: هر وقت توانستیم بگوییم آقای ۲۰ ساله شما برو امام جمعه فلان نقطه از کشور باش، آنوقت حوزه علمیه مطلوب را داریم.
✳️ حجتالاسلام رهدار با بیان اینکه انقلاب اسلامی با اسمش دنیا را فتح کرده است، خاطرنشان کرد: آنوقت ما در قم دعوا داریم که آیا روایت مرتبط با حکومت داریم یا نه؛ با حکومت باشیم یا مستقل؛ روحانیت مسئولیت قبول کند یا نه.
✳️ رئیس مؤسسه فتوح اندیشه با بیان اینکه فعالیتها و برنامههای پژوهشی میبایست هماهنگ با نیازها و اولویتها باشد، افزود: یکی از مسائلی که باعث میشود محققان و پژوهشگران حوزوی در رسالتهای مخصوص به خود موفق باشند، توجه به اصل نیازسنجی دقیق پژوهشی است.
🔸 وی با بیان اینکه اگر پژوهشهای ما ناظر به مسائل علمی و اجتماع نشود نمیتوانیم موفق باشیم، اظهار کرد: دانش حوزوی ما اگر به ما مهارت ارتباط، اداره و … را ندهد به چه دردی میخورد؟، گفت: وزارت امور خارجه ما فقه بینالملل میخواهد و متأسفانه در کل قم ما فقه بینالملل نداریم که بتوانیم توسط انقلاب اسلامی با دنیا ارتباط برقرار کنیم و اجتهاد در واقع یعنی قدرت استنباط دین معطوف به اجرا.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸جایگاه حاکمیت در تکثیر جمعیت
نشست علمی «جایگاه حاکمیت در تکثیر جمعیت» در پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد.
🔹حجت الاسلام #نجفی_عمران: یکی از راهکارهای تکثیر جمعیت این است که زیر ساختهای اقتصادی کشور ساخته شود. که متاسفانه الان خبری از تولیدهای قدیم در بخشهای مختلف اعم از کشاورزی و دامداری نیست. یکی دیگر از برنامهها و راهکارها کار فرهنگی است. دشمن با القاء شعار فرزند کمتر زندگی بهتر جامعه را به سمت آسایش و راحت طلبی برده است.
🔹ما یک وقت جایگاه حاکم را از طریق قاعده اولی مورد بحث قرار می دهیم و یک وقت از باب قاعده ثانویه مورد بحث قرار می دهیم. در این بحث از آیات و روایات استفاده می کنیم از حکم عقل هم می توان در این بحث استفاده کرد.
🔹حجت الاسلام #بهرامی_نسب: شما حاکم را به معنای حاکم عادل گرفته اید در حالی که حاکم مشروع می بتواند اعم از عادل و جائر باشد. و مراد از حاکم عادل خصوص ولی فقیه جامع الشرایط نیست. عبارت تذکره این است که یکی از مصادیق حاکم عادل می تواند فقیه جامع الشرایط باشد. (وسائل)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir