💢تصویر مشخص از هدف
حکومت اسلامی مردم را در نور راه می برد و....
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
13.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ دوفصلنامه فقه دولت اسلامی
🔹 به زودی #دوفصلنامه_فقه_دولت_اسلامی، به همت معاونت پژوهش #موسسه_فتوح_اندیشه #منتشر_خواهد_شد.
🔹لذا از محققان و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی برای ارسال مقالات خود پیرامون موضوع دولت اسلامی برای انتشار در این دوفصلنامه دعوت به عمل می آید.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸سیر تکاملی فقه فردی تا فقه نظاممند اجتماعی
حجت الاسلام #سید_منذر_حکیم:
🔹شهید صدر یک نگاه اجتماعی نظاممند به فقه دارد. ایشان همانند فقهای دیگر شرح عروة و رساله عملیه و حاشیه منهاج دارد اما رویکرد اجتماعی هم به فقه دارد.
🔹به نظر شهید صدر ما از نصوص، استظهار داریم و این سبب حداقلی شدن فقه میشود، اما وقتی حکومت و نظامهای مختلف میخواهیم باید استنطاق داشته باشیم. باید نظر دین را در این نظامها از نصوص بفهمیم. ما اصول فقه استظهاری داریم اما اصول فقه نظام نداریم.
🔹امام در ۲۲ بهمن به مردم میگوید بیرون بریزند، اگر کشته هم شوند خونشان گردن من باشد. این تکلیف و فتوای شرعی برای آحاد مکلفین است اما بالواقع یک حکم اجتماعی است.
🔹قانون اساسی جمهوری اسلامی از قوانین فرانسه الگو گرفته بود، بنابراین تغییرات جزئی یافته بود؛ اما مشروع دستور الجمهوریه الاسلامیه شهید صدر و نظریه ولایت فقه امام خمینی تغییراتی در آن ایجاد کرد که با کل نظام فقه اسلامی هماهنگ بود.
🔹نظریه ولیّ فقیه که ولایت الله بر عالم است، کل قوا و ارتباطات حکومت را عوض کرد و یک سیستم جدید ارائه کرد.
به نقل از وسائل.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸 #معرفی_کتاب | مطالعات فقه سیاسی
🔹در دوره معاصر، با گسترش تحولات سیاسی- اجتماعی جوامع اسلامی، به ویژه وقوع انقلاب اسلامی و تاسیس جمهوری اسلامی در ایران، نظام فقه اسلامی با پرسشهایی جدید در زمینه شیوه اداره جامعه روبرو شد.بنابراین فعالیت فقهی در این دوره، با بازگشت به سنتها و مکتبهای فقهی گذشته آغاز گردید؛ ولی دیری نپایید که نارسایی آن در انجام رسالتی که برای تحقق آن در نظر گرفته شده بود، آشکار شد.
🔹سخن مرحوم آیت الله عمید زنجانی این است تاکنون در تبیین فقه سیاسی، بیشتر توجهات به این نکته معطوف بوده تا سلسله مباحثی که در فقه سنتی به سیاست مربوط است، جمع آوری شود و بر اساس آن مجموعه مدون جدیدی پدید آید و نامش هم فقه سیاسی، فقهالحکومة یا فقهالدولة باشد؛ اما به نظر میرسد اگر ما به جمعآوری مباحث مربوط به سیاست در فقه بپردازیم اهمیت این کار در حد میراث فقهی است و به عنوان مسالهای تاریخی به تاریخ فقه مربوط است.
🔹کتاب مطالعات فقه سیاسی توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سال 1397 به چاپ رسیده است.
🔹این کتاب که مجموعهای از نشستها و گفتگوهاست در سه فصل تنظیم شده است. در فصل اول با عنوان کلیات و مبانی، مباحثی از قبیل فلسفه فقه سیاسی( فلسفه فقه، موضوعات فلسفه فقه، ماهیت فقه سیاسی و ماهیت فقه سیاسی)، تبار شناسی فقه سیاسی معاصر شیعه، مبانی و منابع فقه سیاسی( مبانی فقه سیاسی،منابع فقه سیاسی،جایگاه مبانی و منابع در فقه سیاسی)، اعتبار و قلمرو فقه سیاسی و نیز مبحثی تحت عنوان فقه سیاسی و فقه حکومتی مطرح می شود.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢چرا مسلمانان بنیانگذار حقوق بشر و شهروندی نبودهاند؟
✔️حجتالاسلام علی آل بویه، رئیس هیئت مدیره انجمن علمی فقه و حقوق شهروندی:
🔹در اسلام به غیر از حقوق انسانها، حقوق موجودات زنده، طبیعت و حیوانات نیز مورد توجه قرار گرفته و در حوزه حقوق انسانها نیز برای حتی خراشهای ایجاد شده در بدن انسانها با توجه به میزان آن دیه تعیین شده است و حتی گفتار و کلام انسان نیز دارای قوانین مشخص و قضایی است.
🔹محقق حلی ۳۰۰ کتاب در خصوص حقوق نوشته و شهید اول در «لمعه» و شهید ثانی در «شرح لمعه» به حقوق در اسلام پرداختهاند.
🔹در منابع ما سردمدار هستیم، اما تمام توجه دنیای امروز به ضربه زدن به جمهوری اسلامی است، به ویژه اینکه گفتمان ایران اسلامی برایشان خطرناک است
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢 #فقه_هنر باید در سطوح عالی و خارج حوزه دنبال شود/ هنر بهترین و کاربردیترین ابزار تبلیغ
📌 آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور در نشستی با طلاب هنرمند، عنوان کرد:
🔹 هنر بهترین و کاربردیترین ابزار یک مبلغ دینی است.
🔹 درختواره رشتههای حوزوی و نظام جامع آموزش حوزه، 19 حوزهی دانشی با 300 رشته، گرایش و مقطع را در بر میگیرد که 5 رشته آن به هنر اختصاص دارد.
🔹 فقه هنر و عرصههای مرتبط با آن باید در سطوح عالی و خارج دنبال شود.
🔹 میتوان طرح هنرهای نوین را به صورت یک کتاب تدوین و در نظام آموزشی قرار داد.
🔹 اگر منشور جامع هنر و رسانه و یک بیانیه با این موضوع تنظیم و به تأیید شورای عالی حوزه برسانیم، مسأله هنر قدسی و حوزوی در بدنه حوزه رنگ و بوی دیگری به خود میگیرد.
🔹 امیدوارم با فضاسازی و بسترسازی مناسب شاهد رشد روزافزون هنر قدسی نه تنها در ایران بلکه در عرصه بینالمللی باشیم، چون حوزه علمیه قم توانایی بهرهگیری از عرصههای بینالمللی را دارد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
☑️ سخن بزرگان
❇️ امام خمینی(قدس سره)
کدام افتخار بالاتر و والاتر از اینکه آمریکا با همه ادعاهایش و همه ساز و برگهای جنگی اش و آن همه دولتهای سرسپرده اش و به دست داشتن ثروتهای بی پایان ملتهای مظلوم عقب افتاده و در دست داشتن تمام رسانه های گروهی، در مقابل ملت غیور ایران و کشور حضرت بقیةالله ارواحنا لمقدمه الفداء آن چنان وامانده و رسوا شده است که نمی داند به که متوسل شود!
📚 وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی(قدس سره)
#فقه_سیاسی
#آمریکا
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📚 چند اثر جدید در حوزه #فقه_حکومتی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢گزارش اجمالی؛
📌درسگفتار نظامهای اسلامی
💠موضوع: فلسفه دانش اقتصاد اسلامی
🔻استاد «سید حسین میرمعزی»، در درسگفتار نظامهای اسلامی مطرح کرد:
📝 تفاوت نگرش اسلام و سرمایهداری در مورد احسن بودن نظام جهان:
1️⃣ در نگاه اسلامی؛ نظام احسن، حدوثاً و بقائاً مستند به خداوند متعال است برخلاف نگاه سرمایهداری که نظام را فقط حدوثاً مستند به خداوند میداند و نه بقائاً.
2️⃣ در نگاه اسلامی؛ نظام احسن شامل تمام ابعاد مادی و مجرد میشود در حالی که در مکتب سرمایهداری ابعاد مجرد انکار شده و جهان آفرینش را تنها مادی میبینند.
3️⃣ در مکتب سرمایهداری؛ نظم در عالم طبیعت را به جامعه انسانی سرایت دادهاند و میگویند انسانها نیز به گونهای خلق شدهاند که با پیگیری نفع شخصی مادی، جامعه نیز به منافع و مصالح خود میرسد. اما در اندیشه اسلامی، انسان و جامعۀ انسانی جزئی از نظام احسن هستند.
📝 در نگرش اسلامی، جهان دارای نظام واحد و به هم پیوسته است. بنابراین با توجه به پیوستگی موجود بین موجودات و حوادث عالم؛ بررسی پدیدهها و حوادث اقتصادی در خلأ و با صرف نظر از شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پیش از آن و یا همزمان با آن غلط است کما اینکه مطالعه یک حادثه اقتصادی بدون تحلیل حوادث دیگر اقتصادی که پیش از آن یا همزمان با آن رخ داده، درست نیست.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🚨 مذاکره یک فریب است بر سر آنچه که آمریکا میخواهد
⚠️ میگویند اسلحه را بیانداز تا بتوانم هربلایی خواستم سرت بیاورم
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار رئیس، مسئولان و کارکنان قوهی قضائیه:
🔸 بخش اصلی قوت ملت ایران بهخاطر اعتماد به حمایت الهی است.
🔹 خدای متعال هم کمک میکند و نشانهاش همین ۴۰سالی است که اینهمه علیه ما حرکت کردند، فتنه و نفوذ و جنگ و حرکتهای تروریستی به جان مردم انداختند، اما این ملت مثل کوه ایستاد و امروز از ۱۰-۲۰ سال پیش قویتر و استوارتر است.
🔸 حالا وقتی [آمریکاییها] نتوانستند مقاصدشان را از راه فشارها به دست بیاورند، به خیال اینکه ملت ایران سادهاند، میگویند بیایید با ما مذاکره کنید تا پیشرفت کنید.
🔹 بله! ما پیشرفت میکنیم اما بدون شما. شما بیایید، ما پیشرفت نمیکنیم. شما در دو دورهی پهلوی همهکاره بودید و این حکومت روزبهروز عقبتر رفت. شما عامل عقبماندگی ملت ایران هستید. ملت ایران پیشرفت میکند به شرطی که شما جلو نیایید.
🔸 مذاکره یک فریب است بر سر آنچه که او میخواهد. #اسلحه دست شما است و او جرئت نمیکند جلو بیاید؛ میگوید اسلحه را بینداز تا من بتوانم هر بلایی خواستم سرت بیاورم. #مذاکره این است.
🔺 اگر حرف او را قبول کنی پدرت درآمده اگر هم قبول نکنی باز همین سروصداها و دعواهای حقوق بشر خواهد بود. ادعای حقوق بشر هم میکنند؛ #حقوق_بشر_آمریکایی! ۳۰۰ نفر را در هواپیما از بین میبرند؛ به کمک #سعودی میروند و مردم #یمن را در بازار و مجلس شادی و بیمارستان بمباران میکنند. ۹۸/۴/۵
#فقه_سیاسی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir