💢محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و زفاه اجتماعی:
مدیران شسنا توانست تعداد محصولات قابل عرضه در بکرس کالا را از ۳ محصول به ۲۸ محصول برساند و باید این مسیر را تا عرضه تماممحصولاتی که قابلیت عرضه در بورس کالا دارد ادامه دهند
دوستان همراه با توجه به درگیر شدن عده زیادی از مردم به بورس
مجبور شدیم در مورد چنین ساز و کار منحطی را در در سال2008در خود آمریکا موجب بوجود آمدن یک آشوب اجتماعی در خود آمریکا شد را بیشتر شفاف کنیم
به امیدی که مثمر ثمر باشد
انشالله
@jonbeshsaybery
معمولا کارگزاران حقوقی بیشتر با اسم بیایید سرمایه خود را در تولید و صنعت خرج کنید و با این جمله که مقام معظم رهبری فرمودند که همه به جهش تولید کمک کنند
استناد میکنند که بورس مشکل شرعی ندارد
حالا به شما ترفند تامین مالی با چاپ کاغذ و سند سوری را که توسط موسسات مالی اعتباری رقم میخورد را آموزش میدهیم
قسمت اول
تامین مالی از بازار سرمایه ایران به زبان ساده و غیرفنی، بخش چهارم: موردکاوی مادیران
در ادامه مطالب قبلی بد نیست نگاهی به یک مورد شرکت ایرانی داشته باشیم. شرکت مادیران را انتخاب کردم چون خصوصی است و اخیرا عرضه اولیه هم داشته است. طبعا به خاطر محدودیت فضا و زمان، در این سلسله وقایع خیلی جزییات را حذف میکنیم.
۱) مادیران آذر ۱۳۹۷ عرضه اولیه میکند با عرضه ۱۰٪ سهامش، از بین ۱۲۰۰ میلیون سهم اولیه). سهم در عرضه اولیه حدود «۳۰۰» تومان قیمت میخورد و در نتیجه ۱۲۰ میلیون سهم عرضه شده احتمالا چیزی حدود ۴۰ میلیارد تومان عاید شرکت میکند. این میشود «تامین مالی» از مسیر عرضه اولیه.
۲) حالا به رشد قیمت دقت کنیم: قیمت سهم مادیران الان حدود ۴۰۰۰ تومان است. یعنی در فاصله آذر ۱۳۹۷ تا اردیبهشت ۱۳۹۹، بیش از ۱۳ برابر شده است. این افزایش قیمت در «بازار ثانویه» عمدتا نصیب خریداران سهام شده است و فعلا تاثیر مستقیمی در «تامین مالی» شرکت ندارد.
۳) شرکت تصمیم به افزایش سرمایه میگیرد و تعداد سهامش را از ۱۲۰۰ میلیون به ۳۲۰۰ میلیون سهم میرساند. این یعنی ۲۰۰۰ میلیون سهم جدید باید به قیمت هر سهم «صد تومان» منتشر شود. با انتشار این دو میلیارد سهم جدید، شرکت صاحب «۲۰۰ میلیارد تومان» سرمایه جدید میشود. نیمی از این سرمایه از محل «سود انباشته» و نیم دیگر از «آورده نقد سهامداران» تامین میشود. پس ما اینجا یک نمونه از «تامین مالی از مسیر انتشار سهام» را میبینیم.
۴) دقت کنید که قیمت سهم در بازار در زمان افزایش سرمایه چند ده برابر قیمت اسمی «صد تومان» است. همان طور که گفتیم اجبار شرکتها به انتشار سهام با قیمت اسمی، آنها را مجبور به انتشار «تعداد زیادی» سهم و در نتیجه رقیق کردن EPS شرکت میکند. اگر شرکت مادیران میتوانست سهام جدید را به قیمت روز بازار عرضه کند، احتمالا با تعداد خیلی کمتری سهم جدید میتوانست این کار را بکند.
۵) گفتیم که قانون به سهامداران فعلی «حق تقدم» میدهد. در نتیجه از یک میلیارد سهم منتشره برای آورده نقدی، ۹۹ درصدش توسط سهامداران فعلی خریداری میشود و فقط یک درصد برای عموم عرضه میشود.
۶) حال یک مورد تامین مالی از بازار ثانویه: این را من البته از صورتهای مالی نتوانستم استخراج کنم ولی در اخبار شرکت بود که یکی از سهامداران اصلی قرار است ۴ درصد سهام را در بازار عرضه کند (دقت کنیم که در این حالت از فروش هر سهم قیمت روز آن (چند هزار تومان) گیرش میآید و نه صد تومان اسمی). این طور که گفته بودند این عرضه نزدیک «۳۰۰ میلیارد تومان» عواید دارد که آن سهامدار قرار است به شکلی (یا وام یا افزایش سرمایه نقدی) دوباره به شرکت تزریق کند.
۷) خیلی مهم است دقت کنیم که که سهامدار اصلی در تئوری و روی کاغذ میتوانست این رقم را تزریق نکند و آن را با خودش ببرد. در این حالت عرضه بلوک سهام در بازار ثانویه تاثیری در تامین مالی شرکت نداشت! (البته قرار شد که این طور نباشد) این همان فرق کلیدی بین عرضه سهام جدید توسط شرکت و فروش سهام قدیمی توسط سهامدار موجود است که قبلا توضیح دادیم. اولی پول را وارد حساب شرکت میکند و دومی فقط دست به دست شدن سهام است و پول جدیدی وارد شرکت نمیکند.
۸) موردی که در آیتم ۶ گفتیم تنها باری است که شرکت به طور مستقیم از مزایای رشد قیمت سهامش در بازار ثانویه برای تامین مالی استفاده میکند. اعداد را کنار هم بگذاریم: با فرض قیمت ۴۰۰۰ تومانی و ۳۲۰۰ میلیون سهم، ارزش بازار یا Market Cap شرکت باید چیزی فراتر از ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان باشد. تا الان چه قدر تامین مالی دیدهایم؟ سه بار: حدود ۴۰ میلیارد در عرضه اولیه، ۲۰۰ میلیارد در افزایش سرمایه و ۳۰۰ میلیارد هم در عرضه بلوکی بعدی.
۹) آیا سهامداران میتوانند تا ابد از روش آیتم ۶ استفاده کنند؟ نه لزوما چون این کار - اگر فورا با افزایش سرمایه نقدی همراه نشود - میتواند باعث رقیق شدن سهام آنها و خارج شدن تدریجی کنترل شرکت از دست آنها شود. در نتیجه یک سقفی برای این نوع تامین مالیها وجود دارد.
۱۰) من در سیستم نتوانستم نشانی از گزارشهای مربوط به اوراق بدهی مادیران ببینیم. شرکت مشابهی در کشورهای دیگر (با پروژههای توسعه نیازمند تزریق منابع) احتمالا میتوانست حجم زیادی اوراق بدهی شرکتی منتشر کند و پروژههای خود را از آن مسیر تامین مالی کند. (البته برخی شرکتهای فناوری معروف در آمریکا علیرغم ظرفیت بالا، بدهی نزدیک به صفر دارند که خودش یک معما در دنیای تامین مالی است.)
پ.ن
: مطلع شدم که مادیران در واقع در دو مرحله و در کل ۲۰ درصد از سهامش را در بازار شناور کرده است. پس رقم ۸۰ میلیون اعلامی توسط مدیرعامل شرکت صحیح است.
🔗 منبع: @hamedghoddusi
#مبانی #تحلیل
____
🚨 مبارزه با قمار
🎲 @jonbeshsaybery
🔷اختاپوس در توییتر | شفافیت برای ایران :
🔹 اگر #تعارض_منافع مدیریت میشد، این حجم از آشفتگی در بازار خودرو وجود نداشت.
مستند #اختاپوس به موضوع بازار خودرو و نوسانات آن پرداخته. اختاپوس تأثیر تعارض منافع در صنعت بزرگ خودروسازی را نشان میدهد.
#اختاپوس_ها_شکار_می_شوند
🦑 @jonbeshsaybery
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ریش و قیچی منابع شرکتهای دولتی دست خودشان است!
🔹قانون میگوید درآمدهای اضافی را باید سرمایهگذاری کنید، برخی از این شرکتها آن را به عنوان پاداش تقسیم میکنند!
🔹اینکه گفته شود در این شرکتها فساد رخ نداده یا ضرردهی نبوده، کافی نیست.
📌جلسه بررسی بودجه شرکتهای دولتی با حضور کارشناسان؛ بهمن ۹۹
✍️
@jonbeshsaybery
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | لحظاتی منتشرنشده از آخرین غبارروبی حاج قاسم سلیمانی در حرم امام هادی-علیهالسلام- به مناسبت سالگرد شهادت حضرت
🔰جنگ جهانی چهارم
📡 @jonbeshsaybery
10.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۶ دقیقه طوفانی با دکتر زرشناس درباره بلایی که نئولیبرالها بر سر یک کشور میآورند!
نئولیبرالها به همه چیز نگاه بنگاهی دارند، از آموزش تا بهداشت و ...
سیاستهای اصلاحطلبان هم بر پایه نئولیبرالی است! خودتون دارید میبینید چه بلایی بر سر ایران آورده...
🌍 @jonbeshsaybery
اطلاع رسانی حوزه کارگری
معمولا کارگزاران حقوقی بیشتر با اسم بیایید سرمایه خود را در تولید و صنعت خرج کنید و با این جمله که م
قسمت دوم
🔴 بورس و اشکال «روش جایگیزینی»
📸 ydac.ir/c65a7
🔰 در افت اخیر بورس، ۲۵ میلیارد از سرمایه مردم روستای «مال استریت» از توابع کهگیلویه و بویراحمد که صداوسیما راجع به موفقیت آنها در بورس رپورتاژ رفته بود، سوخت شد.
⁉️ سوال: چه اتفاقی در بورس افتاد که چنین بلایی بر سر سرمایه مردم آمد؟؟
پاسخ این سوال به روش ارزشگذاری سهام شرکتها بازمیگردد. ارزشگذاری سهم، عمدتا بر اساس روش «ارزش جایگزینی» انجام میشود. یعنی محاسبه میکنند ساخت یک کارخانه به ارزشِ روز چقدر هزینه دارد و سپس بر اساس همان، ارزش سهم کارخانه را قیمتگذاری میکنند.
🔺 بدیهی است وقتی قیمت دلار رشد کند، قیمت جایگزینی کارخانه که متشکل از ماشینآلات، تجهیزات، ساختمان و سایر سرمایههاست رشد خواهد داشت.
🔸 اما اشکال این روش چیست؟ اگر نگاهی به بازار املاک تجاری در یکیدوسال اخیر بیندازید خواهید دید کمترین رشد در بازار املاک و مستغلات مربوط به املاک تجاری است؛ چرا؟ اولا مازادسازی «مال»ها که مراکز املاک تجاریاند، ثانیا افزایش قیمت ارز و کاهش شدید صرفه خرید برندهای خارجی در املاک تجاری و ثالثا تغییر کرونایی سبک خرید رونق تجارت الکترونیک، سرمایهگذاران املاک تجاری را در مخمصه کاهش تقاضا قرار داد.
🔹 اما آیا به «روش جایگزینی» ساخت این املاک واقعا تفاوتی نسبت به حالت رونق خرید و فروش داشت؟ قطعا خیر! قیمت تمام شده این املاک که متشکل از مصالح، نیروی کار و عوارض و... است تفاوتی نکرده اما آنچه در قیمتگذاری واقعی آنها در بازار موثر است، امکان سودآوری و بازگشت سرمایهی خریدار ملک تجاری است.
▪️اما در بازار سرمایه -بورس- این اتفاق نیفتاد؛ بدترین شرکتهایی که در این سالها حتی زیانده بودند و زیان انباشته و زیان عملیاتی قابل توجه داشتند، بدون توجه به امکان سودآوری و بازگشت سرمایه و صرفا بر اساس «ارزش جایگزینی» معامله شدند و بنابراین بر حباب آنها روزبهروز بیشتر دمیده شد.
✍ امید رامز
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱@jonbeshsaybery
21.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.🎥 ببینید| خبرهای بدی از مال استریت گزارش شده است
🔰 از دست رفتن سرمایه، مال و احشام، نداشتن سرمایه برای کشاورزی، عصیان و خشم! وقتی شاخص کل بورس از دو میلیون واحد گذشت، مردم مالاستریت یا همان تنها روستای بورسی ایران مقابل دوربین از اوضاع خوش بورس و سودهای کلان خود گفتند.
🔹 اما حالا بعد از ریزش ۸۰۰ هزار واحدی شاخص کل، مردم مال استریت چه میکنند؟
🔻 پیشبینی جنبش درمورد ارتباط بورس و این روستا بخوانید:
📎
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
@jonbeshsaybery