نکات کاربردی 🍃
برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، گلدان را بالاتر از لبه زیر گلدانی بگذارید تا آب پس از آبیاری و خروج از گلدان، به آن باز نگردد.
#بیماری
#گل
@jpz09113931202
♻️ دراین مقاله علمی ، با نقش کربن C
وازت N در تولید کمپوست و مناسب ترین نسبت کربن به ازت C/N در تهیه کمیوست اشنا می شوید .
✍از میان تمام عناصر مورد نیاز برای تجزیه میکروبی، (کربن و نیتروژن) از مهمترین اجزا. هستند.
☑️ کربن هم به عنوان منبع انرژی عمل کرده و هم بلوک ساختمانی اصلی که حدود 50 درصد جرم سلولی میکروب را تشکیل می دهد. نقش دارد
☑️ نیتروژن، جز.اساسی ترین های پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، آمینو اسیدها، آنزیم ها و کوآنزیم ها میباشد که برای رشد سلولی و عملکرد مورد نیاز ایفای نقش میکند
☑️ بنابراین برای فراهم کردن مقدار بهینه این دو عنصر حیاتی، شما می توانید از نسبت کربن به ازت برای هر کدام از محتویات کمپوست استفاده کنید.
☑️ نسبت ایده آل کربن به ازت C/N در کمپوست سازی عموما حدود (30 به 1) می باشد یعنی (30 قسمت وزنی کربن ، به 1 قسمت وزنی ازت ) در نظر گرفته میشود
👈چرا 30 به 1؟
چون در نسبت های کمتر، ازت به میزان اضافی تامین می شود و با از دست رفتن به صورت گاز آمونیاک، بوی نامطبوع تولید می کند. و C/N در نسبت های بالاتر نیتروژن کافی برای رشد بهینه جمعیت های میکروبی وجود ندارد. پس، کمپوست نسبتا سرد باقی می ماند و تجزیه با نرخ کم جلو می رود.
☑️ بطور عمومی، موادی که سبز و مرطوب هستند تمایل به داشتن ازت زیاد دارند و مواد قهوه و خشک کربن بالا دارند.
🔻برای مثال :
☑️ برخی از موادی که دارای نیتروژن بالا هستند مانند
🔹 #هرس های چمن
🔹برش های گیاهان
🔹 خرده های میوه و سبزی می باشند
☑️ مواد که کربن بالا دارند شامل :
🔸برگ های پاییزی
🔸خرده های چوب
🔸خاک اره
🔸وکاغذ ریزشده می باشند
☑️ بنابراین شما می توانید نسبت کربن به ازت ترکیب کمپوست خود را محاسبه کنید، تا بتوانید شرایط بهینه را با استفاده از ترکیب موادی که کربن بالا یا #ازت بالا دارند بسادگی تخمین بزنید.
✍همچنانکه فرآیند کمپوست سازی به پیش می رود، نسبت کربن به ازت به تدریج پایین می اید و در محصول نهایی از 30 به 1 به 10 الی 15 به 1 می رسد.
☑️ این امر به خاطر این رخ می دهد که هر زمان که مواد آلی توسط میکروارگانیزم ها مصرف می شوند، دو سوم کربن بصورت دی اکسید کربن هدر می رود. و بخش سوم باقیمانده همراه با نیتروژن جزء سلول های میکروبی می شود. وبه مجرد اینکه سلول ها می میرند، کربن برای استفاده بیشتر رها می گردد.
🔻اکسیژن :
✅ اکسیژ ن یکی دیگر ار از اجزا ضروری برای کمپوست سازی است ، به مجرد اینکه میکروارگانیزم ها کربن را برای به دست آوردن انرژی اکسیده می کنند، اکسیژن مصرف شده ، و دی اکسید کربن تولید می گردد. بدون اکسیژن کافی، فرآیند بی هوازی شده و بوهای نامطبوع مشتمل بر بوی تخم مرغ گندیده حاصل از گاز سولفید هیدروژن تولید خواهد گشت.
☑️ پس، برای نگه داشتن شرایط هوازی، چقدر اکسیژن مورد نیاز است؟
👈 با توجه به اینکه اتمسفر 21 درصد اکسیژن دارد، میکروارگانیزم های هوازی می توانند در غلظت هایی به کوچکی 0.05 زنده بمانند
☑️ لذا برای نگهداری کمپوست بصورت هوازی، غلظت های اکسیژن بیش از 10 درصد بهینه در نظر گرفته می شوند. از طریق پخش طبیعی
☑️ بعضی سیستم های کمپوست می توانند اکسیژن کافی را بطریق منفعل نگهداری کنند. دیگر سیستم ها نیاز به هوادهی فعال دارند که از طریق هوادهی یا چرخاندن یا اختلاط اجزاء کمپوست فراهم می گردد.
♻️تعادل مواد مغذی :
☑️ #فسفر و #پتاسیم کافی و مواد معدنی نادر(کلسیم، آهن، بور، مس، غیره) برای متابولیسم میکروبی ضروری هستند. به طور معمول این مواد مغذی محدود کننده نیستند زیرا در غلظت کافی در مواد منبع کمپوست وجود دارند.
📘 پی اچ (PH)
☑️ برای میکروارگانیزم های کمپوست ( پی اچ ) بین 5.5 و 8.5 بهینه است. به مجرد اینکه قارچ ها و باکتری ها مواد آلی را هضم می کنند، اسیدهای آلی را رها می سازند.
☑️ در مراحل نخستین #کمپوست، این اسیدها اغلب تجمع می یابند. کاهش ناشی از ph، رشد قارچ ها و تجزیه سلولز و لیگنین را تشویق می کند. معمولا اسیدهای آلی بعدا در طی فرآیند کمپوست تجزیه می شوند. هرچند، اگر سیستم بی هوازی شود، تجمع اسید می تواند (ph ) را به زیر 4.5 برساند و به شدت فعالیت میکروبی را محدود نماید. در چنین حالاتی، معمولا هوادهی کافی است تا ph کمپوست را به محدوده های قابل پذیرش باز گرداند.
@jpz09113931202
روشی بسیار کارآمد برای جایگذاری پیوندک در پیوند تاجی به ویژه در پایه های جوان و با پوست نازک. البته درصورتیکه پوست نازک باشد نیازی به نازکتر کردن پوست نیست.
همچنین پایه های نازک را برای کالوس بندی و ایجاد جوشگاه محکم به صورت زاویه دار برش زده و پیوندک در بالای شیب، جایگذاری شود.
#پیوند
#گردو
تصویر ارسالی از اقای شهبازی
@jpz09113931202
#بیولوژی
@jpz09113931202
فرایند فتوسنتز و و ترکیب شیمیایی ان::
در ترکیب شیمیایی حاصل از فتوسنتز اب و دی اکسیدکربن تولید قند و اکسیژن و بخار اب میکند که اکسیژن ازاد شده از اب میباشد که یا در فرایند تنفس مورد استفاده قرار میگیرد یا از طریق روزنه به هوا باز میگردد
#برگی_از_کتاب
ای ام (®EM)؛ محصولی جهانی جهت کشاورزی ارگانیک
®EM مخفف ™Effective Microorganisms و برند تجاری محصولاتی است مبتنی بر پایه میکروارگانیسمی که توسط دانشمند ژاپنی به نام پروفسور هیگا کشف شده و بیش از ۴۰ سال است که از طریق سازمان جهانی EMRO در ۱۲۰ کشور جهان ترویج می شود ن
®EM ترکیبی ویژه و منحصر بفردی بوده که که با استفاده از تکنولوژی های نوین، ۱۲۰ گونه مختلف از میکروارگانیسم های (هوازی و بیهوازی) مفید و بسیار موثر را به شکل آزاد و طبیعی بدور از هر گونه تغییرات ژنتیکی در کنار یکدیگر قرار داده است. این میکروارگانیسم های موثر عملیات آنزیمی و بیوشیمیایی را در گیاهان فعال ساخته و فرآیندهای سنتز و سوخت و ساز را بهبود می بخشد. همچنین غلظت بالایی از آنزیم ها، انواع اسیدهای ارگانیک بویژه آمینو اسیدها، محرک ها، ویتامین ها، هورمون های طبیعی، مواد پیش نیاز ساخت پروتئین ها، کربوهیدرات ها، اکسیدهای نوکلوئیک، لیپیدها، میکرو المنت های کلات شده به میزان بسیار بالا و ماکرو المنت های فوق بالانس شده را آزاد ساخته که جهت حصول به بالاترین عملکرد در واحد سطح بسرعت در دسترس بافت های گیاهی قرار می گیرد و موجب تسریع در جوانه زنی، ریشه زایی، گلدهی و کیفیت محصولات می شود.
®EM با سنتز مواد پیش نیاز، هورمون ها و آنزیم ها به ساخت پروتئین ها یاری رسانده و به گیاهان کمک می کند تا بر تنش های محیطی و ناشی از تغییرات ناگهانی هوا (سرما و خشکی)، حمله های انگلی، مسمومیت گیاهی و خفگی ریشه غلبه کنند.
موارد مصرف کشاورزی
این محلول بعنوان یک مکمل غذایی ایده آل و ارگانیک برای بهبود رشد، کیفیت و اندازه محصولات در مصارف انواع مزارع، درختان و محصولات باغی، کشت های گلخانه ای، گل ها و گیاهان آپارتمانی و بالکن، چمن و مرزهای تزئینی، باغ سبزیجات، و در کل همه محصولات کشاورزی مصرف می شود و به دلیل دارا بودن مواد بیواکتیو و آزادسازی عناصر ماکرو و میکرو به شکل متعادل تاثیر فوق العاده ای در افزایش تناژ برداشت محصول و همچنین طعم و مزه محصولات خواهد داشت و می تواند به هر دو روش محلول پاشی و آبیاری به بهترین شکل در تمام دوره رشد نباتات مورد استفاده قرار گیرد.
#کود
#کوددامی
@jpz09113931202
مزایای مصرف در یک نگاه
®EM کمک شایانی به فرایند فتوسنتز، ساخت هورمون های طبیعی رشد و فرایند های فیزیولوژی، کلروفیل و آنزیم های محصولات نباتی می کند.
®EM باعث پویایی، باروری و ضد عفونی شدن خاک گردیده، قابلیت جوانه زنی بذرها را افزایش داده و به گسترش سریع ریشه ها جهت رشد سریعتر و شکوفه زایی و تشیکل محصولات مرغوب ترغیب می نماید. همچنین ضعف ها، افتادگی گیاهان ناشی از انواع استرس های خشکی، بیماری ها و… را بطور جدی بهبود می دهد.
همچنین ®EM محصولات را نسبت به عوارض فیزیولوژیکی شاخص و لطمات موقع برداشت مقاوم ساخته و باعث افزایش خاصیت انبارداری و کاهش ترک خوردگی میوه ها می گردد.
روش مصرف در مزارع
در هر هکتار از مزارع ۴۰ لیتر ®EM را به ۴۰۰ لیتر آب افزوده و همراه با کودهای زیر همراه با سیستم آبیاری به گیاهان رسنده شود.
و یا در زمان آغاز رشد هر هکتار ۴۰ لیتر ®EM را به ۴۰۰ لیتر آب افزوده و بر برگ و ساقه گیاهان (در هنگام عصر) محلول پاشی گردد.
روش مصرف در باغ
در هر هکتار ۱۰۰ لیتر ®EM را به ۱۰۰۰ لیتر آب افزوده و بر برگ و ساقه گیاهان (در هنگام عصر) محلول پاشی شود. یا همراه با سیستم آبیاری به گیاهان و درختان رسانده شود.
این کار را به صورت دو هفته یکبار نیز می تواند انجام گیرد.
در صورت محدودیت دسترسی به دستگاه تراکتور، و مصرف تنها یکبار در سال؛ برای هر نهال ۲۵۰ میلی لیتر و برای درخت بالغ میزان ۱ لیتر ®EM رقیق شده با ۱۰ لیتر آب توصیه می شود.
در کشت گل های زینتی ﺿﻤﻦ آﻧﮑﻪ ﮔﻞ ھﺎی ﺑﺎﻏﭽﻪ ای ﺑﺎ ﻣﺼﺮف این ماده سودمند دوره ﮔﻠﺪھﯽ طﻮﻻﻧﯽ ﺗﺮی دارﻧﺪ و ﻋﻤﺮ ﮔﻞ ﺷﮑﻔﺘﻪ ﻧﯿﺰ اﻓﺰاﯾﺶ یافته و گل ها خود را خوشرنگ تر و خوشبوتر از همیشه نشان می دهند.
روش مصرف در کشت گلخانه ای
توصیه جهت محلول پاشی EM در کشت گلخانه های سبزی و صیفی به میزان ۳ درصد می باشد.
روش مصرف در کشت های هیدروپونیک
هر سه روز یکبار ®EM به نسبت ۱ به حداقل ۵۰۰ لیتر آب به سیستم آبیاری افزوده شود.
کمپوست و ورمی کمپوست
جهت بهبود تجزیه مواد آلی، تسریع فرآیند و بالانس میکروارگانیسم ها، در تولید کمپوست به ازای هر متر مکعب مواد آلی، ۱ لیتر ®EM را به نسبت ۱ به ۱۰ با آب رقیق و بر کپه محلول پاشی شود.
روش مصرف در مصارف خانگی
چمن و مرز های تزئینی: حداقل سه بار در سال ۲۰۰ میلی لیتر ®EM با ۱۰ لیتر آب رقیق و در هر ۱۰ متر مربع محلول پاشی گردد.
باغ سبزیجات: حداقل پنج بار در سال ۲۰۰ میلی لیتر ®EM با ۱۰ لیتر آب رقیق و در هر ۱۰ متر مربع محلول پاشی گردد.
گیاهان گلدانی بالکن: هر چهار هفته ۲۰ میلی لیتر ®EM با ۱ لیتر آب رقیق و محلول پاشی گردد.
گیاهان آپارتمانی: هر چهار هفته ۲۰ میلی لیتر ®EM با ۱ لیتر آب رقیق و محلول پاشی گردد. علاوه بر آن برای براق تر شدن گیاه می توان محلول را با همان دوز بر روی گیاه اسپری نمود.
درختان: برای هر برای هر نهال ۲۵۰ میلی لیتر و برای هر درخت از باغ ها ۱ لیتر ®EM را با حداقل ۱۰ برابر آب رقیق و برروی برگ ها محلول پاشی شود. یا همراه با سیستم آبیاری به گیاهان و درختان رسانده شود.
این محصول چه برای استفاده به عنوان کود آبیاری و چه برای محلول پاشی باید بصورت رقیق شده و محلول در آب استفاده گردد و برای محصولاتی که به شیوه قطره ای آبیاری می شوند بسیار ایده آل می باشد.
بهترین زمان برای محلول پاشی صبح یا در هنگام عصر می باشد.
ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ روش ﺑﺮای ﺟﺬب و درﯾﺎﻓﺖ همه فواید ®EM روش محلول پاشی ﺑﺮگی است.
#کوددامی
@jpz09113931202
محافظت درختان در مقابل سرما با استفاده از سیستم آبیاری بارانی
یکی دیگر از روش های که به وسیله آن می توان درختان میوه را در مقابل سرمازدگی محافظت نمود پاشش آب روی درختان هنگام وقوع سرما می باشد.
جهت استفاده از این روش باید قبلا سیستم آبیاری بارانی در سطح باغ ایجاد شده باشد.
نحوه عمل این روش محافظت کننده گیاهان بدین صورت است که در موقع بروز سرما و با راه انداختن سیستم سرمای هوا باعث تبدیل قطرات آب پاشیده شده روی درختان به یخ شده و با آزاد شدن گرمای نهان حاصل از انجماد آب از افت شدید درجه حرارت محیط اطراف گیاه جلوگیری می شود.
در این روش از اصول فیزیکی کمک گرفته شده است زمانی که آب یخ می زند به ازای هر لیتر آب ۸۰ کیلو کالری گرما آزاد می شود که سبب گرم شدن اجسام مجاور می شود.
تبخیر آب نیاز به گرما دارد که با گرفتن آن از هوا و محیط و سطوح گیاه دما را کاهش می دهد.
در روش آبیاری بارانی میزان انرژی آزاد شده از انجماد باید به مراتب بیشتر از انرژی گرفته شده در تبخیر باشد زیرا در روش آب پاشی و خیس کردن هدف آزاد نمودن مقداری انرژی حرارتی به هنگام یخ زدن آب است.
بر این اساس باید پیوسته بر روی درختان مقداری آب در حال تبدیل شدن به حالت جامد وجود داشته باشد، به نحوی که نه تنها از کاهش دمای درون گیاه از حد معینی جلوگیری نماید بلکه موجب بالا رفتن دما نیز بشود.
در مورد شکوفه های درختان #میوه هم اگر قطرات آب روی گل ها پاشیده شود این قطرات در اثر سردی هوا یخ زده آن ها را از سرما محافظت می نماید و یا حداقل دمای گل ها از صفر درجه پایین تر نخواهد آمد.
از معایب روش #آبیاری بارانی این است که اگر سرما دوام زیادی داشته باشد تکرار عملیات آب پاشی موجب افزایش قطر بلورهای یخ تشکیل شده روی گل ها و شاخه ها شده و ممکن است این مسئله سبب شکستن شاخه ها و صدمه رسیدن به درختان شود.
همچنین مصرف زیاد آب (۴- ۳ میلی متر یا بیشتر در ساعت) موجب افزایش رطوبت #خاک شده و ریشه درختان دچار مشکل می شوند
@jpz09113931202