فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمونه فعالیت توسط یکی از علاقمندان باغداری جناب اقای علی احمد ابادی از جوین
#اطلاعیه
@jpz09113931202
#آبیاری_نکته
مطالب زیر را خوب به خاطر بسپارید و برای جلوگیری از تلف شدن گیاهانتان نکات یادآوری شده را دقیقاً به کار بندید.
۱- در هنگام آبیاری از آبی که سرد نبوده و دمای آن با درجة حرارت محیط زیست آن یکسان و کلر آن نیز خارج شده باشد استفاده نمایید.
۲- توجه داشته باشید جمع شدن آب در زیر گلدانی مضر است و آب اضافی بلافاصله بایستی تخلیه شود و هر چند ماه یک بار نیز اطمینان حاصل نمایید که آب از سوراخ تحتانی آن به آرامی خارج گردد.
۳- خیس نگهداشتن مداوم خاک گلدان، هوای موجود در خاک را به بیرون میراند و سبب میشود ریشههای آن در اثر عدم تنفس پوسیده و درنتیجه گیاه تلف گردد.
۴- درجة حرارت محیط زیست گیاهان، جنس گلدان، فصل و نوع خاک آن تأثیر مهمی در تنظیم آبیاری دارد.
۵- یکی از علائم اولیة افراط در آبیاری، زرد شدن برگهای تحتانی نظیر دیفنباخیا و در برخی از گیاهان مانند لیندا لَخت و شُل شدن برگهای فوقانی آن است. توجه داشته باشید افراط در آبیاری علت مرگ بیشتر گیاهان آپارتمانی است.
#آبیاری
@jpz09113931202
بردوفیکس چیست؟ بردوفیکس یک نوع قارچ کش و باکتری کش بسیار قوی است که امروزه بسیاری از باغداران از آن برای درختان باغ خود استفاده می کنند. در ادامه می خواهیم محلول قارچ کش و کنه کش بردوفیکس و فواید و کاربرد آن را به صورت کامل برای شما شرح دهیم.
بردوفیکس چیست؟
بردوفیکس ، یک محلول بسیار قوی قارچ کش و باکتری کش از ترکیبات مس است که ، به نوعی هم می شود گفت دارای اثر حفاظتی تماسی است .
در اغلب مواقع از محلول بردوفیکس برای پیشگیری و درمان انواع بیماری ها و قارچ ها و آفت ها استفاده می کنند و تاثیرات چشم گیری هم دارد. باید گفت که محلول قارچ کش بردوفیکس جز سموم معدنی است که ، امروزه برای افرادی که میخواهند کشاورزی ارگانیک داشته باشند بسیار توصیه میشود.
نکته بسیار مهم درباره این محلول قارچ کش این است که ، اثرات مخربی بر روی انسان و محیط زیست ندارد و هم چنین برخلاف سایر سم ها و محلول های قارچ کش و باکتری کش، مواد باقی مانده آن ها محیط زیست را تهدید نمی کند.
محلول بردوفیکس چه خواص فیزیکی و شیمیایی دارد؟
ویژگی های ظاهری محلول بردو به این صورت است که بردو ، ماده ای آبی رنگ بوده و ماده ژلاتینی با دانه بندی خیلی ریز و چسبندگی بسیار زیاد میباشد.
پس از آن که محلول بردو روی گیاهان پاشیده می شود ، در اثر رطوبت این محلول به تدریج تبدیل به ترکیبات کمپلکسی میشود که در ادامه این فعالیت یون مس آزاد میکند. محلول بردو در حالت سوسپانسیون ، بدون بافت کریستالی است و به صورت توده به هم چسبیده و یک نواخت روی گیاه کاملا مینشیند. در حالی که ، سایر ترکیبات مسی مانند اکسی کلرور مس، به دلیل داشتن بافت کریستالی، ذراتی جدا از هم داشته و کتر بر روی گیاه می نشینند.
ویژگی های محلول بردوفیکس:
ماندگاری بالا:
اولین ویژگی این محلول فوقالعاده ، داشتن ماندگاری بسیار بالا است که حتی بعد از بارش های طولانی روی گیاهان باقی میماند.
جلوگیری از سرما زدگی:
دومین ویژگی مهم محلول بردو این است که از گیاهان در مقابل سرما زدگی های شدید مقاومت میکند و دلیل آن هم این است که ، باکتری هایی که هسته اولیه بلور یخ را تشکیل میدهند را از بین میبرد ، و همین کار اثرات منفی ناشی از سرما زدگی را کاهش میدهد.
باعث دوری حشرات از گیاه میشود:
محلول بردوفیکس برای حشراتی مانند زنبور عسل بی خطر بوده است و دافع حلزون و حشراتی مانند زنجرک و موریانه است. نکته قابل ذکر این است که این محلول قارچ کش برای آبزیان بسیار خطرناک است و باعث مرگ آن ها میشود.
نکته: محلول قارچ کش بردو در فروشگاه های کشاورزی در طبقه بندی سالم ترین سم های کود در سطح یازار میباشد.
محلول بردوفیکس چه کاربردی دارد؟
از این محلول قارچ کش ، در تنه درختان ميوه هسته دار ، بيماری غربالی در درختان ميوه ، پيچيدگی برگ در هلو ، گموز مرکبات ، گموز در پسته ، پوسيدگی فيتو فترايی طوقه درختان هسته دار و دانه دار ، پوسیدگی میوه درخت انار ، شانکر سيتوسپورايی درختان ميوه ، شانکر باکتريايی ليموترش ، آتشک درختان ميوه دانهدار، لکه آجری در بادام و آنتراکنوز در گردو مورد استفاده قرار میگیرد.
هم چنین در ادامه باید گفت که بسیاری از باغدارانی که باغ انار دارند ، از این سم برای کنترل و مبارزه با قارچ های درخت انار استفاده می کنند.
زمان مصرف بردوفیکس
۱- بعد از ریزش ۷۰ درصد برگ ها (بردوفیکس ۱۰ در ۱۰۰۰)
۲- قبل از تورم جوانه ها (بردوفیکس ۱۰ در ۱۰۰۰)
۳- بعد از ریزش گلبرگ ها (بردوفیکس ۵ در ۱۰۰۰)
۴- بعد از تشکیل میوه (بردوفیکس ۵ در ۱۰۰۰)
دو نکته بسیار مهم در رابطه با استفاده از محلول بردو وجود دارد که باید حتما رعایت شود:
نکته اول این است که ، مخزنی که محلول بردو فیکس از آن سم پاشی میشود ، باید دارای هم زن باشد تا از ته نشین شدن محلول جلوگیری شود و اگر مخزن شما همزن مناسب ندارد میتوانید از یک تکه چوب و یا با استفاده از یک بیل محلول داخل مخزن را هم بزنید.
در فصل خزان برگ ها شاهد ریزش برگ درختان بر روی زمین هستیم و نکته دوم این است که شما باید برگ هایی که بر روی زمین ریخته اند را هم سم پاشی و قارچ کشی کنید تا قارچ ها و باکتری ها از طریق برگ و خاک آلوده به درختان و سایر گیاهان انتقال پیدا نکند.
@jpz09113931202
#سم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درخت #موز داخل حیاط خونه ای
در نجف آباد اصفهان ، ماشاالله کلی هم موز داده است
جایگزین کردن درختان مثمر بجای درختان غیر مثمر
#فرهنگ_خودکفایی
#ایده
@jpz09113931202
آب استارت چیست؟
در اواخر فصل زمستان و قبل از بیداری درختان به منظور جلوگیری از خسارت سرمازدگی و تقویت گیاهان برای شروع یک فصل رشد موفق و قوی، آب استارت بسیار حائز اهمیت است. در واقع مهم ترین اقدامی که می توان در مزارع و باغات قبل از شروع فصل رشد انجام داد اب استارت می باشد. هدف اصلی از انجام آب استارت، رفع کمبود عناصر غذایی مورد نیاز گیاه برای رشد و جلوگیری از آسیب های سرمازدگی با افزایش مقاومت گیاهان نسبت به سرما می باشد.
با تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه با کوددهی در این مرحله باعث می شود گیاه با یک استارت قوی فصل رشد را شروع کند و همچنین مقاومت بیشتری نسبت به آسیب ها و تنش های مختلف پیدا کند. مصرف کودهای مناسب در اب استارت از سقط جنین جلوگیری کرده و منجر به افزایش عملکرد محصولات می شود.
زمان آب استارت:
بهترین زمان برای این مرحله گیاهان اسفندماه تا نهایتا اواسط فروردین ماه قبل از بیدا شدن درختان می باشد. در این زمان ها با گرم شدن تدریجی هوا ریشه به آهستگی فعالیت خود را شروع می کند اما به دلیل سردی خاک و نوسانات دمایی پیش آمده، گیاهان نیاز به انرژی بیشتری برای شروع فصل رشد دارند. این امکان با انجام اب استارت و کوددهی در این مرحله صورت می گیرد.کانال آموزشی پیام سبز در ایتا
کود آب استارت:
در آب استارت بهاره برای یک استارت قوی به منظور آغاز فصل مصرف کودهای محرک رشد به منظور تامین عناصر غذایی ضروری مورد نیاز گیاه بسیار حائز اهمیت می باشد و تاثیر زیادی در رشد گیاه و افزایش عملکرد در فصل پیش رو دارد. یکی از عناصر مهم و مورد نیاز در ابتدای فصل رشد فسفر می باشد. عنصر فسفر نقش مهمی در تحریک رشد و افزایش رشد گیاه دارد. به منظور تامین فسفر و تحریک رشد ریشه می توان در این مرحله از کودهای اوره فسفات، اسید فسفریک و کود فسفر بالا 10 52 10 مصرف کرد.
به منظور تامین عنصر نیتروژن در اب استارت می توان از کودهای سولفات آمونیوم، نیتزات کلسیم و سایر کودهای ازت دار استفاده کرد. نیتروژن اگر در ابتدای فصل رشد به میزان کافی در دسترس گیاه قرار بگیرد تاثیر زیادی در رشد رویشی گیاه و افزایش عملکرد آن دارد. در آب استارت می توان با مصرف کودهایی مانند سولفات روی از ریزش گل و میوه، کم شدن فاصله میانگره و همچنین کاهش رشد شاخه ها جلوگیری کرد.
کودهای محرک رشد و آلی مانند اسید هیومیک تاثیر زیادی بر اصلاح بافت خاک، کاهش اسیدیته خاک و همچنین افزایش جذب عناصر غذایی موجود در خاک می گذارد. به همین دلیل مصرف هیومیک اسید در آب استارت علاوه بر اصلاح بافت و افزایش حاصلخیزی خاک باعث می شود جذب عناصر غذایی راحت تر صورت گیرد و به راحتی در دسترس گیاه قرار گیرد.
#آبیاری
#کود
@jpz09113931202
محلول پاشی های زمان تورم جوانه ها
یکی از زمان های حساس در فیزیولوژی و تغذيه درختان بارور، مرحله تورم جوانه هاست، در این زمان محلول پاشی عناصر غذایی روی، بور و ازت از نظر افزایش مقاومت جوانه ها نسبت به سرمای دیررس بهاره نقش مهمی ایفا می نمایند.
#عنصر_روی در جلوگیری از ریزش، سلامت و باز شدن به موقع جوانه ها، گلدهی، گرده افشانی و تلقیح مناسب، تشکیل تخمک، تولید مثل، میزان باردهی، کیفیت خوشه بندی، کمیت و کیفیت میوه در گیاه نقش به سزایی دارد، همچنین با بهبود متابولیسم هورمون اکسین و آنزیم ها، موجب افزایش میزان رشد سلول ها و در نتیجه افزایش رشد شاخه ها و جلوگیری از کلروز و کوچکی و باریکی برگ ها در گیاه می گردد.
#عنصر_بور در جوانه زدن دانه های گرده و رشد لوله های آن، تولید گرده کافی و مناسب، کیفیت گرده افشانی و تشکیل تخمک در مادگی و تعداد میوه موثر است، که در شرایط کمبود شدید بور در باغ خسارت شبیه خسارت سرمای شدید می باشد و در شرایط کمبود متوسط خوشه ها تنک و دانه ها بعد از مرحله ارزنی بدون تغییر رنگ، خشک میشوند.
#عنصر_ازت باعث افزایش طول عمر تخمک، طولانی شدن دوره گرده افشانی موثر می شود
#فروت_ست
#کود
@jpz09113931202
تاثیر دما در پیوند
#پیوند
دمای بالا سبب تعرق پیوندک و کاهش رطوبت ان میشود چراکه هنوز سلولهای پارانشیمی در کامبیوم اتصال کامل برقرار نکرده تا از طرف پایه جهت اب و غذا پشتیبانی شود فلذا یا با عوامل کاهنده دما و حفظ کننده رطوبت عمل پیوند را جهت اتصال بایستی حمایت کرد و یا با افزایش دما سلولهای پارانشیمی تولید کالوس پفکی میکند که نشان از کمبود رطوبت در پیوندک و کالوس زایی ناقص و خشک شدن ان میشود
برای نتیجه بهتر در عمل پیوند در گرما خصوصا پیوندهای تابستان بایستی پیوندک و پایه را رنگ سفید زد و با پوشش بسته محل پیوند سعی در حفظ رطوبت داشت البته این موضوع بایستی مدنظر باشد سلولهای پارانشیمی کالوس دارای دیواره نازک هستند و جهت تنفس احتیاج به اکسیژن دارند که باید جریان هوا جهت تبادل گازی برقرار باشد که علت خفه شدن پیوندک در پیوندهای غیراصولی جریان فشار ریشه ای و غرقاب شدن محل پیوند در مایع فنولی گردو و عدم اکسیژن برای تنفس و خشکیدگی پیوند میشود در ادامه برای کنترل گرمای زمان پیوند بهتر است پیوند در جهت شمال یا شمال شرقی باشد
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
تاثیر_ دما _نور _رطوبت_ اکسیژن _جهت پیوند_در #پیوند
@jpz09113931202
در مناطق گرم بعد پیوند _پیوندک و پایه را رنگ سفید زده تا مانع تعریق و تعرق شده و با حفظ رطوبت و خنک شدن محل پیوند اتصال و کالوسبندی به خوبی انجام شود بر همین مبنا در نیمکره شمالی بهتر است پیوند در قسمت شمال و شرق درخت انجام شود چون نسبت به جنوب و جنوبغربی گرمای کمتری دارد
چراکه دیواره پارانشیمی کالوس دارای دیواره نازک هستند و نسبت به گرما و ازدست دادن رطوبت حساس و سبب مرگ سلولی و عدم کالوسبندی میگردد از انجاییکه سلولهای بافت پینه دارای تقسیم سلولی مکرر هستند درنتیجه تنفس سلولی بالاهست لذا احتیاج به اکسیژن ضروری میباشد فراموش نکنیم که نور مانع کالوسزایی میگردد
#برگی_از_کتاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ آموزشی حشرات مفید
#افت
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢انواع فرمهای هرس درختان سیاه ریشه
#هرس
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مزایای کشت گلخانه ای زعفران
۱- کاهش هدر رفت آب و افزایش بهرهوری مصرف آب به خصوص در کشورهایی مثل ایران که با بحران کم آبی مواجه هستند.🚰🚰
2-افزایش راندمان بازدهی و برداشت محصول نسبت به کشت خاکی.💯💯
3-قابلیت انجام در مساحت های کم و استفاده حداکثر از فضا و کشت به صورت طبقاتی به طوری که میتوان ده هزار متر مربع را در یک محیط هزار متری اجرا نمود.👌👌
4-قابلیت انجام این نوع کشت در همهجا.🌱🌱
5-افزایش کیفیت کلاله های زعفران و افزایش عیار زعفران به دلیل در امان ماندن از تابش مستقیم آفتاب و درنتیجه تولید محصولی با کیفیت تر.💜💜
#زعفران
#گلخانه
#ایده
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎برداشت حجم زیادی از میوه از تک بوته گیاه دارویی کاپاریس.
✅به حجم اندام هوایی و ارتفاع آن از سطح زمین و سرسبزی #گیاه_دارویی #کاپاریس دقت کنید.
✨اگر اراضی خشک مستعد تحت کشت کاپاریس بروند، آیا زمین خشکی در ایران خواهد ماند؟ یا چشم ما فقط و فقط سرسبزی و بوته های سبز را خواهد دید؟
✨ راه حل بروز ریزگرد چطور؟ با حجم این گیاه و ایجاد پوشش حداقل ۸ متر مربعی روی زمین و نیاز حداقل آبی آیا نمیتوان بیابان زدایی کرد و ریز گرد را کنترل نمود؟ آیا روستاییان و مردم کم برخوردار در قبل برداشت محصولات آن درآمد ثابت نخواهند داشت؟ آیا وقت آن نرسیده است که با کاپاریس مهربان باشیم و پتانسیل های بالقوه آن را برای کشور ببینیم؟
#ایده
#بیابان_زدایی
#اشتغالزایی
#فرهنگ_مطالبه_گری
@jpz09113931202
🪴گیاه #کاپاریس
❗فصل کشت: بهار و پاییز
♦️کشت با هدف تولید تجاری غنچه: ۳۰۰۰ بوته
♦️کشت جهت زنبورداری: ۵۰۰۰ بوته در هکتار
♦️#بیابان_زدایی: ۲۰۰۰ بوته در هکتار
❗ میزان آبیاری: ۲ ماه، هفته ای دو مرتبه هر بار یک تا یک و نیم لیتر به ازای هر بوته
❗ تحمل به شوری: آبیاری با آب ای سی ۶ تا۸هزاد
❗ زمان باردهی: ۲ ماه پس از انتقال نهال به زمین
❗فصل باردهی: از اردیبهشت تا شهریور
❗ مقدار باردهی به ازای هر بوته:
♦️سال اول: ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم غنچه تر
♦️سال دوم: ۱ کیلوگرم غنچه تر
♦️سال سوم: ۲ کیلوگرم غنچه تر
♦️سال چهارم به بعد: ۴ تا ۶ کیلوگرم غنچه تر
❗ عمر باردهی: حداقل ۳۰ سال
❗خریداران محصول: شرکت های مواد غذایی، شرکت های داروسازی و صادرات
#ایده
@jpz09113931202