⭕️آبیاری صحیح
✅ از روش تشتکی استفاده کنید که هم برای چالکود و هم برای آبیاری در بهار مناسب است از کانال پیام سبز
✅ایجاد تشتک مثل تصویر👆نه اینکه درست پای درخت را گود کنید
✅#آبیاری صحیح درختان، در جلوگیری از بیماری های قارچی خیلی موثر هستش
✅آب نباید به تنه درخت برخورد داشته باشد چون در این صورت درخت دچار بیماری ها، مثل گموز خواهد شد
#احداث_باغ
@jpz09113931202
🪴بررسی مزایای #آبیاری تحت فشار
آبیاری تحتفشار در حقیقت سیستمی است که در آن آب با فشار بیشتر از یک اتمسفر در داخل لوله و اتصالات تعبیه شده در داخل زمین به جریان درآمده و جابجا میشود. در این روش آبیاری آب به کمک یک پمپ جریان پیدا میکند و با توجه به نوع آبیاری (بارانی، قطرهای و …) به مناطق مختلف زمین میرود
✖️صرفه جویی در مصرف آب
✖️عدم نیاز به تسطیح اراضی
✖️توزیع یکنواخت آب در مزرعه
✖️افزایش کمی و کیفی محصول
✖️سهولت در انجام عملیات زراعی
✖️قابل استفاده برای تمام گیاهان
✖️کنترل فرسایش خاک و رواناب سطحی
✖️جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک
✖️عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی از کانال پیام سبز
✖️امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها
✖️عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد به دلیل ثابت بودن اجزای سیستم
✖️وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها
✖️عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه ( آبیاری قطره ایی)
@jpz09113931202
آب سخت
آبیاری محصولات کشاورزی با آب سخت برای سلامتی مردم مشکلی بوجود نمیآورد. اما آب سخت بر روی سیستمهای توزیع آب، کیفیت خاک و سلامتی گیاه تأثیر منفی میگذارد. این مشکلات به خصوص در مورد کشاورزانی که از آب چشمهها یا منابع آب زیرزمینی استفاده میکنند، بیشتر به چشم میخورد.
آب سخت چیست؟
آب سخت دارای حجم زیادی از مواد معدنی محلول در خود است. اغلب، این مواد معدنی کلسیم و منیزیم هستند. اما گاهی اوقات آهن، منگنز و مس هم یافت میشوند. همه اینها در قالب نمکها - مانند کلسیم کربنات - ظاهر میشود. هنگامی که آب از میان خاک ها یا زمینهایی که گچ یا سنگ آهک دارند، عبور میکند مواد معدنی را از خاک جذب کرده و آنها را به صورت محلول در خود حمل میکند. این مسئله میتواند باعث بروز مشکل بشود چرا که مواد معدنی در طول زمان از آب جدا شده و رسوب میکنند که در نتیجه رسوبات قهوهای، زرد یا سفید آمیخته با گچ از خود به جای میگذارند. ساکنان خانهها به دلیل آلودگیها و لکههایی که آب سخت بر دستشویی آشپزخانه، شیشهها، حمام و کاسههای توالت میگذارد، بیشتر با آن آشنا هستند.
اما برای کشاورزان این رسوبات و تجمعات ناشی از آن مشکل بزرگتری است. به مرور زمان رسوبات ناشی از آب سخت میتواند باعث خراب شدن و مسدود شدن لولهها، شیرآلات، نازل کنندههای آب، گردپاشها و آبپاشها بشود. سختی آب معمولاً با واحد میلیگرم بر لیتر (mg/L) یا قسمت در میلیون (ppm) سنجیده میشود. مقادیر بدستآمده با واحد میلیگرم بر لیتر معمولاً منطبق با واحد قسمت در میلیون هستند. مهم نیست که چگونه (با چه واحدی) میزان سختی آب اندازه گرفته شود. در هر صورت هر چه مقدار اندازهگیری شده بالاتر باشد، آب سختتر محسوب میشود (یعنی مواد معدنی بیشتری در آن وجود دارد). تعریف آب نرم در مقابل آب سخت (اینکه چه مقدار از مواد معدنی باعث این میشود که بگوییم آب مورد نظر، آب سخت است)، در سازمانهای مختلف، متفاوت است. اما معیار تعیین سختی آب به صورت زیر است:
آب نرم: صفر تا ۶۰ ppm
آب نیمه سخت: ۶۰٫۱ تا ۱۲۰ ppm
آب سخت: ۱۲۱٫۱ تا ۱۸۰ ppm
آب خیلی سخت: بیشتر از ۱۸۰ ppm
برای کشاورزان غیرطبیعی نیست که با آبهای سختی که از مقادیر نرمال فاصله زیاد دارند، برخورد داشته باشند. حتی در مقیاسهای محلی و تجاری، آب سخت با مقادیر خیلی بالا غیر طبیعی محسوب نمیشود.
چرا آب سخت مشکلی برای کشاورزی است؟
کشاورزان اغلب آب مورد نیاز برای آبیاری محصولات را از روان آبها یا منابع آبی زیرزمینی به دست میآورند. این بدان معناست که آب مدت زمان زیادی را در برخورد با خاک سپری میکند و لذا شانس زیادی برای جذب مواد معدنی خاک دارد. آب سخت سه مشکل عمده برای کشاورزان ایجاد میکند:
تأثیر بر روی گیاهان
برای گیاهان جذب آب سخت و استفاده از آن دشوارتر از آب نرم است. آب سخت مواد مغذی خاک را تحت پوششی قرار میدهد (بر روی مواد مغذی خاک تأثیر منفی دارد) که این مسئله کار گیاهان را برای جذب آنچه که نیاز دارند، دشوارتر میکند. کشاورزان برای جبران و رفع چنین مشکلی مجبور هستند که میزان آبیاری را افزایش دهند که منجر به بوجود آمدن مشکل دیگری میشود.
تأثیر بر روی #خاک
همچنان که زمین کشاورزی #آبیاری میشود، آب مورد نظر بخار شده، جذب گیاهان میشود یا به داخل اعماق زمین میرود. خاک با تمامی نمکهای معدنی محلول در آب - #کلسیم کربنات، #سدیم کربنات و انواع بیکربنات های دیگر - که توسط آن حمل شدهاند، تنها باقی میماند. در مناطقی که باران کافی برای شستوشو و از بین بردن این نمکهای اضافی نمیبارد، این نمکها انباشته شده و به تدریج موجب افزایش شوری خاک میشوند.از کانال پیام سبز
با گذشت زمان این فرآیند باعث سختتر شدن خاک میشود. شاید شما تاکنون به مناطق خشک رفته باشید و از مناطق با خاک سفت یا کالیچهها (Caliche) گذر کرده باشید. باید گفت که چنین مناطقی نتیجه خاکی هستند که در یک بازه زمانی طولانی در معرض حجم زیادی از آب سخت قرار گرفته است. انباشته شدن نمک باعث گره خوردن و ترکیب شدن قطعات خاک میشود و در حالتهای شدیدتر، خاک حالتی شبیه به سیمان به خود میگیرد. وقتی که خاک سفتتر میشود، آب و مواد مغذی مهم نمیتوانند به ریشههای گیاه برسند. درنتیجه گیاهان و محصولات از رشد باز میمانند و بیشتر در معرض و خطر آفتها و آسیبها قرار میگیرند و بازدهی کمتری خواهیم داشت. آب سخت چنین اثر مخربی بر روی گیاهان و خاک دارد. همچنین راهکارها و درمانهایی که بر روی گیاهان و برگ ها به وسیله آب سخت صورت میگیرد، باعث کاهش بازدهی میشوند.
#شوری
@jpz09113931202
بدین ترتیب کشاورزان در موقعیتی متناقض قرار میگیرند. به دلیل اینکه آب، سخت است و گیاهان برای جذب مواد مغذی دچار مشکل میشوند، کشاورزان باید آب بیشتری به گیاهان بدهند، اما از طرف دیگر آبیاری بیشتر زمینهای کشاورزی با آب سخت نرخ انباشت نمک را افزایش داده و این تجمع
نمک در نهایت باعث ناکارآمدی زمین میشود.
تأثیر بر روی سیستم های آبیاری
حتی قبل از اینکه آب سخت به خاک زمین کشاورز برسد، از میان سیستم آبیاری عبور میکند و رسوباتی را از خود بر جای میگذارد. این رسوبات در نهایت باعث کاهش کارآمدی سیستم میشوند. با گذشت زمان ممکن است که سیستم به طور کامل مسدود شود، که معمولاً این قضیه در سیستمهای آبیاری قطرهای اتفاق میافتد.از کانال پیام سبز
کشاورزان برای حل این مشکل باید به صورت مداوم سیستمهای توزیع و پخش کنندههای آب را تمیز کنند و کلوخهها و مسدود شدگیهای آنها را رفع کنند. اکثر اوقات آنها زمانی متوجه مشکل میشوند که گیاهان شروع به زرد شدن و پژمردگی میکنند. قبل از اینکه کشاورزان متوجه شوند که سیستم آبیاری قطرهای یا آبپاشهای آنها به شکل مناسبی کار نمیکنند، با خسارت عظیمی مواجه شدهاند. خسارتی که به دلیل گیاهانی است که قبلاً در اثر افت کیفیت خاک و دشواریهای جذب مواد مغذی ضعیف و پژمرده شدهاند.
#آبیاری
#شوری
@jpz09113931202
یکی از آفت های رایج درختان که از گذشته در ایران وجود داشته افت لیسه می باشد و آن را میزبان اصلی درختان سیب و گلابی می دانند که موجب خسارت می شود،✳️عمده خسارت و فعالیت این افت منحصر به درخت سیب می باشد و در ایران نیز برخی استان ها بیشتر از همه درگیر این بیماری هستند.
✳️جالب است بدانید سرما از نیاز های اساسی،فعالیت و رشد این نوع آفت می باشد به همین دلیل در مناطق سردسیر بیشترین فعالیت را خواهد داشت.
لیسه سیب نوعی حشره بالدار می باشد که طول بدن آن به 8 میلیمتر می رسد و نقطه های سیاه رنگی روی بالهای آن پراکنده است،رنگ بالها سفید بوده و عمده فعالیت این حشره به صورت دسته جمعی و با فعالیت لارو ها می باشد.
✳️لیسه سیب های ماده تخم های خود را در فصل تابستان روی شاخه های سیب می ریزند و حدود یک هفته زمان میبرد تا دوره جنینی سپری شود و به مرحله لارو برسد،لارو ها خاکستری روشن و پوشیده از خالهای تیره می باشند و فعالیت خود را به صورت دسته جمعی آغاز می کنند به همین دلیل خسارت وارد شده نیز بیشتر خواهد بود.
بعد از مرحله لاروی نوبت به مرحله شفیره می رسد،شفیره ها در این مرحله تغییر رنگ داده و به رنگ قهوه ای در می آیند،
✳️فعالیت این آفت در کاهش بار تاثیر خواهد گذاشت و زمانی که فعالیت ادامه دار باشد یعنی به مرحله کنترل نرسد از میوه ها نیز تغذیه خواهند کرد. شفیره های لیسه سیب متناسب با شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه باز شده و فعالیت می کنند.
علائم و میزان خسارت آفت لیسه سیب:
هر نوع بیماری و آفتی علائم مختص به خود را دارد که در برخی محصولات ممکن است چندان ظاهری نباشد و در برخی دیگر خود را سریع نشان می دهد،علائم آفت لیسه سیب هم در برگ ها و ظاهر درخت و هم در میوه های آن قابل مشاهده می باشد.
✳️عمده فعالیت آفت لیسه سیب توسط فعالیت دسته جمعی لارو ها می باشد،یعنی لارو ها بعد از خروج از پولک شروع به تغذیه از برگ ها و جوانه ها می کنند،برگ ها توسط لارو ها خورده شده و از حالت شاداب و طبیعی خود خارج میشوند و سلول های زنده آنها از بین می رود. لارو های Cydia pomonella؛ همانطور که مشغول تغذیه از برگ ها می باشند با ترشحاتی مشغول به تنیدن تار هایی شبیه به تار عنکبوت می شوند که با مشاهده آن می توانی به وجود آفت پی برد.
✳️از بین تمام درختان #سیب معمولا آنهایی که بیشتر ضعیف می باشند در معرض این آفت قرار میگیرند و خیلی زود آلوده شده و باردهی آنها نیز کاهش پیدا می کند،
✳️ضعف درختان و حمله ناشی از آفت لیسه سیب موجب می شود درختان سیب در برابر دیگر بیماری ها و آفات دیگر نیز مقاومتی نداشته باشند. زمانی که پیش روی و فعالیت آفت افزایش پیدا می کند علاوه بر برگ ها از میوه ها نیز تغذیه می کنند که موجب ایجاد خسارت خواهد شد.
#افت
خسارت:
✳️ لاروهاي جوان پس از خروج از زير پولك ابتدا از برگهاي جوان و بافت پارانشيمي تغذيه مي كنند (مانند لارو مينوز)
* سپس لاروها از برگهاي مجاور خورده و فقط رگبرگها را به جاي مي گذارند
* ضمن تغذيه تارهايي تنيده و حالت تار عنكبوتي به درخت مي دهند
* درختان ضعيف شده و محصول به شدت كاهش مي يابد
✳️ درختان مورد حمله مورد حمله حشرات چوبخوار قرار مي گيرند
* در حالات طغياني از #ميوه ها هم تغذيه مي كنند
* ميوه هاي درختان مورد حمله شديد اغلب مي ريزند و ميوه هاي باقيمانده هم كوچك و غيرقابل استفاده مي شوند
* درختاني که به شدت مورد حمله واقع مي شوند از دور حالت سوخته پيدا مي کنند
#افت
کنترل لیسه سیب
لیسه سیب دارای دشمنان طبیعی زیادی است که معمولا جمعیت آن را کنترل میکنند،
✳️عده زیادی از پرندگان بخصوص سارها از لاروهای این حشره تغذیه میکنند
تاکنون 12 گونه زنبور و بندپا شناخته شده است که در کشور ما این آفت را پارازیته میکنند
itoplectis europeator که پارازیت شفیره لیسه سیب
یک زنبور پلی امبریونتر با نام Ageniaspis fuscicollis نیز وجود دارد که لارو ها را پارازیته میکند
استفاده از فرآورده های کنترل زیستی مثل باکتری باسیلوس در خرداد ماه نیز موثر است
کنترل شیمیایی لیسه سیب
✳️با توجه به اینکه لاروهای سن اول حشرات به سموم حساسیت بیشتری دارند لذا باید در همان مراحل اولیه خروج لاروهای سن یک از زیر پولک تخم که تقریباً مصادف بازمانی است که جوانه های گل متورم شده اند ولی هنوز گلها باز نشده اند با سمومی از قبیل مالاتیون ۵۷% و یا د فوزالن به نسبت ۱/۵ در هزار اقدام به سمپاشی نمود. در صورتیکه درختان آلوده به شپشک نیز باشند میتوان علاوه بر سم از روغن زمستانه ولک نیز استفاده نمود.از کانال پیام سبز
در صورتیکه کشاورز به هر دلیلی نتواند قبل از بازشدن گلها اقدام به سمپاشی کند باید بلافاصله بعد از ریختن گلبرگها اقدام به سمپاشی کند.
#افت
#سم
#کنترل
#سیب
@jpz09113931202
بیورت یک ترکیب شیمیایی است با فرمول HN(CONH2)2. به شکل ✳️
جامد سفید و قابل انحلال در آب داغ است. نام بیورت برای دستهای از مواد آلی (اورگانیک) با فرمول کلی R1R2N−C(=O)−N(R3)−C(C=O)−NR4R5 نیز گفته میشود. بر این اساس، فرمول شیمیایی دیمتیلبیورت که ماده شناخته شدهای است H(CH3)N−C(=O)−N(H)−C(=O)−N(CH3)H خواهد بود. همچنین بیورت با نام کاربامیلاوره نیز شناخته میشود. ✳️این ماده از تراکم دو مولکول اوره بدست میآید و از آنجا که برای گیاهان یک ماده سمی محسوب میشود، در کودهای اوره باید درصد آن پایین نگه داشته شود.
کود اوره یا کود شکری
یکی از کودهای مصرفی گیاهان، کود اوره است.✳️ کود اوره که به کود شکری نیز معروف است در سطح جهان از پر مصرفترین و ارزانترین کودهای شیمیایی ازتی است.
✳️کود اوره ٤٦ درصد ازت دارد و حلالیتش در آب خیلی خوب است و به همین دلیل در خاک برای تهیه محلولهای کودی و محلول پاشی بر روی گیاه مورد استفاده قرار میگیرد.
در محلول پاشی روی گیاه ممکن است که کود اوره دارای مقداری ماده سمی بیوره باشد که این ماده نباید از یک مقدار مشخص بیشتر باشد.
✳️درختهای مرکبات در مقایسه با سایر گیاهان به بیوره حساس ترند. بیوره در اثر گرمای زیاده از حد در طول ساخته شدن اوره، ساخته میشود. این سمیت بیوره در نتیجه استفاده کود اوره به وجود میآید.
✳️علایم برگی به صورت ظهور لکههای زرد نامنظم است که از نوک برگ شروع میشود. برگهای جوان نسبت به برگهای مسن آسیب پذیرترند. برگهای آسیب دیده دوباره سبز نمیشوند. علایم این سمیت مشابه مسومیتهای بر و پرکلراتها است. ✳️در پرتقال کلروز ناشی از سمیت بیوره نسبت به سایر کلروزهای پرکلراتی شایعتر است.
*کود اوره پرمصرفترین کود در کشاورزی ایران
در بین کودهای شیمیایی، کود اوره بالاترین میزان مصرف را در کشاورزی ایران دارد و در شمال کشور نیز این کود به میزان بالا و بدون توجه به ترکیب خاک و طبق عادت و عرف کشاورزان وارد خاک میشود.
✳️کود اوره نیز پس از تجزیه به آمونیاک، آمونیوم، نیتریت و نیترات تبدیل میشود. آمونیاک درصورت گرم بودن هوا، راکد بودن آب در مزرعه و بالا بودن PH خاک، متصاعد شده و از دسترس گیاه خارج میشود.
✳️نیتریت و نیترات نیز به دلیل دارا بودن بار منفی جذب رسهای خاک نمیشود و شسته شده و به اعماق خاک و در نهایت سفره آبهای زیرزمینی وارد میشود و متعاقب آن گیاه اعم از برنج یا دیگر گیاهانی که در شمال کشت میشوند را مسموم میکند.
این گیاهان که به مصرف انسان یا دام میرسند نیز در اثر جذب بیش از حد اوره به بدن انسان یا دام، سلامت آنها را به خطر میاندازند.
#بیورت
#اوره
#سم
@jpz09113931202
در اراضی با نفوذ پذیری کم با ایجاد چاله در کنار درخت و پرکردن آن با قلوه سنگ، شرایط برای نفوذ سریع آب به ناحیه ریشه را بوجود آوریم.
#آبیاری
#ایده
#کاشت
@jpz09113931202
در اواخر بهار که سرعت رشد درخت زیاد هست، به علت کاهش جذب آهن، برگ ها زرد می شوند و این روند در اواخر تابستان، با تشدید رشد رویشی علایم کمبود آهن به اوج خود می رسد.
توصیه های مهم برای کاهش کمبود آهن:
1⃣تغییر روش آبیاری از کرتی و غرقابی به نشتی و جوی پشته ای (حتی الامکان در خارج از ناحیه سایه انداز درختان انجام شود)
2⃣کاهش دفعات و مقدار آب آبیاری و پرهیز از انجام آبیاری غیر ضروری
3⃣ استفاده از آب رودخانه به جای آب چاه و قنات
4⃣ اصلاح خاک ها و آب های شور و قلیایی به کمک کارشناسان مربوطه
5⃣پرهیز از مصرف زیاد و بی رویه کودهای فسفره
6⃣ایجاد زهکشی خاک درصورت متراکم بودن آن (در خاک متراکم، ریشه هوای کافی برای جذب آهن را ندارند)
7⃣استفاده از کودهای کلات آهن بصورت محلول پاشی یا مصرف خاکی
8⃣کاهش فسفر خاک در صورت بالابودن سطح فسفر
9⃣پایین آوردن PH بالای خاک در محدوده اسیدی 6-7
🔟اصلاح خاک های رسی با استفاده از خزه ، پیت ماس،ک مپوست و ... برای جبران مواد عالی
.
#کود
#اهن
@jpz09113931202
@jpz09113931202
🔷🔶عارضه زنگار:
عارضه ی زنگار در کل یک واکنش ترمیمی(دفاعی)هست که به منظور حفاظت از اپیدرم صورت میگیرد.
✔️ شروع این عارضه به هنگام شکل گیری اولیه میوه (فندوقی)هست که ایجاد میگردد.
✔️ علت اصلی هم به ضعیف و حساس بودن پوستِ بعضی ارقام سیب در این بازه برمی گردد.
✔️که با تغییرات دمایی و تنش های محیطی به پوسته صدمه وارد میشود ولی علایمی در این بازه قابل مشاهده نیست و به مرور زمان که عملیات ترمیم روزنه ها و شکاف های بسیار ریز سطح پوست صورت میگیرد به صورت لکه های قهوه ای مشاهده خواهد شد.
🔹🔸مدیریت باغات جهت کنترل این عارضه:
استفاده از چند روش تلفیقی در بازه کوتاه بین ریزش گلبرگ (و یا حتی قبل از گلدهی) تا شکل گیری میوه(فندوقی) جهت کنترل این شرایط بسیار حائز اهمیت و کلیدی است.
✔️مدیریت تغذیه (کاهش استفاده از کودهای ازته در این بازه ، همچنین استفاده به موقع از عناصر کلسیم، منیزیم(کاربرد بصورت محلول پاش) بهمراه ترکیب با اسید آمینه که خود عامل مهمی است برای جلوگیری از تنش ها دمایی،محیطی و همچنین تسریع در جذب عناصر.
✔️ همچنین توصیه به استفاده از عنصر سیلیسیم(Si) با بهره از کودهای مناسب حاوی سیلیس که شرایط محافظتی مناسبی در بازه کوتاه فراهم میکند و بازدهی موثری دارد.(در بازه زمانی کوتاه ریزش گلبرگ تا شکل گیری میوه) حداقل دو مرحله به نحو ذیل بصورت محلول پاش استفاده گردد:
1⃣مرحله اول ترکیب سیلیس
2⃣مرحله دوم به فاصله یک هفته ترکیب اسیدآمینه+کلسیم
3⃣مرحله سوم تکرار مجدد کود حاوی عنصر سیلیس
#بیماری
#سیب
#کود
@jpz09113931202