🕎 کتاب مقدس یهود در نگاه اندیشمندان غربی (٢)
✍ #باروخ_اسپینوزا بهدلایل زیر #اسفار_خمسه را نوشتهٔ حضرت موسی نمیداند:
1⃣ در برخی از این اسفار، داستانهای متفاوتی از موسی (ع) نقل شده است، مانند: سخن گفتن خدا با موسی، ارتحال موسی، فزونی صبر موسی بر دیگران و نیامدن پیامبری همانند او.
👈 اگر موسی (ع) این اسفار را نوشته بود از این اخبار گوناگون که دربارهٔ خود او میباشد، چیزی نمینوشت.
2⃣ در این کتابها از فوت موسی (ع)، دفن او، اندوه سیروزهٔ عبرانیان و از نیامدن پیامبر دیگری همانند موسی (ع) سخن رفته است:
👈 پُر واضح است که این اخبار، نوشتهٔ موسی (ع) نیست.
3⃣ در این اسفار نامهایی بهکار رفته است که پس از فوت موسی (ع) وضع شده و رایج گردیده است. اما در زمان زندگی موسی (ع) این اسامی وجود نداشته است و بهکار نمیرفته است!
4⃣ این کتابها رویدادهایی را بیان میکنند که پس از موسی (ع) رخ داده و موسی از آنها بیاطلاع بوده است.
👈 برای نمونه در «سفر خروج» چنین آمده است: «و بنیاسرائیل مدت چهل سال منّ میخوردند تا به زمین آباد رسیدند، یعنی تا وقتی به سرحد زمین کنعان داخل شدند، خوراک ایشان منّ بود.» در صورتیکه این واقعه سالها پس از ارتحال موسی (ع) رخ داده است، چه اینکه در «صحیفه یوشع» میخوانیم: «و در فردای آن روزی که از حاصل زمین خوردند، منّ موقوف شد و بنیاسرائیل دیگر منّ نداشتند و در آن سال از محصول زمین کنعان میخوردند.»
✍ اسپینوزا پس از ذکر این دلیلها میگوید:
👈 «از آنچه گفتم بهروشنی پی میبریم اسفار خمسه نوشته موسی (ع) نیست، بلکه این کتابها را فردی دیگر بهنام ابن عزرا چند قرن پس از وفات موسی (ع) نوشته است.»
👈 سایر کتابهای عهد قدیم نیز به همین ترتیب، از سوی اسپینوزا و دیگران مورد نقد قرار گرفته است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 متن کامل مقالهٔ «کتاب مقدس یهود در نگاه اندیشمندان غربی» را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 https://jscenter.ir/jewish-studies/jewish-bibliography/13336
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ٢٣ آبان ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ١٩ ربیعالثانی ۱۴۴۴ هجریقمری
✝️ ١۴ نوامبر ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ٢٠ حِشوان ۵۷۸٣ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ مرگ #سعید_نفیسی، تاریخنگار، نویسنده، مترجم، شاعر و #یهودی_مخفی (١٣۴۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مرگ گئورگ ویلهلم فریدریش #هگل فیلسوف آلمانی تأثیرپذیرفته از #باروخ_اسپینوزا (١٨٣١م)
📖 برای آشنایی با برخی نظرات احمقانه و نژادپرستانهٔ این بُت غربپرستان، نگاه کنید به این مقاله:
👉 https://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7313
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
✡️ سعید نفیسی و یهود و اسرائیل (١)
💥 #مئیر_عزری سفیر و اولین نمایندهٔ سیاسی اسرائیل در ایران، در بخش بیستویکم کتاب خاطرات خود، به علائق شدید #صهیونیستی نفیسی اشاره کرده و مینویسد:
1️⃣ دیدار #اورشلیم او را به سرودی جوشان واداشت. در نوشتهای او را سرزمین #تورات و خانهٔ پاک #یهود خواند، [!] ریشهٔ پیروزیها و پیشرفتهای نوین مردم اسرائیل را جوشیده از همان چشمه نامید. [!]
2️⃣ او پیوند مردم دو کشور [ایران و اسرائیل!!] را یکی از سازندهترین گامها برای خندان کردنِ چهرهٔ اندوهگین و پسماندهٔ خاورمیانه شناخت [!] و گرایش ایرانیتباران اسرائیل را به زبان فارسی و پاسداری از این فرهنگ را در این کشور یکی از نیرومندترین انگیزههای آن پیوند خواند…
3️⃣ در زمینهٔ پیشرفتهای شتابندهٔ اسرائیل سعید نفیسی مینویسد: چهار ماه در اروپا چرخیدم، به #اسرائیل در خاورمیانه که رسیدم دانستم اینجا افزون بر گرمی مردمش [!] چیزی کمتر از آنجا ندارد…
4️⃣ یکی از دلبستگیهای نفیسی، برگردان #تورات به زبان شیرین فارسی شده بود. او برگردان فاضلخان همدانی را که دهها سال پیش انجام شده بود، شایسته و بسندهٔ فارسیزبانان امروز نمیدید و باور داشت در پاسخ به نیازهای امروزه میبایستی برگردان تازهای با زبانی گویا از خداوند فراهم آید. با برابرنگری ایرانیِ برگردان در کنار رونوشت فرانسه میپنداشت پیام راستین تورات در این برگردان آسیب دیده…
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ سعید نفیسی و یهود و اسرائیل (٢)
💥 #مئیر_عزری باز در جای دیگری از بخش بیستویکم کتابش مینویسد:
1️⃣ روزهایی که استاد نفیسی در #اسرائیل بود و او را در دیدارها و بازدیدها همراهی میکردم، کوشیدم به یاری نامبرده، انجمن دوستداران دانشگاه عبری را در ایران پایهریزی کنم و با برپایی انجمنی فرهنگی، پیوند نیرومند میان مردم ایران و اسرائیل را جلوهای تازه ببخشم…
2️⃣ در یکی از شبهایی که استاد در #اورشلیم بود، چکامهٔ زیبایی سرود و آن را به من پیشکش کرد. در این سرودهٔ زیبا، #اسرائیل را بهاری شکوفان و بارور، زاینده و نیرومند دیده و در دیگر سو دیار خود [ایران] را به زمستانی سرد و تاریک مانند کرده است.[!!!]
👈 به یاد داشته باشیم که #سعید_نفیسی در ایامی از اسرائیل دیدن میکرد و آن را «بهاری شکوفا و زاینده و نیرومند» میخواند که #فلسطینیها در زیر چکمههای اشغالگری #یهودیان_صهیونیست به خاک و خون کشیده میشدند و از طرف دیگر #کانونهای_صهیونیستی، کشور ایران را آماج حملات بنیانکن فرهنگی خود قرار داده بودند!!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید قسمتی از یادداشت «وابستگی سعید نفیسی به کانونهای صهیونیستی» بود. متن کامل این نوشته را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/15477
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ «سرقت کتب خطی کتابخانهٔ مجلس» و «تألیف اثر متملقانه دربارهٔ رضاشاه» از لکههای سیاه کارنامهٔ ننگین #سعید_نفیسی است که پرستندگان این بُت علمی، هرگز برای شما نقل نخواهند کرد! متن کامل یادداشت «سعید نفیسی؛ از سرقت کتب خطی تا تملق رضاشاه» را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/15511
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ٢۴ آبان ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ٢٠ ربیعالثانی ۱۴۴۴ هجریقمری
✝️ ١۵ نوامبر ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ٢١ حِشوان ۵۷۸٣ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ رحلت #علامه_طباطبایی فیلسوف و مفسّر قرآن (١٣۶٠ش) و روز بزرگداشت مقام ایشان
🌍 مناسبتهای میلادی
✍🌹 شهادت #ادواردو_آنیلی (٢٠٠٠م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
✡️ یهود و ادعای سیادت و شرافت (١)
📚 یهود در تفسیر المیزان (قسمت هفتم)
🕋 و مِنْ أَهْلِ الْکتَابِ مَنْ إِن تَأْمَنْهُ بِقِنْطَارٍ یؤَدِّهِ إِلیک وَ مِنْهُم مَنْ إِن تَأْمَنْهُ بِدِینَارٍ لاَ یؤَدِّهِ إِلَیک إِلَّا مَا دُمْتَ عَلَیهِ قَائِمَاً ذلِک بِأَنَّهُمْ قَالُوا لَیسَ عَلَینَا فِی الْأُمِّیینَ سَبِیلٌ وَ یقُولُونَ عَلَى اللّهِ الْکذِبَ وَ هُمْ یعْلَمُونَ. بَلَى مَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ وَاتَّقَى فَإِنَّ اللّهَ یحِبُّ الْمُتَّقِینَ. إِنَّ الَّذِینَ یشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَ أَیمَانِهِمْ ثَمَناً قَلِیلاً أُولئِک لاَ خَلاَقَ لَهُمْ فِی الآخِرَةِ وَ لاَ یکلِّمُهُمُ اللّهُ وَ لاَ ینْظُرُ إِلَیهِمْ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ لاَ یزَکیهِمْ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ.
🌺 بعضی از اهل کتاب کسانیاند که اگر در قنطاری امینشان کنی، آن را به تو برمیگردانند و بعضی از آنان کسانیاند که اگر دیناری به آنان امانت دهی، به تو برنمیگردانند مگر آنکه بالای سرشان بایستی، و اینها همان یهودیانند که از درِ غرور معتقد شدهاند به اینکه هیچ ملّتی حق ندارد به آنان اعتراضی کند و بر خدا دروغها میبندند با اینکه دروغ بودن آنها را میدانند. آری، کسی که به عهد خود وفا کند و از خدا پروا نماید، خدای تعالی پرواداران را دوست میدارد. محققاً کسانی که عهد خدا و سوگندهای خود را میدهند و در مقابل، متاع قلیل دنیا را میخرند، در آخرت بهرهای ندارند و خدا در قیامت با آنان سخن نمیگوید و به نظر رحمت به ایشان نمینگرد و پاکشان ننموده و در عوض عذابی دردناک دارند.
(سورهٔ آل عمران، آیات ٧۵-٧٧)
✍️ این آیهٔ شریفه به اختلاف فاحشی که اهل کتاب در حفظ امانتها و پیمانها داشتند، اشاره میکند و میفهمانَد که اهل کتاب در این باب در دو طرف تضاد و دو نقطهٔ مقابل قرار دارند: بعضی حتی در یک دینار خیانت روا نمیدارند، و بعضی دیگر شتر را با بارش میبلعند. و نیز اشاره میکند به اینکه طایفهٔ خیانتکار هرچند خیانتشان یک رذیلهٔ قومی و مضرّ است ولیکن این رذیله در بین آنان از یک رذیلهٔ دیگر منشأ گرفته؛ رذیلهای اعتقادی که جملهٔ «لَیسَ عَلَینَا فِی الْأُمِّیینَ سَبِیلٌ» آن را حکایت میکند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter