🕎 نقد و بررسی عهد عتیق از کتاب مقدس
💥 اشکال دوم
1️⃣ شیوهی نگارش و نوع ادبیاتی که در #تورات بهکار رفته است بهخوبی نشان میدهد که تورات نه #وحی الهی است و نه نوشتهی حضرت موسی! بلکه مضمون این کتاب گزارشاتی است از تاریخ برخی از پیامبران و نیز وقایعی که بر #بنیاسرائیل گذشته است و پیوسته از حضرت موسی بهصورت فردی #غایب نام میبرد.
2️⃣ در سراسر تورات نمیتوان موردی پیدا کرد که موسی از خودش بهصورت متکلم نام برده باشد و یا حتی نمیتوان موردی را یافت که موسی بهصورت مخاطب پیام خدا، مستقیماً به او خطاب شده باشد! بهعنوان نمونه به موارد زیر توجه کنید:
✍️«موسی همانطور که خداوند به او دستور داده بود پسران ارشد بنیاسرائیل را شمرد»
✍️«خداوند به موسی فرمود به قوم اسرائیل بگوید»
✍️«خداوند به موسی فرمود که این دستورات را به قوم اسرائیل بدهد»
✍️«سالها گذشت و موسی بزرگ شد… روز بعد موسی به دیدن همنژادانش رفت»
3️⃣ سراسر تورات در مورد حضرت موسی همینگونه تعبیر میکند، چنانکه «کتاب یوشع» در مورد حضرت یوشع و «کتاب ایوب» در مورد حضرت ایوب و کتب سایر پیامبران در مورد همان پیامبران بههمین صورت تعبیر میکنند!
4️⃣ در نتیجه، هر خوانندهای مطمئن میشود که فرد و یا افراد دیگری (غیر از این پیامبران) وقایع و حوادث مربوط به این پیامبران را جمعآوری کرده بهصورت داستانی و تاریخی آنها را نقل نمودهاند. حال این فرد و یا افراد چه کسی یا کسانی بودهاند هرگز معلوم و مشخص نیست!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 نقد و بررسی عهد عتیق از کتاب مقدس
💥 اشکال سوم
1️⃣ در #تورات از مرگ حضرت موسی و حوادثی که پس از آن اتفاق افتاد، سخن رفته است:
✍️ «موسی، خدمتگذار خداوند، چنانکه خداوند گفته بود در سرزمین موآب #درگذشت. خداوند او را در درّهای نزدیک بیت فغور در سرزمین موآب دفن نمود، ولی تا به امروز هیچکس مکان دفن او را نمیداند. موسی هنگام مرگ صدوبیست سال داشت، با وجود این هنوز نیرومند بود و چشمانش بهخوبی میدید. قوم اسرائیل سی روز در دشتهای موآب برای او عزاداری کردند. یوشع (پسر نون) پُر از روح حکمت بود، زیرا موسی دستهای خود را بر او نهاده بود. بنابراین مردم اسرائیل از او اطاعت میکردند و دستوراتی را که خداوند به موسی داده بود پیروی مینمودند. در اسرائیل پیامبری مانند موسی نبوده است که خداوند با او رو در رو صحبت کرده باشد… هیچکس #تا_به_حال نتوانسته است قدرت و معجزات شگفتانگیزی را که موسی در حضور قوم اسرائیل نشان داد ظاهر سازد».
2️⃣ این عبارات بهوضوح نشان میدهد که تاریخ #نگارش_تورات سالها پس از مرگ حضرت موسی بوده است.
3️⃣ اینگونه عبارات در برخی از کتب دیگرِ #عهد_عتیق نیز مشاهده میشود. که برای جلوگیری از اطالهی مقال از ذکر آنها خودداری میشود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : چهارشنبه
🌞 ٣ دی ۱۳۹٩ هجریشمسی
☪️ ٨ جمادیالاولی ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٢٣ دسامبر ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٨ طِوِت ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ #وودرو_ویلسون رئیسجمهور آمریکا، «لایحه فدرال رزرو» را، که به موجب آن #فدرال_رزرو، نظام «بانکداری مرکزی» ایالات متحده را تأسیس میکرد، امضا کرد. (١٩١٣م)
📚 برای اطلاع از سرنوشت سه بانک مرکزی روچیلدها در آمریکا، بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-and-economy/5622
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-and-economy/5661
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 نقد و بررسی عهد عتیق از کتاب مقدس
💥 اشکال چهارم
1️⃣ از مندرجات خود #عهد_عتیق استفاده میشود که #تورات در چندین مقطع تاریخی و در جریان برخی از حوادث ویرانگر، سالیان طولانی بهکلّی مفقود شده بود تا اینکه فردی مدّعیِ پیداکردن و یا مأمور بازنویسی آن میگردد. معلوم است در چنین شرایطی هیچگونه اعتمادی نسبت به این کتاب باقی نمیماند.
2️⃣ شواهد امر نیز مؤید مفقود شدن تورات در سالیان متوالی است. زیرا به اعتراف صریح عهد عتیق اکثریت قاطع قریب به اتفاق #پادشاهان_بنیاسرائیل از زمان حضرت سلیمان تا عهد یوشیا (بهمدت 372 سال) اهل عیش و نوش و کفر و بتپرستی بودهاند.
3️⃣ ضمناً از عهد عتیق برمیآید که در این مدت طولانی که کفر و #بتپرستی بر اورشلیم حاکم بوده، چند بار #معبد که جایگاه نگهداری تورات و #صندوق_عهد بوده است غارت شده و بتهای فراوانی را در آنجا جاسازی نمودند.
4️⃣ از این گذشته، به شهادت تاریخ و نیز عهد عتیق در حملهی #بختالنصر پادشاه بابل به اورشلیم و احراق #معبد_سلیمان همهی آنچه که در این معبد بود بهکلّی غارت و یا نابود شد و با توجه به اینکه تورات در این معبد نگهداری میشد، یا طعمهی حریق شده و یا همراه اشیایی که به غنیمت گرفته شد به بابل برده شد.
5️⃣ و با عنایت به اینکه در عهد عتیق همهی اشیایی که بعداً با دستور #کوروش به معبد برگردانده شد نام برده شده ولی نامی از تورات برده نشده معلوم میگردد که اگر هم به فرض تورات به غنیمت برده شده بود، مجدداً به اورشلیم و به معبد برگردانده نشده است.
6️⃣ بنابراین، به جرأت میتوان گفت که در این حملات و ویرانیها تورات بهکلّی از دست رفت و نابود گردید، تا اینکه بعد از برگشت #بنیاسرائیل به اورشلیم، شخصی بهنام #عزرا به دستور کوروش مأمور تدوین مجدد تورات گردید.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 نقد و بررسی عهد عتیق از کتاب مقدس
💥 اشکال پنجم
1️⃣ دلیل دیگری که بر سند متصل نداشتنِ #تورات_فعلی و عدم اعتماد به آن وجود دارد این است که در بسیاری از موارد، مضامینِ کتب و رسالههای دیگرِ #عهد_عتیق با محتویات تورات سازگاری ندارد. اگر این تورات، تورات واقعی و مورد قبول بود، نویسندگان سایر کتب عهد عتیق با آن مخالفت نمیکردند. اینک به یک نمونه اشاره میکنیم: (سایر مثالها در سایت)
2️⃣ در مواضع متعدد از تورات میخوانیم: خداوند از فرزندان به خاطر مخالفت و گناه پدران مؤاخذه مینماید! در سِفر خروج آمده:
✍️ «من که خداوند خدای تو میباشم، خدای غیوری هستم و کسانی را که با من دشمنی کنند، مجازات میکنم، این مجازات شامل حال فرزندان آنها تا نسل سوم و چهارم نیز میگردد. اما بر کسانی که مرا دوست داشته باشند و دستورات مرا پیروی کنند تا هزار پشت رحمت میکنم».
3️⃣ اما در #کتاب_حزقیال نبی، غیر از این آمده است:
✍️ «نه پسر برای گناهان پدرش مجازات خواهد شد و نه پدر برای گناهان پسرش. انسان درستکار پاداش خوبی و نیکوکاری خود را خواهد یافت و انسان بدکار نیز به سزای اعمال خود خواهد رسید».
4️⃣ صرفنظر از اینکه سخن تورات با عقل و منطق سازگاری ندارد، از دیدگاه درون دینی هم این نکته قابل توجه است که اگر توراتِ فعلی همان #تورات_واقعی بود، قرآن کریم برخلاف تورات حکم نمیکرد و نویسندهی کتاب حزقیال هم با حکم تورات مخالفت نمیکرد.
5️⃣ از این گذشته اگر سخن تورات صحیح باشد، لازمهاش این است که حضرت ابراهیم و اسحاق و اسماعیل و یعقوب و یوسف علیهمالسلام از اهل نجات و رحمت نباشند! زیرا بهزعم اهل کتاب پدر حضرت ابراهیم از بتپرستان بوده است.
6️⃣ و اگر بنا باشد که تا نسل سوم و چهارم بهخاطر گناه پدر، مجازات شوند، باید پیامبران مزبور -که همه از پیامبران بزرگ در نزد اهل کتابند- از اهل نجات نباشند و طبیعی است که اگر چنین باشد یهودیها و مسیحیها که خود را از تابعان آنها میدانند، اهل نجات نخواهند بود!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 متن کامل مطالب بالا از مقالهی «نقد و بررسی عهد عتیق از کتاب مقدس» را بههمراه «نقد کتب دیگر عهد عتیق» در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-studies/jewish-bibliography/12785
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ۴ دی ۱۳۹٩ هجریشمسی
☪️ ٩ جمادیالاولی ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٢۴ دسامبر ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٩ طِوِت ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ مرگ #واسکو_دا_گاما دریانورد و کاشف پرتغالی در هند (١۵٢۴م)
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2027
2⃣ تشکیل اولین گروه تروریستی و نژادپرست #کوکلوکس_کلان (کوکلاکسکلان) در آمریکا (١٨۶۵م)
3⃣ مرگ #ساموئل_هانتینگتون، دانشمند علوم سیاسی دانشگاه هاروارد و طراح نظریهٔ #جنگ_تمدنها (٢٠٠٨م)
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/9511
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : جمعه
🌞 ۵ دی ۱۳۹٩ هجریشمسی
☪️ ١٠ جمادیالاولی ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٢۵ دسامبر ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ١٠ طِوِت ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍ آغاز #جنگ_جمل (٣۶ق)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ میلاد حضرت عیسی (ع) - #کریسمس
2⃣ مرگ #چارلی_چاپلین بازیگر و کارگردان #یهودی (١٩٧٧م)
3⃣ فروپاشی اتحاد جماهیر #شوروی (١٩٩١م)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ روزهٔ واجب یهودیان
2⃣ درگذشت #عزرا_کاتب؛ شخصیت بسیار مهم یهودی
📚 بیشتر بدانیم:
📖 عزرای کاتب و حکومت کاهنان
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/1761
📖 الیگارشی حاخامی و یهودیت جدید
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/1788
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter