✡ زرسالاران یهودی و پیدایش بابیگری (٣)
1⃣ آغاز دعوی #علیمحمد_باب (١٢۶٠ق) مقارن با صدارت #حاج_میرزا_آقاسی است. هما ناطق مینویسد:
📝 باب مریدان نخستین خود را نه در میان «جُهّال» بلکه در «طبقات بالای کشور» یافت… حاج میرزا آقاسی که جای خود داشت. باب از او به ستایش یاد میکند و مینویسد: «بدیهی است حاجی به حقیقت آگاه است.»
2⃣ علیقلیخان اعتضادالسلطنه، شاهزادهٔ فرهیخته و خوشنام قجر، حاج میرزا آقاسی را مسبّب گسترش نایرهٔ فتنهٔ بابیه میبیند و مینویسد:
📝 اما حاجی میرزا آقاسی هم، چون صوفی بود و از علماء دینی و فقها، آن هم علمای صاحب نفوذ اصفهان، دل خوشی نداشت، ابتدا بدش نمیآمد که باب مایهٔ وحشتی برای علما باشد!
3⃣ عبدالحسین آیتی مینویسد:
📝 در ابتدای پیدایش باب دو تن از دولتیان سوء سیاستی بروز دادند که هریک از جهتی خسارت کلی به این ملت وارد کرد و قضیهٔ باب را کاملاً به موقع اهمیت گذاشتند: اول، حاجی میرزا آقاسی بهصورت مخالف؛ دوّم، #منوچهرخان_معتمدالدوله بهصورت موافقت… شبهه[ای] نیست که اگر از طرف حاجی میرزا آقاسی سختی و فشار و نفی بر باب و حبس وارد نشده بود و بالعکس از طرف معتمدالدوله (منوچهرخان خواجه) حاکم اصفهان پذیرایی و نگهداری به عمل نیامده بود و قضیهٔ باب به خونسردی تلقی شده بود، تا این درجه خسارت به مال و جان و حیثیات مدنی و ملّی ایران وارد نمیشد.
4⃣ آیتی این اقدامات را نتیجهٔ سیاست خارجی قدرتهای بزرگ میداند:
📝 خلاصه اینکه برای این مسائل به عوامل خارجی معتقد شده، آن را نتیجهٔ یک نوع سیاستهایی شناختهام که در دورهٔ قاجاریه در ایران شایع شده بوده است.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ متن مقالهٔ «زرسالاران یهودی و پیدایش بابیگری» بههمراه منابع و مستندات آن در اندیشکده مطالعات یهود:
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-sects/bahai/8789
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : چهارشنبه
🌞 ۵ شهریور ۱۳۹٩ هجریشمسی
☪️ ۶ محرم ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٢۶ اوت ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ۶ اِلول ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ در دوران ریاست عباس افندی (عبدالبهاء) بر فرقهٔ بهائی، بهائیان در تحقق استراتژی تأسیس دولت یهود در فلسطین، که از دهههای ١٨٧٠ و ١٨٨٠ میلادی آغاز شده بود، مشارکت جدّی داشتند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ زرسالاران یهودی و بهائیگری (١)
1⃣ از سال ١٨۶٨م که #میرزا_حسینعلی_نوری (بهاء) و همراهانش به بندر عکا منتقل شدند، پیوند #بهائیان با کانونهای مقتدر #یهودی غرب تداوم یافت و مرکز #بهائیگری در فلسطین به ابزاری مهم برای عملیات بغرنج ایشان و شرکایشان در دستگاه استعماری بریتانیا بدل شد.
2⃣ بهنوشته فریدون آدمیت:
📝 عنصر #بهائی همچون عنصر #جهود [یهود] بهعنوان یکی از عوامل پیشرفت سیاست انگلیس در ایران درآمد. طُرفه اینکه از #جهودان نیز کسانی به این فرقه پیوستند و همان میراث سیاست انگلیس به آمریکائیان نیز رسیده…
3⃣ این پیوند در دوران ریاست #عباس_افندی (عبدالبهاء) بر فرقهٔ بهائی تداوم یافت. در این زمان، بهائیان در تحقق استراتژی تأسیس #دولت_یهود در فلسطین، که از دهههای ١٨٧٠ و ١٨٨٠ میلادی آغاز شده بود، مشارکت جدّی نمودند و این تعلّق در اسناد ایشان بازتاب یافت.
4⃣ برای نمونه، عباس افندی در سال ١٩٠٧ (مقارن با انقلاب مشروطه) به حبیب مؤید، که به یکی از «خاندانهای یهودیِ بهائیشده» تعلق داشت، چنین گفت:
📝 اینجا فلسطین است، اراضی مقدسه است. عنقریب #قوم_یهود به این اراضی بازگشت خواهند نمود، «سلطنت داوودی» و «حشمت سلیمانی» خواهند یافت. این از مواعید صریحهٔ الهیّه است و شکّ و تردیدی ندارد. قوم یهود عزیز میشود… و تمامی این اراضی بایر، آباد و دایر خواهد شد. تمام پراکندگان یهود جمع میشوند و این اراضی مرکز صنایع و بدایع خواهد شد، آباد و پُرجمعیت میشود و تردیدی در آن نیست.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی سفر سالهای ١٩١١-١٩١٣ عباس افندی به اروپا و آمریکا، نشان میدهد که کانونهای مقتدری پشت این ماجرا حضور داشتند و میکوشیدند تا این پیغمبر! نوظهور شرقی را بهعنوان نماد پیدایش “مذهب جدید انسانی”، آرمان ماسونی- تئوسوفیستی، معرفی کنند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ زرسالاران یهودی و بهائیگری (٢)
1⃣ #عباس_افندی با اعضای #خاندان_روچیلد، بهعنوان گردانندگان و سرمایهگذاران اصلی در طرح استقرار یهودیان در فلسطین، رابطه داشت.
2⃣ حبیب مؤید مینویسد:
📝 مستر روچیلد آلمانی نقاش ماهری است. تمثال مبارک را با قلم نقش درآورده و به حضور مبارک آورد و استدعا نمود چند کلمه در زیر این عکس محض تذکار مرقوم فرمایند تا به آلمانی ترجمه و نوشته شود…
3⃣ سفر سالهای ١٩١١-١٩١٣ عباس افندی به اروپا و آمریکا، که با تبلیغات فراوان از سوی متنفّذترین محافل سیاسی و مطبوعاتی غرب همراه بود، نشانی است آشکار از این پیوند عمیق میان سران فرقهٔ #بهائی و کانونهای مقتدر اروپا و آمریکا.
4⃣ بررسی جریان این سفر، و مجامعی که عباس افندی در آن حضور یافت، نشان میدهد که کانونهای مقتدری در پشت این ماجرا حضور داشتند و میکوشیدند تا این پیغمبر! نوظهور شرقی را بهعنوان نماد پیدایش “مذهب جدید انسانی”، آرمان ماسونی- تئوسوفیستی، معرفی کنند.
5⃣ این بررسی ثابت میکند که کارگردان اصلی این نمایش #انجمن_جهانی_تئوسوفی، یکی از محافل عالی ماسونی غرب، بود… در این سفر، تبلیغات وسیعی دربارهٔ عباس افندی، بهعنوان یکی از رهبران #تئوسوفیسم، صورت گرفت؛ در حدّی که ملکهٔ رومانی و دخترش ژولیا وی را بهعنوان “رهبر تئوسوفیسم” میشناختند و به این عنوان با او مکاتبه داشتند.
6⃣ عباس افندی در این سفر با برخی رجال سیاسی و فرهنگی ایران (چون جلالالدوله پسر ظلالسلطان، دوستمحمدخان معیرالممالک داماد ناصرالدینشاه، سیدحسن تقیزاده، میرزا محمدخان قزوینی، علیقلیخان سردار اسعد بختیاری و...) ملاقات کرد.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🎯 شیخ عبدالله مازندرانی (راست) و آخوند خراسانی (چپ)، دو رهبر نامدار انقلاب مشروطه، در انزوا و فشار شدید روانی و سیاسی، در شرایطی که به تعبیر مازندرانی «خسته و درمانده» و «خائف بر جان خود» بودند، زندگی را بدرود گفتند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ زرسالاران یهودی و بهائیگری (٣)
1⃣ سفر پُرهیاهوی #عباس_افندی به اروپا و آمریکا و حمایتهای گسترده از او درست در زمانی رخ داد که آخوند ملا محمدکاظم خراسانی و شیخ عبدالله مازندرانی، دو رهبر نامدار انقلاب #مشروطه، بهشدت زیر ضربه بودند و تلاش برای اخراج آنان از صحنهٔ اجتماعی و سیاسی و منزوی کردن آنها در اوج خود بود.
2⃣ در نتیجهٔ این تحریکات، #آخوند_خراسانی و #شیخ_عبدالله_مازندرانی در انزوا و فشار شدید روانی و سیاسی، در شرایطی که بهتعبیر مازندرانی «خسته و درمانده» و «خائف بر جان خود» بودند، زندگی را بدرود گفتند.
3⃣ شواهد جدّی و قابل بررسی دالّ بر غیرعادی بودن فوت آخوند خراسانی وجود دارد. زمزمهٔ قتل ایشان در همان زمان نیز رواج داشت و میدانیم که #بهائیان زمانی قصد قتل آخوند را داشتند.
4⃣ بهنوشته صبحی، فردی #بهائی بهنام شیخ اسدالله بارفروشی (بابلی) و یک نفر دیگر به عتبات رفتند ولی «به جرم سوءقصد نسبت به آیتالله خراسانیِ مرحوم، متهم و گرفتار» شدند.
5⃣ در نامهای که شیخ عبدالله مازندرانی در ٢٩ جمادیالثانی ١٣٢٨ق به حاجی محمدعلی بادامچی، از تجار مشروطهخواه تبریز نوشته، این تحرّکات به «انجمن سرّی» منتسب میشود که بهائیان در آن حضور دارند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ در دوران ۵سالهٔ حکومت «هربرت ساموئل» در فلسطین، دوستی و همکاری نزدیکی میان او و عباس افندی وجود داشت؛ و در اوایل حکومت ساموئل در فلسطین بود که دربار بریتانیا عنوانِ «شهسوار طریقت امپراتوری بریتانیا» را به عباس افندی اعطا کرد!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ زرسالاران یهودی و بهائیگری (۴)
1⃣ در دوران جنگ اوّل جهانی #فرقه_بهائی کارکردهای اطلاعاتی جدّی بهسود بریتانیا داشت و این اقدامات کار را بدانجا رسانید که گویا در اواخر جنگ مقامات نظامی #عثمانی تصمیم گرفتند #عباس_افندی را اعدام کنند و اماکن بهائیان در حیفا و عکا را منهدم نمایند. اندکی بعد، عثمانی شکست خورد و این طرح تحقق نیافت.
2⃣ پس از پایان جنگ اوّل جهانی، شورای عالی متفقین، قیمومیّت فلسطین را به بریتانیا واگذارد و در ٣٠ ژوئن ١٩٢٠ #هربرت_ساموئل بهعنوان نخستین کمیسر عالی فلسطین در این سرزمین مستقر شد. ساموئل از فعالان برجسته و نامدار #صهیونیسم بود.
3⃣ در دوران ۵سالهٔ حکومت مقتدرانهٔ “شاه ساموئل” (نامی که چرچیل بر او نهاده بود)، دوستی و همکاری نزدیکی میان او و عباس افندی وجود داشت؛ و حتی دربار بریتانیا عنوانِ «شهسوار طریقت امپراتوری بریتانیا» را به عباس افندی اعطا کرد. اعطای این نشان بهپاس قدردانی از خدمات بهائیان در دوران جنگ بود.
4⃣ اندکی بعد، کودتای ٣ اسفند ١٢٩٩ #رضاخان و #سیدضیاءالدین_طباطبایی در ایران رخ داد. در کابینهٔ سیدضیاء یکی از سران درجه اوّل بهائیان ایران بهنام «علیمحمدخان موقرالدوله» وزیر فواید عامه و تجارت و فلاحت شد. این مقام نیز بهدلیل خدمات بهائیان در پیروزی #کودتا به ایشان اعطا شد.
5⃣ #موقرالدوله پدر #حسن_موقر_بالیوزی بنیانگذار بخش فارسی رادیو بی.بی.سی. است كه در سالهای ١٩٣٧-١٩۶٠ ریاست محفل ملّی روحانی بریتانیا را بهدست داشت. در سال ١٩۵٧ #شوقی_افندی، رهبر بهائیان، بالیوزی را بهعنوان یکی از «ایادی امرالله» منصوب کرد.
6⃣ خاندان ساموئل در کودتای ١٢٩٩ ایران نقش جدّی داشت. کودتا و صعود رضاخان و سرانجام تأسیس #سلطنت_پهلوی، در اساس طرحی بود که شبکهٔ متنفّذ #زرسالاران_یهودی بریتانیا بهکمک سازمان اطلاعاتی حکومت هند بریتانیا در ایران، در زمان فرمانفرمایی سِر روفوس اسحاق یهودی (لرد ریدینگ) در هند، تحقق بخشیدند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ متن مقالهٔ «زرسالاران یهودی و بهائیگری» بههمراه منابع و مستندات آن در اندیشکده مطالعات یهود:
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-sects/bahai/8809
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter