✡ هانا آرنت: از انقلاب تا اصلاحات در ایران (٢)
1⃣ #عزتالله_فولادوند دی ١٣۵٩ و خرداد ١٣۶١ دو کتاب خشونت و انقلاب از هانا آرنت #یهودی را به چاپ رساند.
2⃣ کلید ترجمه و انتشار پیاپی کتابهای آرنت از نخستین سال پس از #انقلاب در دست تحلیلگران وزارت امورخارجهٔ #آمریکا بود، چون از نگاه آنان رواج فلسفهٔ سیاسی هانا آرنت در ایران میتوانست تصویر یک رژیم #دیکتاتوری را از «ماهیت جمهوری اسلامی» نزد مردم بسازد و به نسل جدید ایرانیان، راه مبارزه با #اقتدار_دینی را بیاموزد!
3⃣ #هانا_آرنت چهرهٔ برجستهٔ #جاسوسی_آکادمیک در قرن بیستم، نسب از #اشراف_یهود و خانوادههای #سکولار میبرد. زنی که هم در قامت یک تئوریسین سیاسی ظاهر گشت و هم در کسوت یکی از رهبران سازمان بینالمللی #زنان_صهیونیست.
4⃣ از سال ١٩٣۵ رهبری چندین عملیات امنیتی این سازمان را برای اشغال تدریجی #فلسطین برعهده داشت و در مقام «فرمانده عملیات» #یهودیان را تا استقرار در سرزمینهای اشغالی همراهی میکرد، چون تأسیس رژیم صهیونیستی را «ضرورتی سیاسی» میدانست!
5⃣ آرنت در محافل صهیونیستی بهدلیل فعالیتش برای مهاجرت #جوانان_یهودی به فلسطین شهرتی به هم زده بود و از سال ١٩۴١ به برجستهترین حامی تأسیس #ارتش_یهودی برای تداوم حیات صهیونیستها تبدیل شد تا نقش مؤثری در جنگ علیه فلسطینیها ایفا کند!
6⃣ وی در سال ١٩۴٨ به سِمَت مدیر اجرایی طرح #بازسازی_فرهنگی_یهود رسید. ابتدای دههٔ ١٩۵٠ همکاری رسمیاش را با CIA آغاز کرد و به حلقهٔ روشنفکران این سازمان در مجله «پارتیزان ریویو» رفت.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هانا آرنت: صهیونیسم آغاز خودشناسی و خودباوری یهودیان و آغاز بازگشت آنها از برهوت بیهویتی به درون تاریخ است!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هانا آرنت: از انقلاب تا اصلاحات در ایران (٣)
1⃣ #هانا_آرنت کتابهایش را با مشاورهٔ #سازمان_سیا مینوشت و این سازمان جاسوسی به او برای جمعآوری منابع یاری میرساند و از ابتدای دههٔ ١٩۶٠ #بنیاد_راکفلر نیز تأمین هزینههای تحقیقاتی پروژههایش را برعهده گرفت.
2⃣ سرانجام هانا آرنت بهعنوان یکی از شاخصترین بنیانگذاران #صهیونیسم_سیاسی در جهان شناخته شد.
3⃣ آرنت همواره بخشی از درآمدهایش را خرج تحکیم رژیم صهیونیستی میکرد و از حامیان اقتصادی #اسرائیل در جنگ با اعراب (١٩۶٧) بود، چنانکه از پیروزی #صهیونیستها به خود میبالید.
4⃣ آرنت در واپسین سالهای زندگیاش به همهٔ سازمانهای اسرائیلی پول واریز میکرد. بقول خودش: دلبسته نیست، مگر به این کشور، به «اسرائیل» به این «الگوی سرآمد»!!
5⃣ به باور آرنت: «صهیونیسم آغاز خودشناسی و خودباوری یهودیان و آغاز بازگشت آنها از برهوت بیهویتی به درون تاریخ است.» با این همه، #اصلاحطلبان او را در ایران بهعنوان «فیلسوف خشونتگریز» تبلیغ میکنند!
6⃣ آرنت در آثارش کوشید تا ایدئولوژیهای منتقد نظام #سرمایهداری را #خشونتگرا نشان دهد. همان راهی که پیروان سنت فکری هانا آرنت در ایران نیز میرفتند.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ شورش بوداپست به عنوان یکی از سرچشمههای کودتای مخملی در نگاه هانا آرنت «نمونه یک انقلاب اصیلِ آزادیخواهانه» است!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هانا آرنت: از انقلاب تا اصلاحات در ایران (۴)
1⃣ مترجمان سکولار، بنیانگذاران #صهیونیسم_سیاسی را نمونهٔ ناب آزادیخواهی و خشونتگریزی معرفی میکردند، اما از انقلاب اسلامی ایران چهرهای «خونین و بدفرجام» میآفریدند. در عوض، همینان از «انقلاب آمریکا» که یک #کودتای_ماسونی است، تصویری زیبا میساختند؛ تصویر یک الگوی آرمانی!
2⃣ پس از چاپ کتاب «خشونت»، فولادوند در خرداد ١٣۶١ ترجمهٔ کتاب «انقلاب» را به بازار فرستاد؛ کتابی که CIA در جمعآوری منابع و مدارک آن به #هانا_آرنت کمک کرد و تبلیغی سیاسی برای انقلاب آمریکا است.
3⃣ آرنت در تفسیرش از انقلاب، «شورش بوداپست» (١٩۵۶) را بهعنوان «نمونهٔ یک انقلاب اصیلِ آزادیخواهانه» ستود! شورشی که تحلیلگران سازمان جاسوسی #سیا رسماً آنرا بهعنوان یکی از سرچشمههای #کودتای_مخملی دانستهاند!
4⃣ #هانا_آرنت كه «شورش بوداپست» (بهعنوان یكی از سرچشمههای كودتاهای مخملی) را نمونهٔ «یک انقلاب اصیلِ آزادیخواهانه» معرفی میكرد، در عین حال، یکی از مخالفان سرسخت قیام سیاهپوستان برای کسب «حقوق مدنی» بهشمار میرفت و «بارها قربانیان تبعیضنژادی در آمریکا را بهسبب مبارزاتشان سرزنش کرد»!!
5⃣ از نگاه آرنت #انقلاب_آمریکا «نمونهٔ موفق همهٔ انقلابهای مدرن» است و دیگر انقلابها را هم باید با آن «الگوی آرمانی» سنجید تا اصالتشان محک بخورد!
6⃣ آرنت همواره از حمایت #لیبرالهای_یهودی در سازمان CIA برخوردار بود. هرگاه اعتبار نظریههایش فرو میریخت، نشریات روشنفکریِ این سازمان، همچون «پارتیزان ریویو» یا «امریکن اسکالر» برای دفاع از او به میدان میآمدند.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آنچه خواندید خلاصهای بود از مقالهٔ «هانا آرنت: از انقلاب تا اصلاحات در ایران». متن کامل مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/6114
💥 دوستان حتما مقالهٔ فوق را مطالعه کنند. امروز متاسفانه بازار کتاب جمهوری اسلامی پُر است از ترجمهٔ آثار این زن فاسدالعقیده!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ١۵ آذر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١ جمادیالاولی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ۶ دسامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢ طِوِت ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍ صدور حکم #تحریم_تنباکو توسط میرزای شیرازی (١٣٠٩ق)
🌍 مناسبتهای عبری
✍ روز هشتم #حنوکا
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ١۶ آذر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢ جمادیالاولی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ٧ دسامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٣ طِوِت ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ چند ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سه دانشجوی مسلمان ایرانی در اعتراض به دیدار ریچارد نیکسون معاون ریاستجمهوری آمریکا و همچنین ازسرگیری روابط ایران و بریتانیا، به ضرب گلولهٔ نیروهای امنیتی در دانشگاه تهران کشته شدند، این روز (۱۶ آذر) به #روز_دانشجو معروف شد.
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
👊 سرآغاز یک خروش (١)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 نخستین اعتراض
1⃣ نخستین اعتراض پرخروش به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در تظاهرات روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشجویان دانشگاه تهران تجلی یافت. این تظاهرات به دو دلیل بود:
🔸 نخست، اعلامیهی تجدید روابط ایران و بریتانیا که روز شنبه ۱۴ آذر ۱۳۳۲ (۵ دسامبر ۱۹۵۳) همزمان در لندن و تهران انتشار یافت.
🔸 دوم، انتشار خبر سفر قریبالوقوع #ریچارد_نیکسون -معاون ژنرال دوایت آیزنهاور رئیسجمهور آمریکا- به ایران که در اعلامیههای آن زمان او را «بازرگان مرگ» و «دلال کمپانیهای بزرگ نفتی» خواندند.
2⃣ در ۱۵ آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و به زدوخورد و دستگیری گروهی از دانشجویان انجامید. با تشدید تظاهرات در روز دوشنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) نیروهای لشکر ۲ زرهی به دانشگاه تهران اعزام و با تیراندازی آنان سه دانشجو کشته شدند.
3⃣ حادثهی خونین ۱۶ آذر دو روز پیش از سفر ریچارد نیکسون و دیدارش با شاه -که چهارشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) انجام شد- و دو هفته پیش از سفر #دنیس_رایت، کاردار تازه منصوب شدهی بریتانیا، به ایران -که دوشنبه ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) صورت گرفت- رخ داد. از آن پس ۱۶ آذر بهعنوان #روز_دانشجو، به نماد اعتراض مردم ایران به دخالت آمریکا و سایر قدرتهای خارجی در امور داخلی ایران بدل شد.
4⃣ تا پیش از کودتا، شاید به جز در نزد برخی خبرگان آشنا با سیاست جهانی، و نیز در نزد کمونیستها که رقیب ایدئولوژیک بلوک غرب بودند، آمریکا در چشم عامهی ایرانیان به قدرتی سلطهگر و متجاوز مشهور نبود. احزاب سیاسی ناسیونالیست که عضو جبههی ملی ایران بودند، آمریکا را «قدرت سوّمی» معرفی میکردند که تحکیم پیوند با او میتواند ایران را از نفوذ دو قدرت بزرگ سنتی یعنی بریتانیا و روسیه برهاند. این تداوم نگاهی بود که از دوران متأخر قاجاریه در میان بخشی از تجددگرایان مدعی اصلاحات، برخی بدنام و وابسته و برخی خوشنام و دارای حسننیت، هم به آمریکا و هم به فرانسه، وجود داشت.
5⃣ در دو دههی اخیر برخی مقامات بلندپایهی ایالات متحدهی آمریکا با نظر غالب مورّخین همرأی شدند که یکی از مهمترین عواملی که نفرت از نظام سیاسی حاکم بر آمریکا را در مردم ایران پدید آورد، و ثمرهی آن در #انقلاب_اسلامی ۱۳۵۷ و تحولات پسین آن نمایان شد، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود. به این دلیل، در ۲۸ اسفند ۱۳۷۸ (۱۷ مارس ۲۰۰۰) مادلین آلبرایت، وزیر خارجهی دولت بیل کلینتون، و سپس باراک اوباما، رئیسجمهور وقت، اولین بار در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۳۸۸ (۴ ژوئن ۲۰۰۹) در قاهره، و سپس هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی اوباما در ۴ آبان ۱۳۹۰ (۲۶ اکتبر ۲۰۱۱) نقش مداخلهگرانهی دولت آمریکا را در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ پذیرفتند. این سخنان، صرفنظر از بینتیجه بودن تأثیر آن بر ایرانیان، دستاویزهای حقوقی محکم و قابل استنادی برای ایران فراهم آورد.
✍ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
👊 سرآغاز یک خروش (٢)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 دولت کودتاگر
1⃣ کودتای ۲۸ مرداد بهعنوان اولین عملیات کودتاییِ سازمان تازهتأسیس اطلاعاتی آمریکا (سیا) شهرت یافته که البته چنین نیست.
2⃣ اول؛ اسناد و تحقیقات منتشرشده در دههی اخیر روشن میکند که #سیا یک سال پیش در کودتای اول مرداد ۱۳۳۱ (۲۳ ژوئیه ۱۹۵۲) توسط ژنرال محمد نجیب و سرهنگ جمال عبدالناصر در مصر (ساقط کردن ملک فاروق و پایان دادن به سلطنت خاندان محمدعلی پاشا) نقش جدی داشت. در این کودتا نیز همچون کودتای مرداد سال بعد در ایران، مسئولیت منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا در سیا با #کرمیت_روزولت بود. پس از کودتای مصر، روزولت از اکتبر ۱۹۵۲ در قاهره مستقر شد و با جمال عبدالناصر رابطهی نزدیک دوستانه برقرار کرد. ولی با رشد فزایندهی گرایشهای ضد اسرائیلی در ناصر، تحول فوق به پیدایش #ناسیونالیسم_عربی و پیامدهای ضد آمریکایی - ضد انگلیسی آن انجامید و بدانجا کشید که از سال ۱۹۵۶ (۱۳۳۵) سیا و سرویس اطلاعاتی بریتانیا (اِم.آی.سیکس) سناریوهای مشترکی را برای پایان دادن به حکومت ناصر آغاز کردند. بههرروی برخی محققین سرآغاز پیوند ارتش مصر با آمریکا و استقرار نظام سیاسی - اقتصادی میلیتاریزه در این کشور را، که تاکنون تداوم یافته، از کودتای فوق میدانند.
3⃣ دوم؛ دستکاری در فرایندهای سیاسی جامعهی ایرانی در سالهای اولیه پس از شهریور ۱۳۲۰ و سقوط #رضاشاه، که به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ انجامید، تنها کار سیا نبود بلکه «کانونهای متعدد» در آن نقش داشتند؛ از سرویس اطلاعاتی بریتانیا (ام.آی.سیکس) که مربی و متحد سازمان سیا به شمار میرفت، تا کارگزاران #کارتل_نفت آمریکا، که در پی دور زدن «قانون ضد انحصار» در آمریکا و ایجاد پیوند استوار با سیاست رسمی دولت فوق در منطقهی خاورمیانه و نیز سهیم شدن در #نفت_ایران بودند، تا عوامل دو کمپانی نفتی #رویال_داچ_شل و #توتال (شرکت نفت فرانسهی آن روز). این کمپانیهای خصوصی آمریکایی و غیرآمریکایی در سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۴) قرارداد #کنسرسیوم را با ایران منعقد کردند و کارتل نفتی جدید و فراملیتی عظیمی پدید آوردند که تا اوایل دههی ۱۹۷۰ میلادی بر ۸۵ درصد ذخایر نفت جهان تسلط داشت.
✍ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
👊 سرآغاز یک خروش (٣)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 دیدار در تهران
1⃣ دیدار ۱۸ آذر ۱۳۳۲ در تهران نخستین ملاقات #ریچارد_نیکسون و #محمدرضا_پهلوی و سرآغاز پیوندی طولانی میان این دو بود. نیکسون آنگونه که در کتاب «جنگ واقعی» (۱۹۸۰) بیان کرده، شاه را در آذر ۱۳۳۲ «فاقد اعتمادبهنفس کافی» مییابد. او پس از بازگشت به واشنگتن در گزارش به شورای امنیت ملی آمریکا، شاه را فردی توصیف کرد که تازه در حال به دست آوردن جسارت خویش است.
2⃣ نیکسون بعدها، از ۲۰ ژانویه ۱۹۶۹ (۳۰ دی ۱۳۴۷) تا استعفایش در ۹ اوت ۱۹۷۴ (۱۸ مرداد ۱۳۵۳) به دلیل «رسوایی واترگیت»، رئیسجمهور آمریکا بود. در این سالها دولت #ادوارد_هیث در بریتانیا به قدرت رسید (۱۹ ژوئن ۱۹۷۰ / ۲۹ خرداد ۱۳۴۹ تا ۴ مارس ۱۹۷۴ / ۱۳ اسفند ۱۳۵۲) و شاه به دلیل برخورداری از حمایت این کانون بههمپیوستهی سیاسی - مالی، و دو چهرهی دیگر مقتدر در دولتهای فوق، یعنی #هنری_کیسینجر (مشاور امنیت ملی و سپس وزیر خارجهی دولت نیکسون) و لرد #ویکتور_روچیلد (مشاور پس پردهی ادوارد هیث)، توانست به اوج «اعتمادبهنفس» خود دست یابد. این سالها اوج غرور و خودکامگی محمدرضا پهلوی است که در سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ حتی به تصورش نمیآمد.
3⃣ برخی محققان، «شوک نفتی ۱۹۷۳» یعنی افزایش ناگهانی و چشمگیر قیمت نفت در سال فوق را طرح دولت نیکسون میدانند.
4⃣ پس از جنگ جهانی دوم، برنامههای جاهطلبانهی آمریکا برای سلطه بر جهان، گسترش چشمگیر یافت و به استقرار انبوهی از نیروهای نظامی آمریکایی در سایر کشورها انجامید. این امر از اوایل دههی ۱۹۶۰ به افزایش شدید دلارهای خارج از آمریکا و کاهش ارزش دلار در مقابل طلا انجامید. دولتهای اروپایی دلارهای فراوانی را که در اختیار داشتند به طلا تبدیل میکردند و این امر اقتصاد آمریکا را با بحران مواجه میکرد. بدینسان در آغاز دههی ۱۹۷۰ موجودی طلای آمریکا به نصف کاهش یافت و موجودی طلای اروپا چند برابر شد. دولت نیکسون برای مقابله با این بحران و جلوگیری از تبدیل دلار به طلا و خروج ذخایر طلای آمریکا از این کشور، طی قانون جدیدی وابستگی دلار به طلا را قطع کرد و تضمین تبدیل را از میان برد. این سیاستهای مالی که از سال ۱۹۷۱ آغاز شد، #شوک_نیکسون خوانده میشود.
5⃣ در مرحلهی بعد، قیمت نفت را افزایش دادند تا از این طریق دلارهای فراوانی را که به اروپای غربی و ژاپن رفته بود به آمریکا بازگردانند. آمریکا ذخایر عظیم نفت را در اختیار داشت ولی کشورهایی چون ژاپن و آلمان غربی خریداران نفت بودند. بدینسان در فاصلهای کوتاه از اکتبر ۱۹۷۳ تا مارس ۱۹۷۴ (مهر تا اسفند ۱۳۵۲) قیمت نفت از بشکهای حدود ۳ دلار به حدود ۱۲ دلار رسید و کشورهای اروپای غربی و ژاپن مجبور شدند سالیانه حدود ۶۰ میلیارد دلار بیش از گذشته به دولتهای نفتی خاورمیانه بپردازند. این پول هنگفت از طریق این دولتها در مقابل فروش اسلحه و سایر کالاهای آمریکایی، به آمریکا بازمیگشت.
✍ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
👊 سرآغاز یک خروش (۴)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 جنون خودکامگی محمدرضا پهلوی
1⃣ با افزایش چشمگیر درآمد نفتی ایران، جنون خودکامگی و خودنمایی #محمدرضا_پهلوی به اوج رسید و بریزوبپاشهای او شروع شد. شاه مغرور در فروردین ۱۳۵۳ اعلام کرد که ایران به #بانک_جهانی ۲۰۰ میلیون دلار وام داده است و اندکی بعد در ۱۴ فروردین ۱۳۵۳ اعلام کرد که تا ۱۰ سال دیگر قدرت نظامی ایران همطراز قدرت نظامی بریتانیا خواهد شد. بدینسان میزان خرید اسلحهٔ آمریکایی و انگلیسی از حدود ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۱ به ۵.۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۶ رسید.
2⃣ در ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۸ مجلهی آمریکایی تایم اعلام کرد که ایران طی بیست سال اخیر ۳۶ میلیارد دلار #اسلحه از غرب خریداری کرده است. به این ترتیب، تهران به بزرگترین بازار اسلحه در منطقه و کانون فعالیت و رقابت دلالان بینالمللی اسلحه تبدیل شد. ویلیام شوکراس، نویسندهی انگلیسی کتاب پرفروش «آخرین سفر شاه» مینویسد:
3⃣ «از سرازیر شدن پول نفت به ایران هیچکس بیشتر از فروشندگان اسلحه در غرب استفاده نکرد ... رؤسای سابق سیا در ایران، رؤسای سابق گروه کمک نظامی و مستشاران آمریکایی و ده دوازده تن از مقامات سابق آمریکایی به #دلالان_اسلحه تبدیل شدند تا از این معاملات پرسود سهمی برند. حتی دریاسالار توماس مور، رئیس سابق کمیتهٔ مشترک رؤسای ستاد آمریکا که اخیراً بازنشسته شده بود، نقش دلالی اسلحه را در تهران بر عهده گرفت.»
4⃣ #امیرعباس_هویدا، رئیس دولت در این دوران مهم و سرنوشتساز (۶ بهمن ۱۳۴۳ تا ۱۶ مرداد ۱۳۵۶) تمامی ابزارها و بسترهای لازم را برای تشدید جنون خودکامگی و خودنمایی شاه فراهم نمود و برخلاف قانون اساسی مشروطه، دخالت محمدرضا پهلوی و خویشان و دوستان او را در امور اجرایی تسهیل و تشویق کرد.
5⃣ در این سالها فساد سیاسی و مالی، اوجی بیسابقه یافت؛ منابع ملی به دست دلالان بینالمللی به تاراج رفت؛ مصرفگرایی و شیادیهای مالی، حیات اقتصادی را مختل کرد؛ و سلطهٔ خشن و خونین سازمان امنیت رژیم پهلوی، موسوم به #ساواک، به پیدایش خفقانی شبیه به دوران دیکتاتوری رضا شاه انجامید.
✍ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
👊 سرآغاز یک خروش (۵)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 خروش ضد آمریکایی ملت
1⃣ خروش مردم ایران علیه سلطهی آمریکا و متحدانش، که در فاجعهٔ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشگاه تهران برای نخستین بار پژواک پرخروش یافت، در سالهای ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ با نهضت #امام_خمینی وارد مرحلهی جدیدی شد و در سال ۱۳۵۷ به پیروزی انقلابی انجامید که به دلیل مشارکت اکثریت مطلق جامعه، مردمیترین انقلاب تاریخ جدید جهان بود.
2⃣ مولود این انقلاب، استقرار نظام سیاسی نوینی بود که پیام اصلی آن نفی وابستگی و بازگشت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی به هویت اصیل بومی، در انطباق با مقتضیات زمانه بود.
3⃣ نظام #جمهوری_اسلامی در بیش از ۴۰ سال موجودیت خود بهتدریج استوارتر و باتجربهتر شد و با گذر از توفانهای سهمگین، ایران ذلیل و تحقیرشدهٔ سدهٔ بیستم میلادی را به قدرت بزرگ منطقهای امروز بدل کرد.
4⃣ این هنوز آغاز راه آن، بر بنیاد تجربههای گرانسنگ ۴۰سال گذشته است.
✍ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : چهارشنبه
🌞 ١٧ آذر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٣ جمادیالاولی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ٨ دسامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ۴ طِوِت ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مرگ #گلدا_مایر نخستوزیر صهیونیست رژیم غاصب #اسرائیل (١٩٧٨م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ زنی که با خودفروشی برای صهیونیستها پول جمع میکرد! (١)
1⃣ #گلدا_مایر نخستوزیر سابق رژیم اشغالگر قدس بیش از ۵٠ سال از عمر خود را وقف خدمت به آرمانهای سیاسی، ارضی و اقتصادی رژیم صهیونیستی کرد.
2⃣ «گلدا مایویچ مایر» در سوم مه ١٨٩٨ در شهر کیف (اوکراین) بهدنیا آمد و در ١٩٠۶ همراه با خانوادهاش به آمریکا مراجعه کرد. پدرش نجاری بود که ۵ پسرش در کودکی مُرده بودند. خانم مایر در مدرسهای دولتی در شهر «میلواکی» در آمریکا مشغول تحصیل شد. والدینش مایل بودند او منشی بشود اما وی معلم شد و از همان آغاز به نهضت صهیونیستی در آمریکا پیوست.
3⃣ او بعداً با یک #صهیونیست از همکاران خود بهنام «موریس میرسون» ازدواج کرد. این دو تن در ١٩٢١ عازم #اورشلیم (بیتالمقدس) شدند و این زمانی بود که بهتازگی فلسطین تحت قیمومت انگلستان درآمده بود.
4⃣ گلدا مایر تا قبل از ظهور #اسرائیل در ١٩۴٨ همچون هزاران یهودی مهاجر که در دوران قیمومیت انگلستان بر فلسطین به این سرزمین انتقال داده شدند، زندگی میکرد اما همکاریهای فراوانی با گروههای زیرزمینی یهود از قبیل #ایرگون، #اشترن، #هاگانا و سایر تشکیلات پنهان صهیونیستی که به کار انتقال یهودیان اروپا به فلسطین اشتغال داشتند، به عمل آورد.
5⃣ این همکاریها باعث شده بود وی غالب اوقات بیرون از خانه باشد. این امر به زندگی زناشوئی گلدا مایر لطمه بزرگی زد. بهطوری که در سال ١٩۴۵ شوهرش وی را طلاق داد و خانم گلدا مایر تا پایان عمر بیوه ماند.
📚 منبع: مشاهیر سیاسی قرن بیستم، احمد ساجدی، نشر محراب قلم، ١٣٧۴، ص۴٠٣
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ زنی که با خودفروشی برای صهیونیستها پول جمع میکرد! (٢)
1⃣ #گلدا_مایر در این سالها توانست در رأس تشکیلات مالی سازمانهای یهودی، میلیونها دلار برای مسلح کردن #اسرائیل آتی پول جمعآوری کند.
2⃣ او حتی از راههای #فحشا و بیعفتی و #خودفروشی برای جمعآوری پول جهت تقویت تشکیلات مخفی صهیونیستها بهره جست.
3⃣ بعد از تأسیس دولت اسرائیل گلدا مایر فعالیتهای سیاسی خود را توسعه داد. اولین شغل او در ١٩۴٨ سفارت اسرائیل در مسکو بود. او در سالهای ١٩۴٩ تا ١٩۵۶ در زمان نخستوزیری بنگوریون وزیر کار اسرائیل بود.
4⃣ سپس از ١٩۵۶ تا ١٩۶۶ به مدت ١٠ سال وزیر خارجه این کشور شد. او در این مدت بیش از هر کسی به مسافرت در سراسر جهان پرداخت.
5⃣ با مرگ «لوی اشکول» نخستوزیر وقت اسرائیل در اکتبر ١٩۶٩، خانم گلدا مایر در انتخابات به پیروزی رسید و در ١۵ دسامبر همان سال در رأس کابینه جدید صهیونیستی قرار گرفت.
6⃣ وی این سمت را تا سال ١٩٧۴ حفظ کرد و سپس در ١٠ آوریل این سال به دلیل اوجگیری مخالفت اعضای حزب کارگر که خود عضو آن بود، از مقام نخستوزیری استعفا داد.
7⃣ روز ٨ دسامبر سال ١٩٧٨ میلادی، گلدا مایر که بیش از ۵٠ سال از عمر خود را وقف خدمت به آرمانهای سیاسی، ارضی و اقتصادی #رژیم_صهیونیستی کرد در سن ٨٠ سالگی درگذشت.
📚 منبع: مشاهیر سیاسی قرن بیستم، احمد ساجدی، نشر محراب قلم، ١٣٧۴، ص۴٠٣
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ١٨ آذر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ۴ جمادیالاولی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ٩ دسامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ۵ طِوِت ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ مرگ #حسن_رشدیه از فعالان بابی ازلی و مؤسس مدارس جدید در تبریز و تهران (١٣٢٣ش)
✍ معرفی #عراق بهعنوان آغازگر و #متجاوز و مسئول جنگ علیه ایران توسط سازمان ملل متحد (١٣٧٠ش)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter