✡️ پرسکات بوش و پروژه هیتلر (5)
🎯 سیمای خانوادگی جرج بوش (قسمت آخر)
1️⃣ #مونتاگ_نورمن، دوست دیگرِ #پرسکات_بوش و تاچر براون، به خاندان زرسالار نورمن تعلق داشت و طی سالیان مدید رئیس #بانک_انگلستان بود. نورمن یکی از شرکای پیشین مؤسسه برادران براون بود و پدربزرگ وی در زمان جنگ داخلی آمریکا ریاست این مؤسسه را بهدست داشت.
2️⃣ مونتاگ نورمن در محافل حاکمه بریتانیا بهعنوان حامی #هیتلر شناخته میشد و مقام کنونی وی بهعنوان رئیس بانک انگلستان جایگاه مهمی در #پروژه_هیتلر داشت. نورمن در سفرهایش به نیویورک در خانه تاچر براون اقامت میگزید. در این شبکه پرسکات بوش متولی معامله با آلمان بود و تاچر براون با انگلستان.
3️⃣ از شرکای دیگر شبکه فوق باید به اعضای خاندان بانکدار شرودر اشاره کرد که مانند هریمن و واکر و بوش با آلمان هیتلری پیوند داشتند و از رابطه نزدیک با آلن و جان فوستر دالس برخوردار بودند. این دو برادر در آن زمان وکلای دعاوی بانک شرودر بودند.
4️⃣ #بانک_شرودر از نیمه دوّم سده نوزدهم بهعنوان یکی از کانونهای مهم سرمایهگذاری زرسالاران بریتانیا و شرکای ایشان شناخته میشد و همین بانک بود که بههمراه کمپانی #یهودی ساسون و کمپانی والپول- گرینول در تأسیس بانک شاهنشاهی ایران و انگلیس (بانک شاهی) شرکت نمود و امتیاز نشر اولین اسکناسهای ایران را بهدست آورد.
5️⃣ بارون کورت فن شرودر در کنار هریمن و واکر و بوش از شرکای اصلی مؤسسات #آلمان_نازی در آمریکا بهشمار میرفت. شرودر در جمع شرکای خویش مسئولیت تأمین مالی ارتش خصوصی #حزب_نازی را بهعهده داشت و بههمراه فردریک فلیک و مونتاگ نورمن در صعود نهایی هیتلر نقش مؤثری ایفا نمود. بارون رودلف فن شرودر نایبرئیس و عضو هیئت مدیره کمپانی کشتیرانی هامبورگ- آمریکا بود.
✍️ نویسنده: عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 yon.ir/hitlerpro
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ پرسکات بوش و پروژه هیتلر (6)
🎯 سیمای خانوادگی جرج بوش (قسمت آخر)
1️⃣ در سال 1932 سفارت آمریکا در برلین در گزارشهای خود به واشنگتن از مبارزات انتخاباتی پرهزینه #آدولف_هیتلر خبر داد و از پول هنگفتی که برای ایجاد ارتش خصوصی 300 الی 400 هزار نفری #حزب_نازی صرف شده است و این پرسش را مطرح کرد که حامیان مالی حزب نازی چه کسانی هستند؟!
2️⃣ در این سال دولت قانونی آلمان دستور انحلال ارتش خصوصی حزب نازی را صادر کرد و سفارت آمریکا در برلین گزارش داد که کمپانی کشتیرانی هامبورگ- آمریکا تبلیغات شدیدی را علیه دولت آلمان و بهسود هیتلر آغاز کرده است. این در زمانی است که هزاران آلمانی مخالف حزب نازی بهوسیله ارتش خصوصی این حزب به قتل میرسیدند.
3️⃣ بعدها، گزارش کمیسیون تحقیق سنای آمریکا روشن ساخت که در این دوران #کمپانی_رمینگتون نقش مهمی در تسلیح حزب نازی ایفا مینموده است!
4️⃣ در 27 مارس 1933 #مکس_واربورگ از آلمان به شریکش #پرسکات_بوش در نیویورک نامهای نوشت که متضمن تمجید فراوان از هیتلر بود. او دولت هیتلر را برای آلمان مفید توصیف کرد و نوشت:
👈 در چند سال گذشته تجارت بسیار بهتر از انتظار ما شده است. ولی متأسفانه تبلیغات شدید علیه آلمان فضای نامطلوبی بهوجود آورده است. مطبوعات خارجی فوقالعاده درباره تحولات آلمان اغراق میکنند. دولت جدید با جدّیت بهدنبال اعاده صلح و نظم در آلمان است و من از این نظر کاملاً احساس رضایت میکنم.
5️⃣ توجه کنیم که این مطالب را عضو یکی از سرشناسترین خاندانهای #یهودی سدههای نوزدهم و بیستم نگاشته است!!
✍️ نویسنده: عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 yon.ir/hitlerpro
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ پرسکات بوش و پروژه هیتلر (7)
🎯 سیمای خانوادگی جرج بوش (قسمت آخر)
1️⃣ در 29 مارس 1933، دو روز بعد از نامه #مکس_واربورگ، پسر او بهنام «اریک واربورگ» تلگرافی به نیویورک برای پسرعمویش «فردریک واربورگ» [عضو هیئت مدیره کمپانی راهآهن هریمن در آمریکا] فرستاد. او از فردریک واربورگ خواست که “از تمامی نفوذ خود برای متوقف کردن فعالیتهای #ضدنازی در آمریکا از جمله تبلیغات غیردوستانه در مطبوعات و اجتماعات” استفاده کند. فردریک واربورگ به اریش پاسخ داد: “هیچ گروه مسئولی در اینجا بایکوت کالاهای آلمانی را تبلیغ نمیکند.“
2️⃣ در 31 مارس 1933 «کمیته آمریکایی- یهودی» که تحت نفوذ واربورگها بود، و سازمان #بنای_بریث که بهوسیله #شولزبرگرها اداره میشد، اطلاعیه رسمی مشترکی منتشر کردند و اعلام نمودند که “هیچ آمریکایی بایکوت آلمان را تشویق نمیکند.”
3️⃣ در مه 1933 شبکه هریمنها پیشنهادی به آلمان هیتلری ارائه دادند برای تأسیس یک سندیکا که صادرات تمامی کالاهای آلمانی به ایالات متحده را بهدست داشته باشد. این پیشنهاد در برلین مورد مذاکره قرار گرفت. طرف آلمانی #هالمر_شاخت، وزیر اقتصاد هیتلر، بود و طرف آمریکایی #جان_فاستر_دالس. دالس وکیل دعاوی دهها مؤسسه اقتصادی #نازی بود. او بعدها به یکی از چهرههای اصلی حزب جمهوریخواه بدل شد و در مقام وزیر خارجه مقتدر ایالات متحده جای گرفت. برادران دالس، هر دو، وکلای مؤسسات #خاندان_بوش نیز بودند.
4️⃣ در طول دهه 1930 جان فوستر دالس برای سرمایهگذاری در بازسازی اقتصاد آلمان مذاکرات فراوانی با دولتِ #حزب_نازی داشت و در نامههایی گزارش برخی از این مذاکرات را به #پرسکات_بوش ارائه مینمود.
5️⃣ دوستی با جان فوستر دالس و برادرش آلن دالس (رئیس بعدی سیا) در راهیابی #پرسکات_بوش بهعنوان سناتور ایالت کانکتیکت به پارلمان آمریکا مؤثر بود و همین رابطه بعدها به #جرج_بوش اوّل کمک فراوانی کرد که مدارج ترقی را در آژانس مرکزی اطلاعات ایالات متحده آمریکا (سیا) بهسرعت بپیماید.
✍️ نویسنده: عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 yon.ir/hitlerpro
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ وظیفه «جمعیت ضد افترا» (ADL) اقامه دعوی در محاکم قضایی علیه نویسندگان و مورّخینی است که درباره پیوند «زرسالاران یهودی با آلمان هیتلری» یا علیه «افسانه هولوکاست» سخن میگویند!
🎯 آیا میدانستید یهودیان غیر از «افشای دروغِ هولوكاست» نسبت به «افشای ارتباط خود با هیتلر» هم بسیار حساسیت دارند؟!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ پرسکات بوش و پروژه هیتلر (8)
🎯 سیمای خانوادگی جرج بوش (قسمت آخر)
1️⃣ از سال 1934 #یاکوب_چایتکین، وکیل دعاوی اهل نیویورک و پدر آنتون چایتکین (یکی از دو مؤلف کتاب زندگینامه غیررسمی جرج بوش)، وکالت تعدادی از سهامداران خردهپایی را بهدست گرفت که در اثر بورسبازیهای مشکوک شبکه «هریمن- بوش- واربورگ» بهسود #هیتلر ورشکست شده بودند.
2️⃣ این گروه مبارزه سختی را برای تحریم آلمان هیتلری آغاز کرد و اندکی بعد فدراسیون کار آمریکا به این مبارزه پیوست. در جبههی مقابل کسانی جای داشتند که از تجارت با آلمان هیتلری سودهای کلان میبردند. در رأس این جبهه «شبکه هریمن» جای داشت و در این کارزار #پرسکات_بوش، بهعنوان نماینده آورل هریمن، بهشدت فعال بود.
3️⃣ چنانکه گفتیم، منویات واربورگها را «کمیته یهودیان آمریکا» و «سازمان بنایبریث» دنبال میکرد. بنای_بریث همان سازمانی است که امروزه به #جمعیت_ضد_افترا (ADL) تغییر نام داده و بهدلیل اقامه دعوی در محاکم قضایی علیه نویسندگان و مورّخینی که درباره پیوند #زرسالاران_یهودی با #آلمان_هیتلری یا علیه افسانه #هولوکاست سخن میگویند، شهرت جهانی یافته است.
4️⃣ معهذا، چنانکه نویسندگان «زندگینامه غیررسمی جرج بوش» بهدرستی توجه کردهاند، این پرسش به جدّ مطرح است که چرا سازمانهایی چون ADL و سایر “شکارچیان حرفهای نازیها“، بهرغم اسناد و تحقیقات فراوان موجود، هیچگاه منشاء ثروت #خاندان_بوش را کشف نمیکنند و درباره آن سخن نمیرانند؟!!
5️⃣ #پرسکات_بوش در سال 1972 در 77 سالگی درگذشت و پیوندهای استوار و عمیق او و پدرش، #ساموئل_بوش، با شبکههای مشکوک دسیسهگران مالی و سیاسی و ثروت کلانی که به میراث نهاده بود، بستر صعود پسرش، «جرج هربرت واکر بوش»، را به مقام چهل و یکمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا فراهم ساخت.
✍️ نویسنده: عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 yon.ir/hitlerpro
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ یهود و رسانه
💠 پردهی اول: سال 1891
1⃣ رهبر حزب کارگر انگلستان، در خصوص #روچیلدها میگوید:
2⃣ «این دار و دستهی زالوصفت در خلال قرن حاضر علت شرارت و بدبختیهای بیشماری در اروپا بودهاند و ثروت هنگفت آنان عمدتاً از طریق به راهانداختن جنگ بین کشورها روی هم تلنبار شده است؛ کشورهایی که هرگز نباید با یکدیگر درگیری پیدا میکردند.
🔹 هر وقت مشکلی در اروپا هست، هرجا شایعهی بروز جنگ پخش میشود و ذهن افراد با ترس ناشی از تغییر و مصیبت آکنده میگردد، شک نکنید که یک #روچیلد دماغ عقابی در جایی در نزدیکی منطقهی آشوبزده در حال دستاندازی است.»
3⃣ اظهارنظرهایی از این دست، روچیلدها را نگران میکند؛
4⃣ بنابراین در اواخر قرن هجدهم، بنگاه خبری #رویترز (Reuters) را خریداری میکنند تا بتوانند کنترل #رسانههای_گروهی را به دست بگیرند.
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
✡️ یهود و رسانه
💠 پردهی دوم: سال 1926
1️⃣ #دیوید_سارنوف (David Sarnoff) #یهودی، اولین شبکهی زنجیرهای رادیو ایالات متحده را بهعنوان سرویسی از سوی شرکت رادیو آمریکا (RCA) عرضه مینماید.
2️⃣ سارنوف در ادامه به شدت در فرآیند توسعهی تلویزیون رنگی و ایجاد شبکهی #ان_بی_سی (#NBC) بهعنوان یکی از سه شبکهی بزرگ تلویزیونی دخالت دارد.
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
✡️ یهود و رسانه
💠 پردهی سوم: سال 1928
1️⃣ #ویلیام_اس_پیلی (William s. paley) #یهودی، شبکهی رادیویی #سی_بی_اس (#CBS) را تأسیس میکند و در آینده این شبکه را به امپراتوری تلویزیونی، با ثروتی چند میلیاردی تبدیل مینماید.
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
✡️ یهود و رسانه
💠 پردهی چهارم: سال 1942
1️⃣ #لئونارد_گولدنسن (Leonard Goldenson) #یهودی، شبکهی تلویزیونی #ای_بی_سی (#ABC) را تأسیس میکند. او در مقام ریاست، ناظر موفقیت این شبکه است.
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
✡️ یهود و رسانه
💠 پردهی پنجم: سال 1973
🌐 در دهم اکتبر، #اسپیرو_آگنو (Spiro Agnew)، معاون رئیس جمهور آمریکا استعفا میکند. او در رسانهها به رشوهخواری متهم میشود، اما دلیل اصلی برکناری او، شناخت و نفرتش از #مافیای_یهودی_کمونیستی است که ایالات متحده را تحت سلطهی خود گرفته است. این مسئله از سخنرانی او آشکار میشود:
1️⃣ «یهودیان، رسانههای ملی اثرگذار را تحت مالکیت و ادارهی خود دارند و با کمک گروهی دیگر از یهودیان بانفوذ، خطمشی فاجعهآمیزی را از سوی ایالات متحده در خاورمیانه به اجرا گذاشتهاند. تمام شما باید سیاستگذاران و صاحبان واقعی این نوع خط مشی را تحت بررسی قرار دهید؛ آنگاه درمییابید که درصد بیشتری از یهودیان نسبت به جمعیتی که در این کشور دارند، در این حوزه دخیل هستند. آنان با رسانههای ملی اثرگذار، برنامههای خود را پیش میبرند.
2️⃣ منظور من خبرگزاریها و مؤسسات فعال در امر نظرسنجی از افکار عمومی است؛ از قبیل نشریات تایمز، نیوزویک، نیویورک تایمز، واشینگتن پست و اینترنشنال هرالد تریبون (International Herald Tribune). به طور مثال، آقای ویلیام پیلی، مرد شمارهی یک شبکهی سی بی اس، یهودی است. آقای جولیان گودمن (Julian Goodman) که ادارهی ان بی سی را در دست دارد و لئونارد گولدنسن (Leonard Goldenson) در ای بی سی، زمامدار امور است. خانم کاترین گراهام (Katherine Graham) مالک واشینگتن پست و آقای سالزبرگر (Sulzberger) مالک نیویورک تایمز است. همهی این افراد #یهودی هستند!
3️⃣ شما به همین ترتیب این خط سیر را دنبال کنید … نه فقط مالکیت، بلکه اگر مدیریت اخبار و انتشار مصلحتی اخبار و انتشار مصلحتی اخبار را در این خط سیر مورد توجه قرار دهید، در مییابید که آنان در حال حاضر از طریق ستیزهجویی و خلاقیتشان #رسانههای_خبری را تحت کنترل خود دارند. هماکنون آنان نه تنها در #رسانههای_گروهی، بلکه در جوامع دانشگاهی، مراکز مالی و مؤسساتی که با عموم مردم به طور مشهود و اثرگذار سروکار دارند، به طور فزایندهای حق اظهارنظر دارند.
4️⃣ به نظر من سیاست ما در خاورمیانه فاجعهآمیز است؛ چرا که منصفانه نیست. من جز نفوذ این #لابی_صهیونیست، دلیل دیگری نمیبینم که چرا حدود نیمی از کمکهای خارجی این کشور به سمت #اسرائیل روانه میشود. من تصور میکنم قدرت رسانههای خبری در دست یهودیان است … این جریان مشروط به کنترل رأیدهندگان نیست، بلکه تنها دستخوش هوا و هوس سرکردگان خود است.»
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
✡️ یهود و رسانه
💠 پردهی ششم: سال 1991
🌐 #دیوید_راکفلر (از افراد مرتبط با خاندان روچیلد) در #کنفرانس_بیلدربرگ که در تاریخ ششم تا نهم همین سال در بادن-بادن (Baden-Baden) آلمان برگزار میشود، مطلب ذیل را بیان میکن:
1️⃣ «ما از مدیران #واشینگتن پست، #نیویورک_تایمز، #مجله_تایم و دیگر نشریات معتبر که درجلسات ما حضور به هم میرسانند و تقریباً چهل سال است که با بصیرت به وعدههایشان پایبند هستند، کمال تشکر را داریم.
2️⃣ اگر فعالیتهای ما در این سالها در معرض #جنجال_رسانهای و #دید_عموم قرار میگرفت، غیرممکن بود که بتوانیم طرحهای خود را پیش ببریم؛ اما حالا جهان پیچیدهتر شده، آمادهی خیزش به سمت #حکومت_جهانی است.
3️⃣ بهطور قطع، حاکمیت فراملیتی نخبگان روشنفکر و #بانکداران در سطح جهان -نسبت به حق حکومت بر خود که در قرنهای گذشته حاکم بوده- ارجح است.»
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
✡️ یهود و رسانه
💠 پردهی هفتم: سال 1880
🔸 در واقع حرف اصلی را قبل از تمام موارد فوق و در سال 1880 گفتهاند:
🌐 در آمریکا #جان_سوئینتون (John Swinton)، روزنامهنگار برجستهی نیویورک، مهمان اصلی ضیافتی بود که توسط پیشتازان #صنف_روزنامهنگار به افتخار او برپا شده بود. یکی از افراد حاضر در مهمانی که نه از مطبوعات سررشته داشت و نه سوئینتون را میشناخت، برای سلامتی #روزنامهنگاران_مستقل باده مینوشد. سوئینتون از دست همکارانش خشمگین شده و میگوید:
1️⃣ «در این روزگار هیچ خبرنگار مستقلی در آمریکا وجود ندارد؛ شما میدانید و من هم این مسئله را میدانم. هیچ یک از شما جرأت ندارید نظر صادقانهی خود را بنویسید و خودتان از پیش میدانید اگر این کار کنید، نظر شما هرگز چاپ نخواهد شد.
2️⃣ هر هفته از طرف روزنامه به من دستمزد میدهند تا نظرات صادقانهی خودم را ننویسم. بقیهش ما هم به همین شکل حقوق میگیرند تا همین کار را کنید.
3️⃣ اگر هریک از شما آن قدر احمق باشد که نظرات صادقانهاش را مطرح کند به راحتی از کار اخراج میشود و باید به دنبال کار دیگری باشد. اگر من به خودم اجازه بدهم تا نظرات صادقانهام را تنها در یک نسخه از روزنامهام به چاپ برسانم، 24 ساعت طول نمیکشد که کسب و کارم را جمع میکنند.
4️⃣ شغل #روزنامهنگاری یعنی حقیقت را از بین بردن؛ یعنی به صراحت دروغ گفتن؛ یعنی گمراه کردن؛ بدگویی کردن و پیش پای ارباب پول و ثروت دم تکان دادن؛ یعنی برای یک لقمه نان، کشور و مردم خود را به چوب حراج زدن.
5️⃣ شما میدانید و من هم این را میدانم و این نوشیدن به سلامتی روزنامهنگاران مستقل، چقدر احمقانه است! ما آلتدست و دستنشاندهی ثروتمندان پشت صحنه هستیم. ما عروسک خیمهشببازی هستیم؛ آنها نخها را میکشند و ما هم میرقصیم. استعدادها، امکانات و زندگیمان، همهی دارایی این افراد است. ما روسپیهای اندیشمند هستیم.»
👉 goo.gl/kPxmUJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #یهود_و_رسانه
🎯 دولت سازندگی و طبقه متوسط جدید (1)
✡️ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت 31)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (7)
1️⃣ آیا رئیسجمهور راه دیگری جز استقراض خارجی از #صندوق_بینالمللی_پول داشت یا میتوانست مجری اصلاحاتِ پیشنهادی آنان نباشد؟ مثلاً چنانکه تیم او در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری میخواستند یک توسعه لیبرال متوازن در اقتصاد و سیاست را همزمان پیش ببرد؟
2️⃣ چنین به نظر میرسد که #هاشمی_رفسنجانی بهتدریج در فکر پیادهسازی یک #فرهنگ_مدرن بود؛ مانند همان پروژهای که سیدمحمد #موسوی_خوئینیها در زمان او دنبال میکرد، با این فرق که ادبیات هاشمی رفسنجانی و شیوهی عملش با دیگر سیاستمداران تفاوتهای زیادی داشت.
3️⃣ میتوان با دستهای از دیدگاههای جدیدِ تحلیلگرانی مانند ولیرضا نصر یا فرید زکریا و ری تکیه همصدا گشت که: شخصیت سیاسی وی یک #عملگرا (پراگماتیست) است و به همین خاطر گزینه مقبول #تکنوکراتها و #بروکراتها است، زیرا با شیوهی مدیریتیاش منافع آن قشرها بیشتر تأمین میگشت، ولی غیر از این تحلیلگران آمریکایی عدهای دیگر از پژوهشگران امنیتی مانند کِنت پولاک [یهودی] هستند که نظریاتی رادیکال دارند.
4️⃣ مثلاً پولاک در کتاب «معمای ایرانی» پس از روانشناسی سیاسی #سردار_سازندگی، شخصیت او را هم یک «میانهروی لیبرال واقعی» و هم موجودی «جاهطلب» که: «سیاستهای وی همواره تابع منافع زندگی سیاسی حرفهایاش است» تشخص داده و مدعی است: «همواره از آشتی با ایالات متحده طرفداری میکند.»
5️⃣ #کنت_پولاک در کتابش لیستی از سیاستهای #دولت_سازندگی را برای نزدیکی به ایالات متحده آمریکا ارائه میدهد؛ لیستی که البته هاشمی رفسنجانی هیچگاه در مقام انکار اهداف آن برنیامده و خودش بارها اذعان کرده که در پی «بهبود و برقراری ارتباط با آمریکا» بوده است، اما «هربار #رهبر انقلاب اسلامی مانع از این کار شدهاند.»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
🎯 دولت سازندگی و طبقه متوسط جدید (2)
✡️ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت 31)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (7)
1️⃣ از دل همین استراتژی، سیاستهای #مدرنیزاسیون كه شامل ایدههایی مانند «تمرکز دولت بر اصلاحات اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد رقابتی» یا «سرمایهگذاری بیرویهی کمپانیهای خارجی» و «کاهش یارانههای دولتی» در شرایط پس از جنگ تحمیلی و همچنین «واردات بیرویه کالا» بود، چندین بحران شدید مانند «تورم بیسابقهی 50 درصدی» و «بدهیهای سنگین خارجی» درآمد!
2️⃣ مدیریت اصلاحات #هاشمی_رفسنجانی هم در دست کابینهای بود که به تدریج با «فرسایش ایدئولوژیک» دست و پنجه نرم میکرد و به قول #کنت_پولاک یهودی:
👈 رفسنجانی به محض دست گرفتن قدرت، کابینهای را روی کار آورد که «رادیکالهای کلیدی» در آن حضور نداشتند. این کابینه شامل «چهرههای جدیدی» بود که «انجام تغییرات» در سیاستهای ایران را وعده داده بودند و بیشتر به تواناییهای «تکنوکراتیک» باور داشتند تا به «وفاداری و پاسداری از انقلاب اسلامی».
3️⃣ «چهرههای جدیدی» که کنت پولاک از آنان به عنوان #مدیران_تکنوکرات یاد میکند، همان طبقهی #یقه_سفیدها هستند و نمایندگان این «طبقهی جدید» را نیز میتوان حلقهی مدیران مشهور به #کارگزاران_سازندگی مانند: محمدتقی بانکی، غلامحسین کرباسچی، عطاءالله مهاجرانی، سیدحسین مرعشی، محمدعلی نجفی، محسن نوربخش، بهزاد نبوی، محسن سازگارا و… نامید.
4️⃣ آنان در دولت، نزدیکترین فراکسیون به هاشمی رفسنجانی بودند و اولینبار پس از انقلاب اسلامی، همانها خود را #لیبرال_دموکراتهای_مسلمان! خواندند.
5️⃣ مثالی واضح برای توضیح عملکرد آنان میتوان آورد: #رابین_رایت، نویسنده روزنامه لسآنجلس تایمز که برای نگارش کتاب «آخرین انقلاب بزرگ» ماههای متوالی را در ایرانِ دههی 1370 سپری کرده، مینویسد:
👈 آقای رفسنجانی پس از دست گرفتن قدرت، #غلامحسین_کرباسچی را به سمت «شهردار تهران» رساند تا این شهر را «زنده» کند و فرهنگسراهای جدیدی مانند #فرهنگسرای_بهمن «جایی بود که در آن ایران با غرب میآمیخت.»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران