✍️ با سلام به دوستان و همراهان كانال.
🔸 از دیماه 1397 پروندهی جدیدی را گشودیم. پروندهای بسیار مهم و راهگشا پیرامون فرقهای مهم اما ناشناخته (آنهم به رغم گذشت بیش از هفتاد سال از موجودیتش!) به نام #مریمیه.
🔸 طریقت مریمیه را فردی بهنام «فریتیوف شوان» بنیان نهاد، و با مرگ شوان، رهبری آن به «مارتین لینگز» و سپس #سیدحسین_نصر انتقال یافت. پروندهی ما، تحقیقی است درباره طریقت «مریمیه» و سیر تطوّر آن از شوان تا نصر.
🔸 چهار قسمت از این پرونده قبلاً منتشر شد. دوستانی که جدیداً به جمع ما پیوستهاند میتوانند از لینکهای زیر برای مطالعهی قسمتهای قبل استفاده کنند:
1️⃣ مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (1)
👉 yon.ir/Maryamiya1
2️⃣ مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (2)
👉 yon.ir/Maryamiya2
3️⃣ تئوسوفیسم و بهائیت
👉 yon.ir/Maryamiya3
4️⃣ پارلمان جهانی ادیان و احیای باستانگرایی
👉 yon.ir/Maryamiya4
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
1️⃣ پنجمین قسمت از پروندهی «مریمیه: از فریتیوف شوان تا سیدحسین نصر» به آشنایی با شخصیت «رنه گنون» اختصاص دارد. آشنایی با این شخصیت از آن رو اهمیت دارد که #فریتیوف_شوان خود را از علاقهمندان گنون معرفی کرده و مسلمانیاش را تحت تأثیر کتابهای گنون میداند. ضمناً گسترش اولیهی طریقت شوان نیز به دلیل حمایت گنون بود.
2️⃣ #رنه_گنون نه تنها متفکری بزرگ و تأثیرگذار بود، بهنحوی که امروزه نهادهای دولتی و آکادمیک فرانسه، صرفنظر از مسلمانی گنون، او را از مفاخر خویش میدانند، بلکه در کردار نیز صادق بود؛ چه زمانی که تئوسوفیست بود، چه آنگاه که با کلیسای کاتولیک پیوند خورد و چه زمانی که سیره مسلمانی در پیش گرفت.
3️⃣ رنه گنون فرقهگرا نبود و هیچگاه نخواست از اعتبار و نفوذ شخصیت و اندیشه خویش برای #فرقهسازی و «مرید و مرادبازی» استفاده کند. گنون زندگی ساده و گوشه گیری پیشه کرد و هیچگاه مدعی کرامت و کشف و شهود نشد؛ مدعی نشد که پیامبر یا قدّیسی بر او نازل شده یا در زمان تولدش نوری درخشیده و زمان متوقف شده. این راهی است که شوان و لینگز و نصر، با سرقت میراث فکری گنون، در پیش گرفتند.
📖 متن کامل این مقاله را اینجا بخوانید:
👉 yon.ir/Maryamiya5
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ اسناد آزادشده وزارت خارجه اسرائیل و روابط پنهان با ایران (۱۹۵۳- ۱۹۷۹)
🔸 اخیراً بیش از ده هزار برگ سند دولت #اسرائیل درباره روابط با #ایران طی سالهای پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ در دسترس محققین قرار گرفته است.
🔸 این اسناد متعلق به وزارت خارجه اسرائیل، یعنی اسناد دیپلماتیک، است و طبعاً شامل بخش «سِرّیتر» روابط ایران و اسرائيل در زمان #حکومت_پهلوی، یعنی روابط اطلاعاتی و نظامی، نمیشود.
🔸 گزارش #ایتای_ماک، حقوقدان اسرائیلی، درباره اسناد فوق مؤید این امر است. برای مثال، بهنظر نمیرسد درباره نقش بسیار بااهمیت و حساس سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی متعدد اسرائیل (موساد، شاباک و آمان) در ایران، روابط آنان با اداره دوم (اطلاعات) ارتش و #ساواک یا فعالیت مستقل آنان در ایران، در اسناد فوق مطلب مهمی باشد.
📚 از مطالعه مقاله ایتای ماک به نتایج زیر میرسیم:
1️⃣ «رابطه با ایران» برای اسرائیل بسیار بااهمیت و به این دلیل بسیار گسترده بود.
2️⃣ بهدلیل سِرّی و حساس بودن این رابطه، اقدامات مربوطه نه از مجاری عادی رسمی بلکه از طریق شخص #شاه یا وزیر دربار انجام میشد. (در بخش مهمی از این دوران #امیر_اسدالله_علم وزیر دربار بود.)
3️⃣ با شروع امواج انقلاب، اسرائیل به دقت تحولات ایران را زیر نظر داشت و سقوط شاه را حسّ و پیشبینی میکرد.
4️⃣ بهدلیل شروع انقلاب، اسرائیل از ایران قطع امید نکرد و در پی حفظ پایگاه خود در ایران بود.
5️⃣ گزینه کودتای نظامی و استقرار دولت مقتدر نظامی برای سرکوب انقلاب برای اسرائیل مطرح بود. (از این منظر محتمل است کودتای نوژه طرح اسرائیل باشد.)
📝 Eitay Mack
The Unwritten History Of Israel’s Alliance With The Shah’s Dictatorship
LobeLog
June 30, 2019
👉 https://lobelog.com/the-unwritten-history-of-israels-alliance-with-the-shahs-dictatorship/
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🎯 تذکر: شناخت شخصیت «فریتیوف شوان» بهعنوان بنیانگذار «فرقه مریمیه» بسیار مهم است. بدیهی است كه بنیانگذار یک مکتب الهی، "محال" است که شخصی منحرف و فاسد باشد.
.
✡️ فریتیوف شوان؛ مریدی که زود مراد شد! (1)
📚 مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (6)
🌐 فریتیوف شوان: سالهای آغازین
1️⃣ #فریتیوف_شوان متولد 1907 است یعنی در زمان فوت رنه گنون 44 ساله بود. از او سند مهمی بر جای مانده که برخی جزئیات زندگی او را روشن میکند. این سند زندگینامه خودنوشت شوان است که در سال 1974 بهطور خصوصی چاپ شد.
2️⃣ «خاطرات شوان» منتشر نشده ولی به وسعت در داخل و خارج فرقه #مریمیه توزیع شده است. مقاله #برهنگی_قدسی شوان، ترجمه بخشی از کتاب فوق است که بعداً جمعآوری شد و تنها در اختیار اعضایِ گزینششده فرقه قرار میگرفت!
3️⃣ شوان در کتاب فوق مطالبی را با صراحت بیان میکند که بعضاً شگفتانگیز است. مثلاً، مدعی است زمانی که به دنیا آمد نوری در بیمارستان درخشید و همه ساعتها از کار ایستادند!
4️⃣ شوان در 13 سالگی پدر را از دست داد و بههمراه مادر به شهری کوچک در فرانسه مهاجرت کرد. در سال 1929 شوان 22 ساله به پاریس رفت و بهعنوان طرّاح پارچه به کار پرداخت.
5️⃣ 16ساله بود که کتاب «شرق و غرب» گنون را خواند و مجذوب #آئینهای_هندو شد. در 1931 برای گنون نامه نوشت و گنون او را به #تصوف دعوت کرد. حیران شد که چگونه تعلّق به مسیحیت و هندوئیسم را رها کند و «از راه مکه» به خدا برسد؟!
6️⃣ روزی، در سال 1932، در پاریس دعا کرد و از خدا خواست در پیش از ظهر یک روز معین علامتی نشانش دهد. در روز موعود علامت را دید: در ساعت 11:54 آپارتمانش را ترک کرد و به سمت خیابان اصلی رفت. در ساعت 11:55 ناگهان گروهی کامل از سربازان آفریقای شمالی را دید که سوار بر اسب و با پوشش کامل اسلامی در خیابان ظاهر شده و رژه رفتند. شوان تصمیم گرفت به عهدی که با خدا بسته عمل کند و اسلام آورد. این دوّمین #دست_غیبی است که در زندگی شوان میبینیم!
✍️ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ فریتیوف شوان؛ مریدی که زود مراد شد! (2)
📚 مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (6)
🌐 دیدار با ملای جوان ایرانی!
1️⃣ فریتیوف_شوان در سال 1932، یعنی همان زمان که اسلام آورد، کارش را در پاریس از دست داد و به سوئیس رفت؛ و در سوئیس «یک ملای جوان ایرانی» به او سوره فاتحه را آموخت!
2️⃣ #سیدحسین_نصر از این «ملای جوان ایرانی» نام برده است: «خودش [شوان] میگوید که سوره فاتحه را در سوئیس و از سیدحسن امامی، که بعدها امام جمعه تهران شد، فراگرفت»! بهتدریج هویت این #دستهای_غیبی آشکار میشود:
3️⃣ #سیدحسن_امامی پسر سیدابوالقاسم، امام جمعه تهران، است. سیدابوالقاسم و برادرش سیدمحمد (امامزاده) پسران میرزا زینالعابدین ظهیرالاسلام هستند. اعضای این خانواده طی چند نسل از سوی پادشاهان قاجار به امامت جمعه منصوب میشدند. سیدمحمد عضو محکمهای بود که شیخ فضلالله نوری را به مرگ محکوم کرد! اعضای این محکمه عموماً ماسونهای عضو #لژ_بیداری_ایران بودند و برخی از آنان اندکی بعد بهعنوان بهائیانی بدنام شهره شدند!
4️⃣ سیدحسن امامی از سال 1928 تا 1933 در سوئیس به تحصیل در رشته حقوق پرداخت. زمانی که شوان به فیض دیدار این «ملای ایرانی جوان» و البته بسیار متموّل، نائل آمد، سه چهار سال از اقامت سیدحسن در لوزان میگذشت. با توجه به اقامت شوان در لوزان (از 1932) و کوچکی شهر، ارتباط میان این دو باید بیش از این باشد. سیدحسن در سال 1324 با فوت عمویش امام جمعه تهران شد. با وقوع انقلاب اسلامی، وی به اروپا رفت و در سال 1358 در خانهاش در لوزان درگذشت و در همان شهر دفن شد.
5️⃣ سیدحسن امامی در #فراماسونری به درجات عالی رسید و تا پایان #حکومت_پهلوی از گردانندگان اصلی #لژهای_ماسونی ایران بود. با توجه به این جایگاه، بهنظر میرسد پیوند سیدحسن امامی با فراماسونری باید از دوران جوانی و تحصیل در سوئیس آغاز شده باشد.
✍️ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter