💠📣 نشست علمی "تحلیل کاربردیبودن دانش کلام از گذشته تا امروز"
🎤 ارائه کننده:
حجت الاسلام دکتر مسلم محمدی
(دانشیار دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران)
🎙 مدیر جلسه:
دکتر محمدامین خوانساری
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
🗓 زمان: شنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۳
🕚 ساعت: ۱۳
🔺 مکان:
پژوهشگاه قرآن و حدیث، سالن جلسات
🌐 لینک ورود به جلسه:
https://vc1.qhu.ac.ir/p-neshast
🌓 وقتی امیرکبیر منزل خود را برای نشر علم می بخشد.
👈 به بهانه هفته پژوهش
🔹یادداشت روز
🔸امیرکبیر برای دانش و دانشمندان ارزش خاصی قائل بود چنانچه با راه اندازی دارالفنون و ایجاد رشته های علمی مورد نیاز جامعه کار بزرگی را در آن دوره کلید زد، هر چند خیلی زود امیرکبیر را از میان برداشتند و آن نیر به دارالجنون معروف شد.
🔸علاوه بر خدمات عمومی و دولتی، از اموال شخصی خود نیز نسبت به تکریم علما و دانشمندان زمان دریغ نمی کرد که قصه زیر یکی از آن هاست.
🔸یکی از اندیشمندان زمان وی علی قلی اعتضاد السلطنه بود. او تلاش میکرد تا با مدرک و منبع، شرح حال دانشمندان ایرانی را در کتابی جمع آوری کند و نام کتاب را نامه دانشوران گذاشت. این کتاب حتی اکنون نیز از منابع معتبر و محل رجوع پژوهشگران است.
🔸روزی علی قلی اعتضادالسلطنه به حضور امیر رسید. امیر به او احترام گذاشت. از جا برخاست و او را کنار خود نشاند و در مورد پژوهشها و کتابش سوالاتی پرسید و او پاسخ داد.
🔸در پایان اعتضادالسلطنه به امیر گفت: خوب است لطفی کرده به شاه عرض کنید خانهای برای سکونت من مرحمت کنند. امیر گره به ابروانش انداخت و گفت خیلی عجیب است. در این دیار هر بی سر و پای خود را به جایی وصل کرده و صاحب خانه و باغ شده اما دانشمندی مثل شما هنوز بیخانه است. نیاز نیست به شاه عرض کنم. خانه خودم که تازه ساخت آن تمام شده را به شما بخشیدم. بروید آنجا اقامت کنید.
🔸 شاهزاده هم به خانه امیرکبیر در انتهای بازار امیرکبیر (بازار کفاشها) نقل مکان کرد و سالها آنجا اقامت داشت
📘داستانهایی از زندگانی امیرکبیر؛ محمود حکیمی
✍ پی نوشت: چه تاسف بزرگی دارد که در جامعه ما حاکمان فرهيخته ای چون امیرکبیر به راحتی کنار گذاشته می شوند و تاسف بارتر اینکه در آن دوره هیچ اعتراضی و مخالفتی با این مساله توسط مردم نیز صورت نمی گیرد و حتی نمی دانستند امیر کجا دفن شده است!
✍ مسلم محمدی
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 آیا بشار اسد از آل سعود و آل خلیفه دیکتاتور بود؟
🔹یادداشت روز
⏪ بسیار جالب است، افکار عمومی در ایران را به سمتی هدایت میکنند که مردم روسری از سر بردارند و علیه حکومت دینی بایستند.
▪️همانها در سوریه افکار عمومی را به سمت گرایش به ریشهای بلند سلفی هدایت میکنند تا علیه حکومت سکولار بجنگند و یک حکومت سلفی با قوانین اسلامی و سفت و سخت بیاورند.
▪️بیاید کمی خودمان را از فریبهای بزرگ رهایی بدهیم، بشار از آل سعود دیکتاتورتر است یا از آل خلیفه؟ آزادیهای سیاسی و اجتماعیاش از عربستان سعودی کمتر است؟ هرآنچه غرب کوشید تا بن سلمان در عربستان اجرا کند، سالها قبل در سوریه وجود داشت، نه دین اجباری بود، نه حجاب. مشروب هم سرو میشد، که البته اکنون اعضای تحریرالشام در حال حمله به فروشگاههای مشروبات الکلی هستند در حلب و باقی شهرهای در دستشان. بین دختر و پسر هم دیوار نبود و...
▪️بروید فیلمهای سوریه که قبل ۲۰۱۰ در یوتیوب بارگذاری شدهاند را ببینید، کشوری زیبا، توریستی، فعال و پویا، که کنسرتهای خارجی که الان در عربستان مد شده، در آنجا برگزار میشد... هیچ شباهتی به کشورهای عربی دیگر نداشت، از همه هم سکولارتر بود
♦️اما اما و اما، برای اسرائیل یک تهدید بود و غرب این را نمیپذیرد. بحث نه بر سر دین شماست، نه دیکتاتور بودن یا نبودن حکومت شما و نه حتی سکولار یا مذهبی بودن آن... هرکدام از اینها به مقتضای نیاز آنها میتواند برای ما مردم این منطقه زیبا یا زشت جلوه کند.
▪️ما مردم خاورمیانه کی میخواهیم به خود بیاییم و دست از بازیچه سیاستهای غرب و شرق شدن برداریم، خدا میداند. هر روز سازی میزنند و ما هم به هر سازشان آنگونه که میخواهند میرقصیم!
✍ دکتر بیژن عبدالکریمی
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 همه این آشوبها به خاطر امنیت اسرائیل است!
♦️دکتر ابراهیم متقی؛ استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران: برنارد لوئیس؛ استراتژیست انگلیسی - آمریکایی عقیده داشت برای تامین امنیت اسرائیل؛ تمام کشورهای منطقه باید درگیر آشوب و تجزیه باشند و این راهبرد، همچنان در حال اجراست؛ اگر بحران مدیریت نشود، این شرایط در انتظار عراق هم خواهد.
✍ پی نوشت: امیدوارم قبل از اینکه خیلی دیر شود مردم وحاکمان منطقه اژ خواب خوش زمستانی خویش بیدار شوند؛ هر چند الان هم کم دیر نشده!
@jtabiin
@jtabiin
🌓 بعد از سقوط اسد و ورود تروریستها به دمشق موج عظیمی از تبلیغات حول مسجد اموی مشهور به جامع اموی راه افتاده طوری که گویی نقطه کانونی جهان اسلام است.
🔺 مسجد جامع اموی همان دارالاماره معاویه و يزيد علیهاللعنة است. مسجدی در نزدیکی حرم حضرت رقیه سلاماللهعلیها.
⚠️ حالا برخی تحلیلگران عرب می گویند: چرا این مسجد را نشانه و نماد حاکمیت اسلام اهل سنت قرار دادهاید؟ چرا مسجدالاقصی که قبله اول بود و مسجد الحرام نه؟
@jtabiin
@jtabiin
🔘آری از پشت کوه آمده ام ...!
🔹یادداشت روز
📍چه میدانستم اينور کوه بايد برای ثروت، حرام خورد... برای عشق، خيانت کرد... برای خوب ديده شدن، ديگری را بد نشان داد... و برای به عرش رسيدن، بايد ديگری را به فرش کشاند...!
📍وقتی هم با تمام سادگی دليلش را میپرسم ، میگويند : از پشت کوه آمدهای ...! ترجيح میدهم به پشت کوه برگردم و تنها دغدغهام سالم بازگرداندن گوسفندان از دست گرگها باشد تا اينکه اينورِ کوه باشم و گرگوار ، انسانیت را بدَرَم ...!
🔺محمد بهمن بيگی
✍پی نوشت: مرحوم محمد بهمن بیگی حق بزرگی به گردن مردم جنوب ایران مخصوصا ایل قشقایی و بختیاری در راه اندازی آموزش و پرورش عشایری و گسترش سوادآموزی در سالیان پیش دارد و شخصیتهای علمی و شاخص متعددی در کشور محصول زحمات بیدریغ این مرد است؛ جایزه یونسکو نیز به همین دلیل به او تعلق گرفت؛ و به همین مناسبت و در آن زمان سخنرانی تاریخی و ماندگاری درباره آهمیت مساله فرهنگ و آموزش در یونسکو ارائه دادند که قابل استفاده است. / روحش شاد.
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
🌓 اسرائیل به آهن قراضه های سوریه هم رحم نمی کند!!
🔴 صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح طلب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دلم می خواست یک شیرپاک خورده ای به اسرائیلی ها می گفت دیگه چیز بدردخوری در سوریه نمانده که نیازی به بمباران داشته باشه. یه مشت آهن قراضه چدنی، مسی، مفرق، شوفاژ شکسته، بخاری کهنه، کارتن خالی، لوله های پوسیده، روزنامه های باطله، ضایعات انباری مونده.
✍ پی نوشت: جناب زیبا کلام بنظر شما چه کسی باید به اسرائیل این پیام شما را برساند که لااقل به پیکر بی جان این ملت آواره کمی رحم کند؟!
🔺امید است ما هم اندکی درباره نگاه هامون اندیشه کنیم و زندگی این روزهای ملت سوریه را آینه تمام نمای عبرت خویش بدانیم.
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 کار رسانه ای زیبا و تحسین برانگیز !
🌐 چند روز پیش نتانیاهو کلیپی را منتشر کرد و با مظلوم نمایی مردم ایران را تحریک میکرد که از جیب شما می دزدن تا به ما موشک بزنند. 🔺کلیپ فوق می تواند در جواب این گونه کارهای رسانه ای باشد و مهم تر اینکه به خوبی تفاوت فاحش هزینههای نظامی اسرائیل با مساحت بسیار کوچک را نسبت به ایران با مساحت چندین برابریتبیین و توضیح می دهد
!✍ پی نوشت: ببینید نتانیاهو هم برای فریب مردم ایران به کارهای رسانه ای متوسل شده؛ پس ما هم این فضا را بیش از پیش دریابیم. @jtabiin @jtabiin
پایگاه نقد و تبیین
🌓 کار رسانه ای زیبا و تحسین برانگیز ! 🌐 چند روز پیش نتانیاهو کلیپی را منتشر کرد و با مظلوم نمایی مر
به نظر من این یک کار خوب است.
مدتی است دارم به این فکر میکنم که وقتش شده مزه تهاجم فرهنگی را به اسراییلیها و غربیها بچشانیم.
شلیک موشکهای بزرگ به سمت اسرائیل در عین اهمبت آن در صورت لزوم، طبیعتا آنها را متحدتر و همدلتر میکند، کما اینکه برای خود ما هم همینطور است؛ در شرایط تهدید نظامی، متحدتر و منسجمتر میشویم.
اما با تهاجم فرهنگی میتوان هر کشوری را از درون پوساند!
🌓 معادله چند مجهولی سوريه
🔹 یادداشت روز
⬅️ ورق خوردن تاريخ سوريه که اين روزها شاهدش هستيم، يکي از عجيبترين و پرتناقضترين وقايع منطقه است. اين واقعه، که هنوز بسياري از لايههاي آن شکل نگرفتهاند، قطعاً به سوريه محدود نميشود و تمام منطقه خاورميانه را دربرميگيرد. عجيب بودن آنچه در سوريه رخ داده است را از سرعت بيش از حد انتظار آن ميتوان فهميد و تناقضات آن نيز از لابلاي حوادث 11 روزه مختص تغيير و تحول و آنچه اکنون و هر روز شاهد هستيم سر برميآورند. اين مجموعه را ميتوان در چند محور مرور و با تأمل در آنها براي آينده سوريه و منطقه گمانهزني کرد.
1- فروپاشي حزب بعث سوريه و رژيم اسد که توانست در برابر سيل پرقدرت بهار عربي مقاومت کند، يک اتفاق ساده نبود. بدهبستانهاي بينالمللي در سطح بزرگترين دولتهاي غربي و شرقي، عامل اصلي اين فروپاشي بود و برخلاف تحليلهاي سادهانگارانهاي که بعضيها ارائه ميکنند، روسيه براي دستيابي به منفعت بالاتر وارد اين معامله شد.
2- دادن پناهندگي به بشار اسد و انتقال همراه با امنيت کامل او به مسکو، سرپوش فريبندهاي براي مغفول نمودن معاملهاي بود که روسيه با آمريکا انجام داد. حالا هم تمام امکانات نظامي روسها بدون آنکه مورد تعرض قرار بگيرند، در برابر چشمان افراد مسلح مسلط بر سوريه به روسيه منتقل ميشوند درست مثل همان امنيتي که براي انتقال بشار اسد به روسيه با توافق طرفين تأمين شده بود.
3- رئيس سازمان اطلاعات روسيه سخن مهمي درباره ماهيت افراد مسلحي که سوريه را به تسخير خود درآوردهاند گفته که ميتواند کليد اصلي براي گشايش رمزهاي اين واقعه مرموز باشد. او گفت: «کسي نميتواند تصور کند چه تعداد زيادي افسران اطلاعاتي اسرائيل در ميان شورشياني که رژيم بشار اسد را ساقط کردند حضور داشتند. الجولاني، دانهدرشت آنها بود».
4- اسرائيل اينهمه عامل نفوذي را در مدتي طولاني و با همراهي ترکيه توانست در استان اِدلب سوريه و در مناطق جدار مرزي خود با سوريه جاسازي کند. هماهنگيها، آموزشها و برنامهريزيها براي شورش و به تسخير درآوردن کل سوريه در آن زمان طولاني، برعهده ترکيه و اسرائيل بود.
5- در همين زمان طولاني، وزراي امور خارجه ايران در دولتهاي متوالي از دولت يازدهم تا چهاردهم، سرگرم مذاکرات سرکاري درباره ترتيبات مناطق جدار مرزي سوريه و ترکيه بودند غافل از اينکه ترکيه در آن مناطق در حال طراحي سوريه جديد است. طرف ديگر مذاکره آستانه يعني روسيه هم بسيار بعيد است که از اين طراحي بيخبر بوده باشد به ويژه آنکه با اسرائيل پيوندي ناگسستني دارد.
6- آن دانهدرشت که خود را ناجي سوريه جا ميزند، همانست که براي سرش جايزه 10 ميليون دلاري به عنوان «تروريست جهاني ويژه» به خاطر تأسيس شاخه القاعده سوريه تعيين شده و هنوز هم لغو نشده است. گروه باصطلاح آزادکننده سوريه هم ترکيبي از گروههاي تروريستي تکفيري است که آمريکا و همدستان اروپائيش آنها را تأسيس کردهاند. با اينحال غربيها دوست دارند بگويند اسلامگرايان، سوريه را آزاد کردهاند!
7- ابومحمد جولاني که فرمانش در دست آمريکا و اسرائيل است، در دمشق پشت فرمان خودروي حامل «هاکان فيدان» وزير خارجه ترکيه مينشيند تا او و رئيس «ميت» (سازمان اطلاعات ترکيه) به نمايندگي از اسرائيل به او بگويند بقيه راه را چگونه، با کدام دنده و کدام چراغ راهنما بايد برود. او در آغاز استقرار فرمان عفو عمومي صادر ميکند و بعد از سفر هاکان فيدان، دستور قتلعام علويهاي 6 شهر سوريه را ميدهد و در خيابانهاي دمشق به تروريستهاي داعش فرصت ميدهد مشق قدرتنمائي کنند.
8- گروه تروريستي تکفيري تحريرالشام، در مسجد اموي دمشق با معاويه بيعت ميکند که به عنوان نسل جديد اموي راه او را ادامه بدهند و از همانجا به تماشاي ورود تانکهاي اسرائيلي به حومه دمشق ميپردازند و در برابر نابود کردن توان نظامی سوریه حتي يک گلوله هم به طرف اسرائیل شليک نميکنند.
9- رجب طيب اردوغان، خود را با سلطان عبدالحميد مقايسه ميکند و هوس تجديد حيات امپراطوري عثماني دارد در حالي که ميداند عبدالحميد در برابر طمع صهيونيستها به فلسطين ايستاد ولي او سوريه را دو دستي تقديم اسرائيل کرد. البته نسبت به تعدادي از شهرهاي سوريه (حلب، شام، حماه و حمص) طمع ميورزد ولي آیا نميداند که نوبت او هم نزديک است؟
10- اتحاديه عرب در برابر شورش عوامل خارجي عليه يک عضو خود ساکت ماند، شاه بحرين از جولاني اعلام حمايت کرد، دو شيخنشين جنوب خليج فارس به جولانی کمک مالي کردند و آلسعود همزمان با شادي بايدن و کف زدن دولتمردان آمريکائي براي جولاني، رقص شمشير کردند. آنها آیا نميدانند نوبتشان هم فرا خواهد رسيد؟
📘سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی، دوشنبه 26 آذر 1403
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 از خیابانهای لندن تا تهران؛ یک بام و دو هوای رسانههای فارسی زبان
🎙ملیحه محمدی، فعال رسانهای و تحلیلگر سیاسی: رسانههای فارسی زبان مانند اینترنشنال هرگز خیابانخوابها، مشکلات و گرانی در لندن یا مشکلات در آلمان را نمیبینند.
🔴 رسانه های خارجی بر مسئله ایران زوم کرده که بگویند اینجا جهنم جهان است و لذا هیچگاه خبر خوبی از ایران را انعکاس نمیدهند.
✍ پی نوشت: مساله خود تحقیری از جمله آسیب های ریشه دار در میان ما ملت های شرقی و از جمله ما ایرانی هاست که همیشه مرغ همسایه برای ما غازه!
@jtabiin
@jtabiin
39.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 از لبخندِ های سرهنگ قذافی تا وادادگی او!
♨️ آمریکا چگونه به بهانه لغو تحریم های همه جانبه، ابتدا صنعت هسته و موشکی لیبی را تعطیل کرد و در نهایت کشورش را نابود ساخت؟!
✍ پی نوشت: فراز و فرود قصه معمر قذافی و کشور ثروتمند لیبی از اوج قدرت اقتصادی و نظامی تا آوارگی و دربدری برای دیگر کشورها از جمله مملکت ما آیینه تمام نمایی است که در کلیپ فوق به خوبی تحلیل شده است.
🔺پیشنهاد می کنم حتما با دقت ببینید.
@jtabiin
@jtabiin
🌓 مراودات علامه طباطبائی و هانری کربن
👈 به بهانه روز وحدت حوزه و دانشگاه
🔹یادداشت روز
🔸یکی از تاثیرات متقابل حوزه و دانشگاه تهران در گستره مراودات علمی که آثار شایان توجهی نه تنها در سطح ایران بلکه در سطح جهان داشته است؛ گفتگوهای علمی و معرفتی علامه طباطبائی و هانری کربن است؛ یکی احیا کننده تفکرات عقلی حوزه و دیگری صاحب کرسی در دانشگاه تهران؛ یکی نماینده حوزه علمیه جهان تشیع و دیگری نماینده تفکرات جهان غرب که خود یک متاله مسیحی بود که هم جهان کاتولیک را تجربه کرده بود و هم یک مسیحی تغیر مذهب داده به پروتستان به حساب می آمد.
🔸با پایان یافتن جنگ جهانی دوم، و بهدنبال سفری که کربن در سال 1945 به ایران داشت،از آن پس به مدت بیست سال، اول هر پاییز به ایران سفر میکرد و در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران تدریس میکرد.
🔸 اولین دیدار علامه طباطبایی و هانری کربن در اواخر سال ۱۳۳۷ش و دومین دیدار در مهر ماه سال ۱۳۳۸ش در تهران انجام شد. این جلسات چند سال ادامه داشت و محصول این جلسات، دو کتاب «شیعه» و «رسالت تشیع در دنیای امروز» بود که خود علامه طباطبائی تحریر کرده بود و توضیحات هر دو جلسه به خواست علامه طباطبائی، توسط علی احمدی میانجی و سید هادی خسروشاهی، تهیه و تنظیم شده و در ۷۰۰ صفحه، بارها به چاپ رسیده است.
🔸یکی از ثمرات مهم این ارتباط این بود که کربن کانون توجه مطالعات اسلامشناسی را از اسلام سنی به اسلام شیعی و جریانی که به تفکر فیلسوفان شیعه نزدیک است،بازگرداند.
🔸البته این گفتگو نتایج و اثراتی بر روی شخص کربن نیز داشته است تا جایی که نقل است که علامه به فرزنذش عبدالباقی گفته بود کربن شیعه شده است و لی ملاحظاتی به او اجازه ابراز آن را نمی دهد چنانچه دکتر دینانی استاد فلسفه دانشگاه تهران نیز نقل می کند که از ایشان درباره ذکر یومبه اش پرسیدم که در جواب گفت همین "قال الباقر و قال الصادق هایی" که های شبانه روز می گویم ذکر من هستند.
🔺 همان گونه که دکتر سید حسین نصر نیز بنابر ارتباط و مشاهدات خود نقل می کند: من و کربن روابط شخصی انسانی و علائق معنوی و فکری بسیاری با هم داشتیم و او را به لحاظ انسانی خیلی خوب می شناختم. مثلا ما با هم به زیارت جمکران می رفتیم. او خود را شیعه می دانست. او همواره می گفت: «Nous Les Shi'ite یعنی ما شیعیان...»
🔸در حقیقت توجه به مساله امامت و ولایت مهم ترین ویژگی و بلکه دغدغه کربن بود که این را مهم ترین وجه تمایز شیعه برهمه ادیان و فرق می دانست، او معتقد بود نه تنها فرق اسلامی بلکه حتی وجه برتری شیعه بر یهودیت و مسیحیت نیز دقیقا همین مساله امامت و لایت است که موجب هدایت و تکامل است که در شیعه هماره جاری و ساری است؛ و جالب اینکه بنابر نقل کسانیکه در نشست آغازین حاضر بودند، توجه به مساله امامت و اهمیت آن در میان مبدا و معاد دقیقا اولین نکته ای است که علامه در اولین دیدار با کربن آن را مطرح می کند.
🔸و نکته آخر اینکه سید حسین نصر معتقد است: آثار این ارتباط و تاثیرپذیری هانری کربن از علامه دایره بسیار وسیع و گسترده ای در تمام دنیای غرب از آمریکا و اروپا بجای گذاشت.
📘
قابل توجه اینکه یادداشت فوق برشی از مقاله ای تحت عنوان "بررسی تعاملات حوزه علمیه قم با دانشگاه تهران در حوزه علوم دینی در سده اخیر" است؛ که بنده برای کنگره صدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم
نگاشتم.🔺به امید تحقق این نوع از ارتباطات عمیق و وثیق میان حوزه و دانشگاه. ✍ مسلم محمدی؛ هیات علمی دانشگاه تهران 🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻 @jtabiin @jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 ایران به قدرت هستهای نیاز دارد!
🎙دکتر رامین کامران پژوهشگر دانشگاه سوربن فرانسه: آمریکا میخواهد به زمان شاه برگردد تا هر کاری میخواهد در مورد ایران بکند| مذاکره تسلیم بی قید و شرط است.
🔺 و اگر تسلیم شدید تازه اول کار خواهد بود و شما را تکه تکه میکنند!
✍ پی نوشت: برخی هموطنان خارج نشین ما واقع گراتر از برخی از داخلی ها به تحلیل و آسیب شناسی اوضاع و شرایط داخلی و خارجی ما می پردازند.
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 درباره یکی از انواع مافیاهای موجود در کشور بیشتر بدانیم.
🔴 دکتر حسینی منتقد اجتماعی و استاد دانشگاه تهران مساله بهداشت و درمان را به عنوان یکی از آسیب های رایج و چالشی جامعه با نگاه فاصله طبقاتی میان فقرا و اغنیا به بحث می کشاند.
✍ پی نوشت: فارغ از قضاوت درباره مباحث فوق اما طرح آسیب های اجتماعی و فرهنگی در شبکه های اجتماعی و رسانه ملی لازم و ضروری است.
@jtabiin
@jtabiin
🌓 ۵ نسل دانشگاه ها؛ از آموزش تا مسئولیت پذیری
👈 به بهانه هفته پژوهش
🔹یادداشت روز
🔘دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ، مجموعه های دانشی هستند که در راستای تحقق آگاهی های پیشرفته، کشف ناشناخته ها و حل معضلات ایجاد شده اند.
🔺دانشگاه ها نسل های مختلفی را از گذشته تا کنون پشت سر گذارانده اند:
🔹 *دانشگاه نسل اول* :
در این دسته از دانشگاه ها ، *آموزش* مورد اهتمام و توجه بوده ...
🔹 *دانشگاه نسل دوم* :
در این دسته از دانشگاه ها ، علاوه بر آموزش، *پژوهش* نیز به کارکرد آموزش عالی ، افزون شده است ...
🔹 *دانشگاه نسل سوم* :
در این دسته از دانشگاه ها ، علاوه بر آموزش و پژوهش ، *فناوری* نیز به دغدغه های آموزش عالی اضافه گشته است ...
🔹 *دانشگاه نسل چهارم* :
در این دانشگاه ها ، در کنار مولفه های آموزش ، پژوهش و فناوری ، *کارآفرینی* نیز پیش بینی شده است ...
🔹 *دانشگاه نسل پنجم* :
در این دسته از دانشگاه ها ، علاوه بر آموزش ، پژوهش ، فناوری و کارآفرینی ، از مولفه ی *مسئولیت اجتماعی* نیز بهره گیری شده است ... برخی نیز از نسل پنجم به انسان سازی و تمدن سازی یادکرده اند که از لحاظ فرهنگی بودن مشترکند.
🔺چند نکته در این باره قابل توجه است:
1⃣ حرکت از آموزش در نسل اول به سمت پژوهش می تواند نشان از *العلم سلطان؛ یعنی حاکمیت دانش* باشد، و توجه به جنبه های فناوری و کارآفرینی، نشان از اهمیت نگاه اجتماعی و کاربردی در حوزه دانش دارد.
2⃣ مهم ترین آنها نسل پنجم دانشکاه ها هستند که از پارادیم آگاهی به سمت پاردایم فرهنگی یعنی مسئولیت پذیری اجتماعی حرکت کردند و این یعنی یکانقلاب کپرنيکی در فضای آموزشی جهان.
3⃣ مسئولیت اجتماعی نگاهی فراسازمانی است که دانشجویان و استادان به صورت داوطلبانه در طرح های اجتماعی به منظور خدمت به افراد و جامعه متعهد می شوند.
♨️ امیدوارم روزی دانشگاه های ما به بلوغ مسئولیت پذیری اجتماعی و اخلاقی لازم دست بیابند و نقش های فرهنگي بیشتری را در جامعه ایفا کنند؛ البته این در صورتی است که مساله فرهنگ در کنار آموزش و پژوهش یکی از اهداف و چشم اندازهای کلان در آموزش عالی کشور دیده شود.
✍ مسلم محمدی
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
🌓 شهید اسماعیل هنیه و مطالعات شیعه شناسانه
🔸هفته گذشته بازدیدی داشتم از منزل شهید هنیه در دوحه. کتابی در کتابخانهشان توجهم را جلب کرد؛ «عقائد شیعة اهل البیت»!
🔸از محل قرار گرفتنش معلوم بود که شهید هنیه در میانه مطالعه آن بوده. نویسنده کتاب شیخ نبیل قاووق مسئول حفاظت اطلاعات حزبالله است که در جنگ اخیر به شهادت رسید.
🎙علی صفری، دبیر بینالملل خبرگزاری دانشجو
✍ پی نوشت: این خود می تواند دلیل این ادعا باشد که رهبران فلسطینی لااقل تمایل و گرایش به تشیع داشتند.
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 وضعیت نظامی ایران از نظر موشک های پیشرفته و توان هسته ای
♨️ نظر دکتر عطاءالله مهاجرانی به آزمایش بمب هسته ای در یکی از صحراهای ایران که منجر به زلزله شده است و دستیابی ایران به بمب های الکترومغناطیسی – EMP , تسلیحاتی که میتواند زیرساختهای دشمن را فلج کند.
✍ پی نوشت: درود بر شرف مهاجرانی که اختلافات سیاسی را زمینه ای برای وطن فروشی و خودتحقیری خود و هموطنانش نکرد.
@jtabiin
@jtabiin
🌓 دکتر پریرخ دادستان؛ مادر روانشناسی ایران
👈 هر جمعه معرفی یک چهره برجسته معاصر ایران ۱۱
🔹یادداشت روز
🔸پریرخ دادستان در 1 فروردین 1312 در شهر تهران چشم به جهان گشود.
🔸او درست زمانی که 16 ساله بود ، در دومین آزمون اعزام به خارج از کشور شرکت کرد و به عنوان تنها زن حاضر در آن آزمون پذیرفته شد و یک سال بعد به پایتخت سوئیس اعزام شد. استعداد، توانایی بی نظیر و درخشش دادستان، توجه ژان پیاژه را به خود جلب کرد و همین امر موجب شد تا او راهنمایی پایان نامه ی دکتری اش را بپذیرد .
🔸باور پیاژه به دکتر دادستان به حدی بود که مسئولیت مرکز شناختی نیویورک را به او پیشنهاد کرد. اما دادستان که عاشق وطن بود این پیشنهاد را نپذیرفت.
🔸او می گفت: ما تو را برای ایران نساختیم. خواهشا بمان و به ایران نرو! اما من گفتم؛ شما امثال من زیاد دارید ولی مملکت من ندارد و من باید برگردم"! بعد از آن هر سال به دیدنش می رفتم و او می گفت: اگر پشیمان شدی برگرد. ولی من هرگز پشیمان نشدم!
🔸او در سال 1339 پس از اخذ مدرک دکتری در سن 26 سالگی به میهن بازگشت .
🔸پس از ورود به ایران ، عهده دار نخستین مرکز هدایت حرفه ای و هدایت تحصیلی شد . وی به مدت دو سال به عنوان مسئول دفتر روان شناسی دانشگاه پلی تکنیک ، با نظارت دانشگاه فرانسه با هدف هدایت دانشجویان ، فعالیت کرد .
🔸دکتر دادستان در سال 1354 به گروه روان شناسی دانشگاه تهران ملحق شد.
🔸 او یکی از بنیان گذاران روان شناسی نوین ایران است و بسیاری او را مادر روان شناسی ایران می نامند .
🔸تالیفات و آثار ارزشمندی در حیطه ی روان شناسی رشد از خود به جای گذاشت . وی جزء معدود مولفان بین المللی است که به دنبال تبیین روان شناسی مرضی از دیدگاه تحولی بوده است .
🔸او سال ها به تدریس روان شناسی رشد ( تحولی ) ، بالینی کودک ، مرضی ، ارزشیابی شخصیت ، تشخیص و جنایی پرداخت؛ دادستان استاد دانشگاه تهران بود اما در برخی مراکز دینی مثل موسسه امام خمینی قم هم تدریس می کرد.
🔸 از سخنان زیبا و هدف مدارانه پریرخ دادستان چنین است: "نه ترغیب ها و تشویق ها انگیزه راهم بودند و نه بی مهری ها مرا از تداوم راهم باز داشتند. همواره از عشقی که در دلم فروزان است نیرو گرفته ام، عشق به معلمی و فرزندان این آب و خاک. رسالت ما معلمان تضمین تداوم راهی است که هدفی جز خدمت به انسان ها در چارچوب توانایی هایمان ندارد. به خوبی می دانم که هر کس برحسب قوانین طبیعت راه خود را در جهان به پایان خواهد رساند، اما حرکت انسانی باید تداوم یابد. رسالتی که من برای خود قائلم رسالتی علمی و انسانی است. ملقمه ای از عشق مادرانه و هنر معلمی و باور به آموزش اندیشیدن به جای اندیشه ها، کوششی است که در سراسر زندگی داشته ام."
🔸در بخشی از دفتر خاطرات ایشان داستانی عجیب و حاکی از صبر و اراده ستودنی او آمده است: در دو سالی که در سوئیس درس می خواندم نود درصد غذای من نان و پنیر بود. سوئیس کشور گرانی بود. رساله ام با پیاژه بود و او روش و سخت گیریهای خاص خودش را داشت!
🔸وسع مالی نداشتم، با این وجود دوره لیسانس را به جای چهار سال، سه ساله خواندم. روز امتحانی که با پیاژه داشتم سر جلسه از شدت گرسنگی در حال از هوش رفتن بودم. امتحان شش ساعت طول می کشید و من دو روز بود که چیزی نخورده بودم!
🔸خانه من درست نقطه مقابل دانشگاه آن سوی دریاچه ژنو بود. صبح پول نداشتم با قایق از رودخانه رد شوم، برای همین از 5 صبح پیاده راه افتاده بودم تا به موقع به امتحان برسم!
🔸دو ساعتی که از امتحان گذشت، دیدم در حال از هوش رفتن هستم و ممکن است فرصت موفقیت را از دست بدهم. در این شرایط سخت، به دلیل طولانی بودن امتحان اندکی استراحت دادند. وسیله پذیرایی آوردند اما من پولی برای خرید نداشتم. مغزم قفل کرده بود. دوستی یونانی داشتم. پرسید: چرا چیزی برنداشتی!؟ غرورم اجازه نداد بگویم پول ندارم و گفتم میل ندارم!
🔸دوستم نگاهی به من کرد و گفت: بی خود! چند ساعته داری فکر می کنی باید چیزی بخوری. و خودش برایم یک کیک و قهوه خرید و من را نجات داد. من آن امتحان را با نمره خوبی قبول شدم!
🔸دکتر دادستان نهایت در 22 آبان 1389 در سن ۷۷ سالگی به علت سرطان درگذشت!
✍باشد که با شناخت و ترویج این الگوها امید و وطن دوستی در میان مردم و جوانان ما بیش از پبش گسترش یابد.
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
🌓 تکرار تاریخ از نوعی دیکر
🔘 ایشان مهدی نصیری سوپر انقلابی سابق که روزی با بزرگان حوزه و نظام حشر و نشر داشت اما این روزا کارش به ادای احترام به مهسا امینی و دیدار نرگس محمدی رسیده!
✍ پی نوشت: گویندعبدالله ابن عمر که با دست علی ع بیعت نکرد؛ کارش به جایی رسید که مجبور شد با پای حجاج بیعت کند!
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 درد دل های یکی از حاکمان ساقط شده
♨️ صحبت های دکتر نجیب الله آخرین رئیس جمهور افغانستان قبل از فروپاشی
🔺 روش امریکا از چند دهه پیش همین بوده که امروز در سوریه شاهدیم.
✍ دکتر نجیبالله آخرین رییس جمهور رژیم کمونیستی افغانستان بود؛ و در روز ورود طالبان به کابل در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۱۹۹۶ از مرکز سازمان ملل در کابل بازداشت و به همراه برادرش کشته شد.
@jtabiin
@jtabiin
🌓 اصالت مهمتر است یا تربیت؟!
🔸یادداشت روز
🔹نقل است، به رسم قدیم روزی شاه عباس دراصفهان خدمت عالم زمانه "شیخ بهائی" رسید پس از سلام و احوال پرسی ازشیخ پرسید: در برخورد با افراد اجتماع " اصالت ذاتیِ آنها بهتر است یا تربیت خانوادگی شان" ؟
شیخ گفت: هرچه نظر شما باشد همانست ولی به نظر من "اصالت" ارجح است.
و شاه بر خلاف او گفت: شک نکنید که "تربیت" مهم تر است !
بحث میان آن دو بالا گرفت و هیچ یک نتوانستند یکدیگر را قانع کنند بناچار شاه برای اثبات حقانیت خود او را به کاخ دعوت کرد تا حرفش را به کرسی نشاند .
فردای آن روز هنگام غروب شیخ به کاخ رسید بعد از تشریفات اولیه وقت شام فرا رسید سفرهای بلند پهن کردند ولی چون چراغ و برقی نبود مهمانخانه سخت تاریک بود در این لحظه پادشاه دستی به کف زد و با اشاره او چهار گربه شمع به دست حاضر شدند و آنجا را روشن کردند!
درهنگام شام ، شاه دستی پشت شیخ زد و گفت دیدی گفتم "تربیت " از "اصالت " مهمتر است ما این گربه های نا اهل را اهل و رام کردیم که این نتیجه اهمیت "تربیت" است
شیخ درعین اینکه هاج و واج مانده بود گفت من فقط به یک شرط حرف شما را میپذیرم و آن اینکه فردا هم گربه ها مثل امروز چنین کنند!!!
شاه که از حرف شیخ سخت تعجب کرده بود گفت: این چه حرفیست فردا هم مثل امروز و امروز هم مثل دیروز!!!
کار آنها اکتسابی است که با تربیت و ممارست وتمرین زیاد انجام می شود
ولی شیخ دست بردار نبود که نبود تا جایی که شاه عباس را مجبور کرد تا این کار را فردا تکرار کند.
لذا شیخ فکورانه به خانه رفت.
او وقتی از کاخ برگشت بی درنگ دست بکار شد، چهار جوراب برداشت و چهار موش در آن نهاد، فردا او باز طبق قرار قبلی به کاخ رفت، تشریفات همان و سفره همان و گربه های بازیگر همان .
شاه که مغرورانه تکرار مراسم دیروز را تاکیدی بر صحت حرفهایش میدید زیر لب برای شیخ رجز میخواند که در این زمان شیخ موشها را رها کرد.
در آن هنگام، هنگامهای به پا شد یک گربه به شرق دیگری به غرب آن یکی شمال واین یکی جنوب...
واین بار شیخ دستی برپشت شاه زد و گفت: شهریارا ! یادت باشد اصالت گربه موش گرفتن است گرچه "تربیت" هم بسیار مهم است ولی"اصالت" مهمتر!
🔹🔸نتیجه اخلاقی: آیا با تربیت میتوان انسان ها را به مسیر درست کشاند؛ یا اینکه اصالت اهمیت بیشتری دارد؟ بنظر می رسد در انتخاب مدیران جامعه نمی توان اصالت و نجابت را نادیده گرفت؛ هر چند مساله تربیت در سطوح مختلف جامعه اهمیت خاص خود را دارد. چنانچه علمای اخلاق بر هر دو مساله در کنار هم تاکید دارند.
🔺فراموش نمی کنم برخی دوستان را که وقتی به اندک مسئولیت و موقعیتی دست یافتند؛ همه رفاقت های قدیمی را از یاد بردند😌 پس اصالت و نجابت اصل مهمی است؛ چنانچه سفارش مولایمان به مالک نیز چنین است!
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 جانبداری الجولانی از اسرائیل!
♨️ عبدالباری عطوان تحلیلگر سیاسی لبنانی: الجولانی گفته که نمیگذاریم کشور نقطه شروع حمله به اسرائیل شود! اسرائیل دشمن امت و اعتقادات است. قبله اول و مسجدالاقصی تحت اشغال اسرائیل است، چطور آن را رها کنیم؟!
🔺 آیا شما که اسمتون تحریر الشام هست فقط مربوط به آزادی دمشق هست؛ جنوب شام جزء شام نیست ؟!
✍ پی نوشت: معلوم که بود الان دیگه علنی تر و رسمی هم شد که این ها همه جنگ های زرگری بوده و الا جولانی عملا یک مهره از قبل طراحی شده بود.
@jtabiin
@jtabiin