🌓 مردم ایران و کمکهای رایگان دولت
👈 خدمات دولت به ملت از زاویه ای متفاوت
🔹یادداشت روز
🔸علی المومن رئیس مرکز تحقیقات مشرق عربی عراق و سفیر سابق عراق در کویت که فارغ التحصیل از انگلیس و سابقه زندگی در ایران را نیز داراست، درباره یارانههای دولتی در ایران می نویسد: دوستی دارم که جوان عراقی ۴۰ سالهای است که ازدواج کرده و ۳ فرزند دارد. او در شهر مشهد زندگی می کند.
به خاطر آنکه مادرش ایرانی است تابعیت ایران را بدست آورده است.
او به منزل ما در نجف آمد و صحبتهای طولانی از اوضاع زندگی و خدمات در ایران شد و گاهی با اوضاع خدمات در سوئد و امارات مقایسه میکرد چون در سابق سه سال در استکهلم و دو سال در دبی زندگی کرده بود.
او میگفت دولت ایران به هر شهروند ایرانی ماهیانه مبلغی معادل ۳۰۰ هزار تومان کمک میکند و چون خانواده او پنج نفره است ماهیانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکند که معادل ۴۰ دلار آمریکاست.
فکر میکردم این مبلغ بسیار ناچیز است و اصلا چیزی نیست. اما سخنان او مرا شگفت زده کرد که این مبلغ برای پرداخت همه خدمات دولت کافی است. رقمهایی که باورش سخت است بدین قرار میباشد:
۱- قبض برق بدون قطعی یک ثانیه و بدون محدودیت یا جیره بندی میانگین ماهیانه ۱۲۰ هزار تومان که مساوی است با ۳ دلار و ۲۰ سنت
۲- قبض آب بدون قطعی یا جیره بندی با میانگین ماهیانه ۸۰ هزار تومان که این مبلغ مساوی ۲ دلار و ۱۰ سنت است
۳- قبض گاز یعنی لوله کشی گاز در منزل که مثل لوله کشی آب است (ایرانیها اصلا چیزی به نام کپسول گاز نمیشناسند) با میانگین ماهیانه ۱۱۰ هزار تومان مساوی ۳ دلار
۴- قبض تلفن شامل آبونمان استفاده داخلی با مصرف معمولی با میانگین ماهیانه ۳۰ هزار تومان که معادل ۸۰ سنت است.
۴- هزینه اینترنت وای فای ۹۰ هزار تومان در ماه معادل دو دلار و ۶۰ سنت
۵- هزینه موبایل برای ۳ خط متعلق به او و همسر و پسر بزرگش با میانگین ماهیانه ۹۰ هزار تومان معادل دو دلار و ۶۰ سنت.
۷- هزینه اینترنت برای سه خط موبایل متعلق به او و همسر و پسرش ماهیانه ۶۰ هزار تومان معادل یک دلار و ۸۰ سنت.
۸- هزینه بنزین خودرو شخصی برای چهار بار بنزین زدن با قیمت آزاد ۴۲۰ هزار تومان به میانگین ماهیانه که مساوی ۱۱ دلار است. قیمت آزاد هشت سنت برای هر لیتر. دولت ایران برای هر خودروی شخصی ماهیانه ۶۰ لیتر بنزین سوبسید دار میدهد با مبلغ ۱۵۰۰ تومان برای هر لیتر معادل ۴ سنت که ارزانترین بنزین در جهان است یعنی دولت به هر خودرو ۶۰ لیتر ماهیانه بنزین میدهد معادل ۵ دلار. اما خرید بنزین با قیمت آزاد یعنی ۸ سنت در هر لیتر نامحدود و بدون جیرهبندی است.
۹- هزینه بیمه بهداشتی برای پنج نفر ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان معادل ۸ دلار که انواع عمل جراحی و مداوا و دارو و رادیولوژی و سونوگرافی را پوشش میدهد.
بدین ترتیب مجموع آنچه او ماهیانه برای پرداخت هزینه برق و گاز و ارتباطات و اینترنت و بیمه و معالجه و بنزین میپردازد حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان است معادل ۳۴ دلار آمریکا که ۲۰۰ هزار تومان کمتر از مبلغ کمک ماهیانه دولت است. یعنی مبلغ یارانه که دولت به همه شهروندان میدهد همه هزینههای خدمات دولتی را پوشش می دهد و قسمتی هم زیاد میآید یعنی دولت ایران عملا همه این خدمات را مجانی به ملتش عرضه میکند و چنین حالتی در کل کشورهای دنیا بینظیر است از جمله کشورهای پیشرفته غربی و کشورهای ثروتمند عربی به این خدمات باید کمک دولت به بخش های آموزش تامین اجتماعی و تفریح را افزود.
آنطور که این دوست ما میگوید بعضی از ایرانیها قدر نعمتی که در آن هستند را نمیدانند و اگر فقط یک روز در کشور دیگری زندگی کنند ارزش کشورشان را خواهند فهمید. در مقابل رسانههای عربی و غربی تصویر موهوم سیاهی از اوضاع ایران نشان میدهند گویی از کشوری در مریخ سخن میگویند.
✍ پی نوشت: در اینجا بحث دستمزد و درآمد و هزینه های اجاره مسکن مطرح نیست که قطعا اشکال در اینجا فراوان است؛ اما بنظر می رسد سخن آقای دکتر علی المومن عراقی که با ایران و اروپا و همچنین جهان عرب کاملا آشناست این است که در ایران دولت عملا خدماتش را رایگان در اختیار مردم قرار می دهد، اما در غرب هرچقدر درآمد خوبی هم داشته باشی، درمان و انرژی هزینه های بسیار سنگینی را بر شما تحمیل خواهد کرد؛ ولی در هنگامه قضاوت یکی فقط سیاه و دیگری فقط سفید است.
🔺منتظر نقطه نظرات شفاف و صریح شما درباره یادداشت فوق هستیم.
@jtabiin
@jtabiin
🌓 یادتون میاد یه روزی برد عربستان مقابل آرژانتین از سر تصادف نبود بلکه معجزه توسعه و پروژه اصلاحات اجتماعی بن سلمان بود؟!
⛔️ ولی حالا که این کشور توسعه یافته که در عمرش یک طلا در المپیک کسب نکرده و در مسابقات آسیایی هم تا امروز حتی یک مدال نگرفته کاملا تصادفی و بر اساس همگرایی متغیرها بوده و هیچچچچچ ربطی به عدم توسعه زیرساخت های ورزشی این کشور به صورت متوازن در رشته های مختلف هم نداره!!!
🔺واقعا خودشون حالا خنده شون نمی گیرهههه؟!
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 طنز تلخ! آقای نامزد، مردم بیشتر از این قیمت دارند!
⚫️ میگن ، چند روز پیش ، یکی از نامزدها که برای مجلس ثبت نام کرده بود ، به اتفاق هيات همراه می رن خونه یه پیرمرد برای خرید رای ،،، .
پس از صحبت و گرفتن قول رای ،
۱ میلیون تومان به پیرمرد هدیه می دن ..
🔴 پیرمرد ، می گه ،پسرم ، من پول نیاز ندارم ،اگه شما از من رای می خواهید ،لطف کنید یه راس خر برای من بخرید ، چون من ، نیاز مبرم به یه خر دارم ..
🔴 نامزد مجلس به يكي از همراهان درخواست مي كند ، تا خری برای پیرمرد بخرن ، چند جا رفتن و گشتن و سراغ گرفتن ، ولی ، قیمت خر از ۱۰ میلیون تومان کمتر نبوده ..😁
🟢 چند روز بعد رفتن سراغ پیرمرد و بهش گفتند شرمنده ،ما نتونستیم براتون خر بخریم . آخه ، قیمت خر ، خیلی گرون بود ، ولی ،همین ۱ میلیون تومان رو می تونیم ،بهتون هدیه بدیم ..
🌑 پیرمرد میگه ،،
آقای نامزد ، بیشتر از این خودتان رو شرمنده من نکنید ،
⛔️ به نظر شما ،، قیمت من از یه خر کمتره ؟!!! وقتی یه الاغ رو کمتر از ۱۰ میلیون تومان نمی فروشن ، آن وقت چگونه ، من می تونم ، خودم و سرزمینم و میهنم و ذخایر مملکتم و معادن کشورم رو به جناب عالی به یک میلیون تومان بفروشم؟! 👏👏
✍ پی نوشت: هر چند این طنز تلخی است اما واقعیتی است که تجربه آن را فراوان داریم؛ پس یادمون باشه این روزا کم کم مجالس عزا و عروسی از حضور نامزدهای انتخاباتی داغ داغ میشه؛ مواظب باشیم رایگان خودمون و مملکتمون را نفروشیم.
@jtabiin
@jtabiin
🌓 پیام رهبر انقلاب درپی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا رضوانطلب
⚫️ درگذشت روحانی فاضل و خدوم جناب آقای حاج شیخ محمدرضا رضوانطلب رحمةاللهعلیه را به خاندان و بازماندگان گرامی و به دوستان و همکاران ایشان تسلیت عرض میکنم. خدمات با ارزش در عرصههای گوناگون حوزوی و دانشگاهی ذخیره معنوی گرانقدری برای ایشان است انشاءالله. رحمت و مغفرت الهی نصیب وی باد. سید علی خامنه ای
⚫️ مراسم وداع و تشییع پیکر دکتر رضوانطلب دانشکده الهیات دانشگاه تهران،دوشنبه ۱۰ مهرماه ساعت ۹ صبح
مراسم تشییع و تدفین: حرم مطهر رضوی، صحن کوثر، رواق حضرت زهرا س، سه شنبه ۱۱ مهرماه بعد از نماز ظهر و عصر
🔺 این دوست عزیز را خداوند مورد لطف و رحمت خویش قرار دهد؛ اولین بار سال ۱۳۸۳ زمانی که مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه تهران بودند با ایشان آشنا شدم و در زمان مسئولیت جذب اساتید وزارت علوم نیز دلسوزانه و با برنامه کارها را جلو می برد. رحمت الله علیه و حشره الله مع اولیائه 🌹
@jtabiin
@jtabiin
پایگاه نقد و تبیین
🌓 مردم ایران و کمکهای رایگان دولت 👈 خدمات دولت به ملت از زاویه ای متفاوت 🔹یادداشت روز 🔸علی المو
سلام علیکم
استاد گرامی جناب آقای محمدی
ضمن تشکر از زحمات جنابعالی، و تبریک برای شرح صدرتان، از اینکه اینجانب را برای مشارکت نظری قابل دانسته اید ، سپاسگزارم .
اما در زمینه خدمات ارایه شده رایگان از سوی دولت به مردم ...
خدماتی که دولت در قالب و اشکال مختلف از دهکهای پایین جامعه بطور خاص پوشش داده است و خدماتی مانند هزینه برق و مخابرات و اینترنت و ... که بطور عام به همه مردم تعلق گرفته است با این حال با پدیدهی عجیبی روبرو هستیم، و آن هم
نادیده انگاری این خدمات از سوی همین مردم است ،
در حالی که حجم کمی از خدمات مشابه در بسیاری از کشورها با هزینههایی ارائه میشود که پوشش آنها از عهده درآمد بسیاری از خانوادههای همان کشورها خارج است. اما بازهم آنچه در دو سطح کلی قابل رویت است همان ناچیز و نادیدهانگاری این خدمات در بین مردم است
سطحی از افراد تحصیلکرده و بعضا مرفه و سطحی از عوام مردم که اغلب فاصله خط معیشت خود را با دیگران مقایسه میکنند .
از قدیم گفته اند "مرغ همسایه غازه"
اندکی این جمله را از زوایای مختلف بررسی کنیم ، احساسهای مختلفی مشاهده می شود ، همچون :
*خود تحقیری
*خودباختگی
*حسرتهای ناتمام
*نا امیدی
*بی انگیزهگی
*حس تلاش نافرجام
*باور ناتوانی
*دلزدگی از داشتهها
*حس باخت دائمی
*تحقیر و خفتخواهی درونی
*مبلّغ رایگان غیر بودن
*ایجادکننده آنتروپی(عدم قطعیت)
*تولید سونامی همافزایی منفی
*ضد تبلیغ بودن توفیقات و تواناییها
*عدم پویایی
*حس روزمرهگی
*حس درجا زدگی
*رویاهای بیپایان
و ...
همه اینها به همراه عدم روشنگری و تبیین دولتمردان و آگاهان جامعه و همچنین تشدید فشارهای اقتصادی در عدم تطابق درآمدها با انتظارات حداقلی در سایر زمینه هایی که دولت در آن زمینهها یا ورود نکرده و یا هنوز نتایج عملکرد آنها در سفره معیشت مردم محسوس نیست ، باعث شده است حجم افسردگی جامعه ونادیده گرفتن آن خدماتِ وسیع مضاعف شود.(که هریک جداگانه قابل بحث و بررسی است.)
شاید بسیاری از این خدمات مطلوبی که برای مردم خیلی از کشورها آرزو محسوب می شود را همهی مردم استفاده نکنند ولی به واسطه از آنها بهرهمند هستند .
شاید یکی از خلاءهایی که باعث شده است تفاوت خدمات موجود با خدمات رویایی در سایر کشورها برای مردم آزاردهنده باشد و خدمات فعلی دیده نشود همان احساس های مذکور است.
با این همه شخصا بر این باورم که کشور عزیزمان ایران اسلامی، بطور قطع و یقین استعداد و امکانات نامحدودی دارد که توان پاسخگویی به نیاز مردمش در سطحی عالی را دارد که رویای همه کشورها باشد .
و این جز با وحدت و همدلی بین مردم و مسئولین و از آن مهمتر و به طور اخص همت مضاعف مسئولین میسر نمیشود.
البته که این موضوع زوایای بسیاری برای بررسی بیشتر دارد .
از جمله می توان به تبلیغات و رسانه بیگانه. نفوذ . قدرت طلبی. ناکارآمدی. رسانه ضعیف. تحریمها. جناح سیاسی رقیب. ناهمگونی بدنهی دولت و... اشاره کرد.
از اطالهی کلام عذرخواهم.
ومناللهالتوفیق
ارادتمند. سیدسعید/ ۹مهر۱۴۰۲
🌓 ارشاد مفید و شیخ شهید
👈ماجرای خواندنی شهید مطهری و راننده تاکسی: آخوند سوار کنم ماشینم چپ میکند!
🔹حاج حسن مطهری برادر استاد مطهری میگوید: تابستان سال ۱۳۳۹ بود. شهید مطهری یک هفته در فریمان بودند و می خواستند به مشهد بروند. من با یکی دیگر از اقوام رفتیم ببینیم ماشین هست یا نه. یک تاکسی برای مشهد ایستاده بود که راننده اش یک پایش میلنگید و به «محمد لنگ» معروف بود. گفتم یک نفر جا دارید؟ گفت: بله. زود بیایید میخواهیم حرکت کنیم. دو زن و یک مرد هم عقب نشسته بودند.
🔹من آمدم منزل و با شهید مطهری به آنجا رفتیم. به آقای مطهری اشاره کردم و به راننده گفتم: مسافر مشهد ایشان است. تا این جمله را گفتم، با لهجه غلیظ فریمانی و با تعجب گفت: «اوه! آخوند برای ما آوردی؟! آخوند آمد و نیامد دارد! اگر آخوند سوار کنم یا ماشینم چپ میکند یا موتورش میسوزد!». بلافاصله پشت ماشین نشست و رفت.
🔹من و فرد همراهم که خیلی عصبانی شده بودیم، سریع سوار جیپمان شدیم و تعقیبش کردیم. وقتی به پمپ بنزین رسید، تا از ماشین پیاده شد من از پشت سر او را گرفتم و فرد همراه من به او ضربهای زد. راننده بنزین نزد و از همانجا به شهربانی رفت تا از ما شکایت کند.
🔹ما هم برگشتیم و رفتیم جای اول که آقای مطهری در آنجا منتظرمان مانده بود. ایشان تا ما را دید گفت: کجا رفتید؟ دعوا کردید؟ گفتیم: دیدید که چه گفت. آقای مطهری گفت: ما اینقدر در تهران از این حرفها میشنویم ولی هیچ اعتنایی نمیکنیم.
🔹ما درباره اتفاقاتی که افتاده بود چیزی به ایشان نگفتیم. بعد که به منزل رفتیم از شهربانی دنبال ما آمدند. یک افسر آنجا بود که از شانس ما فردی مذهبی بود. با عصبانیت به ما گفت: چرا او را زدید؟ جریان را گفتیم. افسر شهربانی به راننده گفت: این حرفها چیست که ماشینم با سوار کردن آخوند چپ میکند؟ تو باید هر مسافری را با هر تیپ و مرامی سوار کنی. آخوند باشد یا ارمنی! چرا این حرف را زدی؟
🔹در این بین مرحوم مطهری که از جریان باخبر شده بود، آمد و از راننده عذرخواهی کرد. افسر نگهبان به راننده گفت: برو صورتت را بشوی و رضایت بده. افسر نگهبان از ما هم پرسید: شما هم شکایت دارید؟ گفتیم: بله. وقتی راننده دید که مأمور شهربانی خیلی طرف او را نمیگیرد، از شکایت منصرف شد. مرحوم مطهری صورتش را بوسید و عذرخواهی کرد و بعد راننده رضایت داد. ما هم رضایت دادیم.
🔹بعد افسر شهربانی به راننده گفت: برو و این آقا را به مشهد ببر. گفت: نه، نمیبرم. اینها این بلا را سر من آوردهاند حالا من این آقا را سوار ماشینم کنم؟! افسر گفت: نمیبری؟ گفت: نه. گفت: پس دیگر حق نداری در این خط کار کنی. راننده وقتی این را شنید مجبور شد که آقای مطهری را سوار ماشینش کند و به مشهد ببرد.
🔹ما به برادرمان گفتیم حالا که این جریانات پیش آمده شما با این ماشین نرو. ممکن است اتفاقی بیفتد یا دوباره اهانتی به شما بشود که ایشان قبول نکرد و گفت: نه، میروم. مشکلی پیش نمیآید.
🔹ده، پانزده روز بعد میخواستم به مشهد بروم. دیدم همان راننده آنجا نشسته است. تا چشمش به من افتاد من را صدا زد و گفت: بیا کارَت دارم. با خودم گفتم: حتما میخواهد تلافی کند. راننده گفت: آن آقایی که آن روز آوردی و سوار ماشین ما کردی، که بود؟ گفتم: برادرم بود. گفت: باز هم به فریمان میآید؟ گفتم: تابستانها میآید.
🔹گفت: میخواهم دهانش را ببوسم، پایش را ببوسم. من بچه مسلمان هستم ولی از مسلمانی هیچ سرم نمیشود. ۴۵ سال از عمرم گذشته، نه نماز خواندهام، نه روزه گرفتهام و همه نوع عیاشی هم کردهام. ولی نمیدانم این آقا در راه مشهد با من چه کار کرد که مرا از این رو به آن رو کرد. گفتم: چطور؟ گفت: تا مشهد برای من صحبت کرد و مرا از این رو به آن رو کرد.
🔹بعد از چند روز زنگ زدم به برادرم و جریان را پرسیدم. شهید مطهری گفتند: ما که سوار تاکسی شدیم سر صحبت را با راننده باز کردم. اول که رویش را آن طرف کرده بود و اعتنا نمیکرد. کمکم که صحبت میکردم به حرفهایم توجه میکرد و نرمتر شد و به من نگاه میکرد. مدتی که گذشت به حرفهایم گوش میکرد.
🔹به مشهد که رسیدیم، میخواستم با بقیه مسافرها پیاده شوم ولی او نگذاشت و گفت: حاج آقا بشین با شما کار دارم. نمیدانم چه اتفاقی افتاده، من حالت دیگری پیدا کردهام. صحبتهای شما اینقدر در من اثر کرده که نمیدانم چه کار کنم. حالا میخواهم بروم حرم امام رضا ع توبه کنم اما بلد نیستم. چه کار کنم؟ به او گفتم: برو به امام رضاع بگو از این تاریخ من همه گناهانم را کنار گذاشتم و میخواهم روزه بگیرم و نماز بخوانم.
🔺بعد آقای مطهری پشت تلفن گفتند: شرش را شما به پا کردید، خیرش برای این بنده خدا بود/
✍ پی نوشت: این سبک از رفتار و تاثیر کارکرد اصلی ما حوزویان است که متاسفانه کمی تا قسمتی رنگ باخته بخصوص در میان روحانیون شاغل در سیستم اجرایی و دولتی!
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 آیا ما در انقلاب بانوی اول و دوم داریم؟!
⛔️ متاسفانه همسر رئیس جمهور بعد از چند درخشش خوب در مصاحبه با خبرگزاري های دنیا، با اظهارنظری بی پایه و اساس، حاشیه هایی ایجاد کردند!
✍ پی نوشت: خانم علم الهدی میشه بفرمایید در کجای ساختار جمهوری اسلامی، حرف از بانوی اول و دوم زده شده که شما در یک همایش بین المللی آن را مطرح میکنید؟! اتفاقا جمهوری اسلامی آمد که این بساط تبعیض ها و القاب درباری را جمع کند خواهر من!!!
🔺 اون که امام خمینی شخص اول و موسس این نظام بود می گفت به من خادم بگویید بهتر از این است که رهبر بگویید!
🔺خلاصه سليقه هم چیز خوبی است؛ مواظب باشید جوگیر نشید!
@jtabiin
@jtabiin
9.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا