🔷 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حکمرانی حکمی مبتنی بر نقش حداکثری مردم در حول محور ولایت است به کارکرد هوش مصنوعی اشاره و اظهار کرد: هوش مصنوعی شیوه و سبک زندگی بشر را در همه عرصههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی تغییر داده است.
🔷 حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شامگاه ۲۸ شهریورماه در افتتاحیه دوره «فقه هوش مصنوعی» که از سوی مؤسسه عالیفقه و علوم اسلامی مجتمع آموزش عالی صدوق (وابسته به حوزه علمیه قم) برگزار شد با بیان اینکه ماهیت هوش مصنوعی ماهیت دادهای الگوریتمی است، گفت: حکمرانی هوش مصنوعی عمدتا با مفهوم حکمرانی بینالمللی و حکمرانی خوب تداعی میشود یعنی عدهای در سازمانهای بینالمللی نظریه و دکترین تولید میکنند و بقیه هم مجبورند که در ذیل این نظریه ساختارهای مختلف خود را مدیریت کنند مثلا سند ۲۰۳۰ گرچه در ایران نوشته شد و از خارج ترجمه نشده بود ولی در ذیل سند ۲۰۳۰ که یونسکو آن را ابلاغ کرده بود نوشتند.
🔷 حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه با بیان اینکه حکمرانی خوب قصد دارد تا حکمرانی ملی، منطقهای و بینالمللی را از آن خود کند، افزود: دکتر فرازمند که ساکن آمریکا است کتابی نوشت و در برابر حکمرانی خوب، «حکمرانی سالم» را پیشنهاد داد و تاکید کرد چرا هر کشوری حکمرانی برای خود نداشته باشد و در امور بینالمللی هم همگان مداخله کنند.
🔷 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حکمرانی حکمی مبتنی بر نقش حداکثری مردم در حول محور ولایت است به کارکرد هوش مصنوعی اشاره و اظهار کرد: هوش مصنوعی شیوه و سبک زندگی بشر را در همه عرصههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی تغییر داده است؛ الان چت جیپیتی ها در عرصههای مختلف کاربرد دارند؛ هوش مصنوعی در پزشکی و درمان کاربرد دارند و میتوانند بدن یک انسان ۲۰ ساله را آنالیز کنند و با احتمال بگویند این بدن در چند دهه آینده ممکن است به فلان بیماری مبتلا شود. در تولید خودرو هم شاهد خودروهایی هستیم که بدون سرنشین کار میکنند یا حتی اگر حواس راننده نباشد از تصادف جلوگیری میکنند.
🔷 استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه با هوش مصنوعی هم میتوان تقلب و هم کشف تقلب کرد، اضافه کرد: با دقت بالا میتوان تراکنشهای مالی را کشف کرد؛ الان چین با هوش مصنوعی بانکها را از تقلب و حملات سایبری مصون کرده است؛ در پیشگیری خرابیهای احتمالی قبل از وقوع و کارهای علوم غریبه را هم انجام میدهد. در آموزش و پرورش و آموزش عالی و ... کاربرد دارد.
🔷 وی با بیان اینکه ما در مورد بد حجابی ریشهیابی کرده و گزارش آن را خدمت حضرت آقا ارائه کردهایم، افزود: باید این ریشهها را حل کنیم و در نهایت درصد اندکی هم با مباحث قضایی حل خواهد شد وگرنه بدحجابی با برخورد خشن حل نمیشود بلکه هرقدر بیشتر برخورد کنیم بدتر خواهد شد؛ با هوش مصنوعی میتوان در این زمینه کارهای خوبی انجام دهیم.
📌 مشروح خبر: 👇👇👇
https://sccr.ir/News/25756/1
🆔 @khosropanah_ir
#گزارش
💠 بازتاب خبری مدرسه تابستانه «موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی» که در مؤسسه عالیفقه و علوماسلامی، تحت اشراف مقام معظم رهبری «مدظله العالی» برگزار گردید.
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
✅ نقش هوش مصنوعی در اجتهاد؛ فرصتی برای توسعه فقه / پاسخگویی فقهی به مسائل هوش مصنوعی ضروری است
🔻حجت الاسلام و المسلمین امیرحسین ایمانی مقدم، مسئول میز پژوهش هوش مصنوعی موسسه عالی فقه و علوم اسلامی، مطرح کرد؛
🔹هوش مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای امروز بشر شناخته میشود و قدرتهای جهانی سرمایهگذاری عظیمی در این زمینه کردهاند. در گذشته ملاک قدرت، نفت و انرژی هستهای بود، اما امروز دانش و برتری به هوش مصنوعی وابسته است.
🔹ارتباط هوش مصنوعی با فقه در این است که هدف آن شبیهسازی تفکر و رفتار انسانی است و این رفتارها موضوع علم فقه است. لذا، هوش مصنوعی میتواند در همه ابعاد موضوع اجتهاد فقهی قرار گیرد و فقیه باید پاسخگوی مسائل مرتبط با آن باشد.
🔹با گسترش هوش مصنوعی و تاثیرات آن بر زندگی بشر، نیاز به تربیت فقیهان و نیروی انسانی ماهر در زمینه شناخت دقیق مسائل فقهی هوش مصنوعی احساس میشود. بر اساس سند ملی هوش مصنوعی، تربیت نیروی انسانی ماهر هدف اصلی است، و مباحث اعتقادی، اخلاقی و فقهی پیش از مباحث تکنیکال در این زمینه اهمیت دارند.
🔹علما و نخبگان حوزوی بر اهمیت هوش مصنوعی تأکید کردهاند، با این حال مباحث علمی و فقهی در این حوزه هنوز به اندازه کافی پیشرفت نکردهاند و نیاز به سازماندهی و پرورش دارند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38487
💢داده پردازی اطلاعات در هوش مصنوعی نمیتواند جای یک مجتهد زنده را بگیرد
✔️استاد عباس کعبی:
🔹یکی از وظایف مهم حوزه علمیه را «انذار» است، انذاز یعنی هوشیار کردن و بیدار کردن از خواب غفلت؛ ما باید دنبال فقاهتی باشیم که ما را از خواب بیدار کند و در فقاهت همه اسباب انذار را محقق بکنیم. سبک فقاهتی که از دل این فقاهت، مسئولیت تولید بشود و یک فقیه اسلام را بفهمد، بعد فکر بکند که چه خدمتی میتواند برای اسلام بکند.
🔹در زمانه هوش مصنوعی بعضی میگویند هوش مصنوعی در بعضی از مراتب ممکن است جامعه را از مرجعیت و فقاهت بینیاز بکند؛ پاسخ این است که دادهپردازی اطلاعات در هوش مصنوعی نمیتواند جای یک مجتهد زنده و یک فقیه منذر و یک فقیه حی متحرک و یک فقیهی که بتواند جامعه را متحول بکند و با ابتکار و خلاقیت و نوآوری براساس نقش زمان و مکان در اجتهاد را بگیرد.
👈 ادامه مطلب در «اجتهاد»: http://ijtihadnet.ir/?p=76112
130807_028.MP3
30.31M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد ایمانی مقدم
📔 چالش های فقهی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
130807_029.MP3
36.29M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد مینایی
📔 اسناد ملی و بین المللی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
استاد خسرو پناه .mp3
20.83M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد خسروپناه
📔 چالش های حکمرانی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
🔺 *تاکید مراجع عظام بر رویکرد هوشمندانه معاونت علمی در مدیریت ابعاد پیچیده «هوش مصنوعی»*
🔹معاون علمی رئیسجمهور با جمعی از مراجع عظام تقلید و علما در سفر روز گذشته به قم دیدار و گفتوگو کرد.
🔸در این دیدارها که با ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان از جمله «طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی» همراه بود، رویکرد معاونت علمی در نگاه جامع الاطراف به ابعاد مختلف هوش مصنوعی مورد تایید و تمجید مراجع عظام قرار گرفت.
🔹معاون علمی رئیسجمهور نیز در این دیدارها بر نقش جامعه حوزوی و فعالان علوم انسانی در شناخت ابعاد گوناگون فناوریهای نوظهور و رونق بازار علوم انسانی تأکید کرد.
📌 [مشاهده جزئیات خبر](http://isti.ir/ZURy)
130807_031.MP3
30.5M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد بهرامی
📔 انواع هوش مصنوعی و کاربرد های آن در تحقیقات اسلامی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
استاد قبایی .mp3
44.45M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد قبایی
📔 ماهیت شناسی، پیشینه و ساختار حاکم بر هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
130808_002.MP3
29.46M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد فولادی قلعه
📔 چالش های انسان شناسی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
130808_003.MP3
32.38M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد محسنی
📔 چالش های اخلاقی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
Z0000001.MP3
33.74M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد لهراسبی
📔 چالش های هستی شناسی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
Z0000002.MP3
27.96M
💠 صوت کلاس های مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی
🎙صوت کلاس استاد سخاوتیان
📔 چالش های معرفت شناسی هوش مصنوعی
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
#تسلیت
▪️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
شهادت سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان بر جمیع مسلمانان و آزادگان جهان تسلیت باد.
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#گزارش
#مدرسه_تابستانه
#فقه_هوش_مصنوعی
🔰 گزارشی از مدرسه تابستانه "موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی سال ۱۴۰۳"
🔸مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالشهای فقه هوش مصنوعی به مدت سه روز، از تاریخ ۲۸/۰۶/۱۴۰۳ لغایت ۳۰/۰۶/۱۴۰۳ و با حضور حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر اساتید برجسته حوزوی و دانشگاهی برگزار شد.
◽️مخاطبین این مدرسه تابستانه عبارت بودند از، اساتید، #طلاب و دانشجویان و تمام افراد علاقه مند به مباحث هوش مصنوعی به ویژه مسائل فقهی آن که به صورت حضوری و مجازی، در این دوره شرکت نمودند.
🔹عناوین مطرح شده در این دوره از مباحثی بود که تا به امروز کمتر به صورت تخصصی به آن ها پرداخته شده است؛ برخی عناوین مرتبط با #موضوعشناسی و برخی دیگر مرتبط با مباحث فقهی، که با محوریت چالش ها مطرح گردید.
👈 پرداختن به سند ملی هوش مصنوعی جمهور اسلامی ایران نیز از بخش های جذاب این مدرسه تابستانه بود که توسط جناب استاد دکتر بهروز مینایی، ابعاد مختلف آن مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
🌐مطالعه مشروح گزارش
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
▫️نشست نخبگانی▫️
🔻با موضوع:
هوش مصنوعی: فرصتی نو یا تهدیدی بزرگ؟
🔸با حضور آیتالله میرباقری 🔸
🗓 زمان: ۱۹ مهر ماه ساعت ۱۰:۳۰
📍 ظرفیت محدود (حضوری و مجازی)
🔗 لینک ثبت نام: [اینجا کلیک کنید] 👇
https://www.digisurvey.net/u/rezghino/0j1zn
🔸عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
حوزه از هوش مصنوعی غافل نشود
حوزه از هوش مصنوعی غافل نشود
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه حوزه نباید از هوش مصنوعی غافل شود گفت: ما باید خلق نظریه کنیم و از هوش مصنوعی نیز به عنوان یک وسیله استفاده کنیم.
https://www.shabestan.news/news/1781839/%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%BA%D8%A7%D9%81%D9%84-%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
هدایت شده از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
گروه تولیدی و زیربنایی با همکاری شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار میکند:
💠نشست تخصصی با عنوان
«ضوابط شرعی و الزامات قانونی جنسیت و هوش مصنوعی »
✳️ ارائهدهنده: آیت الله قاینی
❎ دبیر علمی: حجتالاسلام امیر حسین ایمانی مقدم
⏰ زمان: چهارشنبه۱۸مهر ماه ساعت ۱۵ـ۱۶:۳۰
📍 مکان: قم، بلوار سمیه، خیابان شهید رجایی، بین رجائی ۴و۶ ، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
🔻جهت شرکت حضوری در این نشست تخصصی «نام و نام خانوادگی به همراه کد ملی» خود را تا روز سه شنبه به شماره زیر پیامک کنید. 09922729863
🖇لینک جهت شرکت به صورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/tolid
🔸نشست هماندیشی اساتید با موضوع حکمرانی با هوش مصنوعی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد
🔰نشست هماندیشی اساتید با موضوع حکمرانی با هوش مصنوعی (الزامات و چالشها) با حضور دکتر زاهدی رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران، دکتر اخایی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، حجتالاسلام دکتر ایمانیمقدم مسئول نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد،دکتر زمانی دبیر هماندیشی اساتید، دکتر رضایی رکن آبادی رئیس دانشکده علوم ریاضی، دکتر نصیری دبیر علمی نشست
و جمعی از اساتید صبح چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ در دانشکده ریاضی برگزار شد.
🖊مسئول نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست با بیان اینکه هوش مصنوعی مسئله اول فضاهای علمی و تحولات اداری و ساختاری شده است گفت: دانشگاه نباید از این موضوع عقب بماند، از ظرفی دانشگاه تراز اول به این است که چقدر خود را به روز کند.
🖊رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران نیز در این برنامه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد یکی از ۱۰ دانشگاه برتر کشور در زمینه هوش مصنوعی است، اما در مقیاس جهانی نیازمند بازنگری و بهبود است.
📌پیوند خبر:
🔗 https://B2n.ir/n01657
➖➖➖➖➖➖➖➖
⚜ دفتر هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد
🆔 @hamandishi_fum
💠 خبرگزاری شبستان:
بر آن شدیم با توجه به اهمیت مساله هوش مصنوعی و جایگاهی که این ابزار میتواند در عرصه تولید علم ایفا کند با حجت الاسلام دکتر «امیرحسین ایمانیمقدم»، استاد حوزه و دانشگاه و متخصص در عرصه مبانی هوش مصنوعی، گفت وگویی داشته باشیم که در ادامه حاصل آن را می خوانید:
🔗 http://shabestan.news/xkbcv
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI
🔴 پیام مهم
🔻 ضمن تشکر از صبوری شما دانش پژوهان محترم، گواهی دوره مدرسه تابستانه موضوع شناسی و چالش های فقه هوش مصنوعی در شرف آماده شدن می باشد.
🔻 این گواهی تنها برای کسانی صادر می گردد که در اغلب کلاس ها به صورت حضوری یا مجازی شرکت کردهاند.
🔻 اخذ گواهی ها بدین گونه است که شرکت کنندگان مجازی و حضوری آقا که در قم حضور دارند ، جهت دریافت گواهی نامه دوره، طبق زمان و نحوه دریافت که متعاقباً اعلام خواهد شد، باید به صورت حضوری به موسسه عالی فقه و علوم اسلامی مراجعه نمایند.
🔻شرکت کنندگان خانم و آقایانی که از شهرستان به صورت مجازی شرکت کردند جهت ارسال پستی گواهینامه، نام و نام خانودگی، کد ملی و آدرس دقیق خود را تا تاریخ 1403/08/05به همراه کدپستی به آدرس @admin_kharejtakhasosi_mfos_ir در ایتا ارسال نمایند.
✅https://eitaa.com/jurisprudence_AI