🔖 احکام نذر
❓اگر کسی مورد نظر را را فراموش کند تکلیفش چیست؟
❓ اگر بداند مورد نظر عبادی بوده ولی نمی داند چه عبادتی را مورد نذرش قرار داده تکلیفش چیست؟
❓ اگر بداند مورد نذر مالی است اما نمی داند چه موضوع مالی را مورد نذرش قرار داده تکلیش چیست؟
📌در مورد این پرسش که میتوان آن را به سه بخش تقسیم کرد،
◽باید گفت، اگر مورد نذر مردّد بین اقل و اکثر باشد، همینکه به اقل عمل کند، کافیست؛ مثلاً مردّد است که صد تومان به فقیر بدهد یا دویست تومان، همینکه صد تومان را بدهد کافیست.
◽اما اگر مردّد بین دو یا چند چیز متباین بوده و احتمالات معدودی در نظر اوست، باید احتیاط کرده و تمام موارد را انجام دهد؛ مثلاً نذر کرده صدقه بدهد یا روضه بخواند بنابر احتیاط، هر دو کار را انجام دهد.
◽لازم به ذکر است، چنانچه اصلاً مورد نذر را نمىداند، به گونهای که قدرت عمل به نذر را ندارد، نذر او ساقط است و وظیفهاى ندارد و اگر بعداً یادش آمد به آن عمل کند. ضمن اینکه برخی از فقها[1] معتقدند در موردی که احتمالات متعدد و غیر محصور است میتواند با قرعه موردی را تعیین کرده و به آن عمل نماید.
ضمائم:
🔻پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
🔹حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
به همه مواردى که احتمال مىدهد متعلق نذر بوده است باید عمل کند و در مورد نذر به مقدارى از مال، قدر متیقن کافى است.
🔹حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (رحمت الله علیه ):
اگر مردد بین اقل و اکثر است اکتفا کند به اقل، و اگر مردد بین متباینین است احتیاط کند.
🔹حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
الف و ب و ج. چنانچه احتمالات معدودی در نظر اوست، به همه آنها عمل کند، و الا میتواند با قرعه موردی را تعیین کرده، عمل کند.
🔹حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال اگر عبادتی که نذر کرده مردد بین چند چیز باشد باید احتیاط کند و اگر اصلاً نمیداند، چیزی بر وی واجب نیست.
🔹حضرت آیت الله العظمی بهجت (رحمة الله علیه):
باید مقدار متیقّن را در امور خیر صرف کند یا اگر مشتبه در چند عمل عبادى باشد، باید احتیاط کند و امور عبادى را به جا آورد.[3]
🔹حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانى (رحمة الله علیه):
اگر مردد بین اقل و اکثر است اکتفا کند به اقل، و اگر مردد بین متباینین است احتیاط کند.[4]
📚منابع :
[1]. آیت الله مکارم شیرازی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)
[3]. گیلانى، فومنى، محمد تقى بهجت، استفتاءات، ج4، ص 291، س 5596، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، اول، 1428 ه ق.
[4]. فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج1، ص 347.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#پاسخ_به_سوالات_دینی
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃 🌸
.
✨حضرت باقر(عليهالسلام) فرمود:
▪️«لَو وَضَعَ ايمانُ اَبي طالب في كَفَّةِ مِيزانِ، وِ ايمانُ هذَا الخَلقِ فيِ الكَفَّةِ الاُخري لَرَجَّحَ اِيمانُه؛
◽اگر ايمان ابوطالب در يك كفه ترازو قرار داده شود، و ايمان همه خلايق در كفه ديگر آن نهاده گردد، ايمان ابوطالب بر ايمان آن ها برتري مي يابد
📚 شرح نهج البلاغه: ابن ابي الحديد:ج ۱،
🏴✨26 رجب سالروز وفات عموی بزرگوار رسول اکرم (ص) بزرگترین حامی اسلام و نبی مکرم (ص) پدر بزرگوار مولا امیرالمومنین علی علیه السلام تسلیت باد ✨🏴
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🏴🌸
هدایت شده از پای منبر امیر کلام آقا جان حضرت امیر مؤمنان(ع)
🌹نماز شب بیست و ششم ماه #رجب
🌴12 ركعت است. بعد از حمد، چهل مرتبه (و بنا به روایتى چهار مرتبه) سوره توحید را خوانده شود.
🍃رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود: هر کس این نماز را بخواند ملائكه با او مصاحفه مى كنند و كسى را كه ملائكه با او مصافحه كنند، از توقف صراط و حساب و میزان ایمن گردد و خداوند هفتاد فرشته به سوی او می فرستد که برای او استغفار کنند و ثواب برای او نویسند و برای او تهلیل کنند و هر وقتی که از جای خود تکان خورد تا صبح ، گویند: اللهم اغفر لهذا العبد.
✅از حضرت رضا(علیه السلام) روایت است هر کس روز بیست و ششم رجب را روزه دارد، خداوند روزه او را کفاره هشتاد سال گرداند.
📗 اقبال الاعمال سید ابن طاووس جلد دوم ص828 ترجمه محمد روحی
🌟 https://eitaa.com/k00313
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
.
✨امام علی علیه السلام
◾و اَلَّذِي بَعَثَ مُحَمَّداً (صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) بِالْحَقِّ نَبِيّاً، لَوْ شَفَعَ أَبِي فِي كُلِّ مُذْنِبٍ عَلَى وَجْهِ اَلْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اَللَّهُ فِيهِمْ
✨اميرالمؤمنين علی فرمودند :
▪️قسم به کسی که محمد صلّى اللّه عليه و اله را به حق به پیامبری برگزید ، اگر پدرم ( حضرت ابوطالب ) در حق همه گناهکاران روی زمین شفاعت کند، خداوند میپذیرد.
📚 الأمالي (للطوسی) ص 701
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#حدیث_روز
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🏴🌸
با عرض سلام و تبریک فرارسیدن مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به عرض می رساند؛ امشب به همین مناسبت مراسم جشنی با حضور مداح اهل بیت عصمت و طهارت ع جناب آقای شهبازی ومنبر مختصر درخدمت نمازگزاران عزیز مسجد خواهیم بود. لطفا باحضور ارزشمند خویش زینت بخش مجلس پیامبر مکرم اسلام ص باشید.
با تشکر
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
.
🔖 یک روز = ٧٠ سال
✨امام صادق(علیهالسلام ):
🍃 کسی که در روز بیست و هفتم ماه رجب را روزه بگیرد، خدا ثواب روزه هفتاد سال را برای او مینویسد
📚مفاتیح الجنان
📢لطفا اطلاع رسانی کنید
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
@k00313
🔖 آموزههایی ناب از بعثت پیامبر اعظم(صلّی الله علیه و آله )
1⃣ ) زنده کردن ارزشهای فردی و اجتماعی:
حقایقی که بعثت برای مردم روشن کرد، ارزشهایی است که اسلام آنها را تثبیت کرده است. اگر مؤمنین به دنبال رسیدن به سعادت هستند موظفند خودشان را به این ارزشها نزدیک کنند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با بعثت خود، صفات فردی مانند صبر، گذشت، سخاوت، حیا و… که در دوران جاهلیت تقریباً به طور کامل از بین رفته بود را زنده کردند.
ایشان با تلاشی وصف ناپذیر مفاهیم عمومی و زندگیساز مثل آزادی، عدالت اجتماعی، کرامت انسانی و… که تأثیر فوق العاده ای در زندگی اجتماعی بشریت دارند را احیا کرده و آن را در جامعه اسلامی نهادینه کردند. جالب این جاست که عدّهای به اشتباه تصوّر میکنند که این مفاهیم رایج مثل عدالت اجتماعی و آزادی و… از غرب به عالَم اسلام آمده است، یا متفکّرین اسلامی اینها را از غربیها یاد گرفته اند در حالی که غرب، بعد از رنسانس (چهار قرن پیش) با این مفاهیم آشنا شده است؛ اما دین اسلام از ۱۴۰۰ سال قبل، این مفاهیم را به طور روشن در قرآن بیان کرده است؛ در قرآن آمده است: «أُمِرْتُ لِأَعْدِلَ بَیْنَکُم؛ [۲] مأمورم در میان شما عدالت برقرارکنم.» و در آیهای دیگر آمده است: «لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَ اَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَ المیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط؛ [۳] ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند.»
بنابراین اصل بعثت همهی انبیا و ارسال کتب برای این بوده است که قسط که همان عدل اجتماعی و عدل اقتصادی است، در بین مردم برقرار باشد؛ پس نتیجه میگیریم که این مفاهیم امروزی در گذشته توسط اسلام مطرح شدهاند.
هم چنین هزار سال قبل از طرح مسئلهی آزادی در کشورهای غربی، امیرالمؤمنین علیه السلام در نهجالبلاغه به این موضوع پرداختهاند. ایشان فرمودند:
🍃 «لا تَکُن عَبدَ غَیرِکَ وَ قَد جَعَلَکَ اللهُ حُرّا؛ [۴]
عبد دیگری نباش زیرا خداوند تو را آزاد قرار داده است.» و این آزادی شامل همهی انواع آن میشود. این مجموعه که شامل ارزشهای فردی و اجتماعی است، حقیقتاً در بعثت به مردم هدیه شد.
2⃣ ) خروج بشریت از تاریکیها:
در کلام امام علی علیه السلام آمده است، هنگامی که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله مبعوث شدند دنیا پر از تاریکی بود و جهان بشریت در ظلمات به سر میبرد.
مردم به گونهای خود را تصور میکردند که توهم محض بود و واقعیت درونی آنها چیز دیگری بود.
🍃 «وَ الدُّنیا کاسِفَةُ النّورِ ظاهِرَةُ الغُرور؛ [۵]
روشنایی از جهان رخت بربسته و فریب و نادرستی آشکار گردیده بود.»
اینجا بود که خداوند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را مبعوث کرد تا دستگیر و راهنمای مردم برای خروج از این تاریکیها و ظلمتها باشند.
🍃«لِیُخرِجَکُم مِنَ الظُّلُماتِ اِلَی النُّور؛ [۶]
تا شما را از ظلمات به سوی نور (ایمان و علم و تقوا) رهنمون گردد.» ظلمات آن دوره تا حدودی در تاریخ آمده است؛ خرافه، جهل و ناآگاهی، بیرحمی و خشونت، بیعدالتی، زورگویی و غیره. در چنین شرایطی خورشید اسلام طلوع کرد و بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله شروع یک دوره طلایی در تاریخ بود.
3⃣ ) احیای فکر و اندیشه:
یکی از مهمترین اهداف پیامبران این بود که خرد و اندیشه مردم را زنده کرده و آنها را به تفکر عادت دهند. امیرالمؤمنین علیهالسّلام در نهجالبلاغه میفرمایند:
🍃 «پیغمبران مبعوث شدند تا گنجینههای خرد را در دل و باطن انسانها برآشوبند و آنها را استخراج کنند .»[۷]
4⃣ ) برقراری صلح و آرامش:
یکی از نیازهای مهم و اساسی بشر، حاکمیت صلح و امنیت در جامعه است. انسان برای زندگی و پیشرفت نیاز به آسایش و آرامش دارد و اگر محیط امن و آرامی فراهم نباشد، رسیدن به اهداف با مشکل مواجه میشود. با بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله این رحمت شامل حال بندگان شد. ایشان با نشان دادن راههای صلح و آرامش به مردم و توصیه به این نکات ناب و حیاتی، سلامت و امنیت را به جامعه هدیه کردند.
📚 پی نوشت:
[۱] سوره آل عمران، آیه ۸۱
[۲] سوره شوری، آیه ۱۵
[۳] سوره حدید، آیه ۲۵
[۴] نهجالبلاغه صبحی صالح، ص ۴۰۱
[۵] نهجالبلاغه صبحی صالح، ص ۱۲۲
[۶] سوره احزاب، آیه ۴۳
[۷] نهجالبلاغه صبحی صالح، ص ۴۳
🍃✨ مبعث نبی رحمت، پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم بر تمام جهانیان مبارک باد✨🍃
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#عید_مبعث_بر_همگان_مبارک_باد
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃 🌸
🕋اعمال شب و روز مبعث پیامبر(صلّی الله علیه و آله )
🔖 بعثت و آغاز پیامبری حضرت محمد مصطفی (ص) خاتم الانبیا، روز ۲۷ رجب ۱۴ سال قبل از هجرت پیامبر (ص) بود و این روز از بزرگترین اعیاد مسلمانان به ویژه شیعیان است.
بیشتر بخوانید:
✅ اعمال شب مبعث
شب بیست و هفتم، شب بعثت پیامبر صلیاللهعلیهوآله و از شبهای پربرکت است و در آن چند عمل مستحب است.
🔹نماز شب مبعث
خواندن دوازده رکعت نماز که در هر رکعت سورههای حمد، فلق و ناس را یکبار و نیز اخلاص چهار بار خوانده میشود و بعد از اتمام نماز، گفته شود: "لا اله الا الله والله اکبر الحمدلله و سبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم"
در مصباح از حضرت ابوجعفر امام جواد (ع) روایت شده که فرمود در رجب شبی است که از آنچه که بر آن آفتاب می تابد بهتر است و آن شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیغمبر خدا (ص) به رسالت مبعوث شد و برای آن شب اعمالی است که اگر شیعهای از ما آن اعمال را در آن شب انجام دهد اجر عمل شصت سال میبرد.
🔻در مورد این عمل آمده:
پس از نماز عشاء هر ساعتی از شب را تا پیش از نیمه آن بیدار شو و دوازده رکعت نماز اقامه کن و در هر رکعت حمد و سورهای از سورههای کوچک مفصل (مفصل ازسوره محمد است تا آخر قرآن) بخوان.
🔹نمازها دو رکعتی هستند. پس از هر دو رکعت بعد از سلام؛ هفت مرتبه سوره حمد، هفت مرتبه مُعَوَّذَتَیْن، و سورههای توحید و قُلْ یا اَیُّها الْکافِرُونَ هر کدام هفت مرتبه، و سوره قدر و آیة الکرسی هر کدام را هفت مرتبه بخوان.
🔹غسل شب مبعث
انجام غسل در این شب مستحب است.
🔹زیارت شب مبعث
زیارت حضرت امیرالمؤمنین (ع) که افضل اعمال شب عید مبعث است.
و...
✅ اعمال روز بیست و هفتم رجب روز مبعث
🔹غسل کردن
🔹روزه گرفتن
👌روزه گرفتن و آن یکى از چهار روزى است که در طول سال براى روزه گرفتن امتیاز ویژه دارد، و ثوابى برابر با روزه هفتاد سال دارد.
🔹صلوات فرستادن
فرستادن صلوات در این روز بسیار پرفضیلت است.
🔹زیارت امیرالمومنین (ع)
🔹زیارت پیامبر (ص)
از پرفضیلت ترین اعمال در روز مبعث زیارت حضرت رسول و امیرالمؤمنین است.
🔹نماز مبعث
شیخ طوسی در کتاب «مصباح» فرموده: که از ریان بن الصّلت روایت شده: حضرت جواد علیهالسلام زمانی که در بغداد بود روز نیمه و روز بیستوهفتم رجب را روزه گرفت و همه خدمتکاران آن حضرت نیز روزه گرفتند و به ما فرمان داد دوازده رکعت نماز بجا آوریم به این صورت که:
در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و «سوره [توحید]» خوانده و پس از پایان نماز، هر کدام از سورههای «حمد» و «توحید» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» را «چهار مرتبه» بخواند، آنگاه «چهار مرتبه» بگوید:
لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ، وَاللّٰهُ أَکْبَرُ، وَسُبْحانَ اللّٰهِ، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ؛ معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگتر از هر چیزی است و منزّه است خدا و خدا را سپاس و نیست جنبش و نیرویی جز به عنایت خدای برتر و بزرگ.
و «چهار مرتبه»:
اللّٰهُ اللّٰهُ رَبِّی لَاأُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً.
خدا، خدا، پروردگار من است، چیزی را برای او شریک نمیآورم.
و «چهار مرتبه»:
لَاأُشْرِکُ بِرَبِّی أَحَداً.
هیچکس را برای پروردگارم شریک نسازم.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#تقویم_شیعه
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبر ومداحی شب مبعث.m4a
32.12M
آیات پیرامون بعثت
اهداف انبیای الهی
نقش پیامبر اسلام
هدف انقلاب اسلامی
سخنران نورالهی
مداح شهبازی
مسجد ولیعصر ع میدان توحید
.
🔖اتفاق بزرگ حوادث لحظه بعثت
،📌همراه اولین نزول وحی و در لحظه بعثت، حوادثی بزرگ اتفاق افتاد که از آن جمله می توان به شنیده شدن صدای ناله ای اشاره نمود.
✨حضرت علی(ع) در این باره می فرماید:
🍃 وَ لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیْطانِ حینَ نَزَلَ الْوَحْیُ عَلَیْهِ! قُلتُ: یا رَسولَ اللَّه(ص)! ما هذِهِ الرَّنَّةُ؟
🔹 من صدای ناله شیطان را در هنگام نزول اولین وحی به آن حضرت(ع) شنیدم. عرضه داشتم: یا رسول الله(ص) این ناله چیست؟
✨حضرت(صلّی الله علیه و آله ) فرمود:
هَذَا الشَّیْطَانُ قَدْ اَیِسَ مِنْ عِبَادَتِهِ
🔹 این شیطان است که از اطاعت شدن مأیوس و ناامید شده و چنین به ناله در آمده است.
✨سپس رسول اکرم(صلّی اللَّه علیه و اله ) خطاب به امام علی(ع) فرمود:
🍃 انَّکَ تَسْمَعُ ما اسْمَعُ وَ تَرَی مَا اَرَی، اِلّا اِنَّکَ لَسْتَ بِنَبِیٍّ! وَلَکِنَّکَ لَوَزِیرٌ وَاِنَّکَ لَعَلَی خَیْرٍ
🔹 همانا تو می شنوی آنچه را من می شنوم و می بینی آنچه را که من می بینم الا اینکه تو مقام نبوت نداری و فقط وزیر و کمک کار من هستی و به راه خیر می روی.
📚 (نهج البلاغه، خطبه ۱۹۰)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃 🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔖 غار حِرا محل عبادت رسول خداصلي الله عليه وآله بوده
🍃 و آن حضرت چندي از ايام سال، به ويژه ماه مبارک رمضان را در آن بسر مي برده است.
🍃در همين غار بود که نخستين بار بر رسول خداصلي الله عليه وآله وحي نازل شد و پنج آيه آغازين سوره علق براي آن حضرت فرود آمد " اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِي خَلَقَ * خَلَقَ اْلإِنْسانَ مِنْ عَلَق * اقْرَأْ وَ رَبُّکَ اْلأَکْرَمُ * الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ " .
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃 🌸
.
🏴۲۸ رجب؛ سال ۶۰ هجری
حرکت اباعبدالله از مدینه به مکه
و از مکه به سرزمین کربلا
🏴تازه می خواست دلم سر خوش مبعث گردد
🏴خبر آمد که حسین بن علی (ع) راهی شد
📌روایات به این مساله اشاره دارد که در چنین روزی برابر با 28 رجب سال 60 هجری امام حسین (علیه السلام) پس از مخالفت قاطع با بیعت کردن با یزید بن معاویه به همراه گروهی از اهل بیت و اصحابشان از مدینه منوره به سمت مکه حرکت کرد.
◽امام حسین (علیه السلام) سوار بر اسب قلب صحراها را می شکافت و تپه های شنی را در می نوردید، در حالیکه یادآور هجرت پدر بزرگوارشان امام علی (علیه السلام) از مکه به مدینه بود.
◽ایشان درحالیکه آیه (فَخَرَجَ مِنْها خائِفاً یَتَرَقَّبُ قالَ رَبِّ نَجِّنی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمینَ) را تلاوت می نمود رهسپار آن دیار شد.
◽ابو مخنف می گوید: امام حسین (علیه السلام) نزد قبرجد بزرگوارشان (صلی الله علیه واله وسلم) حاضر شد و گریست و فرمود: من با ناراحتى تمام از جوار شما مى روم زیرا دست بیعت به یزید بن معاویه، آن مرد شراب خوار و فاجر ندادم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃 🌸
هدایت شده از پای منبر امیر کلام آقا جان حضرت امیر مؤمنان(ع)
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
💠اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج💠
🌿🌺🍀🌿🌺🍀🌿🌺
گفتم كه علی، گفت بگو سِرُّ الله
گفتم كه علی، گفت بگو عین الله
گفتم كه به وصفش چه بگویم گفتا
لا حول و لا قوه إلّا بالله
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@menbar_amiralmomenin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
.
🔖دوران ظهور
📌با ظهور حضرت مهدی ـ علیه السلام ـ برکات فراوانی عاید بشریت و متدینین میشود؛ از جمله، آنچه حضرت سجاد ـ علیه السلام ـ فرمود:
🍃«اذا قامَ القائِمُ أَذْهَبَ اللهُ عَن شِیعَتنا العاهَةَ و جَعَل قُلُوبَهُمْ کَزُبَرِ الحَدیدِ وَ جَعَلَ قُوَّةَ الرَّجُل مِنْهُم قُوَّةَ أرْبَعینَ رَجُلا وَ یَکونُونَ حُکّامَ الاَرْضِ وَ سَنامَها؛
🍃 وقتی قائم قیام کند،
◽ خداوند رنج را از شیعیان ما دور میکند
◽ و دلهای آنها را چون پاره آهن قرار میدهد
◽ و خداوند قدرت هر مرد از آنها را برابر چهل مرد قرار میدهد
◽ و آنها حاکمان زمین خواهند شد.»
📚 بحار الانوار، جلد 51
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#جمعه_های_انتظار
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
🔖پرفضیلتترین و بهترین دعاهای عصر جمعه
🍃برای دعای عصر جمعه موارد بسیاری معرفی شده است که هر یک فضیلت خاص خود را دارند.
🔹 روز جمعه به یوم المزید نیز معروف است. زیرا در این روز خداوند ثوابها و پاداشهایی که به بندگان خود عطا میکند، چندین برابر میشوند
✅ فضیلت دعای عصر جمعه چیست؟
🍃 پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله ) درباره روز جمعه می فرمایند که روز جمعه ۲۴ ساعت شبانه روز را دارد،
🔹 در هر کدام از این ساعت ها ۶۰۰ هزار نفر از آتش جهنم رهایی پیدا می کنند. روز جمعه به یوم المزید نیز معروف است. زیرا در این روز خداوند ثواب ها و پاداش هایی که به بندگان خود عطا می کند، چندین برابر می شوند.
پس با در نظر گرفتن این مقدمات روز جمعه در مقایسه با دیگر روزهای هفته دارای جایگاه بهتری می باشد
✅صلوات امام صادق (ع)
🍃روایت شده که امام صادق (ع) فرموده است که هر فردی که در عصر جمعه، ده بار این صلوات را بخواند، در طول هفته، فرشتگان بر او صلوات می فرستند.
🔹اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِكَ، وَ بَارِكْ عَلَيْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَكَاتِكَ، وَ السَّلامُ عَلَيْهِمْ وَ عَلَى أَرْوَاحِهِمْ وَ أَجْسَادِهِمْ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
خداوندا بر محمد و خاندان او، جانشینان پسندیده او برترین درودهایت را بفرست. خدایا از بهترین برکاتت برای آنان ارزانی دار، سلام بر ایشان، جان ها و تن هایشان و برکات و رحمت خداوند بر آنان باد
✅دعای عصر جمعه، دعای سمات
🍃 دعای سمات از بهترین دعای عصر جمعه است که در کتاب مصباح شیخ طوسی آن را از قول امام صادق (ع) نقل کرده اند. معروف می باشد که دعای سمات از جمله دعاهایی است که علمای دین اسلام مداوت زیادی روی خواندن آن داشته اند.
✅دعای اموات جهت طلب مغفرت و آمرزش در جمعه
🔹ذکر استغفرالله: سفارش شده که این ذکر برای عصر جمعه ۷۰ بار زمزمه شود.
«أَسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبِّى وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ»
از خداوند، پروردگارم آمرزش می خواهم و به سوى او می پویم.
✅دعای عشرات
🍃 دعای عشرات دیگر دعای عصر جمعه است که امام علی (ع) آن را به امام حسین ( ع) سفارش کرده است.
✨امام علی( ع) فرمودند:
🔹 قصد دارم دعایی را برایت معرفی کنم که اگر آن را هر روز و شب بخوانی، خداوند برای ثبت ثواب این دعا برای تو هزاران فرشته را که هر کدام هزاران نویسنده خواهند داشت، برای تو در نظر می گیرید و در بهشت تو را همسایه جدت حضرت محمد (صلّی اللَّه علیه و اله ) قرار می دهد.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
╭ 🌸🍃 @k00313
╰─┅─•🍃🌸
.
🔖اعمال روز آخر ماه رجب
🍃 سلمان رضوان الله علیه می گوید:
🔹«هنگامی که کلام پیامبر صلی الله علیه و اله به پایان رسید، به حالت گریه به سجده افتادم و خداوند را شکر نمودم که این حدیث را از پیامبر شنیدم.»
📚 (اقبال الاعمال، ج ۳، ص ۲۸۵)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مسجد_ولیعصر_عج_قم
@k00313