🔻آیت الله کعبی:
حوزه علمیه طرحهای خود را به نظام اسلامی برای تقویت عدالت اجتماعی ارائه دهد
🔹️ نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: حوزه های علمیه می توانند در انسجام اجتماعی، تقویت همبستگی و همدلی و استحکام درونی جامعه اسلامی نقش آفرینی کنند و باید طرح های خود را به نظام جمهوری اسلامی برای کاهش شکاف طبقاتی و تقویت عدالت اجتماعی ارائه دهند./رسا
📎مشاهده کامل گزارش
آیت الله کعبی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در مرکز علمی فرهنگی امام حسین (ع) :
🔹حوزه های علمیه باید بر جذابیت و تقویت ارتباط خود با مردم، اضافه کرده و بتوانند بخش های گوناگون جامعه اسلامی را همراه سازند؛ علاوه بر این باید دانش حوزوی تعمیق پیدا کرده و ایجاد چرخه پیام دانش دینی در حوزه های علمیه شکل گیرد که البته برای تبدیل دانش دینی به فرهنگ عمومی نیاز به اهمیت دادن بیش از پیش حوزه های علمیه به رسانه و هنر دارد.
https://eitaa.com/kaabi_ir
📸 آیت الله کعبی در جمع دانشجویان در دوره تربیتی بشارت
https://eitaa.com/kaabi_ir
🔴 قابل توجه طلاب معزز
💠 برنامه درسی سال تحصیلی ۱۴۰۴ -۱۴۰۳ استاد معزز آیت الله کعبی حفظه الله به این شرح میباشد.
1️⃣ درس خارج اصول فقه
ادامه بحث مفاهیم
زمان: شنبه تا چهارشنبه
ساعت ۷:۱۵ تا ۸
مکان: (نماز خانه موسسه علمی پژوهشی امام خمینی قدس سره الشریف_ قم_ بلوار جمهوری)
2️⃣ درس خارج فقه
کتاب النکاح ( فقه زن، جمعیت، خانواده)
زمان: شنبه تا چهارشنبه ۸:۱۵ تا ۹ صبح
مکان: (نماز خانه موسسه علمی پژوهشی امام خمینی ره بلوار جمهوری)
🔹درس ها در سامانه نجاح ثبت شده و قابل انتخاب می باشد.
🔷️ به حول و قوه الهی درس های استاد از روز شنبه تاریخ ۲۴ شهریور ماه آغاز میگردد.
🔷️ طلابی که قصد دارند درس های فقه و اصول استاد را برای امتحان شفاهی ثبت کنند؛ ملزم به ثبت درس در سامانه نجاح و حضور مستمر در کلاس و تایید حضور از جانب نماینده کلاس میباشند.
امکان انتخاب درس خارج فقه با عنوان کتاب النکاح: زن، جمعیت، خانواده برای برادران فراهم شده است.
پیش از این با عنوان فقه معاصر ثبت شده بود ولی از آنجا که بعضی دچار مشکل شده بودند با عنوان فقه سنتی کتاب النکاح ثبت شد.
موفق باشید.
https://eitaa.com/kaabi_ir
🔴حکمرانی تنها با موعظه و ارشاد پیش نمیرود/ رویکرد حکمرانی باید با دوگانه اقتدار و رأفت باشد/ رویکرد زورمدارانه برای اجرای آموزههای دینی نتیجه معکوس میدهد
آیت الله کعبی:
🔹 افقی که باید ترسیم شود، ارتقا کارآمدی نظام اسلامی و افزایش سطح رضایتمندی عمومی است؛ هم اقتدار نظام اسلامی باید مورد توجه واقع بشود و خدشهای به آن وارد نشود و هم نظام اسلامی به عنوان مظهر رأفت و رحمت و مهربانی در میان مردم جا بیفتد.
🔹دوگانه اقتدار و مهربانی باید با کارگشایی و اجرای قوانین و مقررات لازم محقق بشود یعنی ضمن اجرای قوانین و مقررات، لازم است در مقابل مردم هم نرمش نشان داد و با رأفت و رحمت برخورد کرد.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه حکمرانی باید رویکرد مردمی به خود بگیرد، عنوان کرد: باید مردم مدیران را از خودشان بدانند و در این ارتباط صمیمی مدیران و مردم و اطلاع رسانی به موقع، تبلیغات صحیح باعث میشود که اگر حتی مشکلی هم وجود داشته باشد مردم حس کنند مدیران دلسوزانه درحال رفع مشکل هستند.
🔹باید بتوانیم پیام خدمت، رحمت و پیام عزت و کرامت انسانی بر پایه آموزههای دینی را به مردم برسانیم یعنی مردم حس کنند که اگر احکام اسلام اجرا بشود هم به سود خود مردم است، هم مایه آسایش، آرامش و عزت میشود.
🔹در آن صورت خود مردم بستر را فراهم میکنند تا احکام دین در فضای عمومی اجرا بشود. این بستگی دارد به روشهای ما و کارهایی که ما میتوانیم انجام بدهیم.
🔹وی با بیان اینکه رویکرد زورمدارانه برای اجرای آموزههای دینی نتیجه معکوس میدهد، اظهار کرد: به جای رویکرد زورمدارانه باید رویکردی توام با اقتدار و مهربانی، رحمت و رأفت و عزت، پیام توام با خدمت را تقویت کنیم.
🔹 در زمینه آسیبهای اجتماعی مانند حوزه عفاف و حجاب، اگر ما به گونهای طراحی بکنیم که مردم آثار مثبت اسلام را در عمل ببینند، تحکمی هم برخورد نکنیم، برنامه هم داشته باشیم قطعاً اثر مثبتی خواهد داشت.
🔹البته در مقابل جرائم و جریانهای سازمان یافته، باید نیروهای انتظامی و قوه قضاییه ایستادگی کرده و قانون را اعمال کنند. زیرا آن جرائم سازمانیافته با آسیبهای اجتماعی تفاوت دارند.
🔹 در میدان حکمرانی با موعظه و ارشاد کار پیش نمیرود، بلکه ارائه خدمت محسوس، حل مشکل معین با نتیجه محوری و ارتقاء سطح کارآمدی باعث امیدآفرینی و الهام بخشی میشود.
https://farsnews.ir/Fars_reporter/1725812445732058930
41.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برگزاری دوره میثاق طلبگی با مشارکت بیش از سیصد طلبه جدید الورود در مرکز علمی فرهنگی امام حسین علیه السلام اهواز
76.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برگزاری دوره ی تعالی
ویژه مدیران مدارس و حوزه های علمیه استان خوزستان
در مرکز علمی فرهنگی امام حسین علیه السلام با حضور مدیران محترم
معاون تهذیب محترم حوزه های علمیه کشور حجت الاسلام و المسلمین عالمزاده نوری
https://eitaa.com/kaabi_ir
آیت الله شیخ عباس کعبی در مراسم شهادت امام حسن عسکری در پژوهشگاه شورای نگهبان:
🔹 امام حسن عسکری (ع) در محاصره بود و از این بابت به ایشان لقب عسکری دادند هم ایشان هم امام هادی در عسکر بودند با ادبیات امروزی تحریم بودند؛ تحریم اقتصادی، تحریم اجتماعی و تحریم سیاسی بودند و محدودیتهای امنیتی سختی بر ایشان وضع شده بود.
🔹 در شرایط سخت، شبکه وکلا را در سطح جهان تشیع مدیریت میکردند، از طریق شبکه وکالت تشکیلات داشتند و سفارش میکردند که «زیباییهای اسلام و مکتب اهل بیت را جهانی بکنید؛» یکی از پیامهایی که ما در ولادتهای ائمه باید عمل بکنیم این است که زیباییهای اسلام ناب محمدی در پرتو آموزه های اهل بیت را باید جهانی بکنیم.
🔹 امروز ما در عصر ارتباطات زندگی میکنیم با یک پیام با یک کلیپ با یک سخن میتوانیم یک رفتارمان را جهانی کنیم دشمنان در جستجوی سوژههایی علیه اسلام هستند تا آنها را جهانی بکنند چون اسلام و آموزه های اهل بیت درحال جهانی شدن است.
🔹 اتفاقاً یکی از ابعاد جهانی اسلام و مکتب اهل بیت این است که مطابق فطرت انسانهاست همه انسانها را میتواند با هر فرهنگ با هر تمدن با هر مذهب و با هر اعتقاد مخاطب قرار بدهد. ما نیاز داریم در این زمانه به دیپلماسی دینی، علمی، فرهنگی و به دیپلماسی اجتماعی بر پایه فطرت انسانها تا آموزههای قرآن و عترت را جهانی بکنیم.
🔹منشورهایی باید تدوین بکنیم به زبانهای زنده دنیا که این منشورها قابلیت جهانی شدن داشته باشند اتفاقاً به میزانی که جهان بشریت با آرمانها و ارزشها و اخلاق و به برنامه جامع اسلام و مکتب اهل بیت آشنا شوند و الگو گیرند به همان میزان ما به سمت و سوی صلح و امنیت و عدالت و پایان بحرانهای بشری و رهبر جهانی نزدیک میشویم و حضرت امام زمان انشالله ظهور خواهد کرد.
🔹یکی از وظایف ما فهم اسلام بر پایه فطرت و جستجوی راهحلهایی برای زبان تفاهم مشترک بینالمللی است
🔹جاهلیت امروز بر خلاف دوران قبل از اسلام، پیچیده و مسلح به علم و فناوری با قدرت تخریب جهانی است؛ اگر نور انقلاب اسلامی در این عصر نمیتابید، این جاهلیت سراسر جهان را از بین میبرد.
🔹 در غزوه احزاب، بسیاری فرار کردند و مومنان کمی ماندند زیرا با تحلیل سطحی و ظاهری، فکر میکردند کار اسلام تمام است اما وعدههای الهی محقق شد؛ در زمان ما نیز که مقام معظم رهبری میفرماید «ما به قلهها نزدیک شدهایم» این واقعیت دارد.
🔹در ۴۵ سالی که از انقلاب گذشت، نظام اسلامی قوی تر شده و آمریکا و اسراییل ضعیف تر شدهاند و انقلاب اسلامی مرزهای راهبردی پیدا کرده است پس حضورمان در میدان را تقویت کنیم.
https://eitaa.com/kaabi_ir
بیانات آیت الله کعبی در جلسه اساتید مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام _ قم المقدسة:
🔹 ماموریت اصلی روحانیت، هدایت دینی مردم و پیشبرد انقلاب اسلامی برای تحقق اهداف و آرمانها و ماموریتهای بلند آن است و در این زمینه کادر و نیروی تبلیغی در عرصه داخلی و در سطح بین الملل باید تربیت شود.
🔹 حوزهها و روحانیت هم مرزبان دین هستند و هم دیدهبان دین و هم در قبال دین و دنیای مردم مسوول هستند و رسالت روحانیت رسالت انبیاست.
🔹مقدمه عمل به این رسالت، اصلاح باطن، توجه به آخرت، اصلاح امورات خودمان با خدا بر پایه عبادت و بندگی است
🔹 به نظرم یکی از راههای مهم تربیت، تربیت فطری است؛ محور تربیت فطری بیدار کردن دلهاست؛ در شعر سنایی آمده است: عالمت غافلست و تو غافل؛ خفته را خفته کی کند بیدار
🔹ابتدا باید به فکر بیدار شدن خودمان باشیم؛ امام هم ابتدای انقلاب و قبل از انقلاب در سال ۴۲ موعظه اش همین بود و میفرمود: یگانه راه اصلاح جهان، قیام برای خداست و اساس بدبختیهای اسلام و مسلمین به خاطر قیام برای نفس است؛ امام چون قیام کرد برای خدا توانست دلهای ملت ایران را متحول بکند و یک انقلاب الهی، فطری و جهانی را شکل بدهد.
🔹 روحانیت و دانشگاهیان متعهد با امام همراهی کردند و انقلاب پیروز شد و بعد این راه را ادامه دادند تا انقلاب حفظ شود.
🔹 حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (حفظ الله) از سرچشمه معرفت و حکمت امام نوشید و توانست در این ۳۵ سال با حکمت، نورانیت، درایت و شجاعت کشور را به سمت پیشرفت و عدالت جلو ببرد و پرچم حسینی جهاد فی سبیل الله را افراشته کرده و در مقابل طاغوت اکبر و شیطان بزرگ ایستاده است.
🔹 حقیقتا اگر بخواهیم این مسیر را ادامه بدهیم باید به فکر بیداری دلمان باشیم؛ رهبری در سال ۸۹ در سفر به قم در جلسه شورای عالی حوزه قم فرمودند که این حوزه ۵۰ هزار نفره قم اگر بخواهد به جایی برسد باید حداقل ۳۰ هزار ۳۵ هزار نفرشان، شبها چراغ حجرههای شان روشن باشد و نماز شب بخوانند؛ یعنی شوق و ذوق عبادت و معنویت داشته باشند و ما نمیتوانیم بدون معنویت بدون عبادت و بدون قداست، اهداف حوزه و روحانیت را محقق بکنیم .
https://eitaa.com/kaabi_ir
🔴 بیانات آیت الله کعبی در مدرسه تخصصی فقه واصول امام رضا (ع) قم :
🔹یکی از وظایف مهم حوزه، انذار است یعنی هوشیار کردن و بیدار کردن از خواب غفلت؛ ما باید دنبال فقاهتی باشیم که ما را از خواب بیدار کند این وظیفه انذار را باید توجه بکنیم و در فقاهت همه اسباب انذار را محقق بکنیم؛
🔹امام راحل و مقام معظم رهبری و مراجع بزرگ بر ما حجت هستند و ما در حوزههای علمیه این چنین سبک فقاهتی را میخواهیم و این سبک میتواند حیات بخش و نجات بخش باشد.
🔹سبک فقاهتی که از دل این فقاهت، مسئولیت تولید بشود و یک فقیه اسلام را بفهمد بعد فکر بکند که چه خدمتی میتواند برای اسلام بکند. رسالت حوزه های علمیه پاسداری و ترویج اسلام با نگاه کلان و فراگیر با همه گستره وقلمرو ان و دفاع از کیان مسلمین است فرق میکند که کسی اول به فکر خودش باشد بعد بگوید حالا اسلام هم جلو برود؛ اگر کسی به خاطر منافع عمومی اسلام حاضر به فداکاری شود واز منافع شخصی خود بگذرد. این فقیه واقعی است؛ اخلاص در نیت محیط درس وبحث واثار ان را سرتاسر نورانی می کند. اگر نیتمان کمک به اسلام باشد، کمک به امت اسلامی باشد، بیدار کردن دلها باشد؛ در تحصیل و تدریس وتحقیق وتبلیغ تاثیرگذار خواهیم شد.
🔹 فقهی باید بخوانیم که بتواند تحول ایجاد بکند فقه اهل بیت علیهم السلام بر اساس سبک فقهی جواهر اصیل وسنتی در عین حال فقه زنده، پاسخگو ؛ کارامد وبا تحول ، وپیشبرنده وتمدن ساز است .
🔹در زمانه هوش مصنوعی بعضی می گویند هوش مصنوعی در بعضی از مراتب ممکن است جامعه را از مرجعیت و فقاهت بینیاز بکند ؛ پاسخ این است که داده پردازی اطلاعات در هوش مصنوعی نمیتواند جای یک مجتهد زنده و یک فقیه منذر و یک فقیه حی متحرک و یک فقیهی که بتواند جامعه را متحول بکند وبا ابتکار وخلاقیت ونواوری براساس نقش زمان ومکان در اجتهاد را بگیرد.
🔹 بنابراین انچه حائز اهمیت است در درس و بحث حوزه اولاً نیتها را ما باید خدایی بکنیم، نیت خدایی هم به این است که ما هدفمان خدمت به دین باشد نه اینکه نستجیر بالله هدف کاسبی و شغل وجایگاه باشد ؛ نکته دوم هم این است که در تحقق اهداف دین، فقاهت محوریت دارد؛ نباید از فقاهت اصیل حوزوی فاصله بگیریم؛ فقاهت پایه اصلی دانش دینی در همه رشتههای تحصیلی است مانند گذراندن دوره پزشکی عمومی قبل از تحصیل در تخصصهای پزشکی.
🔹 امروز متناسب با اقتضاءات انقلاب إسلامي در حوزه هاى علمیه و در سطح کشور و در عرصه بین الملل به فقهای بیدار و مهذب و اصیل و عمیق وبصیر و دارای اشراف به مسائل و زمان شناس وانقلابی وبا تدبیر و با احساس مسئولیت نیازاست.
🔹 حوزه باید بتواند مبانی فکری و مبانی علمی نظام اسلامی را تامین بکند الان نظام اسلامی به امام جمعه ، قاضی و به مبلغین خیلی زیادی که دارای بنیه علمی باشند نیاز دارد در عقیدتی سیاسی ها، آموزش و پرورش، دانشگاه و در خود حوزه به اساتید مجتهد و صاحب نظر نیاز است.
🔹حفظ وپیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در مسیر صحیح و جلوگیری از انحرافات وتحقق پیشرفت و عدالت و تمدن نوین اسلامی با برخورداری از نظریه تمدنی برگرفته از اجتهاد اصیل حوزوی میسر می شود.چشم انداز مدارس تخصصی فقه واصول نظیر مدرسه فقه واصول امام رضا علیه السلام باید تربیت مجتهد طراز انقلاب اسلامی باشد. به گونه ای که برپایه اجتهاد در تخصصها وعرصه های مورد نیاز بتوانند کارامد باشند.
۲۷/ ۶/ ۱۴۰۳
https://eitaa.com/kaabi_ir
📸 گزارش تصویری | دومین همایش ائمه جماعات مساجد استان قم در سال 1403
تصاویر بیشتر در 👈 اینجا 👉
ــــــــــــــــ
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔 @j_modarresin