#زادروز_شاعر
نوزدهم مهرماه
#محمدرضا_شفیعی_کدکنی
شاعر، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه
@kafe_adabiat🌟
#زندگینامه⏳
محمد رضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه سال 1318 در "کدکن "که یکی از توابع شهرستان "تربیت حیدریه" است، در یک خانواده روحانی چشم به جهان گشود. پدرش آخوند بود و از همان کودکی به تعلیم و تربیت پسرش همت گماشت، همچنین کدکنی علاوه بر آموزش های پدر در محضر درس، استادانی همچون" ادیب نیشابوری"و "شیخ هاشم قزوینی "حضور می یافت و از تعالیم آن در زمینه زبان و ادبیات عرب، فقه و منطق بهره می برد.
کدکنی هوش سرشار خود را از همان کودکی نشان داد و زمانی که تنها هفت سال داشت، تمام "الفیه ابن مالک" را از بر بود. او در نوجوانی با پیشنهاد دکتر علی اکبر فیاض درس در حوزه را رها کرد و در کنکور دانشگاه فردوسی مشهد نام نویسی کرد و در آن سال نفر اول آزمون شد.
شفیعی کدکنی در حین تحصیل در دانشگاه با چند تن از شاعران جوان و ادب دوست انجمن ادبی را در مشهد ایجاد کردند که به ترجمه و معرفی اشعار و کتب فرنگی می پرداختند، یکی از اعضای این انجمن دکتر علی شریعتی بود.
او پس از دریافت کارشناسی ادبیات فارسی در دانشگاه مشهد و با توجه به اقداماتی که در زمینه فرهنگ و ادب فارسی انجام داده بود ،به دعوت استاد "بدیع الزمان فروزانفر "به دانشگاه تهران رفت و دوره فوق لیسانس و دکترای خود را در این دانشگاه گذراند.
کدکنی سرودن شعر را از دهه چهل با با سرودن غزل و استفاده از تخلص" م.سرشک "آغاز کرد و اولین مجموعه شعرش را با نام "زمزمه ها "که دارای حال و هوای سبک هندی به همراه چاشنی سبک خراسانی بود در سال 1344 منتشر کرد،اما به تدریج از سبک نیمایی برای سرودن اشعارش استفاده کردو با انتشار مجموعه "کوچه باغ های نیشابور "در سال 1350 نام خود را به عنوان یک شاعر صاحب سبک تثبیت کرد. او اغلب در اشعارش از کنایه و عناصر خیال برای بیان مسایل اجتماعی بهره می گیرد.
کدکنی از سال 1360 به بعد، عمده فعالیت های خود را، به تصحیح متون کهن ادبی اختصاص داد ودلیل این کار را این گونه عنوان می کنند که، حرکت به سمت مدرنیته بدون آگاهی از سنت های گذشته دشوار است.به جرات میتوان گفت که، شفیعی کدکنی یکی از بزرگترین دانش پژوهان در زمینه ادبیات فارسی است که در زمانه ی ما زندگی می کند.
به طوری کلی #آثار کدکنی به سه دسته عمده تقسیم می شوند:
مجموعه های شعر :
زمزمه های
در کوچه باغ های نیشابور
بوی جوی مولیان
مثل درخت در شب بارانی
مجموعه تصحیحات :
مختارنامه (عطار نیشابوری)
تاریخ نیشابور (حاکم نیشابوری)
غزلیات شمس تبریزی
مفلس کیمیافروش( انوری)
مجموعه نقد های ادبی :
با چراغ و آینه
شاعری در هجوم منتقدان
رستاخیز کلمات
جالات و مقامات م. امید
متن از #لیلا_دلارستاقی
@kafe_adabiat🌟
#کتاب_صوتی 🎧
داستان زندگی اعضای خانوادهی اورخانی است. آنها در در ایران معاصر در حال گذار به مدرنیته زندگی میکنند. یک خانوادهای سنتی که به سرنوشت عجیبی دچار میشوند. چهار فرزند خانواده هر کدام به نوعی نماینده یک تفکر خاص هستند. اما جدال بین آیدین و اورهان شدیدتر است.
آیدین با تفکری مدرن جلو میرود و از خانواده طرد میشود. اورهان برادر دیگر که پایبند به سنتها است، فرزند مورد علاقهی پدر است.
🔹️سمفونی مردگان که در اواخر دهه 1360 به چاپ رسید از آثار بسیار شاخص عباس معروفی است که از آن زمان تا کنون مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته و همچنان طرفداران زیادی دارد.
📚 سمفونی مردگان
👤#عباس_معروفی
🎙#حسین_پاکدل
@kafe_adabiat🌟
هزار معنی دیگر
به غیر از آنچه تو دانی
درون عشـ♡ـــــق نهفته ست
کجاست آنکه تواند یک از هزار شمارد؟
زادروز شاعر پرآوازه ایران
محمدرضا شفیعی کدکنی را گرامی میداریم.
@Kafe_adabiat🌟
#کتاب_صوتی🎧
کتاب " ماجرای جوانی یک استاد" اثری از "اشتفن تسوایک"، که نخستین بار در سال ۱۹۲۷ منتشر شده است، داستانی تلخ و تاریک و از زبان یک استاد عالیرتبه را روایت میکند که از گذشته تباه خود به حالت فکری عجیبی فرو میرود.
داستان اصلی کتاب به نوعی داستان ماجراجویی است که از زبان استادی موهوم، که در عهد جوانی فوق العاده عیاش و خوشگذران بوده است، روایت میشود. پس از برخورد با حادثهای، او ناچار میشود تحصیلات عالی خود را در دانشگاه برلین ناتمام بگذارد و به یکی از دانشگاههای ایالتی آلمان برود. در آنجا با استادی دانشمند آشنا میشود که قدرت کلام و نفوذ فاضلانهاش، روحیه جوان عیاش را پاک منقلب میسازد و از دانشجوی گریزپای دیروز، شخصیتی جدید به وجود میآورد که اکنون برای خود نویسندهای عالی مقام و استاد دانشگاه شده است. غم و اندوه، افکار خیانت و تنهایی همراه با عدم قطعیت در مسائل زندگی، تمامیت هیجاناتی هستند که در این کتاب به خوبی به تصویر کشیده شدهاند.
📚ماجرای جوانی یک استاد
👤#اشتفن_تسوایک
🎙#بهروز_رضوی
@kage_adabiat🌟
#کتاب_صوتی🎧
کیمیاگر داستان چوپانی اسپانیایی به نام سانتیاگو را روایت میکند که زادگاهش را در اندلس ترک میکند و به شمال آفریقا میرود تا گنجی مدفون را در حوالی اهرام مصر پیدا کند.
در این راه، با زنی کولی، مردی که خودش را پادشاه میداند و یک کیمیاگر آشنا میشود و عاشق فاطمه، دختر صحرا میشود. همهٔ این افراد، سانتیاگو را در مسیر جستجویش هدایت میکنند.
کتابهای پائولو کوئیلو میان عامه مردم در کشورهای مختلف دنیا پرطرفدار هستند؛ بنابراین مطالعه کتاب کیمیاگر نوشته این نویسنده برزیلی را به همه علاقمندان کتاب، پیشنهاد میکنیم.
همچنین اگر در برههای از زندگی هستید که برای پیدا کردن معنای زندگی تلاش میکنید، میتوانید این کتاب را بخوانید. خیلیها این کتاب را به خاطر مفهومی که در آن نهفته است، با کتابهایی مانند شازده کوچولو و سیدارتها از هرمان هسه همارز میدانند.
📚 کیمیاگر
👤 #پائولو_کوئلیو
🎙 #محسن_نامجو
@kafe_adabiat🌟
#شاهنامه 📚
داستان شانزدهم
#اولین_جنگ_افراسیاب_با_ایران (1)
کسانی که مرگ منوچهر را به پشنگ در توران زمین خبر دادند، بعدا داستانهای نامردمی نوذر را نیز برایش تعریف کردند. پشنگ به فکر فتح ایران افتاد و یکی از خویشانش به نام گرسیوز را سپهدار کرده و گلباد را آماده جنگ کرد و به فرزندش جهان پهلوان افراسیاب گفت : منوچهر سلم و تور را کشت و کین آنها را تو بر عهده داری. ولی اغریث، فرزند دیگر پشنگ، به آنها خاطر نشان کرد که سام سپهبد سپاه ایران است و گرشاسب خود برای سرزمینی کافی است و قارن کاوه در رزم همتا ندارد. سپاه تورانیان برآمده از ترکان و چین به نزدیک جیحون رسید. سپاه نوذر به فرماندهی قارن در کنار جیحون اردو زدند. افراسیاب در سرزمین آرمنان (ارمنیان) سی هزار جنگجو را برگزیده و به شماساس و خزروان سپرد که به زابلستان بروند و دستان (زال) را از میان بردارند. آنها در راه بودند که خبر رسید سام نریمان در گذشته و زال در کار دخمه کردن او ست. افراسیاب با سپاهی بزرگ در مقابل نوذر قرار گرفت. در جنگ تن به تن ، بارمان فرزند افراسیاب ،پهلوان پیر ایرانی قباد را کشت و جنگ گروهی تا شب ادامه پیدا کرد.
روز دوم به پیروزی ایرانی افراسیاب منجر شد و نوذر ، طوس و گستهم را به سوی پارس فرستاد تا خانواده اش را به کوه البرز ببرند.
روز سوم سپاه افراسیاب بر نوذر چیره شد. نیمه شب قارن سپاهی برداشت و به دژ سپید رفت . در راه بارمان در کمین او بود ولی قارن به سوی او تاخت و سر از بدنش جدا کرد و به سلامت روانه پارس شد و نوذر هم به دنبال قارن روانه شد. ولی سپاه افراسیاب در برابر ایشان قرار گرفت و نوذر اسیر افراسیاب شد.
📚 منبع: گفتار شورانگیز فردوسی
به کوشش : سهراب چمن آرا
@kafe_adabiat🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍁لا به لای رنگهای زیبا
❣و هوای دلپذیر پاییزی
🍁آرامش و خوشبختی
❣و عشق ماندگار
🍁را براتون آرزو میکنم
❣روزتون پراز لبخند
🍁شادی و شیرینی زندگیتون
❣همیشگی
💕صبحتون به قشنگی برگهای پاییزی💕
@kafe_adabiat🌟
#کتاب_صوتی🎧
این رمان مجموعهای از نامههای دختری جوان به نام جودی آبوت است که برای یک مرد ثروتمند و نیکوکار مینویسد.
جروشا آبوت دختر یتیمی است که برخلاف روال عادی پرورشگاه تا 18 سالگی در آنجا مانده، اما یکی از خیّرین پرورشگاه او را به دانشگاه میفرستد و داستان بابا لنگ دراز در واقع نامههای جروشا به این خیّر است.
📚بابا لنگ دراز
👤#جین_وبستر
🎙#زهره_شکوفنده
🎼 قسمت 04/10
@kafe_adabiat🌟
دل میرود ز دستم صاحبدلان خدا را
دردا که راز پنهان خواهد شد آشکارا
👤 #حافظ
خواجه شمسالدین محمد شیرازی متخلص به حافظ، در سال ۷۲۷ هجری قمری چشم به جهان گشود و در عمر گرانبهایش به شاعر بزرگ سده هشتم ایران و یکی از سخنوران نامی جهان مبدل شد.
بیستم مهر ماه روز بزرگداشت حافظ گرامی باد🌹
@kafe_adabiat🌟
#کتاب_صوتی🎧
کتاب «Becoming» که به «میشل اوباما شدن» ترجمه شده است، دومین کتاب میشل اوباما، همسر رئیسجمهور سابق ایالات متحده است که در عرض دو هفته صدرنشین پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز شده است.
این کتاب نوعی داستان رویای آمریکایی است. دختری از یک خانوادۀ فقیر و کارگری که تحصیل در یک دبیرستان خوب پلی میشود تا او بتواند به هاروارد راه پیدا کند. درس میخواند و وکیل میشود و سرانجام از کاخ سفید سر در میآورد.
این کتاب به 24 زبان در کشورهای مختلف جهان منتشر شده و در ایران هم استقبال خوبی داشته و چاپ هفدهم را در طول مدت یک ماه پشت سر گذاشته است.
📚شدن
👤#میشل_اوباما
🎙#رادیو_ترنج
@kafe_adabiat🌟