🌐 مذاکره زیر سایه چماق و هویج
📝 یعقوب ربیعی
🔰 وضع تحریمهای پتروشیمی همزمان با مذاکرات هستهای از سوی آمریکا از چند منظر قابل تحلیل است:
1⃣ _ برخلاف نگاه جریان غربگرا به دموکراتها، بررسیها نشان میدهد که از پیروزی انقلاب تا تابستان ۹۵، جمعاً ۲۹ قانون و مقررات تحریمی از طرف آمریکا علیه ایران وضع شده که ۲۲ تای آن از طرف دموکراتها و ۷ تحریم از طرف جمهوریخواهان بوده است. دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳ مورد تحریم رکورددار تحریمهاست. لذا به قول چامسکی، دموکراتها همان جمهوریخواهان رقیقشده دهه ۹۰ هستند.
2⃣ _ ⁉️ با وجود اینکه تحریم پتروشیمی ها موضوعی قدیمی است پس چرا آمریکاییها اصرار دارند که بگویند این تحریم، تحریم جدیدی است؟!
👈 اولین اصل، همانطور که CNN گفت اذعان آمریکاییها به خالی شدن دست آنها از حیث گزینه است.
👈 اما موضوع دوم را میتوان در حوزه جنگ ادراکی دانست. آمریکاییها پیشاپیش در حال ساخت این انگاره در اذهان شرکتهای خارجی هستند که حتی اگر توافق هم بشود قرار نیست ایرانیها انتفاع و سودی ببرند؛ امری که آمریکاییها در سال ۲۰۱۵ انجام دادند و مانع از حضور شرکتهایی شدند که تمایل به حضور در بازار ایران داشتند.
3⃣ _ ⁉️ در مقابل این رذالت آمریکاییها چه باید کرد؟
👈 بهترین کار این است که تیم دیپلماسی ایران به دنبال تضمین بیشتر و تعبیه پروسه راستی آزمایی بهتر در توافق باشد؛
👈 اما نگاه بلندمدت باید گرایش تیم اقتصادی و سیاستگذاری دولت بر ایجاد اقتصاد درونزا و بروننگر باشد تا بتواند اقتصاد را از تکانههای بینالمللی مانند جنگ اوکراین و تحریمهای گاهوبیگاه آمریکاییها مصون بدارد.
@kafesiasi
گلولهها عوض شدهاند...
🔺به قول وزير تبليغات هيتلر:
🔹با گاز، صدها نفر مسموم مىشوند ولى با شايعه مىتوان، صدها ميليون نفر را مسموم كرد!
✅
#جنگ_شناختی
#جنگ_روایتها
@kafesiasi
🖌 #یادداشت_روز
🔹 چرا درد حماسه انتخابات 1400 برای دشمن دوچندان بود؟
#محمد_صرفی
🔸 امروز سالگرد برگزاری دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری است. 28 خرداد 1400 با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا، عدد انتخابات در ایران پس از انقلاب به 39 رسید. قبل از هر چیز، نفس برگزاری این تعداد از انتخابات طی این چهار دهه
- با حد نصاب تقریبی سالی یک مورد- محل تامل و نکتهای افتخارآمیز است. این موضوع از چند منظر قابل تحلیل و مهم است. پیش از انقلاب و در دوره پهلوی، انتخابات اساساً یک نمایش مضحک بود. یکی از رجال این عصر که خود سابقه نمایندگی نیز داشته در این مورد مینویسد: «نمایندگان مجلس هفتم به بعد بدون استثنا اول باید رضایت دربار پهلوی را تحصیل کنند و شرط معین را هم که رأی دادن به هر لایحهای از طرف دولت میآید به مجلس بدون اعتراض تقبل کنند آنگاه نام آنها داخل فهرست نمایندگان در آن دوره شده با تعیین آنکه از چه محل انتخاب شوند، آن فهرست به دست نظمیه مرکز و ولایات داده شده آنها هم تکلیفشان معین است و همه چیز در دست خودشان و کارکنان مخصوصی است که دارند. نظمیهها در موقع انتخابات دارالتحریری تشکیل داده هزارها اوراق مطابق فهرست دولت نویسانده حاضر میگذارند و آنها را به توسط سردستهها به افراد میدهند که در صندوق انتخابات بریزند. در این صورت نتیجه قطعی است که مطابق دستور دولت از قبل انجام شده و گاهی اهل محل بههیچوجه نمایندگان خود را نمیشناسند
بلکه شاید اسمش را هم نمیدانند.»
آن رژیم دستنشانده و پوسیده رفت و جای خود را به نظامی داد که سرنوشت کشور در دست خود مردم بوده و انتخابات یکی از مصادیق و جلوههای بارز دخالت مستقیم مردم در این موضوع است. پس عجیب نیست که آن قدرتهایی که روزی در ایران ترکتازی میکردند و شاه میبردند و شاه میآوردند، امروز عصبانی باشند؛
از جمهوری اسلامی، از مردم ایران، از انتخابات و از هر چیز و هر کسی که نسبتی با آن رابطه ارباب و رعیتی نداشته و نافی آن باشد.
انتخابات 1400 برای این قدرتها سوزش و درد مضاعفی داشت. هشت سال دولتی بر سر کار بود که غربیها امید داشتند از طریق آن کار و اهداف خود را پیش ببرند. اگر چه از سیاستها و جهتگیریهای دولت تدبیر و امید، آبی برای مردم گرم نشد اما طرفهای غربی را امیدوار کرد که با این دولت میتوان جمهوری اسلامی را مهار کرد و آیندهای متفاوت را در مناسبات دو طرف رقم زد. «نرمالیزاسیون» اسم رمز این مهار بود و پرونده هستهای تنها یک بهانه و قطعهای از پازل بزرگتر. رفتن چنین دولتی برای طرف غربی و دشمنان ملت ایران دردناک بود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/243766
🔻@kafesiasi
📌 #خبر_ویژه
🔹 تضمین میخواهید چه کار؟ فقط به آمریکا دسترسی بدهید(!)
🔸 قائممقام حزب اعتماد ملی میگوید: در توافقات بینالمللی، تضمین ابدی معنا ندارد و از برجام هم نباید چنین توقعی داشت.
اسماعیل گرامیمقدم در روزنامه اعتماد مینویسد: «دست در حلقه آن زلف دوتا نتوان كرد/ تكيه بر عهد تو باد صبا نتوان كرد»؛ حافظ شيرين سخن اين عبارات را به كار ميگيرد تا از سستعهدي، عدم قطعيت و ناپايداري جهان سخن بگويد. برخي دلواپسان و مخالفان برجام در داخل به بهانه عدم ارايه تضامين لازم از سوي آمريكا و اروپا در شيپور مخالفت با برجام، خروج از NPT و پايان همكاريهاي بينالمللي ميدمند. دليل اينكه اين دسته از مخالفان روي ارايه تضامين لازم سفت و سخت پافشاري ميكنند در خوشبينانهترين حالت، ناشي از آن است كه اشراف و ديد عميقي نسبت به توافقنامههاي بينالمللي و مراودات جهاني ندارند. بررسي تحليلي قراردادهاي دوجانبه و چندجانبه ايران و ساير كشورها نشان ميدهد كه هرگز نميتوان تضامين عيني و غيرقابل خدشهاي را مطالبه كرد.
وی میافزاید: «هيچ تفاهمي صددرصد نيست و هيچ عقل سليمي نبايد توقع تضامين قطعي از قراردادهاي بينالمللي را داشته باشد. قرارداد 1975 الجزاير ميان ايران و عراق و قراردادهاي صدام با كويت نيز نمونههاي منطقهاي چنين بدعهديهايي است. بنابراين اگر سياستمدار يا حاكميتي قصد داشته باشد تضاميني براي ابدي بودن توافقها دريافت كند، امكانپذير نخواهد بود.در اين شرايط سياستگذاران و تصميمسازان كشور بايد با اولويت قرار دادن منافع ملي كشور به سمت احياي برجام حركت كنند.حتي اگر برجام نشد، يك توافق 5 ساله يا 2 ساله ميتواند در دسترس قرار بگيرد تا خطرات به تعويق افتند. اين در حالي است كه قبل از انتخابات 1400 برخي افراد و جريانات دولت قبل را مينواختند و اعلام ميكردند كه اقتصاد و معيشت كشور را به تحريمها گره نميزنند. امروز بايد از اين افراد پرسيد كه همه آن وعدهها چه شد و چرا نتوانستهاند، مشكلات اقتصادي را حل و فصل كنند؟
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/243767
@kafesiasi
🛑 تو خرداد ۱۴۰۰ و در آستانه انتخابات، رسانههای معاند با شایعات مختلف و راهاندازی کمپین «نه به رای» تلاش کردن تا مشارکت در انتخابات رو پایین بیارن و حتی به چهرههایی که مردم رو به شرکت در انتخابات ترغیب میکردن هم حمله کردن. هدف این بود مشارکت بیاد پایین ۲۰٪!
🔹در روز انتخابات هم امثال BBC، منوتو و اینترنشنال هرگز تصویری از حوزههای شلوغ رایدهی نشون ندادن، بلکه برعکس با انتشار تصاویری از درب ورودی حوزهها در ساعات گرم ظهر، سعی کردن القا کنن که مردم از انتخابات استقبال نکردن!
🔹این رسانهها برای زیاد نشون دادن این اتفاق، یک تصویر رو با اسم شهرهای مختلف منتشر کردن! یا در نمونه دیگه، «مسعود بهنود» کارشناس ثابت این رسانهها، برای اثبات ناامیدی مردم از آینده، با انتشار عکسی قدیمی ادعا کرد «این تصویر حوزه رایگیری در تهرانه که اینطور بیشور و حرارت است!»
#شایعات۱۴۰۰ #سواد_رسانه #انتخابات۱۴۰۰
@kafesiasi
🛑 بین برگزاری انتخابات هم با انتشار اخباری کوشیدن تا روند انتخابات را زیر سوال ببرن. درحالیکه از قبل برای مشارکت افراد بیمار داخل منازل برنامهریزی شده بود، اما این رسانهها طوری خبر منتشر کردن که انگار این تصمیم ناگهانی و برای افزایش مشارکت اونم به هر قیمتی گرفته شده!
🔹البته تشت رسوایی آزادی بیان این رسانهها وقتی از بام افتاد که حمله وحشیانه مخالفان جمهوریاسلامی با رایدهندگان در بیخ گوش همین رسانهها رو ندیدن. از اون بدتر زمانی بود که BBC برخورد وحشیانه برعندازها با رایدهندگان ایرانی در انگلیس، استرالیا، نیوزلند و… رو اعتراض نامید!!
#شایعات۱۴۰۰ #سواد_رسانه #انتخابات۱۴۰۰
@kafesiasi
🛑 البته اینهمه تلاش جواب نداد و با اینکه رسانههای بیگانه و ضدانقلاب دنبال مشارکت کمتر از ۲۰٪ در انتخابات ۱۴۰۰ بودن، اما با وجود همه مشکلات و شیوع کرونا، ۴۸.۸٪ واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردن! این در حالیه که در انتخابات چند روز پیش در فرانسه فقط ۴۷٪ مردم مشارکت کردن!
🔹بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری و مشخص شدن میزان مشارکت و رئیسجمهور منتخب، این شبکهها عصبانیتشون رو از این شکست سنگین و غیرقابل پیشبینی علنی کرده و شروع به اتهامزنی و فحاشی علیه منتخب مردم ایران کردن که البته باد هوا بود!😆
#شایعات۱۴۰۰ #سواد_رسانه #انتخابات۱۴۰
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرود سلام فرمانده امروز در زنجان 👌
غوغای دوباره دهه نودی ها و دهه هشتادی ها
#سلام_فرمانده
#ما_بیشماریم
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادکست شماره ۷
موضوع : آنچه در انتخابات ۲۸خرداد از روحانی به رییسی رسید .
#سعید_میرزایی
#جهاد_تبیین
@kafesiasi
✅نسخه تسلیم در برابر غرب توسط مدیر مسئول روزنامه ستاره صبح
علی صالح آبادی مدیر مسئول روزنامه اصلاح طلب ستاره صبح در یادداشت امروز خود مدعی شد:« اگر در دهههای گذشته رویه انقلابی گری، مقاومت و کوتاه نیامدن امر پسندیدهای بوده، اکنون به دلیل تغییرات نسلی و ژئوپلیتیکی در جهان، خاورمیانه، خاور دور، آسیای میانه و مرکزی اتخاذ سیاستهای تند و رادیکالی در ارتباط با مطالبات قانونی شهروندان در داخل و روابط خارجی در قاعده هزینه – فایده نمیگنجد.» وی دلیل این تحلیل خود را اینگونه توصیف می کند:«امروز دولتها و ملتها تغییر نگرش داده و به این در و به آن در میزنند تا برای مردمشان کسب درآمد ایجاد کنند تا فرد در پرتو آن به «رفاه»، «آسایش» و «امنیت» برسد و امید به زندگی داشته باشد نه اینکه از آینده ناامید باشد.»
صالح آبادی در ادامه مدعی میشود:«مشاهدات میدانی نویسنده حاکی از آن است که مردم ایران دیگر به دنبال مطالبات قبلی خود مثل انتخابات، اجرای قانون اساسی، حذف نظریه استصوابی، نابودی اسرائیل، به خاک مالیدن پوزه آمریکا و کشورهای غربی نیستند. وضع بهگونهای پیش رفته که مطالبه مردم از حاکمیت به سطح نیازهای اولیه معیشتی مانند «نان»، «آب» و «هوا» نزول کرده است. »
وی همچنین با اشاره به عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونسیتی می نویسد:« شواهد و قرائن نشان میدهد که امارات، بحرین، اردن، مصر، عربستان و سودان به دنبال تجارت، سرمایه و تکنولوژی این رژیم اشغالگر هستند. به همین دلیل این کشورها درهای خود را به روی تجار و سرمایه تکنولوژی اسرائیلی گشودهاند تا به مردمان خود سود برسانند.»
✅ پاسخ : در اینکه باید دولتمردان در پی حل مشکلات معیشتی مردم باشند، شکی نیست ، اما آیا انقلابی گری و پافشاری بر اصول انقلاب مانع کار است، یا مطالبات فراقانونی غربی ها؟ پیشنهاد تسلیم از سوی جریانی که هشت سال گذشته همه چیز را به سیاست خارجی گره زده بود و هیچ نتیجه ای دریافت نکرد،نوعی ارتجاع مدرن محسوب میشود.
نویسنده برای توجیه تسلیم شدن در برابر غرب به کشورهای عربی اشاره می کند و مدعی است سود این ارتباط به مردم آن کشورها بر می گردد که این هم یک تحلیل غلط است . چرا وضعیت مردم در کشورهای مذکور چندان هم خوب نیست و خفقان و سلب آزادی های مدنی در آنجا بی داد می کند.
البته درباره مشاهدات میدانی این اصلاح طلب این نکته حایز اهمیت است که مشاهدات ایشان به واسطه جنگ شناختی و جنگ روایتها روی داده و با تغییر ذائقه سیاسی، اجتماعی و سبک زندگی مردم ، اولویت های برخی از مردم تغییر کرده باشد اما آن را نمی توان به کل جامعه تعمیم داد. چرا که بسیاری از مردم هنوز که هنوز است پای ارزش های انقلاب اسلامی ایستاده اند.
✍ سعید میرزایی
#جنگ_شناختی
#جنگ_روایتها
#شاه_سلطان_حسین_های_زمان
#سرطان_اصلاحات
@kafesiasi
@kafesiasi
سانسور در روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلبان
✅امروز دو موضوع مهم در روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلبان سانسور شد.
1⃣ جلسه جهادگران با رییس جمهور و سید حسن خمینی در حسینیه جماران: این روزنامه ها که در سالهای گذشته تلاش می نمودند از سخنان سید حسن خمینی در راستای منافع گروهی شان بهره برند، اما اینبار به نزدیکی وی با رییس جمهور و جهادگران و خصوصا حاج سعید قاسمی کم محلی کرده و این جلسه را سانسور کردند.
2⃣ سخنان ائمه جمعه کشور درباره لزوم مبارزه با گرانفروشی ،نظارت بر بازار، قیمت گذاری بر کالاها متناسب با درآمد مردم : در شرایطی که جریان تحریف از طریق عدم انتشار مطالبات مردمی از زبان علما و روحانیون با هدف تنفر زایی در بین مردم از قشر روحانیت ، به دنبال مطامع خود بودند، اینبار هم سخنان ائمه جمعه در این باره سانسور شد.
✍ سعید میرزایی
#قبیله_گرایی
#سرطان_اصلاحات
@kafesiasi