برگزاریِ مجمع عمومی جبهۀ پایداری
🔹مجمع عمومی جبهۀ پایداری انقلاب اسلامی، دیروز پنج شنبه با حضور آقاتهرانی، محصولی، آیتالله صدیقی و حدود ۱۰۰۰ نفر از اعضا در سطح استانها و شهرستانهای کشور برگزار شد.
#انتخابات_,مجلس۱۴۰۲
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
برگزاریِ نشست انتخاباتیِ نیروهای جبهۀ انقلاب
🔷نشست انتخاباتی نیروهای جبهۀ انقلاب با حضور دبیران استانی سه حزب جانبازان، ایثارگران و رهپویان، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، زاکانی، محصولی و خضریان برگزار شد.
🔹حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب: باید جوانگرایی بکنیم؛ باید بدانیم توازن جمعیتی در بین فعالان سیاسی وجود ندارد، نسبت جوانها به سالخوردهها خیلی کمتر است.
🔹شهردار تهران: باید با همۀ وجود در صحنه حاضر شوید، اگر منفعل باشید کسانی هستند که جای شما را پر کنند لذا در میدان باشید و وحدت بر محور اصول را دنبال کنید.
🔹شریعتی، دبیرکل جمعیت رهپویان و نماینده جبهه تحولخواهان: جبهه تحولخواهان در قالب شورای ائتلاف فعالیت کرده و در انتخابات ذیل شورای ائتلاف فعالیت خواهد کرد و طبق روالهای گذشته بهدنبال وحدت خواهد بود.
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دروغ هایی که افشا نشدند و خیانت هایی که هیچ دادگاهی تاکنون برای آنها تشکیل نشد چون مردم مطالبه گری وروشنگری همگانی لازم نکردند
این کلیپ ببینید آیا حکم دادگاه چقدر حبس دارد برای دروغ علنی و خیانت به مردم مستضعفین ایران
آیا اصلاح طلبان کاندید میشوند صلاحیت رفتن به مجلس دارند
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ روحانی ، هاشمی دیگر است ، اما ....
محمد توکلی، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی به بهانهی ثبتنام حسن روحانی در انتخابات مجلس خبرگان نوشت:
هنگامی که دو قدم مانده به انتخابات ۹۲ به یکباره جامعه تکانی خورد و رای حسن روحانی با پژواک صدای هاشمی و خاتمی چند برابر شد و به اندازهای رسید که بهعنوان منتخب مردم به کرسی قدرت تکیه بزند برخی بر این باور بودند که در «تصویر بزرگتر» منتخبِ امروز مردم ایران میتواند در روزهای مبادا نقش «آیت الله» را برای نظام و مردم بازی کند و در جایی میان این دو قرار بگیرد.
زمستان ۹۵ که آمد و خبر درگذشت هاشمی رفسنجانی اعلام شد شوکی کمسابقه و ناگهانی به پیکرهی جریان میانهرو وارد آمد و برخی بر این باور بودند که «روحانی بدون هاشمی» نه توانی برای رایزنیهای ضروری برای پیش بردن کارهایش را دارد و نه دیگر میتواند در بزنگاهی همچون انتخابات به سادگی به نتیجهی مطلوب برسد.
با اعلام نتایج انتخابات ۹۶ مشخص شد که ظاهراً کارنامهی روحانی و وعدههای او آنقدر برای اکثریت جذابیت داشت که در فقدان هاشمی هم دستکم توان رای گرفتن از جامعه را داشته است. البته روزهای پس از انتخاب او تا حدودی مشخص کرد که ظاهراً نبود هاشمی امکان رایزنی روحانی با نهادهای قدرت را تا حدود بسیاری کاهش داده بود.
روزهای ۹۶ تا ۱۴۰۰ تبدیل به روزهایی پر فراز و نشیب برای روحانی و دولتش شد؛ از فشار حداکثری ترامپ و تحریمهای بی سابقه تا آنچه در آبان ۹۸ گذشت، از ترور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و بازگشت سایهی جنگ تا کرونا و شرایط خاص آن دوران و… همهی اینها وضعیتی را ایجاد کرد که نگاه جامعه به روحانی نگاهی منفی و معترضانه باشد.
با این وجود اما ظاهراً بخشی از تصمیمگیران همچنان دلواپس آن بودند که مردم به میانهروی دیگری همچون روحانی رای دهند و در انتخابات ۱۴۰۰ فضایی را ایجاد کردند که ظریف و خمینی پیش از آغاز ثبتنام از گردونهی رقابت حذف شدند و جهانگیری و هاشمی و پزشکیان و مانند آنها هم با رد صلاحیت کنار گذاشته شدند. آن دلواپسی به حدی بود که توان احراز صلاحیت علی لاریجانی را از شورای نگهبان گرفته بود و حتی پس از «ظلم» دانسته شدن این رفتار از «پشت بلندگو» هم توان تشخیص صلاحیت لاریجانی به آنها که باید، بازنگشت!
به هر شکلی که بود نام ابراهیم رئیسی در انتخاباتی با کمترین میزان مشارکت مردم در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به عنوان «رئیس جمهور» اعلام شد و حالا بیش از دو سال است که «دولت قوی» و «مجلس انقلابی» و دیگران حاکمیت یکدست را سامان دادند و ایران را به این نقطه رساندهاند.
وضعیت عملکرد حاکمیت یکدست در این دو سال و چند ماه به بحث و گفتوگوی چندانی نیاز ندارد و احتمالا بسیاری از مردمی که از دولت دوم حسن روحانی به ستوه آمده بودند هم به این نتیجه رسیده باشند که ضرر آن دولتمردان به مردم و ایران کمتر از دو سال اخیر بوده است.
حالا و در چنین وضعیتی حسن روحانی تصمیم گرفته است که پس از حدود دو سال سکوت نسبی جدیتر از قبل وارد میدان شود. او پس از چند سخنرانی که در آن دیدگاههای صریحی را مطرح کرده بود، روز گذشته در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبتنام کرد.
روحانی هم در بیانیهاش و هم در پرسش و پاسخ کوتاهی که پس از ثبتنام داشت نشان داد که هم وضعیت این روزهای جامعه را میداند و هم بهخوبی این واقعیت را فهم کردهاست که عافیتطلبی و انفعال راهحل عبور از بحران نیست.
او به خوبی میداند که این روزها سخن گفتن از انتخابات نه تنها نمیتواند نگاه مثبت مردم را با خود همراه کند بلکه صدای اعتراض به موافقان استفاده از ابزار صندوق رای از هر سو بلند است.
از سوی دیگر روحانی به این نکتهی مهم هم به خوبی آگاه است که بی میلی جامعه به انتخابات توجیه و بهانهی خوبی برای انفعال و خانهنشینی نیست و نمیتوان با در خانه ماندن و دست به دعا برداشتن از بحران عبور کرد. آنچه برخی بزرگان جریان اصلاحات و اعتدال در پیش گرفتهاند عافیتطلبی منفعلانهایست که روحانی با حضورش در وزارت کشور خودش را در نقطهی مقابل آن تعریف کردهاست.
رئیسجمهور پیشین ایران با یادآوری تلویحی دورههای زمانی که بخشهایی از مردم خیابان را برگزیدند نیز یادآور میشود که انتخاب خیابان حتی در زمانی که حق با معترضان باشد هم نتیجهی لازم را به همراه نخواهد داشت.
با وجود اینکه روحانی تاکید دارد که «فعلا» در پی تهیهی لیست انتخاباتی برای مجلس خبرگان نیست اما به نظر نمیآید که او در ادامه هم بخواهد تنها یک کاندیدا در میان دهها کاندیدای مجلس خبرگان باشد و قاعدتاً نقشی فراتر از چنین موقعیتی را برای خود در نظر دارد.
حسن روحانی میتواند نقشی مشابه هاشمی را در انتخابات پیش رو و پس از آن در تصمیمگیریهای احتمالی این مجلس ایفا کند بِشَرطِها وَ شُرُوطِها.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅مصطفی هاشمی طبا در سرمقاله روزنامه شرق به دیدار رئیسی و بنسلمان اشاره کرده و پرسیده اگر رئیسی توانسته دست ولیعهد وهابی را بفشارد چرا نتواند دست سیدمحمد خاتمی را بفشارد؟
💢 بخشهای مهم این مطلب را در ادامه میخوانید:
ما به هر حال طرفدار سیاست خارجی فعلی رئیسجمهورمان هستیم که شاید به دلیل مسئله اسرائیل و تحریم آمریکا، سیاست دوستی با هر آن که را ممکن باشد، برگزیده است؛ اما چه بهتر که سیاست برگزیدن ارتباط و هماهنگی با همه کشورها، همیشه در دستور کار قرار گیرد و از افراط و تفریط در سیاست خارجی دست برداریم و اگر میخواهیم بر اساس ارزشها عمل کنیم، ما خود استاندارد دوگانه در برخورد با کشورهای دیگر را از دستور کار خارج کنیم.
اگر میتوانیم دست محمد بنسلمان، اردوغان، شیخ محمد اماراتی، الهام علیاف و خیلیهای دیگر را که اصلا گروه خونیشان با ما نمیخواند، بفشریم، چرا نتوانیم دست آدمهای متفاوت با ما را که حداقل در ایرانیبودن و احیانا مسلمانبودن یا شیعهبودن مشترک هستیم، بفشاریم و چرا باید آنها را طرد و اخراج کنیم و حداقل به آنان بیمحلی کنیم... اگر دولت رئیسی میتواند دستان محمد بنسلمان را بفشارد، چرا نتواند دستان بهزاد نبوی، سیدمحمد و سیدمحمدرضا خاتمی، ظریف، سلامتی، پزشکیان، مرعشی، محسن هاشمی و دیگر متفاوتان و حتی دگراندیشان را که دل در گرو آینده ایران دارند، بفشارد. آیا رئیسجمهوری که به ملاقات آدمهای متفاوتی که برخی از آنان دشمنیشان با ایران یا با نظام جمهوری اسلامی روشن است، میرود، آیا نمیتواند به هیئتمدیره مجمع وزرای ادوار پس از گذشت یکسالو نیم از ارسال تقاضای ملاقات وقت ملاقات بدهد؟
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ دست از تحریف و سانسور بردارید تا دولت دست شما را بفشارد.
💢 در پاسخ سرمقاله مصطفی هاشمی طبا در روزنامه شرق چند نکته قابل ذکر است:
1⃣ ادعا شده است که ما طرفدار سیاست خارجی دولت سیزدهم هستیم. اما پیشینه مواجهه اصلاح طلبان با سیاست خارجی دولت چیز دیگری را نشان می دهد. حمله به دولت در ماجرای تصرف افغانستان توسط طالبان و تقاضا برای جنگ با طالبان، اتهام ماجراجویی در سیاست خارجی، اتهام در دامن شرق ( روسیه و چین ) گرفتار شدن دولت و چندین اتهام دیگر. حتی در همین یادداشت نیز اتهام افراط و تفریط و دوگانگی زده شده است!
2⃣ ماجرای ارتباط با عربستان نیز با التماس وهابی ها و درخواست میانجی گری کشورهای عراق، امارات ، قطر و درنهایت چین صورت گرفته و ایران التماس برقراری رابطه نداشته است.
3⃣ دلیلِ اینکه دولت سیزدهم با بن سلمان و ... دست می دهد، آن است که منافع ملی را در نظر می گیرد ، اما دست دادن با خاتمی و امثال او رنگ و بوی جناحی و سیاسی دارد. دلیل دست ندادن با این افراد را نباید در ایرانی، مسلمان و شیعه بودن خلاصه کرد ، چرا که اینها منافقین داخلی هستند که خطرشان به مراتب بیشتر از دشمنان خارجی است.
4⃣ در اینباره می توان به نامه نگاری مرحوم هاشمی رفسنجانی با صدام حسین اشاره کرد که برای آزادی اسیران دفاع مقدس و پایان جنگ انجام شد. آیا مرحوم هاشمی با مسعود رجوی که او هم مسلمان، ایرانی و شیعه بود نامه نگاری کرد؟!
5⃣ دولت سیزدهم در سال اول خود با افراد شاخص جریان اصلاحات ( غیر از خاتمی) جلسه چند ساعته برگزار و سخنان آنان را شنید. حال این سئوال مطرح است که چرا احزاب اصلاحطلب با دولت رئیسی صادق نبودند و علیه او اقدام کرده و دستاوردهای او را سانسور نمودند؟
🔺به نظر می رسد جریان اصلاحات همانگونه که بن سلمان پیش قدم برقراری ارتباط شد، دست از تحریف و سانسور اقدامات دولت و خیانت علیه ملت بردارند و بعد مدعی فشرده شدن دستشان توسط رییس جمهور باشند.
✍ سعید میرزایی
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جنبش فتح کجاست؟!
🔹 چرا در روزهای پس از جنگ غزه «محمود عباس» و جنبش فتح منفعل بودند؟
✅ با ما همراه باشید
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢یک عمر به ما می گفتند کاسه داغ تر از آش ، حالا خودشان کاسه داغ تر از آش شدند
عصبانیت شبکه اینترنشنال از معافیت تحریمی آمریکا برای دسترسی ایران به پولهای خودش؛ آمریکا برای جلوگیری از حملات ایران به او باج میدهد!
🔹این کارشناس شبکه صهیونیستی در ادامه خواهان ایستادگی و برخورد بیشتری از طرف آمریکا با ایران شد.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سرلشکر سلامی: از 1600 تانک و ادوات نظامی که دشمن صهیونیستی به میدان آوردند تاکنون 180 دستگاه آنها یعنی کمی بیش از 10 درصد منهدم شده است
👤فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یادواره شهدای محور مقاومت و روز حماسه و ایثار اصفهان:
🔸البته جوانان فلسطینی در حال یادگیری جنگ جدید هستند
🔸و یک باتلاق برای امریکا و اسرائیل در عرصه های اخلاق، سیاست، امنیت، اطلاعات و اقتصاد بوجود آمده است
🔸ما اخبار غزه را میشنویم اما در آن سوی دیوار هراس و ابهام درباره آینده وجود دارد.
🔸درباره سرزمینی که دیگر محل سکونت نیست و محل جنگ است
🔸مهاجرت معکوس از سرزمین های اشغالی شروع شده است.
🔸رژیم صهیونیستی با تصرف icu بیمارستانها میخواهد نشان دهد قدرتمند است.
🔸اتاق های عملها میدان پیروزی اسراییل شده است، برای این قدرت های پوشالی شرم آور نیست که برخی کنار این جنایتکاران ایستادهاند.
🔸رژیم صهیونیستی مخازن اکسیژن بیمارستان ها را منهدم میکنند و بیماران را میکشند.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حرکت شایسته حسین عبدی حین مصاحبه!
🔹سرمربی تیمملی نوجوانان در زمان مصاحبه به محض شنیدن صدای اذان از خبرنگاران عذرخواهی کرد و پس از چند ثانیه سکوت با فرستادن صلوات مجددا مصاحبه را ادامه داد.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
📸 سخنگوی شورای نگهبان: شورای نگهبان تمام تلاش خود را در چارچوب قانون برای برگزاری انتخابات پرشور بکار خواهد بست.
#انتخابات_مجلس۱۴۰۲
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عاقبت کسانیکه برای جمهوری اسلامی خط و نشان کشیدند..
و ایران اسلامی همچنان هست و ایستاده است تا ظهور حجت ان شاالله🇮🇷
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسی باید پاسخگو این وضع باشد ؟
دانشگاه !
سازمان تبلیغات !
قوه قضاییه !
حوزه علمیه !
دولت !
مجلس !
پلیس !
ستاد امر به معروف !
سپاه!
بسیج!
وزارت اطلاعات!
چه کسی ؟
چه نهادی !
به راحتی در علمی ترین محیط آموزشی کشور دستور دین را زمین و حرام شرعی را رواج میدهند!
فقط همین یک ویدیو است ؟
خیر !
اگر منتشر کنیم متهم به اشاعه فحشا میشویم !
آقایان کاری کنید ...
⚠️مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه شریف پردیس کیش
✅ با ما همراه باشید
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صعود یک پلهای اقتصاد
🔹روایت بانک جهانی از صعود یک پلهای ایران در میان بزرگترین اقتصادهای دنیا.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 روز شنبه روز زیارتی
🌹حضرت رسول اکرم(ص)
✅ با ما همراه باشید
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔴 راهبرد بی بدیل امام خمینی برای فتح فلسطین
1⃣ آنچه توازن میدان نبرد را در غرب آسیا در چهار دهه اخیر به نفع محور مقاومت تغییر داد تفکر و فرهنگ ناب حسینی بود؛
و بی جهت نیست که "یا لثارات الحسین" نمایه تفکر و نقش پرچم لشکریان فاتح نبرد آخرالزمانی هم خواهد بود؛
2⃣ معلم این فکر و فرهنگ در عصر ما امام خمینی قدس سره بود؛
حضرت امام ۹ ماه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی؛ ضمن بیان دغدغه عمیق خود نسبت به شرایط فلسطین فرمودند:
بیست سال است که من به کشورهای عربی توصیه میکنم... اگر اسرائیل قدرت پیدا کند اکتفا به بیت المقدس نمی کند، لکن نصیحت من در آنها اثر نمیکند؛ من از خدا میخواهم که مسلمین را بیدار کند،[ ۱ ]
و نیمه مرداد ۵۹ فرمودند:
اگر مسلمین ادراک بکنند "ما از خدا هستیم و برای خدا باید باشیم" دیگر آسیب نمی بینند دیگر "اسرائیل" قدمش را باز پیش نمی آورد
3⃣ ماهیت و آثار "بیداری و ادراکی" که امام آن را چاره درد غده سرطانی اسرائیل میدانست چه بود؟
آمیخته ای از توحید و عبودیت و ایثار و شهادت طلبی؛ در یک کلام زیست حسینی و عاشورایی؛
4⃣ امام خود عمیقا به قاعده معتقد و عامل بودند و ضمن بیانیه ای در دوران خفقان پهلوی به صراحت اعلام نمودند:
مسلمین آگاه باشند که اسلام در خطر کفر است به خدای متعال من این زندگی را نمیخواهم؛ إِنّی لاَ اَرَی المَوْتَ إِلاّ سَعادةً وَ لاَ الحَیَاةَ مَعَ الظَّالِمِینَ إِلاّ بَرَما ؛
کاش مأمورین بیایند و مرا بگیرند تا تکلیف نداشته باشم!! [ ۲ ]
5⃣ حسینی بودن یعنی در زمانی که جنگ افزار و زر و زور توازن میدان را بر هم زده؛ نباید ناامید و خنثی و تسلیم شد بلکه باید حسینی تدبیر کرد و حسینی در مقابل دشمن شرور قد علم نمود؛
6⃣ امام خمینی بارها در جهت تربیت نسلی از سربازان مجاهدش گزاره هایی از این قبیل تاکید نمود که:
تکلیف ما را سیدالشهدا مشخص کرده است؛ نباید از دشمن هراسید؛ باید قیام کرد؛ برای ما شکست معنی ندارد دشمن را بکشیم پیروزیم؛ کشته هم شویم پیروزیم؛
7⃣ در طول ۴۴ سال گذشته به مرور این نظریه الهی و نجات بخش در ایران و فراتر از مرزها، دل های مبارزین عراقی؛ لبنانی؛ یمنی و فلسطینی را مسحور خود نمود؛ و از دل این گرایش شخصیت هایی چون قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس و عماد مغنیه و حسین الحوثی و فتحی شقاقی و... متولد گردیدند؛
8⃣ یکی از نیروهای محور مقاومت نقل مینمود "یحیی سنوار" (که اسرائیل از او به عنوان طراح طوفان الاقصی نام میبرد) به من اظهار داشت :
اندیشه های امام خمینی را تماما در ۲۲ سال زندانم مطالعه نمودم و به این نتیجه رسیدم که اگر "قیام امام خمینی نمی بود" چیزی از اسلام باقی نمیماند !
9⃣ حجت الاسلام رحیمیان (از اعضای دفتر امام قدس سره) با نقل خاطره ی دیدارهای مکرر شهید فتحی شقاقی بنیانگذار جنبش جهاد اسلامی با امام خمینی و تاثیر پذیری و یاداشت برداری ایشان از رهنمودهای حکیمانه امام میگویند:
شهيد دكترفتحي شقاقي، نماد برجسته اخلاص و جهادفي سبيل الله، شاگرد مكتب عاشورا و پيرو امام حسين(ع) بود. او همواره از امام حسين(ع) ميگفت و مينوشت و الهام ميگرفت و يقين داشت كه تنها راه نجات فلسطين، پيروي از مكتب امام حسين(ع) و نهضت عاشورا، شهادتطلبي، جهاد و ايثار است [ ۳ ]
🔟 این تحول آنچنان عمیق بود که :
ایشان وقتی مطلع شد انقلاب اسلامی نفحه ای از نفحات امام حسین علیه السلام است از نو متولد شد "دگرگونی عظیمی" در تفکر و روش او بوجود آمد و به سمت اجرای آن الگو در انقلاب فلسطین رفت [ ۴ ]
1⃣1⃣ همین شیوه مبارزه؛ حزب الله و انصارالله و حشدالشعبی و مدافعین حرم؛ را در نبرد با لشکریان کفر به پیروزی رساند و بی دلیل نبود که امام خمینی فرمودند راه قدس از کربلا میگذرد و همین شیوه ی مبارزه با فرماندهی امام خامنه ای میدان نبرد عالمی در غزه و مرزهای لبنان را به نفع اسلام رقم خواهد زد؛
فَانْتَقَمْنَا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا ۖ وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ [ ۵ ]
ان شاالله
🖌میراحمدرضا حاجتی
[ ۱ ] صحیفه امام ؛ ۵۷/۲/۱۷
[ ۲ ] صحیفه امام؛ ۱۳۴۱/۱۱/۳
[ ۳ ] در مصاحبه با روزنامه جوان ؛ ۱۳۹۴/۸/۵
[ ۴ ] آیت الله تسخیری ره رئیس وقت مجمع التقریب در مصاحبه با مجله شاهد یاران/ شماره۲۶
[ ۵ ] سوره روم / ۴۷
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
🔰 موسویخوئینیها از زبان محمد قوچانی
📍بخش اول
🔹حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد موسویخوئینیها روحانی سیاسی چپگرایی که در آغاز انقلاب اسلامی با تفسیرهای سوسیالیستی از قرآن و متون دینی در مسجد جوستان در شمال تهران مشهور بود.تفاسیری که با انتقادات روشن متفکران دینی دیگر مانند آیتالله مرتضی مطهری و حتی مهندس مهدی بازرگان مواجه شد و موسویخوئینیها هم هرگز با این متفکران رابطهی خوبی نداشت. سپس موسویخوئینیها از نزدیکان سیداحمد خمینی شد. با رهبری دانشجویان اشغالگر سفارت آمریکا در تهران به شهرت رسید در حالی که ماموریت اصلی او اطلاعرسانی به امام خمینی دربارهی اهداف و انگیزههای این دانشجویان بود اما ظاهرا برای آنکه امام با اقدام دانشجویان مخالفت نکند فقط به سیداحمد خمینی این اطلاعات را ارائه کرده بود. امام خمینی البته پس از تسخیر سفارت آمریکا از اقدام دانشجویان حمایت کرد و موسویخوئینیها را در مقام رهبر دانشجویانی که خود را پیرو خط امام میخواندند به رسمیت شناخت. همین اقدام انقلابی ستاره بخت موسویخوئینیها و دانشجویان پیروش (مانند محسن میردامادی، ابراهیم اصغرزاده، عباس عبدی و حبیبالله بیطرف و با فاصله؛ محسن امینزاده، سعید حجاریان و دیگر موسسان و حامیان احزابی مانند جبهه مشارکت) را روشن کرد.
با تسخیر سفارت آمریکا دولت معتدل و موقت مهندس مهدی بازرگان سقوط کرد و براساس اسنادی که بعدا به دست آمد زمینه تجاوز عراق به ایران (با چراغ سبز آمریکا) فراهم شد. (این اسناد را مارک گازیوروسکی در کتاب «کودتای ایرانی» نشر چشمه بررسی کرده است) موسویخوئینیها اما با همین اشتهار به رادیکالیسم در نوک پیکان انقلابیگری قرار گرفت. در نخستین انتخابات ریاستجمهوری در غیاب شورای نگهبان به نیابت از رهبر انقلاب کار بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری را برعهده گرفت و سپس به نمایندگی مجلس شورای اسلامی رسید. در حالی که با حزب جمهوری اسلامی و دبیرکل آن رابطهی گرمی نداشت. موسویخوئینیها چهرهای انقلابی بود و با دکتر بهشتی که سیاستمداری معتدل محسوب میشد فاصله داشت همچنان که از امام موسی صدر انتقاد میکرد چراکه روحانیان نواندیشی مانند دکتر بهشتی و امام صدر را از «خط امام» (به تعبیری که خود از آن داشت) دور میدانست اما شهادت آنان سبب شد که این رابطهی انتقادی مکتوم بماند همچنان که نسبت خوئینیها و مطهری مکتوم مانده است.
با ترور و شهادت دکتر بهشتی به دست مجاهدین خلق، آیتالله موسویاردبیلی به ریاست دیوان عالی کشور رسید و آیتالله شیخ یوسف صانعی دادستان کل کشور شد اما صانعی در این مقام نماند و موسویخوئینیها جانشین او شد. در انتخابات مجلس سوم موسویخوئینیها از سران انشعاب از جامعه روحانیت مبارز شد و به اتفاق مهدی کروبی و سیدمحمد خاتمی و سیدعلیاکبر محتشمی مجمع روحانیون مبارز را تاسیس کرد که با حمایت بیت امام خمینی اکثریت مجلس سوم را به دست آورد و حاکمیت جناح چپ بر کشور یکدست شد: به جز نفوذ سیداحمد خمینی در عالیترین سطوح حاکمیت، دولت در اختیار میرحسین موسوی بود مجلس ذیل اکثریت روحانیون مبارز تلقی میشد و قوه قضائیه هم در دست موسوی اردبیلی و موسویخوئینیها بود. قدرت جناح چپ در دههی شصت در قدرت انقلابیگری آن بود. موسویخوئینیها چندی نماینده رهبری در حج شد و در آنجا نیز با هدایت مراسم «برائت از مشرکین» هر ساله تظاهراتی علیه حکومت سعودی راهاندازی میکرد که با اعتراض دولت عربستان به تغییر نماینده رهبری در حج و انتخاب مهدی کروبی منجر شد.
عزل آیتالله منتظری از قائممقامی رهبری هم قدرت جناح چپ را بیشتر کرد. در واقع گذشته از اختلافات رهبری و قائم مقام رهبری، جناح چپ به علت نزدیکی به رهبر انقلاب بیشتر منتقد آیتالله منتظری بود تا جناح راست که دیدگاههای اقتصادی و فقهی آیتالله منتظری را در تقابل با سوسیالیسم جناح چپ اسلامی میدانست. جناح چپ در آن زمان منتقد مواضع میانهی رئیسجمهور وقت و رئیس وقت مجلس هم بودند و گرچه اکبر هاشمیرفسنجانی بیش از به جناح چپ نزدیک بود اما جناح چپ به شدت نسبت به هاشمی بدبین بود.
با وجود این حاکمیت مطلقه جناح چپ خیلی طول نکشید. با درگذشت رهبر انقلاب اسلامی و با وجود شانسی که برخی در جناح چپ برای رهبری حاج سیداحمد خمینی فرض میکردند، آیتالله خامنهای که در دوران ریاستجمهوریشان از این جناح فاصله بسیاری داشتند به رهبری انتخاب شدند و هاشمیرفسنجانی هم به ریاستجمهوری برگزیده شد. ...
🦚صدای پای رادیکالیسم / محمد قوچانی / روزنامه سازندگی / 9 تیر 1399
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi