✅خواندن این مقاله را توصیه می کنیم
🔹وقتی در فوریه ۱۹۴۱، مجله مشهور و محبوب لایف، مقاله «قرن آمریکا» از هنری لوس را منتشر کرد، کمتر کسی گمان میکرد این گزاره به موضوعی داغ و جذاب در سپهر سیاست بینالملل تبدیل شود اما چنین شد.
🔹وقتی در فوریه ۱۹۹۱، دیگر اثری از اتحاد جماهیر شوروی، ابرقدرت شرق و هماورد ایالات متحده وجود نداشت هم کمتر کسی فکر میکرد که در مفهوم «قرن آمریکا» بتوان مناقشهای کرد؛ آمریکا حالا یگانه ابرقدرت جهان بود و میتوانست حافظ «ارزشهای آمریکایی» در سراسر جهان باشد اما چنین نشد و فقط ۱۰ سال بعد، آیندهپژوهان از برآمدن اژدهای دیگری از شرق خبر دادند که گرچه به آیین سوسیالیسم و تحت سیطره کمونیستها بود اما تضادهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگی روسیه شورایی را نداشت.
🔹ظهور چین، ذهن اندیشمندان و متفکرین و روشنفکران غربی را به یافتن پاسخی برای این پرسش بنیادین مشغول کرده است که «آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟» در این پرسش، «قرن آمریکا» واجد مفاهیمی است که به قدرت آمریکا معنا میدهد و بنابراین، اهمیت پرسش در آن است که هر پاسخی بدان، افق سیاست و نظم بینالملل در قرن بیستویکم را متناسب با اقتضائات خود تغییر میدهد چون برابرنهادی برای قدرت آمریکا پیش مینهد و به این معنا، «لیبرال دموکراسی» در جهان سیاست و «سرمایهداری لیبرال» در جهان اقتصاد، یگانه پاسخهای بشر برای زیست مسالمتآمیز در این جهان نخواهند بود و بدیلهایی جدی در برابر خویش احساس میکنند.
🔹جوزف نای، پژوهشگر و تحلیلگر آمریکایی در پاسخ به این سوال از سرنوشت «قرن آمریکا»، سراغ همان مفاهیمی میرود که خود پردازندهاش بوده است؛ قدرت سخت و قدرت نرم. او تلاش دارد با تدقیق مفهوم قرن آمریکا، منابع قدرت در کشورهایی که احتمال دارد به هماورد ایالات متحده تبدیل شوند را تبارشناسی کند. پرسش در نهایت این است که آیا این کشورها میتوانند «هژمون آمریکا» را به مخاطره بیاندازند؟
وسعت سرزمینی، وضعیت اقتصادی، میزان صادرات فناورانه، جمعیت و توانمندی اجتماعی اتباع یک کشور، انسجام سیاسی، قدرت تاثیرگذاری فراسرزمینی فرهنگ و صنایع خلاق، قدرت نظامی و وضعیت ارتش، وضعیت دیپلماسی، عمق آموزش و اعتبار دانشگاهها از نظر نای منابع قدرت سخت و نرم کشورها هستند.
🔹به این ترتیب نویسنده اتحادیه اروپا، ژاپن، روسیه، برزیل، هندوستان و چین را به عنوان رقبای بالفعل آمریکا فهرست و درباره امکان هماوردیشان با ایالات متحده اظهار نظر کرده است. او البته اذعان دارد که مفهوم «افول آمریکا» در طول سالها تغییر کرده و اینک در نظر ساکنان این کشور، به معنای عقب افتادن از رقباست. او نشان میدهد که انگاره افول، تاریخی طولانی در سیاست آمریکایی دارد و از نیمه دوم دهه ۱۹۷۰، به تناوب توسط اندیشمندان آمریکایی درباره آن هشدار داده شده است.
#جوزف_نای
#مقاله
@kafesiasi
تحولات سیاست خارجی دولت سیزدهم در قاب ۱۴۰۱ - مشرق نیوز
https://www.mashreghnews.ir/news/1477263/%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%A7%D8%A8-%DB%B1%DB%B4%DB%B0%DB%B1
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ سانسور شدید جنبش مردم فرانسه توسط رسانه های آمریکایی
🔹 در این ویدئو ابتدا نام فرانسه در اینستاگرام سرچ میشود و سپس در تیکتاک، نتیجه قابل باور نیست از قیام مردم فرانسه حتی یک اثر در اینستاگرام وجود ندارد.
« ۱۷۰۰۰ تصویر»
🔹پ.ن: این حجم از تناقض اینستاگرام واقعا حال بهم زنه😒
عکس ها و اسم حاج قاسم رو از اینستا حذف میکنه و طرفو ریپورت میکنه ولی اغتشاشات ایران رو خوب پوشش میداد
از این ورم اجازه ی نشر قیام مردم فرانسه رو نمیده
🔹کلا هرجور که به نفعشه رفتار میکنه
@kafesiasi
💬 #توییت نور نیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی:
✍حمله منفعلانه رژیم صهیونیستی به اماکنی در سوریه که منجر به شهادت افتخارآمیز دو مستشار نظامی ایران شد، پشت پردههایی دارد که به بیثباتی لجامگسیخته در سرزمینهای اشغالی و برخی ادعاها در مورد انفجار چهارراه «مجدو» در اسفند سال گذشته در تلآویو مربوط است.
@kafesiasi
خبرگزاری فارس | نکاتی از زندگی رهبر انقلاب در گفت و گو با محمدی گلپایگانی/ غم و غصه برای مردم، آقا را پیر کرده است
https://www.farsnews.ir/news/14020114000080/%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D9%88-%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C-%DA%AF%D9%84%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%BA%D9%85-%D9%88-%D8%BA%D8%B5%D9%87
@kafesiasi
آشنایی با زنجیره ای ها
🔹برای عضویت در صفحه آقای سعید میرزایی در ویراستی ( توییتر ایرانی) به لینک 👇👇👇
https://virasty.com/Saeid_mirzaei
مراجعه نمایید.
#جریان_شناسی
@kafesiasi
🔴 مدیران دولتی باید عملکردشان را در سیاست کلی اقتصاد کشور مشخص کنند/ چرا شرکت دولتی، مواد اولیه داخلی خودش را با قیمت دلار تلگرامی و جعلی تطبیق میکند؟/ رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم
🔻 رهبر انقلاب، امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام: این مدیرانی که عرض کردم خصوصیتشان این است که در دوران جنگ سخت اقتصادی این چند ساله اینها توانستند کار کنند، اینها توانستند بایستند، توانستند کشور را پیش ببرند در بعضی از بخشها لذا اینها بایستی کمک بکنند این حمایت بشود. آنها هم وظایفی دارند بخصوص دولتیها، مدیران دولتی باید مشخص بکنند که عملکردشان و نقششان در زمینهی سیاست کلی اقتصاد کشور چیست، این باید مشخص بشود. یعنی فلان شرکت بزرگ که متعلق به دولت هم هست، مواد اولیهاش هم داخلی است، از این شرکتهای بزرگ اینجوری ما داریم تعدادی، شرکت بزرگ، پر درآمد با مواد اولیهی داخلی این قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، همین دلارهای جعلی، این قیمتهای جعلی دلار که هدایت میشود از طرف دشمن، با او تطبیق میکند. چرا؟ چرا شما به دلار حاکمیت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظائف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را تقویت نکنیم در داخل.
🔹 یکی از گرفتاریهای کشور ما مسئلهی آویزان شدن به دلار است، در بخشهای مختلف اقتصاد ما. گفتم من در مشهد؛ بعضی از کشورها خودشان را از دلار جدا کردند و معاملاتشان را از طریق دیگری، حتی از سوئیفت اینها را خارج کرده بودند، اینها ارتباطاتشان را با سوئیفت هم قطع کردند، آنها قطع کرده بودند، اینها هم قطع کردند، وضعشان بهتر شد. کشورهایی هستند الان که وضعشان بهتر شد. ۱۴۰۲/۱/۱۵
@kafesiasi