eitaa logo
پیشرفت و جمهوریت | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره
1.9هزار دنبال‌کننده
1هزار عکس
97 ویدیو
84 فایل
*┄┄┄┅═✧﷽✧═┅┄┄┄* 🔳مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام(ره) 🔰متمرکز بر مطالعات پیشرفت و جمهوریت 🔗وابسته به ◼️معاونت راهبردی مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی ◼️پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ✉️نظرات و پیشنهادات: @ali_abedi273 ⚠️نشر بدون ذکر منبع جایز نیست⚠️
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰 بسان یک در قامت و 💠کلام انقلابی در یک ساحت، یک پویش معرفتی و یک رفتار اجتماعی است. 💠زیستن با «تفکر پویای دینی» سعادت بزرگی برای یک جامعۀ مذهبی است. تکرار دسته‌ای باورها با فکر فعال نسبت به آنها متفاوت است. 💠آن کسی که فراتر از اندیشۀ مذهبی از «تفکر مذهبی» برخوردار است دائماً به آن می‌اندیشد و همین باعث می‌شود که در اذکار رایج روزانۀ خود به بار معرفتی مناسک مذهبی بپردازد و دائماً در حال ارتباط با لبّ دین باشد و سطح حساسیّتهای معرفتی و دریافتهای نظری خود را رشد بدهد. 💠چنین جامعه‌ای دچار فتور فکری نخواهد شد. چنین جامعه‌ای از یک فرهنگ مقاوم برخوردار خواهد شد. یکی از آبشخورهای جدی شکل‌گیری «اندیشۀ عمومی مذهبی» همین گفتگوی دینی است. 💠با خارج شدن کلام و گفتگوی دینی از ساحت متوقع آن، به لحاظ اجتماعی یک خلأ معرفتی پدید خواهد آمد و اکنون آمده است. امروز این گفتگوی دینی در واقع نیمه تعطیل است. تعطیلی یا کم رمقی این لایه گذشته از رخوت انسانی گسترده ای که در جامعه رقم می‌زند، به استواری و رهواری و خوش‌سخنی لایه‌های بعدی ضربه خواهد زد. https://eitaa.com/kalam_Enghelabi .
💠سلسله جستارهای 1⃣3⃣امام بود، بود، در تصمیم خود انسانی بود؛ لکن مظهر بود، مظهر بود، مظهر بود، مظهر و در مقابل و در مقابل ، به‌خصوص نسبت به قشرهای و جامعه بود. ص_۱۴۹ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 9⃣3⃣ سی و نهم 🔰تأملی در چیستی اهمیت و الگوهای 🔴 دوم 2⃣تأثیر ظاهر در باطن 👈هر چند عمل متأثر از نگاه و طلب بود ولی 👈نگاه و طلب نیز از عمل متأثر می شوند. 👈این فلسفۀ بزرگ تشریع است. 3⃣پدیده ی اجتماعی 👈 پدیده‌ی اجتماعی به عنصری انسانی گفته می‌شود که از موقف فردی خارج‌شده است و به امری ساری و جاری بین انسان‌ها تبدیل‌شده باشد 👈 تنها با تکثیر یک امر انسانی پدیده‌ی اجتماعی شکل نمی‌گیرد بلکه آنچه لازم است، نوعی مزج و درهم آمیختن و صیرورت است، در این صورت از پدیده‌ای که شیوع یافته است به سمت پدیده‌ای واحد که شامل است کشیده می‌شویم 👈 اهمیت پدیده‌ی اجتماعی تنها در شیوع داشتن آن نیست بلکه برخورداری آن از هویت نوین انسانی به آن اهمیت بسیار داده است، این پدیده آثاری متفاوت از خویش نشان می‌دهد آثاری که به یک پدیده‌ی ساری شباهت دارد. 👈 هم شناخت و هم خواست، امکان تبدیل‌شدن به یک پدیده‌ی اجتماعی را دارد، در آن صورت هویت جدیدی یافته است و از احکام جدیدی تبعیت می‌کند. 💠 تعریفی از معروف و منکر 👈 معروف و منکر آنچه نیست که درست و نادرست است بلکه آن است که درست و نادرست تلقی می شود. 👈 [در امر به معروف ونهی از منکر]منظور امر به ارزش‌ها و نهی از ضدّ ارزش‌ها نیست، منظور امر به یک‌چیزی است که معروف شده است، نهی از یک‌چیزی که منکر شده است، برای آن‌که معروف معروف بماند، و منکر منکر بماند، 👈 قبل از امر به معروف و نهی از منکر تبلیغ است، یعنی شما اگر بخواهید لحن امربه‌معروف و نهی از منکر را برای آنجایی که تبلیغ لازم دارد به کار ببرید، قطعاً شکست می‌خورید و بعد از این‌که یک‌چیزی معروف شد و منکر شد اگر به تبلیغش بپردازید، تبلیغ شکست می‌خورد. 👈 یک اندیشه، باور داشت، گرایش یا رفتار می‌تواند معروف یا منکر باشد، ما به این می‌گوییم فرهنگ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
⚠️توجه❗️ توجه❗️ 💠🙏💠مبتنی بر همین رهنمود آیت الله العظمی شاه آبادی قدس سره از تک تک اعضای کانال تقاضامندیم چنانچه مطالب کانال را سودمند میدانند با ارسال پست ذیل حداقل دو نفر را به عضویت این کانال دعوت بفرمایید. 🏴 لینک عضویت👇👇👇 http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243 ..
💠سلسله جستارهای 2⃣3⃣انسان نمی‌توانست در این پیکر آرام و‌ متین، که از خانه تا مسجد برای تدریس می‌رود و برمی‌گردد و عصر برای درس أصول می‌آید و برمی‌گردد، ببیند چه عظیمی از و و وجود دارد... یک بود؛ نبود که بگویند چرا با تزار روس صحبت کرده ‌بود یا با فلان لرد انگلیس؛ نبود تا بگویند سردسته‌ی یک حزب سیاسی در تبریز بود؛ نبود تا بگویند یک فردی بود که در یک دستگاهی، در یک ارگانی اقتداری داشت، نماینده‌ی مجلس مثلاً بود؛ حتی مرحوم نبود که بتوانند بگویند یک روحانی، یک آیةالله ِ از حوزه‌ بریده است؛ نه، یک بود، یک انسان والای بود، یک که با همه‌ی ایمان و باور و قبولی که خواصّ و بزرگان و اندیشمندان به او ‌داشتند، خود را از یک‌ طلبه فراتر نمی‌دانست و نمی‌گفت. ص_۱۵۴ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 0⃣4⃣ چهلم 🔰تأملی در چیستی اهمیت و الگوهای 🔴 سوم 4⃣ زبان و هویت زبانی 👈 زبان خود یک پدیده‌ی اجتماعی است، زبان در عین سَیالیت نسبی از نوعی ثبات برخوردار است؛ 👈 اندیشه‌ها و تمایلات فرد در سر زبان و در افق بیان منعکس می‌شوند، با انعکاس هر اندیشه و خواستی بر سر زبان آن دو یعنی اندیشه و خواست از هویت نوین برخوردار می‌شوند؛ 👈 این تعیین زبانی که به آن، گفته، می‌گویند، به گوینده اختصاص دارد، در صورت نوعی تکرار و ثبات به‌نوعی زبان خاص تبدیل می‌شود؛ 👈 همچنین هویت بیانی یافتن آن پدیده‌های انسانی آثار نوینی دارد؛ 👈 اما بیش از این بیان کاملاً فردی با خویش یا برای خویش سخن گفتن هم از این اثر تبعیت می‌کند. https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🌹مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ولادت پر نور و سرور حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام را محضر حضرت ولیعصر عج و تمام موحدان و مستضعفان جهان تبریک عرض میکند.🌹 💠امام خمینی ره 🔰تمسك به مقام ولايت معنايش اين است كه،- يكى از معانىاش اين است كه- ما باشيم. كه و است، اين است كه چنانچه حكومت تشكيل شد، حكومت تمسكش به ولايت امير المؤمنين و اين است كه آن كه اميرالمؤمنين اجرا مىكرد، اين هم به اندازه قدرت خودش اجرا كند. به مجرد اينكه ما بگوييم ما متمسك هستيم به امير المؤمنين، اين كافى نيست، اين تمسك نيست اصلش. وقتى كه حكومت قرار داد امير المؤمنين- سلام اللَّه عليه- را در اجراء حكومتش، در اجراء چيزهايى كه بايد اجرا بكند، اگر او را الگو قرار داد، اين تمسك كرده است به ولايت امير المؤمنين. 💠رهبرانقلاب 🔰اساس کار تمسک به ولایت امیرالمومنین و ائمه طاهرین است، ما در دوران طاغوت میگفتیم الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة أميرالمومنين اما این تمسک فقط عاطفی بود و در عمل ولایت طاغوت بود اما امروز ولایت اسلامی با تدبیر امام راحل که عملا به ولایت امیرالمومنین تمسک کرد و نظام اسلامی حاکم شده، ما باید این تمسک قلبی و عمل بیشتر کنیم! ۷۳/۳/۸ https://eitaa.com/kalam_Enghelabi .
به همت کارگروه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی سلسله جستارهای در بیانات رهبری تقدیم می شود. 🌐لینک گروه کارگروه: http://eitaa.com/joinchat/2591686672C6d35b487a0 https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .