قطعا امامت اهل بیت علیهم السلام یکی از پایهایترین و مهمترین مبانی و مبادی اعتقادی این انقلاب است؛ که به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید روی آنها حسّاس بود.
هدایت شده از ابو الحسنين 110
برخی از مخاطبین گرامی از پست ما سوء برداشت کرده اند در توضیح می گوییم:
از دیدگاه ما بسیار روشن است که فقهای شیعه، خط اصیل و ادامه دهنده سبیل اهل بیت علیهم السلام و علمدار عترت محمدی هستند.
پست ما هم در دفاع از فقیه بزرگ و شیخ شهید بود.
از دیدگاه ما هر فکری که خلاف موازین فقه جواهری _ به عنوان معیار کلیدی فهم ثقلین_ و در تقابل با آن باشد، قطعا پرچم شیطان و طاغوت است.
به گمانم اگر کسی قبل و بعد پیامها را دیده باشد و به دنبال برچسبزنی هم نباشد؛ معنای حصر در جمله "تنها اهل بیت علیهم السلام سفینه نجات..." در فرسته برادر فاضلم جناب بهرامی روشنتر از خورشید در وسط ظهر است.
این حصر برای نفی مکاتب و مذاهب و ادیان دیگر است
نه خدای نکرده نفی ولایت فقیه که امتداد حقیقی مدرسه اهل بیت علیهم السلام است.
عجیب است برخی سوءبرداشتها
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 وحدت و ترویج مذهب اهلبیت
دو کار بزرگ اردبیلیها برای ایران
✏️ رهبر انقلاب: اردبیل یکی از آن نقاطی است که در تاریخ ما برجستگیهایی دارد؛ اردبیل حقّ بزرگی بر گردن ایران دارد. من در دیدار با مردم اردبیل چند سال پیش از این، آنجا خطاب به برادران و خواهران عرض کردم که اردبیلیها دو کار بزرگ برای ایران کردهاند؛ یکی یک کار ملّی است، یکی یک کار مذهبی است. کار ملّی عبارت بود از وحدت کشور؛ یعنی این یکپارچگی و وحدتی که شما امروز در ایران میبینید، کار صفویّه است؛ این از اردبیل شروع شد... کار مذهبی هم اشاعهی مذهب اهلبیت بود. ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
🌷 دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره ملی شهدای #اردبیل با رهبر انقلاب
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از مجتمعنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مشهد[الرضا]، موج های آبی
قم، سرای ایرانی
جالب اینجاست که مشهد، به لحاظ مسائل زیست محیطی از مناطق پر آب کشور محسوب نشده و آب، همواره یکی از مسائل اصلی شهر مشهد بوده است.
نکتۀ جالب دیگر این است که استدلال اولیۀ ساخت 6 مجتمع آبی در مشهد، اسکان بیشتر زائر در مشهد و تقویت اقتصاد زیارت در این شهر بوده است.
جالب اینجاست که در تحلیل وبر از سرمایه داری، سرمایه داری هرچند در آغاز وابسته به پروتستانتیسم است، اما در ادامه از آن منفک می شود و با سازوکار خودش ادامه می یابد.
هدایت شده از حامد کاشانی
در نگاه جریان افراطی که خیال میکند تقریرش از وحدت تنها نسخهی شفابخش است، دوران صفویه که مکتب اهل بیت علیهمالسلام را ترویج میکردند، جملگی تحجر و انحطاط بود.
آنها ترویج مذهب تشیع را خلاف نگاه تمدنی و وحدت جهان اسلام میدانند در حالی که در پیام رهبر معظم انقلاب به مردم اردبیل، یکی از دو کار برجسته صفویه «اشاعهی مذهب اهلبیت» است.
اگر این جملات را غیر از رهبر معظم انقلاب گفته بود، از همه جانب بر او میتاختند و او را به ضدیت با ولایت فقیه متهم میساختند و در برابر کلمات ایشان در اینباره که ترویج مذهب اهل بیت علیهم السلام را آن هم با مدح، جزو خدمات صفویه و مردم اردبیل میداند، چارهای جز کتمان و سکوت ندارند.
الحمدلله رب العالمین
إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوٓا
حج - 38
پ.ن؛ پیام رهبر معظم انقلاب و تأکید چندبارهی ایشان درباره اهمیت تبلیغ و اشاعهی مذهب اهل بیت، در تاریخ ۲۲ مرداد امسال (۱۴۰۲) در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره ملی شهدای اردبیل بیان شده است.
صدق عنوان "شیعی" بر یک جامعه، در گرو محوریت داشتن حجت مفترض الطاعه الهی در آن جامعه است.
تبلیغ سفر به مشهد برای تفریح و بازار یا هر چیز دیگری به جز زیارت حضرت رضا علیه السلام دقیقا به معنای تلاش برای تغییر جایگاه محوری حرم مطهر است.
مشکل اینجاست که حوزه در بهترین حالت خودش را موظف به پاسخ به شبهات مستقیم پیراامامتی میداند اما گویا نسبت به امور اجتماعی که محوریت امام را مخدوش میکند برای خود رسالتی قائل نیست.
سلام و رضوان خدا بر روح پاک امام خمینی
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 سخنان ٤٩ سال پیش رهبر انقلاب در خصوص کنگره جهانی اربعین
🔻چهل و نه سال پیش، یعنی زمانی که هنوز مراسم اربعین، به شکوه امروز شکل نگرفته بود، حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۲ مصادف با روز جمعه ۲۰ صفر سال ۱۳۹۴ هجری قمری در جریان سلسله جلساتی در مسجد امام حسن (ع) در مشهد مقدس که به شرح و تفسیر خطبههای نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعین حسینی، تحلیلی تاریخی و جامع از چرایی اهمیت زیارت اربعین ارائه دادند. این بیانات را به شرح زیر میخوانیم:
🔹میدانید یکی از علائم ایمان زیارت اربعین است؟ بنده نمیدانم این روایت چقدر صحیح است، اصراری هم ندارم که بگویم معنای این روایت همین است که من گمان کردهام، واقعش هم این است که احتمال میدهم معنایش یکی از شقوق و احتمالات دیگری باشد که در این زمینه بیان میشود؛ امّا اگر این احتمال هم که من میگویم باشد، مؤیّد فراوانی دارد؛ «زیارة الاربعین».
🔸شیعه یک جمع متفرقی بود. یک جامعهای بود که در یک جا، در یک مکان زندگی نمیکردند. در مدینه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند، اطراف و اکناف بلاد. اما یک روح در این کالبد متفرق و در این اجزا متشتت در جریان بود.
🔹مثل دانههای تسبیح یک رشته و یک نخ همه اینها را به هم وصل میکرد. چه بود آن رشته؟ رشته اطاعت و فرمانبری از مرکزیت تشیع، از رهبری عالی تشیع یعنی امام. همه این رشتهها به آنجا متصل میشد. قلبی بود که به همه اعضا فرمان میداد. و به این ترتیب تشیع یک سازمان و یک تشکیلاتی بود. ممکن بود دو نفر از حال هم خبر نداشته باشند اما بودند کسانی که از حال همه با خبر بودند. اطاعت و فرمانبری آنها به حساب بود، فریاد زدنشان از روی دستور بود، سکوتشان بر طبق نقشه بود.
🔸همه چیزشان با حساب بود. فقط یک عیبی کار آنها داشت و آن اینکه همدیگر را کمتر میدیدند. اهل یک شهر، شیعیان یک منطقه البته یکدیگر را میدیدند. اما یک کنگره جهانی لازم بود برای شیعیان روزگار ائمه (ع).
🔹این کنگره جهانی را معین کردند. وقتش را هم معین کردند. گفتند در این موعد معین در آن کنگره هر کس بتواند شرکت کند. آن موعد روز اربعین است و جای شرکت، سرزمین کربلا است. چون روح شیعه روح کربلایی است، روح عاشورایی است. در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است. شیعه هر جا که هست دنبالهروی عاشورای حسین است. این هم که میبینی همه جا این تپشهایی که در شیعه مشهود شده، از آن مرقدِ پاک ناشی شده. این شعلههایی بوده که از آن روح مقدس و پاک و از آن تربت عالی مقدار سرکشیده. به جانها و روحها رسیده. انسانها را به گلولههای داغی تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
🔸بنابراین مسئله اربعین یک مسئله مهمی است، اربعین یعنی میعاد شیعیان در یک کنگره بینالمللی و جهانی برای سرزمینی که خودش خاطرهانگیز است آن سرزمین. سرزمین خاطرهها است، خاطرههای باشکوه، خاطرههای عزیز، سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا، اینجا جمع بشوند تشیع، پیروان تشیع و دست برادری و پیمان وفاداری هر چه بیشتر بدهند.
🔹اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدس را یک چنین میعادی قرار بدهند. البته بسیار کار بجا و جالبی خواهد بود و همین دنبالهگیری از راهی است که از ائمه هدی (ع) به ما ارائه دادند.
🔻سخنرانی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) / مشهد ۲۴ اسفند ۱۳۵۲
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از «پیروان امامین انقلاب»
✧❁﷽❁✧
⏺ «تثبیت هویت مستقل مکتب شیعه» و «مرزبانی عقاید تشیع» توسط شیخ مفید با روش #مجادله و #مناظره با تمامی مذاهب، مکاتب و نحله های کلامی دیگر
🔶متن ذیل بخشی از پیام حضرت آیتالله خامنهای دامظله به کنگره هزاره شیخ مفید است که در تاریخ ۱۳۷۲/۰۱/۲۸ صادر شده است:
✍️ «... در یگانه بودن او همین بس که ابنندیم (م ۳۸۰) وی را در سنین پیش از ۴۴ سالگی اش سر آمد همهی شیعه در فقه و کلام و حدیث معرفی میکند. و ذهبی که در تاریخ الاسلام با لحنی کینه آلود و دور از انصاف از وی سخن گفته، در عین حال از ابن ابی طی، دربارهی او نقل میکند که: او در همهی علوم، یگانه بود: در اصولین، در فقه، در اخبار و معرفت رجال، در قرآن و تفسیر، در نحو و شعر ... در همهی این علوم وی سر آمد همگان بود 👈و با پیروان هر عقیدهیی #مناظره میکرد...»
«... کار وسیع تر و مهم تر مفید در این زمینه - یعنی تثبیت هویت مستقل مکتب تشیع - در عرصهی علم کلام انجام گرفته است. در این میدان شیخ بزرگوار ما با دقت و تیز بینی بر آن است که مرز میان عقاید تشیع و دیگر نحلههای کلامی را مشخص کند و از ورود عناصر اعتقادی دیگر فرق اسلامی یا شیعی، به محدودهی عقاید امامیه و نیز از نسبت دادن افکار غلطی که شیعهی امامیه از آن مبرا است، به مکتب تشیع جلوگیری نماید. بدین جهت است که وی با اینکه در مقام #مجادله با مذاهب دیگر، همهی مکاتب زمان خود را به مباحثه فرا میخواند و با اشعری و معتزلی، مرجئی و خارجی، مشبه و اهل حدیث، غالی و ناصبی، و دیگر شعب فرق کوچک و بزرگ منتسب به اسلام به بحث و گفتگو بر میخیزد...»
👇👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=28371
✅ جمع بندی
🔹شیخ مفید مرزبان عقاید مکتب شیعه است. به اعتراف دشمنان کینه توز شیعه، او اهل بحث و مناظره با دیگر فرق بود.
♦️ شیخ مفید با روش مناظره و مجادله با تمامی نحله ها، مذاهب و مکاتب فکری زمان خود، هویت اصلی مکتب شیعه را سامان داد و از ورود عناصر التقاطی به مکتب امامیه جلوگیری کرد.
🔸عجیب است که برخی کنشگران وحدت در زمان ما، به علمایی که بر اساس روش و منش شیخ مفید با مخالفین مناظره می کنند، خرده می گیرند.
«سربازان امامین انقلاب»
https://eitaa.com/joinchat/4077847026C86bbe18341
✧❁﷽❁✧
⏹ تأکید امام خامنه ای بر انجام مناظرات و مجادلات منطقی و مفید برای تحقق هدف تبلیغ
✍️ مقام معظم رهبری در دیدار مسئولین دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در تاریخ ششم اردیبهشت سال 1372، با استناد به آیات شریفه الهی در زمینه تبلیغ فرمودند:
🔻«... سخن گفتن بر مبنای صحیح، عقلانی و متکی به مدارک متقن همان کلام حکیمانه است که در کنار آن بهره گرفتن از موعظه و مجادله منطقی و مفید هدف تبلیغ را محقق میسازد.»
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=19572
✅ جمع بندی:
1️⃣ بر اساس آیات قرآن مناظره و مجادله منطقی و مفید، در عرض کلام حکیمانه و موعظه، یکی از روش های تبلیغ دین است. خداوند در سوره نحل، آیه 125 می فرماید:
«ادْعُ إِلى سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتي هِيَ أَحْسَن...»
2️⃣ مخاطب این بیان رهبری یکی از مهم ترین نهادهای تبلیغ دین یعنی سازمان تبلیغات است. بسیار روشن است که قدر متیقن از تبلیغ با شیوه مناظره و مجادله منطقی، مسائل دینی و مذهبی است.
✅ مناسب است که سازمان تبلیغات و همه نهادهای فرهنگی و دینی، این دستور قرآنی _ که مورد تأکید رهبری است_ را در برنامه های خود داشته باشند.
«سربازان امامین انقلاب»
https://eitaa.com/joinchat/4077847026C86bbe18341
هدایت شده از بر ساحل عبقات
اگر میخواهید نمونهی بارز عجز، فرار، نفهمیدن محل نزاع و عدم انصاف را ببینید، این جملات عجیب و غریب آقای مسائلی را ملاحظه کنید!
برادر جان محل نزاع در متن دو چیز است:
"صفویه را جملگی تحجر و انحطاط دیدن خطاست"
و
"اصل "ترویج و اشاعهی مذهب اهلبیت" که مورد انتقاد شما و دوستانتان است، مورد مدح رهبر انقلاب واقع شده است".
فکر میکنم واضح است ترویج تشیع با هر روشی مطلوب نیست.
لازم نیست به رهبر انقلاب چیزی یاد بدهید.
@mir_hamedhoseyn_110
بزرگواری که این پیام رو دادند نکاتی نوشتند و امر فرمودند که آن را هم در کانال قرار بدهم.
پس از ارسال فرستهی این عزیز، نکاتی را عرض خواهم کرد.
👇
هدایت شده از قائـدے
اولا پیام مذکور مربوط به یک گفتگو در فضای شخصی بوده و انتشار چنین مطلبی بدلیل برداشتهای سوئی که در فضای عمومی ممکن است صورت بگیرد درست نیست.
ثانیاً وابستگی به سازمان تبلیغات اسلامی خلاف واقع است.
موسسه فرهنگی ملت ابراهیم یک موسسه هیأت امنایی و مستقل است که از دهه ۸۰ تا کنون برنامههای فرهنگی متعددی چون اردوهای دانش آموزی، اردوهای دانشجویی، اعزامهای تبلیغی، اردوهای جهادی، همایشهای دینی، دورههای آموزشی، نشستهای علمی، جلسات مذهبی و ... را به صورت مستقل و گاه با همکاری نهادهای گوناگونی چون آموزش و پرورش، حوزه علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد رهبری در امور اهل سنت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ... برگزار کرده است. این همکاری ها در چارچوب سیاستهای مصوب هیأت امنای موسسه صورت گرفته است و هیچگونه وابستگی را ایجاد نکرده و نمیکند. لذا نسبت وابستگی این موسسه به سازمان تبلیغات اسلامی درست نبوده و از میان ده ها برنامهای که موسسه ملت ابراهیم تا کنون برگزار کرده است موارد همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی حتی به تعداد انگشتان دست نمیرسد.
ثالثا اعتقاد ما این است که اسلام منهای اهل بیت علیهم السلام یک انحراف است و نسبت دادن اعتقاد به اسلام لااقتضا نسبت به اهل بیت علیهم السلام خلاف واقع است.
نکته اول:
بارها و بارها تاکید کردهام که گمان من نسبت به این برادران این است که این عزیزان، شیعه و انسانهای خوشسیرتی هستند و ظن من این است که خودشان به لوازم حرفشان توجه ندارند(بلکه اصلا شاید هم لازمگیری من خطا باشد)
در نتیجه هیچ نیازی به این نیست که دوباره به صورت کلی بر شیعه بودن خود تاکید کنند.
اگر میخواهند گامی به سوی جلو بردارند تقاضای من این است که مشخصا وارد محل بحث شوند و دقیقا به اشکالات پاسخ بدهند.
بنده بارها و بارها به صورت حضوری و تلفنی و مجازی محلهای نزاع را برای عزیزان تحریر کردهام و آمادگی کامل خود را برای گفتگوی برادرانه طلبگی(ترجیحا در حضور یک عالم) همیشه اعلام کردهام.
در این کانال هم پیشتر قدری به این موضوع پرداختم و تلاش کردم محل دقیق نزاع را توضیح بدهم و ان شاء الله در آینده نیز بتوانم دقیقتر نقشه کاملتری از محلهای اختلاف ارائه کرده و محل نزاع را بهتر تحریر نمایم.
نکته دوم:
اولا هنگامی که از موسسه ملت ابراهیم سخن میگویم همهی ادوار پیشین و آینده این موسسه مد نظر من نیست بلکه همین دورهای مد نظر است که رئیس آن جناب حجتالاسلام محمد حاجی اسماعیلی مسئول آموزش اداره کل ادیان سازمان تبلیغات اسلامی است؛ بزرگواری که در کلاس مبلغان مناطق تلفیقی، مبلغ ترازِ قرآنی را مبلغی معرفی میکنند که از اعتراض به نصب پرچم "السلام علیک ایتها الصدیقه الشهیده" در مناطق تلفیقی نهراسد با این استدلال که کلمهی "شهیده" باعث دلخوری اهل سنت است.
از دورهای سخن میگویم که یکی از اعضای موسسه که خودش میگفت تا قبل از آشنایی با این موسسه به شدت اهل تبری از دشمنان اهل بیت علیهم السلام بوده؛ برای من در مدح شیخین(خلیفه اول و دوم) سخنسرایی میکند به این که: این دو نفر، اسلام را در ریل اصلی خود پیش بردند و در مسیر آن هیچ انحرافی ایجاد نکردند.
شورمزهتر اینکه هنگامی که بنده این جمله را به یکی از مسئولان موسسه بازگو میکنم با کمال آرامش پاسخ میدهد که اینها حرفهای عجیبی نیست. اینها اندیشههای رهبر معظم انقلاب است.
از دورهای سخن میگویم که از یکی از مسئولان موسسه شنیدم که عالم سنی(نه عوام مستضعف) میتواند با وجود اصرار بر سنی ماندن و سر تافتن از پذیرش امامت اهل بیت علیهم السلام به بالاترین درجات توحید و ولایت نائل شود.
از دورهای سخن میگویم که محتوایی که در این موسسه تولید و بازنشر میشود بر پایه تفسیر خاصی از توحید و ولایت و ایمان است که پذیرش یا انکار امامت در تحقق آن سلبا و ایجابا هیچ اثری ندارد.
حال اینکه این موسسه پیش از آن چه بوده و یا پس از آن چه خواهد شد؟ نه محل بحث من نیست و نه اطلاعی از آن دارم.
ثانیا بنده منظورم از وابستگی را توضیح دادم اما اصلا حتی اگر از این وابستگی شدید هم بگذریم؛ در طول مدت آشنایی من با مدیر کل ادیان سازمان تبلیغات اسلامی و مجموعههایی که به گونهای با ایشان مرتبط بودند(از ارتباط شدیدی در حد موسسه ملت ابراهیم تا مجموعهای مانند حبل الله مشهد و... که ارتباطشان به این اندازه نیست) همگی در یک نقطه اشتراک دارند و آن نقطه بنیاد وجودی همهی آنها است و همهی فعالیتهای این مجموعهها بر پایه همین بنیاد استوار است و آن چیزی نیست به جز یک معنای خاص از ولایت که پیشتر توضیح آن گذشت.