🔰 تنها فضایل اخلاقی برای سعادتمند شدن کافی نیست!
💬 #شبهه:
خوب زندگی کن، اگر خدایان عادل باشند، پس میزان دینداری شما برایشان اهمیت ندارد، آنها شما را بر مبنای فضیلتهایتان قضاوت میکنند، اگر هم ظالم هستند پس شما نباید آنها را بپرستید.
✅ #پاسخ:
✍ شبهه کننده با این سخن میخواهد به مخاطبان خود القا کند دین و شریعت و دستوراتی که ادیان آوردهاند مهم نیست، مهم این است که شما بر اساس اخلاق و فضایل انسانی رفتار کنید، همچنین اصلا مهم نیست که شما اعتقادی به خدا و روز قیامت داشته باشید یا نه.
👈 این سخن در عین اینکه ظاهری زیبا و دلنشین دارد، به هیچ وجه عاقلانه و صحیح نیست، و در پاسخ به آن چند نکته بیان میشود:
🔹 #نکته_اول: فضایل اخلاقی و درونی انسان بدون شک در مقام اجرا به پشتوانهای قوی و محکم نیاز دارند تا انسان در شرایط سخت نیز به آن پایبند باشد، معمولا در شرایطی که عادی است و ضرری برای انسان ندارد و سود و منافع او تامین میشود، همه اصول اخلاقی را رعایت میکنند، اما زمانیکه منافع و لذات انسان در خطر باشد و آدمی سر دوراهی قرار گیرد که کدام را انتخاب کند، غالب انسانها منافع شخصی خود را ترجیح میدهند و کمتر انسانی است که به اخلاق بیاندیشد و منافع خود را فدای اصول اخلاقی کند.
🔹 #نکته_دوم: انکار خداوند تبارک تعالی به عنوان خالق هستی و روز قیامت، خود بزرگترین گناه و بیاخلاقی است، چون مخالف عقل و فطرت آدمی است، هر عقل سلیمی حکم میکند این زیباییها و این نظم موجود در عالم و این خلقت متحیر کننده بدون شک خالقی هوشمند و عالم و آگاه دارد.
🔹 #نکته_سوم: انسان آمده است که رشد و کمال بیابد، نیامده که فقط زندگی کند و لذت ببرد، دنیا برای آزمایش و رشد و تعالی اختیاری انسان است، این رشد و تعالی هم فقط و فقط در سایه بندگی خداوند متعال و انجام دستورات او میسر است، انسان با عبادت و ارتباط معنوی با او بزرگ میشود و رشد مییابد؛ گناه، روح و روان را خراب کرده و از خدا دور میکند، لذا با دوری از گناهان و تذکیه نفس، میتوان به خدا نزدیک شد و روح خود را بزرگ کرد و از خطرات محافظت نمود.
🔹 #نکته_چهارم: عقل حکم میکند انسان به حکم انسان و عبد بودنش، باید از خداوند متعال اطاعت کند، باید دستورات او را نصبالعین خود قرار دهد، لذا انسانی که دستورات خدا را رعایت نکند، ولو عالیترین فضایل اخلاقی را داشته باشد، باز خود را ضایع کرده و به رشد و تعالی نرسیده است.
✅ بنابراین انسان موجودی عاقل و صاحب عقل و درایت است، باید با عقل خود تحقیق کند و اعتقادات درست و دین درست را پیدا کرده و به آنها در زندگی عمل کند و نباید تنها به فضایل اخلاقی اکتفا کند و البته فضایل اخلاقی نیز بدون پشتوانهای محکم و قوی انجام نمیشوند.
btid.org/fa/news/155270
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا می توان به امید توبه مرتکب گناه شد؟
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حبس و جریمه برای اعتراض به ساخت دیسکو
🔹عربستان سعودی، «حزام الاحمری» را که به ساخت دیسکو در نزدیکی منزلش در جده اعتراض کرده بود، به چهار سال حبس و جریمه سنگین مالی محکوم کرد.
🔹او در ویدیویی، موقعیت منزل خود و این دیسکو را نشان میدهد و میگوید: آیا این شرع بنسلمان است؟ چگونه دخترانم را تربیت و بزرگ کنم؟!
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
🔰 کشتی نوح و اثبات حقانیت شیعه
✍ گزارش بسيار جالب باستان شناسى شوروى درباره كشتى حضرت نوح:
👈 مجله رسمى و پرتيراژ «اتفاد نيزوب» شوروى كه به طور ماهانه منتشر مىشود، گزارش عجيب زير را كه هم از نظر باستانى بسيار ارزنده و جالب است و هم از نظر دينى عالىترين دليل بر عظمت قرآن و عقاید دينى ماست، درج نموده است و به دنبال آن، عدهاى از نويسندگان انگليسى، مصرى، پاكستانى و... آن مقاله را از روسى به انگليسى و عربى و ارْدو ترجمه نموده و در مجلهها و روزنامههاى محلى خود نقل كردند؛ اينك ما نیز خلاصه آنرا از نظر خوانندگان ارجمند میگذرانيم:
🔹مجله نامبرده در شماره دوم سال 1953 مینويسد:
👈هنگامیكه باستان شناسان روسى در منطقهاى معروف به «وادى قاف» مشغول حفارى و جستجوى آثار باستانى بودند، به تخته چوب بزرگى برخورد کردند كه به صورت لوحى بوده که چند سطر كوتاه از كهنترين و ناشناختهترين خطوط بر روى آن منقوش بوده است. امّا بسيار شگفتآور بود كه اين تخته لوح، بدون اينكه پوسيده شده باشد، آنچنان سالم و دستنخورده باقى مانده كه هماكنون نیز در موزه آثار باستانى مسكو در معرض ديد توريستها و تماشاگران خارجى و داخلى است.
🔹گزارش باستان شناسى شوروى درباره كشتى نوح:
👈بر اثر اين اكتشاف، اداره كل باستانشناسى شوروى براى تحقيق از چگونگى اين لوح و خواندن آن، هيئتى مركب از هفت نفر از مهمترين باستانشناسان و اساتيد خطشناس و زباندان روسى و چينى را مامور تحقيق و بررسى کرد. اين هيئت پس از 8 ماه تحقيق و مطالعه اعلام کردند:
1⃣ اين لوح، چوبى از جنس همان تختههاى مربوط به كاوشهاى قبلى و همه متعلق به كشتى نوح بوده است؛ امّا لوح مزبور مثل سایر تختهها آنقدرها پوسيده نشده و طورى سالم مانده كه خواندن خطهاى آن به آسانى امكانپذير مىباشد.
2⃣ حروف و كلمات اين عبارات به لغت سامانى يا سامى است كه در حقيقت اماللغات (ريشه لغات) و به «سام بن نوح» منسوب مىباشد.
3⃣ معناى اين حروف و كلمات بدين شرح است: «اى خداى من، و اى ياور من؛ به رحمت و كرمت منرا يارى نما و به پاس خاطر اين نفوس مقدسه: «محمد» ، «ايليا (على)» ، «شَبَر(حسن)» ، «شُبَيْر(حسين)» ، «فاطمه» ؛ آنان كه همه بزرگ و گرامىاند و جهان به بركت آنها بر پاست.
به احترام نام آنها منرا يارى كن؛ تنها تویى كه میتوانى منرا به راه راست هدايت كنى».
👈سپس دانشمند انگليسى «اين ايف ماكس» استاد زبانهاى باستانى در دانشگاه منچستر، ترجمه روسى اين كلمات را به زبان انگليسى برگردانيد و در مجله های انگلستان منتشر کرد.
btid.org/fa/news/38340
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
منطور از شفاعت چیست چرا برخی شفاعت را قبول ندارند؟.mp3
777.9K
💬 #سوال_مخاطب
#شفاعت
🔹منظور از شفاعت چیست چرا برخی شفاعت را قبول ندارند؟
✅ پاسخ: #حجت_الاسلام_محمدی
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین 🍃
🗓 امروز سهشنبه:
18 آذرماه 1399
22 ربیعالثانی 1442
8 دسامبر 2020
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
♥️ #السَّلامُ_عَلَیْکَ_یا_اَباعَبْدِاللَّهِ ♥️
✅ پیامبران به اذن خدا «علم غیب» دارند
💬 #شبهه:
وهابیت علم غیب را مختص به خداوند متعال میداند و معتقد است هیچ انسانی حتی پیامبران الهی علم غیب ندارد، زیرا قرآن علم غیب را از مردم نفی کرده و آنرا مختص به ذات باری تعالی میداند.
👈 در پاسخ باید گفت:
✍ درباره صاحبان «علم غیب» در قرآن کریم دو دسته آیات متفاوت دیده میشود: دسته اول آیاتی است که علم غیب را مخصوص خداوند متعال میداند، و دسته دوم آیاتی است که علم غیب را براى غیر او نیز ممکن میداند.
🔹 #دسته_اول مانند:
«وَ عِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَیْبِ لاَیَعْلَمُهَا اِلاَّ هُوَ؛ [انعام / 59]کلیدهاى غیب، تنها نزد او است و جز او، کسى آنها را نمیداند». از مجموع این آیات به خوبى میتوان نتیجه گرفت که علم غیب و احاطه به اسرار نهان، مخصوص ذات پاک خداوند متعال است.
🔹 #دسته_دوم مانند:
«عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَداً * إِلاَّ مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً؛ [جن / 26و27] عالم الغيب او است و هيچكس را بر اسرار غيبش آگاه نمىسازد، مگر رسولانى كه آنها را برگزيده است و مراقبينى از پيش رو و پشت سر، براى آنها قرار مىدهد».
👈 از اینگونه آیات استفاده میشود، افراد دیگری غیر از خداوند متعال نیز علم غیب دارند، البته علمی که خداوند متعال به آنها داده است.
💥امّا وهابیت خبیث، برای اثبات مدّعای خود، تنها دسته اول آیات را ذکر کرده و از بیان دسته دوم امتناع میورزد، چرا که با عقاید آنان سازگاری ندارد، گویا قرآن این آیات را ندارد.
👈 برای جمع بندی بین این دو دسته از آیات، میتوان گفت: علم غیب به طور مطلق و بدون هیچ قید و شرطى و بالذات، مخصوص ذات خداوند متعال است؛ او است که احاطه بر تمام عالم غیب و شهود دارد و این علم قائم به ذات مقدسش میباشد و از او جدا نیست. ولى دیگران - مانند پیامبران، امامان معصوم و فرشتگان - تنها از طریق تعلیم الهى، میتوانند از اسرار غیب آگاه شوند. لذا منظور از اختصاص علم غیب به خداوند متعال، علم ذاتى و استقلالى است؛ لذا غیر او هیچگونه آگاهى از اسرار غیب مستقلا ندارد.
✅ شاهد این جمع، و اینکه پیامبران علم غیب دارند این است که قرآن از زیان حضرت عیسی(علیهالسلام) بیان میکند:
«وَ اُنَبِّئُکُمْ بِمَا تَأْکُلُونَ وَ مَا تَدَّخِرُونَ فى بُیُوتِکُم؛ [آل عمران/ 49] و به شما خبر میدهم از آنچه میخورید و آنچه را در خانههاى خود ذخیره میکنید».
👈 این مطلب جز از طریق علم غیب امکان ندارد، حال اگر پیامبران علم غیب ندارند، چگونه حضرت عیسی (علیهالسلام) چنین اخبار غیبی را بیان کرد.
👈راجع به ائمه اطها نیز این قضیه درست است؛ آنان مسائلی را از آینده خبر داده بودند که به همان ترتیب اتفاق افتاد و گویای علم غیب امام بود؛ برخی از علمای اهل سنت به این موارد اعتراف کرده و معتقدند ائمه اطهار(علیهمالسلام) دارای علم غیب بوده اند، ولی این علم را پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) به آنها تعلیم داده بود.
btid.org/fa/news/39173
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تفاوت مذهب شیعه با وهابیت
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
در خصوص عالم ذر توضیح دهید. به چه شکل هست؟ آیا مقدرات هر فرد از نظر جنسیت، خوب و بد بودن و ... در آن جا رقم زده می شود؟ مثلا خمیر سرشت یزید در عالم ذر بد بوده یا در دنیا یزید بد می شود؟ اصلا چرا خداوند اج.mp3
1.16M
💬 #سوال_مخاطب
#عالَم_ذر_کجاست
🔹در خصوص عالم ذر توضیح دهید. به چه شکل هست؟ آیا مقدرات هر فرد از نظر جنسیت، خوب و بد بودن و ... در آن جا رقم زده می شود؟ مثلا خمیر سرشت یزید در عالم ذر بد بوده یا در دنیا یزید بد می شود؟
✅ پاسخ: #حجت_الاسلام_محمدی
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
اراده ی خداوند چه نسبتي با اختيار انسان ها دارد؟.mp3
680.6K
💬 #سوال_مخاطب
#اراده_الهی_و_اختیار_انسان
🔹 اراده ی خداوند چه نسبتي با اختيار انسان ها دارد؟
✅ پاسخ: #حجت_الاسلام_محمدی
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
🔰 چرا باید آخرتی باشد؟
✍ یکی از مهمترین سوالات بشر راجع به هستی، سوال از مرگ و چگونگی آن و زندگی بعد از مرگ است؛ اینکه آیا مرگ آدمی در دنیا به معنای نابودی و از بین رفتن اوست، یا نه سرای دیگری وجود دارد و او با مرگ، از دنیا به آن سرا منتقل شده و زندگی او همچنان ادامه دارد؟
عقل بشری بدون استفاده از وحی، به چند دلیل حکم میکند كه باید معاد و زندگی پس از مرگ وجود داشته باشد؛ که در اینجا به صورت خلاصه به دلیل اول میپردازیم:
🔹 #برهان «حکمت و غایت»:
یکی از این مهمترین دلایل عقلی اثبات کننده معاد، برهان «حکت الهی» و هدفمند بودن کارهای خداوند متعال است. اینکه خداوند متعال حکیم است و کارهای او بیهوده و لغو نیست، قطعی است و شکی در آن وجود ندارد؛ زیرا «حکمت» از اوصاف کمالی است و خداوند متعال جامع جمیع کمالات است، چرا که اگر کمال را نداشته باشد، او محدود بوده و محدودیت موجب نقصان خواهد بود.
👈حال با این توضیح میتوان گفت: اگر دنیا همین جا ختم شود و سرای دیگری در کار نباشد، کار خداوند متعال قطعاً لغو و بیهوده خواهد بود و این بیهوده بودن، با حکمت الهی سازگاری ندارد؛ اگر دنیا همین جا تمام شود و ادامه نداشته باشد، آدمی از خود سوال میپرسد که به راستی خداوند حکیم انسان را به چه خاطر آفرید که بعد از 40 یا 50 سال زحمت و تلاش، نیست شود و از بین برود، آیا واقعاً خداوند متعال مانند یک بچهای چند ساله است که کاملاً بیهوده و تنها برای سرگرمی تا غروب بازی میکند و با گل خانهای گلی میسازد و بعد از خستگی آنرا نابود میکند؟ پس اگر آخرت و معادی وجود نداشته باشد، فعل الهی لغو بوده و هرگز حکیمانه نیست.
✅ قرآن کریم در آیات متعددی به این امر اشاره کرده است مانند:
1⃣ «وَ ما خَلَقْنَا السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَيْنَهُما لاعِبِينَ، ما خَلَقْناهُما إِلاَّ بِالْحَقِّ وَ لكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لا يَعْلَمُونَ (دخان- 39):
ما آسمانها و زمين و آنچه در ميان اين دو است را بدون هدف نيافريديم. ما آنها را به حق آفريديم، ولى اكثر آنها نمیدانند».
2⃣ «أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّما خَلَقْناكُمْ عَبَثاً وَ أَنَّكُمْ إِلَيْنا لا تُرْجَعُونَ (مومنون- 115):
آيا گمان كردهايد كه ما شما را بيهوده آفريدهايم و به سوى ما بازگشت نخواهيد كرد؟!».
👈 همچنین احادیث معصومین (علیهم السلام) نیز به صورت گسترده به این پرداختهاند مانند اینکه امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «خداوند تبارک و تعالی مخلوقات خود را بیهوده و از روی عبث خلق نکرد، بلکه آنان را خلق کرد به خاطر اظهار قدرت خویش؛ و اینکه آنان را به طاعت خود مکلف کند و از این طریق به رضایت او برسند».
btid.org/fa/news/24756
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈
7.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا دعایمان برای شفای مریض به اجابت نرسید؟
💠اندیشه تشیع:
♨️ @kalamema 👈